Η ''ΑΛΗΘΕΙΑ'' ΤΟΥΣ- Η ''ΠΑΡΑΜΥΘΑ'' ΤΟΥΣ



Συνεχίζουμε από εκεί όπου σταματήσαμε και πιάνουμε το τρίτο χαρακτηριστικό δόμησης του προπαγανδιστικού μηχανισμού, την ''αλήθεια''. Η ''αλήθεια'' ειναι το τρίτο όπλο που έχουν στα χέρια τους οι ''ΑΡΔ''ακες (Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι=Α.Ρ.Δ.).
 
Στις πιάτσες του θανάτου και στα στέκια των τοξικομανών θα ακούσεις τη λέξη ''παραμύθα''. Έτσι λένε την ηρωίνη οι χρήστες. Γιατί όμως; Η ηρωίνη είναι το τελευταίο στάδιο για έναν χρήστη ουσιών. Είναι αυτή που σε στέλνει με μαθηματική ακρίβεια στον άλλο κόσμο. Πριν την ηρωίνη ο χρήστης περνά από κάποια άλλα στάδια, τα οποία λέγονται και ''ελαφριά'' ή ''light'' ναρκωτικά. Η ηρωίνη, όμως, είναι αυτή η οποία σε γονατίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε γονατίζει ψυχικά-πνευματικά-σωματικά. Πριν ο χρήστης καταφύγει στο τελευταίο στάδιο του φαύλου κύκλου των ναρκωτικών, αφού έχει ήδη αλλοιωθεί το μυαλό του κι έχει γίνει ευάλωτος μπαίνοντας εκεί, χρειάζεται μια παρότρυνση-ένα σπρώξιμο, για να φτάσει στον υπέρτατο εξευτελισμό. Χρειάζεται ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Ακόμα κι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος έχει αλλοιωθεί, κυρίως πνευματικά, απ' τα light ναρκωτικά και αμφιταλαντεύεται για το αν πρέπει να περάσει στο τελευταίο στάδιο και να γίνει ζωντανός-νεκρός, χρειάζεται την προπαγάνδα του, η οποία είναι και η ''παραμύθα'' του. Ποιος αναλαμβάνει το ρόλο του προπαγανδιστή, τον ρόλο δηλαδή αυτού που πρέπει να ΠΕΙΣΕΙ τον υποψήφιο χρήστη της ηρωίνης; Το βαποράκι, το πιόνι του εμπόρου, ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ. Αυτός ειναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εμπόρου και χρήστη. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός, χωρίς αυτόν ο έμπορος δεν μπορεί να πουλήσει την πραμάτεια του στα θύματά του. Το βαποράκι, βέβαια, το πιόνι του εμπόρου-ο υπάλληλος του, δεν προπαγανδίζει μόνο όταν θέλει να ρίξει το θύμα του στην "παραμύθα"=ηρωίνη. Για να σε φτάσει εκεί, πρέπει πρώτα να σε κάνει να μπεις στο φαύλο κύκλο των ναρκωτικών. Χωρίς προπαγάνδα δεν μπορεί να σε βάλει εκεί. Πρέπει πρώτα να σε αποπροσανατολίσει, χτυπάει στο συναίσθημα και αρχίζει την πλύση εγκεφάλου.
Για να ''πιάσει'' η πλύση εγκεφάλου-η προπαγάνδα, πρέπει να έχει 3 χαρακτηριστικά, τα οποία είναι και τα όπλα της προπαγανδιστικής του ρητορικής, ώστε να πετύχει τον σκοπό του. Αρχικά, πρέπει να γίνει φίλος σου, δικός σου ανθρωπος. Θα σε βαλει να του μιλησεις για τα προβλήματά σου, για τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεσαι, θα σου πει ότι σε καταλαβαίνει, σε νιώθει, ότι έχει περάσει κι αυτός δύσκολα όπως εσύ. Θέλει να σε κάνει να νιώσεις ότι σε νοιάζεται, θέλει να αποκτήσει το ''ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ", παράλληλα όμως μιλώντας σου πρέπει να σε πείσει ότι έχει τη σωστή λύση, ότι μπορεί να σε βοηθήσει και σου μιλάει ''ΟΡΘΑ''. Αφού, λοιπόν, έχει χρησιμοποιήσει τα δύο πρώτα του όπλα, το "ηθικό πλεονέκτημα" και την ''ορθότητα'' στην πρόθεση του και στα λόγια του, σου λέει ότι έχει αυτό που χρειάζεσαι, αυτό που θα σε κάνει να ξεφύγεις, να χαλαρώσεις. Επιστρατεύει και το τελευταίο του όπλο, το ψέμα με αληθινό περιτύλιγμα, το παραμύθι του, που αυτός το βαφτίζει "ΑΛΗΘΕΙΑ". Η πιο ψεύτικη αλήθεια του από όλες είναι αυτή που κάνει και τη μεγαλύτερη ζημιά, το κερασάκι στην τούρτα, η "παραμύθα"=ηρωίνη.
 
 
ΣΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ. ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΒΑΠΟΡΑΚΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ.
 
 
Καλά όλα αυτά, αλλά πού ωφελεί όλη αυτή η ανάλυση του προπαγανδιστικού μηχανισμού στον κόσμο των ναρκωτικών και τι σχέση μπορεί να έχει με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του αντιολυμπιακού μετώπου στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας την τελευταία 20ετία; ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ. Ρίξε ξανά ένα βλέφαρο (εδώ κι εδώ) και κάνε μόνος σου τους συσχετισμούς. Όπως στον χώρο των ναρκωτικών τα βαποράκια είναι τα πιόνια των εμπόρων και χρησιμοποιούν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό ώστε να κάνουν την δουλειά τους, έτσι και στον δικό μας χώρο οι ''ΑΡΔ''ακες είναι τα πιόνια των αφεντικών τους και χρησιμοποιούν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. Τα βαποράκια σερβίρουν την ''παραμύθα'' τους στους χρήστες και οι ''ΑΡΔ''ακες στους οπαδούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Η αλήθεια που σου σερβίρει ο ''ΑΡΔ''ακας (το άρθρο του, η τηλεοπτική ή η ραδιοφωνική του εκπομπή) είναι τόσο αληθινή, όσο η ''αλήθεια'' που σου σερβίρει το βαποράκι (ναρκωτικά), ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ. Πριν σε πυροβολήσει με την "αλήθεια"- ''παραμύθα'' του, σε εχει πυροβολήσει με "ηθικό πλεονέκτημα" και "ορθότητα" ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ..
 
ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΗ ΠΟΘΟ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΛΙΓΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΗΣ. ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ.

Υ.Γ.ΧΤΕΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΣΙΔΑ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕ.