ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ'80



30 χρόνια πίσω θα γυρίσουμε σήμερα. Νοέμβριος του 1988. Στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης στη χώρα μας, 1 χρόνο πριν πέσει το τείχος στο Βερολίνο και καταρρεύσει ουσιαστικά το λεγόμενο ''ανατολικό μπλοκ'', γίνεται μία εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία. Παρόντες πολλοί πολιτικοί, προφανώς πρώτα και κύρια του ΚΚΕ, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Παρόντες όμως ήταν κι άλλοι, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία που πήραμε από την εφημερίδα ''24 Ώρες'', την οποία εξέδιδε ο τότε διωκόμενος και φυγάς από την Ελλάδα μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Κοσκωτάς.
 
 
Βλέπουμε και το ''τρολάρισμα'' του δημοσιογράφου της εφημερίδας στη λεζάντα δεξιά, για το πώς ''αγκαλιάζεται'' το προλεταριάτο/εργατική τάξη από το εφοπλιστικό κεφάλαιο της χώρας. Βαρδής Βαρδινογιάννης κα Χαρίλαος Φλωράκης, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τότε (ό,τι ο Κουτσούμπας σήμερα), μέσα στα γέλια και στην τρελή χαρά. Τι δουλειά είχε τώρα ο μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟ, εφοπλιστής, βιομήχανος κι εκπρόσωπος του ''κεφαλαίου'' σε εκδήλωση του...Σοβιετικού Κράτους ουσιαστικά, ώστε να τιμηθεί η ''Επανάσταση'' των Μπολσεβίκων, δεν το ξέρουμε, αλλά μπορούμε να το υποθέσουμε, γνωρίζοντας τις πολύ καλές σχέσεις που είχε με το καθεστώς του κομμουνιστή Τσαουσέσκου στη Ρουμανία και τις δουλειές που έκανε εκεί ο Βαρδής. Και δεν ήταν παρών μόνον ο Βαρδινογιάννης, αλλά κι άλλοι εφοπλιστές και γενικά ''πλούσιοι'' Έλληνες σε αυτήν την εκδήλωση. Λίγες μέρες αργότερα μάλιστα, η έκπληξη αρκετών δημοσιογράφων θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' της 11ης Νοεμβρίου 1988.
 
 
Πήγαν οι κοινοβουλευτικοί ρεπόρτερς στη βίλα του τότε πρωθυπουργού της χώρας, Ανδρέα Παπανδρέου, στο Καστρί, με αφορμή την επίσκεψη σε αυτήν τη βίλα του τότε προέδρου της Ελληνικής Βουλής, Γιάννη Αλευρά. Ξαφνικά είδαν να έρχεται στο χώρο ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και να έχει ημίωρης διάρκειας ραντεβού με τον Ανδρέα. Ήταν η εποχή που Βαρδής Βαρδινογιάννης και πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ έμεναν ακριβώς απέναντι στο Καστρί, οπότε μπαινόβγαινε ο ένας στο σπίτι του άλλου, κάθε τρεις και λίγο.
 
Κάτι ψέλλισε για διαπλοκή παραγόντων του Ολυμπιακού με την εξουσία προσφάτως ο δημοσιογράφος/οπαδός του ΠΑΟ, Λάμπρος Γκαραγκάνης, για να πάρει τις απαντήσεις που του άξιζαν. Έχουν τα μούτρα και μιλάνε, ακόμη, οι βάζελοι...

Σχόλια

Εικόνα George_Str

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΒΑΡΔΙΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ 1950 μετα τον πολεμο στην ροδεσια α πο τοτε κουμανταρουν την πατριδα μας πονταροντας παντα και στα δυο κομματα που εναλλασονται στην εξουσια οπως και να λεγονται αυτα, εξαλλου ο παυλος ο πολιτικος της οικογενειας στελεχος της ΕΚ , μετα το 1974 ιδρυσαν το κομμα των φιλελευθερων με τον μητσοτακη που εβγαλε ενα βουλευτη τον παυλο στο ρεθυμνο ,ο γαμπρος τους ηταν ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η ΝΔ. Τυχαια παντως ο συντδρυτης τουΠΑΥΛΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ,ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...ΟΙ ΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ,μια παρατηρηση ο τσαουσεσκου δεν ειχε φιλιες με τον φλωρακη, αυτος ο δολοφονος ειχε φιλιες με τους συριζαιους ηταν ταχα μου αντισοβιετικος ,το ρουμανικο κομμα διεσπασε το κκε και ξεπεταχτηκε το κκε εσωτερικου γεννητορας του συριζα,αυτοι που μας κυβερναναι ειχαν φιλο τον τσαουσεσκου και ο βαρδης πολυ σωστα ηταν φιλοςαστα του,βαλε τωρα οτι ο κωνσταντοπουλος ειναι χρονια νομικος συμβουλος του βαρδη και προεδρος του συνασπισμου μπλεκει φιλε σαββα πολυ το πραγμα αν βαλουμε και την τραπεζα πειραως ποιος την εδωσε στον σαλλα δεξι χερι του ανδρεα αυτος ,του την εδωσε τυχαια ο μητσοτακης οταν ηταν πρωθυπουργος,αστα ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ ΤΟΥΣ ΤΑΠΩΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1950 ΒΑΡΔΙΝΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ.

Εικόνα ThomasK

Τότε ο Βαρδής Βαρδινογτάννης, παλιότερα άλλοι παράγοντες
του βάζελου, σήμερα ο Τ. Γιαννακόπουλος. Κι έχουν το θράσος
να μιλάνε για διαπλοκή παραγόντων του Ολυμπιακού. Και για
χυδαία μεθόδευση καταποντισμού του βάζελου. Αυτοί που την
τελευταία 8ετία με τον πιο ελεεινό τρόπο και με την αβάντα
της εκάστοτε εξουσίας, επίορκων και ρουφιάνων υπαλλήλων ή
λειτουργών και του παρακράτους έσκαβαν τον λάκκο του Ολυμπιακού.
Οι πάντα αχρείοι και λυσσαλέοι εχθροί μας.
Εκεί που ο ΠΟΑ υπό το βάρος των αμαρτιών του ήταν έτοιμος να
γκρεμοτσακιστεί, του δώσαμε χείρα σωτηρίας, αβαντάροντας και
τον ανώμαλο και φασίστα Τσίπρα...
Γιατί Πρόεδρε; Γιατί;