ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΒΕΝΤΕ



Ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Α' Εθνική=Eredivisie, βλέπουμε την τελική του βαθμολογία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2017-18.
 
 
Όπως βλέπουμε η Τβέντε τερμάτισε στη 18η και τελευταία θέση και υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική της Ολλανδίας. Βλέπουμε τώρα το μέσο όρο εισιτηρίων στο γήπεδο της Τβέντε στο φετινό πρωτάθλημα.
 
 
Βλέπουμε και τη χωρητικότητα του γηπέδου της Τβέντε.
 
 
ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 30.205 ΘΕΑΤΩΝ, Η ΤΒΕΝΤΕ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017-18 ΕΚΟΨΕ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 25.059 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 83% ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ.
 
Στους πίνακες παραπάνω βλέπουμε ότι η Χέρενφεν τερμάτισε 8η στο πρωτάθλημα κι έκοψε κατά μέσο όρο 20.318 εισιτήρια. Η χωρητικότητα του γηπέδου της Χέρενφεν είναι 26.100 θεατές. Εμφάνισε δηλαδή πληρότητα περίπου 78%, ενώ έχει έδρα σε μία πόλη περίπου 50.000 κατοίκων.
 
 
Ο Ολυμπιακός, όπως είδαμε σε πρόσφατο σχετικό μας άρθρο, έκοψε κατά μέσο όρο 19.113 εισιτήρια στη φετινή Superleague, με το Καραϊσκάκη να έχει χωρητικότητα 33.334 θέσεις. Εμφάνισε πληρότητα 57%.
 
 
Η ΟΓΔΟΗ ΧΕΡΕΝΦΕΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΟΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΟΙ 2 ΣΤΟΥΣ 5 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ.
 
Είπαμε και στο άρθρο μας ότι στην Ελλάδα είμαστε με διαφορά πρώτοι. Δεν μπορούν καν να μας κοιτάξουν οι οπαδοί των υπολοίπων ελληνικών ομάδων. Αρκεί όμως αυτό; Είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι η Τβέντε και η Χέρενφεν, σε τραγικές ή έστω μέτριες χρονιές, θα κόβουν περισσότερα εισιτήρια από εμάς; Μήπως είδαν ποιοτικό ποδόσφαιρο φέτος οι οπαδοί της Τβέντε, σε μία σεζόν που η ομάδα τους οδηγήθηκε στη Β' Εθνική; Γιατί στήριξαν μαζικά την ομάδα τους που δεν ''περπάταγε''; Γιατί δεν μπήκαν στη λογική ''μας κοροϊδεύει η διοίκηση, δεν έχουμε όραμα, μικρύναμε'', που λένε εδώ κάποιοι ''φωστήρες'' Ολυμπιακοί-νεόγαυροι-βαζελόγαυροι-''Ολυμπιακάρες''; Μήπως αυτοί είναι κανονικοί, γνήσιοι οπαδοί, ενώ εμείς έχουμε γεμίσει ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ;

Σχόλια

Εικόνα dimitrov7

Ίσως γιατί αυτές οι ομάδες είναι ούτως ή άλλως για τον πέολα. Κανείς δεν περιμένει να κάνουν κάτι. Το κάτι παραπάνω είναι εξαίρεση. Οπότε οι φίλαθλοι τους είναι φίλαθλοι ... πάνε, βλέπουν το αναμενόμενο και φεύγουν ευτυχισμένοι που είδαν καλούς αντιπάλους και φάγανε ωραίο παγωτό. Ίσως κι επειδή γλυτώσανε και τη γυναίκα τους για 2-3 ώρες.
Ο Ολυμπιακός είναι στον αντίποδα. Οι οπαδοί περιμένουν να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Μη πως να πάρει και κανένα τσου λου. Μια ομάδα για άλλο πρωτάθλημα η οποία δυστυχώς παίζει σε ένα πρωτάθλημα των οπισθίων. Οι οπαδοί είναι οπαδοί και όχι φίλαθλοι και πάντα ζητάνε τιτλούς, εκδικήσεις, "φονικά". Χρονιά χωρίς κιούπι αλλά με καλή μπάλα θεωρείται αποτυχημένη. Μη γελιόμαστε. Ο Ολυμπιακός έχει οπαδούς και όχι φιλάθλους. Γι' αυτό είναι κι εκεί που είναι. Αυτοκράτορας. Ειδάλλως θα είχε πολύ λιγότερα τρόπαια. Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο και τα προσωπικά του καθενός.

Εικόνα Chevalier de Balibari

εκεινη που δε βλεπεται με τιποτε μα με τιποτε ειναι η ομαδα μπασκετ
αν δεν παρουν μετρα οι προεδροι, χθες,
η ομαδα δε θα περασει ουτε στον τελικο
και ετσι οπως ειναι..
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Εικόνα ze ηλιας

Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον αν παρουσιάσεις τα αντίστοιχα στοιχεία για το καμπιονάτο.
Πιστεύω πως λόγω ιδιοσυγκρασίας με αυτούς μοιάζουμε και συγκρινόμαστε.
Είναι γνωστό πως οι μεσογειακοί οπαδοί (πλην Ισπανών) είναι πιο παρορμητικοί ,στις χαρές κοντά ,στις πίπες αλάργα.

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα djole11

1) Κακη αγωνιστικη εικονα της ομαδας.Ο Ολυμπιακος καλως η κακως ειναι ομαδα πρωταθλητισμου και τιτλων,δεν συγκρινεται με καμια Τβεντε των...ηρωικων οπαδων.Οι γαυροι ειναι απαιτητικοι,θελουν θεαμα και τιτλους και καλα κανουν.
2) Ελλειψη χρηματων.Οπως και να το κανουμε υπαρχει οικονομικο προβλημα στη χωρα,σε αντιθεση με την Ολλανδια οπου ο μεσος μισθος ειναι 1500 ευρα.
3) Γενικα ελλειψη θεαματος και ανταγωνισμου.Λειπει ο Αρης,ο Ηρακλης,ο Οφη,ο βαζελος ειναι για τα λιονταρια ενω το θεαμα ειναι επιεικως τραγικο.
4) Βια.Το Καραισκακη σιγουρα ειναι εκκλησια σε σχεση με αλλα γηπεδα,αλλα αν εχεις μικρα παιδια το ξανασκεφτεσαι...Στην Ολλανδια η μπαλα ειναι πραγματικα γιορτη,οχι πολεμος.
5) Αηδια με οσα γινονται εξωαγωνιστικα γενικα στο ποδοσφαιρο μας.Οι τιτλοι κρινονται στα δικαστηρια,η διαιτησια ειναι τραγικη,καραγκιοζιλικια,παραγοντες ομαδων λειτουργουν σαν ολιγαρχες,η κυβερνηση μπλεκεται με το στανιο με το ποδοσφαιρο,υπαρχει ατιμωρησια,κτλ.Ολα αυτα απογοητευουν τον κοσμο.
6) Δυστυχως δε μπορουμε πια να φερουμε τους παιχταραδες του παρελθοντος.

Συμπερασματικα και παλι καλα.Δυστυχως πανε οι εποχες που κρεμιομασταν σαν τα τσαμπια (π.χ. με τη Λυων που ημουν μεσα) 80 φευγα χιλιαδες στις κερκιδες του ΟΑΚΑ (και αν ειχαμε γηπεδο 200.000 παλι θα το γεμιζαμε) η με τον Αγιαξ.Κακα τα ψεματα μας καλομαθε η ιδια η ομαδα...

Εικόνα kg

ασχετο..........

ΘΡΥΛΟΣ-ΚΥΜΗ 78-75 ...............

1)ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.......

2)ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.....ΑΦΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΤΕ ΚΙ΄ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΔΕΡ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ!

Κ Α Τ Α Ν Τ Ι Α !!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα kg

ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ!!!!!!!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φάνηκε δυσαρεστημένος ...(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?)...από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε... ντέρμπι ένα ματς στο οποίο είχε προηγηθεί με +25 απέναντι στην Κύμη.

«Μετά το ξεκίνημα, πέσαμε κάπως...(ΚΑΠΩΣ??? ΑΠΟ ΤΟ +25?....ΤΙ ΠΙΝΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ?)...στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, θεωρήσαμε πως είναι εύκολο το ματς. Η Κύμη δεν τα παρατάει ποτέ, δεν έφτασε τυχαία εδώ...(...ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΥΧΑΙΑ...7η !!!!! 7η !!!!!!) Θέλουμε τέτοια ματς, δυνατά. Θέλουμε να δούμε ρυθμό. Είχαμε παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμούς και θέλουν χρόνο, όπως ο Πρίντεζης και ο Παπαπέτρου. Ο Μιλουτίνοφ ακόμα δεν ξέρω πότε θα μπει. Πιστεύω ότι είναι στο τελικό στάδιο», δήλωσε στην κάμερα του COSMOTE Sports.

ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ??? ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ????!

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Είπε ακόμα οτι ντρέπεται.Θα το γράψω όπως το έγραψα και αλλού.
Γιαννάκη και εμείς ντρεπόμαστε για το χάλι σου.Τις επιλογές σε παίχτες τις έκανες εσύ.Την προπόνηση εσύ.Τα συστήματα εσύ.Σου έφταιγε ο βοηθός σου και τον έδωσες.Τώρα οι παίχτες και τους έδωσες.Εσύ πότε φταίς;Γιαννάκη κάνε μας τη χάρη να
αποκλειστείς απο τώρα.Μην αφήσεις τον Τράκη να ασελγήσει στον ολυμπιακό μας.Εμείς θα κάνουμε μερικές ημέρες υπομονή και μετά θα σου κουνήσουμε το μαντήλι.

Εικόνα Ηγέτης7

Η ομάδα εδώ και δύο χρόνια δεν βλέπεται.Ούτε από την TV δεν βγαίνει το 90λεπτο.Πριν από δέκα χρόνια, θα πήγαινε πιο πολύς κόσμος (ακόμα και με αυτό το θέαμα) αλλά δεν περισσεύουν τα φράγκα σήμερα.Επίσης μου φαίνεται πως φέτος είχαμε τα πιο πολλά διαρκείας

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή η χειρότερη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος για φέτος, η Τβέντε, ''βλεπόταν'' καλύτερα από τον Ολυμπιακό; Και ποια λεφτά δεν περισσεύουν, 160 ευρώ με την κάρτα μέλους έχει το διαρκείας. Τα 20άρικα στις εξόδους κάθε Σάββατο πετάγονται στον αέρα, μην πω τα 50άρικα.