ΚΕΜΕΝΥ ΤΙΜΠΟΡ PART 3: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩΣυνεχίζουμε από εδώ. Σήμερα θα δούμε το ρόλο που κράτησε η εφημερίδα ''Αθλητική Ηχώ'' στο θέμα Τίμπορ. Ουσιαστικά μετατράπηκε στη φωνή των παραγόντων που ήθελαν να διώξουν τον Ούγγρο τεχνικό. H αρχή έγινε μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραισκάκη με 0-0, στις 23 Φεβρουαρίου 1958.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-2-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η αναστάτωση που προκαλεί η ''Ηχώ'' συνεχίζεται, εν όψει του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στις 2 Μαρτίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-3-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Ολυμπιακός χάνει με 1-0 από τον ΠΑΟΚ και η ''δικαιωμένη'' εφημερίδα ξεσπαθώνει...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-3-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-3-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο πρόεδρος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ως συνήθως διοικούσε τον Ολυμπιακό από απόσταση, αφού ενδιαφερόταν κυρίως για την πολιτική του καριέρα και το μαγαζί του στον Πειραιά. Η ''Ηχώ'' ήταν η αγαπημένη του εφημερίδα, αφού τον στήριζε πάντοτε. Βολευόταν από έναν αόρατο πρόεδρο του Ολυμπιακού... Στο κόλπο μπήκαν και οι ''αγανακτισμένοι'' επιστολογράφοι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-3-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 9 Μαρτίου, ο έφορος-δολιοφθορέας του Τίμπορ, Ντίνος Μητρόπουλος, φεύγει από τη θέση του. Η ''Ηχώ' φυσικά παίρνει το μέρος Μητρόπουλου, ''κράζοντας'' τον Τίμπορ και το ''φθοροποιό του έργο''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-3-1958
 

 

 

 

 

 

 

 
Στο Δ.Σ. δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση και η διοίκηση δεν στηρίζει ανοιχτά τον Τίμπορ, με αποτέλεσμα η ''Ηχώ'' να συνεχίσει τη ''δουλειά'' της.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-3-1958
 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-3-1958
 

 
Στις 12 Μαρτίου ο Θρύλος κερδίζει με 2-0 την Προοδευτική στο Καραισκάκη και τα πνεύματα ηρεμούν. Η ''Ηχώ'' θα ξαναχτυπήσει 2 μήνες μετά, με αφορμή την παραίτηση ενός άλλου παράγοντα-δολιοφθορέα του Τίμπορ, του Κώστα Καρύδη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-3-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-3-1958
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-5-1958
 

 
Στο επόμενο μέρος, θα δούμε το πώς απομακρύνθηκε ο Τίμπορ...

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

Παιχνίδια εξουσίας στον Ολυμπιακό υπήρχαν πάντα. Τα κόψανε μόνο οι Γουλανδρής, Κόκκαλης, Μαρινάκης γι αυτό και πήγαμε καλά σε αυτές τις περιόδους