ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ, ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ



Είχαμε αφιερώσει στο παρελθόν μία ανάρτηση στον θρυλικό πρόεδρο του Ολυμπιακού μας, το μεγάλο ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΟΥΣΚΟ, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από το θάνατό του. Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε (με τη βοήθεια φίλων της σελίδας) πως έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συκοφάντησης του ΘΡΥΛΙΚΟΥ προέδρου μας. Αφού διαβάσουμε μία πολύ καλή σύνοψη του έργου του από το pireorama, θα παραθέσουμε ένα απόκομμα της ''Αθλητικής Ηχούς'' λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου του 1951, στις οποίες ο μεγάλος μας πρόεδρος ήταν υποψήφιος με τον ''Ελληνικό Συναγερμό'' του Παπάγου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-9-1951
 

 
Σύμφωνα με την ''Αθλητική Ηχώ'' λοιπόν της περιόδου που ζούσε ο μεγάλος μας πρόεδρος και όχι σύμφωνα με κάποιον όψιμο υμνητή του:
 
- Ο βιομήχανος κλωστοϋφαντουργίας ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ήταν πολύ αγαπητός στους εργάτες που είχε στη δούλεψή του.
 
- Θεωρείται από πολλούς Πειραιώτες αναμορφωτής της πόλης μας, λόγω των πολλών έργων που έγιναν στον Πειραιά μας επί των ημερών της δημαρχίας του.
 
- Κατά το βομβαρδισμό του Πειραιά τον Ιανουάριο του 1944 στήριξε όσο κανείς άλλος τους χειμαζόμενους συμπολίτες του.
 
- Ανέπτυξε έντονη αντιχιτλερική δράση την περίοδο της Κατοχής, εργαζόμενος στο ''μυστικό Τύπο''. Κείμενά του επιφυλλασσόμαστε να δημοσιεύσουμε στο μέλλον.
 
Αυτά τα λέει η ''Ηχώ'' ξαναγράφουμε, για έναν άνθρωπο που μεταξύ πολλών άλλων, ίδρυσε και το ''Θεμιστόκλειο'', που υπάρχει ακόμη και σήμερα για να αθλούνται οι Πειραιώτες. Με ποια αφορμή λοιπόν κάποιοι τον σπιλώνουν, θεωρώντας τον ''δωσίλογο και συνεργάτη των κατακτητών Γερμανών'', τους οποίους όπως βλέπουμε πολέμησε; Πέραν του προφανούς, του ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός πονούσε, πονάει και θα πονάει τους πάντες μια ζωή (ακόμη και κάποιους ψευτοφίλους του), υπάρχουν τα πολιτικά πάθη του Εμφυλίου που ακόμη δεν έχουν σβήσει στη χώρα μας. Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ο ανηψιός του ήρωα του Θρύλου ΝΙΚΟΥ ΓΟΔΑ και δημιουργός του συγκινητικού βίντεο που χρησιμοποιήσαμε κι εμείς στη σελίδα μας, Χρήστος Γόδας, αναφέρεται στην περιβόητη φράση που εκστόμισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ, όταν τον πλησίασαν κάποιοι ρωτώντας τον αν μπορεί να μεσολαβήσει η τότε διοίκηση του Θρύλου, ώστε να μην εκτελεστεί ο ΓΟΔΑΣ. ''Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί'' είπε ο ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ. Ας διαβάσουμε και πάλι την ανάρτηση για τον ήρωα του Θρύλου.
 
Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 10 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ''ΑΣΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ''.
 
Δεν λέμε πως όντως ο ΓΟΔΑΣ σκότωσε κάποιον. Λέμε πως γι'αυτό καταδικάστηκε. Δεν λέμε πως το δικαστήριο που τον καταδίκασε συγκροτήθηκε νομίμως. Λέμε πως ήταν το δικαστήριο του τότε ελληνικού κράτους. Όποιος έχει λίγο μυαλό καταλαβαίνει αμέσως πως η δίκη ήταν της πλάκας και πως ουσιαστικά οι δεξιοί έψαχναν αφορμή να εκτελέσουν αριστερούς, αλλά η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει. Ο ΓΟΔΑΣ καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο. Ρωτάμε λοιπόν όλους αυτούς που θεωρούν πως έπαιξε κάποιο ρόλο ο ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ στη δολοφονία του ΓΟΔΑ, έστω επειδή δεν έκανε κάτι για να την σταματήσει.
 
ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΓΟΔΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΓΟΔΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ''ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ'';
 
Για μία ακόμη φορά θα τονίσουμε πως σε αυτήν εδώ τη σελίδα δεν τιμούμε το ΝΙΚΟ ΓΟΔΑ ως λοχαγό του ΕΛΑΣ. Τιμούμε το ΝΙΚΟ ΓΟΔΑ επειδή επέλεξε την τελευταία στιγμή της ζωής του, ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ, να την ταυτίσει με τον Ολυμπιακό, φορώντας τη φανέλα της ομάδος μας πριν τον εκτελέσουν. Δεν μας νοιάζει αν τον εκτέλεσαν Τούρκοι, Γερμανοί, δεξιοί ή αριστεροί. Αν ήταν λοχαγός του ΕΔΕΣ, τον έπιαναν αντάρτες του ΕΛΑΣ, τον περνούσαν από λαϊκό δικαστήριο και τον εκτελούσαν και επέλεγε ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ, πριν του πάρουν το κεφάλι οι αριστεροί, να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, για εμάς εδώ θα ήταν και πάλι ήρωας του Θρύλου, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Η ιστορία του είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης στην ομάδα μας, ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ και όχι αφορμή για απεραντολογίες γύρω από την δράση της ΟΠΛΑ, τους ''Χίτες'' κι άλλα φαντάσματα που κρύβονται στις ντουλάπες της ελληνικής ιστορίας. Όποιος (στα του Ολυμπιακού και όποτε αποφασίζει να μιλήσει για τον Θρύλο, όχι γενικότερα) είναι πρώτα δεξιός και μετά Ολυμπιακός ή πρώτα αριστερός και μετά Ολυμπιακός, γούστο του και καπέλο του, αλλά εδώ μέσα ΔΕΝ είναι ευπρόσδεκτος. Για εμάς εδώ.
 
ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ, ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ.
 
Όποιος έχει πρόβλημα να καταλάβει τα παραπάνω, περαστικά και βιξ για τα λαιμά του...
 
Υ.Γ. 1 Όποιος διαβάσει το κείμενο και θεωρήσει πως εγώ, στην προσωπική μου ζωή πλην του Θρύλου, έχω την ίδια άποψη για τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ, ή για την ΟΠΛΑ και την ομάδα ''Χ'', θα είναι μεγάλο σούργελο. Τις απόψεις μου που δεν αφορούν τον Θρύλο τις κρατάω για πάρτη μου και δεν τις προβάλλω στην ομάδα. Τα πολιτικά ΔΕΝ έχουν θέση στον Ολυμπιακό και δεν μας αφορούν εδώ στη σελίδα, ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ, αλλά από την στιγμή που μιλάμε για Θρύλο. Εκτός σελίδας, όταν δεν μιλάμε για Θρύλο, μια χαρά μας αφορούν τα πολιτικά.
 
Υ.Γ. 2 Επειδή υπάρχουν και προπαγανδιστές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν το υλικό της σελίδας ως ψευτο-απόδειξη ''ορίστε, μια ζωή παράγοντες του γαύρου μπλέκονταν με την πολιτική, όπως ο Μανούσκος τη δεκαετία του '50. Οι γαύροι πάντοτε έχουν άκρες με το Κράτος'', να πούμε πως η ανάμειξη ποδοσφαιρικών παραγόντων στην πολιτική ήταν συνηθισμένη πρακτική εκείνα τα χρόνια. Στις ίδιες εκλογές, της 9/9/1951, ο Λουκάς Πανουργιάς του ΠΑΟ ήταν υποψήφιος με το κόμμα των ''Φιλελευθέρων'' του Σοφοκλή Βενιζέλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-9-1951
 

 

 
Συνυποψήφιος του Πανουργιά ήταν και ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Γεώργιος Μελάς, με το ''Δαλάι Λάμα'' Απόστολο Νικολαϊδη του ΠΑΟ να προτρέπει στα εγκαίνια της σεζόν 1951-52 για την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού, τους οπαδούς του ''τριφυλλιού'' που θα ψήφιζαν τους ''Φιλελεύθερους'' του Σοφοκλή Βενιζέλου, να τιμήσουν με την ψήφο τους το Μελά της ΑΕΚ και τον Πανουργιά του ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-9-1951
 

 
Ο Γεώργιος Μελάς, την περίοδο που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σοφούλη το 1948, ήταν και πρόεδρος της ΑΕΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-10-1948
 

 
Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στον Ιωάννη Μοάτσο, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος του ΠΑΟ και Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Πλαστήρα,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-12-1951
 

 
ενώ αργότερα ήταν υποψήφιος βουλευτής με την ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-10-1961
 

 
Μέχρι και ο Γεώργιος Μαύρος ήταν για ένα διάστημα πρόεδρος του Απόλλωνα Αθηνών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-8-1951
 

 
Τα παραδείγματα είναι δεκάδες πραγματικά και δεν αφορούν μόνο παράγοντες, αλλά και παίκτες και προπονητές, πολλοί εκ των οποίων θεωρούνται ''σημαίες'' για τις ομάδες τους. Ας μην εμφανίζονται κάποιοι ως ''γνώστες'' της αθλητικής ιστορίας και παπαρολογούν με ''επιχειρήματα'' τύπου ''είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στον Πειραιά με την υποψηφιότητα Μώραλη. Η πολιτική πρέπει να μένει μακριά από το ποδόσφαιρο''.
 
Υ.Γ. 3 Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, εμείς δεν λέμε σε κανέναν Πειραιώτη να ψηφίσει το Μώραλη για δήμαρχο, μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από την Ολυμπιακή οικογένεια και τον στηρίζει ο μεγάλος μας πρόεδρος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Ό,τι γουστάρει ας ψηφίσει ο καθένας. Δεν απευθυνόμαστε σε πρόβατα, ούτε ανήκουμε στις στάνες που συντηρούν τα διάφορα κομματικά μαγαζάκια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ, ώστε να πρέπει να περάσουμε ''γραμμή'' για το τι ''οφείλουν'' να κάνουν οι Πειραιώτες αναγνώστες μας. Μυαλό έχει ο καθένας και αποφασίζει όπως νομίζει για τέτοια θέματα. Προφανώς πολλοί Πειραιώτες Ολυμπιακοί θα ψηφίσουν το Μιχαλολιάκο, τον Δρίτσα και τους υπολοίπους υποψηφίους δημάρχους. Δεν θα πάψουν να είναι Ολυμπιακοί αν το κάνουν, ούτε θα είναι λιγότερο Ολυμπιακοί από τους άλλους που θα ψηφίσουν το συνδυασμό του Μώραλη. Τα πολιτικά εμείς τα κρατάμε μακριά από τον Θρύλο ή ασχολούμαστε με αυτά μόνο αν επηρεάζουν τον Θρύλο. Τον κάθε παράγοντά μας, πρόεδρο ή απλό διοικητικό στέλεχος, τον κρίνουμε για το τι κάνει στον Θρύλο και όχι για το τι κάνει στις επιχειρήσεις του ή στην πιθανή πολιτική του σταδιοδρομία. Εγώ που γράφω το κείμενο μιλάω ως Ολυμπιακός τώρα και όχι ως πολίτης-δημότης του Πειραιά, που έχω τα εκλογικά μου δικαιώματα στον Πειραιά και ψηφίζω σε αυτήν την πόλη. Προφανώς και έχω άποψη για το τι πρέπει να γίνει στην πόλη μου, απλώς δεν θα την προβάλλω στον Θρύλο. Αν κάποιος ''καίγεται'' να μάθει το τι πιστεύω, ας έρθει να γνωριστούμε και θα του πω. Από κοντά όμως. Όχι εδώ μέσα.
 
Υ.Γ. 4 Μακάρι όλοι εσείς που σπιλώνετε με τέτοια μανία ιστορικά πρόσωπα όπως τον θρυλικό μας πρόεδρο ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΟΥΣΚΟ, να δείχνατε τον ίδιο ζήλο στην υπεράσπιση του Θρύλου, όποτε κάποιος τον κατηγορεί. Μακάρι όλοι εσείς που ξημεροβραδιάζεστε να ''σκέφτεστε πολιτικά'' και να επιχειρείτε να προβάλλετε τα όποια πιστεύω σας στον Θρύλο, μοστραριζόμενοι και ως ''γνώστες της ιστορίας του Ολυμπιακού'', να αφιερώνατε λίγο από τον χρόνο σας για να κάνετε καλύτερο τον Ολυμπιακό, από το δικό σας μετερίζι. Για να μηρυκάζετε τα ΨΕΜΑΤΑ που σας πασάρουν κάποιοι, πρώτοι είστε. Για να πείτε κάτι θετικό για τον Θρύλο, τελευταίοι. Ψευτο-ολυμπιακοί των ραδιοφώνων και του Internet, δίχως την παραμικρή επαφή με την ΘΡΥΛΙΚΗ ιστορία αυτού του ενδόξου σωματείου, του καμαριού του Πειραιά μας και της Ελλάδος. Ντροπή του Ολυμπιακού...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

ετσι γιγαντα Σαββα...ουτε σκυλακια του περισσου ειμαστε....ουτε πασοκο-νουδο-σκυλα...ΕΧΟΥΜΕ κομμα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ!!!

να μην παρεξηγηθω....δεν εχω κατι με τα κομματα αυτα...ουτε σημαινει σωνει και ντε πως υποστηριζω καποιο αλλο πλην των οσων κομματων ανεφερα ή υπονοησα......εννοω ομως οτι ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και μετα εχουμε οποιαδηποτε αλλην ιδιοτητα(πολιτική ή οχι)....οπως : ψηφοφοροι κομματων,προεδροι σε πελοποννησιακες κυνηγετικες λεσχες κτλπ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ....ουτε κι ομως,φερ ειπειν,ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΥΣ-ΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛ-Α-ΣΚΟΥΖΩ...

ειμαστε ΓΑΥΡΟΙ απο τον ΠΕΙΡΑΙΑ (ή εστω απο τα περιχωρα του ιερου Πειραιως,την Αθηνα,τα νησια,την επαρχια εν γενει)
ΓΑΜΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΑΖΕΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΡΑ (ΒΟΡΡΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ....ΒΛΕΠΕ : ΣΚΟΠΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ..)
ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΑΜΕ [ΤΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ : ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΠΑΝΕ ΠΑ-ΝΤΟΥ(ΟΙ ΕΦΤΑΘΥΡΙΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)]
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ
ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΜΕ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΠΑΛΕ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ..ΜΗΝ ΤΗΝΕ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΑΛΛΙΩΣ...ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ..ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ)
ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΘΥΡΑ 7
ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ...ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ....)

Εικόνα Chief Bromden

Για αρχή συγχαρητήρια savva για το άρθρο, τη σχέση πολιτικής και ΘΡΥΛΟΥ την αναλύεις πολύ σωστά!

Όσον αφορά τον Μανούσκο:
Είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια να σπιλώνουν τους εν ζωή παράγοντες του Θρύλου, τώρα είδαμε και αυτό...
Το μένος τους απέναντι στον Ολυμπιακό δεν έχει όρια, οι αποδεδειγμένες σχέσεις της αλογοτροφής με την Χούντα και το πολιτικό κατεστημένο πονάει πάρα πολύ, ακόμα και αυτούς που γιορτάζουν κάθε χρόνο το Χουντέμπλευ ,κατά βάθος το ξέρουν καλά, είναι βάρος ασήκωτο,για κάποιους άλλους αποτελεί ύψιστη τιμή βέβαια η ταύτιση με τη χούντα (μη λέμε ονόματα Τάκη), ψάχνουν αντίβαρα σπιλώνοντας τον Ολυμπιακό μας και τους ανθρώπους του, δυστυχώς για αυτούς η ιστορία έχει γράψει, και συνεχίζει να γράφει σαν να μην πέρασε μια μέρα... θέλει η πουτάνα να κρυφτεί...

Για την προσπάθεια στον Δήμο Πειραιά πέρα από τον Ολυμπιακό ερυθρόλευκο δεσμό μας που είναι αδιάρρηκτος και αυτό τα λέει όλα, αναλογίζομαι και αυτό: Αν ο Μαρινάκης προχώρησε σε ενίσχυση αξίας τουλάχιστον 500.000 € για την επισκευή σχολείων στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά που δεν τον συνδέει απολύτως τίποτα φαντάζομαι τι έχει να προσφέρει για τον Πειραιά του, τον Πειραιά του Ολυμπιακού του, τον Πειραιά του λαού του, και πόσο μάλλον όταν μέσα από αυτή την προσπάθεια βγαίνει μπροστά και ''παίζει'' το όνομα του και την υστεροφημία του.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Σάββα, βάζεις τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Ο καθείς μας ας ψηφίζει πάντοτε με γνώμονα τα πιστεύω και την ιδεολογική του προσήλωση, αλλά και με την προσωπική του εκτίμηση των πραγμάτων και της εν γένει κατάστασης. Τον Ολυμπιακό ας μην τον ανακατεύει κανείς σε όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω και πέρα από όλα αυτά. Εμείς ως σωστοί γαύροι και ενήμεροι περί την ιστορία του Θρύλου, πρέπει πρώτοι να προστατεύσουμε τον Σύνδεσμό μας από τους απ' έξω εχθρούς και από τους (δεν είναι και λίγοι) από μέσα Εφιάλτες.

Γι' αυτό, ω πάσης φύσεως και καταγωγής καθήκια, κοιλεντρωτά και βοθρολύματα, κάτω τα βρωμόχερά σας από την ιερή μνήμη του Μανούσκου, του πατριάρχη μας! Σιχαμεροί αναθεωρητές της ιστορίας, παίξτε σε άλλο γήπεδο. Την ιστορία του Ολυμπιακού δεν θα την αφήσουμε να σπιλωθεί από κανέναν "καλοθελητή" ή "αντικειμενικό". Στον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς, που είμαστε όλοι εμείς οι γαύροι ολυμπιακοί οπαδοί, υπάρχουν και δραστηριοποιούνται φιλέρευνοι ιστοριοδίφες και έγκριτοι ιστορικοί, που τεκμηριώνουν ψηφίδα την ψηφίδα την ιστορία του Θρύλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμένατε. Σας έλαχε όμως! Και πώς να το αποφύγετε πια; Hic sunt leones!

Εικόνα apostolos gaganis

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Μ΄ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ( Κινεζικη παροιμια )

Αυτη η καθοδος του Μωραλη στον Πειραια, με τη στηριξη των Μαρινακη, Κοκκαλη, τη στελεχωση ( οπως ακουω ) της κινησης απο πολιτες κυρους ολων των δημοκρατικων ιδεολογικων ρευματων και περιβεβλημενη την τεραστια και ασπιλη σημαια του ΘΡΥΛΟΥ, αποτελει κατα τη γνωμη μου ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Φαινεται να ειναι καλα μελετημενη, μενει να αποδειχθει πως ειναι και καλα σχεδιασμενη, ενω εχω μεσα μου την αισθηση πως ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ - εφ΄οσον αποβει πετυχημενη - ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ας το΄πω ετσι, ΕΚΠΤΥΞΗ...

Ασφαλως και ο δημοτης του Πειραια ειναι ο επιφορτισμενος με το απεριοριστο και αδιαμφισβητητο δικαιωμα ( αλλα και χρεος ),της τελικης κρισης. Δεν αρκει απλως η φανελλα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, για να προσελκυσεις. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΑΥΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ. Εκεινο που θελω να τονισω παντως απο τωρα, ως κατακλειδα, ειναι τουτο: Το εγχειρημα για το οποιο μιλαμε, περιμενω με σιγουρια ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ. Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙΤΩ. ΟΣΟ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, βλεπω οτι επιχειρουν να ΄΄ χτυπησουν΄΄ παγιωμενα συστημικα ΄΄τειχη΄΄, τα οποια θ΄αντισταθουν μανιασμενα και με ολα τα μεσα. ΕΔΩ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΟΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ, ΟΥΚ ΑΝΕΥ. Υπαρχει τιποτα σχετικο απο αυτους τους δυο, και δεν το ξερουμε;