ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΡΑ



Το 2013, μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1 στο ΟΑΚΑ, ο τότε αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας άσκησε ποινική δίωξη κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, επειδή υποτίθεται ότι στο ημίχρονο του τελικού εισήλθε στα αποδυτήρια, στο χώρο των διαιτητών της αναμέτρησης και απείλησε το διαιτητή Γιάχο, ώστε στη συνέχεια του ματς να σφυρίζει πιο ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό.
 
 
Ο Μαρινάκης σύρθηκε σε δίκη, αθωώθηκε πρωτοδίκως,
 

 
αλλά και σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που άσκησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Ζημιανίτης.
 
 
Xθες το απόγευμα, στο ημίχρονο του παιχνιδιού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ ΠΑΟ-Ολυμπιακός 68-61, ο επώνυμος φίλαθλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εισήλθε στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών της αναμέτρησης, με σκοπό να τους ευχηθεί, λέει, ''χρόνια πολλά''.
 
 
Μάλιστα από την ΚΑΕ ΠΑΟ βγήκε non paper στο ημίχρονο ότι υπήρχαν έντονα παράπονα κατά του πρώτου διαιτητή, Τάσου Πηλοΐδη, επειδή υποτίθεται ότι είχε πάρει 11 σφυρίγματα στο ματς και όλα ήταν υπέρ του Ολυμπιακού.
 
 
Όλως τυχαίως, στο δεύτερο ημίχρονο η διαιτητική συμπεριφορά του Πηλοΐδη άλλαξε κι από εκεί που σφύριζε ό,τι έβλεπε, άρχισε κι αυτός να γέρνει προς το ''πράσινο'', κάτι που επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.
 
Στην τρίτη περίοδο είδαμε και τον κύριο Πηλοΐδη να μπαίνει στην εξίσωση…
 
Ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάνει δικαστικό αγώνα για να σταματήσει ο κόσμος να τον θεωρεί ''μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΠΑΟ''. Υποτίθεται ότι έχει παραδώσει τις μετοχές του στο ''βαθύπλουτο'' Μάνο Παπαδόπουλο. Καμία αντίρρηση, από την στιγμή που αυτό απεφάνθη η ''αδιάφθορη'', ''αδιάβλητη'' και ''αδέκαστη'' ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι ''τυφλή'' και ''δεν επηρεάζεται από διάφορους μεγαλοσχήμονες''. Εδώ στήνονται θεατρικές παραστάσεις στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για να δικαιολογηθεί η ''κερδοφορία'' της ΚΑΕ ΠΑΟ και να εγκριθεί η μεταβίβαση μετοχών στο Μάνο Παπαδόπουλο, τι να λέμε τώρα... Ούτε μέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟ είναι λοιπόν επισήμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ούτε μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ ΠΑΟ. Τι προκύπτει επομένως;
 
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΟ.
 
Θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ώστε να συρθεί σε δίκη ο ''επώνυμος φίλαθλος'' της ΚΑΕ ΠΑΟ; Αν δεν το κάνει, προκύπτει ευθύνη για τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Όταν βγήκε το διατακτικό του παραπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της ''εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο'', ο υφυπουργός Αθλητισμού έσπευσε να κάνει δήλωση από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν, προεξοφλώντας το τέλος των παραπεμπομένων από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη κι αν δεν κινητοποιούνταν προς αυτήν την κατεύθυνση οι ποδοσφαιρικές Αρχές του τόπου μας. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ήταν αποφασισμένος να εκδόσει διαπιστωτική πράξη για να υποχρεωθούν να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους και να απομακρυνθούν από τις ΠΑΕ τους οι υπόδικοι μέτοχοι-παράγοντες των ποδοσφαιρικών ομάδων.
 
ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΚΙ ΕΔΩ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ;
 
Μένει να το δούμε. Όπως και να'χει, υπάρχουν κι άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ.
 
Ήταν να μην ξεκινήσει το… γαϊτανάκι. Κι επειδή δεν φοβούνται όλοι, κι επειδή κάποια στιγμή πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, κι επειδή αν ξεκινήσει το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ετοιμαστείτε για μεγάλα γούστα, που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη. Γιατί χθες (Δευτέρα) κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγή κατά της ΕΟΚ, η οποία θα εκδικαστεί τις 27/11/2018!
Την αγωγή -για την οποία σας είχαμε ενημερώσει πριν πέντε ημέρες (δείτε εδώ)- υπογράφουν οι 11 διαιτητές, με πρώτο και καλύτερο τον Ανέστη Πανταζή, οι οποίοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους από την Ομοσπονδία. Είναι οι πρώτοι που αποφάσισαν ότι δεν θα χαρίσουν χρήματα στην ΕΟΚ, ότι δεν θα γίνουν «υποχρεωτικά» χορηγοί των πρωταθλημάτων.
Τα εξώδικα και η προσπάθεια επικοινωνίας με την Ομοσπονδία δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι προχώρησαν σε αγωγή, στα ποινικά δικαστήρια. Τι σημαίνει αυτό; Απλά να σημειώσουμε πως το συνολικό κόστος της ΕΟΚ απέναντι στους διαιτητές ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ. Οι 11 έκαναν απλά την αρχή, ακολουθούν κι άλλοι και σε λίγο θα υπάρξει γενικευμένη αντεπίθεση των «γκρίζων», που χόρτασαν από υποσχέσεις.
Το καλό για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την ηγετική ομάδα είναι πως θα έχουν φύγει πολύ νωρίτερα από τη θέση τους, ώστε να μην κληθούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα, αλλά αυτό είναι το θέμα της επόμενης μέρας. Αυτό που για την ώρα κρατάμε είναι πως έσπασε ο φόβος και οι διαιτητές διεκδικούν τα χρήματα που τους χρωστά η Ομοσπονδία.
 
3 εκ. ευρώ αξιώνουν ως χρωστούμενα κάποιοι εργαζόμενοι, από μία ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ Ομοσπονδία. Δεν πρέπει να παρέμβει ο αρμόδιος υφυπουργός για να υποστηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων, ως αριστερός πολιτικός μάλιστα που δηλώνει; Βεβαίως δεν είναι η μοναδική αξιοσημείωτη διάσταση που υπάρχει σε αυτήν την είδηση. 3 εκ. ευρώ είναι πολλά χρήματα. Αν όντως έπρεπε να δοθούν σε διαιτητές και δεν δόθηκαν, κάπου πρέπει να κατέληξαν αυτά τα λεφτά ή έστω κάπου να παραμένουν, κλειδωμένα σε κάποια συρτάρια ή ταμεία. Θα παρέμβει ο Βασιλειάδης για να ελέγξει την πιθανότητα ύπαρξης οικονομικού σκανδάλου στην ΕΟΚ;
 
Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΙΓΚΑΤΙΕΒΙΤΣ ''ΣΑΒΒΙΔΗ'', ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ (ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΙΓΚΝΑΤΙΕΒΙΤΣ, ''ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ''), ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ''ΚΑΘΑΡΣΗ''; ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ;
 
Περιμένουμε βεβαίως και την ''αδέκαστη'' και ''αδιάφθορη'' ελληνική Δικαιοσύνη. Θα ανοίξει ποτέ κάποιο τηλέφωνο παράγοντα ή/και διαιτητή του μπάσκετ, ώστε να ελεγχθούν για πιθανά οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα; Μόνο στο ποδόσφαιρο ανοίγουν τηλέφωνα και ΜΟΝΟ αυτών που σχετίζονται με τον Ολυμπιακό, ε; Με τα 30 και βάλε περιστατικά της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ εγκληματικής οργάνωσης Μελισσανίδη-Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', δεν πρόκεται να ασχοληθεί κανείς, έτσι;
 
Ραντεβού στις κάλπες...
 

Σχόλια

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Εδώ και 20 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί κανένας αρμόδιος με την ομοσπονδία του φάρου..
Άσε που η "πολιτεία" εξυγιαίνει το ποδόσφαιρο και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με άλλα αθλήματα

Εικόνα Romain

Εδώ

http://to10.gr/basket/basket-league/122867/olybiakos-18-fasis-pou-diamar...

φαίνονται οι φάσεις από το ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ στο ΟΑΚΑ.

Και είναι οχι μία, όχι δύο, όχι τρείς... είναι 18!

Εικόνα takis xwsiar

Μαζι με αυτά,βαλε Σαββα και τις ομορφιες που φτιαχνει η κυβερνηση της Μπετης με τον βαζελο.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΚΤΟ,ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!Σου λεει,αμα εχω και τους Ολυμπιακούς και τους βαζελους εναντιον μου,απο ποιους θα μαζεψω προβατα? Και κοιτα τωρα,τι κανει.Βαζει τους δικους του,δηλαδη Σαμπιντι-Μελισσανιδη,να στηριζουν με κάθε τροπο και με ασπρα και με μαυρα χρηματα τον βαζελο και σύγχρονος να κανουν και τις ομορφιες τους στο πρωταθλημα.Με έναν σμπαρο,δυο τριγωνια!Εγω φιλε πιστευω ότι στο μπάσκετ,αργα η γρηγορα ετσι όπως παει θα γινει το πληγμα στους βρομιαρεους.Ειναι σημαντικα αυτά που γινονται,και θα'χει κι'αλλα.Εκει,ο ντραγκις και ο κολογερας είναι κυριως απέναντι μας.Στο ποδοσφαιρο όμως,ο πολεμος αυτος είναι κυριως απέναντι στην ποιο βρωμικη και μαφιοζικη κυβερνηση ολων των εποχων.Και φαντασου ότι στην Ελλαδα για να παρεις αυτόν τον "τιτλο",με αυτους που εχουν περασει,πρεπει να εισαι πολύ..ποιο! ΟΙ ΣΥΓΑΥΡΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΒΒΑ,ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ!!

Εικόνα REDHERAKLIO

Στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ,αλλά και στα ερασιτεχνικά, αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα λύνουν,ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ, οι διοικήσεις του τεράστιου μεγέθους στην ελληνική κοινωνία που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....

Εικόνα Marios

Δεν υπαρχει δικαιοσυνη σε αυτην την χωρα οταν μπλεκεται το πολιτικο συμφερον,τουλαχιστον οι παλαιοτεροι το πηγαιναν μεχρι ενα σημειο,αυτοι εδω εχοντας μεσα τους την πεποιθηση οτι ειναι αμολυντοι ή τελοσπαντων οτι δεν εφαγαν περισσοτερο απο τους αλλους το εχουν παει 10 βηματα παραπανω.Ακομα και ο Σαμαρας που το ξεκινησε αυτο με τον Μαρινακη,καπου το σταματησε ρε πουστη μου,καπου θεωρησε οτι δεν μπορει να το παει αλλο,κι ομως αυτοι συνεχιζουν ακαθεκτοι μονο και μονο για να υπηρετησουν αυτους που τους στηριζουν για να μεινουν απλα στην εξουσια.Δεν εχω ξαναδει τετοιο θρασος ποτε στην ζωη μου.Οσο για το χθεσινο ξεφτιλικι αυτου που λεγεται ελληνικο μπασκετ,εγω ενα εχω να πω,πρωταθλημα δεν θα παρουμε ρε φιλε,οτι και να κανουμε καφρους θα μας πουν,κατι θα βρουν τελος παντων να μας μειωσουν τα πουστρακια,δεν το κανουμε Κοσσυφοπέδιο που λεει ο λογος,να βρουμε το πιο μπασκετικο γηπεδο στην Αθηνα και να παμε να παιξουμε τους τελικους εκει ρε πουστη μου,να δουμε ωραιες καταστασεις,δηλαδη ειναι παραλογο αυτο που λεω,δεν γινεται να το ζουμε αυτο με τους πουστηδες και να μην αντιδρουμε καθολου,ο Βασιλακοπουλος και αυτοι η παστα δημοσιογραφων που στηριζει το ελληνικο μπασκετ ειναι δεδομενοι,για τα επομενα 20χρονια αυτη θα ειναι η λογικη που θα αντιμετωπιζουν τα πραγματα!

Εικόνα REDHERAKLIO

ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΧΑΘΗΚΑΜΕ....

Εικόνα savvas gridlock

Τι να κάνουμε δηλαδή; Να τους κάνουμε μάγκες;

Εικόνα Harry red logic

Σάββα, μια γάτα την ξεσκίζει ένα λυκόσκυλο ,ένα λυκόσκυλο το κατασπαράζει ένα λιοντάρι!
Εδώ έχουμε ένα λυσσασμένο σκύλο…. Επομένως πρέπει να βρούμε ένα λιοντάρι και όχι δυο φασιανούς! (ισχύει παντού…)
Ο νοών νοείτω!

Εικόνα savvas gridlock

Χάνεις το δίκιο σου με το παράδειγμα για τους φασιανούς, Χάρη. Έστω κι έτσι, όμως, μπορεί να κουβαλήσουν θανατηφόρα μικρόβια πετώντας οι φασιανοί και να την πατήσει το λιονταράκι που κατά βάθος είναι χαμστεράκι.

Εικόνα Romain

Μπράβο Σάββα. Συνέχισε να τους κτυπάς με την αλήθεια.

Και εμείς με τις ΚΑΛΠΕΣ!

Εικόνα Φάνηςγαυρος

Σκουπίδια θα ματωσετε! Στις κάλπες πάντα... Εύχομαι καλή β εθνική στο βρωμοσωματειο Αμπελοκήπων με σήμα την αλογοτροφη... Καλό οαεδ σε αρδ κ υπαλλήλους του dpg7000... Στα σκατα όλοι!