Ο ''ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ'' ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ



Έχουμε ασχοληθεί κι άλλη φορά με τον κύριο Σκρουμπέλο, το συγγραφέα του βιβλίου ''Μπούκοβι, πώς ήρθε και γιατί έφυγε''. Είχαμε δει την ΠΛΗΜΜΕΛΕΣΤΑΤΗ έρευνα που είχε κάνει για τον Ούγγρο προπονητή, ειδικά στο θέμα που αφορούσε τη μάζωξη γαύρων κάτω από το ξενοδοχείο που διέμενε ο Μπούκοβι στην Καστέλλα το 1967, ώστε να τον αναγκάσουν να ανακαλέσει την παραίτησή του, γεγονός που αποτυπώθηκε στις εφημερίδες της εποχής, π.χ. στην ''Αθλητική Ηχώ'', αλλά για τον κύριο Σκρουμπέλο ήταν...μύθος. Τώρα αυτός ο κύριος ξαναχτύπησε, με συνέντευξή του στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στην ''κυρα-Αλέκα'' την ψεύτρα...
 
Ο συγγραφέας του «Bella ciao», των «μπλε, καστόρινων παπουτσιών», των «κόκκινων βαρκάρηδων» μίλησε για τον εμφύλιο και τα δικά του χρόνια της παρανομίας, για τον Νίκο Γόδα, όπου αμφισβήτησε το ότι εκτελέστηκε με την «ερυθρόλευκη φανέλα» μιας και όπως είπε, ένας λοχαγός του ΕΛΑΣ δεν θα μπορούσε να έχει φύγει με αυτόν τον τρόπο.
«Όταν πας να εκτελεστείς στο Λαζαρέτο, η πείρα έχει δείξει και η καταγραφή πως φωνάζεις ‘Ζήτω το ΚΚΕ, Ζήτω η Ελλάδα’ δεν πας να εκτελεστείς με σημαία οπαδικής ομάδας».
 
Φυσικά αυτό το πήρε το γνωστό τσοντο-site golendri-DNA του Λαλάκη Παπαθεοδώρου και του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' και το έκανε σημαία. Και καλά έκανε εν προκειμένω, άλλος ''Ολυμπιακάρας'' έδωσε αφορμή...
 
Σκρουμπέλος «…Πέσανε οι πρώτες βόμβες ναπάλμ τότε στην Ελλάδα στον Γράμμο Ήταν πολύ άγρια τα πράγματα εκείνη την περίοδο. Οπότε το  οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα πέραν του πολιτικού και πέραν της διαμάχης οπισθοχωρεί»
Δημοσιογράφος «Δεν μπορεί να ήταν σε πρώτη μοίρα λέτε τις τελευταίες στιγμές του Γόδα ο Ολυμπιακός..»
Σκρουμπέλος «Δεν μπορεί να ήταν σε πρώτη μοίρα. Σαφέστατα δεν μπορεί να είναι.  Όταν πας λοιπόν να εκτελεστείς στο Λαζαρέτο, η πείρα έχει δείξει και έχει καταγραφεί ότι φωνάζεις ζήτω το ΚΚΕ, ζήτω η Ελλάδα. Δεν πας με σημαία οπαδικής ομάδας , όπου στην οπαδική ομάδα ο Μανούσκος έστειλε γράμμα στη βασίλισσα ή ο οποιοσδήποτε»
Δημοσιογράφος «Υπάρχει και αυτή η μαρτυρία ότι νωρίτερα είχε αρνηθεί να υπογράψει όταν του το ζήτησαν διοικούντες του Ολυμπιακού»
Σκρουμπέλος «Όχι , όχι όχι… Θα σας πω το εξής τώρα. Ένας μαχητής εκείνη την εποχή, έχω άμεση πείρα από δικούς μου ανθρώπους δεν υπογράφει. Τώρα μη λέμε ότι θέλουμε.
Υπέγραφαν οι άνθρωποι να το πω στα αγγλικά που ήταν στο…between  και ο φόβος και ο τρόμος μετά στη Μακρόνησο… Βεβαίως από το 1949 και μετά όταν πέφτει ο Γράμμος υπογράφουν σωρηδόν. Αλλά δεν έχει πια και νόημα να υπάρχουν. Το 1948 όμως δεν υπογράφει. Ειδικά ο Γόδας ήταν λοχαγός του ΕΛΑΣ , δεν ήταν τυχαίος άνθρωπος.
Και σαν λοχαγός του ΕΛΑΣ δεν μπορείς να φορέσεις φανέλα του Ολυμπιακού. Έχει το σφυροδρέπανο πάνω ή το αστέρι ή το Δ του Δημοκρατικού Στρατού. Κόκκινο Δ και γύρω γύρω μπλε ο κύκλος
Δηλαδή να το πιστέψουμε γιατί βολεύει έτσι… ότι περπάτησε ο Χριστός στο νερό. Με αυτή την έννοια ναι εντάξει….
Εγώ βρήκα και το χαρτί της εκτέλεσης του από τα αρχεία του κράτους στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που αναγράφεται πως εκτελέστηκε και λοιπά τέτοια.
Και αυτό αν το διαβάσεις πολύ… παγωμένο δεν αναγράφει κάτι το διαφορετικό».
Δημοσιογράφος  «Αυτό όμως δεν θα έγραφε έτσι και αλλιώς»
Σκρουμπέλος «Δεν θα έγραφε αλλά θα άφηνε να εννοηθεί… Ορισμένοι να πάρουν τα ρούχα του …Παρακάτω λέει παρακαλούνται τους κυρίους να πάρουν τα ρούχα τους τα σακάκια τους κλπ. Ερχόντουσαν και τα παίρνανε . Θα έλεγε να πάρουν τη σημαία να πάρουν και τη φανέλα θα το έλεγε αυτό γιατί οι γραφειοκράτες τα καταγράφουν αυτά. Γιατί θα τους έλεγε ο συγγενής που είναι το σακάκι του, το πορτοφόλι το έκλεψες».
 
Εμείς κρατάμε τα όσα λέει ο συγκρατούμενος του Γόδα και συναγωνιστής του, Σταμάτης Σκούρτης, στο βιβλίο του ''Ώσπου να ξημερώσει'' κι εδώ.
 
 
Θα μας συγχωρήσει ο ''κύριος'' Σκρουμπέλος που εμπιστευόμαστε περισσότερο τον Σταμάτη Σκούρτη που ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΟΔΑ, από τον ίδιο, ο οποίος έχει πιαστεί αρκετές φορές να διαστρέφει τις πηγές. Θα μας συγχωρήσουν επίσης και όσοι κύριοι, σαν τον ''κύριο'' Σκρουμπέλο, προτάσσουν την ιδεολογία τους όποτε ασχολούνται με τον Ολυμπιακό.
 
Ο ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ''ΕΣΤΕΛΝΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ'', ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ.
 
Όταν είχαμε γράψει αυτό εδώ το άρθρο για το ΜΑΝΟΥΣΚΟ, δεχόμενοι φυσικά επιθέσεις από κάτι αριστερούς (του κώλου) ΑΣΧΕΤΟΥΣ στο Internet, ξέραμε πολύ καλά ότι κάποιοι στους κύκλους των επονομαζόμενων ''αριστερών Ολυμπιακών'' ερεύνησαν την ιστορία του Γόδα και δεν βρήκαν τεκμήρια. Το κίνητρό τους για την ιστορική τους έρευνα δεν ήταν η αγάπη τους για τον Ολυμπιακό. Το κίνητρό τους ήταν η (ιδεολογική, υποτίθεται...) μαλακία που τους δέρνει. Ένας εξ αυτών, είναι ο φρενοβλαβής καθηγητής Ρούσσης, που κάθε τρεις και λίγο ''λύνει τη σιωπή του'' με ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ στο Θέμη Σινάνογλου. Ένας άλλος είναι ο ''καθηγητής'' του τίποτε Καρδάσης, ο οποίος ανέλαβε επί Κόκκαλη να γράψει την ιστορία του Ολυμπιακού κι έφτιαξε ένα ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ, αναφέροντας κι εκεί τις ΠΙΠΕΣ που μας παραθέτει και ο Σκρουμπέλος, για ''σχέσεις Ολυμπιακού με βασιλιά'' (άσε που δεν έγραψε κάτι αυτός, διδακτορικοί φοιτητές του γράψανε ό,τι γράψανε και κάνανε και πουτάνα το Μουσείο του Ολυμπιακού. ''Καθηγητής''-ΡΟΜΠΑ...). Αυτά τα άτομα είναι πρώτα ΤΡΕΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και μετά Ολυμπιακοί. Με τους αριστερούς (ή τους κεντρώους, ή τους δεξιούς) γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα, με αυτούς όμως που διαστρέφουν την ιστορία του Ολυμπιακού για να την χωρέσουν στις ιδεολογικές ΠΑΠΑΡΙΕΣ που πιστεύουν, έχουμε και μάλιστα πολύ μεγάλο πρόβλημα, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ.
 
Από εδώ και πέρα αυτοί εδώ οι ΨΕΥΤΕΣ είναι εχθροί του Ολυμπιακού. Όχι επειδή είναι αριστεροί, αλλά επειδή λένε ψέματα για τον Ολυμπιακό, πουλώντας αριστεροφροσύνη στο κοινό του sdna. Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ είναι ήρωας της ιστορίας του Ολυμπιακού και δεν θα αφήσουμε κανέναν ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ σαν τον ''κύριο'' Σκρουμπέλο να σπιλώνει τα ιερά και τα όσια του Ολυμπιακού. Αρκετά, ως εδώ...
 
Υ.Γ. 1 Αν θέλει ο Σκρουμπέλος, ή ο Καρδάσης με το Ρούσση να συζητήσουμε για ''ευθύνες'' κάποιων σχετικά με την εκτέλεση του Γόδα, να μας εξηγήσουν το γιατί το ΚΚΕ απέσυρε ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ των ''εκτελεστών του Ασύλου της Κοκκινιάς'' το δικηγόρο που είχε στείλει, το διακεκριμένο καθηγητή-ποινικολόγο Τσουκαλά. Δεν ανοίγουμε πολιτική συζήτηση, επειδή σεβόμαστε τους πάρα πολλούς γαύρους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, πολλοί εκ των οποίων είναι φίλοι, αναγνώστες, ακόμη και...αρθρογράφοι εδώ μέσα. Ο ΓΟΔΑΣ δεν δικάστηκε για κάτι που αφορούσε τον Ολυμπιακό, αλλά για κάτι που αφορούσε την πολιτική του δράση, το ότι ήταν μέλος του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ τι έκανε για να τον σώσει; Μήπως έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να καταδικαστεί; Το ότι δεν μιλάμε, δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε τον κάθε μουρλό ή εμπαθή και ημιμαθή να λέει τα δικά του...
 
Υ.Γ. 2 Προς όσους έχουν λίγο μυαλό στο κεφάλι τους και δεν έχουν καεί από κομματικό σανό οποιασδήποτε απόχρωσης, δείτε εδώ σε ποιους δίνουν λαβή ορισμένοι ''ερευνητές'' του τίποτα να πιάνουν στο στόμα τους την ιστορία του Θρύλου.
 
 
Μέχρι και το μικρό όνομα του ΓΟΔΑ λάθος γράφουν στο golendri-DNA...

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Είναι τόσο ψεύτες που μέχρι και τα ονόματα των ηρώων μας προσπαθούν να διαστρεβλώσουν.

Εικόνα thita

ο τύπος αυτός προσεγγίζει την ιστορία με ..... λογική σκέψη 21ου αιώνα, για να καταρρίψει ιστορικά γεγονότα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

ακολουθεί μελέτη του ιδίου: μύθος η μάχη των Θερμοπυλών, διότι ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ τόσο λίγοι να πήγαν να πολεμήσουν τόσο πολλούς, κ.λπ.

περαστικά στον άνθρωπο, να συνέλθει γρήγορα εύχομαι, να μην ταλαιπωρεί την οικογένειά του

Εικόνα el trick

Ο Νίκος και όχι Γεώργιος (όπως γράφει το ανιστόρητο και ημιμαθές sdna) Γόδας εκτελέστηκε όντως φορώντας την ερυθρόλευκη ριγωτή.
Αυτό είναι γεγονός.
Το γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ το έκανε αυτό δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ σαφές. Μία πάντως ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι και η ακόλουθη. Ο Νίκος Γόδας πράγματι είναι διακεκριμένο στέλεχος και λοχαγός του ΕΛΑΣ. Πράγματι δικάστηκε και καταδικάστηκε για τα φρονήματά του που μάλιστα δεν θέλησε ΠΟΤΕ να απαρνηθεί (π.χ. υπογράφοντας δήλωση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα τον έσωζε από το εκτελεστικό απόσπασμα). Όμως ΓΝΩΡΙΖΕ επίσης και την συμπεριφορά στο πρόσωπό του εκ μέρους της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ (π.χ. η απόσυρση του δικηγόρου). Αυτό ίσως ήταν καταλυτικό για την τελική του επιλογή. Κατέληξε να επιλέξει την μεγάλη αγάπη του για τον ΘΡΥΛΟ και να τελειώσει κοιτώντας την ερυθρόλευκη ριγωτή.
Για τον λόγο αυτό είναι και ο κατ΄ εμέ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΡΥΛΟΣ εκ των ΘΡΥΛΩΝ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Εικόνα ThomasK

Κάνουν τα πάντα για να κηλιδώσουν ή να αναιρέσουν την
ένδοξη ιστορία του Θρύλου, αλλά δεν τους βγαίνει τίποτε.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πολύ καλή προσέγγιση του ζητήματος.
Κάποιοι χαλιούνται που ο Γόδας δεν έπεσε με άλλη 'φανέλα'... εκεί τελειώνει γι αυτούς και η αγάπη για την ομάδα τους... πάνω απ' όλα το κόμμα...