Ο ''ΟΥΡΜΠΑΝ'' ΤΟΥ NOOR 1



Χθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ''Βήματος''.
 
Επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» η αποκάλυψη του «Βηματος»  για τη σύλληψη προ μερικών ημερών ενός 44χρονου βέλγου επιχειρηματία, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ο «αρχηγός» του κυκλώματος που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα.
 Στη σχετική επαλήθευση προχώρησε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο –ξεκίνησε την Πέμπτη, συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή– ο προϊσταμενος της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά κ. Γεώργιος Κατσούλης, ο οποίος κατηύθυνε τις σχετικές έρευνες.
 Ο κ. Κατσούλης αποκάλυψε ότι μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα ο 44χρονος Βέλγος με το όνομα «Ουρμπάν», που θα αγόραζε τον έναν από τους δύο τόνους ηρωίνης, αλλά και ότι γίνεται έρευνα για να εντοπισθούν και άλλοι αγοραστές που έχουν έδρα στην Τουρκία.
 Επισήμανε ότι πολλοί από τους διακινητές της ηρωίνης με το «Noor 1» είχαν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών όταν είχαν εμπλακεί σε μεταφορά ναρκωτικών το 2013 μέσω μεταφορικών εταιρειών στη Ρουμανία. Επίσης ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στη σύσταση της εταιρείας Arab Waves στο Ντουμπάι, την οποία συσχέτισε με κατηγορούμενο για το «Noor 1» πρώην αθλητικό παραγοντα και ότι μέσω αυτής πιθανόν να υπήρχε χρηματοδότηση της αγοράς των ναρκωτικών. Μάλιστα επισήμανε ότι για την εταιρεία αυτή υπήρξε ειδική έρευνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το κλιμάκιο της DEA (Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών).
 Ο κ. Κατσούλης στην κατάθεσή του περιέγραψε τον τρόπο ανακάλυψης του φορτίου της ηρωίνης και αναφέρθηκε σε πληροφορίες που είχαν ξένες αρχές –πιθανον η DEA–, οι οποίες πάντως αναφέρονταν σε φορτίο που θα έφτανε με εμπορικά πλοία στο Κερατσίνι.
 Ο αξιωματικός του Λιμενικού συμπλήρωσε ότι όταν ανεκάλυψε τον έναν από δύο τόνους ηρωίνης σε πολυτελή κατοικία στη Φιλοθέη τον Ιούνιο του 2014, «ήταν τόσο πολύ διαπεραστική η οσμή, που ήταν σαν να είχες κάνει χρήση. Παρ' όλο που ήταν σε τσουβάλια ένιωθες μεγάλη δυσφορία».
 Επιπλέον σημείωσε για την εταιρεία Arab Waves ότι «συστάθηκε για να χρησιμοποιηθεί στα ναρκωτικά. Ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 για έναν χρόνο ενώ η διάρκεια τέτοιων εταιρειών είναι δύο έτη. Ουδέποτε η εταιρεία έχει ασχοληθεί με το αντικείμενό της, που είναι διαχείριση και ναύλωση πλοίων. Η τελευταία ηλεκτρονική ενημέρωση για την “ύπαρξή” της ήταν στις 20 Ιουλίου 2014. Είδαν ότι είχαν σβήσει τα στοιχεία της εταιρείας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 έκλεισε και τον Ιανουάριο του 2015 έγινε η διαγραφή της. Η αρχική πληροφορία ήταν ότι μέσω της Arab Waves θα ανοιγόταν έναν τραπεζικός λογαριασμός για τις ανάγκες της μεταφοράς και αγοράς της ηρωίνης. Αυτό δεν πρόλαβε να γίνει».
 
Η παραπάνω λεπτομέρεια της κατάθεσης του προϊσταμένου της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά Κατσούλη φυσικά αποσιωπήθηκε από το sdna.gr στο σχετικό άρθρο του. Μέχρι τώρα ακούγαμε το παραμύθι ''δεν ξέρουμε ποιος πλήρωσε για την πρέζα και δεν φροντίζει κανείς να το μάθουμε, αφού είναι ο Μαρινάκης από πίσω''. Τώρα που μάθαμε το ποιος πλήρωσε και αρχίσανε οι συλλήψεις, ασχολούμαστε με την εμπλοκή Κοτσώνη. Ας δούμε λοιπόν κάποια ενδιαφέροντα σημεία από το κείμενο του sdna.gr.
 
Εισαγγελέας: Εντάξει, δεν θα επιμείνω άλλο. Τι είναι Free Zone Χαμιγιά; Αυτοδιοίκητο κρατίδιο στα Εμιράτα, τι γινόταν εκεί;
Μάρτυρας: Για φορολογικούς λόγους υπάρχουν ευνοϊκοί όροι για τις εταιρίες. Εκεί συστήθηκε η εταιρία σύμφωνα με το έγγραφο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ήταν ο Κοτσώνης. 
-Η εταιρία αυτή είχε διάρκεια ένα έτος;
-Ναι. Ψάχνοντας τα έγγραφα είδαμε ότι είχε ισχύ μέχρι τις 8/9/14. Μας έκανε εντύπωση αυτό όταν η συγκεκριμένη ισχύ για τέτοιες εταιρίες είναι πάντα τα δύο χρόνια. 
-Τι αντικείμενο δραστηριότητας έχει;
-Διαχείριση και ναύλωση πλοίων. 
-Λειτούργησε ποτέ;
-Οχι. 
-Τι προϋποθέσεις χρειάζονταν για να λειτουργήσει;
-Να έχει το έγγραφο συμμόρφωσης της εταιρίας και να προκύπτει ότι υπάρχει καράβι για να το διαχειρίζεται. 
-Είχε;
-Οχι. 
-Ηταν ανενεργή για ένα χρόνο;
-Ναι. 
-Είχε τραπεζικό λογαριασμό;
-Η πληροφορία ήταν ότι μέσω αυτής της εταιρίας θα ενεργοποιείτο τραπεζικός λογαριασμός μέσω του οποίου θα προωθείτο η όλη μεταφορά της ηρωίνης για την ανάγκη της μεταφοράς. 
-Εννοείτε η αμοιβή για την αγοραπωλησία;
-Ναι. 
-Από πού είχατε τις πληροφορίες;
-Από τη DEA, την υπηρεσία των ΗΠΑ που ασχολείται με τη δίωξη των ναρκωτικών. 
-Από εκεί ήταν οι πληροφορίες για την Arab Waves;
-Ναι. 
Μιχαλόλιας: Σε τί μορφή ήρθαν οι πληροφορίες; Ταχυδρομικώς, δελτίο πληροφοριών; Πώς ήρθαν. 
-Μας τις έδωσε ο προϊστάμενος της DEA.
-Ποιος ο Ραχοβίτσας; Αυτός είναι αξιωματικός ασφαλείας στην ένωση τραπεζικών της Ελλάδας. 
Ηρειώτης: Μας λέτε ότι ένα χρόνο μετά μάθατε με άγνωστο τρόπο για μία πληρωμή που θα γινόταν με άγνωστο τρόπο ένα χρόνο πριν με μία εταιρία που δεν λειτούργησε ποτέ. 
-Μιχαλόλιας: Δεν λειτούργησε ποτέ, δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Δεν απέκτησε νομική προσωπικότητα ποτέ. Δεν υπάρχει η εταιρία. 
Εισαγγελέας: Στη Free Zone της Χαμιγιά, θα μπορούσε στο όνομα της εταιρίας να ενεργοποιηθεί λογαριασμός;
Ένσταση ο Κοτσώνης, τον έβαλε στη θέση του ο δικηγόρος του!
Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε όρθιος ο Κοτσώνης και φώναξε: Δεν ξέρει τί λέει ο μάρτυρας. Δεν θα μπορούσε να ανοίξει λογαριασμό. Στο όνομα μου ήταν η εταιρία, μόνο εγώ ήμουν. 
Αντέδρασε έντονα ο συνήγορός του, Γιάννης Ηρειώτης και του φώναξε: Κάτσε κάτω κ.Κοτσώνη, σταμάτα. Δεν είμαστε διακοσμητικά στοιχεία εμείς, οι συνήγοροι. Κι απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο κ.Ηρειώτης είπε: Ο κ.Κοτσώνης έκατσε δέκα μήνες φυλακή για μία πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε. 
Κατσούλης: Η πληροφορία ήταν η εξής: Ανοίχτηκε η εταιρία για να βοηθήσει μόνο τη συγκεκριμένη πράξη. Δεν πρόλαβε.

 
Αυτά είναι τα ''φοβερά και τρομερά'' στοιχεία με τα οποία βρίσκεται στη φυλακή ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Έφτιαξε μια εταιρεία, η οποία δεν λειτούργησε ποτέ και κάποιος ναυτιλιακός παράγοντας είπε στους ανθρώπους του Λιμενικού ότι φτιάχτηκε για να χρηματοδοτηθεί η μεταφορά ναρκωτικών. Έτσι, δίχως το παραμικρό επιπλέον στοιχείο, δίχως καμία απόδειξη για το ότι η εταιρεία σχετίζεται με μεταφορά ναρκωτικών, ο Αιμίλιος Κοτσώνης είναι στη φυλακή από τις 25 Μαίου 2015. Ο αξιωματικός του Λιμενικού που καταθέτει το διευκρινίζει: ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ να δώσει χρήματα. Λίγο παραπάνω στην κατάθεσή του, ο Κατσούλης αναφέρει:
 
Τον Μάρτιο του 2015, κατέβηκα στο Ντουμπάι να διερευνήσω την αυτοκτονία ενός μηχανικού για άλλο πλοίο, άσχετο. Ετσι, ανεβήκαμε στην εταιρία του Μανέτα και κάναμε κουβέντα μαζί του (κατείχε μεγάλη θέση στην εταιρία). Από εκεί, έχοντας κάνει το ταξίδι, ανέφερα στην ανακρίτρια ότι η εταιρία που πρέπει να ερωτηθεί είναι η “Arab Waves” (σ.σ. είναι η εταιρία του Κοτσώνη) και πρέπει να χρησιμοποιήθηκε για ένα και μόνο σκοπό, που έχει να κάνει με το θέμα των ναρκωτικών.
 
Αυτός είναι ο λόγος που φέρεται να είπε όσα είπε στον Πηρούνια ο Καϋμενάκης του Αστέρα Τρίπολης. Όλα ξεκίνησαν από το Μανέτα, που έδωσε μία πληροφορία στο Λιμενικό. Δεν έχουν βρεθεί άλλες αποδείξεις για σύνδεση της εταιρείας ARAB WAVES του Αιμίλιου Κοτσώνη με τα ναρκωτικά. Για μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ο Αιμίλιος είναι 6 μήνες στη φυλακή...
 
Σημαντικό είναι και αυτό το κομμάτι της κατάθεσης του Κατσούλη.
 
Πρόεδρος: Τί κέρδη θα υπήρχαν από την ηρωίνη;
-Οι Τούρκοι έδωσαν 30 εκατ. Δολάρια και θα λάμβαναν ηρωίνη καθαρότητας 82%, που σημαίνει ότι θα πενταπλασιαζόταν η ποσότητά της. 
Εισαγγελέας: Υπήρχαν δύο ποσότητες ηρωίνης, καθαρότητας 65% και 82%. 
Μάρτυρας: Ναι. Η 65 θα γινόταν ο ένας τόνος πέντε και η 82 θα γινόταν επτά. 
-Εισαγγελέας: Αρα το κέρδος των 500 εκατ. δολαρίων μετά τη νόθευση, είναι αληθινό;
-Μετά τη νόθευση ναι.

 
Σύμφωνα με τον Κατσούλη λοιπόν, τα λεφτά για την ηρωίνη τα έδωσαν οι Τούρκοι, ένας εκ των οποίων, ο ''Ουρμπάν'', συνελήφθη πριν λίγες μέρες στην Ολλανδία. Τα παραμύθια ''ποιος πλήρωσε για τα ναρκωτικά, κάποιος πάμπλουτος Έλληνας είναι απο πίσω'', με τα οποία φυσικά υπονοούνταν εμπλοκή ΜΑΡΙΝΑΚΗ στην ιστορία, τελειώσανε οριστικά. Οι Έλληνες ΑΡΔ της αυλής Αλαφούζου, που φτιάξανε το story ''ο Μαρινάκης είναι πίσω από το Noor 1'', να δούμε πότε θα απολογηθούν για τις βρομιές τους...

Σχόλια

Εικόνα el trick

Απ΄ότι φαίνεται το όνομα του Μαρινάκη δύσκολα θα το ξαναπιάσουνε οι γνωστοί ΑΡΔ για την υπόθεση του NOOR1. Επιπλέον, μάλλον ξεκαθαρίζει και ο Κοτσώνης που τον μπλέξανε τον άνθρωπο, οπότε ........
....ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΔ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΜΕΣΟ Η ΕΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ.

Εικόνα Romain

Βλέπω ότι στο τέλος αν πάει κάποιος φυλακή ή την πληρώσει διαφορετικά θα είναι ο Αλαφουζος και οι συνεργάτες του. Αυτοί που διακινουν τις βρομιες.