...ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ



Oμολογώ πως όταν μιλούσα για θεσμό της καβλάντας στην προηγούμενη ανάρτησή μου δεν περίμενα επ'ουδενί ότι οι πρώτοι που θ'αρχιζαν την καβλάντα άμα τη εμφανίσει τους στο παρκέ θα'μασταν εμείς.
 
 
Αυτό που ενοχλεί δεν είναι η ήττα αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήλθε ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ. Για τρία ολόκληρα δεκάλεπτα μας προσφερόταν  στην ουσία το παιχνίδι κι εμείς, που διατηρούμασταν είτε από πάνω είτε κοντά στο σκορ παρά τα χάλια μας, αρνούμασταν να το πάρουμε. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε όσο ακόμα είναι καιρός.  Κατά τα άλλα ισχύει ό,τι είπαμε και μόλις εχθές. Πως δηλαδή θα'ναι αστείο να αποδώσουμε ευθύνες και να αρχίσουμε τα πρόωρα αναθέματα ...όταν έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως η χθεσινοβραδινή μας εικόνα δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων μας. Επαναλαμβάνω λοιπόν ό,τι έχω ήδη γράψει, Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΡΟΛΛΑΡΕΙ ΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ...ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΗΣ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητές της. Μπορεί να μην σας αρέσει η λέξη αλλά πρέπει να κάνουμε Υ-ΠΟ-ΜΟ-ΝΗ. 
 
Αν το δούμε ατομικά το θέμα θα διαπιστώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός βοηθήθηκε αρκετά από "ξεκούραστους"  του περυσινού κορμού του, που τους βάραινε αποκλειστικά και μόνο η όποια προετοιμασία. Από παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Γιάνκοβιτς αλλά και ο Γκιστ. Αλλά και από τους "ξεκούραστους φετινούς" Πάβλοβιτς και Φέλντεϊν. Αντίθετα, από τον Ολυμπιακό διασώζονται - επιθετικά και μόνο - οι Λοτζέσκι και Πρίντεζης. Ισορροπημένος, αρκετά μυαλωμένος και οικονομικός φάνηκε να'ναι ο Παπαπέτρου ...μόνο που από τα 6.75 που τον χρειαζόμασταν αναστέναξαν τα σίδερα οπότε τι να το χέσω. Σε μια πρώτη ανάγνωση λοιπόν αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο βάζελος ευτύχησε να'χει λιγότερο ταλαιπωρημένους τους παίκτες εκείνους που ήταν ήδη μπασμένοι στο κλίμα, στις απαιτήσεις και στην ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου αγώνα. Επιπλέον είναι πολύ πιο εύκολο να αφομοιώσουν την τακτική παίκτες που΄χουν βρεθεί να παίζουν μαζί και γνωρίζονται. Ειδικά αν αυτοί οι παίκτες είναι και νεοαποκτηθέντες τότε ο προπονητής βοηθιέται αρκετά. Μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αν ληφθεί υπόψιν το ...πρόωρο της συνάντησής μας. 
 
Η παρουσία σ'ενα Ευρωμπάσκετ  και οι απαιτήσεις ενός τέτοιου τουρνουά σίγουρα όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν όλα όσα είδαμε και πόνεσαν τα μάτια μας. Ούτε το γεγονός ότι ο Σπανούλης δεν έβαλε μισό λέι-απ ούτε το πόσο προβλέψιμος ήταν στην επίθεση, ούτε ότι έκανε αδικαιολόγητα για την εμπειρία του λάθη ...τόσο στην πάσα όσο και στα φαουλ που'δωσε. Ούτε ασφαλώς δικαιολογεί την απογοητευτική επιθετική εικόνα του Χάκετ που τρέκλιζε, ούτε και του Μάντζαρη κυρίως αμυντικά μιας και φάνηκε λίγος κόντρα σε όποιον παίκτη κλήθηκε ν'ανασχέσει προσφέροντάς του χώρο και φάουλ. Έτσι έγινε μάγκας ο Φέλντεϊν. Ήταν και αυτός ένας λόγος που οδηγήθηκε σε τόσες βολές ο Διαμαντίδης που διανύει το τριακοστό έκτο έτος της ηλικίας του. Ας αναφερθούμε σε αυτά πρώτα κι ας κάνουμε την αυτοκριτική μας προτού τολμήσουμε να ψελλίσουμε κουβέντες περί διαιτησίας. Προτού στραφούμε σε γελοίες δικαιολογίες όπως κάνουν οι απέναντι.
 
Ένας ακόμη λόγος που το Ευρωμπάσκετ δεν αποτελεί δικαιολογία ...είναι ότι υπεύθυνοι για αυτή την τραγική εικόνα δεν είναι μόνο οι διεθνείς. Ο Γιανγκ που απογοήτευσε σε κάθε απόπειρα πικ-εν-ρολλ συνεργασίας, ο Γιανγκ των αβίαστων λαθών και των χαζών φάουλ - που τα αντιμετώπιζε αμφότερα σαν να μην τρέχει τίποτε - δεν συμμετείχε σε κανένα Ευρωμπάσκετ. Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι όταν αρκετοί φίλοι εύχονταν με σχόλιά τους να'ρθει αυτός ο παίκτης στον Ολυμπιακό, εγώ προσυπέγραφα μεν το κομμάτι που αφορούσε τις αρετές του έκανα λόγο για ένα πολύ αξιόλογο project ...επεσήμαινα και ότι ο παίκτης έχει χτυπητές αδυναμίες. Ποιες είναι αυτές;  Ότι πολλές φορές παίζει άμυαλα, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα στην οποία τα αθλητικά του προσόντα και η δύναμή του θα'πρεπε να τον ευνοούν. Ότι μπορεί να παρουσιάσει σοβαρά σκαμπανεβάσματα μέσα στον αγώνα και να παρουσιασθεί εντελώς ανεπίγνωστος σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Mην περιμένουμε λοιπόν να δούμε τον Ντάνστον της προπέρσινης σεζόν με το "καλημέρα σας". Μέχρι να επιστρέψει ο υγιής Χάντερ, μέχρι να δουλευτεί και να μπει καλά ο Πατ στην ομάδα, μέχρι να μας μάθει και να τον μάθουμε όλα αυτά τα μειονεκτήματα -καλώς ή κακώς- θα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι κακώς αποκτήθηκε ο παίκτης. 
 
Σε σχόλιά μου ενόψει του χθεσινοβραδινού αγώνα είχα δηλώσει περιέργος να δω πως θα παρουσιασθεί ο Παναθηναϊκός. Πιο συγκεκριμένα ήθελα να κρίνω τον Τζόρτζεβιτς σε σύλλογο έχοντας την απόλυτη ευθύνη για το ρόστερ και την διαχείρισή του. Ως συμπέρασμα, οφείλω να σημειώσω ότι ο καράφλας έκλεισε πολύ καλά τον Σπανούλη και πως του βγήκε κάθε άμυνα που σχεδίασε πάνω του. Και denial είχαμε όταν δεν κρατούσε ο αρχηγός την μπάλα και κόψιμο του σκριν ...και την (κλασική πλέον) ππρόβλεψη για κούμπωμα επιπλέον παίκτη πάνω του μετά το σκριν -διαφορετικού ανάλογα με την περίπτωση - ώστε ο παίκτης να κλείνεται και να καταλήγει να μην έχει επιλογές μπροστά σε μια πάντοτε γεμάτη ρακέτα.  Φταίει όμως και ο Σφαιρόπουλος που δεν φρόντισε να δώσει επιλογή εύκολης πάσας στον Σπανούλη στο σκριν ...με παίκτη πλην του Γιανγκ η του Μιλουτίνοφ που δεν θα ρόλλαρε απαραίτητα προς το καλάθι μετά το πικ. Για να το κάνεις αυτό όμως θα πρέπει να'χεις σχεδιάσει συνεργασία με παίκτη που σουτάρει από μακρινή ή έστω από μέση απόσταση. Αυτή είναι μια εναλλακτική στα αναποτελεσματικά σκριν που πήραμε(;;) τόσο από τον Γιανγκ όσο κι απ'τον Σέρβο. Ή θα πρέπει να σου μπει το σουτ όταν ο Σπανούλης θα δώσει την μπάλα αναγκαστικά σε ελεύθερο παίκτη έξω, εκθέτοντας τον Τζόρτζεβιτς για το ρίσκο που πήρε να κλείσει μέσα κάτι που επίσης δεν έγινε εχθές.
 
Έβγαλε πολύ έξυπνα εκτός παιχνιδιού τον Γιανγκ στην επίθεση παρά το μειονέκτημα των δικών του ψηλών στα πόδια, του περιόρισε το ριμπάουντ και διαχειρίστηκε την αστοχία του σημαδεύοντάς τον και με "ανέξοδα" φάουλ. Διάβασε τα μις-ματς πάνω στον Κούζμιτς και τον αξιοποιούσε κάθε φορά που στις περιστροφές κατέληγε να'χει κοντύτερο παίκτη πάνω του. Στο σημείο αυτό να πω ότι ...αργός-αργός ο Κούζμιτς αλλά στις τοποθετήσεις του στο καλάθι ήταν σωστότατος σε άμυνα και επίθεση, καθώς και στην κίνησή του στον χώρο στο σετ παιχνίδι. Ήταν δε ο μόνος ψηλός του Παναθηναϊκού που δημιουργούσε καταστάσεις,  υποδεχόταν σωστά την μπάλα ύστερα απ' το σκριν και ήξερε και τι να την κάνει. Το τελευταίο ήρθε ως απόρροια των καλών συνεργασιών του (κυρίως) με τον Πάβλοβιτς. Αξιοποίησε δηλαδή ο Τζόρτζεβιτς δυο παίκτες που ο ένας γνώριζε τι καπνό φουμάρει ο άλλος ...πολυτέλεια που εμείς δεν είχαμε με τους νεοαποκτηθέντες.
 
Από την άλλη η τακτική του Παναθηναϊκού είχε και αρκετά τρωτά σημεία ...ειδικά στα διαστήματα που πατούσε παρκέ ο Ραντούλιτσα. Ζητούσε ο Τζόρτζεβιτς να περάσει η μπάλα στην βοϊδοκεφαλή -παρότι είναι παίκτης του στην Εθνική και τον ξέρει - χωρίς ποτέ ο κοντός να του την δίνει όπως τον βολεύει. Ίσως να φταίει που κανείς δεν έχει την αντίληψη και την πάσα του Μίλος στον βάζελο ...ούτε καν ο Διαμαντίδης. Όποτε υποδεχόταν την μπάλα (αναγκαστικά)με πλάτη ο μούσιας ακόμα και ο αδύναμος Μιλουτίνοφ τον τραβούσε εκτός ζωγραφιστού. Ο Τζόρτζεβιτς δεν είχε φροντίσει να αξιοποιήσει κάπως ούτε τον διάδρομο που άνοιγε ούτε όμως φρόντιζε να φέρει κοντά του παίκτη για πάσα με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνει το ζώον. ΕΝΑ ΝΤΑΜΠΛ ΤΙΜ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ...ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ. Επιπλέον δεν κατάλαβα τι είχε ο Τζόρτζεβιτς στο μυαλό του για να αντιμετωπίσει τα μειονεκτήματα απ'τις αλλαγές στα σκριν και απ'τις περιστροφές στην άμυνα που χαλούσαν. Μάλλον καθόταν και κοίταζε ο καράφλας. Φταις εσύ λοιπόν που δεν φρόντισες να επωφεληθείς απ'την ταχύτητά σου χτυπώντας τους στα πόδια(παίρνοντας είτε πόντους είτε φάουλ) και που δεν κινήθηκες κάθετα για να τους τρυπήσεις. 
 
Σαν να μην μας έφθαναν όλα τα άλλα ατυχήσαμε βλέποντας να μας τραβάνε επιθετικά ο Λοτζέσκι και ο Πρίντεζης, βάζοντας βούτυρο στο ψωμί του Τζόρτζεβιτς μιας και αμφότεροι ήταν μαύρες τρύπες στην άμυνα. Επέστρεφαν δηλαδή με την κακή τους αμυντική παρουσία στον βάζελο όσους πόντους του'βαζαν ...και ακόμα περισσότερους. Περιπτώσεις παρόμοιες δηλαδή με του Μαυροκεφαλίδη στον δεύτερο τελικό που ενώ κερδίσαμε εξ'αιτίας του, τον κρατούσαν μέσα επειδή σκόραρε και ο Σφαιρόπουλος έκανε πάρτυ. Ο μόνος παίκτης που πίεσε σωστά, που έβαζε σωστά το σώμα του σε αρκετές άμυνες και πάλεψε να μας δώσει κατοχές μέσω των λαθών στα οποία εξανάγκαζε τον αντίπαλο ήταν ο Χάκετ ...μόλις ένας στους δώδεκα. Τι περιμένεις από'κει και μετά;;
 
Ένα ακόμα λάθος αδικαιολόγητο αν λάβουμε υπόψιν τον αντίπαλο, την σημασία του αγώνα  ΑΛΛΑ ΚΑΙ Τ'ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ είναι η επιλογή του Σφαιρόπουλου να ανοίξει τόσο πολύ το ροτέισιον. Δώδεκα παίκτες μπήκαν να παίξουν με τους δέκα εξ αυτών να'χουν διψήφιο αριθμό λεπτών και έναν ακόμα να το πλησιάζει το διψήφιο. Aκόμα κι αν αυτό έχει στο μυαλό του για φέτος ο κόουτς, σίγουρα  επέλεξε λάθος παιχνίδι για να ξεκινήσει το πείραμα. Είναι αδύνατον μια καινούργια ομάδα να βρει ρυθμό κατ'αυτόν τον τρόπο. Ο Τζόρτζεβιτς που είχε μια (κατά τι) πιο ομοιογενή ομάδα φρόντισε να μας αντιμετωπίσει κλείνοντας το ροτέισιον στην διάρκεια του αγώνα.
 
Τέλος κάτι ακόμα που με προβλημάτισε και ελπίζω σύντομα να παύσει είναι το γεγονός ότι η ομάδα επέστρεψε σε λογικές Μπαρτζώκα που παλεύαμε να ξορκίσουμε άμα τη ελεύσει Σφαιρόπουλου. Είχαμε πει πέρυσι ότι η ομάδα πρέπει να τελειώνει με το "μπάπα-μπούπα" από το τρίποντο; Ε ΛΟΙΠΟΝ Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΟΥΤΑΡΕ 30 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ 28 ΔΙΠΟΝΤΑ. Μπαρτζωκιλίκι ως εκεί που δεν παίρνει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ...ΧΘΕΣ! Είπαμε μόλις χθές το πρωι ότι θα'ναι κλειδί για τον αγώνα τα ριμπάουντ; Ε λοιπόν ο χθεσινός Ολυμπιακός υστέρησε τόσο στα αμυντικά ριμπάουντ όσο και στην σούμα. Συγκεκριμένα ο βάζελος πήρε επτά κατοχές επιπλέον μόνο από ριμπάουντ ...δείτε το σκορ - βγάλτε συμπέρασμα.
 
Κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως δεδομένης της τραγικής μας εμφάνισης, εμφάνισης που υπερβαίνει δικαιολογίες και αναφορές σε κούραση και ανομοιογένεια ...Η ΗΤΤΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ. Βλέποντας το πως κύλησε το παιχνίδι ειδικά στα τρια πρώτα δεκάλεπτα, θα μπορούσαμε να'χαμε κερδίσει πραγματοποιώντας μια εξίσου σκατά εμφάνιση κάτι που πολύ πιθανόν να μην μας έβγαινε σε καλό και να'κρυβε πολλά από τα προβλήματά μας κάτω απ'το χαλί. Τώρα ο Σφαιρόπουλος είναι απολύτως δικαιολογημένος να τραβήξει αυτιά και να κόψει κώλους ...να κάνει τους παίκτες να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έλθει ενόψει του επόμενου ντέρμπυ και της κρίσιμης συνέχειας. Να τους κάνει να καταλάβουν πως δεν έχουν ούτε λεπτό για χάσιμο στο εξής. Επίσης είναι μια ιδανική αφορμή να ενεργοποιηθεί ο εγωισμός ΟΛΩΝ των παικτών παλιών και νέων ...παικτών που είτε έχουν κερδίσει τίτλους και έχουν διακριθεί στο τοπ επίπεδο είτε έχουν συγκεντρώσει τα βλέμματα και τις απαιτήσεις του κόσμου πάνω τους. Καλύτερη αφορμή από αυτήν την σφαλιάρα για να ξυπνήσουν ΑΠΑΝΤΕΣ και να αποδείξουν ότι αξίζουν να φορούν αυτή την φανέλα κι ότι δικαίως τους πιστεύουμε δεν θα υπάρξει. 
 
"Ουδέν κακόν αμπιγιέζ καλού" λοιπόν, που λέει και η Άντζελα Δημητρίου ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ. 
 
DRAZA

Σχόλια

Εικόνα el trick

Καλή η αυτοκριτική.
Σωστή η θέση ότι είμαστε στην αρχή.
Πιθανότατα στο άμεσο μέλλον θα βελτιωθούμε.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ 16-0 ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ;;;

Εικόνα DRAZA

O Σπανούλης θα μπορούσε να έχει βαρέσει βολές. Οι βόλες που θα έπρεπε να'χε βαρέσει όμως δεν είναι τόσες που μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι υπήρχε δόλος ...ακόμα κι αν εγώ κι εσύ το πιστεύουμε.

Οι περισσότερες από τις βολές που βάρεσε ο Διαμαντίδης ήταν φάουλ ...μπορεί και να'ταν όλες απλά κρατάω μια επιφύλαξη.

Δεν γίνεται να κάποιος που παίζει να μην είδε το παιχνίδι ή αν το είδε μπορεί να μην κατάλαβε τι είδε ...να παίρνει μετά τον αγώνα την στατιστική και να λέει "Πόσες βολές εκτέλεσαν;; Πόσες εκτελέσαμε εμείς;; ΣΦΑΓΗ ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ". Και εμείς σοβαροί άνθρωποι να το χάφτουμε. ΚΑΝΕΙΣ από την αποστολή το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση μετά από αυτό το παιχνίδι δεν παραπονέθηκε για διαιτησία. Κάποιοι έδωσαν και συγχαρητήρια στον αντίπαλο ανοικτά.

Ο Ολυμπιακός πέρα από τις βολές μετά το ματς υστέρησε και σε όλους τους αμιγώς αγωνιστικούς δείκτες της στατιστικής. Σε κάθε δείκτη - μπορεί όχι στην ευστοχία από την γραμμή του φάουλ - της στατιστικής ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από εμας. Και με αυτήν την εικόνα ντέρμπυ δεν κερδίζεις. Δεν υπάρχει λοιπόν το "καλή η αυτοκριτική" ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Ας πάμε παρακάτω.

Δεν παίζει να υπήρξε άνθρωπος που παρακολουθεί μπάσκετ που θεώρησε - ακόμα κι αν αισθάνθηκε αδικημένος - ότι το παιχνίδι χάθηκε από την διαιτησία. Όποιος κατάλαβε κάτι τέτοιο ας πάει να παρακολουθήσει χάντμπολ που λέει κι ο Αλέφαντος ...γιατι συν τοις άλλοις δεν βοηθάει και την ομάδα.

Παρουσιαστήκαμε απογοητευτικοί σε ένα ντέρμπυ και έχουμε χίλια δυο πράγματα να διορθώσουμε ενόψει ενός άλλου. Κι εμείς τώρα συζητάμε για το πόσες βολές εκτέλεσε ο Σπανούλης και πόσες ο Διαμαντίδης.

Εικόνα el trick

Αφού θα μπορούσε ο Σπανούλης να εκτελέσει βολές ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ;;;;
Δεν λέω ότι χάσαμε από τη διαιτησία. Χασαμε γιατί παίξαμε χειρότερα από το βάζελο.
Η διαιτησία όμως ήτανε στο 50 - 50;;;;;
Και πότε θα δούμε ντέρμπυ με βάζελο και η διαιτησία να είναι 60 -40 ΥΠΕΡ ΜΑΣ;;;;;
Φυσικά και πρέπει να διορθώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας, όμως δεν πρέπει να αφήνουμε να αλωνίζει ο βάζελος με το ζομπι βαζελακόπουλο.
Αυτά δηλαδή τα θέματα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τεχνικά δηλαδή δεν είναι στην αρμοδιότητα των παικτών και του προπονητή αλλά είναι ΚΑΘΑΡΑ αρμοδιότητα της διοίκησης. Εκεί ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ.

Εικόνα DRAZA

Όταν πριν από τέσσερις ημέρες έκανες το πρώτο σου σχόλιο δεν ανέφερες το παραμικρό για την διαιτησία.

Αν υπήρξε κάτι τόσο κραχτό θα το'χες δει από το πρώτο βράδυ εσύ με τα μάτια σου. 'Η θα το τόνιζαν και οι παίκτες. Δεν μίλησε κανείς όπως είδες.

Παρότι γινόμαστε γραφικοί όταν συζητάμε για "ποσοστά εύνοιας" θα το θέσω ως εξής. Κάλλιστα στο παιχνίδι κόντρα στον βάζελο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η διαιτησία ήταν δίκαιη ...και ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί ότι δεν ήταν 50-50 οι φάσεις που μπορεί να πήρε ο βάζελος δεν ήταν αρκετές για να το δώσουν τον αγώνα. Οπότε ξαναλέω είναι αστείο να το συζητάμε γιατί ανάλογες φάσεις μες στον αγώνα πήρες κι εσύ. Και πενήντα - πενήντα να μην ήταν λοιπόν η απόσταση δεν ήταν τέτοια που να μπορεί να δώσει ματς στον απέναντι. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα το'χες δει κι εσύ επί τόπου.

Όσον αφορά την αρμοδιότητα της διοίκησης για την αντιμετώπισή μας από τα αρμόδια όργανα και τους θεσμικούς φορείς ...τα εξηγώ όλα στην προπροηηούμενή μου ανάρτηση. Αναλυτικά. Στο αν υστερούμε λοιπόν και το αν είναι εύκολο να παύσει η υστέρηση αυτή απαντώ εκεί. Επίσης - αν θέλουμε να'μαστε σοβαροί - το πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου που δώσαμε δεν είναι παιχνίδι που μαρτυρά ότι αδικούμαστε επειδή είμαστε ανίσχυροι στο παρασκήνιο. Αν μας προκύψει τέτοιο παιχνίδι στην σεζόν θα το γράψουμε ...αλλά αν θεωρούσαμε οτι τέτοια συμπεράσματα κρίνοντας από ό,τι είδαμε στο ματς κυπέλλου που μας πέρασε θα γινόμασταν γραφικοί.

Εικόνα CVRED

Σίγουρα κάθε ήττα απο τους βρωμιάρηδες, μας πικραίνει, αλλά μην ξεχνάμε πως μιλάμε για το 1ο παιχνίδι της σεζόν, της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη την τελευταία 5ετία. Είναι άδικο και άκυρο να βγάζουμε συμπεράσματα, γκρίνια και έντονο προβληματισμό. Ας κάνουμε υπομονή. Νομίζω πως αυτή η ομάδα έχει κερδίσει την πίστωση χρόνου και με το παραπάνω.

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ. Ο Ολυμπιακός ήταν ακριβώς στην ίδια κατάσταση που είναι οποιαδήποτε ομάδα όταν ΞΕΚΙΝΑ την προετοιμασία. Μόνο που αυτό το κανάλι το περνάμε στην έναρξη των επίσημων παιχνιδιών. Αναμένουμε και υπομένουμε...

Εικόνα vagio

Πολυ φοβάμαι φέτος. Πως θα έρθουν νύχτες που ο σπανουλης θα είναι απελπιστικά μόνος, πως δεν θα έχουμε εναλλακτικές απο πίσω του. Καλή η αμυνα που παίρνει ματς, αλλα αν δεν βάλεις την πουτανα στο καλάθι.. Εικάζω πως ο σφαιρο σκέφτηκε να ρεφάρει το μειονέκτημα του κακού τρίποντου με πιο σίγουρο ριμπάουντ που σου δίνει τη δυνατότητα να τρέξεις στον αιφνιδιασμό, καθώς και με το παιχνίδι με πλάτη του μιλουτινοφ. Αν όμως ο αντίπαλος αγνοήσει το επιθετικό ριμπάουντ και επιδιώξει γρήγορες επιστροφές, τι κανεις?
Πολλή ενέργεια στην περιφέρεια, αλλα περιμένω ποερισσοτερες πρωτοβουλίες απο χάκετ. Το στρομπερι, οκ, αν καταλάβει σε κανα δίμηνο που εχει έρθει και τι περιμένουμε απο αυτόν, καλά θα είναι. Αλλα απο το χάκετ που περιμένω πράγματα ΤΩΡΑ. όχι μόνο αμυνα.

Εικόνα DRAZA

Να το πούμε πιο "γενικά". Κι εγώ πιστεύω πως ο Σφαιρόπουλος ήθελε με την ενέργεια και με ριμπάουντ φέτος να εξασφαλίσει ένα πιο σίγουρο δίποντο ...ρεφάροντας την υστέρησή μας στο τρίποντο. Το θέμα είναι ότι ακόμα κι έτσι βαρέσαμε περισσότερα τρίποντα παρά δίποντα.

Αυτό είναι κάτι που μας συνέβαινε και σε περιόδους που η ομάδα σούταρε πολύ καλύτερα ...ειδικά κόντρα στο βάζελο. Μας άφηναν ελεύθερο το σουτ και αναστέναζαν τα σίδερα. Και μιλάμε για σεζόν που -τουλάχιστον στα χαρτιά- ήμασταν πολύ καλύτεροι στο τρίποντο.

Εννοείται πάντως πως έστω τους λίγους σουτέρ που έχει φέτος ο Ολυμπιακός πρέπει να τους αξιοποιήσει. Επιβάλλεται. Αν κάποια από τα τρίποντα -αυτά που'ταν με καλές προϋποθέσεις - μας έμπαιναν θα'χαμε άλλο ματς. Πρέπει να παίρνουν οι παίκτες που πρέπει τα μακρινά σουτ. Δεν γίνεται να μας αφήνει αμαρκάριστους στην περιφέρεια ο κάθε πικραμένος και να μην ανησυχεί.

Εικόνα Spree8

Καλημερα σε ολους.Επειτα απο μηνες καθημερινων επισκεψεων στο site,αποφασισα να γινω μελος αυτης της υπεροχης παρεας.Εχοντας παιξει μπασκετ σε επαρχιακη ομαδα μεχρι Α2 κατηγορια,θα ηθελα να επισημανω τα εξης:
Πρωτ'απ'ολα να πω οτι με βρισκουν απολυτα συμφωνο οι τοποθετησεις σου DRAZA.Σε ολα ομως!
Λοιπον,Κακα τα ψεματα ο παναθηναικος φετος ειναι μια-δυο κλασεις καλυτερος σε σχεση με την περσινη του ομαδα.
Εμεις θεωρω πως εχουμε διατηρηθει τουλαχιστον στο ιδιο υψηλο επιπεδο,εχοντας ομως και μια τρυπα στο ροστερ.
Η χρονια δε φαινεται να μπορει να βγει με την συγκεκριμενη τριαδα στο 4.Οσο μετριος παικτης και αν ηταν ο Πετγουει,εκανε πραγματα τα οποια δε μπορει να κανει κανενα απο τα φετινα μας τεσσαρια.Ο Κιαμος ηταν απο τους καλυτερους στην ευρωπη στο παιχνιδι πανω απο τη στεφανη,στοιχειο που δεν εχει σε τετοιο βαθμο κανενας παικτης μας στο 4.Επιπλεον ειχε καλυτερο τριποντο απο Αγραβανη και Τσαιρελη.Εκει λοιπον θεωρω οτι κατα τη διαρκεια της χρονιας ισως χρειαστει μια προσθηκη.Καλο θα ηταν βεβαια να περιμενουμε να δουμε την εξελιξη των συμπληρωματικων μας τεσσαριων.
Στο 3 που πολλοι θεωρουν οτι χρειαζομαστε και εκει μια προσθηκη,δε με βρισκει συμφωνο η αποψη αυτη.Ακομα και ο Παπανικολαου να ερθει,νομιζω οτι θα κανει μεγαλο κακο στην εξελιξη του Παπαπετρου.Επιπλεον,ακομα και σε περιπτωση τραυματισμου (κουφια η ωρα) του Ματ η του Παπ,το ροστερ της ομαδας ειναι ετσι διαμορφωμενο,ωστε να επιτρεπει στον Σφαιροπουλο να χρησιμοποιει πολυ ανετα 3 guard στη πενταδα.Εχουμε ψηλα και αθλητικα guard τα οποια μπορουν ευκολα να υποστηριξουν τον συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου.
Οσο για ολο αυτον τον ντορο που εχει δημιουργηθει μετα τα προχθεσινα για τον Σλουκα και για το ποσο επηρεαζει την ομαδα η απουσια του,εχω να πω πως ο καλος Χακετ,(ο οποιος για καποιο λογο φανηκε να παιζει με ελλειψη αυτοπεποιθησης στην επιθεση),θα κανει μας κανει πολυ γρηγορα να ξεχασουμε το Σλουκα.

Υ.Γ. Αν και απο τη φυση μου ειμαι αισιοδοξο ατομο,θεωρω πως παρα πολυ δυσκολα θα μπορεσουμε να παρουμε και φετος το πρωταθλημα.Οι περσινοι (και οχι μονο) τελικοι,μας διδαξαν οτι πρεπει να ειμαστε τουλαχιστον μια-δυο κλασεις ανωτεροι απ'τους αλλους για να κερδισουμε το πρωταθλημα.Φετος λοιπον που δεν υπαρχει αυτη η διαφορα,δε μπορω να φανταστω τον τροπο με τον οποιο θα τους παρουμε.
Πριν λιγους μηνες μολις,ειδαμε τον Λουκα τον Μαυροκεφαλιδη με την προκλητικοτατη προστασια απ'τα κορακια,να εμφανιζεται στους τελικους σαν ενα κραμα Ντανκαν-Ολαζουον στα καλυτερα τους.Μονοι τους οι διαιτητες πηγαν να τους παρουν 2 ματσακια και πιστεψτε με δεν ηθελε και πολυ να το καταφερουν.Μακαρι να βγω ψευτης αλλα ειδικα φετος,θα μας κανουν να βγουμε απ'τα ρουχα μας.

Εικόνα DRAZA

Καλώς σε βρήκαμε σύγγαυρε ...καλώς μας ήρθες.

Θα ξεκινήσω ανάποδα. Από το υστερόγραφο δηλαδή. Ας περιμένουμε τους τελικούς, ας δούμε σε τι αγωνιστική κατάσταση θα'μαστε τότε μιας και μιλάμε για νέα ομάδα, ας δούμε ποια θα'ναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ας δούμε την διαιτησία και τον ρόλο της στην διαμόρφωση του αποτελέσματος τότε.

Συμφωνώ 100% στα όσα αναφέρεις αναφορικά με την θέση "τρία" και τους διαθέσιμους παίκτες που έχουμε εκεί. Εκτιμώ και εγώ λοιπόν πως μας φθάνουν και μας περισσεύουν. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. Ο Λοτζέσκι έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά πέρυσι και δεν γίνεται να του κόψεις τα φτερά προσθέτοντας έναν ακόμα παίκτη στο ροτέισιον που θα απαιτεί χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει ο Παπαπέτρου που αν δεν τον δούμε φέτος δεν θα τον δούμε ποτέ ...συν ότι ο παίκτης αυτός προ δυο ετών επέλεξε στα ίσια εμάς σε σχέση με τον βάζελο έχοντας δει πως ήταν στελεχωμένες οι ομάδες που έκαναν το μπακ2μπακ θεωρώντας πως ο Ολυμπιακός δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Με τσίγκλησες άσχημα με αυτά που αναφέρεις για τον Πέτγουεϊ. Το έκανε και ένας φίλος σε πιο κάτω σχόλιο αν παρατήρησες και του είπα "δώσε μου λίγο χρόνο να μιλήσω". Τώρα το επαναφέρεις εσύ και βάζεις το όνομα του Παπανικολάου στο τραπέζι ...σαν να ήξερες για ποιον λόγο του ζήτησα να περιμένει λίγο για να του απαντήσω. Αφού λοιπόν άθελά σου με προκαλείς να μιλήσω θα το κάνω. ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΓΟΥΕΪ. Κι αφού βάζεις το όνομα του Παπανικολάου στο τραπέζι θα σου πω τι λέω εδώ και καιρό στους co-owners της ιστοσελίδας όταν τα λέμε. Η πιο πρόσφατη συζήτησή μου ήταν με τον Σάββα. Έλεγα λοιπόν ότι αν ο Σφαιρόπουλος ΑΝ ήθελε τον Παπ πίσω ...θα τον ήθελε σκεπτόμενος να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο ως τέσσερα παρά ως τρία. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΤΓΟΥΕΪ. Ο Παπανικολάου, ο καλός όμως τον θυμόμαστε τουλάχιστον, είναι παίκτης με τον οποίο μπορείς να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο στην άμυνα, που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να υστερήσει στις περιστροφές όποιος παίκτης κι αν βρεθεί επάνω του. ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΚΙΑΜΟΣ ΟΣΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ, ΠΟΥ'ΧΑΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΣ-ΜΑΤΣ. Μόνο το τρίποντο του Πέτγουεϊ δεν έχει ο Παπ ...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κακό σουτ.

Υπάρχει όμως και ένα "αλλά" το οποίο θα το αναπτύξω διεξοδικότερα σε παρακάτω σχόλιο.
1. Ο Κωστάκης μαλακίζεται ...τουλάχιστον τώρα που μιλάμε! Δεν θέλω να πω περισσότερα για την ώρα.
2. Και ο Παπαπέτρου στο μυαλό του Σφαιρόπουλου λογίζεται ως μια επιπλέον λύση στο "τέσσερα". Το σουτ του είναι πάρα πολύ καλό. Αρκούντως αθλητικός είναι. Ποστάρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Και δείχνει ότι μπορεί να μαρκάρει και πάουερ φόργουορντ άνετα ...το είδαμε στο φάιναλ φορ. Περισσότερο ο τρόπος και το μυαλό του λείπει στην άμυνα στην συγκεκριμένη θέση ...φάνηκε από τις στιγμές που ψιλοέχανε τον ΑΚ στον ημιτελικό. Παρόλα αυτά τα πήγε καλά πάνω του πέφτοντας κατ ευθείαν στα βαθιά. Τις δυνατότητες τις έχει. Και οι χρόνοι βγαίνουν ανετότατα αν σκεφτείς ότι στο τρία υπάρχει ο Ματτ υπάρχει και το σχήμα με τους τρεις κοντούς. Μπορεί λοιπόν από πέρυσι να'χει βελτιωθεί μπορεί ο Σφαιρόπουλος να είναι σίγουρος πως θα'χει απίστευτη βελτίωση μες στην χρονια και στο "4" αν πάρει παιχνίδια. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

Εικόνα Spree8

Φιλε DRAZA ομολογω πως δε μου ειχε περασει καθολου απ'το μυαλο οτι ο Παπαπετρου μπορει να παιξει και σαν τεσσαρι.Στο μυαλο μου αν εφευγε απ'το 3,τον ειχα περισσοτερο για δυαρακι(με πολυ δουλεια),καθως δεν ειναι αργος στο να μαρκαρει αντιπαλα δυαρια.Στην επιθεση δε,θα δημιουργουσε απεριγραπτα miss match σε post καταστασεις με αντιπαλα guard.Πολυ ενδιαφερουσα η σκεψη σου παντως,καθως και το κορμι και τη δυναμη τα εχει ωστε να παιξει σαν 4.Αυτο που με ανησυχει λιγακι με τον Παπαπετρου ειναι πως μου φαινεται οτι το'χει χαλασει λιγακι το σουτακι του και δεν αναφερομαι μονο στο προχθεσινο παιχνιδι.
Η ιδεα σου λοιπον γινεται ακομη πιο ενδιαφερουσα,αν σκεφτει κανεις οτι δεν υπαρχει και ευκαιρη θεση ξενου για το ελληνικο πρωταθλημα ωστε να παμε σε μια πιο ετοιμη λυση αμερικανου π.χ..
Οσο για τον Παπανικολαου,αν οπως λες οντως μαλακιζεται,χωρις να ξερω τι ακριβως εννοεις,τοτε καλυτερα να μη προχωρησουμε τη περιπτωση του,οσο και να τον λατρευουμε..Να υποθεσω οτι τεμπελιαζει και γενικοτερα δε δουλευει?
Κατι τελευταιο για τον Μαντζαρη θα ηθελα να προσθεσω.Δεν εχει να κανει καθολου με το προχθεσινο παιχνιδι,αλλα η εντυπωση μου ειναι πως καθε χρονου παρουσιαζεται χειροτερος.
Να παραδεχτω οτι και η ψυχολογια του ισως να μην ειναι στα καλυτερα λογω εθνικης,αλλα το παιδι ειναι εντελως ανυπαρκτος επιθετικα.Προς θεου,δεν εχω την απαιτηση να μου βαζει 20αρες,απλα ενοχλουμαι ιδιαιτερα οταν ο βασικος μου point guard ειναι κατω του μηδενος σε θεματα δημιουργιας.Δε μπορει να δημιουργησει στο ελαχιστο,ουτε για τον εαυτο του,ουτε για τους συμπαικτες του και ισως ειναι απ'τα χειροτερα guard σε καταστασεις πικ&ρολ.Μηπως και αυτος τα εχει φορτωσει στον κοκορα στη τελικη?
Μου φαινοταν καλυτερος στα 20 του απ'οτι στα 25 του.

Εικόνα DRAZA

Όταν είπα ότι μαλακίζεται εννοούσα ότι έχει παράλογες απαιτήσεις ...και ότι φέρεται να'χει ένα θέμα να αποφασίζει τι θέλει για τον προσεχή χρόνο.

Ο Παπαπέτρου στο κολλέγιο έχει παίξει και "δυο" στο κολλέγιο.

Τον Μάντζαρη τον επηρέασε αρκετά ο τραυματισμός του. Αλλά θα έλεγα πως σταθερά βελτιώνεται ...αργά μεν σταθερά δε.

Έχει κακή διείσδυση την οποία δεν βελτίωσε καθόλου. Δεν είναι μόνο θέμα τρίπλας είναι και θέμα "επιτάχυνσης" αν μου επιτρέπεται η λέξη και πρώτου βήματος. Όλα αυτά τον κάνουν αρκετά προβλέψιμο για τον αμυντικό που τον αναλαμβάνει.

Ίσως και αυτός να είναι ένας παράγοντας που τον καθιστά ακίνδυνο όταν του δίνουν σκριν καθώς αν του κλείσει το σουτ ο παίκτης που θα του σκάσει ξενοιάζει. Οφείλω όμως να πω ότι το σουτ του είναι καλό. Αυτά όσον αφορά το παραγωγικό κομμάτι.

Πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ένας ξύπνιος και πολύ φιλότιμος αμυντικός ...κι ας μην το έδειξε εχθές καθόλου είναι σκύλος ο τύπος. Ως προς το δημιουργικό κομμάτι ο Μάντζαρης είναι ένας πολύ καλός πασσέρ.

Και μια σημείωση ακόμα ...ο παίκτης αυτός έχει το προνόμιο να κουμπώνει εξαιρετικά με τον Σπανούλη. Ένας πληθωρικός παίκτης σαν τον Σπανούλη θέλει δίπλα του έναν οικονομικό παίκτη σαν τον Μάντζαρη. Έναν παρτενέρ στους κοντούς ικανό να κάνει το απλό ...και ο Μάντζαρης αυτό το έχει. Να'μαστε δίκαιοι.

Εικόνα john

Σορυ που επεμβαίνω μια χαρά τα λέτε άλλωστε και οι 2 σας,απλα μου εκανε εντύπωση το σχόλιο σου για τον Μάντζαρη. Πιστεύω πως εχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την διείσδυση του σε σχέση με τον παίκτη του 2012. Αρκεί να ρίξεις μια μάτια στα hl της σειράς με την Μπαρτσελονα για να το διαπιστώσεις. Το παιδι παλιότερα φοβόταν να μπει κοντά στο καλάθι και τελείωνε τις προσπάθειες του με πολύ άγαρμπο και άτεκνο τροπο. Τα τελευταια χρονια ομως πρόπερσι λιγότερο και πέρυσι περισσότερο,εχει βελτιωθεί πολύ και σε αυτο το κομμάτι του παιχνιδιού.

Η απόδοση του ειναι κομβική για την απόδοση όλου του ολυμπιακού και αυτο θα φανεί περισσότερο φετος και με την φυγή του Σλούκα. Πολύ κρίμα που έφυγε αυτός ο παίκτης αλληλοσυμπληρώνονταν τέλεια με τον Μάντζαρη,και οι 2 μαζι κόλλαγαν απίστευτα στο παιχνιδι του Σπανουλη. Με τον χακετ θα αλλάξουν πολλά γιατι εχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απο αυτα του Σλούκα. Θα εχει πολύ ενδιαφέρον να δουμε αν θα ανταποκριθεί η φετινή περιφέρεια στις απαιτήσεις της σεζον.

Εικόνα DRAZA

O Μάντζαρης την σεζόν 11-12 είχε θέμα με την ντρίμπλα του ...συνεπώς και με το ντράιβ. Το οποίο την σεζόν 2012-2013 έδειχνε να βελτιώνεται πράγματι. Δεν ξέρω αν τώρα είναι καλύτερος σε σχέση με τότε ...από το '14 και μετά όμως που ο τραυματισμός του χτύπησε την πόρτα άρχισε και πάλι να υστερεί. Αυτό ήθελα να παρατηρήσω περισσότερο. Γενικά πάντως το ντράιβ δεν είναι το δυνατό σημείο του Μάντζαρη ...χωρίς να λέει κανείς ότι συνολικά είναι κακός.

Εικόνα Spree8

Συμφωνω στο οτι ειναι πολυ καλος αμυντικος.
Ως προς το επιθετικο κομματι,σ'αυτη τη φαση θα ειμαι ευτυχισμενος αν κολαει τα περισσοτερα ελευθερα τριποντακια που θα παρει.
Συμφωνω σε ολα οσα ειπες για το επιθετικο του παιχνιδι και οτι τον πηγε πισω ο τραυματισμος του.
Μονο στο οτι ειναι καλος πασσερ δε θα συμφωνησω.Ειναι υπερεκτιμημενος στο συγκεκριμενο κομματι κατα τη γνωμη μου.
Φιλε DRAZA σ'ευχαριστω και για το καλωσορισμα.Η αναλυση σου ειδικοτερα στο αρχικο σου αρθρο μ'εχει αφησει αφωνο.Δε μου ειχε τυχει ποτε να συμφωνησω σε ολα με κανεναν αρθογραφο μεχρι σημερα πανω σε θεματα μπασκετικου Ολυμπιακου.Πραγματικα κορυφαια αναλυση.Συνεχιστε την καταπληκτικη σας δουλεια παιδια.

Εικόνα DRAZA

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Σε ευχαριστώ και εκ μέρους των υπόλοιπων.

Είναι σημαντικό να παίρνω τέτοιο feedback από κόσμο που έχει παίξει μπάσκετ. Η συζήτηση ήταν χαρά μου.

Το βασικό θέμα με το σουτ του Μάντζαρη δεν είναι ότι αστοχεί ...το βασικό είναι ότι δεν τα επιχειρεί. Κοτεύει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Απόντος του καλού σουτέρ Σλούκα είναι στο χέρι του προπονητή να τον αναβαθμίσει και να τον φτιάξει σε αυτό το κομμάτι.

Εικόνα Spree8

Τελειωνοντας το μονο που θα ηθελα να πω για να μη παρεξηγηθω με τις αποψεις μου περι Μαντζαρη,ειναι οτι δεν εχω καποια εμπαθεια με το παιδι,προς θεου.Απλα επειδη ειχε τυχει να τον δω απο κοντα και σε καποια ματς στην τελευταια του χρονια στο περιστερι,ακριβως γι'αυτο τον λογο ειπα οτι ειπα..επειδη τον θυμαμαι πιο ξεψαρωμενο στην επιθεση..Βεβαιως αλλο το περιστερι και αλλο ο Ολυμπιακος,αλλα κοτευει οπως πολυ σωστα ειπες.Πρεπει να γινει λιγο πιο ''κωλοπαιδο''.Δε μου αρεσει στο να αρκειται να κατεβαζει τη μπαλα,να την πασαρει στον Σπανουλη και καπου εκει να τελειωνει ο ρολος του επιθετικα.
Πρεπει να δουλεψει ομως και ο ιδιος περισσοτερο στο επιθετικο του παιχνιδι.
Ξερω οτι ειναι παικτης ομαδας,εξαιρετικος χαρακτηρας και πανω απ'ολα Ελληνας παικτης που εχει καταλαβει και τη ψυχοσυνθεση ενος γαυρου.
Ας με συγχωρεσουν οι φιλοι συγγαυροι λοιπον αν φανηκα καπως επιθετικος προς τον Βαγγελη,απλα ισως επειδη μεχρι τα 15 μου μεγαλωσα στη Νεα Υορκη και ετυχε να δω καποια απιστευτα πραγματα απο πολλους ερασιτεχνες παικτες με εκπληκτικο ταλεντο,εχω και λιγο αυστηροτερα,ισως και αδικα κριτηρια σε οτι εχει να κανει με το τι θεωρω πραγματικο ταλεντο.Συνηθιζω να κανω το λαθος να συγκρινω αυτοματα.Επισης με ειχε πειραξει λιγο και οτι ειχε μετατραπει η υποθεση της παραμονης του σε ενα μικρο σιριαλ.
Η χαρα ηταν δικη μου αδερφε.Ελπιζω να τα ξανα πουμε.

Εικόνα DRAZA

Είδες όμως ότι το σήριαλ το τέλειωσε ο Μάντζαρης ...και τότε αν το παρατηρήσεις περισσότερο οι δημοσιογράφοι (και μάλιστα αυτοί της κατώτατης υποστάθμης) το'χαν δημιουργήσει παρά ο ίδιος.

Εικόνα fasteddie

Καλημερα σε ολη την παρεα.Οκ η ηττα μας πονεσε αλλα επειδη η συγκεκριμενη ομαδα εδω και μια πενταετια περιπου μας εχει κανει πολλακις να καταπιουμε τη γλωσσα μας,δεν θελω να ισοπεδωνω,οπως εκανα προηγουμενες χρονιες.Βλεποντας πιο νηφαλια το ματς,η αληθεια ειναι οτι ο βαζελος δεν με ''φοβισε'' οσο περιμενα.Ο Ραντουλιτσα αντιμετωπιστηκε τελεια (και με αποντα τον βασικο μας σεντερ Χαντερ),ο Καλαθης εφοσον πιεστει βραχυκυκλωνει και οι νεοι παιχτες που πηρε θα σε πονεσουν αν ΕΣΥ το επιτρεψεις,δεν ειναι κατι το φοβερο.Και μιλαμε για μια βραδια που ο Ολυμπιακος ηταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ,ο καραφλας να γνωριζει οτι δεν θα του ξατατυχει αυτο φετος.
Εννοειται οτι η ομαδα θα βελτιωνεται συνεχως.Παιχτες οπως Χακετ,Γιανγκ,Μιλουτινοφ,Στρομπερι δεν ειναι τυχαιοι και οταν ''μπουν'' στην ομαδα θα δουμε ωραια πραγματα.Παρεπιμπτοντως ο Χακετ μου αρεσε πολυ προχθες παρα τα λαθη που εκανε,θα βγαλει ματια ο παιχταρας.Επισης ο αρχηγος θα βελτιωθει δεδομενα,χειροτερος απο προχθες αποκλειεται να ειναι.Προσωπικα 3 σημεια με ανησυχουν πραγματικα για φετος:
1) Η Θεση 3.Περαν του Λοτζε ο Παπαπετρου πρεπει να αποδειξει οτι μπορει να σταθει αξιος παρτενερ του,να ''λυθει'' και να ξεδιπλωσει το (αναμφισβητητο) ταλεντο του.Αν δεν το κανει,θα εχουμε προβλημα.Μακαρι να οφειλεται η κακη του εικονα αποκλειστικα στην πολυμηνη απουσια του.
2) Η θεση 4.Καλος χρυσος ο Πριντ αλλα δεν ειναι θεος και βλεπω μια μεταπτωση στην αποδοση του Αγραβανη η οποια ναι μεν δικαιολογειται ως ενα σημειο λογω νεαρου ηλικιας,αλλα να μην ξεχναμε οτι ο Δημητρης ειναι αρκετα εμπειρος πια,τελικο ευρωλιγκας εχει παιξει!!Τον φιλοτιμο Τσαιρελη τον θεωρω συμπληρωματικο στη θεση.Πρεπει να καταλαβει οτι πλεον δεν ειναι ο ''μικρος'' που ''παιρνει εμπειριες'' αλλα το τεσσαρι του Ολυμπιακου μαζι με τον Πριντεζη.
3) Η ελλειψη κλασικου σουτερ.Με τη φυγη του παιχταρα Σλουκα δεν εχεις πλεον το αξιοπιστο μακρινο σουτ (μονο απο Λοτζε αντε και απο Σπανουλη) και αν δεν λειτουργησει το πικνρολ θα εχουμε μεγαλο προβλημα.Ουτε ο Χακετ,ουτε ο Στρομπερι,ουτε ο Παπαπετρου ουτε ο Πριντ,ουτε ο Αγραβανης ουτε ο Μαντζαρης ειναι κλασικοι σουτερ...Αποψη μου καθαρα προαωπικη οτι χρειαζομασταν εναν αμερικανο καλο σουτερ και ας χαναμε λιγο στην αμυνα,μακαρι να κανω λαθος.

Αυτα.Ευχομαι να γυρισει γρηγορα ο Χαντερ (αλλη ομαδα με τον Οθελο μας) και να ανεβει ψυχολογικα και αγωνιστικα η ομαδα στα 2 επομενα ματς σε ελλαδα και ευρωπη γιατι δευτερη συνεχομενη ηττα απο το βαζελο θα εχει συνεπειες (κυριως ψυχολογικες) και ας ειναι αρχη της χρονιας.Εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη σε Σφαιρο,παιχτες και διοικηση.

Εικόνα DRAZA

1. Ο Λοτζέσκι είναι καλός σουτέρ αλλά έχει μεγάλα θέματα στην άμυνα. Δεν θα μας συμφέρει πάντα να τον κρατάμε μέσα για τόσο πολύ. Ο Παπαπέτρου δεν ήταν κακός κόντρα στον βάζελο αν σκεφτεί κανείς το πόσο έλειψε και από πόσα κύματα πέρασε πέρυσι. Μόνο το σουτ του έλειψε ..το οποίο δεν γίνεται να μην το βρει.
2. Ο Τσαϊρέλης είναι ξεκάθαρα μια τριτοτέταρτη λύση και ως τέτοια πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε. Δύσκολα θα υπάρξει αγώνας που ο Ολυμπιακός θα τον κερδίσει ή θα τον χάσει λόγω της απόδοσης του Τσαϊρέλη. Οπότε πάμε παρακάτω. Ο περυσινός Πέτγουεϊ είχε στο παιχνίδι του στοιχεία που ο Αγραβάνης δεν τα'χει όσο ταλαντούχος κι αν είναι. Από την άλλη εγώ ως νεό παίκτη τον εκτιμώ τον Αγραβάνη και θεωρώ ότι είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε. Τον Πρίντεζη δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ούτε να κάνουμε λόγο για σκαμπανεβάσματα και ύφεση. Τα πόδια του είναι ακόμα βαριά από το Ευρωμπάσκετ ...συν ότι κλήθηκε να παίξει με παίκτες που του είναι παντελώς άγνωστοι. Το δίκαιο είναι να ξεκινήσει η σεζόν με δεδομένο ότι ο Πρίντεζης θα'χει ξεκάθαρα την μερίδα του λέοντος στο ροτέισιον του "4". Μετά την περυσινή χρονιά που έκανε δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς ...δεν έχεις άλλη επιλογή. Το να φέρεις ακόμα έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας εκεί θα κάνει δύσκολα τα πράγματα με τους χρόνους συμμετοχής θα αναγκάζει τον Σφαιρόπουλο είτε να παραγκωνίζει παίκτες με αποτέλεσμα να τους χάνεις είτε να ανοίξει πολύ το ροτέισιον μην επιτρέποντας στους παίκτες να βρούνε ρυθμό. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Όπως είπα και στον φίλο παραπάνω ...μην υποτιμούμε και την λύση Παπαπέτρου και στο "τέσσερα".
3. Έχεις ήδη έναν τέτοιον παίκτη "Αμερικανό κλασσικό σουτέρ που χάνει στην άμυνα". Λέγεται Ματ Λοτζέσκι. Χωράει κι άλλος τέτοιος στην ίδια πεντάδα; Εγώ δεν το νομίζω. Θα το θέσω αλλιώς όμως και εγώ θα προτιμούσα ένας εκ των ξένων που αποκτήθηκαν εκτός όλων των άλλων να'χει και το σουτ. Ας δούμε τι θα βγει όμως. Να πω στο σημείο αυτό ότι εγώ θεωρώ τον Παπαπέτρου έναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σουτέρ και θα τολμούσα να πω πως είναι κλασικός σουτέρ. Μενει να το αποδείξει. Επίσης θεωρώ ότι και ο Μάντζαρης έχει σουτ, αρκεί να το επιχειρεί συχνότερα. Καλή η οικονομία ...αλλά άλλο οικονομικός άλλο χέστης. Συμφωνώ όμως ότι υστερούμε στο σουτ φέτος ...και οι τυφλοί το βλέπουν. Το αν θα μας στοιχίσει αυτό ή όχι μένει να διαπιστωθεί μες στην σεζόν.

Εικόνα fasteddie

Γεια σου draza.Εννοειται οτι τη μεριδα του λεοντος πρεπει να την εχει ο Πριντεζης.Απο εκει και περα ομως η ενσταση μου ειναι αν ο Αγραβανης μπορει να σταθει ως δευτερο τεσσαρι.Αν μπορει,καλως,αν οχι θα εχουμε θεμα.Και επισης (σωστα) λες οτι ο Παπαπετρου μπορει να παιξει και ως τεσσαρι,αλλα αυτο ειναι λυση αναγκης.Τον Παπαπετρου τον πιστευω πολυ ισως γιαυτο και μου τη σπαει να τον βλεπω ετσι.Βεβαια το σουτ ολων των παιχτων σιγα σιγα θα ''ανοιξει'' γιατι κακος σουτερ δεν ειναι κανενας,αλλα εγω ρε παιδι μου ηθελα εναν k.c. Rivers π.χ. στην ομαδα,εναν παιχτη που ξερεις οτι 3-4 τριποντακια θα τα ''σταξει'' ο κοσμος να χαλασει.Και φυσικα (το γραφω κιολας) οτι εξαιρω το Λοτζε που ειναι ενας κλασικος σουτερ.Τελοσπαντων οντως το υπεραναλυουμε,ακομα αρχη ειναι,απλα ειμαστε λιγο τρελαμενοι ολοι,δεν θελουμε να χανουμε ουτε στο ταβλι απο το βαζελο.Εδω θα ειμαστε μολις ρολαρει η ομαδα να βγαλουμε ασφαλεστερα συμπερασματα.

υ.γ. εννοειται οτι Σφαιρο και σταφ ξερουν καλυτερα απο ολους τι πρεπει να γινει.

Εικόνα DRAZA

Μάνι-μάνι να ξεκαθαρίσουμε κάτι λοιπόν κάτι ....που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Αν συμφωνούμε ότι πρέπει την μερίδα του λεόντος να την έχει ο Πρίντεζης στο τέσσερα τότε να ξεκαθαρίσουμε ότι ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ = ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ. Αυτά που περισσεύουν, ακόμα κι αν δεν υπήρχε άλλο τεσσάρι στο ρόστερ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Τουλάχιστον αυτό λέει για την ώρα.

Ίδωμεν.

Εικόνα Themis

Συμφωνώ για την ανησυχία στο 3 και 4.Οι παίχτες που πλαισιώνουν τους Πρίντεζη και Λοτζέσκι είναι σίγουρα καλοί αλλά αυτό δεν αρκεί .Ο θρύλος πρέπει να πάρει σημαντικά πράγματα στις θέσεις αυτές από όλους τους παίχτες αν θέλει να πρωταγωνιστήσει και φέτος.Δε αρκεί λοιπόν το ταλέντο αλλά χρειάζεται και δεδομένη ικανότητα όταν μιλαμε για Ολυμπιακό !Καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο Παπανικολάου αν μπορούσε να αποκτηθεί θα ήταν ο παίχτης που θα συμπλήρωνε (με ενεργό,βασικό και ουσιαστικό ρόλο) το κενό στα φόργουοντ...

Εικόνα DRAZA

Κενό στα φόργουορντ δεν υπάρχει αριθμητικά. Ίσα ίσα πολυκοσμία υπάρχει. Αυτό που εικάζουμε είναι ότι ίσως να υπάρχει έλλειμμα αξίας ειδικά στους παίκτες που θα'ρθουν από τον πάγκο. Καλός χρυσός ο Παπ δεν αφμισβητεί κανείς την αξία του θα μπορούσε να μας βοηθήσει αλλά ...υπάρχουν τουλάχιστον δυο μεγάλα "αλλά".

1. Δεν εξαρτάται μόνο από τον Ολυμπιακό το αν θα έρθει ο παίκτης.
2. Ο παίκτης ΑΝ, λέω αν ερχόταν θα έπρεπε να ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του και δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένος να το κάνει ...και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό. Είναι κι αυτός ένας παράγοντας ...αλλά ίσως να μην είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι οι ισορροπίες και οι ρόλοι μέσα στην ομάδα.

Kάποιος θα μπορούσε να ισχυρισθεί αυτή την στιγμή ότι η παρουσία του Παπανικολάου θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στην ομάδα ειδικά σε αυτή την συγκυρία. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχει πρωτίστως ζήτημα ομοιογένειας και τώρα που μιλάμε η μεγαλύτερη πρόκληση του Σφαιρόπουλου είναι να περάσει στους νέους παίκτες(δεν είναι λίγοι) την φιλοσοφία του και να τους μπάσει στο κλίμα της ομάδος. Παράλληλα πρέπει σε ένα ήδη μεγάλο ρόστερ να κλείσει το ροτέισιον προκειμένου η ομάδα να μπορέσει ναβρει ρυθμό κάποια στιγμή ...δεν γίνεται σε κάθε αγώνα να χρησιμοποιούνται οι 11 από τους 12 για διψήφιο αρθμό λεπτών. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς λοιπόν ότι εν μέσω όλων αυτών των ζητημάτων ομοιογένειας ότι το τελευταίο που θες είναι να φέρεις άλλον έναν παίκτη που προετοιμασία δεν έχει κάνει, που θα απαιτεί και χρόνο συμμετοχής γιατί μόνο έτσι θα τον δούνε και θα τον ξαναζητήσουν στο ΝΒΑ και πιθανόν να στραβώνει και να πιέζεται αν δεν παίζει . Ίσα ίσα που πιθανόν να γκρεμίσει το κίνητρο ορισμένων παιδιών που κάνανε όνειρα ενόψει της νέας σεζόν περιμένοντας να αποδείξουν την αξία τους. Άρα λοιπόν δεν είναι ρίσκο μόνο το να μείνεις με τις υπάρχουσες λύσεις ...ρίσκο έχει και το να φέρεις έναν ακόμα παίκτη τούτη την στιγμή. Αξίζει να το πάρουμε αυτό το ρίσκο για έναν παίκτη που έρχεται για να φύγει;;

ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ. ΘΕΛΗΣΑ ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ...ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ Η ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Εικόνα fasteddie

Ετσι ακριβως.Σε ομαδα επιπεδου Ολυμπιακου ειτε εισαι 19 ειτε 39,ειτε λεγεσαι Σπανουλης ειτε Αθηναιου,οταν μπαινεις να παιξεις πρεπει να μπορεις να προσφερεις τα πραγματα αυτα που χρειαζεται απο εσενα η ομαδα.Τιποτε παραπανω τιποτε λιγοτερο.Ειδικα φετος που Αγραβανης και Παπαπετρου προβλεπεται να παρουν πολυ περισσοτερο χρονο απο οτι περυσι,δεν εχουν πλεον την πολυτελεια να εχουν μεγαλα κενα στην αποδοση τους.Δλδ ειλικρινα στο ματς προχθες εβλεπα και δεν πιστευα σε ποσο κακη κατασταση (ψυχολογικη???) ειναι ειδικα ο Ιωαννης.Ο οποιος ενω σε προσοντα ισως ειναι ο κορυφαιος ελληνας,ο Γιανκοβιτς π.χ. τον εχει αφησει πισω τη δεδομενη στιγμη.
Επισης συμφωνω με Παπανικολαου.Μιλαμε για ολοκληρωμενο παιχταρα (μην μας ξεγελαει η διαχειριση του αστειου Κατσικαρη που δεν ξερει που παν τα τεσσερα) που και ξερει την ομαδα και θα αναγεννιουνταν μεσα απο αυτην.Παραλληλα δεν θα κινδυνευες να καψεις και τον Παπαπετρου που θα εμπαινε πιο ομαλα σε αγωνιστικο ρυθμο,ενω τωρα επεσε με τη μια στα δυσκολα.
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι οταν θες να ''βγαλεις'' καποια στιγμη εναν παιχτη,πρεπει να παρεις και το ρισκο της χρησιμοποιησης του,(αλλιως αν δε σου κανει αποδεσμευσε τον) δε μπορουμε να τα εχουμε και ολα σε αυτη τη ζωη...Τωρα αν με ρωτησεις τι προτιμω,να παρω τα χριστουγεννα 2 ψημενους παιχτες και να παρω πρωταθλημα (αλλα να μεινουν στασιμοι Αγραβανης-Παπαπετρου) η να ρισκαρω να μην το παρω αλλα να ''βγουν'' οι δυο αυτοι παιχτες και απο του χρονου να βγαζουν ματια,δεν ξερω ειλικρινα.

Εικόνα DRAZA

Φίλε το ίδιο δίλημμα έχει πολύς κόσμος. Εγώ έχω άποψη αλλά περιμένω να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα προτού πω οτιδήποτε. Αγωνιστικά ισχύει ότι είπα παραπάνω στον καινούργιο φίλο της παρέας. Θα υπάρχουν όμως και αρνητικά επακόλουθα σαν αυτά που αναφέρεις. Ο πλέον αρμόδιος λοιπόν για ν'αποφασίσει "τι θα πάρουμε, τι θ'αφήσουμε, τι θα ρισκάρουμε" είναι ο προπονητής.

Εικόνα Spiros Legend

Πέρα από όλες τις αγωνιστικές δικαιολογίες γι αυτό που είδαμε χτες,πιστεύω πλέον,μετά από ακόμα ένα χαμένο τρόπαιο,ότι είναι θέμα νοοτροπίας,επιθυμίας και ψυχοσύνθεσης του μπασκετικού Ολυμπιακού.Όποιου δεν του φαίνεται σημαντικό το Κύπελλο Ελλάδας,μέσα από την ομάδα,ας μην κατεβαίνει να παίξει,ή ας μην δηλώνουμε και συμμετοχή στον θεσμό καλύτερα,εξάλλου έχουμε πολλές δεκάδες τρόπαια στο μπάσκετ,μας περισσεύουν,δεν γαμιέται τώρα,ένα πάνω,ένα-κάτω,δεν τρέχει τίποτα...Παρά να ξεφτιλιζόμαστε με τέτοιες εμφανίσεις,και δεν εννοώ ό,τι ακόμα δεν μπορούν να βρεθούν μεταξύ τους κάποιοι παίχτες,αλλά αυτό το 0-15 που σήκωσαν τα χέρια ψηλά και ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ τόσο εύκολα ακόμη μια ήττα από τον Πάο,ακόμα ένα χαμένο τρόπαιο,ακόμα μια ήττα σε ματς do or die τα τελευταία χρόνια(οι εξαιρέσεις δυστυχώς δεν είναι πάρα πολλές)από τα σιχάματα και μάλιστα μέσα στο σπίτι μας.Δεν ξέρω,φταίμε και μεις ως κόσμος,μήπως δεν καυλώνουμε με το μπάσκετ αναλόγως,και το μεταφέρουμε και στην ομάδα???Τι να πω,τα έχουμε δει όλα,το ίδιο έργο για πολλοστή φορά.Και φαινόταν από τις δηλώσεις ΟΛΩΝ τις προηγούμενες μέρες,τα μασάγανε,είμαστε ανέτοιμοι και είμαστε ανέτοιμοι και θα δούμε και σφιγμένα πρόσωπα.Τι θα πει ρε Λοτζέσκι,<<ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΨΑΓΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ!!!>>που είπες στην Συνέντευξη Τύπου?Και δεν τον χρεώνω αυτόν,γιατί μακάρι να είχανε κι άλλοι το φιλότιμό του,αλλά ως Αμερικανός που είναι,ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,σε αυτήν την φάση που είμαστε Οκτώβρη μήνα,αυτό μέτρησε τελικά,οι άλλοι το ήθελαν περισσότερο!Και η διοίκηση τους,και ο προπονητής τους,και οι παίχτες τους(που στις δηλώσεις τους τις προηγούμενς μέρες έβγαζαν σιγουριά και καλή διάθεση,σε σημείο που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση μετα από ένα ιστορικό 5-0 σερί μας)και μάλλον και ο καθυ-στερημένος κόσμος τους,που έχει βρει αποκούμπι για το ατελείωτο φάπωμα σε όλα τα σπορ που τον έχει χαζέψει εντελώς.Εμείς λέμε,έλα μωρέ με το Κυπελλάκι,και αυτοί βγήκανε στους δρόμους αρχές Οκτώβρη και πανηγυρίζανε σαν να πήρανε Ευρωπαικό...Άμα δεν μπορείς κ.Σπανούλη(και όποιος άλλος δεν μπορεί)να συνδυάσεις Ολυμπιακό και Εθνική,κόβεις την Εθνική,δεν στερείς άλλο ένα Κύπελλο από την ομάδα σου.Τι θα πει ό,τι αναλαμβάνεις την ευθύνη?Τώρα τι να την κάνουμε?Και ποιος ξέρει τι χρονιά θα κάνει στη συνέχεια,το <<άδεισμά> του φαίνεται πολύ μεγάλο.Η διοίκηση και ο προπονητής τι κάνανε για αυτό,ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ?Και ο πλέον αδαής με το μπάσκετ,αυτό φοβόταν όλο το καλοκαίρι,όλοι οι Ολυμπιακοί αυτό συζητούσαμε,μην τραυματιστεί ο Σπανούλης και μην βγάλει την κούραση μετά και σέρνεται,είναι έτσι ή όχι?Αυτοί που τον χρυσοπληρώνουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του ρόστερ της ομάδας,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ 100% Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥΣ?ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΕΙ 33χρονών και βάλε?Ο Βασιλακόπουλος τον πληρώνει ή ο Ολυμπιακός,ποιος έχει προτεραιότητα,αφου και τα 2 ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ??Να βλέπεις φρεσκαδούρα,με καθαρό μυαλό τον Διαμαντίδη στα 36 και το πτώμα του Σπανούλη στα 33 και να μην εξοργίζεσαι??Δεν θα μπω σε τεχνικές αναλύσεις,δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος,και ο DRAZA και άλλοι φίλοι,τα ανέλυσαν διεξοδικά.Μερικές σκέψεις και συναισθήματα ήθελα να εκφράσω και πολλές απορίες...Και ο Τζόρτζεβιτς,ο βιασμένος από τον Ολυμπιακο,στον τελικό της Ρώμης το 1997,με το Ευρωμπάσκετ ασχολούταν όλο το καλοκαίρι,αλλά φρόντισε στο μέτρο του δυνατού,να είναι όσο πιο πολύ έτοιμη η ομάδα του,αγωνιστικά και ψυχολογικά,για το πρώτο ματς της χρονιάς,που ήταν και τελικός.Δικαιολογίες τέλος,με την χτεσινή διαιτησία θα είχαμε πάρει άλλα 10 πρωταθλήματα και κύπελλα από το 1997 μέχρι σήμερα.Φταίει το άδειο Σεφ,πόσες φορές έχουν δηλώσει αγχωμένοι από το γεμάτο Σεφ στο παρελθόν και από την πίεση του κόσμου???Φταίει η κούραση,φταίει ο ανάδρομος Ερμής,δεν τρέχει και τίποτα,ένα Κυπελλάκι χάθηκε,τον κακό τους τον καιρό ΟΛΩΝ στο τμήμα,εκτός αν έφερε ο φοροφυγάς μεγάλους παιχταράδες,οπότε πάω πάσο...Ελπίζω η περυσινή χρονιά,μετά το κάζο του Κυπέλλου πάλι,να μην ήταν εξαίρεση και να μην οφειλόταν στους τραυματισμούς και τις ελλείψεις του Πάο στους τελικούς και στην ολοφάνερη διαφορά ποιότητας.Ε,δεν γίνεται να ανασταίνουμε τους πεθαμένους βάζελους με το μπάσκετ ρε παιδιά,είτε επειδή μας πολεμάνε,είτε γιατί έχουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις και βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.Ας ελπίσουμε να μην πισωγυρίσουμε και η κατάληξη της χρονιάς να είναι σαν την περυσινή στην Ελλάδα και στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης(εκεί δεν μας φταίει τίποτα,ακόμα και με μισή ομάδα νικάμε ή πολεμάμε λυσσωδώς όλα τα ματς με τα μεγαθήρια,κάνω λάθος?).

Εικόνα DRAZA

Όσον αφορά την σημασία του τίτλου που χάθηκε ...βεβάιως και το θέλαμε, δεν γίνεται να μην θέλεις να σηκώνεις όποιον τίτλο βρίσκεται μπροστά σου ειδικά όταν το διεκδικείς από τον Παναθηναϊκό. Ο χαρακτηρισμός "κυπελλάκι" όμως έχει δοθεί ...σε χρονιές όπως το 2010 και το 2011 που το κατακτήσαμε αλλά μείναμε με αυτό. Χρονιά μόνο με το κύπελλο καλώς ή κακώς δεν είναι επιτυχημένη σε κανένα άθλημα. ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ. Αντίθετα τις χρονιές που ο Ολυμπιακός έχει πάρει το Πρωτάθλημα η απώλεια του κυπέλλου δεν περιόρισε την χαρά κανένος ...ούτε έκανε κάποιον να πει ότι η χρονιά είναι αποτυχημένη επειδή χάσαμε το κύπελλο. Χάθηκε ένας τίτλος, τον θέλαμε ...πρέπει να συνεχίσουμε και να πάμε παρακάτω. Έχουμε μια Ευρωλίγκα και ένα Πρωτάθλημα μπροστά μας. Έχουμε ντέρμπυ σε λίγες μόνο ημέρες ...δεν γίνεται να τον κλαίμε για πολύ τον μακαρίτη. Ο Ολυμπιακός πέρσι αποκλείστηκε στην ίδια ακριβώς φάση από την ίδια ομάδα στο κύπελλο ...και έκλεισε την χρονιά με το Πρωτάθλημα και με ένα φάιναλ φορ που αν γινόταν οπουδήποτε αλλού πλην της Μαδρίτης με την οικοδέσποινα θα το σήκωνες. Δεν γίνεται λοιπόν σε μια ανάλογη κατάσταση φέτος να χαλάμε τα μυαλά μας και να λέμε "μήπως η περυσινή χρονιά ήταν εξάιρεση" "ελπίζω να μην..." και άλλα τέτοια. Εδώ θα'μαστε και παιχνίδι με παιχνίδι θα δούμε πως θα προχωρήσουμε. Από τώρα κάνουμε προβολή του χειρότερου σεναρίου σε περίπτωση που έρθει σε επτά μήνες από τώρα;; Εγώ το γράφω μέσα και το επαναλάμβάνω να το καταλάβουμε ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ. Θυμάσαι τον Τζόρτζεβιτς στον τελικό του 1997 ...να θυμάσαι όμως και την πορεία μας μέχρι εκεί και την εικόνα της ομάδος μέχρι να φθάσουμε εκεί.

Ο Σπανούλης είναι αυτή την στιγμή ο κορυφαίος μπσκετμπολίστας στην Ευρώπη το γεγονός ότι έκανε μια αδικαιολόγητα κακή εμφάνιση κόντρα στον βάζελο δεν τον μειώνει ως αξία. Όσον αφορά την Εθνική ο Σπανούλης πέρασε ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ καλοκαίριμε την Εθνική πιστεύοντας ότι αυτή η ομάδα έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι καλό όπως το πίστευε πολύς κόσμος άλλωστε και θα'ταν άδικο να μην βρίσκεται εκεί κι αυτός ...ή επειδή αυτό ήθελε να κάνει εν πάση περιπτώσει. Παράδειγμα με σύλλογο της Ευρώπης που έχει στερήσει από παίκτη του την παρουσία στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα δεν υπάρχει ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Καμιά ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια πράξη άσχετα με το μπορεί να θέλω εγώ κι εσύ. Επίσης μέχρι το σημείο που θα σταματήσει, ο παίκτης μπορεί να αντιμετωπίσει κυρώσεις αν δεν αποδεχθεί κλήση σε Εθνική. Το ότι η ομοσπονδία ήταν ελαστική με τον Διαμαντίδη και σφύριζε αδιάφορα δεν σημαίνει ότι θα έκανε το ίδιο και με άλλους παίκτες. Υπάρχουν Εθνικές που'χουν τιμωρήσει παίκτες με βαριά πρόστιμα ...κι ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Χάκετ. Όσον αφορά την φθορά και την κούραση του Σπανούλη και το πόσο ξεκρέμαστοι μένουμε θεωρητικά ...εγώ θα σημειώσω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ένα αλλά πέντε γκαρντ ...και τέσσερα από αυτά έχουν κερδίσει τίτλους με τις ομάδες τους. Άρα λοιπόν δεν γίνεται Οκτώβρη μήνα να χρεώσουμε την ομάδα για το γεγονός ότι δεν προέβλεψε το ότι ο Σπανούλης θα'ναι κουρασμένος. Κατανοητή η οργή και η απογοήτευση αλλά πρέπει να σκεπτόμαστε και λογικά.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΙΩΣ.

Εικόνα Spiros Legend

Τον Σπανούλη στα 33 του,να τον τιμωρήσει η ΕΟΚ δεν υπήρχε 1 στο εκατομμύριο,μετά το...δεδικασμένο Διαμαντίδη,Παπαλουκά,Τσαρτσαρή.Από κει και πέρα είναι θέμα προτεραιοτήτων και πόσο θες κάτι.Θες να παίξεις με την Εθνική και να διακινδινεύσεις μια σεζόν με προβλήματα,όταν ακριβώς έχουν αλλάξει τα 3/5 της περιφέρειας της ομάδας σου και θέλουμε μια σταθερά,που να καθοδηγήσει τους νεοφερμένους?Οκ,αλλά εγώ είμαι οπαδός και με νοιάζει μόνο το καλό και το συμφέρον του Ολυμπιακού,με μια υποφερτή εμφάνιση Σπανούλη δεν χάναμε χτες,διότι θα ανέβαζε και τους υπόλοιπους.Γι αυτό στοιχίζει με εφορία 4-5 εκ.ευρώ.Το μαχαίρι στο λαιμό δεν μπορεί να του το βάλει κανείς,αυτοί που πληρώνουν κάνουν και τις επιλογές τους και κρίνονται.Είμαστε σίγουροι ό,τι ο Διαμαντίδης δεν σταμάτησε από Εθνική,σε συννενόηση με την ομάδα του,ασχέτως του σκανδάλου της ηλικίας και της ατιμωρησίας?Εγώ το θεωρώ πιθανόν πάντως.Και άριστα έκαναν,αν συνέβη αυτό,εφόσον δεν γίνονταν ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.Έθιξα θέματα νοοτροπίας περισσότερο,για τα αγωνιστικά φυσικά και θεωρώ πως θα αλλάξει η εικόνα πολύ σταδιακά και αργά προς το καλύτερο.Ευχήθηκα να έχει η χρονιά την περυσινή κατάληξη στην Ελλάδα και πρωτιά στην Ευρώπη και να μην πισωγυρίσουμε,δεν έκανα καμία προβολή του χειρότερου σεναρίου.Το θέμα μου είναι τα ματς με Πάο,που κρίνουν τίτλους,δεν ανησυχώ γενικώς για το αν θα στρώσει η ομάδα...Εσύ,φίλε Draza έγραψες:<<Τέλος κάτι ακόμα που με προβλημάτισε και ελπίζω σύντομα να παύσει είναι το γεγονός ότι η ομάδα επέστρεψε σε λογικές Μπαρτζώκα που παλεύαμε να ξορκίσουμε άμα τη ελεύσει Σφαιρόπουλου. Είχαμε πει πέρυσι ότι η ομάδα πρέπει να τελειώνει με το "μπάπα-μπούπα" από το τρίποντο; Ε,ΛΟΙΠΟΝ Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΟΥΤΑΡΕ 30 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ 28 ΔΙΠΟΝΤΑ. Μπαρτζωκιλίκι ως εκεί που δεν παίρνει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ...ΧΘΕΣ!>>.Σε προβλημάτισε η επιστροφή σε λογικές Μπαρτζώκα(κάτι που συμφωνώ απολύτως,κι εμένα μου βγήκε αυτή η αίσθηση).Ακόμη,με προβλημάτισε η όλη προσέγγιση του αγώνα,πριν και κατά την διάρκειά του και το ό,τι ΔΕΝ ΔΙΨΑΓΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ,που ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΛΟΤΖΕΣΚΙ στην Συνέντευξη Τύπου.Τι να πούμε,μπράβο που κάνατε σχεδόν αγγαρεία,ανεπαρκώς προετοιμασμένοι και βγάλατε τους πεθαμένους βάζελους στους δρόμους?Επειδή πέρυσι με Σφαιρόπουλο φάνηκε αλλάγή πλεύσης και αγωνιστικά και ψυχολογικά στα ματς με Πάο,είπα ό,τι ελπίζω να μην ήταν παρένθεση η περυσινή χρονιά.Ευχή ήταν,ορμώμενος από το χθεσινό,όπως και συ είπες ό,τι ελπίζεις σύντομα να παύσει το χτεσινό...Μπαρτζωκιλίκι κ.λ.π.Τους προβληματισμούς μας για την συνέχεια είπαμε,δεν φέραμε την καταστροφή.Ούτε είπα ο,τιδήποτε για τις επιλογές στο ρόστερ,ούτε έβγαλα άχρηστο κανέναν στην ομάδα.Μάλιστα είπα ό,τι στην Ευρώπη τα πάμε σούπερ και με μισή ομάδα,δεν μας ενοχλεί τίποτα εκεί...Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός,κάθε Κούπα που μπαίνει στην Τροπαιοθήκη μας είναι πολύτιμη,δεν καλύπτεται μια ηλιθιωδώς(ειδικά όπως πέρυσι)χαμένη κούπα με κάποια μεγαλύτερη επιτυχία.Άλλο το ένα,άλλο το άλλο,έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

Εικόνα DRAZA

Η προχθεσινή ομάδα όπως παρουσιάσθηκε προχθές όχι στην Ευρώπη ...ούτε μέχρι τα Κιούρκα δεν πάει. Να τα λέμε όλα. Το αν θα έδειχναν ένα άλλο πρόσωπο με άλλη ψυχολογία/νοοτροπία σε περίπτωση που το ματς ήταν Ευρωπαϊκό ...θα το διαπιστώσουμε σε λίγες μέρες στην Κρήτη. Πάντως και στην Ευρώπη έχουμε κάνει χαζές ήττες και όχι μια και δυο.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΨΟΥΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΔΕΡΦΕ. Απλά είπα ότι είναι νωρίς ακόμα να σκεπτόμαστε οτιδήποτε για την άνοιξη. Αυτό εννοούσα αναφερόμενος στην προβολή του χειρότερου σεναρίου που κάνουμε. Έχουμε πολλά καρβέλια να φάμε μέχρι την διεκδίκηση του επόμενου τίτλου και στο διάστημα αυτό πρέπει να βάλουμε πλάτη. Νέα ομάδα νέοι παίκτες πολλοί εξ αυτών άγνωστοι μεταξύ τους και άγνωστοι σε εμάς.

Όσον αφορά τον Σπανούλη, θεωρώ κι εγώ πως το σενάριο τιμωρίας θα συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες αλλά εαν η ΕΟΚ προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση ...στον νόμο θα πατούσε και δεν θα μπορούσε να τους πει παρανόμους κανείς. Αυτό είπα ...αυτό θα μπορούσε να ισχυρισθεί κι ο παίκτης αν του απαγόρευαν να πάει. Ξαναλέω ...κι εγώ να μην πάει ήθελα. Δεν γίνεται όμως η ομάδα να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση ειδικά στο τελευταίο τουρνουά του παίκτη.

Εικόνα Spiros Legend

Ok,συμφωνούμε σε όλα,έτσι ακριβώς.Το βάζουμε πλάτη είναι δεδομένο,ό,τι έγινε,έγινε,δεν γυρνάει πίσω.

Εικόνα DRAZA

ΕΤΣΙ ΡΕ ΣΠΥΡΑΚΛΑ. ΟΛΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΖΟΧΑΔΙΑΣΤΗΚΑΜΕ. ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΞΕΓΙΝΕΙ". ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΘΑ'ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ.

Εικόνα Themis

Πολύ καλή η ανάλυση σου DRAZA για το παιχνίδι αν και πιστεύω (όπως πίστευα και πέρυσι τέτοιο καιρό όταν χάναμε από τον παο ) πως οι αναλύσεις-συμπεράσματα σε ανάλογα χρονικά παιχνίδια είναι υπερβολικές .Υπερβολικές είναι επίσης και οι εκτιμήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος για τις επιλογές ,τα ρόστερ και τα διαφαινόμενα χαρακτηριστικά των παιχτών...Παραδοσιακά ( τα τελευταία 15και βάλε χρόνια ) ο βάζελος ανεξαρτητα από την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με τον θρύλο έχοντας τη σιγουριά του καλύτερου.Έχουμε χάσει υπερβολικά πολλά πρωταθλήματα και τίτλους σε αγωνιστικές περιόδους που η ομάδα μας ήταν δύο+ επίπεδα πάνω από τη δική τους και πιστέυω πως ακόμα και περυσι που είχαμε μακράν την καλύτερη ομάδα της ευρώπης αν δεν αυτοδιαλύονταν θα το χάναμε και πάλι,έτσι απλά...Για μένα χθες η ομάδα μπλόκαρε στο τέταρτο δεκάλεπτο και μας έριξαν στο κεφάλι 15-0 ενώ η ομάδα τους αντίστοιχα μπλόκαρε στο πρώτο δεκάλεπτο και τους κάναμε 8-2 , στη συνέχεια χάσαμε σχεδόν πέντε λέι απ για να γίνει το 8-2 -18-2...Αυτό που πιστεύω πως αξίζει να σημειώσουμε είναι πως σχεδόν πάντα φαίνεται πως φοβόμαστε να κερδίσουμε το πάο και δε φοβόμαστε να κερδίσουμε τη ρεάλ,την μπάρθα,τσσκα και τις λοιπές καθόλα μπασκετικές δυνάμεις της ευρώπης .Τελικά μήπως αυτό δεν είναι φόβος αλλά παρασκήνιο?

Εικόνα DRAZA

Θα μιλήσω αποκλειστικά για το χθεσινό παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι συντρέχει θέμα φόβου προερχόμενου από το παρασκήνιο. Το φετινό ρόστερ είχε αρκετούς παίκτες με άγνοια αυτής της κατάστασης που περιγράφεις. Η εικόνα των διαιτητών στο χθεσινό παιχνίδι, ακόμα κι αν δεχθούμε την εύνοια υπέρ του βάζελου, δεν ήταν σε καμιά περίπτωση τέτοια που να στέλνει μήνυμα ότι δεν το γυρίζεις ο,τι και να κάνεις. Ίσα ίσα που παρά την απογοητευτική εμφάνιση, για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα διατηρούμασταν μες στο παιχνίδι και αν ήμασταν σοβαροί θα το παίρναμε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερα προετοιμασμένος για το ματς ...η δική μας εμφάνιση δεν θύμιζε Ολυμπιακό σε τίποτα αυτό ήταν όλο. Πάμε παρακάτω.

Εικόνα el trick

Μόλις που άρχισε η αγωνιστική περίοδος.
Αρχισε όμως ταυτόχρονα και για μας και για τον βάζελο.
Άρα δεν τίθεται θέμα ετοιμότητας.
Η ουσία είναι ότι χάσαμε. Και το χειρότερο χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια και χωρίς να φταίει κάποιος εξωτερικός παράγοντας.
Αυτό είναι που μετράει μέχρι στιγμής.
Κρίμα, περισσότερο για κάποιους οπαδούς σαν και μένα που περιμένουμε αυτά τα παιχνίδια για να χαμογελάσουμε λιγάκι, εδώ που ζούμε.

Εικόνα DRAZA

Ουδένα προ του τέλους σύγγαυρε ...και πέρυσι στο τέλος το δικό μας το χειλάκι γέλασε!!

Ας είναι οι κούπα που πρέπει στον Περαία το καλοκαίρι και αυτά ούτε που θα τα θυμόμαστε.

Εικόνα Antreas7

Πάντως και σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός έδειξε την ανωτερότητά του στην ...προπαγάνδα. Με το που τελιεώνει το ματς ο Καράφλας χαιρετάει τους διαιτητές με ύφος "δεν ήσασταν καλοί, μας σφάξατε" και ο Μάνος Παπαδόπουλος βγαίνει και λέει αρλούμπες του στυλ: "Φέτος φτιάξαμε ομάδα που νικάει και τους διαιτητές". Και η ερώτηση είναι. Πού αδικιθήκατε ρε καρκινώματα του ελληνικού αθλητισμού;
Στα δικά μας συμφωνώ με την παρομοίωσή σου με τις γκόμενες. Δε σου βγαίνει το 3ποντο, κάνε κάτι άλλο. Η ομάδα όταν βρει ρυθμό 9οι διεθνείς κυρίως) θα είναι πολύ καλύτερη. Πιστεύω κατά το Δεκέμβρη θα μπορέσουμε να δούμε τι ψάρια πιάνει η ομάδα.

Εικόνα DRAZA

Εγώ πιστεύω πως αργότερα από τον Δεκέμβρη θα το καταλάβουμε ...θα'χει μπει το 2016. Μέχρι τότε όμως πρέπει αγώνα με τον αγώνα να παρατηρούμε βελτίωση.

Εκτός αγώνα ο καράφλας έκανε την δουλειά του ...αφού πρώτα την είχε κάνει στα σαράντα λεπτά. Στο μαγαζί που πήγε και θέλει να διατηρήσει την θέση του αυτές οι πουτανιές περνάνε ...έχει καταλάβει που'χει έρθει δεν είναι χάφτας.

Το θέμα είναι ότι εμείς δεν κάναμε μέσα στο παρκέ την δουλειά μας.

Επιφυλασσόμεθα όμως.

Εικόνα Κόκκινος Επιστήμονας

Καλησπερα αγαπητε draza..θεωρω πως το ζουμι της αναρτησης βρισκεται στην τελευταια παραγραφο..θεμα ψυχολογιας για μενα το 50 % και θεμα διαιτησιας το αλλαο 50 % των ηττων μας απ το μπασκετικο βαζελο την τελευταια δεκαετια..το συμπερασμα που βγαζω απ το χθεσινο παιχνιδι ειναι πως τετοια ντερμπι τα κερδιζει καθαρα ο εγωισμος των παιχτων και το ειδικο βαρος της φανελας..απ τα λιγα πραγματα που γνωριζω σ αυτο το αθλημα (γιατι το μπασκετ ειναι επιστημη)πιστευω πως ο σφαιροπουλος ειναι ενας πολυ καλος προπονητης σε θεματα τακτικης κτλ..σε καμια περιπτωση ο καραφλας τζορτζεβιτς δεν ειναι καλυτερος του..ισα ισα που ειναιπολυ τυχερος που δεν εχασε χτες γιατι τ αφεντικο του ειναι ανυπομονο και η καρεκλα θα ειχε ξεκινησεινα τριζει..προσωπικα λοιπον καταληγω στο συμπερασμα πως ο ολυμπιακος δεν εχασε χτες,απλα δεν κερδισε..σε καμια περιπτωση δεν υπαρχει ανωτεροτητα του αντιπαλου οπως καποιοι θα βιαστουν να πουν..

Εικόνα DRAZA

Αν δούμε τα ρόστερ των ομάδων σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος. Πάει αυτό...

Ο Σάλε ως προπονητής έχει δείξει ότι είναι καλός στο κομμάτι της ψυχολογικής διαχείρισης κατ'εμέ. Έχει δείξει ότι είναι ξύπνιος σαν άνθρωπος με μπασκετικό μυαλό. Τα υπόλοιπα θα κληθεί να τα αποδείξει μέσα στην σεζόν που έρχεται. Ίσως αν δεν συνεργαζόμασταν με τον Σφαιρόπουλο πέρυσι κι αν δεν είχε το -όχι και τόσο γνωστό- προσωπικό του ζήτημα να μας είχε λυθεί η απορία και για τα υπόλοιπα(μπλακ χιούμορ).

Ο Σφαιρόπουλος από την άλλη έχει περάσει με πολύ καλό βαθμό τις εξετάσεις ως προς το κομμάτι της προετοιμασίας μιας ομάδος ενόχει ενός ματς, αγωνιστικά και τακτικά μιλάω. Εξίσου καλό βαθμό θα έλεγε κανείς πως παίρνει και για το κοουτσάρισμά του. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ είναι και στο να δουλεύει και να βελτιώνει τους παίκτες ατομικά ...ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη είναι σε αυτόν τον τομέα ασυζητητί. ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ;; 1. Στο κομμάτι του μετεγγραφικού σχεδιασμού μιας και οι προσθήκες της περυσινής ομάδος που πέτυχε δεν ήταν δικές του. 2. Στο κομμάτι του χτισίματος και του σχεδιασμού μιας ομάδος από το μηδέν ...μιας και η περυσινή ομάδα δεν είχε δουλευτεί και μονταριστεί από αυτόν.

ΊΔΩΜΕΝ

Εικόνα thita

η ανάλυση είναι ωραία και όπως πάντα μπασκετική, κάποια από αυτά που λες δεν θα μπορούσα ποτέ να τα αντιληφθώ μέσα στο παιχνίδι πριν τα διαβάσω

δεν χάσαμε από διαιτησία χθες, έστω κι αν ο διαμαντίδης ακόμη βαράει βολές, ενώ ο σπανούλης τίποτα, όταν στην ευρωλίγκα η κατάσταση θα είναι ανάποδα, θα λέει η πράσινη πως οφείλεται στον ρήγα (που έχει ήδη φύγει)

ναι, ο μεγάλος αριθμός τριπόντων είναι μεγάλο μείον και θυμίζει την ίδια εποχή πέρισυ, αλλά μην ξεχνάμε πως αρκετά από αυτά ήταν με (σχετικά) καλές προϋποθέσεις (στο γήπεδό μας λογικά έπρεπε να αρκεί αυτό για ένα συμπάθητικό ποσοστό γύρω στο 30%) και επιπροσθέτως μετά την πρώτη περίοδο λίγο τρέχαμε από πίσω τους, με διαφορές 2, 3 ή 5 πόντους (συνήθως τότε το μυαλό στην επίθεση είναι λίγο προς το τρίποντο)

η βαζέλα είναι πολύ καλύτερη από πέρισυ και έκανε τα στοιχειώδη για να κερδίσει, εντυπωσιάστηκα λίγο από το μέγεθος γενικά των παικτών της, δεν εννοώ μόνο ύψος, αλλά και ...... πλάτος

ο σφαιρό έκανε χθες ΠΟΛΥ rotation, ιδίως σε σχέση με τον καράφλα, που έπαιξε με 9 παίκτες αυστηρά, αν κερδίζαμε θα λέγαμε έχουμε λύσεις, τώρα χάσαμε λέμε δεν πρόλαβαν καλά καλά αυτοί που έμπαιναν να βρουν ρυθμό και έβγαιναν, κλπ.

συχνά μεγάλο ψέμα για την αλήθεια της προσπάθειας στο ματς το αποτέλεσμα

πάμε παρακάτω, αν κερδίσουμε το επόμενο weekend στο ΟΑΚΑ όλα καλά

ο σφαιρόπουλος λογικά θα τους τραβήξει ΠΟΛΥ το αυτί, το μόνο κακό είναι πως παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν με προετοιμασία και συμμετοχή στο ευρωπαϊκό χωρίς όμως να έχουν παίξει, λογικά θα αργήσουν να βρουν ρυθμό, όπως π.χ. μάντζαρης (βέβαια ίδια πορεία είχε και ο μιλουτίνοβ, που χθες δεν ήταν γενικά κακός)

ο γιανγκ πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο

γενικά η ομάδα πολύ ψαρωμένη

μάλλον το χειρότερο ματς του Θρύλου που έχω δει τα τελευταία χρόνια, και πάντως το χειρότερο του σπανούλη

όλα τα δέχομαι και τα συγχωρώ, αυτό που πάθαμε όμως χθες με τα rebounds όχι, ήταν μόνο 7 παραπάνω στο τέλος επειδή λίγο κοίταγαν οι ζέλες απλά και μόνο να κρατήσουν το ματς, αλλιώς θα ήταν πολύ παραπάνω, σε κάποια φάση είδα 39 με 23 ή 27 δικά μας

με παίκτες αθλητικούς όχι μόνο στους ψηλούς, αλλά και στα γκαρντς

και αυτό το 15-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου πραγματικά δεν χωνεύεται ρε γαμώ το

άντε, συνεχίζουμε, από κυριακή αρχίζει η χρονιά

(έχω χαλαστεί πολύ και δεν μπορώ να δουλέψω καν, μόνο RATM γουστάρω να διαβάζω σήμερα)

Εικόνα DRAZA

Για την διαιτησία...
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΑΡΑΕΙ ΒΟΛΕΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.

Για τα τρίποντα...
Ναι ισχύει πως αρκετά από τα τρίποντα τα πήραμε είτε με καλές προϋποθέσεις και τα δοκίμασαν παίκτες που το΄χουν. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. Ε μην συνεχίζεις ρε μεγάλε ...μην συνεχίζεις. Έχεις πάει κλαμπάκι και βλέπεις γκόμενες που σου αρέσουν και είναι διαθέσιμες και στα μέτρα σου. Οπότε λες "κάτσε να στείλω κανα ποτό να κόψω αντιδράσεις". Παίρνει τα πότα η πρώτη στραβωνει ...τα παιρνει η δεύτερη στραβώνει ...τα παίρνει η τρίτη στραβώνει. "Γιατί δεν έρχεται να μου μιλήσει ο μαλάκας ...που ζουμε ρε πουστη. Τον τύπο απ'την διαφήμιση του Μαρτίνι παριστάνει" πιθανώς να σκέπτονται. Τελικώς μένεις αφαλός και λες "γιατί ρε αφού στα μέτρα μου ήταν". Ε μην στέλνεις ποτά ρε φίλε αφού βλέπεις ότι δεν σε πάει ...δοκίμασε κάτι άλλο, τράβα και πες μια κουβέντα. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Ε εμείς εχθές όλο το βραδύ παρά τις χυλόπιτες ποτά στέλναμε.

Για το τράβηγμα του αυτιού...
Ας τσούξουν οι κώλοι τους κι ας ενεργοποιηθεί ο εγωισμός τους κιας αργήσουν να βρουν ρυθμό. Η κούραση είναι απολύτως κατανοητή ...η αδιαφορία δεν είναι.

ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΙΜΠΑΟΥΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ'ΝΑΙ ΜΑΚΡΑ ...ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Εικόνα thita

http://www.gavros.gr/content/basketball/110253-faoyl-se-sena-oxi-omws-se...

Wraia h paravolh me thn gkomena,sthn ..... peina thn vgalame loipon x8es+sthn ...... malakia

Εικόνα savvas gridlock

Όλα τα φάουλ που σφυρίχθηκαν υπέρ του Διαμαντίδη, για'μένα ήταν. Επίσης, όταν έχει βγει ο Πρίντεζης κι έχει πει αυτό

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/printezhs-aksizoy...

δεν γίνεται να συζητάμε για διαιτησία. Αν κερδίζαμε εμείς το βάζελο, έβγαινε π.χ. ο Γκιστ και μας έδινε συγχαρητήρια, αλλά μιλούσαν οι βάζελοι για διαιτησία, θα τους κοροϊδεύαμε. Να είμαστε σωστοί.

Εικόνα DRAZA

Kαι θα είχαμε και δίκιο να τους κοροϊδεύουμε.

Εικόνα thita

Eipame,dikaia xasame. Oxi logw diaithsias.

Allo ayto,allo na akoympas ton agkwnidh kai na sfyrane. Ta perissotera htan,nai. Toy Spanoulh htan faoul? Tou miloytinov?

Phrame ki emeis kapoia sfyrigmata,alla h sygkrish diaxronika tou roxala me ton spanoulh stis voles einai asteia. To vlepeis logiko na teleiwnei mats o spanoulhs me 25 lepta symmetoxhs xwris kerdismemo faoul sxedon?

An eixe o spanoulhs 16 voles (synolo pawn apo deka faouls kerdise o roxalas) ki o allos p.x. 2,ti pisteyeis 8a elegan ta ardakia? 8a phgaine idio to mats? Eisai sigouros pws 8a kerdize h vazela?

3analew,xalia pai3ame,den yposthrizw pws eprepe na kerdisoume+xasame logw diaithsias.

Εικόνα DRAZA

To προχθεσινό ματς ο Ολυμιακός με το σενάριο που περιγράφεις θα μπορούσε να το κερδίσει.

Πέντε ριμπάουντ παραπάνω αν κατέβαζε όμως και πάλι θα μπορούσε να το κερδίσει. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε.

Ας μην γινόμαστε μικρή ομάδα.

Εικόνα DRAZA

Καλά τα καταγράφει ο Τόλης τα νούμερα. Σωστά παρατηρεί ότι υπήρχαν φαουλ που δεν σφυρίχτηκαν στον Σπανούλη ενώ θα μπορούσαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι ο Διαμαντίδης εκτέλεσε μόνο βολές από φάουλ που δεν υπήρχαν. Και μιας και συνδέει τον Σπανούλη με τον Διαμαντίδη ακόμα θυμάμαι ένα φάουλ του Σπανούλη στον Διαμαντίδη που ήταν τραγικό. Και εννοείται δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν προϊόν διαιτητικών παρεμβάσεων. Μόνο κακό μπορεί να μας κάνει ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Εικόνα john

Ωραίος ρε man καθαρά μπασκετική ανάρτηση. Να γράφεις πιο συχνα τέτοιες.

Εγω πιστεύω πως απο το 2011 και μετα οι Αγγελοπουλοι έχοντας αποφασίσει να κατεβάσουν πολύ το μπατζετ ,αναγκάζονται σε επιλογές -στοιχήματα.(Χαινς,Ντανστον,Σίμονς,Λοτζεσκι,Παπαπετρου και παρά πολλοί άλλοι ). Αυτο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως τους εχει δικαιώσει απόλυτα μέχρι σήμερα,αλλα αν μια χρονια δεν πιάσουν οι μεταγραφές-στοιχήματα τι θα γίνει στην ομάδα ? Πως θα πορευτεί φετος η ομάδα αν Στρομπερι,Γιανγκ,Αγραβάνης δεν ανταποκρίνεται στους ρόλους τους? Αυτη ηταν παντα η δίκη μου βασική ένσταση στην πολιτική των Αγγελοπουλων. Απλα επειδή έως τωρα όλες οι επιλογές τους ηταν καίριες και στοχευμένες τους έβγαζα το καπέλο και τους αποθέωνα. Παντα φοβόμουν ομως πως αν έστω και μια χρονια γίνουν λάθη στον προγραμματισμό,η χρονια μπορει να τιναχτεί στον αέρα.

Τελοςπαντων ειναι παρά πολύ νωρίς για οποιαδήποτε αγωνιστική κρίση. Πρεπει ο κοουτς να βρει τροπο να φτιάξει συνεργασίες ανάμεσα σε σπανουλη-Γιάνγκ ,πρεπει να βρει τροπο να αξιοποιήσει τον χακετ στην επίθεση (αυτο ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ απαραίτητο αλλιώς θα υπάρχει χοντρό θέμα μεσα στην σεζον ),και να μπορέσει στην πράξη να δικαιολογήσει την επιλογή του ,να πορευτεί με τα συγκεκριμένα τεσσάρια στην διάρκεια της σεζον. Υπομονή να χουμε και να βλέπουμε τα ματς. Ας μην ξεχνάμε πως η σεζον ουσιαστικά αρχίζει απο τον Ιανουάριο...

Όσο και να μας πονάει ειναι αλήθεια πως η ομάδα εχει χάσει παρά πολύ τον αγωνιστικό κορμό που ειχε κατα την διάρκεια των δυο ευρωπαϊκών. Η φυγή του Σλούκα πόνεσε και έδειξε πως σιγα σιγα εκείνη η απίστευτη ομάδα αρχίζει να αποτελεί παρελθόν... Δεν με πειράζει τοσο ,ειναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και οταν (ελπίζω ΟΧΙ ΣΥΝΤΟΜΑ) αποχωρήσει ο σπανουλης , πιστεύω πως ολοι θα καταλάβουμε τι ομάδα είχαμε την ευτυχία να βλέπουμε και να θαυμάζουμε αυτα τα τελευταια χρονια.

Εικόνα DRAZA

Όποτε έχουμε αγώνα και μπορώ φίλε μου ...όποτε έχουμε αγώνα και μπορώ. Πίστευω ότι πρώτα ο Θεός μετά το ματς με την Τσεντεβίτα πάλι εδώ θα'μαστε. Το οποίο ματς παρεμπιπτόντως έπρεπε να το στέλναμε στο Βελιγράδι για προφανείς λόγους.

Δεν γίνεται το 2015 οι Αγγελόπουλοι να δίνουν τα λεφτά τους όπως τα έδιναν το 2008 ...όχι σε αυτό το προϊόν όχι την ώρα που κανείς δεν τους διασφαλίζει ότι θα αντιμετωπισθούν όπως πρέπει οι επενδύσεις τους. Για εμένα δεν κρίνονται όλοι και όλα μόνο από το αποτέλεσμα ...κρίνονται και από την λογική βάσει της οποίας έγιναν. Αν για παράδειγμα εμένα φέτος δεν μου βγει κανένας ξένος θα κοιτάξω με ποιο σκεπτικό αποκτήθηκαν και θα κρίνω αν καλώς πήραμε το ρίσκο. Θα πω "τι ψάχναμε από αυτόν τον παίκτη;; μάλιστα ...η μέχρι τώρα πορεία του μου'δειχνε ότι το'χε αυτό που ψάχναμε;; κλπ κλπ" σοτ φέρνω ένα παράδειγμα. Μην ξεχνούμε ότι την περίοδο που ο Ολυμπιακός κατέφευγε σε παίκτες που δεν ήταν στοιχήματα και που κανείς δεν αμφισβητούσε την διαδρομή και την αξία τους παίρναμε κατ'επανάληψιν από τα τρία το μακρύτερο. Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις ...ή που θα σου βγει ένα ρίσκο και θα καρπωθείς την υπεραξία του σε όλα τα επίπεδα ή που θα κάτσεις στο παγωτό. Έτσι πάει. Θα κριθεί λοιπόν και ο Σφαιρόπουλος σε αυτό το κομμάτι μιας και φέτος το ρόστερ κτίσθηκε υπ'ευθύνη του και όλοι οι παίκτες είναι επιλογές του.