NON PAPER ΜΑΞΙΜΟΥ: ''Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΣ...''



Η εφημερίδα ''Παραπολιτικά'' κυκλοφόρησε σήμερα με αυτό το πρωτοσέλιδο.
 
Διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, µεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόµα και σήµερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, µεταξύ του 2016 και του 2017 απο καλύπτει, µιλώντας στα «Π», ο βασικός µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός. 
Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και ο Άρειος Πάγος αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχο νταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, σε δεύτε ρη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συν δέονταν µε τον σύµβουλο του υπ. Οικονοµι κών, Ευ. Τσακαλώτου, και συγκεκριµένα τον κ. Α. Πουλιάση. Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείµενο του εκβιασµού, σύµφωνα πάντα µε τους ισχυρισµούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: να παραχωρήσει ένα σηµαντικό µερίδιο της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειµένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό. 
Στην πρώτη περίπτωση, από τα «ενδιάµεσα πρόσωπα» του τότε αναπληρωτή υπουργού και του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους τού ζητήθηκε το 50% της αµοιβής του, η οποία ανήρχετο στο ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ. ∆ηλαδή η «µίζα» που ζητούσαν για τους δύο κυβερνητικούς θα έφτανε τα 3,6 εκατ. ευρώ.
Εναν χρόνο µετά κι αφού είχαν προηγηθεί ένας ανασχηµατισµός και µια αλλαγή προσώπων στις επίµαχες θέσεις, το ποσοστό που του ζητείτο από την αµοιβή του για λογαριασµό πλέον του συµβούλου του υπουργού Οικονοµικών, Ευ. Τσακαλώτου, µειώθηκε στο 25%. Μέρος της υπόθεσης αυτής και συγκεκριµένα όσα αφορούν τους εκβιασµούς του 2017 αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της, την προηγούµενη Κυριακή, η εφηµερίδα «Το Βήµα». Σήµερα όµως για πρώτη φορά ο κ. Λιβανός µιλάει στα «Π» για την ασύλληπτη περιπέτειά του στους διαδρόµους της κυβερνητικής διαφθοράς του υπουργείου Οικονοµικών.
Το κρίσιµο και νέο στοιχείο που αποκαλύπτει µέσω των «Π» είναι ότι οι εκβιασµοί των κυβερνητικών για να αποκτήσουν µέρος της αµοιβής του άρχισαν δύο χρόνια πριν και συγκεκριµένα το 2016. Και µάλιστα όχι από «ενδιάµεσα πρόσωπα» που συνδέονταν µε σύµβουλο του υπουργού Οικονοµικών, αλλά απευθείας µε αναπληρωτή υπουργό, αλλά και κυβερνητικό στέλεχος που θεωρείτο υπεράνω υποψίας. 
Αξίζει να σηµειωθεί ότι για τις εν λόγω καταγγελίες ο κ. Λιβανός έχει, όπως αποκαλύπτει στα «Π», οπτικό και ακουστικό υλικό από τους εµπλεκοµένους, ενώ µέρος αυτού του υλικού βρίσκεται ήδη στα χέρια της ∆ικαιοσύνης. Για να καταγράψουµε από την αρχή το ιστορικό της υπόθεσης:
Τον Φεβρουάριο του 2015, επί υπουργίας στο Οικονοµικών του Γ. Βαρουφάκη, ο κ. Λιβανός προσέφυγε σε αυτόν διεκδικώντας τη νόµιµη αµοιβή των 7,2 εκατοµµυρίων ευρώ για την υπόθεση «Καρούζος-gate», στην οποία ήταν βασικός µάρτυρας κατηγορίας. Ο κ. Βαρουφάκης τον παρέπεµψε τότε στην αναπληρώτρια υπουργό, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είχε την αρµοδιότητα για αυτά τα θέµατα.
Τα «Π» σήµερα αποκαλύπτουν το σχετικό έγγραφο της εποχής, µε ηµεροµηνία 3 Απριλίου 2015. 
Ακολούθησαν η αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη και της κυρίας Βαλαβάνη, εκλογές και σχηµατισµός νέας κυβέρνησης. Ο κ. Λιβανός επέστρεψε στο αίτηµά του επί υπουργίας Ε. Τσακαλώτου. Στη φάση αυτή, και συγκεκριµένα τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2016, ο κ. Λιβανός είχε τις πρώτες οχλήσεις, που στη συνέχεια έγιναν πιέσεις και εκβιασµοί, να παραχωρήσει ως «µίζα» το 50% της αµοιβής του σε κυβερνητικά στελέχη. Ο κτηµατοµεσίτης Ιωσήφ Λιβανός περιγράφει στα «Π»: «Η πρώτη οµάδα εκβιαστών λειτούργησε το 2016 σε βάρος µου, δρώντας για λογαριασµό αναπληρωτή υπουργού και άλλου ανώτατου στελέχους της κυβέρνησης, όπως ισχυρίστηκαν, απαιτώντας να καταβάλω το 50% της νόµιµης αµοιβής µου, ώστε να υπογραφεί η εκκρεµής διάταξη για την εφαρµογή του νόµου».
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Λιβανός αρνήθηκε πλήρως την πρόταση που του έγινε. Το θέµα του παρέµεινε σε εκκρεµότητα, παρά το γεγονός ότι µέχρι τον Σεπτέµβριο του 2016 οι συζητήσεις και οι ασφυκτικές πιέσεις σε αυτόν συνεχίζονταν. Στον ανασχηµατισµό που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός, πρόσωπα του οποίου ζητούσαν από τον κ. Λιβανό το 50% της αµοιβής, αποχώρησε από την κυβέρνηση.
Ο κτηµατοµεσίτης, ενθαρρυµένος από την αλλαγή των προσώπων, επιχείρησε και πάλι να διεκδικήσει την αµοιβή του. Τον Φεβρουάριο του 2017 όµως, αντί το υπουργείο Οικονοµικών να ανταποκριθεί, παρά το κυνήγι της φοροδιαφυγής που είχε εξαγγείλει, ο κ. Λιβανός άρχισε να δέχεται νέο κύµα εκβιασµών. Αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν οι κ. Α. Κωσταρής και Β. Χρυσόπουλος εκ µέρους, σύµφωνα µε τα καταγγελλόµενα, ενός εκ των έξι στενών συνεργατών του υπουργού Ευ. Τσακαλώτου, του κ. Α. Πουλιάση, και του ζητούσαν το 25% των 7,2 εκατ. ευρώ της αµοιβής του. Εκ του ποσοστού αυτού, ο σύµβουλος του κ. Τσακαλώτου, σύµφωνα µε τους µεσολαβητές, θα εισέπραττε το 10%. Από την πλευρά του, σηµειωτέον, ο κ. Πουλιάσης αρνείται κάθε σχέση µε την υπόθεση, ενώ στο ίδιο µήκος κινούνται και τα δύο πρόσωπα, οι κ. Κωσταρής και Χρυσόπουλος, οι οποίοι φέρονται να λειτούργησαν για λογαριασµό του.
Εφθασε έως και στον πρωθυπουργό
ΑΠΟΘΑΡΡΥΜΕΝΟΣ από τις εξελίξεις και τη δοµική διαφθορά των εναλλασσόµενων κυβερνητικών στελεχών στο υπουργείο Οικονοµικών, ο κ. Λιβανός αποφάσισε τον Οκτώβριο πλέον του 2017 να επιχειρήσει να έρθει σε επικοινωνία µε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίµου και να καταγγείλει το καθεστώς των εκβιασµών του οποίου είχε πέσει θύµα. Η επικοινωνία του αρχικά έγινε µε τον υπάλληλο της Γενικής Γραµµατείας του Πρωθυπουργού, Γιώργο Θεοχάρη, στα µέσα Οκτώβρη του 2017, όπως αναφέρει στα «Π» ο κ. Λιβανός, στον οποίο εξέθεσε τα γεγονότα. Αυτός τον παρότρυνε να καταθέσει εγγράφως την καταγγελία του.
«Η καταγγελία για εκβιασµό έχει κοινοποιηθεί και στο γραφείο του πρωθυπουργού γραπτώς στις 23 Οκτωβρίου 2017», τονίζει ο κ. Λιβανός στα «Π», προσθέτοντας: «∆υστυχώς, ο κ. σύµβουλος (σ.σ.: Α. Πουλιάσης) παρέµενε στη θέση του, ενώ είχαν αυξηθεί οι πιέσεις από τους εκβιασµούς και µε απειλούσαν να µην προσφύγω εκεί που είχα προσφύγει (σ.σ.: γραφείο του πρωθυπουργού) και µου έλεγαν ότι µόνο µε υπογραφή του κ. Τσακαλώτου και θετική εισήγηση των συµβούλων του θα εφαρµοστεί ο νόµος».
Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία δηµοσιοποιούν τα «Π», ο κτηµατοµεσίτης αναφέρεται σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης, ενηµερώνοντας πως όλο αυτό το διάστηµα που είχε καθυστερήσει υπέρµετρα η εφαρµογή του νόµου τον προσέγγισαν «διάφοροι “κύριοι”, οι οποίοι του έθεσαν ως όρο ικανοποίησης των νόµιµων αιτηµάτων του τη µεσολάβησή τους, προκειµένου να εφαρµοστεί ο νόµος από τον αρµόδιο υπουργό Οικονοµικών». Παράλληλα, στην επιστολή επισηµαίνεται πως τα συγκεκριµένα πρόσωπα, για να πείσουν τον κτηµατοµεσίτη ότι είχαν «τα µέσα και τις διασυνδέσεις µε τους κατάλληλους ανθρώπους», τον οδήγησαν στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου, χωρίς έλεγχο, και τον σύστησαν στον σύµβουλο του υπουργού Οικονοµικών.
Σηµειώνεται πως τα ίδια πρόσωπα, σύµφωνα µε την καταγγελία του κ. Λιβανού, του γνωστοποίησαν -επίσηςπως σύµβουλος, επικεφαλής ανεξάρτητης Αρχής, ζήτησε 150.000 ευρώ προκειµένου να γίνει θετική εισήγηση για την υπόθεσή του. Αρα, ο εκβιασµός, σύµφωνα µε τον κ. Λιβανό, αντί να εξαλειφθεί, γινόταν ακόµα πιο σκληρός, µε ακόµη περισσότερα στελέχη της διοίκησης να εµπλέκονται σε αυτόν. 
Eξώδικα σε Τσίπρα, Τσακαλώτο
ΜΕΤΑ την παρέλευση κάποιων εβδοµάδων και συγκεκριµένα στις 13 Νοεµβρίου 2017, ο εξοργισµένος από όσα αντιµετώπιζε κ. Λιβανός επιχείρησε να ακολουθήσει µια νέα τακτική: έστειλε ταυτόχρονα τρία εξώδικα µε ανάλογο περιεχόµενο. Το ένα προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, το άλλο προς τον υπουργό Οικονοµικών, Ευ. Τσακαλώτο, και ένα ακόµη προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ηµητρίου, προκειµένου να βρει κάποιο επίπεδο προστασίας από τη ∆ικαιοσύνη. Την αµέσως επόµενη ηµέρα το υπουργείο Οικονοµικών φέρεται να έστειλε την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αυτό αποτελεί και ένα επιχείρηµα από την πλευρά της κυβέρνησης. Η καταγγελία ήδη κινείτο προς διερεύνηση, στη βάση της ενηµέρωσης που είχε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το εξώδικο-καταγγελία του κ. Λιβανού.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ίδιος ο κτηµατοµεσίτης, µιλώντας στα «Π» και υποστηρίζοντας: «∆ιαψεύδω κατηγορηµατικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Οικονοµικών, ότι µε δική τους πρωτοβουλία στις 14 Νοεµβρίου 2017 κοινοποίησαν την καταγγελία µου για εκβιασµό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Πρώτος εγώ σε εξώδικη δήλωση-καταγγελία στις 14 Νοεµβρίου 2017, µία ηµέρα πριν, προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονοµικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη ∆ηµητρίου. Για λόγους ηθικής τάξεως και προκειµένου να προστατευτεί το κύρος της και ο θεσµός της ∆ικαιοσύνης άµεσα επικοινώνησαν µαζί µου από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου ενηµερώθηκα ότι η καταγγελία µου διερευνάται.
Αναγκάστηκαν να στείλουν την καταγγελία στην Εισαγγελία µία ηµέρα µετά τη δική µου καταγγελία στον Αρειο Πάγο. Προς απόδειξη της διάψευσής µου, σας υποδεικνύω την πρώτη σελίδα του εξωδίκου-καταγγελίας, την αναφορά µου στη σελίδα 11 του εξωδίκου, καθώς και το έγγραφο παράδοσης και παραλαβής του από τον δικαστικό επιµελητή τόσο από το γραφείο του κ. Τσακαλώτου, ώρα 10.45 π.µ., 13 Νοεµβρίου 2017, και το ίδιο από την παράδοση-παραλαβή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ηµητρίου, ώρα 13.00».
Από τον Νοέµβριο του 2017 µέχρι τον Ιανουάριο του 2018 καµία ουσιώδης εξέλιξη δεν υπήρχε, πέρα από την εισαγγελική έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη. Στις 23 Ιανουαρίου 2018, ωστόσο, ο κτηµατοµεσίτης Ι. Λιβανός κατέθεσε υπόµνηµα στη 13η πταισµατοδίκη Αθηνών, στο οποίο περιέγραφε το ιστορικό της εκβίασής του το 2017, και προσκόµισε τις συνοµιλίες του µε την οµάδα των προσώπων που φέρονται να δρούσαν για λογαριασµό του συµβούλου του υπουργού Οικονοµικών. 
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Η Νέα ∆ηµοκρατία, µε αφορµή το δηµοσίευµα της κυριακάτικης εφηµερίδας «Το Βήµα» για την υπόθεση, έχει παρέµβει ήδη, ζητώντας πειστικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση, ενώ βουλευτές της κατέθεσαν και ερώτηση στο Κοινοβούλιο, µε κύριο ζήτηµα την εµπλοκή του συµβούλου του
Ευκλείδη Τσακαλώτου στην καταγγελλόµενη υπόθεση εκβιασµού του κτηµατοµεσίτη.
 
 
Ποια ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου για όλα αυτά; Ας την δούμε.
 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει ''ναρκέμπορο'' το Βαγγέλη Μαρινάκη. Δίχως κανένα στοιχείο, την ώρα που η δίωξη που ο ίδιος προσωπικά παρήγγειλε εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την ΕΠΙΟΡΚΗ ψευτο-εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, ουσιαστικά έγινε ΣΚΑΤΟΧΑΡΤΟ μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να ΜΗΝ απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στο Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως ζητούσε η Τζίβα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ αρχηγός του και πρωθυπουργός της χώρας μιλούν για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός σαν να είναι το sdna. Αυτό εδώ το ΣΚΟΥΠΙΔΙ,
 
 
ο αρχι-ψεύτης και ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, που είναι κολλητός φίλος του Ρωσοπόντιου σωματέμπορα μαφιόζου Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''
 
 
και παλεύει εδώ και μήνες να σώσει από τον αφανισμό σε όλα τα σπορ τον αγαπημένο του βάζελο, βρίζει με τα χειρότερα λόγια το Βαγγέλη Μαρινάκη.
 
ΟΙ ΓΥΦΤΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΑ, ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ.
 
Γαμώ την αριστερά σου ξεφτιλισμένε Αλέξη Τσίπρα και γαμώ κάθε ξεφτιλισμένο λαμόγιο και ΚΩΘΩΝΙ που σε ψήφισε και σε πίστεψε. Σκουπιδάκια του γυφτο-ΣΥΡΙΖΑ, αληταράδες, ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ και πιανόλες, που έχετε διορίσει όλα τα βρομόσογά σας παντού, μέχρι και τις γυναίκες σας κι ακόμη σας πιστεύουν και σας υπερασπίζονται ορισμένοι. Ρουφιάνοι αντιολυμπιακοί, λαμόγια, κλέφτες, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ...

Σχόλια

Εικόνα vetinary.the.patrician

μηνύσεις για το "ναρκεμπορος" θα πέσουν; Δεν πιστεύω ότι ο Βαγγέλης θα το αφήσει έτσι.. Μεγάλη γκάφα των ψεκασμένο το συγκεκριμένο..

Εικόνα thita

τι είχες γιάννη, ρωτάει ο άλλος, κουκιά σπέρνω, του απαντάει ο γιάννης

σαν να λέμε δημιουργική ασάφεια, σωστά?

επί της ουσίας, απάντηση μηδέν

στρατηγική ad hominem: σπίλωση του έμμεσα καταγγέλοντος διότι επί της ουσίας δεν μπορούμε να αντικρούσουμε

ποτέ στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν υπηρξε τόσο στυγνός πολιτικός εκβιασμός σε άνθρωπο όπως αυτός στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη

ας αναρωτηθούν όλοι οι Ολυμπιακοί τι συμβαίνει και βαράνε τον Μαρινάκη? Φοβούνται τις δουλειές (που δεν έχει) στην χώρα? Μήπως θέλει μίζα η "ηθικώς πλεονεκτούσα" συκυβέρνηση? ή μήπως ξέρουν πως όπως πήρε δήμο και περιφέρεια σε 20 μέρες, έτσι μπορεί να τους ξυρίσει και στις βουλευτικές, οπότε προσπαθούν να τον υποχρεώσουν εκβιαστικά να τους στηρίξει, κόντρα στην προσωπική του ιδεολογική ταυτότητα και καταβολές?

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ

Εικόνα Romain

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Εικόνα John Zolo

Μπραβο ρε Σαββα, Ευγε αγορι μου...

Εικόνα ven7

Πισω εχει η αχλαδα την ουρα...

Εικόνα Aktimon

Μπράβο, Savvas!
Η συμμορία "συριζαν(θ)έλ" αποκαλύπτεται ως η πλέον ελεεινή "πολιτική" συμμορία, που ενέσκηψε στόν τόπον μας στά 200 χρόνια τού "ελεύθερου" εθνικού μας βίου!
Καί πάλι εύγε στόν Savvas!