ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΓΔΙΑΡΗ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΤΟΥ PERIODISTA.GR



Ο κρατικοδίαιτος υπάλληλος του υπουργού Νίκου Παππά, Δημήτρης Μπεκιάρης του ΣΥΡΙΖΟ-βόθρου periodista.gr, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιστορία του Ολυμπιακού. Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την ανακοίνωση των προκλητικών για την εποχή τηλεοπτικών συμβολαίων που προσέφερε η ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ στις 7 άστεγες ΠΑΕ της Superleague, μεταξύ αυτών και στην ΠΑΕ ΠΑΟ του υποτίθεται ''εχθρού του ΣΥΡΙΖΑ'', Γιάννη Αλαφούζου, στην οποία ανακοίνωση γινόταν αναφορά στο χουντικό ΓΓΑ Κώστα Ασλανίδη, που διοικούσε τον ελληνικό αθλητισμό κατά την πενταετία 1967-1972 καταπώς γούσταρε, στο site του Μπεκιάρη ανέβηκε το παρακάτω κείμενο.
 
Πριν συνεχίσουμε, για την ιστορία, να θυμίσουμε την ειδική σχέση που είχε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού επί χούντας, Ασλανίδης με τον Ολυμπιακό. Εξάλλου τον είχε τιμήσει, εκείνα τα μαύρα χρόνια, η ΠΕΦΟ, ενώ η εφημερίδα ΦΩΣ γράφει: "Στις 23 Φεβρουαρίου 1968 η κυβέρνηση έδωσε 132 εκατομμύρια δραχμές στον Ολυμπιακό για τη δημιουργία γηπέδου 65.000 θέσεων. Η διοίκηση των ερυθρολεύκων ανακήρυξε επίτιμους ηγέτες του συλλόγου τον Σ. Παττακό και τον Κ. Ασλανίδη, ενώ το νέο γήπεδο θα ονομαστεί Στάδιο Ολυμπιακού 21η Απριλίου»! ".
Και φυσικά όλοι θυμούνται ότι ο Ασλανίδης είχε δώσει πολλά χρήματα για τη βελτίωση του σταδίου "Καραϊσκάκης", όπως επίσης είχαν πληρωθεί πριμ για... φιλικά.
Επίσης, το 1972 ο Ολυμπιακός έπαιρνε γενναία επιχορήγηση από τον Ασλανίδη ύψους 5 εκατ. δραχμών για έργα που κανένας δεν κατάλαβε ποτέ περί τίνος επρόκειτο. (Καταλαβαίνετε πόσα χρήματα ήταν τότε αυτά). Πάντως διάφορες μεγάλες χορηγίες για... έργα, κατέληγαν σε μεταγραφές, όπως εξάλλου έχει γραφτεί σε σχετικά ρεπορτάζ.
Αυτά τα ενδεικτικά για την ιστορία. Και λέμε ενδεικτικά, διότι υπάρχουν και πολλά άλλα, αλλά δεν είναι της παρούσης. Πάντως η μεγάλη αγάπη του Ασλανίδη για τον Ολυμπιακό ήταν δεδομένη και το... χρήμα που έπεφτε στον σύλλογο του Πειραιά πολύ. Όπως και στις ημέρες μας. Φυσικά ο λαϊκός κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Αλλά διαρροή, από τον επίσημο Ολυμπιακό που περιλαμβάνει συγκρίσεις της σημερινής κυβέρνησης και του Γιώργου Βασιλειάδη με τον Ασλανίδη, μοιάζει τουλάχιστον με ανέκδοτο.
 
Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο facebook.
 
 
Εμείς εδώ θα απαντήσουμε επί της ουσίας στον υπάλληλο του Νίκου Παππά, Δημήτρη Μπεκιάρη. Για το γήπεδο που ΘΑ έχτιζε η Χούντα στου Ρέντη, έχουμε σειρά άρθρων. Αν κάνει τον κόπο ο κρατικοδίαιτος υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσει έστω την περίληψη, θα καταλάβει ότι:
 
α) Το ποσό των 132 εκ. δραχμών που αναφέρει ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΗΚΕ ΠΟΤΕ. Η Χούντα κατά καιρούς ανακοίνωνε πως ΘΑ τα δώσει, αλλά τελικά το έδινε ''με το στόμα''.
 
β) Όλα τα χρήματα που έδωσε η Χούντα για το γήπεδο του Ρέντη ήταν περίπου 80 εκ. δραχμές. Αυτά τα λεφτά δεν πήγαν στα ταμεία του Ολυμπιακού, αλλά στα ταμεία της Επιτροπής Γηπέδου, η οποία φτιάχθηκε για να ανεγερθεί το γήπεδο, αρχικά με χρήματα της Πολιτείας, τα οποία θα επέστρεφε ο Ολυμπιακός, σιγά-σιγά, δίνοντας ποσοστό από τις εισπράξεις των αγώνων που θα έπαιζε εκεί, όταν θα έμπαινε στο νέο του σπίτι. Το συγκεκριμένο ποσό προέκυψε από δάνεια τα οποία σύναψε η χουντική ΓΓΑ, αλλά δεν αναγνώρισε η μεταπολιτευτική ΓΓΑ, με αποτέλεσμα να βρεθεί χρεωμένος ο Ολυμπιακός, να του γίνονται κατασχέσεις, επειδή δεν πλήρωνε στην Τράπεζα το προβλεπόμενο ποσό της δόσης που έπρεπε να καταβάλλει συστηματικά η ΓΓΑ και να δεσμεύονται για χρόνια οι νόμιμες κρατικές επιχορηγήσεις που εδικαιούτο ως Ερασιτεχνικό Σωματείο. Όχι μόνο δεν έχτισε γήπεδο στον Ολυμπιακό η Χούντα, αλλά ο Ασλανίδης τον φόρτωσε με ένα υπέρογκο χρέος, το οποίο τον ακολουθούσε για 15 χρόνια αφότου επανήθε η Δημοκρατία στη χώρα μας.
 
Αν ο υπάλληλος του Παππά θέλει να δει το τι έφτασε στα ταμεία του Ολυμπιακού, ώστε να το χρησιμοποιήσει για μεταγραφές στα διάφορα τμήματά του και γενικότερα για την οργάνωση και την στελέχωση της κάθε ομάδας του σε όλα τα σπορ, μπορεί να δει το δημοσίευμα της ''αντικειμενικής'' κι ''αμερόληπτης'' εφημερίδας ''ΟΜΑΔΑ'' του ΔΟΛ από το Σεπτέμβριο του 1974, τότε που άρχισαν να γράφονται αλήθειες στον ελληνικό Τύπο και όχι όσα επέτρεπε η χουντική λογοκρισία.
 
 
Τα 5 εκ. δραχμές που αναφέρει του 1972 ο υπάλληλος του Παππά, διαψεύδονται πλήρως από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΟΜΑΔΑ'' του ΔΟΛ του Νοεμβρίου του 1973, πριν κιόλας δηλαδή πέσει η Χούντα. Από το 1972 και μετά, συγκεκριμένα από τη μεγάλη μεταγραφή του Μιγκέλ Νικολάου, η οποία πόνεσε τη Χούντα, σταμάτησαν ακόμη και τα ψίχουλα που έδινε η ''Επανάσταση'' προς τον Ολυμπιακό, με τον Ασλανίδη να δηλώνει ανοιχτά ''όσοι Σύλλογοι έχουν λεφτά για τόσο ακριβές μεταγραφές, δεν θα επιχορηγούνται πλέον''. Με το στόμα, ναι, δόθηκαν κι αυτά τα 5 εκ. δραχμές στον Ολυμπιακό.
 
 
Σύμφωνα πάλι με την εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ'' του Οκτωβρίου του 1974, ο Ολυμπιακός έπρεπε να λαμβάνει ετησίως 4 εκ. δραχμές από τη ΓΓΑ για τις ανάγκες του, ως ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά από το 1970 και μετά είχε πάρει μόλις 500.000 δραχμές. Όχι 500 χιλιάρικα τον χρόνο. Μία φορά μόνο πήρε 500 χιλιάδες και τέρμα.
 
 
Τα παραπάνω ο Μπεκιάρης μπορεί να τα συγκρίνει με όσα αποκάλυψαν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟ, αλλά κι εκπρόσωποι δημοσίων Οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ, ότι έφτασαν όντως στα ταμεία του Παναθηναϊκού κατά την επταετία, νομίμως ή παρανόμως. Νομίζουμε ότι είναι αρκετά αυτά για να καταλάβει ο υπάλληλος του Νίκου Παππά ότι αθλητική ιστορία μέσω google δεν γίνεται να καταγράψεις, ούτε καν να την γνωρίσεις. Ούτε μπορεί να εμπιστεύεται κάποιους φίλους του, φωστήρες βάζελους ''ερευνητές'', οι οποίοι έγραφαν και βιβλία για τις υποτιθέμενες σχέσεις Χούντας και Ολυμπιακού, ξεκινώντας με το ''8 χρόνια είχε να πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και το πήρε με το που έγινε το πραξικόπημα'', όταν με μία απλή αναζήτηση ακόμη και στο google 9που αγαπάει ο Μπεκιάρης...), ο καθένας μπορεί να δει πως το 1966, έναν χρόνο πριν από τη Χούντα, πρωταθλητής ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο. Αν θέλει να του πούμε κι άλλα, τεκμηριώνοντάς τα πάντοτε, εδώ είμαστε. Να μιλάμε όμως για πράγματα που στέκουν, έτσι; Το να απαντήσουμε στο επιχείρημα ''η Χούντα έδωσε λεφτά και ανακατασκεύασε το Καραϊσκάκη'', δεν έχει νόημα. Ας έδωσε εκατοντάδες εκατομμύρια για το Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός τι όφελος είχε από αυτό; Το Καραϊσκάκη ανήκε και ανήκει στο Κράτος. Είναι σαν να λέει κάποιος ''το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ ανακατασκευάστηκε λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, άρα η Πολιτεία έχτισε γήπεδο σε ΠΑΟ-ΑΕΚ, που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν έκτοτε το ΟΑΚΑ ως έδρα τους''.
 
Για τα οπαδικά φρονήματα του Ασλανίδη, ο υπάλληλος του Παππά Μπεκιάρης καλό είναι να διαβάσει τη δήλωση του ιδίου του Ασλανίδη, το Σεπτέμβριο του 1971, στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού, ''θέλω να γραφτώ μέλος, ζήτησα το ίδιο πράγμα το 1952 και με απορρίψατε''.
 
 
Μπορεί αν θέλει να δει ο υπάλληλος του Παππά Μπεκιάρης τον Ασλανίδη να καβαλάει τα κάγκελα της Λεωφόρου και να αποθεώνεται από τα ''Παναθηναϊκά Νέα'' στο ματς με την Έβερτον το 1971, στον δρόμο προς το Χουντέμπλεϊ. Μπορεί να δει τη γυναίκα του Ασλανίδη, την κυρα-Λούλα, να ψηφίζει ως μέλος του ΠΑΟ στις Συνελεύσεις του σωματείου. Η κυρα-Λούλα πήγαινε και στις προπονήσεις του ΠΑΟ, ως φανατική οπαδός του...
 
 
Κλείνουμε με την αναφορά του υπαλλήλου του Παππά στην βράβευση του Ασλανίδη από τον κύριο Κώστα Μπαρμπή της ΠΕΦΟ, το 1972. Τα φρονήματα του κυρίου Κώστα είναι γνωστά, δεν τα έχει κρύψει ο ίδιος του ποτέ. Παρόλα αυτά, είχε την ευθιξία και το φιλότιμο να παραιτηθεί 3 φορές από διοικήσεις του Ολυμπιακού κατά την επταετία. Ο Μπαρμπής δεν ήταν γαντζωμένος σε καμία καρέκλα. Κάποιος ΣΥΡΙΖΑίος άραγε θα παραιτηθεί ποτέ, για ο,τιδήποτε; Εδώ οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική πλησιάζουν τους 100 και ακόμη ένας άνθρωπος δεν έχει βγει δημοσίως να πει ''ναι, φταίω εγώ, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω''. Και την ίδια ώρα, ο σιτιζόμενος από το Κράτος Μπεκιάρης κουνάει το δάχτυλο στον Μπαρμπή...
 
Αυτά από εμάς, μόνο για αρχή. Έχουμε αφιερώσει περίπου 200 αναρτήσεις κατά της Χούντας, όλες με στοιχεία και τεκμήρια εφημερίδων της εποχής, όχι ''ό,τι βρήκαμε μέσω google''. Αν έχει όρεξη για να μάθει την αλήθεια ο υπάλληλος του Παππά, ας περιηγηθεί στο site. Αν έχει όρεξη για προπαγάνδα, ως γνήσιος ΣΥΡΙΖΑίος και δη κρατικοδίαιτος, ας αντιγράφει τους φίλους του, τους βαζελο-ερευνητές. Να ξέρει όμως ότι οι επόμενες απαντήσεις θα είναι πολύ πιο σκληρές κι επί προσωπικού, γιατί η ΣΥΡΙΖΟ-λίγδα έχει πνίξει πλέον τη χώρα. Στο μόνο πράγμα που κατάφεραν οι ροζ αριστεροί χρηματοδότες του Μπεκιάρη να περάσουν τη Χούντα είναι αυτό. Στον πόλεμο κατά του Ολυμπιακού.
 
Ο Ασλανίδης είχε τσίπα, οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι ξετσίπωτοι αντιολυμπιακοί λιγδιάρηδες. Και Μπεκιάρηδες...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Ν’ ασχολούμαστε τώρα και μ’ αυτόν τον τενεκέ, τον
καραγκιόζη καιροσκόπο και αντιολυμπιακή και -όψιμη-
συριζαϊκή χολέρα.

Ρε συ Μπεκιάρη:
Πού στην ΕΡΤ και ποιες ώρες ακριβώς εργάζεσαι; Και
πώς προσλήφθηκες, ρε; Για να ξέρουμε αν πληρώνουμε
έναν άξιο υπάλληλο ή ένα ακόμα παράσιτο και κοπρο-
κομματόσκυλο. Το δημοσιογραφιλίκι πούλα το στους
κάφρους τού ΣΥΡΙΖΑ και μη. Σ' αυτούς πούλα και το
οτι το periodista.gr δεν είναι ένας ακόμη απόπατος
του ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με
άλλους απόπατους (sdna, olympia etc.) και όμοιους
τενεκέδες και λακέδες (Αυλακιώτη κ.ά.).

Εικόνα Ποσειδωνία

Πιστεύω πως ο Μπεκιάρης τα έγραψε αυτά τα ψέματα για δυο λόγους.
1) Για να πάρει τις χορηγίες
2) Γιατί τελευταία αποκαλύπτεται ο Ηρακλής Τσίπρας, θείος του πρωθυπουργού, πως ήταν ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού στη δικτατορία και τον έφτασε μέχρι στο Γουέμπλεϊ.
Σου λένε οι συριζαίοι: θα μας ξεμπροστιάσει ο Ολυμπιακός με το να δημοσιοποιήσει τους διοικητικούς παράγοντες και χρηματοδότες του χουντικού παναθηναϊκούλη, οπότε ας ανοίξουμε κόντρα πρώτοι εμείς για αποπροσανατολισμό.
Κύριοι, "δεν είμαστε στην εποχή της χούντας, αλλά ζούμε τη χούντα της εποχής μας".

Εικόνα REDHERAKLIO

Αν και νομίζω ότι διαφημίζουμε κάποιον ανύπαρκτο,να συμπληρώσω την κατασκευή του ΑΣΛΑΝΙΔΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ στην Λεωφόρο (υπάρχουν φωτογραφίες που μάλλον διαθέτεις),το λάδωμα της Σλαβια Πράγας το 1968 γιά χάρι της ΑΕΚ στο μπάσκετ (Ελευθεροτυπία 5-4-88),γιά τα ποσά που δόθηκαν σε ΠΑΟ-ΑΕΚ -ΠΑΟΚ από τον Πρίτζη γιά μεταγγραφές(ΦΩΣ 26-7-74),γιά την αγορά τμήματος του γηπέδου του ΟΦΗ από την Εβραική κοινότητα με 1,5 εκατομμύρια δραχμές από τον Ασλανίδη,(και εδώ είχαμε ταμπέλλα με επιγραφή ΑΣΛΑΝΙΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ).....και πάει λέγοντας

Εικόνα CEN-TAURUS

Μια δωρεάν συμβουλή προς απελπισμένους του συριζα: ποτέ κανένας δεν κέρδισε το παραμικρό αβαντάροντας ομάδες. Τέλος. Βενιζέλος. Έχτισε με δημόσιο χρήμα το κλειστό της μίκρας, το επάνδρωσε και το χάρισε στην εταιρεία παοκ! Στις επόμενες εκλογές παραλίγο να τον περάσει ο γκλέτσος! Ούτε βουλευτής δεν βγήκε στη σαλονίκη. Άκης. Αβάνταρε τον παοκ με χορηγίες κρατικών εταιρειών ως υπουργός ανάπτυξης (δεσφα, δεπα κλπ), ενώ έδωσε εντολή στην Εθνική Τράπεζα να ανοίξει κυριακή για να δώσει εγγυητική συμμετοχής στο πρωτάθλημα στον τότε πρόεδρο ζαγοράκη. Αποτέλεσμα; Στις εκλογές βγήκε τελευταίος από σπόντα στην κατανομή εδρών! Ορφανός. Υπουργός που ευνόησε κατάφωρα τις ομάδες της σαλονίκης (διαγραφές προστίμων, χορηγήσεις για γηπεδικές βελτιώσεις, επιτροπές δικαιοδοτικές στα μέτρα τους κλπ). Αγνοείται η τύχη του. Σγουρός. Δέσμευσε εκατομμύρια για τη τζαμπασοφιά και τη λαγοφλώρο. Στις εκλογές έχασε από την επαναστάτρια μα-δούρου και μάλιστα στις γειτονιές των φιλάθλων αυτών των ομάδων υπέστη κανονική πανωλεθρία. Γεωργαμλής. Στηρίχθηκε με τα χίλια από τον τίγρητα και τους σαμαροφαήλους για το δήμο νέας φιλαδέλφειας. Στο τέλος τον κέρδισε κάποιος βασιλόπουλος!
Δεν θα κερδίσετε τίποτα, αντιθέτως θα χάσετε από τον πόλεμο κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Μόνο όταν αδικείς κάποιον σκυλιάζει και σε εκδικείται μαυρίζοντάς σε. Όταν τον ευνοείς, σε ξεχνά. Νόμος είπαμε.

Εικόνα REDHERAKLIO

Το άνοιγμα της τράπεζας Κυριακή 3 το πρωί έγινε με εντολή Κ.Καραμανλή του νεώτερου,που εκείνη την περίοδο ήταν πρωθυπουργός