ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΤΣΑ-ΜΠΟΥΜΠΛΗ



Συνεχίζουμε από εδώ την ανάλυση της υπόθεσης ''Ρότσα-Μπουμπλής'', ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Στο προηγούμενο κείμενο, όπως βλέπουμε, γίνεται αναφορά στη δίκη των εμπλεκομένων στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις αρχές του 1985. Τέτοιες μέρες σαν σήμερα το 1983 είχε εκδοθεί το παραπεμπτικό βούλευμα γι'αυτήν τη δίκη. Ας το δούμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 18-12-1983
 
 
 
 
Βούλευμα 4674/83 λοιπόν από το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αφορούσε το Χουάν Ραμόν Ρότσα ''Μπουμπλή'' και τον ''καπετάνιο'' Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ, μαζί με τα υπόλοιπα 11 μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Ο Ρότσα με ψευδή δήλωση παραπλάνησε τις Αστυνομικές Αρχές, που του εξέδωσαν ΠΛΑΣΤΗ αστυνομική ταυτότητα, ενώ εξαπάτησε και το Δήμο Αιγάλεω, ο οποίος εξέδωσε πιστοποιητικό ότι ο Ρότσα ''Μπουμπλής'' ήταν δημότης του, στηριζόμενος σε ψευδή βεβαίωση του Ρότσα, η οποία είχε εκδοθεί το 1975 στην Αργεντινή. Τα ψέματα του Ρότσα, σύμφωνα με το βούλευμα, ήταν:
 
1) Tο ότι το επώνυμό του ήταν ''Μπουμπλής'', ενώ ήταν Ρότσα.
 
2) Το ότι το μικρό του όνομα ήταν ''Χουάν Ραμόν Ρότσα'' (έτσι, με το επώνυμο μαζί, είχε αναγραφεί στην ψευδή βεβαίωση που προσκόμισε ο Ρότσα από την Αργεντινή, για να πάρει το πιστοποιητικό από το Δήμο Αιγάλεω ότι ήταν δημότης του και να ''ελληνοποιηθεί'') και όχι σκέτο ''Χουάν Ραμόν''.
 
3) Το ότι πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μπουμπλής, ενώ ήταν ο Οσβάλντο Ρότσα.
 
4) Το ότι μητέρα του ήταν η Λουτσία Καρντόσα, ενώ ήταν η Ελίντε.
 
5) Το ότι είναι Έλληνας υπήκοος, ενώ ήταν (και παρέμενε την στιγμή της έκδοσης του βουλεύματος) Αργεντινός.
 
6) Το ότι είναι Χριστιανός Ορθόδοξος στο θρήσκευμα, ενώ ήταν ρωμαιοκαθολικός παπικός χριστιανός.
 
7) Το ότι είναι δημότης Αιγάλεω, ενώ ήταν δημότης του Σάντο Τόμε της επαρχίας Κοριέντε στην Αργεντινή.

Με τα παραπάνω ψεύδη ο Ρότσα κατάφερε κι έβγαλε παρανόμως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, αλλά και δελτίο από τη βαρδινογιαννική ΕΠΟ, ώστε να αγωνίζεται ως ''Έλληνας'' με τα χρώματα του ΠΑΟ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο ''καπετάνιος'' Γιώργος Βαρδινογιάννης και τα υπόλοιπα 11 μέλη του τότε Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ, παραπέμφθηκαν να δικαστούν για ηθική αυτουργία και για χρήση αναληθών πιστοποιητικών, προκειμένου να πετύχουν την έκδοση δελτίου στον παίκτη Ρότσα από την ΕΠΟ ως ''Έλληνα''.
 
Αυτός είναι και ο πυρήνας των κατηγοριών εις βάρος του Ρότσα. Στην επόμενη σχετική μας ανάρτηση θα δούμε το ποιος τον έφερε στην Ελλάδα και το πώς προέκυψε αυτό το ''Μπουμπλής''...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Και οι τραγικοί βάζελοι φώναζαν τότε: Φόρτσα Ρότσα, Μπουμπλής, χαχαχαχαχαχα, τραγικοί απλά...Πάντως παικταράς ο συγκεκριμένος...

Εικόνα ThomasK

Μεμονωμένο περιστατικό/ανθρώπινο λάθος Νο 345ο.