Η ΚΟΝΤΡΑ ΕΟΚ-ΟΔΚΕ



Δίχως πολλά πολλά κι αφού θυμηθούμε ένα παλαιότερο άρθρο μας, για τις σχέσεις της μπασκετικής ΚΕΔ των Κορομηλά-Ζαβλανού και της Ομοσπονδίας των Διαιτητών μπάσκετ, της ΟΔΚΕ του Ηλία Καφφέ, περνάμε στην φρέσκια είδηση.
 
Την ώρα που το μυαλό του Βασιλακόπουλου βρίσκεται στο ματς της Ελλάδας και της Ισπανίας, ο Ηλίας Καφφές του έστειλε έγγραφο και τον κατηγορεί για παράνομες μεθοδεύσεις! Δεν έχει "χωνέψει" ακόμα ότι βρέθηκε κακήν - κακώς εκτός ΕΟΚ πριν από λίγο καιρό και ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ του έχει "κόψει την καλημέρα" εδώ και ένα χρόνο γιατί κατάλαβε, έστω και αργά, το ρόλο που έπαιξε με το νομοσχέδιο...
Σήμερα έφθασε στα γραφεία της ΕΟΚ έγγραφο που του τα "χώνει" χοντρά και του λέει ότι "καλό θα ήταν τα επόμενα εξερχόμενα έγγραφά σας α) το μεν να φέρουν έγκυρη έκδοση, ήτοι υπογραφή του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα και β) η επικοινωνία για ζητήματα διαιτησίας φυσικά να γίνεται με την ΚΕΔ μέσω της ΕΟΚ και όχι από την ίδια την ΕΟΚ"...
Δείτε όλο το έγγραφο...
Κύριε Πρόεδρε ,
Απαντώντας στα δύο σχετικά έγγραφά σας με αρ. πρωτ. 3863 / 7-9-2015 και 3943 / 9-9-2015 θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Από προφανή παραδρομή (τουλάχιστον έτσι θέλουμε να εκτιμούμε) κάνετε λεκτική αναφορά στο Ν 2725/1999, όπως ισχύει, ενώ σε αμφότερα τα κείμενά σας επιμένετε να αναφέρεστε στην αρχική μορφή του Νόμου. Αν διαβάζατε την ενημερωμένη έκδοσή του θα γνωρίζατε ότι τα σχετικά άρθρα δεν είναι τα άρθρα 43 και 44, όπως σε αμφότερα τα έγγραφά σας ισχυρίζεστε αλλά τα άρθρα 43,43Α και 44. 
Το άρθρο 43 Α, το οποίο προφανώς αγνοείτε, λόγω μη ή κακής ενημέρωσής σας, είναι το άρθρο που με το Ν 3057/2002 (ισχύς από 10-10-2002), τροποποιώντας το    Ν 2725/1999 α) ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ την αρμοδιότητα της Κ.Ε.Δ. να «συμπληρώνει» τους πίνακες των Διαιτητών Εθνικών Κατηγοριών, με διαιτητές (περ. αρ. 44 παρ. 1 στ΄ ΠΡΙΝ την τροποποίησή του), β) προσέθεσε δε το άρθρο 43 Α που έκτοτε αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ομοσπονδία Διαιτητών, όπου ρητά αναφέρεται (αρ. 43 Α παρ. 3 περ. β΄) η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ αρμοδιότητα της ΟΔΚΕ να συντάσσει τους πίνακες Διαιτητών Εθνικών Κατηγοριών.
Ενδεχόμενη δε οχύρωσή σας πίσω από την διατύπωση του ισχύοντος αρ. 44 Ν 2725/1999 που αναφέρει επί λέξει «Συγκεντρώνει δε για το άθλημα όλες τις αρμοδιότητες σχετικά με την επιλογή, την αξιολόγηση, τον ορισμό και τον πειθαρχικό έλεγχο των διαιτητών, των παρατηρητών διαιτησίας και των λοιπών βοηθητικών οργάνων διαιτησίας των εθνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλων της Ελλάδας» είναι προφανώς ατυχής ως επιλογή, ιδιαίτερα δε εσφαλμένη και ολισθηρή ως νομική προσέγγιση. Το «όλες» τις αρμοδιότητες έρχεται ουσιαστικά να αποδώσει την τροποποίηση της διάταξης από την αρχική της μορφή στην σημερινή. 
Πιο συγκεκριμένα η αρχική διατύπωση του άρθρου 44 Ν 2725/1999 όριζε πέρα από την Κ.Ε.Δ. και σειρά άλλων Επιτροπών Διαιτησίας (λ.χ. Επιτροπή Ορισμού, Πειθαρχική, Εφέσεων, Παρατηρητών κλπ). Με την τροποποίηση που επήλθε με το   Ν 3057/2002 πλέον ΟΛΕΣ οι Επιτροπές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ στην ΚΕΔ και συνεπώς το «Συγκεντρώνει όλες τις αρμοδιότητες» δεν λέει τίποτε περισσότερο από την συγχώνευση όλων των παλαιών επιτροπών στην ΚΕΔ.
Εξ άλλου η απλή λογική του πράγματος ξεκαθαρίζει ότι την υποβολή πινάκων ο  Ν 3057/2002 την αναγνώρισε ως αρμοδιότητα στην ΟΔΚΕ όταν α) καθόρισε αποκλειστικό άρθρο για αυτήν (το αρ. 43 Α), β) όρισε ρητά την συγκεκριμένη αρμοδιότητα στο νεότευκτο άρθρο 43 Α παρ. 3 περ. β και γ) ΡΗΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕ από την ΚΕΔ την συμπλήρωση των πινάκων Διαιτητών Εθνικών Κατηγοριών με πλειοψηφία 2/3 των μελών της (όπως αυτή λειτουργούσε πριν την τροποποίηση του Ν 2725/1999).
Και εν τέλει μας αιφνιδιάζει η όψιμη «αντίδρασή» σας όταν καλά γνωρίζετε ότι τόσο από τις απαρχές εφαρμογής του Ν 75/1975 και στη συνέχεια του Ν 2725/1999 τους πίνακες τους υπέβαλε η ΟΔΚΕ, ΠΟΤΕ δεν εναντιωθήκατε και όλα αυτά τα έτη (άνω της ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ, οι ορισμοί από τις εκάστοτε Επιτροπές Ορισμού (με όποια μορφή υφίσταντο και υφίσταται σήμερα) γίνονταν με τους πίνακες που συνέτασσε και υπέβαλε η ΟΔΚΕ.
2) Όσον αφορά την διάθεσή σας φυσικά για επικοινωνία και συνεργασία στο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο γνωρίζετε καλά ότι είμαστε οι πρώτοι που απευθύναμε την σχετική πρόσκληση προς τον Εθνικό Καθηγητή μέλος της ΚΕΔ και φυσικά με χαρά θα δούμε τα μέλη της ΚΕΔ κοντά μας όπως άλλωστε γίνεται από το 1999 όταν άρχισε να ισχύει ο Αθλητικός Νόμος. Έχουμε ήδη στείλε δυο επιστολές στην ΚΕΔ  (444/12-8-2015 και 498/4-9-2015) και τους ζητήσαμε να μας ενημερώσουν πόσες ώρες θέλουν να διδάξουν και με ποια θέματα. Μέχρι σήμερα απάντηση δεν έχουμε λάβει.
Και τέλος μια επισήμανση με πολύ καλή διάθεση. Επικαλούμενοι εσείς την νομιμότητα και προς αποφυγή τυπολατρικών αγκυλώσεων, καλό θα ήταν τα επόμενα εξερχόμενα έγγραφά σας α) το μεν να φέρουν έγκυρη έκδοση, ήτοι υπογραφή του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα και β) η επικοινωνία για ζητήματα διαιτησίας φυσικά να γίνεται με την ΚΕΔ μέσω της ΕΟΚ και όχι από την ίδια την ΕΟΚ.

 
Για να δούμε το πού θα καταλήξει η κόντρα Καφφέ-Βασιλακόπουλου...
 

Σχόλια

Εικόνα thita

έξαλλος λέει ο σωλήνας και τα τσιράκια του με τη διαιτησία,

προφανώς αυτή φταίνει για την ήττα (ούτε ο κατσικάρης, ούτε οι εμμονές κάποιων και ο "αέρας" που πήραν κάτι παικτάκια που από ρολίστες έγιναν και καλά πρωταγωνιστές, και νομίζουν πως το μόνο που τους ξεχωρίζει από τον σπανούλη είναι ότι αυτός παίρνει περισσότερες προσπάθειες)

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΡΕ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΕΣ: χάσαμε λόγω διαιτησίας, με 9 βολές έναντι 24 των ισπανών, κλπ.

Στην ελλάδα που σε μία περίοδο (10 λεπτά) ο ένας σουτάρει 18 βολές και ο άλλος δύο, η διαιτησία είναι καλή?

τέσπα, ίσως είμαι κομπλεξικός που από την εθνική το γυρνάω στα δικά μας, αλλά αυτά που έχει κάνει ο σωλήνας στον Θρύλο ιδίως τα τελευταία 5 χρόνια ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Υ.Γ. με την διαιτητική κόντρα ΟΔΚΕ-vs-ΕΟΚ να μην τρέφει κανένας ελπίδες, πολύ απλά δεν θα γίνει τίποτα, μέχρι να πεθάνει ο σωλήνας θα έχουμε τα ίδια: παντού και πάντα φουλ πανάθα, ο Θρύλος για να κερδίζει θα πρέπει να είναι 200% καλύτερος