FIFA ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ ΙΒΑΝ



Στην χθεσινή εκπομπή ''Δίκη στον ΣΚΑΙ'' είδαμε το παρακάτω θέμα.
 
 
Την αποκάλυψη είχε κάνει ο Κυριάκος στο ραδιοφωνικό σταθμό METROPOLIS 95,5 FM της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη Τρίτη.
 
«ΒΟΜΒΑ»! Πρωτάθλημα με 20 ομάδες σχεδιάζει ο Βασιλειάδης!
Το πλάνο Βασιλειάδη για μεταβατικό Πρωτάθλημα στη Super League τη σεζόν 2018-19. Διαβάστε την αποκάλυψη του Κυριάκου Θωμαΐδη στο Metropolis 95.5
Ανατροπή δεδομένων σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της Super League για την επόμενη χρονιά φέρνει το πλάνο που σχεδιάζει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα», ο υφυπουργός αθλητισμού σχεδιάζει για τη νέα χρονιά πρωτάθλημα 20 ομάδων στη Super League, το οποίο θα αποτελέσει «γέφυρα» ενόψει της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2019-20 με τον διαχωρισμό της μεγάλης κατηγορίας σε Super League 1 και Super League 2.
Συγκεκριμένα, το πλάνο Βασιλειάδη ενόψει της νέας χρονιάς προβλέπει την παραμονή Κέρκυρας και Πλατανιά, αλλά και την άνοδο δύο επιπλέον ομάδων από τη Football League προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ομάδων.
Αυτές, σε πρώτη φάση, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Εν συνεχεία, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Κατ’ αντιστοιχία, οι πέντε τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη Super League 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Football League.
Να σημειωθεί πως το πλάνο Βασιλειάδη προβλέπει και λύση στο τηλεοπτικό πρόβλημα των επτά άστεγων ΠΑΕ, οι οποίες αναμένεται να τεθούν υπό την «ομπρέλα» της ΕΡΤ.

 
Θα αναρωτηθεί εδώ κανείς ''καλά, είναι δυνατόν να σχεδιάζει τα του ποδοσφαίρου ο υφυπουργός Αθλητισμού; Δεν παραβιάζεται έτσι το αυτοδιοίκητο-ρήτρα ανεξαρτησίας;''. Οι απαντήσεις βρίσκονται παρακάτω.
 
Χασούρα
Τα παιχνίδια που παίζονται είναι προφανή. Οι ίδιοι που κλαίνε και απειλούν είναι που έσπασαν την κεντρική διαχείριση. Για εκατό χιλιάρικα. Το συνδρομητικό τούς έδινε 30 εκατομμύρια κι αυτοί ζήταγαν 33,2. Αν μοίραζαν τη διαφορά στη μέση, στο 1,6 εκατ., η χασούρα για κάθε ομάδα θα ήταν γύρω στις 100.000 ευρώ. Επέμεναν στα 33,2 και η κεντρική διαχείριση έλαβε τέλος. Οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης στην ελεύθερη αγορά είναι σκληροί. Αυτοί που υποτίθεται πήγαν για πολλά χάνουν και τα λίγα. Μέχρι που εμφανίζεται ο από μηχανής θεός που ακούει στο όνομα Γεώργιος Βασιλειάδης. Ο πολυσχιδής και υπερδραστήριος υφυπουργός Αθλητισμού. Ο οποίος διαβεβαιώνει τους πάντες ότι έχει βρει 30 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία και θα τα διαθέσει στο ποδόσφαιρο. Σημαντικό μέρος απ' αυτά θα δοθεί στην ΕΡΤ προκειμένου να στεγάσει τους έξι άστεγους και να λυθεί το θέμα.
Φυτρώνει
Να λυθεί το πρόβλημα δηλαδή την ιδιοκτητών της ΠΑΕ Απόλλωνας και Λαμίας. Απίστευτο κι όμως Αριστερό. Η απόσταση όμως από το «θα» μέχρι το «θα» είναι μεγάλη. Κι από τα πολλά που έχει πει μέχρι τώρα ο εν λόγω Βασιλειάδης (φωτογραφία) δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Κι όμως. Στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι πεπεισμένοι ότι τα λεφτά υπάρχουν. Κι ότι μέχρι το τέλος του μήνα, σε οκτώ μέρες δηλαδή, το θέμα θα έχει τελειώσει. Να το δεις και να μην το πιστέψεις. Σε μια οικονομία που μαζεύει φραγκοδίφραγκα από το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία κι απ' τον φόρο στις ηλεκτρονικές συσκευές, ο υφυπουργός Αθλητισμού «μοιράζει» λεφτά. Φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Αναλαμβάνει ρόλους που δεν του ανήκουν. Δήθεν ότι κάτι κάνει. Γίνεται διαμεσολαβητής και αβανταδόρος. Να μοιράζει λεφτά (αν τελικά μπει στο παιχνίδι η ΕΡΤ), λες και τα έχει φέρει από το σπίτι του.

Κυρίως εδώ.
 
Ειδικός
Χάρη στη διαρροή μιας επιστολής που έστειλε στην ΕΠΟ η γενική γραμματέας της FIFA Φάτμα Σαμούρα μάθαμε προχθές ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία για να μην αποβάλει την Ελληνική Ομοσπονδία από τις τάξεις της απαιτεί κάποια πράγματα. Πρώτον, θέλει «βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ», που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι η FIFA ζητά η Ομοσπονδία να λειτουργεί ως κανονική ομοσπονδία κι όχι ως τσιφλίκι ομάδων που έχουν εκεί φίλους και υπαλλήλους τους. Τη διαδικασία αυτή μάθαμε ότι θα την αναλάβει ένας ανεξάρτητος ξένος ειδικός, η πρόσληψη του οποίου θα αποφασιστεί από τη FIFA και την UEFA κι ο ρόλος του θα καθοριστεί σε ξεχωριστή σύμβαση - αναμένεται δε να παραμείνει στην Ελλάδα για δώδεκα τουλάχιστον μήνες.
Τρίτος
Το δεύτερο που η FIFA απαιτεί είναι να υπάρξει και τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής που θα έρθει μέχρι τις 30 Ιουνίου - πρακτικά αυτό σημαίνει πως πρέπει να φύγουν οι Ελληνες από την ΚΕΔ. Ζητά επίσης θεσμοθέτηση της παρουσίας ξένων διαιτητών και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο - οι Μπορμπαλάν θα γίνουν κανόνας.
Δικαστές
Τρίτον, κρίνει ως αποτυχημένη τη λειτουργία της αθλητικής Δικαιοσύνης και ζητά να μπουν και να τηρηθούν χρονικά όρια στην έκδοση αποφάσεων. «Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ πρέπει να εκδίδει αποφάσεις εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών. Σε περίπτωση εφέσεως, η απόφαση θα λαμβάνεται εντός επτά (7) εργασίμων ημερών», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή: να δω ποιος θα τα εξηγήσει αυτά στους τακτικούς δικαστές! Αν αυτοί δεν τα καταλάβουν, με βάση τη γενικότεροι λογική της FIFA δεν αποκλείονται να 'ρθούν και δικαστές από το εξωτερικό - κάπου θα υπάρχουν διαθέσιμοι...
Φεύγω
Τα διαβάζω όλα αυτά και εκπλήσσομαι. Αναρωτιέμαι πώς γίνεται η FIFA να βγάζει εντελώς άχρηστη τη λειτουργία της Oμοσπονδίας και να μην υπάρχει ούτε μια παραίτηση για τα μάτια του κόσμου! Η FIFA επιβάλλει στην ΕΠΟ ξένο διευθύνοντα σύμβουλο (που θα υπογράψει συμβόλαιο μαζί της ώστε οι δικοί μας παράγοντες να μην έχουν τον παραμικρό λόγο στην επιλογή του...). Την υποχρεώνει να προσλάβει ξένους αρχιδιαιτητές και να φέρει ξένους διαιτητές, ενώ θέτει και κανόνες στους έλληνες δικαστές - κι όμως ούτε ένας από αυτούς που ακούνε κατάμουτρα ότι υπήρξαν άχρηστοι δεν προσβάλλεται να πει «φεύγω». Εχω μεγάλη περιέργεια πώς θα τα αντιμετωπίσει όλα αυτά η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ: το να εμφανιστούν οι σύμβουλοι με ομπρέλες δηλώνοντας πως απλά ψιχαλίζει, ενώ βρέχει ροχάλες, δεν μου φαίνεται καλή ιδέα...
Χώρα
Η δεύτερη απορία μου αφορά τη FIFA. Πού άλλου άραγε τα έχει κάνει όλα αυτά; Υπάρχει κάποια χώρα στον κόσμο (έστω στον τρίτο κόσμο...) στην οποία να έχει τοποθετηθεί από τη μεριά της επιτροπή παρακολούθησης της ομοσπονδίας, ξένος διευθύνων σύμβουλος, ξένοι αρχιδιαιτητές και ξένοι διαιτητές; Και πώς γίνεται όλα αυτά να τα επιβάλλει σε μια εκλεγμένη διοίκηση και να μην απαιτεί την αλλαγή της; Αν οι επιλογές της διοίκησης είναι τόσο άθλιες ώστε να χρειάζονται όλα αυτά, πως γίνεται να μην ξηλώνει και τη διοίκηση; Νομίζω ότι δεν υπάρχει σε όλα αυτά απολύτως καμία λογική.
Λιγότερα
Η μόνη λογική που εγώ βλέπω είναι να έχει αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης ότι ο Ευάγγελος Γραμμένος, ο δικός του άνθρωπος, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το προσωπικό και τους συμβούλους της ομοσπονδίας και να ζήτησε από την κυβέρνηση να παρακαλέσει τη FIFA να τον πλαισιώσει με ξένους! H FIFA πιο πολύ μιλάει με τον Βασιλειάδη, παρά με τον Γραμμένο. Κι ο υφυπουργός τον πόνο του Σαββίδη που λέει ότι «μέχρι τώρα πλήρωνα και οι Αθηναίοι έκαναν ό,τι ήθελαν», τον καταλαβαίνει. Οι ξένοι άλλωστε μπορεί να του κοστίσουν και λιγότερα...
 
εδώ.
 
Αφού είδε κι απόειδε η FIFA ότι ο Ευάγγελος (Βαγγέλης για τους φίλους) Γραμμένος δεν περπατάει, αγκομαχάει και που υπάρχει στην Ομοσπονδία, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και ορθώς δηλαδή. Στέλνει κόσμο και κοσμάκη στην ΕΠΟ, για να κουμαντάρει τη διαιτησία, αλλά και τη Δικαιοσύνη.
Δεν έφταναν όλοι αυτοί οι Περεϊράδες, στέλνει κι άλλους. Το παιχνίδι το παίρνει πάνω της η FIFA. Αυτή θα διορίζει τους διαιτητές την προσεχή σεζόν, αυτή θα παίρνει και τις εκθέσεις των παρατηρητών, μέχρι που θα βλέπει και τις αμφισβητούμενες φάσεις με τον Περικλή Βασιλάκη, για να έχει πλήρη εικόνα του πώς παίζεται το «παιχνίδι».
Αυτό λέει το γράμμα που έστειλε στον Γραμμένο η Φατμά Σαμούρα, ότι έτσι και δεν υπακούσετε σ’ αυτά,  GRExit! Η Φατμά είναι πανέξυπνη, στα Ηνωμένα Έθνη δούλευε πριν πιάσει δουλειά στη FIFA. Σαν την πιο δυναμική γυναίκα στον κόσμο για το 2018 την ανέδειξε το «Forbes». Κι επειδή είναι έξυπνη, μίλησε με δυο-τρεις ανθρώπους στη FIFA και την UEFA κι έτσι έστειλε το γράμμα στον Γραμμένο. Και τι γράφει μέσα το γράμμα;
Πρώτον: Θα έρθει ένας «ειδικός», λέει η Φατμά. Τι, ωστόσο, θα πει «ειδικός»; Είναι ειδικός μηχανολόγος, ειδικός ανακριτής, ειδικός φρουρός, ειδικός ηλεκτρονικός, να το καταλάβεις κανείς. Είναι ειδικότητες όπου ο καθένας κάνει εξειδίκευση μεγαλύτερη. Ο «ειδικός» που στέλνει η Φατμά, πού ακριβώς ειδικεύεται; Πουθενά δεν ειδικεύεται. Είναι κάτι σαν τον «ειδικό μεσολαβητή» Μάθιου Νίμιτς από τον ΟΗΕ, που περιμένει μια φορά στα πέντε χρόνια να καβαλήσει το αεροπλάνο για να κάνει τον «ειδικό» και να πιάνεται τριχειραψία με τους υπουργούς των Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων. Κι όταν τελειώσει ο «ειδικός» Νίμιτς, καλούν οι Αμερικάνοι τον Κοτζιά και του λένε στο αυτί τι θέλουνε.
Έτσι κι ο «ειδικός» της Φατμά. Τι θα κάνει όταν έρθει στην Ελλάδα; Θα έρθει για να ρουφιανεύει αυτό που παίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Αν είναι έτσι, να τον αποκαλούμε «ειδικό ρουφιάνο». Τι ακριβώς ρόλο θα έχει ο «ειδικός» που θα μείνει ένα χρόνο στην Ελλάδα; Συγκεκριμένα πράγματα, δεν αναφέρει στην επιστολή της η Φατμά. Το άλλο ερώτημα είναι, πώς αυτοί οι Περέιρες, επιτροπή επιτήρησης και δεν συμμαζεύεται, Αυστριακοί, Ισπανοαλβανοί, Μαλτέζοι, τι ακριβώς έκαναν τόσο καιρό και δεν άρεσαν στη Φατμά;
Χούπελ, Ντερβίσι, Λάκοβιτς, Βασάλο, Άντζελο Ρηγόπουλος και Σία, γι’ αυτό δεν ήρθαν στην Ελλάδα; Για να επιβλέπουν την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ μ’ αυτό της FIFA; Εδώ ήταν και με πρόεδρο τον Δρόσο, εδώ και με τον Γραμμένο. Απέτυχαν; Αν απέτυχαν να τους τραβήξουν πίσω, να τους στείλουν σε άλλη αποστολή, να φτιάξουν κι αλλού το ποδόσφαιρο, όπως το έφτιαξαν στην Ελλάδα. Τους πλησίασε κανένας να τους κεράσει καφέ και δέχτηκαν; Θα συνεχίσουν να υπάρχουν; Τόσο καιρό που είναι στην Ελλάδα αυτοί οι τυπάδες το μόνο που ξέρανε να λένε,  ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τον Γραμμένο λες κι είχαν εκλεγεί στο ψηφοδέλτιό του από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Αυτοί είναι πιο πολλοί κι από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, πια, χάσαμε τον λογαριασμό.
Στη διαιτησία, βέβαια, έρχεται ακόμα ένας ξένος, για να γίνει «τρίο» με τους άλλους δυο για τη νέα ΚΕΔ, που δεν θα έχει κανέναν Έλληνα. Αυτοί θα ορίζουν διαιτητές και παρατηρητές. Αυτός, όμως, ο τρίτος ξένος που έρχεται, δεν είναι «ειδικός», είναι ένας κανονικός άνθρωπος. Κανονικά, έπρεπε να στείλει τον Κολίνα η FIFA. Αυτός είναι «ειδικός» για τέτοιες αποστολές. Έχει και άριστες σχέσεις με τον Κολίνα η Ελλάδα, από το 2004 ακόμα. Και με τον Βασίλη τον Γκαγκάτση, φυσικά «αδέρφια», ένα πράγμα. «Άριστα» μας έπαιξε στον ημιτελικό με την Τσεχία, στο Euro 2004, κι ας κιτρίνισε τον Καραγκούνη που δεν έπαιξε στον τελικό…
Έχει, όμως, κι άλλα καλά στην επιστολή της η Φατμά. Θα περάσει αλλαγή στον κανονισμό διαιτησίας, να σφυρίζουν και ξένοι διαιτητές του χρόνου. Ήρθε ο Ισπανός Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου, σφύριξε, τελείωσε. Και μόλις έγινε γνωστό ότι η Φατμά φέρνει ξένους διαιτητές, του χρόνου θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στα παιχνίδια. Το πολύ-πολύ να σφυρίζουν παιχνίδια Ξάνθη – Παναιτωλικός και Αστέρας – Λαμία.
Διαβάζει κάποιος τον Τύπο και λέει ότι ο Περέιρα «τελειώνει» τους Καλογερόπουλο, Κομίνη, Μάνταλο, Αρετόπουλο, Κατσικογιάννη, Μπλάνα, ενώ ο Θάνος «τελείωσε» μόνος του. Λάθος. Δεν τους τελειώνει ο Πορτογάλος που παριστάνει τον αρχιδιαιτητή. Από μακριά έχουν αυτές οι προγραφές.
Κι οι Έλληνες διαιτητές, πως το πήραν όλο αυτό το σκηνικό με την επιστολή της Φατμά στην ΕΠΟ; Όταν αποφασίστηκε να σφυρίξει ξένος διαιτητής στον τελικό… διαμαρτυρήθηκαν ότι τους προσβάλει τέτοια απόφαση κ.λπ. Τώρα, τουμπεκί σε ντουζλαμά (είναι ο χοντροκομμένος πατσάς) με μπούκοβο, που έλεγε ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν. Και σε ποιον διαμαρτυρήθηκαν; Στον πρόεδρο Ευάγγελο (Βαγγέλη, για τους φίλους) Γραμμένο. Και τι απάντηση πήραν; Καμία. Τι θα μπορούσε, δηλαδή, να τους πει ο Γραμμένος; Ότι θα ασκούσε… «veto» για να μην έρθει ο Μπορμπαλάν;
Θα γελούσαν και τα παρδαλά και τα μονόχρωμα κατσίκια μαζί. Δεμένα τα χέρια είχε πέρυσι ο Γραμμένος και τώρα η Φατμά τον δένει και στην καρέκλα, για να παριστάνει τον πρόεδρο. Πραγματικά είναι λυπηρό, ένας αξιοπρεπής άνθρωπος όπως ο Γραμμένος, νομικός στο επάγγελμα, να γίνεται… διεκπεραιωτής στην ΕΠΟ, ένας εκλεγμένος πρόεδρος. Δεν μπορεί να παράξει έργο, πια, ο Γραμμένος, μόνο για την κοπή της βασιλόπιτας και σε καμιά χοροεσπερίδα θα πάει του χρόνου, αν δεν έχει παραιτηθεί. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν θα μπορεί να σηκώσει. Φυσικά, δεν πρόκειται να προβάλει καμία αντίσταση και «δουλικά» θα λέει «ναι σε όλα», όπως λέει η κυβέρνηση στη Μέρκελ.
Η «Α» αποκαλύπτει σήμερα, σχετικά με τη διαιτησία, πως όλα τα ντέρμπι της προσεχούς σεζόν θα τα σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές, άνθρωποι της εμπιστοσύνης FIFA/UEFA. Κυρίως θα είναι από την Ισπανία και την Ιταλία και, όπως λέγεται, θα τους επιλέγει η τριμερής «ξενική» ΚΕΔ, σε άμεση συνεννόηση με ανθρώπους με FIFA/UEFA. Θα είναι διαιτητές που δεν θα ενδίδουν στην παραδοσιακή ελληνική «φιλοξενία». Ούτε έναν καφέ με ανθρώπους της ΕΠΟ δεν θα μπορούν να πίνουν στο ξενοδοχείο. Διότι ο καφές μπορεί να γίνει… ποτό στη συνέχεια…
Γιατί, ωστόσο, η Φατμά, που έκανε κουβέντες και με γνώστες του ελληνικού ζητήματος, αποφάσισε να φέρει κι άλλους δυο τοποτηρητές, έναν «ειδικό» κι ένας άλλον… κανονικό; Πρώτον, πέσανε τηλέφωνα, ότι δεν πάει άλλο το πράγμα με όσα έγιναν πέρυσι, επί «εξυγίανσης». Δεύτερον, δεν έχουν σε καμία εκτίμηση τον Βαγγέλη, γιατί ξέρουν πώς βγήκε στις εκλογές. Δεν είναι «αμερικανάκια» στη FIFA, όπως νομίζουν στην Ελλάδα.
Τρίτον, η FIFA έχει «ρουφιάνους» στην Ελλάδα και μαθαίνει ότι ο Σαββίδης ήταν αποφασισμένος να πάρει ρεβάνς από τον Μελισσανίδη. Ποια ρεβάνς; Να του πάρει το πρωτάθλημα, «παντί τρόπω», όπως θεωρεί ότι του το πήρε εφέτος ο Μελισσανίδης. Ο Ιβάν δέχεται διάφορες εισηγήσεις για το πώς πρέπει να «παιχτεί» το έργο την προσεχή σεζόν σε επίπεδο παρασκηνίου. Κι επειδή στην Ελλάδα ο κάθε «φραγκάτος» κάνει ό,τι γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν, ειδικά αν είναι «φίλος» με την κυβέρνηση, οι FIFAτζήδες προσπαθούν να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις. Μαθαίνουμε ότι στα αυτιά του Ιβάν δεν ήχησε καλά το μαντάτο από τη FIFA για την έλευση του ξένου «ειδικού» αλλά και του τρίτου μέλους της ΚΕΔ. Διότι, μ’ αυτόν τον τρόπο, μειώνεται η όποια παρεμβατικότητα στην ΕΠΟ μέσω τους «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου. Όχι ότι πέρυσι είχε κανένα όφελος από την παρουσία του Γραμμένου, αφού το ’χασε το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και θέλησε να τον αλλάξει και να ξαναβάλει τον Δρόσο. Όμως, μετά την έλευση κι άλλων από τη FIFA, δεν έχει νόημα πια.
Υπάρχει, βέβαια, ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα το οποίο η Φατμά θέλει να λύσει, αυτό με τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων. Να εξαλειφθούν, δηλαδή, περιπτώσεις όπως αυτές του Σκουτέρη που έβγαζε αποφάσεις ξημερώματα ή ότι αργούσε κανά μήνα για μία απόφαση. Κατά μία πληροφορία, η οποία ωστόσο δεν είναι διασταυρωμένη και γι’ αυτό απλά την αναφέρω, ο «ειδικός» που θα στείλει η Φατμά θα ασχοληθεί και με τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων. Δεν θα υποκαταστήσει τα δικαιοδοτικά όργανα, για να μην παρεξηγηθούμε. Απλά, θα λέει τη γνώμη του. Ξέρει η Φατμά ότι στην Ελλάδα ο κόσμος του ποδοσφαίρου ψηφίζει και με κριτήριο την ομάδα του, οπότε κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της θέλει να το εκμεταλλευτεί. Οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων στην Ελλάδα, και ειδικότερα ο τρόπος που «επικοινωνείται» από τις ΠΑΕ, χτίζουν ένα σοβαρό στερεότυπο στον κάθε οπαδό, αν η ομάδα του αδικείται ή όχι
Η «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι Κυριακές που θα επέστρεφαν και όλα θα έπαιρναν τον δρόμο της… κανονικότητας, απέτυχαν παταγωδώς και η «Α» το… φώναζε από την πρώτη στιγμή ότι το εγχείρημα ήταν καταδικασμένο σε «θάνατο». Όπερ και εγένετο. Πρώτα η ΕΠΟ τού «δεν είμαι του τζάμπα» Γ. Δρόσου και μετά η ΕΠΟ του Ευάγγελου (Βαγγέλη, για τους φίλους) Γραμμένου, διέδιδαν πομπωδώς, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση είχε την «πολιτική βούληση» να τα αλλάξει όλα, ότι FIFA/UEFA θα έμειναν με ανοικτό το στόμα από την αξιοπιστία που θα επέβαλαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λόγια, λόγια, λόγια…
 
Το συμπέρασμα είναι ότι όχι απλώς δεν ενοχλείται η FIFA από την κατάργηση του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η ίδια καταπατά τους δικούς της κανόνες, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Βασιλειάδη, τον ουσιαστικά συνεργάτη της. Η αλλαγές στην ΚΕΔ και στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, μπορεί να γίνεται και καθ'υπόδειξη του ''Σαββίδη'', ο οποίος θέλει να ''τελειώνει'' με το σύστημα που έχει φτιάξει στην Ομοσπονδία ο Μελισσανίδης. Όχι απλώς δεν ενοχλείται η FIFA από την δράση του Ιβάν ''Σαββίδη'', αλλά του επιτρέπει να αλωνίζει αμέριμνος και να γεμίζει με ΜΑΥΡΑ ρούβλια όλη την Ελλάδα. Πάμε ολοταχώς για ένα πρωτάθλημα όπου ''θα είναι στημένες μέχρι και οι διαφημιστικές πινακίδες σε κάθε γήπεδο'', όπως λέμε, για να το πάρει ο ΠΑΟΚ. Πρωτοφανείς αθλιότητες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για τις οποίες όμως φέρει ακέραια ευθύνη η FIFA. Καλό θα ήταν να εξηγήσει κάποια στιγμή σε Ομοσπονδίες άλλων χωρών το τι κάνει εδώ στην Ελλάδα...

Σχόλια

Εικόνα dimitrov7

Κι εμείς τι ρόλο βαράμε?

Εικόνα REDHERAKLIO

" κοιτάμε σαν χάνοι? "

Εικόνα dimitrov7

Βρε σα μαλάκες κοιτάμε .... Πραγματικά σε αυτό το θέμα είμαστε χειρότερα κι από τα πέτρινα χρόνια. Παγκόσμια συνομωσία. Να βλέπει ο Λιακόπουλος και να του πέφτουν τα σάλια.

Εικόνα John Zolo

...κατά τα άλλα, "μην ακουμπάτε τον γιο μου" !!!