NO POLITICA ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε ένα θέμα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εναντίον του απερχομένου Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου. Όπως γράψαμε πάρα πολλές φορές, δεν θέλαμε να πάρουμε θέση για τις εκλογές στην πόλη μας, για να μην θεωρηθεί πως προσπαθούμε να παρασύρουμε τους αναγνώστες μας σε ένα θέμα που δεν έχει άμεση σχέση με όλο τον κόσμο του Θρύλου (δεν ψηφίζουν όλοι οι γαύροι που υπάρχουν στον Πειραιά). Αφού τονίσουμε για μία ακόμη φορά πως δεν θεωρούμε κάποιον που ψήφισε το Μιχαλολιάκο, τον Δρίτσα ή οποιονδήποτε άλλον πλην του Μώραλη λιγότερο γαύρο από αυτόν που ψήφισε το ψηφοδέλτιο του Μώραλη, τώρα που τελείωσαν οι εκλογές θα μιλήσουμε ανοιχτά για όλα. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.
 
Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο να περιδιαβαίνει τις γειτονιές της πόλης του Πειραιά και με περίσσειο θράσος να κάνει διαρκώς αναφορές στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, άλλοτε παριστάνοντας τον οπαδό του και άλλοτε μιλώντας για την καλή σχέση με τον σύλλογο(!).
 
Επειδή και η κοροϊδία αλλά και το θράσος έχουν τα όρια τους ή θα έπρεπε να τα έχουν, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα απευθυνόμενοι στον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όχι στον κύριο Μιχαλολιάκο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισε ως ΕΧΘΡΟΣ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. και θα αναφέρουμε μόνο κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα για να ξέρει και ο λαός του Πειραιά.
 
Ο ΟΣΦΠ κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Πειραιά ώστε να μπορεί να αναπτύξει στο «Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο Πειραιά» ένα κομμάτι των Ακαδημιών του τμήματος του Στίβου, στο οποίο ο ΟΣΦΠ πρωταγωνιστεί και σαρώνει τα πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία, φτιάχνοντας πρωταθλητές που δοξάζουν στην συνέχεια και την Ελλάδα σε Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, ο ΟΣΦΠ προσφέρθηκε να ανακαινίσει το κτίριο (το οποίο είναι ετοιμόρροπο) ώστε να μπορέσουν και πάλι να στεγαστούν αθλήματα όπως η Άρση Βαρών και η Πάλη ή ακόμα και να στεγαστούν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής (με γραφεία) ώστε να βοηθηθεί συνολικά ο αθλητισμός στον Πειραιά.Ταυτόχρονα προσφέρθηκε να αναλάβει την ανακατασκευή του κουλουάρ (που σήμερα είναι παγίδα για τους αθλούμενους) ώστε να γίνεται με ασφάλεια η προπόνηση για τους αθλητές όλων των ομάδων.
 
Η απάντηση του Δήμου δια στόματος Σιγάλα δεν αντέχει σε καμία λογική. Ζητήθηκε από τον ΟΣΦΠ να πάρει την άδεια κάποιων τοπικών σωματείων του Κερατσινίου που ως γνωστόν δεν ανήκουν στο Δήμο Πειραιά! Ακόμα και τα συγκεκριμένα σωματεία δεν πίστευαν την στάση του Δήμου Πειραιά και σε επικοινωνία τους με τη διοίκηση του ΟΣΦΠ ξεκαθάρισαν, προς τιμήν τους, ότι ήθελαν πάρα πολύ να βρεθεί και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο «Θεμιστόκλειο» για να δώσει ζωή στο χώρο. Όμως ο Δήμαρχος Μιχαλολιάκος δεν ήθελε...
 
Ο ΟΣΦΠ πρότεινε στο Δήμο Πειραιά να δημιουργήσει στον «Πύργο Πειραιά» που έχει... στοιχειώσει, με δικά του έξοδα και χωρίς καμία επιβάρυνση για τους Δημότες Πειραιά, αθλητικές σύγχρονες αίθουσες για να στεγάσει τα τμήματα πυγμαχίας, τάε κβον ντο, πινγκ πονγκ αλλά και για να γίνουν κλειστές αίθουσες για την πάλη, την ξιφασκία και την άρση βαρών. Επίσης, ο ΟΣΦΠ δεσμευόταν για τον καθαρισμό της εισόδου του «Πύργου Πειραιά» και του περιβάλλοντος χώρου χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Δήμου.
 
Η απάντηση του κ. Μιχαλολιάκου ήταν και πάλι αρνητική.
 
Διότι σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν από τα πρωτοπαλίκαρα του Δημάρχου Πειραιά: «θέλουμε να το νοικιάσουμε ή να το πουλήσουμε ολόκληρο»... Σε δεύτερη επικοινωνία που είχαν οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ σχετικά με το θέμα, προτάθηκε στο Δήμο να προχωρήσουν τα έργα και ο καθαρισμός, για να πάρει ζωή και ο «Πύργος» και να γίνει πιο ελκυστικός, να γίνει η εγκατάσταση των τμημάτων και των Ακαδημιών για τα παιδιά του Πειραιά και αν και εφ όσον βρισκόταν αγοραστής ή ενοικιαστής να αποχωρούσε ο ΟΣΦΠ, άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση για το Δήμο, αφήνοντας το κτήριο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την αρχική του.
 
Δυστυχώς, η απάντηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ήταν και πάλι αρνητική!
 
Θα μπορούσαμε να εξιστορούμε σε σελίδες ολόκληρες όλα τα «όχι» και τις απαράδεκτες συμπεριφορές του Μιχαλολιάκου και των ανθρώπων του αλλά δεν υπάρχει πλέον λόγος να το κάνουμε. Η λέξη «αδιαφορία» είναι μικρή για να περιγράψει την αντιμετώπιση του ΟΣΦΠ και των Ακαδημιών του από το Δήμο Πειραιά που θα έπρεπε να αγκαλιάζει όλες τις υγιείς προσπάθειες του αθλητισμού. Που είναι αλήθεια οι... αγώνες του κυρίου Μιχαλολιάκου στην Περιφέρεια και που είναι οι διεκδικήσεις του για να πάρει ο Πειραιάς και τα ερασιτεχνικά του σωματεία χώρους άθλησης και γήπεδα; Μόνο ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας παλεύουν να εξασφαλίσουν κονδύλια απο την Περιφέρεια; Ο Πειραιάς τι κάνει; Που είναι η «Πυλαία» του Πειραιά; Πότε διεκδίκησε κάτι ο κ. Μιχαλολιάκος και δεν το μάθαμε; Πως γίνεται να μην έχει ο Πειραιάς ένα σύγχρονο κολυμβητήριο όταν Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αλλά και ο Εθνικός συνιστούν από μόνοι τους την ιστορία του Υγρού Στίβου στην Ελλάδα;
 
Φαίνεται ότι για τον κύριο Μιχαλολιάκο έχει μεγαλύτερη σημασία να κάνει διευκολύνσεις στον κολλητό και «προστάτη» του Δημήτρη Μελισσανίδη (αλήθεια, τι έγινε με εκείνα τα ηλεκτρονικά αρχεία της Πολεοδομίας Πειραιά που εκλάπησαν το καλοκαίρι που πέρασε;) παρά να στηρίξει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, το καμάρι του ΠΕΙΡΑΙΑ!
 
Ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία να στήνει καμπάνιες... καθαρισμού με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου (που βάπτισε «πιο βρώμικη πλατεία της Ευρώπης» την Πλατεία Αλεξάνδρας και που υβρίζει καθημερινά τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και προσβάλει τον κόσμο του) αλλά σαν Δήμαρχος να μην έχει παραστεί ούτε σε έναν καθαρισμό που κάνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οι Ακαδημίες του.
Δεν ξέρουμε απο που πηγάζει όλη αυτή η εχθρότητα για το μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο και τι «όφελος» έχει ο απερχόμενος Δήμαρχος από αυτά.
 
Τα χρόνια που είναι Δήμαρχος ο κύριος Μιχαλολιάκος,
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνης) έχουν κατακτήσει σε όλα τα σπορ πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙΤΛΟΥΣ! Δεν τον είδαμε σε μια απονομή! Δεν τον είδαμε σε κανέναν αγώνα. Θεσμικά, αφού καταλαβαίνουμε ότι με την φίλαθλη ιδιότητα του ΠΑΟ θα ήταν δύσκολο να βρεθεί εκεί.
 
Όλη η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ έχει καταλάβει ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι ΕΧΘΡΟΣ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και απλά φοράει ερυθρόλευκο μανδύα για να κοροιδέψει τον κόσμο και να πάρει ψήφους. Όμως δεν θα το καταφέρει. Και θα παραμερίσει επιτέλους για να κάνουν πράγματα εκείνοι που ΜΠΟΡΟΥΝ! Για την πόλη και για τον αθλητισμό που πρέπει να ξαναζήσει και να αναπνεύσει ξανά στον Πειραιά! Όσο υπάρχει ο κύριος Μιχαλολιάκος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα στηρίξει τον «Πειραιά Νικητή» και το Γιάννη Μώραλη. Ξέρουμε ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να βοηθήσουν και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας και τους άλλους συλλόγους αλλά και γενικότερα τη νεολαία του Πειραιά που πρέπει να βρει και πάλι αθλητικούς χώρους για να γεμίσει η πόλη ζωή".
 
ΥΓ.: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συνεχίζει να σαρώνει τίτλους σε όλα τα σπορ και θέλουμε για αυτό να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που στηρίζετε με την αγάπη σας και το υστέρημα σας την ομάδα μας.
Επίσης τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι δίπλα σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και εμπράκτως και ικανοποιεί όλα τα αιτήματα μας. Τους επιφανείς φίλους της ομάδας που βοηθούν οικονομικά και φυσικά τη «Θύρα 7» που είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας των τμημάτων. Μιας προσπάθειας που όχι απλώς διατηρεί τα τμήματα ζωντανά, αλλά τα κάνει να μεγαλουργούν και να σαρώνουν τους τίτλους!
 
ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!
 
Και συνεχίζουμε στο δρόμο της δόξας. Εκεί που από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του βαδίζει ο ΘΡΥΛΟΣ του ελληνικού αθλητισμού!
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 
ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ
ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΤΙΒΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ
ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ
ΠΑΛΗ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
ΤΕΝΙΣ
 
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αφορά τη δημόσια στήριξη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε έναν υποψήφιο. Ο συλλογισμός δηλαδή ήταν ''καλά ρε, εσείς δεν μας λέτε πως Ερασιτέχνης=Θύρα 7; Στη Θύρα 7 δεν ισχύει το no politica; Γιατί βγαίνετε και παίρνετε θέση ξεκάθαρα υπέρ ενός συνδυασμού; Δεν πάει περίπατο το no politica;''.
 
Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τι εστί no politica. Είδαμε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο συνδυασμός του Μώραλη πολλούς δημοσιογράφους να αναρωτιούνται το αν καταργείται το no politica, με την κάθοδο στην πολιτική δύο στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
ΤΟ NO POLITICA ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΘΥΡΑ 7.
 
Ο κάθε γαύρος στην προσωπική του ζωή μπορεί να υιοθετεί τη συγκεκριμένη αρχή, αν όμως την παραβεί, δεν είναι υποχρεωμένη η ΘΥΡΑ 7 να απολογηθεί για πάρτη του. Η ΘΥΡΑ 7 απολογείται για πράγματα που κάνει η ίδια και τα μέλη της. Το ποιος είναι μέλος της ΘΥΡΑΣ 7, δεν είναι κάτι αφηρημένο. Κάποιος μπορεί να νιώθει ΘΥΡΑ 7, μη ΘΥΡΑ 7 ή να νιώθει πως το έχει, αυτό, μέσα του. Αν δεν είναι μέλος Συνδέσμου, δεν ανήκει στην οικογένεια των οργανωμένων του Θρύλου, ώστε να δεσμεύει το σύνολο με τις πράξεις του. Το αυτό και με τις διοικήσεις. Δεν ακούσαμε ποτέ το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ να λέει πως από την στιγμή που μπλέχτηκε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, έβαλε στην άκρη τις όποιες πολιτικές του φιλοδοξίες, ώστε να τον πιάσουμε ασυνεπή και ανακόλουθο. Δεν ακούσαμε ποτέ το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ να λέει πως ανήκει στη ΘΥΡΑ 7, ώστε να απολογηθεί η ΘΥΡΑ 7 για τις πράξεις του. Δεν κρίνουμε το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ, το ΣΩΚΡΑΤΗ, τους κυρίους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ και τον εκάστοτε μεγαλομέτοχο ΠΑΕ-ΚΑΕ ως επιχειρηματία-εφοπλιστή-πολιτικό. Τους κρίνουμε ως προέδρους της ομάδος μας.
 
Τι είναι όμως αυτό το no politica, για το οποίο μιλούν αρκετοί υποτιμητικά;
 
ΤΟ NO POLITICA ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ.
 
Δεν σημαίνει δηλαδή πως επειδή κάποιος ανήκει στη ΘΥΡΑ 7, απαγορεύεται να κατέβει υποψήφιος με κάποιο κόμμα. Αν όμως αυτό το μέλος της 7 κάνει προπαγάνδα υπέρ του δικού του κόμματος-υποψηφίου μέσα στο σύνδεσμό του, τότε προφανώς καταπατά το no politica. Αν θέλεις να κρατήσεις το χώρο σου καθαρά ''Ολυμπιακό'' και να αποτρέψεις τον εισοδισμό της πολιτικής, που στις μέρες μας κυριαρχεί παντού, το no politica είναι μονόδρομος. Αν μετατρέψεις το πέταλό σου σε κομματικό μαγαζάκι, αναπόφευκτα αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να δέρνεσαι με άλλους σύγγαυρους, π.χ. όπως καταγγέλλουν τα ''πολιτικοποιημένα'' βαζέλια. Υπάρχουν πολιτικοί χώροι εκεί έξω που τα μέλη τους σκοτώνονται στους δρόμους. Δεν θα μεταφέρουμε αυτό το ''πανηγύρι'' στο πέταλο. Κάποιοι ζητούν να απομονωθούν οι Χρυσαυγίτες, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί κ.ο.κ.. Δεν είναι δουλειά της ΘΥΡΑΣ 7 κάτι τέτοιο. ''Δουλειά'' της ΘΥΡΑΣ 7 είναι ΜΟΝΟΝ ο Ολυμπιακός. Οι πολιτικές καταδίκες γίνονται στους δρόμους και γενικότερα στην κοινωνία. Όχι στο πέταλο. Αλλιώς, θα καταλήξουμε να δέρνουν οι ''τριχωτοί'' τους ''ξυρισμένους'', περνώντας οι μεν τους δε για αναρχικούς-χρυσαυγίτες. Στο πέταλο και στους συνδέσμους πάμε ΜΟΝΟ για τον Ολυμπιακό, όχι για να μεταφέρουμε τις πολιτικές μας απόψεις. Πολλοί θα ήθελαν να μας δουν να γινόμαστε όπως η κερκίδα της Λάτσιο, της Λιβόρνο ή της Ζενκτ Πάουλι, κομματικά μαγαζάκια της Μεσογείων, της Κουμουνδούρου, του Περισσού και των Εξαρχείων. Δεν τους κάθεται και σκούζουν. Εξ άλλου, ένας τενεκές όσο πιο άδειος είναι, τόσο περισσότερο σαματά κάνει...
 
Κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει εδώ ''ναι ρε φίλε, αλλά η ΘΥΡΑ 7 βγαίνει δημοσίως και μας λέει πως θα στηρίξει Μώραλη. Δεν καταργείται το no politica έτσι;''. Όχι λοιπόν, δεν καταργείται. Η ΘΥΡΑ 7 δεν ζήτησε από κανένα μέλος της να ψηφίσει Μώραλη. Δεν μετέβαλε κανένα σύνδεσμο που ανήκει στα όρια του Δήμου Πειραιά (τη ΘΥΡΑ 7 Πειραιά στην Ευαγγελίστρια, τα Καμίνια και την Καλλίπολη) σε εκλογικό κέντρο του Μώραλη. Δεν απέκλεισε κανένα μέλος της που ψήφισε άλλους υποψηφίους. Πάνω από όλα, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο,
 
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΩΡΑΛΗ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ''ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΓΑΥΡΟΙ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ''. ΕΚΑΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
 
Η (αναλυτικότατη) ανακοίνωση εξηγεί το γιατί ο κύριος Μιχαλολιάκος είναι εχθρός του Ολυμπιακού. Όταν ζητάς από ένα Δήμαρχο του Πειραιά να ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ (δεν είμαστε βάζελοι επαίτες, να μας παραχωρούνται τζάμπα δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις και να σκούζουμε πως μας αδικούν κι από πάνω...) εγκαταλελειμμένοι χώροι του Δήμου, ώστε να καλλιεργήσεις ερασιτεχνικά αθλήματα και σου ρίχνει άκυρο, όταν δεν επιτρέπει στους αθλητές σου να προπονηθούν μέσα στην πόλη τους, όταν προσπαθείς να συνεννοηθείς μαζί του και σου κλείνει την πόρτα, δεν είναι δυνατόν να τον θεωρείς φίλο του Ολυμπιακού. Πού να του ζητούσαμε να μας κάνει και χάρες...
 
Η ανακοίνωση λοιπόν δεν ήταν ''φάουλ''. Το μόνο σημείο που μπορούμε να θεωρήσουμε ως παράλειψη, είναι το ότι δεν έγινε αναφορά στους άλλους υποψηφίους. Ο αντίλογος δηλαδή ''ωραία ρε φίλε, γάμα το Μιχαλολιάκο. Κι εγώ δεν τον γουστάρω. Γιατί να ψηφίσω όμως Μώραλη και όχι κάποιον άλλο; Πλην Μώραλη-Μιχαλολιάκου, κατέβαιναν και ο Δρίτσας, ο Κούζηλος, ο Βουράκης και η Παντελάκη. Γιατί η ΘΥΡΑ 7 να πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ του Μώραλη με μόνο της επιχείρημα πως ο Μιχαλολιάκος δεν κάνει; Εναλλακτικές δεν υπήρχαν;'' έμεινε αναπάντητος. Θα έπρεπε να γίνει αναφορά στους υπολοίπους υποψηφίους και στο γιατί θα ήταν δύσκολο η διοίκηση του Συλλόγου μας να συνεννοηθεί μαζί τους, στα δίκαια αιτήματά της.
 
ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ, ΣΕ ''ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ'';
 
Πιστεύουν πως ένας τέτοιος άνθρωπος (πολύ σοβαρός κατά τα άλλα, δεν έχει σχέση με το νούμερο το Μιχαλολιάκο), με τις συγκεκριμένες απόψεις, θα συναινούσε στα αιτήματα του Ερασιτέχνη ή θα τα θεωρούσε ''παραχώρηση στους εφοπλιστές'', όπως σκίζονται να μας αποδείξουν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο κόμμα του ότι συμβαίνει με τον Θρύλο;
 
Παρ'όλα αυτά, ένας γαύρος μπορεί να μην καλύπτεται. Μπορεί να θεωρεί ''φίλε, ο παρονομαστής είναι κοινός. Η ΘΥΡΑ 7 στήριξε δημοσίως το Μώραλη. Εγώ δεν γουστάρω η ΘΥΡΑ 7 να παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου''. Δικαίωμά του. Αυτός μπορεί να πει ό,τι θέλει, αρκεί να μας αποδείξει πως είναι συνεπής ως προς τις δικές του αρχές.
 
- Θα καταδικάσει το ''Παναθηναϊκό Κίνημα'', τους συνδέσμους της Μπύρας 13 που έγιναν εκλογικά κέντρα, τα πανιά σε γήπεδα μπάσκετ-ποδοσφαίρου και στους Συνδέσμους για ''ψήφο στο Παν.Κι.'', τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα του ''Παν.Κι.'' στο Δήμο της Αθήνας και όλο αυτό το πανηγύρι.
 
- Θα καταδικάσει τα πανιά εναντίον της Δούρου,
 
 
τα συνθήματα εναντίον της,
 
 
τις φωνές στο συλλαλητήριο της Fl-original για το γήπεδο της ''Αγιασοφιάς'' εναντίον της,
 
 
τα συνθήματα εναντίον του Βασιλόπουλου και όλα αυτά που έχουμε δει από την ''έντιμη'' Fl-original της ''μάνας ΑΕΚ''.
 
Αν και όποτε κάνουν ΟΛΑ τα παραπάνω, νομιμοποιούνται να πουν ό,τι γουστάρουν για τη ΘΥΡΑ 7, όλοι όσοι ''χαλιούνται'' με την στάση της. Αλλιώς είτε καταπίνουν το χυλό που τους σερβίρουν οι ΑΡΔ, είτε μηρυκάζουν την προπαγάνδα των αντιολυμπιακών φίλων τους, που τρώνε κατήχηση στους συνδέσμους της Μπύρας 13 και της Fl-original, είτε δεν ανήκουν στην οικογένεια της ΘΥΡΑΣ 7. Αν δεν ανήκουν στην οικογένεια της ΘΥΡΑΣ 7, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν για τη ΘΥΡΑ 7. Στα αρχίδια μας σε μια τελική. Αν όμως ανήκουν στην οικογένεια της 7, ας προσέξουν τους χαρακτηρισμούς τους για τη ΘΥΡΑ 7 και γενικότερα το πώς μιλάνε για τα αδέρφια τους. Με το καλό...
 
Και για πολλοστή φορά λέμε, ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΩΡΑΛΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΑΥΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΩΡΑΛΗ. Δεν μας χωρίζει τίποτε εκτός Ολυμπιακού στα του Ολυμπιακού. Στην προσωπική μας ζωή, πολλά μπορούν να μας χωρίζουν, όταν όμως μιλάμε για τον Θρύλο, ΟΛΟΙ είμαστε αδέρφια. ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ. Όχι ''όλοι, πλην των έτσι, που είναι αυτό, εκείνο και το παράλλο''. ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ. Χωνέψτε το και σταματήστε να σπιλώνετε τη ΘΥΡΑ 7 σε ραδιόφωνα-internet, ειδικά αν είστε μέλη της, γιατί προφανώς δεν ξέρετε το πού πάνε τα 4...

Σχόλια

Εικόνα Palaia Kokkinia7

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ NO POLITICA ΑΛΛΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΤΗΔΕΣ!!!!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Σε ποιους αναφέρεσαι φίλε; Ποιοι είναι οι πολιτικάντηδες που γέμισαν τη Θύρα 7 και σε ποια πολιτική παράταξη ανήκουν;

Εικόνα Palaia Kokkinia7

ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΠΟΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ Κ ΤΩΡΑ ΛΟΓΟ ΜΕΛΙΣΑΝΝΙΔΗ ΤΡΕΞΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΥΦΗΣΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.................

Εικόνα Chief Bromden

Η Θύρα 7 έχει στα χέρια της και διοικεί τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και αγωνίζεται για το συμφέρον όλων των τμημάτων, αν η προσπάθεια αυτή παρεμποδίζεται από την δημοτική αρχή (την οποιαδήποτε δημοτική αρχή) η Θύρα 7 οφείλει να βγει μπροστά και να προστατέψει τα συμφέροντα του συλλόγου που εκπροσωπεί, το οφείλει και ως διοίκηση και ως πυρήνας οπαδών. Ουδετερότητα ναι! αλλά μεταξύ συνδυασμών, κομμάτων και προσώπων που δεν παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του Ολυμπιακού και ας ανήκουν σε οποιαδήποτε πολιτική παράταξη από όπου και αν προέρχονται και οποιαδήποτε ομάδα και αν υποστηρίζουν, αν παραβιαζόταν μια τέτοια ουδετερότητα τότε ναι θα ήταν επιλήψιμο…
Τα εμπόδια που αναφέρει η Θύρα 7 έχουν παρουσιαστεί πολλούς μήνες πριν την κάθοδο του Μώραλη στις δημοτικές εκλογές και είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με τον ερασιτέχνη, δεν κατασκευάστηκαν ενόψει εκλογών.
Θα συμφωνήσω Σάββα στην παρατήρηση σου για την μη αναφορά των άλλων υποψηφίων πλην Μιχαλολιάκου, ίσως να ήταν παράληψη, αλλά από την μεριά μου δεν το θεωρώ μέγα ατόπημα, σε ομαλές συνθήκες δεν θα έβγαινε πιστεύω καν μια τέτοια ανακοίνωση (και θα ήταν το σωστό), για τους γνωστούς λόγους βγήκε (άκρως απαραίτητο).
Η ανακοίνωση αφορά την Θύρα 7, δηλαδή ένα μεγάλο και ζωντανό κομμάτι του Ολυμπιακού , από την στιγμή που βγήκε δεν θα μπορούσε να εξισώσει τους Μώραλη – Μαρινάκη με τους υπόλοιπους υποψηφίους όσο άξιοι και αν είναι για ευνόητους λόγους, η καλύτερη λύση θα ήταν η ανακοίνωση να κατακεραυνώνει τα πεπραγμένα Μιχαλολιάκου αλλά να μην αναφέρεται καθόλου σε κανένα υποψήφιο.
Για το non politica συμφωνώ μαζί σου πως έχει εφαρμογή στην συνολική στάση των οπαδών στα πέταλα, στους δρόμους ,στα site, και εκεί πρέπει να κρινόμαστε…
Σε γεγονότα που σχετίζονται έστω και στο ελάχιστο με τα συμφέροντα της ομάδας μας προέχει η προστασία της , το non politica θα έρχεται πάντα δεύτερο, εκτός αν μιλάμε για καταστάσεις ακραίες που δεν ταιριάζουν με την ιστορία ή με το ήθος της Ολυμπιακής ιστορίας, εξάλλου δεν συμμαχήσαμε με τον διάβολο για να ρίξουμε τον Γκάντι ή την Μητέρα Τερέζα…

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άρθρο-αποκατάσταση της τάξης. Ας το διαβάσουν οι διαφωνούντες.

Εικόνα ΔΙΑΣ

Μετά απο την παραπανω αναλυση, οποιος γαυρος συνεχισει το παραμυθακι κατα της Θ7, μασουλαει το νο πολιτικα σα τριντεντ και σαλιαριζει δεξια και αριστερα για μενα εχει "διαβεί το Ρουβίκωνα", θέλει το κακό του ΘΡΥΛΟΥ και συνεπώς θα αντιμετωπίζεται ανάλογα....,