ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ PART 7:26/11/1995



Ιστορική μέρα η σημερινή για την Πανάθα και τον κόσμο της. Συνεχίζοντας από εδώ την καταγραφή των ''θρυλικών'' στιγμών στήριξης της λαοθάλασσας των οπαδών του ΠΑΟ προς την ομάδα τους, μεταφερόμαστε 22 χρόνια πίσω. Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 1995 και ο ΠΑΟ προκρίνεται και μαθηματικά στους ''8'' του Champions League, κερδίζοντας με σκορ 2-0 στο ΟΑΚΑ την Άαλμποργκ από τη Δανία, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.  Μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθούν οι όμιλοι, ο ΠΑΟ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Τότε μετά τους ομίλους είχαμε προημιτελικούς, όχι γύρο των 16 ομάδων όπως στις μέρες μας, αφού δεν υπήρχαν τόσες πολλές ομάδες στη διοργάνωση, όσες υπάρχουν σήμερα. Διαβάζουμε στις εφημερίδες 2 μέρες μετά από αυτό το ματς, ότι στις κερκίδες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν 33.000 οπαδοί του ΠΑΟ. Κατά πάσα πιθανότητα το τσουχτερό κρύο εκείνης της βραδιάς στο Μαρούσι ήταν η αιτία που πολλοί οπαδοί του ΠΑΟ προτίμησαν τη ζεστασιά του καναπέ τους, από το να βρεθούν στο ΟΑΚΑ, εξ ου και το μισογεμάτο γήπεδο, με αρκετά κομμένα εισιτήρια όμως και πάλι.
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 24-11-1995
 

 
4 μέρες μετά την Άαλμποργκ, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 1995 (σαν σήμερα), ο ΠΑΟ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ιωνικό, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής της σεζόν 1995-96. Τελικό σκορ 3-0, αλλά και μόλις...3.675 κομμένα ειαιτήρια, παρότι θα περίμενε κανείς να σπεύσει ο κόσμος του ΠΑΟ στο γήπεδο να επιβραβεύσει τους παίκτες της ομάδας του, για την πρόκριση στους ''8''' του Champions League. Ακολουθεί έκρηξη από πλευράς Ρότσα (προπονητής τότε του ΠΑΟ), αλλά κυρίως ''καπετάνιου'' Γιώργου Βαρδινογιάννη, προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ, που άκουγε ρυθμικά τους βάζελους να του φωνάζουν (σε προηγούμενα παιχνίδια) ''κάνε καμιά μεταγραφή''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 27-11-1995
 

 
 

 

 
''ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ''.
 
''ΣΗΜΕΡΑ, ΙΣΩΣ, ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ''.
 
O Bαρδινογιάννης είπε το πρώτο, ο Ρότσα το δεύτερο. Ας δούμε κι ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο στην ''αντικειμενική και όχι γαύρικη'' αθλητική εφημερίδα SPORTIME.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 28-11-1998
 
 
 
 
 
 
Προτροπή του αρθρογράφου προς τον ''καπετάνιο'' Βαρδινογιάννη (μεταξύ σοβαρού κι αστείου πάντοτε), αν θέλει να βλέπει οπαδούς στο πλευρό της ομάδας του, να πάρει τους παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να τραβήξουν αυτοί με τη σειρά τους στο ΟΑΚΑ τους γαύρους οπαδούς. Όλα αυτά τη σεζόν που πήγε ο ΠΑΟ στους ''4'' του Champions League, κάνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε μέσο όρο εισιτηρίων στα διεθνή του ματς (μεγαλύτερο από το μέσο όρο οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας εκείνη τη σεζόν στα Κύπελλα της Ευρώπης). Δηλαδή Ευρώπη πήγαιναν να δουν οι οπαδοί του ΠΑΟ, Ελλάδα δεν ήθελαν να πάνε να δουν, τους φαινόταν tres banal, όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι βάζελοι, με την γνώριμη αστική τους ευγένεια και αρρενωπότητα...
 
H ''βαζελοποίηση'' που λέμε κατά καιρούς ότι έχει εισχωρήσει ως νοοτροπία σε μία σημαντική μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, σε τέτοιες καταστάσεις οδηγεί. Στράβωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟ επειδή δεν έκανε ούτε μία μεταγραφή το καλοκαίρι του 1995 ο ''καπετάνιος'' Γιώργος Βαρδινογιάννης κι άρχισαν τα ''έλα μωρέ τώρα, τι να πάω να δω, τον Ιωνικό; Εγώ είμαι για τα ευρωπαϊκά σαλόνια''. Πόσοι νεόκοποι-νεόγαυροι-βαζελόγαυροι οπαδοί μας αναγνωρίζουν στα παραπάνω κάτι κοινό με τη δική τους γηπεδική συμπεριφορά;

Σχόλια

Εικόνα holland74

Δηλαδή Ευρώπη πήγαιναν να δουν οι οπαδοί του ΠΑΟ, Ελλάδα δεν ήθελαν να πάνε να δουν, τους φαινόταν tres banal, όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι βάζελοι, με την γνώριμη αστική τους ευγένεια και αρρενωπότητα...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....κλαίω...

Εικόνα ThomasK

Μας προέκυψε και αυτή η κατηγορία οπαδών που
περιγράφεις, αλλά νομίζω πως είναι μια μικρή
μειονότητα. Ο αριθμός των διαρκείας φέτος και
το οτι συνεχίζουμε να κόβουμε περισσότερα
εισιτήρια από κάθε "ανταγωνιστή" -έστω κατά
μ.ο.- αποτελούν ισχυρές ενδείξεις.