ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



Εκλογές είχαμε προχθές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, με το παρασκήνιο να οργιάζει για το τι ακριβώς συμβαίνει.
 
Σε ντέρμπι εξελίσσονται οι εκλογές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, τις οποίες διεκδικεί η παράταξη του απερχόμενου προέδρου και μέλους της ΕΕ της ΕΠΟ, Τάκη Παπαχρήστου, ο οποίος φέρεται να έχει την υποστήριξη της ΑΕΚ και η παράταξη του Γιώργου Λαγούδη, που ήταν πρώην γενικός γραμματέας της Ενωσης και φέρεται αρχικά να ήταν προσκείμενος στον Ολυμπιακό και πλέον φέρεται να απολαμβάνει της στήριξης του ΠΑΟΚ.
Aπό την πλευρά της ΑΕΚ λέγεται ότι υπάρξει σύμπραξη ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ τέτοιου είδους σύμπραξη διαψεύδεται και τονίζεται ότι ο Λαγούδης εδώ και πολύ καιρό είχε χτυπήσει την πόρτα του «βορρά».
 
Έγιναν τελικά οι εκλογές και βγήκε ο Παπαχρήστου. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Γιώργος Λαγούδης, καταγγέλει απειλές και επέμβαση ''φουσκωτών''...
 
Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο Γιώργος Λαγούδης. Παράλληλα, ο χαμένος των εκλογών της ΕΠΣ Αιτ/νιας προχώρησε σε μια σειρά καταγγελιών, προαναγγέλλοντας και προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για ακύρωση των εκλογών.
Μεταξύ άλλων δήλωσε:
-«Οι εκλογές ήταν μια παρωδία. Με απειλές και μπράβους στήθηκε ένα πάρτι».
- «Κακώς ακυρώθηκαν έξι πληρεξούσια δικά μας και αυτό θα φανεί στην πορεία γιατί θα προσφύγουμε στο διαιτητικό δικαστήριο και θα δικαιωθούμε. Θα ξαναγίνουν οι εκλογές».
- «Απειλήθηκαν κάποια σωματεία που δεν ήρθαν και είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο».
- «Ντρέπομαι για τον πρόεδρο που αυτές τις μέρες ήταν παραγκωνισμένος και τη δουλειά την έκαναν κάποιοι μπράβοι».
- «Κρίμα για το ποδόσφαιρο. Θα τα πούμε ξανά».
- «Υπάρχουν και κάποιες παρατυπίες στο καταστατικό και σίγουρα θα δικαιωθούμε».

 
 
Ο υφυπουργός Αθλητισμού φυσικά ''δεν ακούγεται'' για όλα αυτά. ''Δεν έχει πάρει μυρωδιά'', υποτίθεται, από όσα γίνονται. ''Δεν ξέρει'' αυτός. Έτσι θέλουν να πιστεύουμε οι διάφοροι έμμισθοι προπαγανδιστές αυτής της κυβέρνησης. Στην πράξη, προκύπτει το ακριβώς ανάποδο. Όχι μόνο ξέρει το τι γίνεται, αλλά ενορχηστρώνει την επέμβαση της ''εξυγίανσης'' στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μπράβους και χορηγίες ΟΠΑΠ. Έφτασε στο σημείο να προτείνει ως ''υπερ-σύμβουλο'', τον οποίο θέλει να βάει στην ΕΠΟ η FIFA για να αναδιοργανωθεί η Ελληνική Ομοσπονδία, όχι κάποιον ξένο, αλλά το...Μηνά Λυσσάνδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Κανονική φιλιππινέζα του Μελισσανίδη δηλαδή...
 
Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης πρότεινε στους απεσταλμένους της UEFA ο υπερσύμβουλος να μην είναι ξένος αλλά άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Υφυπουργός πρότεινε για τη συγκεκριμένη θέση τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσσάνδρου.
Αν ισχύει η πληροφορία, με την ευκαιρία κάθε διάψευση δεκτή, ο Υφυπουργός δεν πρέπει να ξέρει τι του γίνεται. Δεν γνωρίζει ότι οι «μεταγραφές» παραγόντων ομάδων δεν εγγυώνται την ισονομία, ακόμη και αν αυτοί έχουν καλές προθέσεις. Δεν γνωρίζει πως ο υπερσύμβουλος μπήκε λόγω της αποτυχίας του Αλέξη Δέδε που είναι ο νυν Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, ο οποίος μετακόμισε εκεί από την ΑΕΚ και ο Λυσσάνδρου πήρε την θέση του στην ΠΑΕ; Ο Δέδες πήγε στην ΕΠΟ, αρχικά ως μέλος της διοικούσας, τρεις μέρες αφότου παραιτήθηκε από την ΑΕΚ.
 
Ο Τζώρτζογλου, τον οποίο πάλεψε με απίστευτα λεφτά να ''εκθρονίσει'' η ''εξυγίανση'', αλλά έφαγε τα μούτρα της, ουρλιάζει για τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν τον ακούει...
 
«Ο υφυπουργός αθλητισμού σχεδιάζει και προγραμματίζει, συνομιλεί και συνεδριάζει με UEFA και FIFA, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζωρτζόγλου στην επιστολή του προς την ΕΠΟ, τη Λίγκα και τις ενώσεις όλης της χώρας. Παράλληλα, ο Κρητικός παράγοντας, με αφορμή το πλάνο αναδιάρθρωσης και όλους του χειρισμούς που γίνονται ή δεν γίνονται, δεν κρύβει την έκπληξή του για τη βουβαμάρα από τους θεσμικούς φορείς και για αυτό τον λόγο εξαπολύει και επίθεση προς την ΕΠΟ, τονίζοντας: «Ως πότε η Ομοσπονδία θα τηρεί στάση σιωπής σε αυτή την κατάσταση; Ως πότε οι Ενώσεις και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μένουν έρμαια στη σκιά συμφερόντων;»
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου ξεκάθαρα αναφέρει ότι «προκαλεί οργή και αγανάκτηση η θρασύτατη παρέμβαση του κ. Βασιλειάδη», ενώ δεν κρύβει και την αγωνία του για τα σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου,  καθώς τονίζει: «Διαβάζουμε ότι έχει εξασφαλίσει (σ.σ. ο υφυπουργός) 30.000.000 για να επιδοτήσει ανώνυμες εταιρείες ποδοσφαίρου μέσω της κρατικής ΕΡΤ και την ίδια στιγμή 4.000 ερασιτεχνικά σωματεία έχουν να πάρουν επιχορήγηση 10 χρόνια».
 
Ποιος να ασχοληθεί όμως με τα παραπάνω; Η κυβέρνηση; Αφού αυτή βρίσκεται πίσω από όλα. Η UEFA; Εδώ είναι το καλό ανέκδοτο. Ποια UEFA, αυτή που...βολεύει τον Τριτσώνη της αμαρτωλής ΚΕΔ;
 
Ρε πως κάνουν έτσι, ρε ! Να μη δούν άνθρωπο να προκόψει, αμέσως να τον κακολογήσουν. Στην ΟΥΕΦΑ τον έβαλε ο Περέϊρα τον Τριτσώνη και έπεσαν πάνω του να τον φάνε. Και γράφουν και ανακρίβειες, ότι δήθεν ο Τριτσώνης μπήκε σε επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Σε πάνελ της ΟΥΕΦΑ μπήκε, όχι σε επιτροπή. Άλλο η Επιτροπή, άλλο το πάνελ.
Ετσι είναι. Πάνελ είναι κι’ αυτό πού βλέπουμε σε εκπομπές ποικίλης ύλης, όπως του Φουρθιώτη, της Σάσας Σταμάτη κ.α. ή και σε πιο διασκεδαστικές ακόμα, όπως στη Δίκη του Σαγόνια. Πάνελ είναι όλα αυτά, δεν είναι Επιτροπές. Οπου μαζεύονται διάφοροι και ανταλλάσσουν απόψεις, υπό την διεύθυνση ενός παρουσιαστή. Φυσικά, με το αζημίωτο, αρκεί να γράφουν τηλεοπτικά και να έχουν κάτι να πούν.
Τέλος πάντων, ο Τριτσώνης έχει πολλά να πεί, μόνο πού τα λέει με ολίγους και εκλεκτούς. Με τον Περέϊρα, για παράδειγμα, ή με τον Μελισσανίδη και κάποιες φορές με τον Ιβάν τον Μικροπρεπή. Φυσικά, δεν λέει στους μεν ότι μιλάει με τους δε, όχι, αυτό δεν συμφέρει γιά κανένα μέλος πάνελ, διότι έτσι και τον πάρουν κάποτε χαμπάρι θα τον κυνηγήσουν και θα μείνει χωρίς πάνελ. Και πειράζει αυτό, πονάει, ειδιάμα έχεις συνηθίσει το γυαλί.
Τι ακριβώς θα κάνει ; Κατ’ αρχήν, όπως διαβάζω, ο Τριτσώνης υπέγραψε σύμβαση με την ΟΥΕΦΑ. Πού σημαίνει ότι είναι δις - συμβασιούχος, διότι μην ξεχνάμε και την άλλη, τη μεγάλη σύμβαση πού έχει υπογράψει στην αρχή της εποχής της εξυγίανσης με την δοτή διοίκηση πού είχαν φυτέψει ο Κοντονής με τον Κουτσοκούμνη. Και το δις συμβασιούχος σημαίνει δύο μισθά, δύο απολαβές μηνιαίως. Χώρια το ταξίδι στο εξωτερικό, όπου συνεδριάζει το πάνελ Τριτσώνη ( είναι και πολυμελές πανάθεμά το, μετέχουν καμιά δεκαπενταριά ακόμη διαιτητοπατέρες ιδίας κατάστασης με τον δικό μας, δηλαδή πού κάθονται και πληρώνονται γιά να κάθονται ).
Ταξίδι, μάσες, χάψες, ξάπλες, χλιδές και μεγαλεία, όλα πληρωμένα από το ΟΥΕΦΑ. Και πέφτει και η αποζημίωση. Τι άλλο θα μπορούσε να ονειρευτεί ένας πρώην υπάλληλος των ΕΛΤΑ, πού στις κρίσιμες φάσεις της καριέρας του έτυχε να γνωρίζει τους κατάλληλους ανθρώπους πού τον βοηθάνε πάντα γιά ό,τι το καλύτερο ; Τότε ήταν ο Αγγελος ο Φιλιππίδης, μετά άλλοι, άλλοι, κι’ άλλοι ... ( το ότι δεν γράφω άλλα ονόματα, δεν σημαίνει και πως … δεν ξέρω άλλα ονόματα, έτσι Γιωργάκη; ) Και τώρα ο Περέϊρα, ο χρυσοκάνθαρος από την Πορτογαλία, πού βλέπει τους πίνακες διαιτητών πού ετοιμάζει ο Τριτσώνης και τους … εγκρίνει με συνοπτικές διαδικασίες. Εχοντας ένα Τριτσώνη στο πλευρό του, να του βγάζει όλη τη λάτρα, σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί.
 
Αυτός ο ΒΟΘΡΟΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα καθαρίσει εύκολα. Όλα αυτά τα πουλητάρια, σε κυβέρνηση-ΕΠΣ-ΕΠΟ-UEFA, δεν θα αφήσουν εύκολα το βάζο με το μέλι από τα χέρια τους. Πάμε του χρόνου για ένα πρωτάθλημα ''αίμα κι άμμος''...

Σχόλια

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Κάτσε να δούμε μπας και γίνουν εκλογές...

Εικόνα ThomasK

'Οπως κλείνεις.

Στο ενδιάμεσο ίσως διασκεδάσουμε με τον Μελισσανίδη και
τους λοιπούς απατεώνες και τυχοδιώκτες. Εάν κι εφόσον στις
ΗΠΑ τον στήσουν στο εδώλιο γι' απάτη κακουργηματκού
χαρακτήρα.