ΠΟΙΑ 23 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΕ ΓΥΠΑΕΤΕ ΑΦΡΑΓΚΟΥΖΕ;



Πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η Γενική Συνέλευση της ''Παναθηναϊκής Συμμαχίας''. Ολόκληρη, για όποιον άνθρωπο γουστάρει BDSM, είναι εδώ. Παρόντες ήταν περίπου 100 νοματαίοι, ενώ online παρακολουθούσαν τη διαδικασία 1.800 άτομα.
 

 
ΟΥΤΕ 2.000 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.
 
Αριστερά του Αλαφούζου συντόνιζε τα πάντα η δικηγόρος Αθηνά Μπαλωμένου, που όπως είδαμε χθες υπήρξε κρατικοδίαιτη νομική σύμβουλος της ΕΡΤ επί των ημερών Παναγόπουλου. Είχε καμιά δεκαριά βαθμούς το πολύ έξω εκείνη την ώρα, αλλά η κυρία Μπαλωμένου με το ντεκολτέ της έδινε συμβουλές στον Αλαφούζο, ψιθυρίζοντάς του στο αυτί ό,τι νόμιζε εκείνη απαραίτητο, κάθε φορά που τα έβρισκε σκούρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ.
 

 
Ο Ιωάννης Αλαφούζος λοιπόν μας είπε ότι έχει βάλει από την τσέπη του 23 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Έχουμε ξαναδεί το θέμα, αναλυτικά. Υπάρχει ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ από τον Ιωάννη Αλαφούζο. Η κυπριακή offshore Sortivo Ltd International, συμφερόντων Αλαφούζου, δάνεισε 5 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟ και ως αντάλλαγμα πήρε μετοχές της εταιρείας.
 

 

 
Aυτά τα χρήματα σίγουρα τα έβαλε από την τσέπη του ο Αλαφούζος, δίχως να πάρει ούτε ευρώ πίσω. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και κάποιες άλλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Τρεις παλαιότερες, συνολικού ύψους 5,9 εκ. ευρώ και άλλη μία ύψους 2,2 εκ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2015, με το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟ να φτάνει στα 6,8 εκ. ευρώ. 5,9+2,2=8,1 εκ. ευρώ.
 

 

 

 

 
Επισήμως λοιπόν φαίνεται ότι έχουν μπει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟ 8+5=13 εκ. ευρώ επί εποχής Αλαφούζου.
 
ΤΑ 23 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ.
 
Τα 8 εκ. ευρώ βεβαίως των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι όλα του Αλαφούζου. Δεν ξέρουμε αν έχει βάλει έστω ένα ευρώ από αυτά ο ίδιος ο Αλαφούζος. Όπως βλέπουμε στο επίσημο site της ''Παναθηναϊκής Συμμαχίας'', το συνολικό ποσό που έχει μαζευτεί στα ταμεία αυτού του μη κερδοσκοπικού σωματείου είναι 8,4 εκ. ευρώ.
 

 
Αυτά τα 8 εκ. ευρώ λοιπόν, έσοδα της ''Παναθηναϊκής Συμμαχίας'', είναι αυτά που έχουν μπει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟ. Αν αφαιρεθεί ένα μικρό ποσό για τα λειτουργικά έξοδα της Συμμαχίας, ό,τι περισσεύει κατατίθεται στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟ. Η ''Παναθηναϊκή Συμμαχία'' έχει διαφόρων ειδών έσοδα. Με 50 ευρώ γίνεται κανείς απλό μέλος της, ενώ μπορεί να γίνει μέχρι και χρυσό μέλος της, αν δώσει πολλά περισσότερα χρήματα. Πριν λίγες μέρες βρήκε με non paper η είδηση ότι ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita δίνει κάθε χρόνο 700.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό. Μόνο από αυτόν έχουν μπει περίπου 2 εκ. ευρώ (2,1 για την ακρίβεια), αν πούμε ότι βάζει λεφτά από το 2012. Έπειτα, είναι τα χρήματα από τα εισιτήρια που πληρώνουν τα μη μέλη της Συμμαχίας για να μπουν στη Λεωφόρο. Τη σεζόν 2013-14, το μη μέλος της Συμμαχίας πλήρωνε διπλάσια τιμή εισιτηρίου για να κάτσει στην ίδια θύρα του γηπέδου με ένα μέλος. Τη σεζόν 2014-15 το μη μέλος πλήρωνε 5 ευρώ παραπάνω. Η διαφορά πήγαινε ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ στα ταμεία της Συμμαχίας.
 
Ο Νίκος Μαχλάς, με συγκεκριμένους πίνακες, μίλησε για φοροδιαφυγή ύψους 3,5 εκ. ευρώ, ενώ ο οικονομικός απολογισμός της Συμμαχίας μιλάει για εκροές ύψους 4,3 εκ. ευρώ προς την ΠΑΕ ΠΑΟ την τριετία 2012-2015.
 

 

 
Τι ακριβώς έχει βάλει λοιπόν ο Αλαφούζος από αυτά τα 8 εκ. ευρώ; Επίσημο στοιχείο δεν υπάρχει. Αυτό που σίγουρα είπε επισήμως ο ίδιος ο Αλαφούζος, είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
 
Μπορεί να λέει ο Αλαφούζος ότι έβαλε πιο πολλά λεφτά από τον Βγενόπουλο στην ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά τα λεφτά που έβαλε ο Βγενόπουλος (ας αγνοήσουμε το από πού προέρχονται προς το παρόν...) είναι περίπου 21 εκ. ευρώ και φαίνονται επισήμως, στους ελέγχους των αρμοδίων λογιστών. Τα λεφτά που λέει ο Αλαφούζος ότι έβαλε, αυτά τα 23 εκ. ευρώ, δεν φαίνονται πουθενά. Και να φαίνονταν βέβαια, με την όραση του γυπαετού που έχει ο Ιωάννης, δύσκολα θα τα έβλεπε...
 
Τα ψέματα του πρώην καταζητούμενου από την INTERPOL καναλάρχη δεν πείθουν πια περισσότερους από 2.000 βάζελους. Η ηρωική του έξοδος από την ΠΑΕ ΠΑΟ ετοιμάζεται μεθοδικά. Μένει να δούμε το πότε θα ολοκληρωθεί...

Σχόλια

Εικόνα thita

πόσα χρόνια ακούω (από "αντικειμενικούς" ε, μην πάει το μυαλό σε βάζελους) "κάλυπτα και εγώ τον κατσουράνη"

ε λοιπόν, έβαλα κα εγώ ΧΧΧ εκατομμύρια (βάλτε ό,τι νούμερο θέλετε) στον παναθηναϊκό

κατά τα λοιπά, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ, είμαι βέβαιος πλέον ότι πρόκειται για ΑΡΡΩΣΤΟ γαύρο, αυτά που τους κάνει στην πανάθα δεν τους έχει κάνει ούτε το RATM (λέεεεεμε τώρα)

πάντως όπως τα λέει ο προεδράρας, η πανάθα δεν πρέπει να έχει την άνοιξη κανένα απολύτως πρόβλημα στην αδειοδότηση, σωστά?

Εικόνα Pavlos

Πολὐ αστείο! Πρέπει να τυπώσουμε μπλουζάκια!

Η συμβία μου, που τα παρακολουθεί κάπως ξώφαλξα τα πράγματα, όταν της έδειξα το σχετικό βίντεο με τα 23 εκ., σχολίασε ως εξής:

«Και τα μισά να είχε βάλει, κάτι θα βλέπαμε... Αυτὀς πάει να την κάνει...»

Εικόνα Pavlos

Προφανώς ήθελα να γράψω «ξώφαλτσα».

Εικόνα Duntimo

Θα τολμήσω να προβλέψω 3 σενάρια για το ρητορικό ερώτημα:

(α) Ο Μαρινάκης απαλλάσσεται τελεσίδικα και από τη δεύτερη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του που εκκρεμεί στο συμβούλιο Εφετών για τα διάφορα ψευδό-συμβάντα. Αμέσως αρπάζει ο "θιγμένος πατσαβούρης" την ευκαιρία για ηρωική έξοδο και αποχωρεί δηλώνοντας "αηδιασμένος" από τη σαπίλα της Ελληνικής κοινωνίας, την ολιγωρία των κρατικών οργάνων, τη διαπλοκή (!?) που ζει και βασιλεύει επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ή/και και άλλες παρόμοιες παπαριές που ακούγονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

(β) Γίνονται οι εκλογές της ΕΠΟ, τις κερδίζει ο Γκιρτζίκης οπότε πάλι αρπάζει ο "θιγμένος πατσαβούρης" την ευκαιρία για ηρωική έξοδο και αποχωρεί δηλώνοντας "αηδιασμένος" από τη σαπίλα της Ελληνικής κοινωνίας, την ολιγωρία των κρατικών οργάνων, τη διαπλοκή (!?) που ζει και βασιλεύει επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ή/και και άλλες παρόμοιες παπαριές που ακούγονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

(γ) Αρχίζουν να προχωράνε οι δικαστικοί φάκελοι για τις διάφορες υποθέσεις που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια για το "μεγαλοεφοπλιστή/μεγάλο-επενδυτή" του αλμυρού νερού του Μαρακαΐμπο, οπότε πάλι αρπάζει ο "θιγμένος πατσαβούρης" την ευκαιρία για ηρωική έξοδο και αποχωρεί δηλώνοντας "αηδιασμένος" από τη σαπίλα της Ελληνικής κοινωνίας, την ολιγωρία των κρατικών οργάνων, τη διαπλοκή (!?) που ζει και βασιλεύει επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ή/και και άλλες παρόμοιες παπαριές που ακούγονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

(δ) Κατά το Μάρτη γίνονται εμφανή τα σημάδια ότι δε βγαίνει το πρόγραμμα που υπέγραψε και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οπότε υπάρχουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που φέρνουν και πολιτική αστάθεια. Είναι το μόνο σενάριο που μπορεί να καταλήξει σε παραμονή του αμερικάνικου θαλασσαετού (ή λευκοκέφαλου θαλασσαετού, ή φαλακρού αετού) μια και η πιθανή ύπαρξη τέτοιας ρευστότητας είναι το κλίμα που ξέρει να διαχειρίζεται με μαεστρία κάθε λαμόγιο που σέβεται τον εαυτό του.

Εικόνα savvas gridlock

Όλα όσα προβλέπεις, τα βλέπω να γίνονται, με εξαίρεση την παραμονή Αλαφούζου στο δ).

Εικόνα REDNYC

ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ - Ο ΤΟΥΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΡΙΜΩΧΤΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ - ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ;;;; ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, ΜΑΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΣΕ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.... ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΠΛΕΟΝ...

Εικόνα REDNYC

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ - ΕΝΝΟΟΥΣΕ 23 ΕΚ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ.... ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο 2.000 που τον πιστεύουν. Από χθες που ειπώθηκε αυτή η ατάκα, παίζεται παντού. Την αναπαράγουν όλοι οι τσατσοδημοσιογράφοι του ΠΑΟ, όπως και όλοι οι άλλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι, δίχως να κάνουν μία στοιχειώδη έρευνα, σαν αυτήν που έκανες, Σάββα. λες και είναι κάτι να ανατρέξουν στους ισολογισμούς. Και όταν όλοι οι φίλαθλοι και οπαδοί ακούνε στο αθλητικό ραδιόφωνο, διαβάζουν στις αθλητικές εφημερίδες, βλέπουν στις αθλητικές εκπομπές, από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που δέχονται αβασάνιστα ότι ο Αλαφούζος έβαλε 23 εκ. ευρώ, ε τότε το ενστερνίζονται και αυτοί αβίαστα. Και μέσα σ' αυτούς είναι και πολλοί Ολυμπιακοί.