ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΟ NO POLITICA



Σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δέχεται πόλεμο από ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, Διάφοροι "φίλοι" και εχθροί, βρήκαν πάτημα, με αφορμή ένα πανό που σηκώθηκε από τη ΘΥΡΑ 7 στον αγώνα της περασμένης Παρασκευής με τον ακατανόμαστο στο ΣΕΦ,  για να αποπροσανατολίσουν και να θολώσουν τα νερά. Γι΄αυτό εδώ, λοιπόν, το πανό
άνοιξαν θέμα, σχετικά με το NO POLITICA και το κατά πόσον τηρείται ή όχι. Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να θυμηθούμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NO POLITICA; ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ; Οι απαντήσεις σ΄αυτά τα ερωτήματα δίνονται σ΄αυτό εδώ το άρθρο του Σάββα:
ΤΟ NO POLITICA ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΘΥΡΑ 7.
 
Ο κάθε γαύρος στην προσωπική του ζωή μπορεί να υιοθετεί τη συγκεκριμένη αρχή, αν όμως την παραβεί, δεν είναι υποχρεωμένη η ΘΥΡΑ 7 να απολογηθεί για πάρτη του. Η ΘΥΡΑ 7 απολογείται για πράγματα που κάνει η ίδια και τα μέλη της. Το ποιος είναι μέλος της ΘΥΡΑΣ 7, δεν είναι κάτι αφηρημένο. Κάποιος μπορεί να νιώθει ΘΥΡΑ 7, μη ΘΥΡΑ 7 ή να νιώθει πως το έχει, αυτό, μέσα του. Αν δεν είναι μέλος Συνδέσμου, δεν ανήκει στην οικογένεια των οργανωμένων του Θρύλου, ώστε να δεσμεύει το σύνολο με τις πράξεις του. Το αυτό και με τις διοικήσεις. Δεν ακούσαμε ποτέ το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ να λέει πως από την στιγμή που μπλέχτηκε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, έβαλε στην άκρη τις όποιες πολιτικές του φιλοδοξίες, ώστε να τον πιάσουμε ασυνεπή και ανακόλουθο. Δεν ακούσαμε ποτέ το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ να λέει πως ανήκει στη ΘΥΡΑ 7, ώστε να απολογηθεί η ΘΥΡΑ 7 για τις πράξεις του. Δεν κρίνουμε το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ, το ΣΩΚΡΑΤΗ, τους κυρίους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ και τον εκάστοτε μεγαλομέτοχο ΠΑΕ-ΚΑΕ ως επιχειρηματία-εφοπλιστή-πολιτικό. Τους κρίνουμε ως προέδρους της ομάδος μας.
 
Τι είναι όμως αυτό το no politica, για το οποίο μιλούν αρκετοί υποτιμητικά;
 
ΤΟ NO POLITICA ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ.
 
Δεν σημαίνει δηλαδή πως επειδή κάποιος ανήκει στη ΘΥΡΑ 7, απαγορεύεται να κατέβει υποψήφιος με κάποιο κόμμα. Αν όμως αυτό το μέλος της 7 κάνει προπαγάνδα υπέρ του δικού του κόμματος-υποψηφίου μέσα στο σύνδεσμό του, τότε προφανώς καταπατά το no politica. Αν θέλεις να κρατήσεις το χώρο σου καθαρά ''Ολυμπιακό'' και να αποτρέψεις τον εισοδισμό της πολιτικής, που στις μέρες μας κυριαρχεί παντού, το no politica είναι μονόδρομος. Αν μετατρέψεις το πέταλό σου σε κομματικό μαγαζάκι, αναπόφευκτα αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να δέρνεσαι με άλλους σύγγαυρους, π.χ. όπως καταγγέλουν τα ''πολιτικοποιημένα'' βαζέλια. Υπάρχουν πολιτικοί χώροι εκεί έξω που τα μέλη τους σκοτώνονται στους δρόμους. Δεν θα μεταφέρουμε αυτό το ''πανηγύρι'' στο πέταλο. Κάποιοι ζητούν να απομονωθούν οι Χρυσαυγίτες, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί κ.ο.κ.. Δεν είναι δουλειά της ΘΥΡΑΣ 7 κάτι τέτοιο. ''Δουλειά'' της ΘΥΡΑΣ 7 είναι ΜΟΝΟΝ ο Ολυμπιακός. Οι πολιτικές καταδίκες γίνονται στους δρόμους και γενικότερα στην κοινωνία. Όχι στο πέταλο. Αλλιώς, θα καταλήξουμε να δέρνουν οι ''τριχωτοί'' τους ''ξυρισμένους'', περνώντας οι μεν τους δε για αναρχικούς-χρυσαυγίτες. Στο πέταλο και στους συνδέσμους πάμε ΜΟΝΟ για τον Ολυμπιακό, όχι για να μεταφέρουμε τις πολιτικές μας απόψεις. Πολλοί θα ήθελαν να μας δουν να γινόμαστε όπως η κερκίδα της Λάτσιο, της Λιβόρνο ή της Ζενκτ Πάουλι, κομματικά μαγαζάκια της Μεσογείων, της Κουμουνδούρου, του Περισσού και των Εξαρχείων. Δεν τους κάθεται και σκούζουν. Εξ άλλου, ένας τενεκές όσο πιο άδειος είναι, τόσο περισσότερο σαματά κάνει...
 
Αφού λοιπόν κατανοήσαμε και θυμηθήκαμε ΞΑΝΑ τι εστί no politica, πάμε να δούμε σε ποιους χαλάει τη μαγιά, με ποιον τρόπο χρησιμοποιείται απ΄ το αντιολυμπιακό μέτωπο ως όπλο προπαγανδιστικής ρητορικής και τι στόχο έχει. Κάθε φορά που ένας νεό-γαυρος ξεστομίζει τη φράση:<<Η ΘΥΡΑ 7 ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ>>, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός χαμογελάει. Η αμφισβήτηση προς το no politica είναι ουσιαστικά χτύπημα προς την ίδια τη ΘΥΡΑ 7. Θα τους βόλευε πολύ η ΘΥΡΑ 7 να είχε κάποια επίσημη πολιτική θέση. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τη "χτυπούν" και να τη συκοφαντούν, αν το έκανε. Εδώ τώρα, που δεν έχει, οι "ΑΡΔ"ακες καταφέρνουν και πείθουν κάποιους στόκους ότι είναι γεμάτη με χρυσαυγίτες, φανταστείτε να είχε συγκεκριμένη ιδεολογική-πολιτική θέση, τι θα γινότανε.
Έχουν βαλθεί μόνοι τους να "φασιστοποιήσουν" τη ΘΥΡΑ 7, γιατί δεν μπορούν με κανέναν άλλον τρόπο να τη χτυπήσουν και να της κάνουν κακό. Αυτό που τους ενοχλούσε πάντοτε, περισσότερο από όλα, ήταν οτι η ΘΥΡΑ 7 ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, όπως ακριβώς ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Είναι το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα και έχει μόνο μια ιδεολογία, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ΄ αυτό. Το μόνο οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα που η δράση του έχει γνώμονα μόνο το συμφέρον της ομάδας του είναι η ΘΥΡΑ 7, η ασπίδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Η ΘΥΡΑ 7 ξέρει ν΄αυτοπροστατεύεται, δεν έχει την ανάγκη ούτε την υποχρέωση να δικαιολογηθεί σε κανέναν, ούτε μπορεί να προσπαθεί συνεχώς ν΄αποδεικνύει ότι δεν αποτελείται από ελέφαντες. Το πανό που σηκώθηκε την Παρασκευή είχε ξεκάθαρο μήνυμα και ξεκάθαρους αποδέκτες. Απευθυνόταν σ΄αυτούς οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και θέλουν να τον γκρεμίσουν. Δεν ευθύνεται η ΘΥΡΑ 7 που αυτά τα καθίκια είναι πολιτικοί, ούτε ευθύνεται για το ότι επέλεξαν να είναι στα συγκεκριμένα κόμματα. Οποιοδήποτε κόμμα βρισκόταν στην θέση των δυο αυτών κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση, οποιοδήποτε πρόσωπο ήταν στην θέση του Τσίπρα ή του Καμμένου, ό,τι ιδεολογία κι αν είχαν, απ΄ την στιγμή που θα έβαζαν στο στόχαστρό τους τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση.
Η ΘΥΡΑ 7 στο παρελθόν τα έχει βάλει μ΄ όλες τις κυβερνήσεις, μ΄όλα τα κόμματα, και αυτό θα συνεχίζει να κάνει. Όλος αυτός ο ντόρος που έγινε απ΄ την Παρασκευή το βράδυ και μετά με αφορμή το no politica έχει ως μοναδικό στόχο να τραβήξει την προσοχή του κόσμου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αλλού από εκεί που πρέπει να είναι. ΤΗ ΦΟΛΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΡΕ ΜΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ.
ΚΑΝΕΝΑ NO POLITICA ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΗ ΘΥΡΑ 7, ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ.

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Νο πολίτικα δηλαδή, με λίγα λόγια, σημαίνει να είσαι πολίτης μιας σκληρής δικτατορίας, στα γήπεδα να συνωστίζονται οι δικτάτορες για να φωτογραφηθούν με το λαό, και οι θεατές να μην αποδοκιμάζουν, αλλά να συμμετέχουν στη φιέστα με τραγουδάκια και σημαιάκια, γινόμενοι σκηνικό υπέρ των τυρράνων.
Κύριοι, το ποδόσφαιρο είναι το μαζικότερο κοινωνικό γεγονός. Οι πολιτικοί πλέον κάνουν μαζώξεις σε ταβέρνες και μικρές αίθουσες, ενώ την ίδια ώρα η τοπική ομάδα ΑΟ Γιδοπροβατιακός μαζεύει στις κερκίδες πολλαπλάσιους θεατές. Ως συγκέντρωση λαού, η κερκίδα ΔΕΝ μπορεί να είναι αποστασιοποιημένη από το πολιτικό γίγνεσθαι, ειδικά σε περιόδους με τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Πόσο μάλλον όταν η κρατούσα φατρία πολεμάει ανελέητα την ομάδα που λατρεύουν οι συγκεντρωμένοι. Τα γήπεδα, οι συγκεντρώσεις συνδικάτων, ακόμη και οι αίθουσες κινηματογράφων έχουν γίνει πολλές φορές πεδία πολιτικής έκφρασης σε όλο τον κόσμο. Όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι, ο χώρος είναι μοιραία ανοιχτός και σε πολιτική και σε προβοκάτσιες. Κανείς δεν μπορεί να αποστειρώσει τις μαζώξεις, λέγοντας "παιδιά, τώρα θα δούμε μπάλλα ή ταινία και ξεχάστε τον έξω κόσμο". Και όποιος το πει, θα τον γράψουν στ αρχίδια τους.

Εικόνα Κόκκινος Επιστήμονας

Η απάντηση στο σχόλιο σου είναι το ίδιο, το άρθρο.ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ.

Εικόνα thita

ακριβώς αυτό είναι το νο πολιτικα: στην κερκίδα ασχολιόμαστε με αυτό που μας ενώνει, τον Θρύλο, και όχι με ό,τι μας χωρίζει, τόσο απλά

τα πανιά του κόσμου μας κατά συριζανέλ ενοχλούν την δήθεν αριστερά (στην πραγματικότητα ψευτοαριστερά) με τα ηθικά τάχα πλεονεκτήματα, που συλλήβδην βαφτίζει φασίστες όποιους διαφωνούν μαζί της σε οποιοδήποτε θέμα (δηλαδή πράττει κατ' εξοχή δογματικά/φασιστικά, χειρότερα από αυτούς που κατηγορεί), έτσι έχει μάθει να συσπειρώνει και τα ελέγχει το κοινό της, με εφεύρεση εχθρών, και ad hominem επιχειρήματα, ελπίζω ειλικρινά να πρόκειται περί συνειδητής προπαγάνδας και να μην πιστεύουν πραγματικά αυτά που λένε, διότι τότε πρόκειται περί ηλιθίων και είμαστε δυστυχώς ως χώρα στα χέρια τους

το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο, ο κόσμος μας φωνάζει για αυτούς που έβαλαν με τον Θρύλο δια του Προέδρου, και όχι για τα πολιτικά, όσο κι αν παριστάνουν αυτοί πως δεν το καταλαβαίνουν

μήπως δεν είχε ανέβει αντίστοιχο πανί επί κωστάκη καραμανλή? τι έγινε ρε μάγκες, ήταν αριστεροί οι οπαδοί μας το 2004-2009 και έγιναν φασίστες μετά?

ανερυθρίαστα εξακολουθούν ακόμη και να προσπαθούν να συνδέσουν Θρύλο με χρυσή αυγή, ενώ οι έρευνες για την χρυσή αυγή ξετίναξαν τα πάντα και Θρύλος ή Βαγγέλης Μαρινάκης δεν υπήρχε πουθενά

θα καταλάβουν τι παίζει όταν γίνουν οι εκλογές, που θα περιμένουμε τους συγκυβερνήτες να έρθουν Πειραιά να μας ακροαστούν, εμάς τα "ανθρωπάκια"

όταν στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές σύσσωμος ο λαός του Θρύλου στήριξε Ρένα Δούρου (κόντρα στο τσιράκι του λαθρέμπορα που ήταν τότε περιφερειάρχης και είχε τάξει ό,τι εκατομμύρια χρειαστούν για το γήπεδο της κούλας) και την έβγαλε σε 40 μέρες περιφερειάρχη ενώ ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ σε όλες τις σφυγμομετρήσεις, τότε όλα ήταν καλά, σωστά? δεν ενοχλείτο τότε κανένας συριζανέλ αν θυμάμαι σωστά... μην μιλήσουμε για τον Δήμο Πειραιά και τους όμορους Δήμους, που συσπείρωσε κόσμο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αναδείχθηκαν παντού δήμαρχοι από τον συριζα, και επιτεύχθηκε έτσι η διάσωση της Δραπετσώνας, κ.λπ.

τότε ήταν καλός, και ο κόσμος του Θρύλου, αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

αυτή είναι η ευχή και η κατάρα μας: ο Ολυμπιακός, το μεγαλύτερο αθλητικόκοινωνικό κίνημα, που τόσο επηρεάζει ό,τι αγγίζει, τον αγαπούν και τον μισούν μαζί (δηλαδή τον ζηλεύουν) πολλοί

εκεί ακριβώς να αναζητηθεί ο λόγος που μας μισούν οι συριζανελ: φοβούνται την δυναμική μας (και καλά κάνουν) κι ο Βαγγέλης δεν ελέγχεται/ακούει, είναι συγκρουσιακός, σαν τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο βλέπετε, όπως πριν δύο χρόνια βγάλαμε Δούρου και συριζα, έτσι τώρα θα τους χαιρετήσουμε, εδώ θα είμαστε να το δούμε

Εικόνα Aprosarmostos17

Πάντως υπάρχουν και αυτοί οι αριστεροί:
http://to10.gr/ten-files/arthrografia/28603/ine-pio-metrimeni-diafori-af...

Εικόνα Eleni

http://freesunday.gr/ellada/item/10990-h-kybernhsh-kanei-ta-panta,-gia-n...

Δεν ξέρω αν το έχετε διαβάσει αυτό.Έχει ενδιαφέρον,ειδικά στο τέλος.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Απίστευτα πράγματα....
Μαφία!

Εικόνα REDHERAKLIO

Θεωρώ τον εαυτό μου βαθειά πολιτικοποιημένο άτομο.....Εκείνο που έχω να συστήσω στην Θ7 είναι να συνεχίσει στην ίδια γραμμή .Δεκαετίες μέσα στους συνδέσμους,μου έχουν δείξει ότι μόνο έτσι,κρατώντας μακριά από τις γραμμές μας τις πολιτικές αντιπαραθέσεις ,θα μπορέσει να παίξει τον ρόλο της η Θ7 στην υπεράσπιση του Ολυμπιακού μας.ΓΙΑ ΌΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ(ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ,ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ,ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ...ΠΑΝΤΟΥ)....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ,ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Η ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.Αλλο αυτό όμως και άλλο όταν συγκεκριμμένες πολιτικές δυνάμεις - μαριονέττες των λαθρεμπόρων,παλεύουν γιά την καταστροφή του θρύλου.ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ,ΟΤΙ "ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ"
Μπράβο για την δουλειά σας.Σας παρακολουθώ ανελλιπώς