ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2014-15



Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες ο ισολογισμός της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2014-15, στο επίσημο site της ΠΑΕ αλλά και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Επειδή στο ΓΕΜΗ υπάρχει και η διαχειριστική έκθεση, για να δούμε αναλυτικά το ποια έσοδα έρχονται κι από πού, όπως και το ποιες δαπάνες συγκεκριμένα έκανε η εταιρεία, θα χρησιμοποιήσουμε το pdf αρχείο που βρήκαμε εκεί. Σε πρώτη φάση, ας ξαναδιαβάσουμε όλοι τον περυσινό ισολογισμό της ΠΑΕ, για να διευκολυνθούμε στα παρακάτω.
 

 
Συζητάμε για την εταιρεία=ΠΑΕ και όχι για τον όμιλο, που περιλαμβάνει την ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ και άλλες θυγατρικές. Βλέπουμε ότι τα έσοδα από 92,5 εκ. ευρώ έπεσαν στα 79,6 εκ. ευρώ, ενώ τα έξοδα έπεσαν από τα 83,9 εκ. ευρώ στα 80,6 εκ. ευρώ. Η περυσινή χρήση έκλεισε με έλλειμμα ύψους 1,3 εκ. ευρώ, σε αντίθεση με τα 8 εκ. κέρδη της περιόδου 2013-14.
 
ΠΑΡΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ''16'' ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE, ΟΥΤΕ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013-14, ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΙΣΟΠΟΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΑ ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΦΕΤΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.
 
Όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, το ''έλλειμμα'' ΔΕΝ μεταφράζεται ως ''λείπουν λεφτά από τα ταμεία''. Το τι συμβαίνει στα ταμεία, την ''καθαρή θέση'' της εταιρείας, που προκύπτει από την αφαίρεση των όποιων ζημιών γράφονται κάθε χρόνο με τον απολογισμό ''έσοδα-έξοδα'' (αθροιστικά, π.χ. έγραψα 5 εκ. ευρώ ζημία πέρυσι και 5 εκ. φέτος, άρα έχω σύνολο 10 εκ. ζημία) από το μετοχικό κεφάλαιο, τα χρήματα δηλαδή που έχουν βάλει από την τσέπη τους οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, την περιγράφουν τα ''ίδια κεφάλαια''. Αν αυτά είναι θετικά, στα ταμεία της εταιρείας υπάρχουν λεφτά και δεν χρειάζεται να πάρει δάνεια ή να βάλουν το χέρι στην προσωπική τους περιουσία οι μέτοχοι.
 

 
ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2015 ΥΠΗΡΧΑΝ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, ΔΟΘΗΚΑΝ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ''ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ'' ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ''ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ'' ΤΗΣ ΠΑΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2013-14 ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ Η ΣΕΖΟΝ 2014-15 ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
 
Νωρίτερα σήμερα είδαμε ότι ο Μαρινάκης έβαλε 4 εκ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του καλοκαιριού του 2015 και συνολικά έχει βάλει από την τσέπη του 54 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ, από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τώρα. Επειδή τα ''ίδια κεφάλαια'' μπορεί να μπερδέψουν κάποιον, ξαναλέμε για πολλοστή φορά.
 
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΕΡΔΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΦΕΤΟΣ), Ο ΜAΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΕΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΩΣ ΤΩΡΑ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ 54 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΙΣΩ. ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ, ΕΧΕΙ ΞΟΔΕΨΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΣΩ, ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
 
 
TA ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 59 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2013-14 ΣΤΑ 50 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΥΣΙ. ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ, ΠΕΡΙΠΟΥ 15%, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ''ΛΟΓΙΣΤΕΣ'' ΤΟΥ ΙNTERNET, ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ, ''ΤΟΣΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΤΟΣΑ ΔΩΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ; ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ''.
 

 
Bλέπουμε αναλυτικά το πού οφείλεται αυτή η πτώση των λειτουργικών εσόδων στην ''εταιρεία''=ΠΑΕ. Τη σεζόν 2014-15 ήρθαν στα ταμεία 2 εκ. ευρώ λιγότερα από την UEFA (λόγω μη πρόκρισης στους ''16'' του Champions League) και μπήκαν 6 εκ. ευρώ λιγότερα από χορηγούς-διαφημίσεις, σε σχέση με τη σεζόν 2013-14. Ουσιαστικά η ΠΑΕ πήρε τα μισά χρήματα σε σχέση με τη σεζόν 2013-14 από αυτήν τη μεριά. Η πτώση στην ελληνική διαφημιστική αγορά, όπως φυσικά και η απαξίωση της Superleague στα μάτια των ξένων χορηγών, ίσχυαν και την προηγούμενη σεζόν. Η βασική αιτία γι'αυτήν τη μείωση των εσόδων από ''χορηγίες και διαφημίσεις'' σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν ήταν η επιλογή της ΠΑΕ να μην υπογράψει με τον ΟΠΑΠ του μικρομετόχου Μελισσανίδη, αλλά να βάλει στη φανέλα τη UNICEF, για την οποία πλήρωνε κι από πάνω.
 
6 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΠΩΜΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.
 

 
Bλέπουμε τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, με την κυπριακή offshore ABISSO HOLDINGS LTD, συμφερόντων Μαρινάκη, να διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά και το Σωκράτη Κόκκαλη να είναι εδώ, με ένα ισχυρό 16,2%.
 

 
ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΑΕ. 29,6 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ Η ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ 9,8 ΕΚ. ΕΥΡΩ Η ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ-ΙΑΤΡΙΚΟ TEAM. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ''ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΩΝ 70-80 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ;'', ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 40 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ-ΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ, ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥΣ...
 

 
Bλέπουμε τι πληρώνει η ΠΑΕ, πέρα από συμβόλαια παικτών και μεταγραφές. Υπάρχουν έξοδα αγώνων, χορηγιών-διαφημίσεων της ΠΑΕ σε διάφορα ΜΜΕ, έξοδα εγκαταστάσεων (νοίκια κτλπ.) και πολλά ακόμη πράγματα, που αν τα ''μαζέψει'' κανείς, προκύπτει το ποσό των 22,5 εκ. ευρώ για τη σεζόν 2014-15. Μόνο από αυτό το κομμάτι λοιπόν, βάζοντας τα 40 εκ. ευρώ που κοστίζουν παίκτες-προπονητές-στελέχη διοίκησης, έχουμε φτάσει στα 62 εκ. ευρώ συνολικά έξοδα τον χρόνο για την ΠΑΕ, στα οποία αν αθροιστεί το ποσό που παίρνουν οι ομάδες για μεταγραφές των παικτών που έρχονται στο Λιμάνι κάθε καλοκαίρι, προκύπτει το περίφημο ''μπάτζετ των 70-80 εκ. ευρώ ετησίως''...
 

 
Η ΠΑΕ έδωσε το Δεκέμβριο του 2013 15,5 εκ. ευρώ στην ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, που διαχειρίζεται την μπουτίκ και τα εμπορικά είδη του Ολυμπιακού, χρήματα φυσικά για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται, αφού δεν είναι ''παικταράδες που έρχονται στο Λιμάνι να γουστάρουμε''. Μια ΠΑΕ όμως πληρώνει πολλά πράγματα που ΔΕΝ φαίνονται προς τα έξω.
 

 

 
Tα ''εκτιμώμενα μη ανακτήσιμα ποσά'' από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2015 είναι 7,2 εκ. ευρώ. Τη σεζόν 2013-14 το αντίστοιχο ποσό ήταν 11,7 εκ. ευρώ.
 
Η ΠΑΕ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ. ΕΝΑΣ ''ΛΟΓΙΣΤΗΣ'' ΤΟΥ INTERNET ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΕ.
 

 
Tα βραχυπρόθεσμα δάνεια της εταιρείας από τράπεζες είναι πολύ μικρά, θα λέγαμε ''αστείο'' το ποσό του 1 εκ ευρώ, άρα η ΠΑΕ δεν είναι εκτεθειμένη σε αυτό το κομμάτι.
 

 

 
Oι υποχρεώσεις της εταιρείας αυξήθηκαν από τα 36 στα 45 εκ ευρώ και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις μεταγραφές και στην αύξηση της φορολογίας, αφού αυξάνεται το κόστος των συμβολαίων που καλύπτει η ΠΑΕ κάθε χρόνο. Η ΠΑΕ ΔΕΝ είναι εκτεθειμένη σε τραπεζικό δανεισμό, αλλά έχει υψηλό κόστος συμβολαίων και κάνει αρκετά δαπανηρές μεταγραφές, σε σχέση με τα έσοδά της και τα οικονομικά της δεδομένα. Με το κυκλοφορούν ενεργητικό της εταιρείας στα 22,5 εκ. ευρώ τον Ιούνιο του 2015 και τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις στα 42 εκ. ευρώ, αποκλείεται να περάσει στο προσεχές μέλλον σε κερδοφορία η ΠΑΕ. Για να μπορούσαμε να το πούμε αυτό, θα έπρεπε το κυκλοφορούν ενεργητικό να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.
 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.
 

 
O OMΙΛΟΣ ΠΑΕ-ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ-RED TRAVEL ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΠΕΡΥΣΙ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 1,4 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2013-14. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΩΝ 25.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ, ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΑΞΙΑΣ 10 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ.
 

 
H περιβόητη δικαστική διαμάχη με την Τράπεζα Κρήτης, για την οποία τόσα έχουμε πει. Όπως λένε ξεκάθαρα οι δικηγόροι της ΠΑΕ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δοθούν χρήματα στην Τράπεζα, αφού ΟΛΟ το δίκαιο είναι με το μέρος της ΠΑΕ. Αν θέλει η Τράπεζα λεφτά (που δεν θέλει, από την στιγμή που και αυτή χρωστάει στο Δημόσιο, συμψηφισμό ψάχνει), ας κυνηγήσει το Σαλιαρέλη που τα τσέπωσε.
 
Καλό είναι όλα τα παραπάνω να τα έχουμε υπ'όψιν μας από εδώ και πέρα, όποτε ασχολούμαστε με την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Όποιος διαφωνεί, ας απευθυνθεί στον ορκωτό λογιστή Δημήτρη Κουτσόπουλο της Deloitte, που έλεγξε την εταιρεία και υπογράφει τις οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ.
 

 
Εμείς στηριζόμαστε στα στοιχεία και τα συγκεκριμένα νούμερα των αρμοδίων. Μεταξύ του κάθε τραχανοπλαγιά ''γνώστη'' του Internet και της Deloitte, επιλέγουμε την Deloitte. Αν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει όλα αυτά, ας το κάνει με στοιχεία. Αν δεν μπορεί να το κάνει με στοιχεία, αλλά δεν γουστάρει τα παραπάνω συμπεράσματα κι απλώς κάνει θόρυβο, ας το βουλώσει με το καλό. Έτσι κι αλλιώς, άδειος τενεκές είναι...

Σχόλια

Εικόνα KYTHNOS 7

Σάββα η ανάλυση σου είναι το κάτι άλλο!!! Στοιχειοθετημενη με λεπτομέρειες που εμείς οι άσχετοι με τέτοιου είδους οικονομικά, μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται με την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη φυσικά!!
Για να καταλάβουμε όλοι μας ποιος είναι ο αιμοδότης του ερασιτέχνη μας, του οποίου τα τμήματα μας τιμούν με τις συνεχείς ευρωπαϊκές διακρίσεις (όσο κι αν ακουστεί, ψιλοχεστικα για την Ελλάδα)!! Φυσικά μιλάω για τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο οποίος είτε μέσω της ΠΑΕ είτε με προσωπική πρωτοβουλία χρηματοδοτεί τα ερασιτεχνικά τμήματα, όταν οι άλλοι οι ανύπαρκτοι παραπαίουν περιμένοντας τα 2-3.000 € του ρουφιάνου χοντροπατερα...

Εικόνα ze ηλιας

Σάββα,αν αυτό το άρθρο είναι γνωστό στην ΠΑΕ και δεν έχουν φροντίσει να διοχετευτεί(σενιαρισμένο όσο αφορά στα σχόλια) σε άλλα site ευρύτερου αναγνωστικού κοινού,είναι μαλάκες.
Ξαναλέω οτι το RATM είναι θεματοφύλακας του ΘΡΥΛΟΥ κι αυτό πρέπει να το κοιτάξει πιο ζεστά ο επίσημος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Τέλος,για τον ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ είναι χρυσή ευκαιρία συνεχίζοντας έτσι να αναδειχθεί σε κορυφαίο πρόεδρο στην ιστορία του συλλόγου.

Εικόνα Red Dragon

Συγχαρητηρια Σαββα για την καταπληκτικη δουλεια που εκανες οπως μπραβο και για το αρθρο που αφορα την ΑΜΚ (για να καταλαβουν καποιοι το πως γινεται μια ΑΜΚ και πως βεβαιωνονται τα χρηματα αυτα απο τους αρμοδιους).
Πανω απο 80 εκ ευρω ο προεδρος απο την στιγμη που ανελαβε και φυσικα επεται συνεχεια.
Ενα αρθρο που ξεμπροστιαζει τους παντες οσον αφορα το αρδοσυστημα και τα αφεντικα τους που εχουν κανει αναφορα για το ποσα χρηματα εχει βαλει ο καθενας που ασχολειται στο Ελληνικο ποδοσφαιρο και φυσικα στα τυπακια που εχουν μαστερ στην προπονητικη,στην ιατρικη,στην φυσικοθεραπεια κλπ και φυσικα στην λογιστικη (το καλοκαιρι ειχαν μπει στις τρυπες τους).

Εικόνα thita

ΣΑΒΒΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ, καταπέλτης το άρθρο και απόλυτα δεμένο, έσπασες σε πενηνταράκια το ..... μισό ενιαίο λογιστικό σχέδιο χεχεχε, όποιος ξαναπεί ιστορία για τσέπες βαγγέλα, κλπ., απλά το λινκ και τελειώνουν όλα, bookmark ΚΑΙ αυτό

μία παρατήρηση, αν μου επιτρέπεις: να αναδείξεις πολύ πιο εμφατικά την κανονικότητα των πληρωμών του δανείου για το γήπεδο, όπως απάντησες στον αδελφό λίγο πιο κάτω, είναι πολύ δημοφιλής μαλακία των αντι-ολυμπιακών ότι δεν πληρώνεται το δάνειο για το γηπεδο, άρα είναι σαν να έχτισε το γήπεδο το κράτος, κλπ.

Εικόνα savvas gridlock

Δυο αρθρα εχουν βγει ως τωρα γι'αυτο το θεμα, με το λινκ του δευτερου στο παρακατω.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150323/omologiako-daneio-tis...

Εικόνα thita

δεν το θυμόμουν αυτό το άρθρο, μια χαρά

Εικόνα Spiros Legend

Όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κάνουν οι λογιστές και ο Σάββας,δεν το χω ρε γαμώτο καθόλου με όλα αυτά τα νούμερα και τους πίνακες,βασικά μου προκαλούν πονοκέφαλο!Οπότε διαβάζω τα κείμενα του Σάββα και καλύπτομαι πλήρως και γλυτώνω και το Depon...Κάτι σοβαρό τώρα,ξέρουμε κάτι σχετικά με την αποπληρωμή των δανείων του γηπέδου Καραισκάκη,που βρισκόμαστε,πόσα εκατομμύρια απομένουν κ.λ.π.Είναι σημαντικό να ξέρουμε,γιατί ένα κομμάτι της σαπιο-προπαγάνδας και των αυθόρμητων σχολιαστών τους,στηρίζεται στην μαλακία του <<μη εξυπηρετούμενου δανείου>> του γηπέδου μας.Έχουμε κάτι προς τρίψιμο στην μούρη τους,αλλά και για ενημέρωσή μας?

Εικόνα savvas gridlock

http://www.karaiskaki.gr/files/2015/SKM_C654e15120914330.pdf

Βλέπεις εκεί δεξιά που λέει ''μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις-ομολογιακό δάνειο''; Το δάνειο που ήταν 28,1 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, πήγε 24,8 εκ. ευρώ φέτος. Κάθε χρόνο η ΠΑΕ δίνει 3,3 εκ. ευρώ. Σε 8 χρόνια περίπου θα έχει εξοφληθει το δάνειο στην Εθνική Τράπεζα.

Εικόνα Spiros Legend

Μπράβο ρε Σάββαρε,μου έφτιαξες το βράδυ!Είσαι άρχοντας,το είχα απορία καιρό και πιστεύω όχι μόνο εγώ,αλλά και οι περισσότεροι σύγγαυροι.Άλλη μια βεντούζα στα λοβοτομημένα,αλλά βασικά εμένα με ενδιαφέρει πρώτα από όλα η δικιά μας οικον.κατάσταση,τα του οίκου μας.Αν θυμάμαι καλά,η διάρκεια της αποπληρωμής του δανείου είχε οριστεί-υπολογιστεί σε 19 χρόνια από το 2004,οπότε με αυτά τα δεδομένα είμαστε <<Κύριοι>> στις υποχρεώσεις μας για το Γήπεδο που φτιάξαμε στο γαμημένο Ελληνικό Δημόσιο και δεν μας ανήκει κιόλας,σε αντίθεση με τους αδικημένους καλοπληρωτές του <<μια ζωή στο τζάμπα>> αντιπάλους μας...Και να έχεις την ίδια ώρα να εγκρίνουν κονδύλια 27 εκατομμυρίων ευρώ για τα μπουρδέλα τους και να σου λένε αυτοί για χαρισμένο Κοκκαλισκάκη...Γιατί δεν τα δίνει η κυρα Δούρου για να ξεχρεώσει το δάνειο ο Ολυμπιακός,μιας και πρόκειται και για περιουσία της Ε.Ο.Ε.,δηλαδή του Δημοσίου?Πρέπει να απαιτήσει και ο Ολυμπιακός φράγκα για γήπεδο μπάσκετ και κολυμβητήριο,έτσι για να δούμε τι θα μας απαντήσουν οι ξεφτιλισμένοι,οι ελεεινοί κωλοτούμπες,που δεν θα έδιναν ευρώ σε επιχειρηματίες και ιδιωτικά συμφέροντα...

Εικόνα thita

έτσι ακριβώς, να διεκδικήσει ο Θρύλος:

είτε ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου (με τροποποίηση της ισχύουσας σύμβασης που προβλέπει απόδοση στο κράτος, μετά από λίγα χρόνια, ποσοστού των εσόδων) ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΡΥΛΟΣ, όπως δηλαδή σε αεκάκι και βαζέλα με φιλαδέλφεια και λεωφόρο (μην πω πλήρης μεταβίβαση κυριότητας, όπως με τούμπα και παοκάκι)

είτε ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση (να αναλάβει ο Θρύλος ΜΟΝΟ τα έξοδα συντήρησης) του ΣΕΦ, άλλως 20 μύρια για να φτιαχτεί άλλο γήπεδο μπάσκετ σε χώρο που θα αγοραστεί από τον Θρύλο (διαβεβαιώνω ότι π.χ. ο δήμαρχος μοσχάτου θα χαρεί ιδιαιτέρως να πουλήσει στον Θρύλο 30 στρέμματάκια στην παραλιακή ζώνη)

είτε εξ ολοκλήρου ανέγερση κολυμβητηρίου για τον Θρύλο, για να μην προλαβαίνουμε να μετράμε ευρωπαϊκά

λέτε να μας πει η δούρου "δεν υπάρχουν λεφτά"?!?!?

Εικόνα Spiros Legend

Η τελευταία σου φράση είναι όλο το νόημα,με τι μούτρα θα μας πουν για εσάς δεν έχουμε αλλά για τους άλλους έχουμε?Ειδικά το κολυμβητήριο που δεν θα είναι για Εταιρία,ΠΑΕ,ΚΑΕ,αλλά για Ερασιτεχνικό αθλητισμό,δεν γίνεται να στο αρνηθούν,όταν εγκρίνουν κονδύλια για χρήση αποκλειστικά από ΠΑΕ των γηπέδων αυτών,θα ξεφτιλιστούνε τελείως με μεγάλο πολιτικό κόστος.Θέλουν άγριο στρίμωγμα,όχι τώρα,ΧΤΕΣ!

Εικόνα thita

βρε όλα τα γήπεδα που λέμε στον ερασιτέχνη θα πάνε,

και από εκεί στην παε ή στην καε

και το καραϊσκάκης έτσι έγινε, παραχώρηση χρήσης στον ερασιτέχνη και από εκεί στην παε, κλπ.

έχεις δίκιο πάντως, το κολυμβητήριο είναι αυτό με το μεγαλύτερο ηθικό έρεισμα για να τεθεί ως αίτημα (αξίωση θα έλεγα εγώ), διότι αφορά αμιγώς τον ερασιτέχνη, δεν υπάρχει από πίσω π.χ παε/βαγγέλας ή καε/αδέλφια αγγελόπουλοι, με μύρια, κλπ.

για το γαλάτσι, που παραχωρείται στην καε αεκ, ξέρουμε ποια τα ανταλλάγματα? αν δεν κάνω λάθος, το παίρνουν ΤΣΑΜΠΑ, με μόνη υποχρέωση να συντηρούν το κτίριο, κλπ. Εμείς με το ΣΕΦ προφανώς είμαστε όχι απλά μαλάκες, αλλά και ..... δαρμένοι, που ακούμε τον κοντονή να λέει για χρέη στο ΣΕΦ, κλπ., χωρίς να διευκρινίζει ότι είναι από τις εκθέσεις, κλπ., και ΟΧΙ από την καε ολυμπιακός

Εικόνα Spiros Legend

Τι αίτημα και αξίωση,αδερφέ,ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ,αυτή πρέπει να είναι η στάση μας για το κολυμβητήριο και παραχώρηση του ΣΕΦ με ίδιους όρους που θα δοθεί το Γαλάτσι στην Κούλα,τίποτα λιγότερο.Όπως το λες,μας έχουν περάσει για μαλάκες,πληρώνουμε για τα πάντα εμείς και τα ακούμε και από πάνω,ενω οι άλλοι αλωνίζουν στο τζάμπα και παριστάνουν και τους ριγμένους.

Εικόνα thita

έτσι είναι, έχουμε δυστυχώς σαν ολυμπιακός λαός ατονήσει επικίνδυνα, λίγο οι νεόγαυροι/προϊόν χάλκευσης του (s)dna, λίγο κάτι ενοχικά σύνδρομα του στυλ "εντάξει, εμείς τους τίτλους, ας πάρουν και οι άλλοι κάτι", πριν το καταλάβουμε έχουμε βρεθεί σε κατάσταση τρυφηλότητας, με αποτέλεσμα κάτι αεκάκια να παίρνουν διαγραφή χρεών δύο φορές, 20 μύρια (και έρχονται και πολλά ακόμη λέει ο μανώλαρος) για ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα κλειστό μπάσκετ δώρο, παικτάκια στην εθνική και ποιος ξέρει τι ακολουθεί, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ λοιπόν, πάλι καλά που τα παιδιά εδώ τα φώτισε ο Θεός και φτιάξανε το RATM

ας έρθει παλι η δούρου να ζητήσει ψήφους στον πειραιά χωρίς αντίστοιχα "δωράκια"

Εικόνα REDNYC

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΑΒΒΑ! ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ "ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ 23 ΕΚ ΕΥΡΩ" ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΜΙΛΗΤΟ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΛΟΓΙΣΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ. ΟΡΙΣΤΕ, ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ). ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΙΛΗΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΙΤΙ.

Εικόνα savvas gridlock

Καποιοι απατεωνες ρεπορτερ του βαζελου, στο pay roll επι πολυμετοχικοτητας, τολμουσαν με στομφο να δηλωνουν τα προηγουμενα χρονια ''ο ΠΑΟ πληρωνει τις υποχρεωσεις του, ματωνει ο Αλαφουζος, ας μας πουν οι αλλοι τι κανουν'', λες και ειναι κρυφο. Τι να πεις ρε Γιαννη.

Εικόνα john

Απο τη στιγμή που υπάρχει έλλειμα και τα κέρδη ελαχιστοποιούνται για πολλους διαφορετικού λόγους (μη πρόκριση στο τς.λ,οικονομική κρίση,μείωση τιμών διαρκείας ) ο μονος τρόπος να το αντιμετωπίσει αυτο η ΠΑΕ είναι προφανώς η συνεχής πώληση ποδοσφαιριστών σε ομάδες με μεγάλα ποσα,η αγορά Ελλήνων ποδοσφαιριστών και ελεύθερων,η αύξηση τιμών διαρκείας και εννοείται οχι η συνεχόμενη αμκ καθε χρόνο. Μονο αυτός ο τρόπος μου φαίνεται καλος για να μπορέσει να ανεξαρτητοποιηθεί η ΠΑΕ από τα χρήματα και την τσεπη του προέδρου. Απο εκει και πέρα...

Συνεχής πώληση ποδοσφαιριστών. εδώ εφ οσον σου δίνεται ευκαιρία να πουλήσεις παίκτες ταλεντακια σε τεράστια τιμη(μαζοακου) διοτι πρεπει να εξορθολογίσεις τα οικονομικά της εταιρίας καντο και εγω δε θα πω τιποτα. Δε ισχύει ομως αυτο για τον μέσο ανυποψίαστο γαύρο που δεν εχει εικόνα του ισολογισμού. Δεν μπορει ο μέσος οπαδός του Θρυλου να ψάχνει μονος του στα ΦΕΚ τους ισολογισμούς κακο να υπολογίζει τα έσοδα κσι τς έξοδα σαν να ειναι λογιστής. Άλλωστε δεν ειναι κσι η δουλεια του να το κανει. Αν θελει η παε να ακολουθήσει μια σφιχτή οικονομική πολιτικη οφείλει να ενημερώσει τους οπαδούς καθαρά κσι ξάστερα για τις πράξεις της με τα στοιχεία στη φορα. Με αυτόν τον τροπο(θελω) να πιστεύω πως ο μέσος οπαδός που αγαπάει την ομάδα του θα κατανοήσει πως δεν ειναι εποχή για ανοίγματα και θα κατανοήσει τις κινήσεις της διοίκησης.Πρεπει ομως σαν διοίκηση να τον ενημερώσεις υπεύθυνα είτε με συνέντευξη είτε σε επίσημη ανακοίνωση. Μην τον αφήνεις στο σκοτάδι γιατι ετσι θα τον στρέψεις εναντίον σου.

Εγω προσωπικά εφ οσον βλεπω πως παρά τις πωλήσεις και τα λεφτα του Τσαμπίονς Λινγκ συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείμματα δεν θα πω τιποτα σε περίπτωση που χαμηλώσει το μπατζετ η διοίκηση στοχεύοντας κυρίως σε Έλληνες παίκτες και ελεύθερους (τα εκατομμύρια που μοιράζαμε αυτην την μεταγραφική περίοδο σωρηδον στις ομάδας για μεταγραφές ας τα ξεχάσουμε ) ξένους(αυτο μπορει να μας κοστίσει μια ευρωπαϊκή διάκριση αλλα αν παιζεται στην μέση η υγεία των ταμείων της ΠΑΕ να παει να γαμηθει η ευρωπαϊκή διάκριση ). Ο ΜΕΣΟ ΓΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ?Η πικρή εμπειρία μας της σεζον 2012-2013 μου λεει πως οχι δεν μπορει. Μηπως ομως αν τον ενημέρωνες υπεύθυνα και ντόμπρα καταλάβει τις ανάγκες της εταιρίας και τις δύσκολες εποχές που δεν επιτρέπουν καιρούς για ανοίγματα?

Εικόνα savvas gridlock

Δίχως πωλήσεις, μόνο με αγορές και δίχως ελλείμματα στα ταμεία της ΠΑΕ, αυτό είναι μια κατάσταση ΣΥΡΙΖΑ επί Βαρουφάκη, ή ΠΑΣΟΚάρα του Ανδρέα Παπανδρέου, ''να χορτάσει ο γκοζμάκης ψωμί''. Η ΠΑΕ έχει εξηγήσει αναλυτικά την πολιτική της, είτε την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Μαρινάκης (''θέλω μια ΠΑΕ αυτάρκη, να στηρίζεται στα πόδια της και όχι στην τσέπη μου''), είτε στις συναντήσεις του Μαρινάκη με τη Θύρα 7, είτε στις συναντήσεις της διοίκησης με κατόχους διαρκείας. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει, κακό του κεφαλιού του.

Εικόνα REDNYC

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ! ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΕ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ ΣΑΒΒΑ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ.

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η ΠΑΕ έκανε αυτό που έπρεπε. Τώρα πρέπει και οι γαύροι δημοσιογράφοι να ασχοληθούν λίγο και μ' αυτά τα θέματα γιατί πολύ υπεράνω γίναμε. Εφ' όσον, τίθεται τέτοιο ζήτημα από μερίδα του κόσμου που, λογικό είναι, αδυνατεί να καταλάβει τους ισολογισμούς και αρκείται στις υπεραπλουστεύσεις "τόσα πήραμε, τόσα δώσαμε", εκεί πρέπει να βγούνε οι δημοσιογράφοι μας και να κάνουν έρευνα και παρουσίαση στον κόσμο. Να πούνε την αλήθεια ζητάμε.

Εικόνα red apple

A ΠΟ ΣΤΟ ΜΩ ΤΙ ΚΟΣ

κιχ δεν ακούγεται, μόνο βαριές ανάσες εντός και εκτός των τειχών!