ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΒΑΖΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ''ΦΑΡΟΣ'' ΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΩΝ ΚΕΔ-ΕΟΚ



Είναι γνωστή εδώ και μήνες η σύγκρουση του Γιώργου Βασιλακόπουλου της μπασκετικής ΕΟΚ με τον star του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, σχετικά με τη συμμετοχή του τελευταίου στα επίσημα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος. Τη Δευτέρα που μας πέρασε λοιπόν ο Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Fair Play, στοχοποίησε ''κάποιους ατζέντηδες'', οι οποίοι όπως είπε ''καθορίζουν το μέλλον των Εθνικών ομάδων''. Την επόμενη μέρα βγήκε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM ο μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Γιάννης Πάνου και δήλωσε τα παρακάτω.
 
Για τη δήλωση του κ. Βασιλακόπουλο για την υπόθεση του Γιάννη: «Να ξεκαθαρίσω σε όλους ότι δεν μιλάω εκ μέρους του Γιάννη. Μιλάω σαν Γιώργος Πάνου. Ξέρω το Γιάννη από 15 χρονών. Άκουσα τρομερές ανακρίβειες που προσβάλουν πολύ κόσμο και ειδικά ένα παιδί που δεν έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα να τον παρουσιάζουν σαν πιόνι.
Προσβάλει έναν από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες και ένα από τα καλύτερα από τα παιδιά που κυκλοφορούν στο χώρο με όσα κάθε φορά λέει και δίνει στον κόσμο την εικόνα ότι ο Γιάννης είναι ένα άβουλο που δεν έχει συμμετοχή σε καμία από τις αποφάσεις που παίρνει σε ζητήματα όπως της Εθνικής, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο .
Ο κος Βασιλακόπουλος πέρυσι μας είπε για σκευωρία των Μπακς αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν μαριονέτα. Φέτος είναι οι κακοί και τα παράσιτα οι ατζέντηδες».
«Προ διετίας δια ζώσης δεν ντράπηκε να αποκαλέσει τον Γιάννη και τον Θανάση αρκούδες με χαλκά και χαλινάρι. Ήταν μια προσωπική συνάντηση στην Ομοσπονδία. Μας κάλεσε, πήγαμε ένα ωραίο πρωινό. Επειδή ο Γιάννης και τα αδέρφια του θέλουν να κάνουν κάποια πράγματα για τον κόσμο που δεν έχει προλάβει να τον ζήσει από κοντά και στέλνουν τα προσωπικά τους μηνύματα απέναντι σε κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό. Ακόμα και σε αυτές τις ενέργειες που εκπροσωπούν τα παιδιά 100% κατάφερε να τον προσβάλει ως άνθρωπο, λέγοντας ότι άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτόν και τον περιφέρουν ως αρκούδα με χαλκά και χαλινάρι. Έτσι τον παρομοίασε μπροστά του. Εκείνο το ωραίο πρωινό ο Γιάννης αποφάσισε να σιωπήσει μέχρι και σήμερα σεβόμενος την ηλικία και τη θέση του προέδρου και απλά αποχωρήσαμε. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων με τόσο διαφορετική αίσθηση των πραγμάτων.
Εξ ου και ο λόγος που αποφάσισε μόνος του το 2017, την καταδική του απόφαση να ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ, λόγω του προβλήματος στο γόνατό του».
«Ξεχνάμε ότι αναφέρεται σε ένα παιδί που το 2016 άφησε 106 εκατ. στο τραπέζι το όταν τον κάλεσαν οι Μπακς να υπογράψει το συμβόλαιο που θα του άλλαζε τη ζωή, αλλά αυτός πάγωσε τα πάντα και πήγε να παίξει προκριματικά στο Τορίνο. Τότε οι «κακοί» Μπακς που δημιουργούν σκευωρίες γιατί δε τον έπεισαν να μείνει πίσω; Ήταν δική του απόφαση, πήρε δικό του ρίσκο Και για εκείνον και για την οικογένειά του. Απέξω τελείως μπορεί να φαίνεται μια αντιεπαγγελματική απόφαση. Μετά τον αποκλεισμό πήρε και μερίδιο ευθύνης και γύρισε να υπογράψει με κάποια λεφτά λιγότερα».
Για το διαβατήριο του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Για το διαβατήριο είναι ξεκάθαρο. Είναι απίστευτο να απορρέει ακόμα και σήμερα από τον κο Βασιλακόπουλο πως ότι η ΕΟΚ έβγαλε διαβατήρια. Είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια και τέλος. Τι να πω, αυτά που έλεγαν και στον Θανάση, ότι μέρα από μέρα βγαίνει. Δεν είναι μόνο ο Γιάννης. Αδικούν οι δηλώσεις του τον Δημήτρη Μπούκα το δικηγόρο που μας πήρε από το χέρι και έτρεξε όλες τις διαδικασίες σε μια παρατημένη υπόθεση.
Ο κος Ιωαννίδης, τότε βουλευτής, είχε πει στον ΣΠΟΡ FΜ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγει το διαβατήριο του Αντετοκούνμπο. Σε όλο αυτό το διάστημα προφανώς είχε έρθει και η Ομοσπονδία της Ισπανίας, η εθνική Νιγηρίας που έμαθε για το ταλέντο, έτρεξαν να του κάνουν προτάσεις. Ένα παιδί που είχε τότε την υπομονή να περιμένει την όλη διαδικασία για να παίξει με την Εθνική του. Την εθνική της χώρας του. Τότε στα 18 είχε τη διαύγεια και την αποφασιστικότητα να μην πάρει τον εύκολο δρόμο που ήταν η Ισπανία, ή να πάρει ένα νιγηριανό διαβατήριο και να σηκωθεί να φύγει. Τώρα που είναι ένας από τους τοπ πέντε παίκτες του πλανήτη ξαφνικά τον χειρίζεται ο Πάνου, οι Μπακς και κάποιοι σπόνσορες. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα να λέγονται».
Για το πόσα χρωστάει ο Γιάννης στην Ελλάδα: «Όσον αφορά το ποιος χρωστάει σε ποιον. Ο Γιάννης όντως αισθάνεται ότι χρωστάει στην Ελλάδα και όπου βρεθεί και όπου σταθεί το δηλώνει γιατί έτσι αισθάνεται. Είναι η χώρα στην οποία μεγάλωσε εκείνος και τα αδέρφια του και η Ελλάδα του έδωσε τη δυνατότητα να πάει σχολείο και να μορφωθεί. Σίγουρα χρωστάει 101% στη Ενορία του, στον πάτερ Μελέτιο, στη γειτονιά του και στα φιλαράκια του που είναι οι ίδιοι όταν ήταν ακόμα ο Γιαννάκης και τον βοήθησαν και τον αγάπησαν. Είναι ο ίδιος τύπος με τα ίδια φιλαράκια. Σε αυτούς χρωστάει το 101%. Ο κος Βασιλακόπουλος δεν μπορεί να ταυτίζεται ο ίδιος και η Ομοσπονδία με την Ελλάδα».
Για το γιατί δεν ήταν στα προκριματικά του Παγκοσμίου: «Είχε μια επικοινωνία όντως. Είπε ότι θα προσπαθήσει. Δεν είπε ποτέ ξεκάθαρα. Εχω συζητήσει με το Γιάννη, αλλά μιλάω σαν Πάνου. Ο Γιάννης είχε συζητήσει και ο ίδιος με τον κόουτς. Οι Μπακς ξεκινούν μια νέα εποχή, με νέους παίκτες, νέο γήπεδο. Δεν μπορεί να λείπει ο αρχηγός της ομάδας όταν κάτι ξεκινά να χτίζεται. Αυτό το παιδί πρέπει να γυρίσει πίσω σε κάποιους που του άλλαξαν τη ζωή. Στο Παγκόσμιο αν τον καλέσει η Ελλάδα προφανώς θα είναι παρών. Όπως ήταν όποτε μπορούσε να είναι. Το αν δε τον πιστεύει ο κόσμος ή ο κος Βασιλακόπουλος για το αν πόναγε ή αν δεν πόναγε είναι δικό τους πρόβλημα. Θέλει να είναι πάντως. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα τον κάνει να μη θέλει να παίξει στην Εθνική ομάδα.
Όταν η Εθνική ομάδα το 2012 είχε ανάγκη από παίκτη και ήταν νόμιμος δεν τον κάλεσε κανείς, πήραν νομίζω τον Μποχωρίδη. Οπότε δεν είναι ότι κάλεσαν κάπου από τα 12 και 13 και δεν πήγε.Οι σχέσεις για τις οποίες μιλάει ο πρόεδρος χτίζονται με βιώματα. Ο Γιάννης τα βιώματα που έχει από τη συναναστροφή του με κάποιους από την Ομοσπονδία δεν είναι και τα καλύτερα. Οπότε τα βιώματα που έχει ο Γιάννης μέσα του είναι αυτά που θα τον κάνουν να είναι παρών.»
Για τον τραυματισμό του Γιάννη: «Πέρυσι για πρώτη φορά στην καριέρα του έχασε δέκα παιχνίδια. Μπήκε σε ένα πρόγραμμα συντήρησης που θα συνεχιστεί και φέτος γιατί το πρόβλημα του είναι χρόνιο. Αλλά είναι σε καλό δρόμο και φέτος θα δούμε πολλά ωραία πράγματα. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% ο Γιάννης. Ακόμα το σκαλίζει».
«Δεν έχουμε καμία διάθεση να υπάρχει καμία διένεξη. Η σιωπή είναι χρυσός τις περισσότερες φορές. Πρέπει να πάμε ενωμένοι, γιατί υπάρχει μια καλή συγκυρία και φουρνιά παικτών μαζί με το Γιάννη. Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης που δεν βγαίνει κάθε μέρα. Καλύτερα να σιωπήσουμε και να πάμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας όσο καλύτερα μπορούμε, ο καθένας δουλεύοντας από τον τομέα του».
 
Φυσικά όλος ο κόσμος που θέλησε να σχολιάσει τα παραπάνω (γιατί, όπως θα δούμε παρακάτω, πολλοί δεν μπήκαν στον κόπο...), στάθηκε εδώ.
 
Προ διετίας δια ζώσης δεν ντράπηκε να αποκαλέσει τον Γιάννη και τον Θανάση αρκούδες με χαλκά και χαλινάρι.
 
Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ λοιπόν Γιώργος Βασιλακόπουλος, όπως μαθαίνουμε τώρα που ανοίγουν σιγά-σιγά τα στόματα, έχει πει και συνεχίζει και σήμερα να πετάει διάφορα τέτοια ''ανθρωπιστικά'' μαργαριτάρια.
 
 
 
 
Ο Βασιλακόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών παίκτης, προπονητής και παράγοντας της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ.
 
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-STARS ΤΟΥ ΝΒΑ, ''ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ-ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΜΕ ΧΑΛΙΝΑΡΙΑ''; ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ''ΑΔΕΣΜΕΥΤΕΣ'' ΚΙ ''ΑΔΟΥΛΩΤΕΣ'' ΓΡΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ; ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ;
 
Οι ''ευαίσθητοι αντιρατσιστές'' ΣΥΡΙΖΑίοι πού είναι; ''Φιλαράκι'' ο υφυπουργός Βασιλειάδης με το ''Σωλήνα'',
 
 
μάλλον δεν άκουσε τίποτε για τα παραπάνω. Ούτε ο προκάτοχος του Βασιλειάδη στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, που χαρακτήριζε...φάρο την ΕΟΚ, έμαθε κάτι σχετικά, ε;
 
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΑΝΕ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;
 
Μπορεί να είχαμε και 200 άρθρα καταδίκης στο ανεπίσημο ΦΕΚ, την ''Εφημερίδα των ΜΟΥΛΩΝ Συντακτών''. Καλά, για τα ''εξυγιαντικά'' αθλητικά sites, δεν το συζητάμε. Το νούμερο ένα αθλητικό ΤΣΟΝΤΟ-site sdna.gr προς το παρόν αναλώθηκε στο να δημοσιοποιεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με απαντήσεις του Βασιλακόπουλου σε αυτές τις κατηγορίες, εδώ κι εδώ. Tο συγκεκριμένο site ανήκει σε κάποιο ποσοστό στον επώνυμο φίλαθλο της ΚΑΕ ΠΑΟ και πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναίκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος λίγες μέρες πριν, σε συνέντευξή του στο sdna, δήλωσε για το Βασιλακόπουλο ''είμαστε στον ίδιο χώρο 30 χρόνια, αναπόφευκτα θα ήταν καλές οι σχέσεις μας''.
 
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΜΕ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΝΟΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
 
Έτοιμα έχει ο λογογράφος-κωλοτρυπίδα του Αλέξη Τσίπρα, που λέγεται Θανάσης Καρτερός, γύρω στα 200 άρθρα που βγάζουν το Μαρινάκη ''χρηματοδότη της Χρυσής Αυγής'', να τα μοιράσει στον πάντοτε πρόθυμο για τέτοια κείμενα αποδόμησης του Ολυμπιακού ελληνικό Τύπο. Δεν είναι όμως μόνον αυτά τα στραβά της ΕΟΚ. Υπάρχουν κι άλλα σκάνδαλα, οικονομικής φύσης.
 
Η ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης έχει επιβάλει διαχρονικά μια ιδιότυπη, αρκετές φορές αυθαίρετη και  «ολοκληρωτική» διοικητική και οικονομική αδιαφάνεια. Στα πλαίσια των προσπαθειών αρκετών πλέον σωματείων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου και κατόπιν της σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δημοσιοποιούμε τα βασικά στοιχεία του προσωπικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής, για το 2017 (ονοματεπώνυμο- ειδικότητα  – ημερομηνία πρόσληψης). Να σημειώσουμε πως η Ε.Ο.Κ. είναι εποπτευόμενος φορέας από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα έπρεπε όλα τα προαναφερόμενα βασικά στοιχεία και διαδικασίες να ήταν αναρτημένες στην Διαύγεια.
Για όσους δεν γνωρίζουν,  τα 800 περίπου καλαθοσφαιρικά σωματεία της Ελλάδας και κατά προέκταση οι γονείς των χιλιάδων αθλητών και αθλητριών τους,  πληρώνουν κάθε έξοδο που πραγματοποιείται για την τέλεση των αγώνων (διαιτητές, κριτές, γιατρούς, μπάλες, μετακινήσεις κ.α.). Επιπλέον όμως αυτών πληρώνουν και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις ενώσεις και στην ομοσπονδία υπό την μορφή άτυπης επιχορήγησης για την έκδοση δελτίου, έκδοση αυτοκόλλητου συμμετοχής στο δελτίο, για το έντυπο μεταγραφής, παράβολα συμμετοχής  και άλλα. Επιπρόσθετα, η ομοσπονδία λαμβάνει κρατική επιχορήγηση δύο περίπου εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο από την Γ.Γ.Α. και στην συνέχεια ένα μέρος αυτής την επιχορηγεί στις τοπικές ενώσεις της. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως έως σήμερα κανείς δεν γνωρίζει, ούτε μπορεί να γνωρίσει τα αυτονόητα, παρόλα τα έγγραφα ερωτήματα, τόσο στην Ε.Ο.Κ. όσο και στην Γ.Γ.Α.. Που και με ποιες διαδικασίες πηγαίνουν όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ;
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιούμε σήμερα, μαζί με εκείνα τα ελάχιστα και  ελλιπή στοιχεία εγκρίσεων δαπανών που υποχρεώθηκαν  να αναρτήσουν στην Διαύγεια πριν λίγες μέρες, ( https://goo.gl/UBcSgT ) δημιουργούν δεκάδες   αναπάντητα ερωτήματα και διαπιστώσεις για την σπατάλη του δημόσιου χρήματος και των χρημάτων των συλλόγων με αυθαίρετες και αδιαφανείς διαδικασίες. Ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα που αφορούν μόνο τις πάσης φύσεως αμοιβές για το 2017  είναι και τα εξής:
1. Είναι δυνατόν να προσλαμβάνονται ως «μόνιμο» προσωπικό οι συγγενείς των μικρών ηγετικών διαχρονικά  ομάδων της ομοσπονδίας και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς να  έχουν προσληφθεί εν μέσω της οικονομικής κρίσης;
2. Είναι δυνατόν σε μία μόνο ένωση, όπως αυτής της  Ένωσης Αττικής-ΕΣΚΑ  (στην Αττική υπάρχει και η Ένωση Νοτίου Αττικής-ΕΣΚΑΝΑ), να λειτουργεί με δεκαεπτά άτομα προσωπικό και μάλιστα οι οκτώ να έχουν  προσληφθεί εν μέσω οικονομικής κρίσης;
3. Είναι δυνατόν σε μία μόνο ένωση, αυτής της ΕΣΚΑ, να υπάρχουν μισθοδοτούμενοι, που δεν έχουν καμία σχέση με την ένωση και σχεδόν κανείς να μην  γνωρίζει με τι ακριβώς ασχολούνται;
4. Τι άλλο θα μπορούσαμε να σκεφτούμε , εκτός από το  άκρον άωτον της «ανοργανωσιάς», όταν υπάλληλος της ομοσπονδίας, που προσλήφθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης με πλήρη σύμβαση αορίστου χρόνου,  έχει ειδικότητα «ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ»;
5. Ποιο είναι τελικά το «μόνιμο» προσωπικό καθώς και ποιες οι υπόλοιπες ετήσιες αμοιβές οποιασδήποτε μορφής σε κάθε μία από τις δεκαπέντε ενώσεις ( ιδιαίτερα εκείνες των μεγάλων ενώσεων, όπως της Αχαΐας, της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Νότιας Αθήνας).
6. Ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθεί η ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας για τις προσλήψεις και ιδιαίτερα για ειδικότητες που δεν αφορούν προπονητές και τεχνικούς συμβούλους;  Έχει δει κανείς έστω και μια φορά μια σχετική προκήρυξη ή πρακτικό επιτροπής ή πρακτικό  διοικητικού συμβουλίου; Δεν γνωρίζει κανείς το άρθρο 30 του νόμου 2725/1999, για την οργάνωση των υπηρεσιών – αποδοχές προσωπικού-προσλήψεις  της ομοσπονδίας και των ενώσεων της;
7. Το άρθρο 30 του νόμου 2725/1999 δεν αναγράφει πως ο συνολικός αριθμός των συνιστώμενων θέσεων προσωπικού για τις ενώσεις είναι το μέγιστο 10 θέσεις και για τις ομοσπονδίες είναι το μέγιστο 20 θέσεις;
8. Ποιος έχει αποφασίσει από την ΕΟΚ και ποιος έχει  διαπιστώσει από την ΓΓΑ, να μην υπάγεται το προσωπικό της ομοσπονδίας και των ενώσεων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, όπως έχει υπαχθεί το προσωπικό των υπόλοιπων ομοσπονδιών;
9. Πόση μεγάλη είναι η εξαπάτηση από την ηγετική ομάδα σε όσους διαιτητές και προπονητές οφείλονται αμοιβές, την  στιγμή μάλιστα που σπαταλούνται τόσα χρήματα και χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τίποτα για τις σπατάλες που φημολογούνται σε ταξίδια και μετακινήσεις;
10. Πόσο μεγάλο είναι πλέον το μέγεθος της παραπλάνησης και της εξαπάτησης των εκατοντάδων υγειών στελεχών-εθελοντών –μελών Δ.Σ.  και πραγματικά εργαζόμενων στις ενώσεις και στην ομοσπονδία από την συγκεκριμένη ηγετική ομάδα; Μια ηγετική ομάδα που παρασέρνει αρκετούς σε μονοπάτια αδιαφάνειας και αυθαίρετες διαδικασίες, αποκρύπτοντας εκτός των άλλων και την «αντικειμενική» ευθύνη τους;
11. Μήπως γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο Διευθυντής , ο προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών και ο προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών της ομοσπονδίας, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αρχεία και διαδικασίες;
12. Ποιο είναι τελικά το ετήσιο ύψος των αποζημιώσεων και των λοιπών εξόδων μετακίνησης συμμετοχής σε επιτροπές και συμβούλια της ηγετικής ομάδας; Και αλήθεια,  σε ποιο κωδικό του φερόμενου απολογισμού εντάσσονται αυτά τα έξοδα;
13. Τι γνωρίζει και τι δεν γνωρίζει τελικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; Τι εγκρίνει και τι δεν εγκρίνει στον προϋπολογισμό και τον απολογισμό της ομοσπονδίας; Μήπως ήρθε η στιγμή να καταρριφτεί ο μύθος της ηγετικής ομάδας της ομοσπονδίας που λέει ότι η ΓΓΑ γνωρίζει και εγκρίνει; Μήπως ήρθε και η στιγμή η ΓΓΑ να διαπιστώσει τα αυτονόητα και να δημοσιοποιήσει στοιχεία;
14. Ποια  είναι τελικά τα πρακτικά των  αποφάσεων του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, για τις προσλήψεις, τις λοιπές αμοιβές και  την μισθοδοσία του 2017 της ομοσπονδίας, αλλά και  των εγκρίσεων των προϋπολογισμών της μισθοδοσίας και των λοιπών αμοιβών των δεκαπέντε ενώσεων;
15. Πόσες ακόμα σημαντικότερες αμοιβές – σκάνδαλα  κρύβονται μετά μανίας και σιωπής από την ηγετική ομάδα; Έχουν γίνει κατασχέσεις για χρέη αμοιβών με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και από ποιους κωδικούς  του προϋπολογισμού πληρώθηκαν και από ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς; Αλήθεια πόσους τραπεζικούς λογαριασμούς έχει τελικά η ομοσπονδία; Γιατί δεν αναρτούν αποφάσεις, πρακτικά, διαδικασίες και όλες τις δαπάνες στην Διαύγεια;
16. Ποιες είναι οι λοιπές αμοιβές και αποζημιώσεις του 2017 που αποκρύπτονται μετά μανίας και σιωπής, ύψους 920.000 περίπου ευρώ, σύμφωνα με τον φερόμενο ως απολογισμό της ομοσπονδίας στην Γενική της Συνέλευση; (Βλέπετε σχετική αναλυτική κατάσταση παρακάτω).
Τώρα ίσως καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η απόλυτη σιωπή από την ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης !!!
Και κάπως έτσι, συνειδητοποιούμε πόσο δύσκολο είναι να γίνουν κατανοητές από την ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας, λέξεις όπως οργάνωση και διοίκηση γραφείου προβολής, διαφήμισης και χορηγιών, υποστήριξης των συλλόγων, υποστήριξης των αθλητών, υποστήριξης του εθελοντισμού, χρηστή διακυβέρνησης με διαφάνεια, μπάσκετ για όλους, ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης της καλαθοσφαίρισης και τόσα άλλα.
Όλα στην ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. Όλα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
 
 
 
Κάπως έτσι εμφανίζονται στην Διαύγεια για το 2017 (ένα μέρος του Κωδικού 251   https://goo.gl/a3RxJv ) οι αμοιβές προπονητών και τεχνικών συμβούλων (οι οποίες φαίνεται να είναι και για άλλες ειδικότητες):
 
 
Κάπως έτσι εμφανίζεται η μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων για το 2017 στην Διαύγεια (ένα μόνο μέρος του κωδικού 211 ) χωρίς ονοματεπώνυμα, τα οποία και δημοσιοποιούνται κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας παρακάτω.
 
 
 
Αποσπάσματα των εγγράφων:
 
 
 
 
 
 
ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΟΚ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.
 
Βλέπουμε και τα ονόματα αρκετών μπασκετικών δημοσιογράφων, οι οποίοι δουλεύουν για την ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ. Σοφία Γιαλλελή, Μενέλαος Σεβαστιάδης, Γιάννης Πάλλας, Σοφία Βαλσάμη, Χρήστος Ρομπόλης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται παραπάνω. Δεν είναι κάτι επιλήψιμο να δουλεύεις για την ΕΟΚ, αλίμονο, απλώς αναρωτιόμαστε το πώς θα κρίνουν στα ΜΜΕ που εργάζονται μία ενδεχόμενη κόντρα κάποιας ομάδας, π.χ. του Ολυμπιακού, με την ηγεσία της ΕΟΚ, όπως συμβαίνει συχνά. Ποιανού το μέρος θα πάρουν; Θα διατηρήσουν την ''αντικειμενικότητά'' τους ή θα στηρίξουν τον εργοδότη τους, Γιώργο ΒαΖΕλακόπουλο;
 
Γενικώς και ειδικώς έχουν αλλεργία οι ''μεγαλοπαράγοντες του μπάσκετ'' στο να εξηγούν την στάση τους, όπως διαβάζουμε εδώ.
 
Ζήτησε ο Γκόντας (επισήμως, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Μαύρου) την απόφαση, με την οποία τον τιμώρησαν, για να πράξει τα δέοντα κι έπιασε… πανικός τους διοικούντες. Βρήκαν 48 προφάσεις για να μην τη δώσουν, διέγνωσαν επιθετικότητα στον «αβοκάτο», ότι ο Γκόντας δεν ήταν ντυμένος σύμφωνα με τις οδηγίες του Μάρκελο Νύκτα κι άλλα πολλά.
Ρε σεις, μην φοβάστε. Μην σας ψαρώνει ο Σπύρος. Έτσι κι αλλιώς, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Στα δικαστήρια θα καταλήξετε, οπότε κρατήστε τις ιδέες σας για άμυνα, όταν θα έρθει η ώρα. Τώρα, έτσι ή αλλιώς, θα δώσετε τα έγγραφα.
 
Σε συνέχεια μάλιστα αυτών εδώ, με το Συμεωνίδη της ΚΕΔ να έχει το γιο του με άμεση εργασιακή σχέση με το μεγαλοπαράγοντα του Προμηθέα Πάτρας, είχαμε τις παρακάτω εξελίξεις.
 
Ένα άνευ προηγουμένου θέμα έχει δημιουργηθεί στην ΕΟΚ, με τη δυσαρέσκεια πολλών συλλόγων της Α1 στο πρόσωπο του γενικού συντονιστή, Στέλιου Συμεωνίδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα για πρώτη φορά έφθασαν στα αυτιά κορυφαίου στελέχους της ΕΟΚ η είδηση περί αποπομπής του Θεσσαλονικού από την ΚΕΔ!!!
Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και πρόεδροι αρκετών συλλόγων, οι οποίοι δεν διατηρούν καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιου, ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, να θέσει θέμα απομάκρυνσης του Συμεωνίδη λόγω της αγοράς των δύο Κόφι Άιλαντ στην Θεσσαλονίκη.
Το αίτημα μεταβιβάστηκε στην ΕΟΚ, ενώ όπως λέγεται, υπέρ της αποπομπής έχουν ταχθεί και κυβερνητικά στελέχη.
Η υπόθεση αγοραπωλησίας των Κόφι Άιλαντ δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους προέδρους της Α1, οι οποίοι ζητούν την "κεφαλήν επί πίνακι".
Από την πλευρά της ΕΟΚ έχει υποβαθμιστεί πλήρως το θέμα και επισημαίνεται ότι δεν συντρέχει λόγος απομάκρυνσης, διότι ο Συμεωνίδης αγόρασε τις δύο καφετέριες και δεν του χαρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας.
Εννοείται ότι ουδόλως ενδιαφέρει τον Λιόλιο η συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς όπως επαναλαμβάνει η εταιρία προέβη σε μια αμιγώς επαγγελματική κίνηση.
Ενδιαφέρον, πάντως, εξακολουθεί να έχει το θέμα, με τον Σπύρο Γκόντα να καταθέτει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αναφορικά με τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε.
Αλλά και ο γενικός συντονιστής έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά των Γκόντα και Φούφη...
Και μη χειρότερα...
 
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΜΕΣΩ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΜΜΕ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΑ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΓΙΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ Ο ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΑΥΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ''ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ'' ΚΑΙ ''ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΖΕΙ 100-0 Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΜΕΝΑ''. ΤΙ ΜΥΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΘΑ ΕΞΑΠΕΛΥΑΝ ΟΙ ''ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ'' ΚΑΙ ''ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ'' ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ; ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ'' ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ;
 
Κο-κο-κο τώρα. Σιωπή. Όπως λέει και ο μπασκετικός δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας, κάποια sites ''έχασαν'' την είδηση των ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ σχολίων του ΒαΖΕλακόπουλου και ανέβασαν ΜΟΝΟ τη...διάψευση του ''μεγάλου αρχηγού''.
 
 
Αν μπαίνεις στο τσάρτερ της ΕΟΚ για να πας ταξιδάκια, να καλύψεις ματς της Εθνικής στο εξωτερικό ΤΖΑΜΠΑ, αν είσαι δηλαδή κάποιος από τους ΤΣΑΡΤΕΡΙΣΤΑΣ, λογικό δεν είναι;
 
Γαμώ το ''φάρο'' του ελληνικού μπάσκετ, που ΖΕΧΝΕΙ ολόκληρος...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Μια ακόμα εκπληκτική κι επίπονη δουλειά του Σάββα!
'Οχι μόνο ξεγυμνώνει και ξεμπροστιάζει τον Βασιλακόπουλο και
τους συν αυτώ (ΚΕΔ, ΑΡΔ, Τράκη, Συριζανελ...), αλλά καταγγέλλει
και στοιχειοθετεί με μεγάλη επιμέλεια και άρτια αιτιολόγηση μέχρι
και ποινικά αδικήματα. Και λόγος δικανικός και δικογραφία, όπως
λένε και οι σύγγαυροι Harry και apostolos πιο κάτω.

Το RATM με τους αρθρογράφους του και τους σχολιαστές-μέλη του
αποτελεί έναν εξαιρετικό και αδιάλειπτο φάρο για όλους τους γαύρους
και ένα ανιδιοτελές, διαρκές και ισχυρό στήριγμα για τον Θρύλο.

Εικόνα Aprosarmostos17

Ρε αυτός και να ψωφίσει, αυτοί είναι ικανοί να τον βαλσαμώσουν και να τον περιφέρουν σαν τον Μπέρνι.

Εικόνα Harry red logic

Στην κυριολεξία καταπληκτικός δικανικός λόγος!
Που ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Μακάρι να υπάρξει διάχυση αυτής της λάμψης στις πλατιές μάζες που που είναι θύματα της Υποκρισίας και ΤΟΥ Φαρισαϊσμού των προεστών και κοτζαμπάσηδων!
Ένας τέτοιος άθλιος κοτζάμπασης είναι και ο σωλήνας και οι διαπλεκόμενων μαζί του ψευτοαριστερΟΊ και ΑΡΔ!
Σάββα "μην κουραστείς να ξεγυμνώνεις τους γλοιώδεις υποκριτές"
ΖΗΤΩ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτό δεν είναι άρθρο. Είναι ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ. Είναι καταγγελία - καταπέλτης. Δεν μπορεί κανείς και τίποτα να αντιτείνει ο,τιδήποτε απέναντι σ΄ένα τέτοιο ΠΟΤΑΜΟ αποδείξεων. Άλλος ένας λόγος για να ΦΤΥΝΕΙΣ όλους αυτούς τους γελοίους, αν ΔΕΝ ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ. Άλλος ένας λόγος να΄σαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που είσαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Η ΔΥΝΑΜΗ αυτού του κοινωνικού κινήματος που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι τόσο μεγάλη, που ούτε εμείς οι οπαδοί του δεν την έχουμε αποτιμήσει καλά - καλά στο πραγματικό της μέγεθος. Αυτού του είδους οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ πολιτικές κόντρα στον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο, δεν κάνουν τίποτα άλλο απ΄το να τον ισχυροποιούν περισσότερο. Μην τρέφουν επομένως καμιά αυταπάτη ετούτα τα ΚΑΘΗΚΙΑ. Η ερυθρόλευκη σκιά της άμεμπτης δόξας θα πέφτει πάντα ανυπόφορη κι΄ασήκωτη πάνω σ΄αυτόν τον βόρβορο των ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!