Ο ΨΕΥΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΟ NOOR 1



Σε συνέχεια του προηγούμενου σχετικού άρθρου μας, ας δούμε τις νεότερες εξελίξεις, πάντοτε μέσα από το sdna.gr.
 
Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης για το Noor1 και ιδίως της πλευράς του κατηγορούμενου Κοτσώνη, με τον αξιωματικό του λιμενικού, Γιώργο Κατσούλη, ζητώντας μάλιστα την κράτησή του για ψευδορκία! Ολοι οι διάλογοι στο SDNA...
Ψευδή» χαρακτήρισαν την κατάθεση του αξιωματικού του λιμενικού σώματος, Γιώργου Κατσούλη οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Noor1, με κορυφαία τη στάση εκείνων του Κοτσώνη (Γιάννης Ηρειώτης και Τάκης Μιχαλόλιας), που είπαν ότι θα έπρεπε να έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου για να κρατηθεί ο μάρτυρας από το δικαστήριο για ψευδορκία!
Η πρόεδρος αντέδρασε και τους απάντησε θα έπρεπε να τα έχετε ζητήσει εσείς, αφού δεν το ζητήσατε, να μην λέτε ότι πρέπει να το κάνει το δικαστήριο.
«Δεν το ζητήσαμε για να μην παρακωλύσουμε τη διαδικασία κι επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στη δική σας κρίση», είπε ο κ.Μιχαλόλιας και συμπλήρωσε ο έτερος συνήγορος Γιάννης Ηρειώτης:
«Οταν περνάνε τέτοια φαινόμενα τουλάχιστον λεκτικά πρέπει να τα στηλιτεύσουμε». 
Με... «γκρίνια» ξεκίνησε η διαδικασία καθώς οι συνήγοροι όλων των κατηγορουμένων τοποθετήθηκαν απέναντι από τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, Γιώργο Κατσούλη. Κυρίως οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κοτσώνη, στάθηκαν ιδιαίτερα σε όσα είπε για τις πληροφορίες από τη DEA που ενέπλεξαν τον πελάτη τους και τόνισαν: 
Γ.Ηρειώτης: «Τον ρωτούσαμε επανειλημμένως αν οι πληροφορίες που είχε ήταν γραπτώς ή προφορικώς και είπε ότι ήταν προφορικές. Αυτό είναι ψευδές. Μία κρατική υπηρεσία συντάσσει πληροφοριακό δελτίο. Μόνο γραπτές δεν είναι οι πληροφορίες». Ο συνήγορος χαρακτήρισε αναλήθειες όσα είχε πει στην κατάθεσή του ο κ.Κατσούλης για την εταιρία Arab Waves του Αιμίλιου Κοτσώνη, η οποία κατά τον μάρτυρα είχε μόνο ένα χρόνο ζωής και είχε συσταθεί για να περάσουν τα χρήματα για την πληρωμή του φορτίου των ναρκωτικών. 
Γ.Ηρειώτης: «30 εκατ. δολάρια θα πήγαιναν σε αυτή την εταιρία που δεν είχε ανοίξει λογαριασμό; Αλλά κι έτσι να ήταν, τα 30 εκατ. δολάρια δεν θα έμεναν εκεί, θα πήγαιναν στους προμηθευτές κι αν ήταν έτσι θα είχαμε μία πλήρη κι αμάχητη απόδειξη για το ποιος ήταν αυτός που αγόρασε τα ναρκωτικά και ποιος αυτός που τα πούλησε. Ολα τα άλλα είναι εικασίες που προσβάλουν τη λογική μας», και συνέχισε ο συνήγορος: 
«Ο Τούρκος Μπασκάλ έμενε στον Αστέρα Βουλιαγμένης για να είναι κοντά σε... έναν έμπορο που είχε μία μάντρα αυτοκινήτων. Εντεκα καταθέσεις είχε δώσει ο κ.Κατσούλης και δεν αναφερόταν πουθενά ο Κοτσώνης κι έρχεται 18 μήνες μετά και καταθέτει πράγματα που δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, αλλά απόψεις. Η έρευνα που γίνεται είναι πανευρωπαϊκή κι αφορά ποιοι παρήγγειλαν και ποιοι παρέλαβαν τα ναρκωτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται ο Κοτσώνης».
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του Αιμίλιου Κοτσώνη, Τάκης Μιχαλόλιας, που είπε: «Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάθεση Κατσούλη. Οχι μόνο για τον πελάτη μου, αλλά και για το δικαστήριό σας που έχει την τελική ευθύνη. Κάτω από δύο ομπρέλες, η μία είναι η ανακάλυψη των ναρκωτικών και η άλλη η εταιρία Arab Waves, ο μάρτυρας προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει τον Κοτσώνη. Ποια ήταν η πληροφορία που είχε ο κ.Κατσούλης; Από πού την είχε; Τι ενέργειες έκανε; Δεν σας είπε τίποτα και γι' αυτό θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί. Αν υποθέσουμε ότι είχε πέσει και είχε σκοτωθεί, τι θα γινόταν η πληροφορία που είχε αφού δεν είχε καταγραφεί και ήταν προφορική; Κι αυτό που εμένα με μελαγχολεί και μου προκαλεί προβληματισμό είναι ο τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση οι ανακριτές. Ο μάρτυρας είπε ότι off the record έπαιρνε εντολές κι έφτασε στις 15 Απριλίου και συνέδεσε παραβατικές συμπεριφορές με τον Κοτσώνη. Αν ο μάρτυρας είχε καταθέσει ότι η πληροφορία από την DEA την πήρε γραπτώς, θα μπορούσε να την έχει ζητήσει ο κατηγορούμενος. Ενώ λέγοντας ότι κάποιος του την έδωσε προφορικά, δεν μπορεί να ελεγχθεί. Δεν ανησυχώ, πανικοβάλλομαι όταν έρχονται φορείς κρατικών υπηρεσιών κι αφηγούνται μυθεύματα που μπορούν να γίνουν καταστροφικά για την τύχη των κατηγορουμένων. Ή ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν ερασιτέχνης στη διαχείριση της κατηγορίας ή ο τρόπος που κινήθηκε, είχε στόχο τον Κοτσώνη. Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Κοτσώνης ενεργοποίησε την εταιρία για να έχει συμμετοχή σε κάποια από τις πράξεις που δικάζονται».
 
Ελπίζουμε να γίνεται κατανοητό το ''στήσιμο'' στην όλη υπόθεση, μόνο και μόνο για να ενοχοποιηθεί ένας συνεργάτης του ΜΑΡΙΝΑΚΗ και φυσικά για να σπιλωθεί ο Ολυμπιακός...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Μερικοί χαρακτήρες:

1) Koriopolis - Πατέρας με κασέτες
2) Εγκληματική Οργάνωση: Φυσσας "μου είπανε ότι του είπανε" Γεωργεας όταν πέρασαν διομιση χρόνια : "πιστεύω ότι το στησανε οι δύο προεδροι "
3) ΝΟΟΡ 1: Κατσουλης "μου είπανε... από την DEA", "μου είπε... πριν πεθάνει"

Υπάρχει κάτι... κοινό και στις τρεις υποθέσεις?

Κάτι διαφορετικό?

Εικόνα Spiros Legend

<< Κι αυτό που εμένα με μελαγχολεί και μου προκαλεί προβληματισμό είναι ο τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση οι ανακριτές>>, <<Δεν ανησυχώ, πανικοβάλλομαι όταν έρχονται φορείς κρατικών υπηρεσιών κι αφηγούνται μυθεύματα που μπορούν να γίνουν καταστροφικά για την τύχη των κατηγορουμένων>>, <<θα έπρεπε να έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου για να κρατηθεί ο μάρτυρας από το δικαστήριο για ψευδορκία!>>.Συγχαρητήρια και πάλι για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δικαιοσύνη που κάνει το καθήκον της στο ακέραιο και που φροντίζει να τροφοδοτεί κατ αποκλειστικότητα με τις δικαστικές εξελίξεις τα Μέσα της εξυγίανσης...Έτσι ξεφτιλίζονται όλοι τους περισσότερο.Καμιά ανακοίνωση καμιάς Ένωσης Εισαγγελέων-Ανακριτών-Δικαστικών θα έχουμε?Έτσ,για να ευθυμήσουμε λίγο.ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ,ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Ποια Δικαιοσύνη ρε Στέλιο, τα εχουμε πει. Βρίσκεις έναν εισαγγελεα δικο σου ''κι εγινες''.