ΣΕΖΟΝ 1993-94 ΑΕΚ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ



Έπειτα από παρότρυνση αρκετών φίλων της σελίδας, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ''τίμια και πεντακάθαρα'' πρωταθλήματα που κατέκτησε η ΑΕΚ την τριετία 1991-94. Ξεκινάμε με το τελευταίο, αυτό της σεζόν 1993-94, για να δούμε το τι έγινε. Ξαναλέμε, ΝΑ ΔΟΥΜΕ. Εικόνα, όχι θεωρίες. Μαζέψαμε τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις σε ένα βίντεο,
 
αλλά υπάρχουν κι άλλες. Ας δούμε τα πάντα αναλυτικά, από την αρχή του πρωταθλήματος.
 
- 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, Λάρισα-ΑΕΚ 0-0. Στο 20' της αναμέτρησης ο Βάιος Καραγιάννης της ΑΕΚ ανατρέπει μέσα στην περιοχή της ομάδος του τον Στόικα της Λάρισας, αλλά ο διαιτητής Καραπατάς δεν δίνει το πέναλτι.
 
- 5η αγωνιστική της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-Άρης 3-0 στα Φιλαδέλφεια. Ο διαιτητής Λάτσιος από το σύνδεσμο της Λάρισας καταλογίζει 3 πέναλτι για να κερδίσει η ΑΕΚ. Ένα στο 15', σε μια σύγκρουση μέσα στην περιοχή του Άρη του Αλεξανδρή της ΑΕΚ με τον Χρυσοστομίδη του Άρη (ο ένας κρατούσε τον άλλον και στο τέλος βούτηξε ο Αλεξανδρής), στο οποίο αστόχησε ο Βασίλης Δημητριάδης. Άλλο ένα στο 24', σε σύγκρουση μέσα στην περιοχή του Άρη του Αλεξανδρή με τον Κολτσίδα των φιλοξενουμένων (το ''πιο πέναλτι'' από όλα), με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Βασίλης Δημητριάδης. Και άλλο ένα, τρίτο και τελευταίο, στο 62', όταν ο Μητσόπουλος ακουμπάει κάπως μέσα στην περιοχή της ομάδας του τον Αλεξανδρή, ο οποίος σωριάζεται φαρδύς πλατύς στο χορτάρι, για να κάνει το 3-0 ευστοχώντας στο πέναλτι ο Αλεξανδρής. Τρεις πτώσεις του Αλεξανδρή, τρία πέναλτι ο Λάτσιος, για να χαρεί ο τότε μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης. Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη Γιώργος Φοιρός δηλώνει ''ο Αλεξανδρής ξέρει να πέφτει''.
 

 
- 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-Αθηναϊκός 3-2 στα Φιλαδέλφεια. Στο 63' της αναμέτρησης, με το σκορ 2-1, ο Τσιρώνης του Αθηναϊκού συγκρούεται μέσα στην περιοχή της ομάδος του με τον Αλεξανδρή της ΑΕΚ, ο οποίος βουτάει. Ο διαιτητής Πούφλης από το σύνδεσμο της Πέλλας (Έδεσσα) δίνει το πέναλτι, το οποίο ήταν το 5ο κερδισμένο προσωπικά από τον Αλεξανδρή σε 7 αγωνιστικές!
 
Aπό το ίδιο ματς, στο 70' της αναμέτρησης, με το σκορ 3-1, ο Πατίκας του Αθηναϊκού ανατρέπεται καθαρά από τον τερματοφύλακα Ατματζίδη της ΑΕΚ εκτός περιοχής, ενώ είναι έτοιμος να σκοράρει. Έπρεπε να δοθεί φάουλ και κόκκινη κάρτα στον Ατματζίδη, αλλά ο διαιτητής Βαγγέλης Πούφλης από το σύνδεσμο της Πέλλας (Έδεσσα) δεν έδωσε τίποτε.
 

 
- 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, Παναχαϊκή-ΑΕΚ 0-2 στην Πάτρα. Στο 9' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο τερματοφύλακας Ατματζίδης της ΑΕΚ ανατρέπει στην περιοχή του τον Δρακόπουλο της Παναχαϊκής. Ο διαιτητής Λεφάκης του συνδέσμου Χανίων δεν δίνει το πέναλτι. Η φάση δεν είναι καθαρή, μπορεί να έχει βρει και μπάλα ο Ατματζίδης, αλλά σίγουρα βρίσκει πρώτα τον Δρακόπουλο. Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι ευνοήθηκε εδώ η ΑΕΚ, στο γενικό βίντεο που φτιάξαμε παραπάνω παραλείψαμε τη φάση.
 
- 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, Νάουσα-ΑΕΚ 1-3. Στο 44' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-2, ο βοηθός Μακρής αφήνει το Δημητριάδη της ΑΕΚ να συνεχίσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ και στην εξέλιξη της φάσης αυτός κερδίζει πέναλτι.
 
- 12η αγωνιστική της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 3-1 στα Φιλαδέλφεια. Στο 39' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, ο Κασάπης της ΑΕΚ γεμίζει στην περιοχή της Δόξας και ο βοηθός Τζιλάς από το σύνδεσμο των Δωδεκανήσων υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ κάποιους παίκτες της ΑΕΚ, που εκείνη την ώρα έβγαιναν από την περιοχή των φιλοξενουμένων. Ο διαιτητής Καλαθενός (επίσης από το σύνδεσμο Δωδεκανήσων) αγνοεί την υπόδειξη του Τζιλά, οι παίκτες της Δόξας που έχουν σταματήσει βλέποντας το σηκωμένο σημαιάκι του Τζιλά συλλαμβάνονται απροετοίμαστοι και η ΑΕΚ κάνει το 2-0. Θυμίζουμε ότι εκείνα τα χρόνια ΔΕΝ ίσχυε το παθητικό οφσάιντ. Όπως διαβάζουμε και στο ρεπορτάζ της ''Αθλητικής Ηχούς'', Καλαθενός-Τζιλάς έπαιζαν ''έδρα'' κι εκνεύρισαν με τις αποφάσεις τους, τους ανθρώπους της Δόξας.
 
- 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0 στα Φιλαδέλφεια. Στο 10' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, οι Τομπουλίδης-Δημητριάδης της Καλαμαριάς μαρκάρουν με τα μάτια τον Κασάπη της ΑΕΚ, ο οποίος βουτάει μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων. Ο διαιτητής Ηλίας Ντούτσιας από το σύνδεσμο του Πειραιά καταλογίζει πέναλτι, το οποίο χάνει ο Βασίλης Δημητριάδης. Για ''πέναλτι-φάντασμα'' μιλάει ο προπονητής της Καλαμαριάς Γκερντ Πρόκοπ.
 
- 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-1 στα Φιλαδέλφεια. Στο 58' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-1 υπέρ του Λεβαδειακού, ο Λαζάρου του Λεβαδειακού αγγίζει μέσα στην περιοχή της ομάδος του τον Μπορμπόκη της ΑΕΚ, ο οποίος τινάζεται λες και τον χτύπησε ρεύμα. Ο διαιτητής Κραστάνας δίνει το πέναλτι και ο Αλεξανδρής ισοφαρίζει για την ΑΕΚ...
 
Aκούμε και τις φωνές του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού (κατηγορεί τον Τάσο Μητρόπουλο της ΑΕΚ ότι ειρωνευόταν τους παίκτες του Λεβαδειακού), όπως και του προπονητή Σταύρου Διαμαντόπουλου για το διαιτητή Βασίλη Κραστάνα. Ο Διαμαντόπουλος δηλώνει ''είχα παίκτη τον Μπορμπόκη και ξέρω το πώς πέφτει για να πάρει πέναλτι''...
 

 
- 19η αγωνιστική της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, Απόλλων Αθηνών-ΑΕΚ 1-3 στη Ριζούπολη. Στο 73' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-2, ο Κοβάσεβιτς του Απόλλωνα μαρκάρει μέσα στην περιοχή της ομάδος του το Σαβέφσκι της ΑΕΚ, παίρνοντάς του καθαρά την μπάλα. Ο Σαβέφσκι ως συνήθως βουτάει και ο διαιτητής Ναζίρης από τη Θεσσαλονίκη δίνει το πέναλτι, για να σκοράρει ο Αλεξανδρής και να καθαρίσει το ματς η ΑΕΚ.
 
- 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, τρίτη του δευτέρου γύρου και η πρωτοπόρος ΑΕΚ, που είχε 6 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο ΠΑΟ, υποδέχεται στα Φιλαδέλφεια τη Λάρισα.
 

 
Στο 83' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ βουτάει μέσα στην περιοχή της Λάρισας, με τον αντίπαλό του Στόικα να μην τον αγγίζει καν. Ο διαιτητής Σωτήρης Μπάζας από το σύνδεσμο της Φθιώτιδας δίνει το πέναλτι, ο Αλεξανδρής ευστοχεί και η ΑΕΚ κερδίζει το ματς. Δύο μέρες μετά ο Μανωλάς δηλώνει υπερήφανα στην τηλεόραση ''βεβαίως έκανα θέατρο, για το καλό της ομάδος μου κάνω τα πάντα'', με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή.
 

 
- 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-0 στο ντέρμπι τίτλου στα Φιλαδέλφεια. Στο 20' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Σαμπανάτζοβιτς της ΑΕΚ πέφτει με δολοφονικό τάκλιν στα πόδια του Νιόπλια, αλλά ο διαιτητής Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη δεν τολμά να αποβάλει τον παίκτη της ΑΕΚ.
 
- 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, Αθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 στο Βύρωνα. Στο 60' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο βοηθός Λαδάς του συνδέσμου Αθηνών αφήνει τον Κασάπη να φύγει από θέση οφσάιντ προς την περιοχή του Αθηναϊκού, στην οποία τον ανατρέπει ο τερματοφύλακας Δάφκος. Ο οπαδός της ΑΕΚ και αργότερα στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ Αθηναίος διαιτητής Γιάννης Παπαγεωργίου σπεύδει να δώσει το πέναλτι, στο οποίο αστοχεί ο Αλεξανδρής.
 
Στο ίδιο ματς, στο 83' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο βοηθός Σπανός του συνδέσμου Αθηνών ανακαλύπτει οφσάιντ και ακυρώνει κανονικό γκολ του Μπονγκ του Αθηναϊκού, με το οποίο θα γινόταν το 2-0 και θα καθάριζε ο Αθηναϊκός το παιχνίδι.
 
Έχουμε κάνει και ξεχωριστή ανάρτηση για το παιχνίδι, με δημοσιογράφους που κάνανε ρεπορτάζ ΑΕΚ να ξεβρακώνουν τον Αθηναίο διαιτητή Παπαγεωργίου...
 
- 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0. Στο 24' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Κούτουλας της ΑΕΚ ανατρέπει τον Κρίστενσεν του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, την ώρα που ο Δανός επιθετικός είναι έτοιμος να σκοράρει. Ο Μιχάλης Τσώχος που περιγράφει το ματς για τον ΑΝΤ1 εξηγεί το ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Κούτουλας, με βάση τους νέους (τότε) κανονισμούς περί της ''προφανούς θέσης για γκολ''. Ο διαιτητής Μαζαράκης από την Κεφαλονιά δίνει το πέναλτι, αλλά όχι την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. Ούτε καν κίτρινη κάρτα του έδειξε...
 
Έχουμε δει σε ξεχωριστή ανάρτηση το παρασκήνιο αυτού του παιχνιδιού, με το τι έκανε ο Μελισσανίδης μετά τη λήξη του.
 
- 27η αγωνιστική της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-Νάουσα 4-2 στα Φιλαδέλφεια. Στο 52' της αναμέτρησης, με το σκορ 2-0, ο Ιακωβίδης της Νάουσας ακουμπάει κάπως μέσα στην περιοχή της ομάδος του τον Μπορμπόκη της ΑΕΚ, ο οποίος σωριάζεται στο χορτάρι λες και τον χτύπησε ρεύμα. Ο διαιτητής Χατζησταυρίδης από την Δράμα δίνει το πέναλτι και ο Αλεξανδρής κάνει το 3-0. Κι αν πει κανείς ''εντάξει, σιγά, έγινε το 2-0, 3-0'', θα του πούμε ότι το ματς πήγε στο 4-0, μετά έγινε 4-2 και η Νάουσα έχασε πέναλτι, πιέζοντας ακόμη και για την ισοφάριση, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους για την αστάθεια που παρουσίαζε στην απόδοσή της...
 
- 29η αγωνιστική της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, Δόξα Δράμας-ΑΕΚ 1-3. Στο 33' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Λέκοβιτς της Δόξας κάνει μια βαθιά μπαλιά προς το συμπαίκτη του Θωμαϊδη, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Ατματζίδης βγαίνει από την περιοχή του για να κόψει και βρίσκει καθαρά την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής Μποροβήλος του συνδέσμου Αρκαδίας δεν τολμά να δώσει έστω φάουλ υπέρ της Δόξας, πόσω μάλλον να βγάλει κόκκινη κάρτα στον Ατματζίδη, απόφαση που θα άλλαζε όλο το ματς. Ναι, ο γνωστός ''Μπορο-θρύλος''...
 
- 30ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94 και η πρωτοπόρος ΑΕΚ, με 7 βαθμούς διαφορά από Ολυμπιακό και ΠΑΟ που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, υποδέχεται στα Φιλαδέλφεια τον Πανιώνιο, 5 στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20151107/arxeio_865.jpg 
Στο 69' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Τόνι Σαβέφσκι της ΑΕΚ κάνει μία βουτιά μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, με τον αμυντικό Άκη Μάντζιο να μην τον ακουμπά καθόλου. Ο διαιτητής Παπαγεωργίου του συνδέσμου Αθηνών δίνει το πέναλτι, ο Αλεξανδρής το μετατρέπει σε γκολ κι έτσι κερδίζει το ματς η ΑΕΚ. Ο διαιτητής Παπαγεωργίου όπως είπαμε και παραπάνω ήταν οπαδός της ΑΕΚ, την είχε ευνοήσει στο παρελθόν αρκετές φορές και αργότερα δούλεψε και στην ΠΑΕ ΑΕΚ...
 
- 32η αγωνιστική της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, ΑΕΚ-Ξάνθη 2-2 στα Φιλαδέλφεια, 3 στροφές πριν το φινάλε. Η ΑΕΚ θέλει νίκη για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια, αλλά δεν την παίρνει. Στο 28' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, ο Μανωλάς χτυπάει εκτός φάσης τον Τζάτζο της Ξάνθης, αλλά ο διαιτητής Σακελλαρίου δεν τολμά να χαλάσει τη φιέστα των Αεκτζήδων, αποβάλοντας τον αρχηγό τους...
 
Κι όλα αυτά, ενώ είχαμε και το παιχνίδι με τα σβησμένα φώτα από το Μελισσανίδη στα Φιλαδέλφεια, ΑΕΚ-Ολυμπιακός τον Οκτώβριο του 1993.
 
Κόντρα σε Θεούς και δαίμονες λοιπόν, έχοντας απέναντί της τους ''καρχαρίες'' Βαρδινογιάννη-Κόκκαλη, η ''αδικημένη'' αλλά πραγματικά ''μεγάλη σε ήθος κι εντιμότητα'' ΑΕΚ έπαιξε μπαλάρα και κατάφερε να πάρει ένα ''πεντακάθαρο'' πρωτάθλημα, βάζοντας κάτω τα ''κοράκια'' που την κυνηγούσαν σε κάθε ματς...

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

Η πεναλτάρα που κέρδισε ο Μανωλάς με Λάρισα στη λήξη ενός εκ των τριών πρωταθλημάτων, μάλλον του τελευταίου, μου'χει εντυπωθεί στο μυαλό ως ένα απ'τα πιο κωμικά θεάματα της ιστορίας. Απλώνει το πόδι ο Λαρισσαίος χωρίς να ακουμπήσει το Μανωλά που ήτανε καννα μισό μέτρο πιο πίσω όρθιος, μετά το μαζεύει και ύστερα από 3-4 δεύτερα ο Στελάρας πέφτει αργά αργά σαν αιωνόβιος πλάτανος.

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα tsalouxidis

Μπράβο ρε Σάββα. Ο Αλέκος με τα κρίσιμα πέναλτύ του...Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική στενοχώρια της ζωής μου το 2-3 με Νικάκη. Πάνω κι από Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Σεβίλλη.

Εικόνα savvas gridlock

Εγω να σου πω δεν στενοχωρήθηκα τότε με το Νικακη τόσο πολυ. Εκτός του ότι δεν παίζαμε καθολου καλα στο ματς, το πεναλτι που πηραμε ηταν τελειως μουφα (οπως και του βαζελου λιγο πριν βεβαια), ενω ημουν σιγουρος οτι ο Αλεξανδρης θα το χασει, με το που τον ειδα να στηνει την μπαλα. Οταν βλεπεις ενα χεσμενο διαιτητη να δινει μεσα σε λιγα λεπτα απο ενα μουφα πεναλτι σε καθε ομαδα, καπου η ενταση που εχεις χανεται και στη θεση της μπαινει το γελιο. Εμενα οι μεγαλυτερες στενοχωριες μου ειναι η Τενεριφη το 1993 και στη συνεχεια της χρονιας η Μπανταλονα στο Τελ Αβιβ. Αφου να σκεφτεις το υλικο για το αφιερωμα στο φαιναλ φορ της Ρωμης, μεσα απο εφημεριδες, το εχω μαζεψει εδω και 1,5 χρονο, αλλα δεν μπορω να το φορτωσω, δεν μου βγαινει.

Εικόνα tsalouxidis

Όποιος θέλει να καταλάβει πώς ήταν η εποχή και ειδικά ο Ολυμπιακός της εποχής αρκεί να δει εκείνο το ματς.Οι σκηνές με 10 παίχτες να χουνε πέσει απάνω στον Ίβιτς κ μετά να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται λυτρωμένοι όταν κέρδισε το πέναλτι...μιλάμε για ματς κυπέλλου. Τον Αλεξανδρή τονε μαζέψανε απ το γήπεδο μονοκόμματο σαν το Βέγγο εκεί που σπάει το κεφάλι στη σανίδα στο ΘΒ. Είχε πέσει νεκρός μπρούμυτα με τα μούτρα χωμένα στο χορτάρι. Δυο μέρες μετά το ΦΩΣ έγραφε στο πρωτοσέλιδο για το πέναλτι του Δώνη που όταν έσπευσε να συγχαρεί το Βάντσικ αμέσως μετά την απόκρουση σφαλιάρισε καννα δυο φορές την μπάλα στην αγκαλιά του Πολωνού. Είχαμε πάθει φρενοβλάβεια απ το φανατισμό κ την επιθυμία.
Απ το μπάσκετ που λες η μεγαλύτερη στενοχώρια μου χωρίς καμμια απολυτως σύγκριση με τη δεύτερη και η μοναδική φορά που έκλαψα για αθλητικο γεγονός ήταν το Παρίσι 1996. Ήταν κ απόλυτο φαβορί η Μπαρτσελόνα. Μας κάνει πλάκα ο Θεός έλεγα. Ρε κι ο Βουρτζούμης ψυχρό αίμα. Μα κι ο Βουρτζούμης γαμώ

Εικόνα thita

Φοβερό το στριπτιζ χαχαχα είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ έχουμε πει

Εικόνα Antreas7

Συνεχίζω:
1) 1992-93 φιλαδέλφεια. Ημιτελικός κυπέλλου ο Μητρόπουλος ανατρέπει τον Τσαλουχίδη αλλά ο διαιτητής κάνει το κορόιδο και προς το τέλος του ματς χαρίστηκε στο Μανωλά που ως τελευταίος παίχτης ανάτρεψε το Μπατίστα. Παρά τις προσπάθειες όμως του Μπίκα προκριθήκαμε στον τελικό στην παράταση (αν και το 1-2 η άμυνά μας το έκανε 3-2 υπέρ της κούλας).
2) 1993-94 Καραϊσκάκης. Τους ξεβρακώσαμε με 3-0 αλλά στο πέναλτι που κερδίσαμε δεν αποβλήθηκε ο Κοπιτσής ως τελευταίος παίχτης.
3) 1994-95 φιλαδέλφεια. Ο Καραγιάννης ανατρέπει τον Καραπιάλη αλλά παρόλο που ήταν τελευταίος παίχτης δεν αποβλήθηκε. 2-2 τελικό σκορ.
4) 1995-96 φιλαδέλφεια κύπελλο. Η αεκ μας έχει νικήσει 3-1 στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς και έχει την πρόκριση σίγουρη. Προηγούμαστε με Ίβιτς και στο 50' ο Αλεξανδρής πετυχαίνει γκολ αλλά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Και για να ησυχάσει η καθαρή και τίμια αλλά αδικημένη αεκ, παίρνει μούσι πέναλτι και ισοφαρίζει, καθαρίζοντας την πρόκριση. Είπαμε το ποδόσφαιρο τότε ήταν καθαρό.

Εικόνα Chief Bromden

Μερικά χρόνια αργότερα το 1998 -99 με την ηρωική προσπάθεια του Καρκαμάνη στην κεφαλιά του Μαλαδένη στο 90 με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο η αεκούλα βγήκε CL καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση:

https://www.youtube.com/watch?v=1AMhytl0dO8

Η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Καρκαμάνης...

Την επόμενη χρονιά ανέλαβε την κούλα κάποιος Τουμπάκοβιτς και για να σφίξει τα λουριά στους παίχτες τους είπε το κορυφαίο :
- Ξέρω με ποιο τρόπο βγήκατε πέρυσι δεύτεροι:

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&u...

Να καλέσει άμεσα ο ανακριτής τον Καρκαμάνη να καταθέσει για το Βέροια - Ολυμπιακός...

Εικόνα KYTHNOS 7

Το αεκ είναι πάντα αεκ φίλοι μου!!!!Μια ζωή στην κλάψα, μια ζωή στη μιζέρια.Του φταίνε πάντα οι άλλοι ,αλλά ποτέ οι ίδιοι!!!
Χαρισμένα χρέη με διατάξεις τύπου άρθρο 44, με ΑΒΑΒΑ υποβιβασμούς , με χαρισμένα οικόπεδα και παρ' όλα αυτά μια ζωή τρίτοι με το ζόρι. Που να μην τους τα παρείχαν όλα τα παραπάνω...Θα κονταροχτυπιόταν με τις γριές!!!

Εικόνα koropi48

Η φάση-μνημείο είναι αυτή που σε αγώνα στα φιλαδέλφεια ο μανωλάς βουτάει από το λαιμό παίχτη του θρύλου (νινιάδης) και τον σηκώνει από το έδαφος. Η φωτό της φάσης δημοσιεύτηκε και στις εφημερίδες. Ο μανωλάς δεν αποβλήθηκε. Το ματς που από μόνο του σηκώνει ανάρτηση, είναι ο ημιτελικός κυπέλλου στα φιλαδέλφεια με την ξάνθη, στο οποίο ο διαιτητής έκανε όργια για να προκριθεί το αεκ στον τελικό και τα κατάφερε (ποντίκης ή παμπορίδης νομίζω).

Εικόνα john

Mια και το έφερε η κουβέντα καλό θα ηταν να φτιάχνετε ενα βιντεάκι με τις διαιτητικές σφαγές του Θρύλου απο την ΑΕΚ

Προχειρα μου ερχονται στο μυαλο τα εξής και οποιος θυμάται κατι παραπάνω συμπληρώνει
1)Δεν δινεται αποβολη του Μανωλα στη φιλαδελφεια το 1996
2)Ακυρώνεται κανονικο γκολ του Αλεξανδρη στο ιδιο ματς
3)Δεν δινεται πεντακαθαρο πεναλντι του Κωστενογλου πανω στον νινιάδη στο ματς του Οακα το 1997 που χασαμε 1-0
4)Δινεται μουσαντενιο πεναλντι στον Τσαρτα στο 4-3 του οακα το 2002
5)Δινεται πεναλντι στον Ζιοβανι το 2004 στη ριζουπολη και μετα ο κορακας παιρνει πισω το σφυριγμα(!)Δεν θυμαμαι καθολου παντως αν ηταν πεναλντι το συγκεκριμενο.Δεν μπορω να το βρω στο youtubr
6)Η ΑΕΚ προηγειται με γκολ του αλεξοπουλου στο ντερμπι του ΟΑΚΑ το 2006 οπου εχει κοντρολαρει με το χερι
7)Ακυρωνεται γκολ του Καφε στο καραισκακη το 2006 για οφσαιντ εκατοστών
8)Το 2005 στον ημιτελικο κυπελλου δεν δινεται πεναλντι του γεωργεα στο ριβαλντο και στα καπακια ακυρωνεται κανονικο γκολ του γεωργάτου
9)Ακυρωνεται πεντακαθαρο γκολ του Τοροσιδη τον Γεναρη του 2010 οταν και χασαμε 2-1
10)Αν θυμαμαι καλα στο τελικο κυπελλου του 2009 το πρωτο η το δευτερο γκολ της ΑΕΚ ειναι οφσαιντ

Μαγκες οποιος θυμάται και άλλα συμπληρώνει

Εικόνα Antreas7

1) 1986-87 ΟΑΚΑ. Δε δίνεται πέναλτι υπέρ του Μπάριος και ακυρώνεται γκολ του Βαΐτση ως οφσάιντ. Παρόλα αυτά κερδίσαμε 2-0.
2) 1987-88 ΟΑΚΑ. Ακυρώνεται κανονικό γκολ του Μητρόπουλου (θα ισοφάριζε) που πήδηξε ψηλότερα από τον Παπαδόπουλο και πήρε την κεφαλιά. Τελικό σκορ 2-2.
3) 1988-89 ΟΑΚΑ. Κόβεται με ανύπαρκτο οφσάιντ ο Ντέταρι και η ευκαιρία για ισοφάριση χάνεται. Χάσαμε 0-1.
4) 1996-97 φιλαδέλφεια. Με το σκορ 1-0, κόβεται με ανύπαρκτο οφσάιντ ο Γεωργάτος που έβγαινε τετ-α-τετ.
5) 2000-01 φιλαδέλφεια. Στο κύπελλο που έπεφταν κάτω το γκολ της αεκ είναι οφσάιντ.
6) 2005-06 Καραϊσκάκης. Ο Βασσάρας αποβάλει το Τζόρτζεβιτς με 2η κίτρινη γιατί παρεμπόδισε το Γεωργέα να εκτελέσει φάουλ.
7) 2008-09 ΟΑΚΑ. Στον τελικό ο Κυριάκος την έβγαλε μόνο με κίτρινη κάρτα.
8) Πλέι-οφ 2010 Καραϊσκάκης. Η αεκ ισοφαρίζει με μουσαντένιο πέναλτι.
9) 2010-11 ΟΑΚΑ. Η αεκ βάζει γκολ με έναν πυρσό μέσα στην περιοχή μας. Φυσικά δε διακόπηκε το ματς, το γκολ μέτρησε και η ""αδικημένη"" κέρδισε.
10) 2011-12 ΟΑΚΑ. Εγκληματική προβολή του Κάλα στο Μοντέστο, το κοράκι δε δίνει φάουλ και ο Λεονάρντο ισοφαρίζει.

Εικόνα savvas gridlock

''Δεν θυμαμαι καθολου παντως αν ηταν πεναλντι το συγκεκριμενο.Δεν μπορω να το βρω στο youtubr''

Δεν ηταν πεναλτι, καλα εκανε και το πηρε πισω.

''6)Η ΑΕΚ προηγειται με γκολ του αλεξοπουλου στο ντερμπι του ΟΑΚΑ το 2006 οπου εχει κοντρολαρει με το χερι
7)Ακυρωνεται γκολ του Καφε στο καραισκακη το 2006 για οφσαιντ εκατοστών''

Πολυ δυσκολες φασεις και οι 2, δεν βγαινει ακρη για το αν εκανε χερι ο Αλεξοπουλος, ενω ο Καφες εστω και οριακα ειναι λιγο πιο μπροστα. Τοτε μαλιστα δεν υπηρχε η οδηγια της ΦΙΦΑ για τα οφσαιντ ''η αμφιβολια υπερ του επιτιθεμενου''.

''Αν θυμαμαι καλα στο τελικο κυπελλου του 2009 το πρωτο η το δευτερο γκολ της ΑΕΚ ειναι οφσαιντ''

Κι αυτη δυσκολη φαση, αλλα οπως ειπα και παραπανω με τον Καφε, ειναι λιγο πιο μπροστα ο Μπλανκο, αρα οφσαιντ.

Εικόνα RED HELL

Χαχαχαχα....Ρε την αδικημενη προσφυγοπουλα.Να ανεβαζουν βιντεο με τα "πεναλτυ της παραγκας"η με τη "διαιτησια στα ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακου απο το 1996 και μετα"μια χαρα ξερουν τα σιχαματα.Και φυσικα τα βιντεο αυτα τιγκαρουν απο views και σχολια μισους.Βιντεο ομως οπου ειναι σκανδαλωδης η ευνοια υπερ των καραγκιοζηδων τα περνανε στο ντουκου με το τρομερο επιχειρημα "οχι να μιλατε και εσεις οι γαυροι για διαιτησια".Και οταν πας να απαντησεις σε κανα gazzetta πχ σου κοβουν το σχολιο "γιατι ετσι".
Αλλωστε "ειναι διαφορετικο να εισαι ΑΕΚ".Προσωπικη αποψη οτι ειδικα για θεματα που αφορουν την "προσφυγομανα"πρεπει να επισυναπτεται ενα σχολιο που ειχε κανει παλαιοτερα ο R-OMEN για αυτο το σωματειο.Ολη τους η ιστορια σε μερικες γραμμες.

Εικόνα john

Ελα ομόλογα το εσυ είσαι ο Sam Anderson ετσι? Τέτοιο αρχείο δεν εχει κανένας άλλος