ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Για μία ακόμη φορά, θα αντιγράψουμε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που είχαν οι εφημερίδες ''στο Καρφί'' και ''Παραπολιτικά'' του χθεσινού Σαββάτου. Ξεκινάμε με το ''Καρφί'', για να δούμε το τι συμβαίνει στο μέτωπο των δικαστικών εξελίξεων με τους Μελισσανίδη-Αλαφούζο και το σύστημα των εκδοτών Μαυρίκου (''Ακρόπολη''-Αθλητική Ημέρα'')-Φιλιππάκη (''Δημοκρατία''-''Espresso'')-λοιπών ''υγιών δυνάμεων στο χώρο του Τύπου'', που αναπαράγουν τις βρομιές της ''εξυγιαντικής τρόικας'' του ελληνικού ποδοσφαίρου εις βάρος του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη.
 

 

 
Εδώ θα βάλουμε κι ένα post που έκανε προχθές στο fb ο δημοσιογράφος του περιοδικού Unfollow Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, για λαθρεμπόρους τους οποίους αναζητούν οι Αρχές, αλλά δεν μπορούν να τους βρουν. Μπορεί να βρίσκονται στην Κοίλη Γη, κάτω από την έρημο Τάκλα Μακάν, όπου εδρεύει η Λευκή Αδελφότητα...
 

 
Συνεχίζουμε με το ''Καρφί'' και το ρεπορτάζ του Βάιου Μπαλάφα για το τι γίνεται πραγματικά με τις Ενώσεις της ΕΠΟ και τον υποτιθέμενο έλεγχο 22 εξ αυτών από την ''τρόικα'' Μελισσανίδη-Σαββίδη-Αλαφούζου, εν όψει των εκλογών στην ΕΠΟ το 2016. Mπορεί οι Ασβεστάδες και οι Live Sport να γράφουν διάφορα, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.
 

 

 

 

 
Στο ίδιο θέμα, ο Μανώλης Γαβαθιώτης έχει ως συνήθως εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης στην τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, οι οποίοι θα μπορούσαν να κατέβουν ως αντίπαλοι του Γκιρτζίκη στις εκλογές. Αν τελικά κατέβει κάποιος.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Περνάμε στα ''Παραπολιτικά'', όπου αρχικά διαβάζουμε το γιατί παραιτήθηκε προχθές η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η επονομαζόμενη ''Ράμπο με τις γόβες'', που σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της ''εξυγιαντικής τρόικας'' Αλαφούζου-Μελισσανίδη-Σαββίδη, ''θα έβαζε φυλακή το Μαρινάκη'' στην υπόθεση των ''στημένων'' αγώνων του 2011.
 
 
Προχωράμε στον Αντωνάκη Σαμαρά, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές όπου έχασε τη θέση του πρωθυπουργού, μερίμνησε για να απαλλαγεί ο Αλαφούζος του ΣΚΑΙ από τις προσωπικές του εγγυήσεις σε ένα δάνειο που είχε πάρει από την Εθνική Τράπεζα και να τις ανταλλάξει με την ταινιοθήκη του ΣΚΑΙ. Η στήριξη του ΣΚΑΙ και της ''Καθημερινής'' των Αλαφούζων προς την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η έντονη κριτική τους προς την τωρινή συγκυβέρνηση των ψεκασμένων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν γίνονται τυχαία, ούτε με το αζημίωτο.
 

 

 

 

 
Περνάμε τώρα στον εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο, ο οποίος σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της ''εξυγιαντικής'' τρόικας ''την έχει άσχημα, ερευνάται από τον Άρειο Πάγο για τον τρόπο με τον οποίο έκανε την απαλλακτική εισήγησή του για το Μαρινάκη, στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011''. Τόσο ''άσχημα'' την έχει, που αυτή την περίοδο χειρίζεται τη δικογραφία στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι ξεκάθαρο πως έχει ''παροπλιστεί'', με λίγα λόγια...
 

 

 
Το επόμενο θέμα αφορά μία παλιά ιστορία, την οποία πρέπει να θυμηθούμε μέσα από δύο βιντεάκια, αυτό κι αυτό. Η Καίτη Χατζηβασιλείου, πρώην ιδιαιτέρα γραμματέας του Αριστείδη Αλαφούζου, πατέρα του Ιωάννη του ΠΑΟ, η οποία έκανε τις παραπάνω καταγγελίες στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση χρημάτων και μετοχών ως ''εντολοδόχος και διαχειρίστρια ξένης περιουσίας''. Κατά τη διάρκεια της δίκης η Χατζηβασιλείου προέβη σε αποκαλύψεις για τους Αλαφούζους. Χειραγώγηση μετοχών της ''Καθημερινής'', εικονικές συναλλαγές, απόκρυψη εισοδημάτων και ''σπάσιμο'' ναυτικών μερισμάτων σε συνεργάτες, για να γλυτώνει τη φορολόγηση το αλαφουζέικο. Μάστορας στα εικονικά τιμολόγια και στη φοροδιαφυγή ο Ιωάννης Αλαφούζος.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Παρακάτω διαβάζουμε για τη διαμάχη του ΟΠΑΠ με τον Αντώνη Στεργιώτη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιγνίων Ε.Ε.Ε.Π.. Μαθαίνουμε ότι το μέλος της επιτροπής αυτής, Ηλίας Κατρακάζης, έχει περάσει πλέον στη σφαίρα επιρροής του τζαμπατζή λαθρέμπορα της Κοκκινιάς Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος τον προαλείφει για διάδοχο του Στεργιώτη. Στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κατρακάζης πρόσκειται στο Γιάννη Δραγασάκη, που επίσης είναι πλέον αρκετά κοντά στο Μελισσανίδη, σε αντίθεση όμως με τον υπουργό Τσακαλώτο που διορίζει τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Π. και δεν φαίνεται πρόθυμος να μετατραπεί σε τσιράκι του λαθρέμπορα. Ταυτόχρονα βλέπουμε και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του ΟΠΑΠ εναντίον της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το αν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η ΑΕΚ στα κουπόνια του παιχνιδιού ''Πάμε Στοίχημα''. Η απόφαση αυτή του ΣτΕ είναι πρόκριμα για τη δικαίωση του ΜΑΡΙΝΑΚΗ, αφού το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μπορεί οι χορηγίες του ΟΠΑΠ στα διάφορα ΜΜΕ να είναι γλυκιές, μπορεί να γλείφουν όλοι σχεδόν οι ΑΡΔ το Μελισσανίδη, όμως η αλήθεια είναι άλλη. Αν μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2016 δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία οι 16.500 παιγνιομηχανές VLT's, το Δημόσιο δικαιούται να επαναπωλήσει τις άδειες χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης του ΟΠΑΠ. Καμία ζημία 300 εκ. ευρώ δεν υπάρχει για το Ελληνικό Δημόσιο, την ώρα που κόπτονται γι'αυτό (και για τα κέρδη των ιδιωτών μετόχων του ΟΠΑΠ) διάφοροι ΑΡΔ και πρόθυμοι βουλευτές.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Ιβάν Σαββίδης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να μπει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να αποκτήσει κανάλι. Προσπάθησε να το κάνει με τον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, αλλά δεν βρήκε άκρη. Παράλληλα ο Σαββίδης εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης κυριακάτικης εφημερίδας.
 

 

 
Διαβάζουμε για τη σύγκρουση των Αλαφούζων με τον Μπόμπολα, για το πρακτορείο διανομής Τύπου ''Ευρώπη''.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
Η επιστροφή του καταδικασμένου για συκοφαντική δυσφήμηση και υπόδικου για κακουργήματα στην ΕΡΤ Παναγόπουλου στην ΠΑΕ ΠΑΟ σηματοδοτεί την έναρξη μίας ακόμη συνεργασίας του με τη δικηγόρο Αθηνά Μπαλωμένου. Η τωρινή νομική σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟ είχε προσληφθεί ως επικεφαλής του νομικού τμήματος της ΕΡΤ με απόφαση Παναγόπουλου και με μηνιαίο μισθό 5.300 ευρώ...
 

 

 

 

 

 
Η πιο ωραία είδηση είναι αυτή που αφορά την περιβόητη συνεισφορά του Θοδωρή Βασιλάκη της αεροπορικής εταιρείας Aegean στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ που εκκρεμεί. Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Βασιλάκης έκανε ένα ''σκόντο'' για να ταξιδέψει τζάμπα ο ΠΑΟ στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του παιχνιδιού του με τον Ηρακλή πριν 2 εβδομάδες για τη Superleague. Όσοι περιμένουν ''να βάλει το χέρι στην τσέπη'' και να καλύψει ο Βασιλάκης τις τρύπες στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟ, ας το ξεχάσουν. Ούτε λεφτά για αεροπορικά εισιτήρια δεν έχει η ΠΑΕ ΠΑΟ, έτσι όπως την κατήντησε ο παιδόφιλος πρώην καταζητούμενος από την INTERPOL καναλάρχης.
 

 
Το sdna.gr αναμένεται να μπει σε δίλημμα για το αν θα στηρίξει τον ΠΑΟ ή τον ΠΑΟΚ στα play-off της Superleague, ο Σαββίδης κλαίει τα λεφτά που έδωσε για τον Μπερμπάτοφ, πολλοί μέσα στον ΣΚΑΙ μιλούν για την επικείμενη φυγή του Αλαφούζου από την ΠΑΕ ΠΑΟ, ενώ η ''Αθλητική Κυριακή'' της ΕΡΤ έχει διπλάσια θεαματικότητα από το ''Kick-Off'' του ΣΚΑΙ...
 

 

 

 

 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, που όπως είδαμε παραπάνω κάνει σκόντο στα δάνεια του Αλαφούζου, έχει στο περιβάλλον του δημοσιογράφους του συστήματος Αντωνάκη Σαμαρά και σύντομα θα ελεγχθεί για τις αβάντες του στον καναλάρχη του Φαλήρου. Τέλος, διαβάζουμε για περίεργες επιδοτήσεις σε συγγενείς τηλε-αστέρων του ΣΚΑΙ, αλλά και επαγγελματικές προτάσεις για τον Κυριάκο Θωμαϊδη και τον Ιωάννη Αλαφούζο...
 

 

 

 

 
Πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις, που καλό είναι να τις διαβάσουμε προσεκτικά και να τις έχουμε υπ'όψιν μας από εδώ και πέρα.

Σχόλια

Εικόνα KYTHNOS 7

Κοινώς μπόχα βρόμα τον "εξυγιαντών" της πλάκας , που χρησιμοποιούν τις ομαδούλες τους για να καλύψουν τις υπόλοιπες λαμογιές τους. Γι αυτό και δε βάζουν ούτε ένα ευρώ, καθώς η "αγάπη" τους είναι πρόσκαιρη μιας και σε λίγο καιρό θα έρθουν τα κάγκελα στη μπουζού.

Α ρε Σάββα πόσο τους γλεντάς με τέτοιες αναρτήσεις??

Εικόνα Antreas7

Μα πώς; Αφού ο Αλαφούζος έβαλε 23 εκατομμύρια. Δεν είπε βέβαια αν είναι σε ευρώ ή σε κατοχικές δραχμές...

Εικόνα thita

Χαχαχα τι ωραία συλλογή,μπράβο Σάββα,ποσό χαίρομαι να διαβάζω τέτοια και ακόμη περισσότερο να βλέπω τελικά να συμβαίνουν,παράκληση να μας κρατάς ενήμερους.

Υπο άλλες συνθήκες δεν θα έδινα πολλή σημασία αλλά δεν αντέχω να βλέπω να παριστάνουν τους κηνσορες κατα του θρύλου (και δη σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αγωνιστικά) κάτι τέτοιοι άθλιοι τύποι.

Ίσως σε ένα-δυο από τα πιο πάνω να είχα κι εγώ να προσθέσω κάτι.....

Είχε πάντως θέση πιστεύω σε αυτή τη συλλογή και το σχολιακι του unfollow για το ένταλμα κατα του νιαου που επέστρεψε,αντί να το επιδώσει,η αστυνομία ως αγνώστου διαμονής (για να διευκολύνω και λίγο την ΕΛ.ΑΣ.,άνω Γλυφάδα όρια με βούλα μένει ο κύριος,Σερρών η οδός,είναι το σπίτι με το φυλάκιο).

Εικόνα thita

Ρε ποσο γκαβός είμαι,πρώτο πρώτο το έχεις το unfollow

Εικόνα el trick

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ
Μπλεγμένοι οι ¨εξυγιαντές¨;;;;;
Είναι αδύνατον.
Σίγουρα έρχεται η δευτέρα παρουσία αφού φαίνεται να επικρατούν οι δυνάμεις του ¨σκότους¨ έναντι των "υγειών" δυνάμεων.
Υ.Γ. Ο Μαρινάκης "ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ" ;;;;; Μπα!!! Είναι πολύ χοντρός για κάτι τέτοιο.