Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (VIDEO+PICS)



Ας δούμε αναλυτικά τις επίμαχες φάσεις από την χθεσινή διαιτησία στο ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1. Βλέπουμε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού από το site της NOVA.
 
- Στο 57' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, σε κόρνερ του Ολυμπιακού, ο αμυντικός Παπαγεωργίου του Πανιωνίου τραβάει από τη φανέλα και πετάει κάτω τον Μπουχαλάκη του Ολυμπιακού. Ήταν πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο κακώς δεν δόθηκε από το διαιτητή Σκουλά της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Δείτε τη φάση εδώ και στο twitter μας.
 
 
- Στο 63' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Πανιώνιος σημειώνει κανονικό γκολ με το Μασούρα, το οποίο γκολ ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό της αναμέτρησης, Παντελή Σπυρόπουλο της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.
 
 
Βλέποντας το βίντεο με τις φάσεις του αγώνα, καταλαβαίνουμε ότι αμέσως μετά το γκολ υπήρξε ενδοεπικοινωνία του διαιτητή Σκουλά με το βοηθό Σπυρόπουλο. Το τι είπε ο ένας στον άλλον δεν το γνωρίζουμε, ξέρουμε όμως το πού στήθηκε η μπάλα αμέσως μετά, ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το βάλαμε και χθες στα social media.
 
 
Είναι εμφανές πως έστω και με κάποια καθυστέρηση, ο βοηθός Σπυρόπουλος ενημέρωσε το διαιτητή Σκουλά πως οφσάιντ δεν ήταν ο σκόρερ Μασούρας του Πανιωνίου, αλλά ο Ντουρμισάι στην πρώτη πάσα, πριν τροφοδοτήσει αυτός τον σκόρερ Μασούρα. Η μπάλα στήθηκε στη θέση που βρισκόταν ο Ντουρμισάι, όταν πέταξε την ασίστ στο Μασούρα, άρα αυτός υποδείχθηκε οφσάιντ και όχι ο παίκτης που έβαλε το γκολ.
 
ΟΣΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ NOVA ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΡΕΡ ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ ΚΑΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ, ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΦΣΑΙΝΤ ΤΟ ΜΑΣΟΥΡΑ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
 
Για αρκετές ώρες μετά τη λήξη του ματς, όπως είδατε όσοι μας παρακολουθείτε στα social media, ψάχναμε βίντεο για να δούμε το αν καλυπτόταν ο Ντουρμισάι, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας, πριν δώσει την ασίστ στον σκόρερ Μασούρα. Η NOVA δεν φρόντισε να δείξει κάποιο πλάνο με παγωμένη την εικόνα σε αυτήν την πάσα, πόσω μάλλον να τραβήξει γραμμή για να λυθεί κάθε αμφιβολία στους θεατές. Εν τέλει βρήκαμε το κατάλληλο, ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΌ βίντεο.
 
 
Παγώνοντας την εικόνα στο 00:03, προκύπτει αυτό το ''στοπ-καρέ''.
 
 
ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΣΑΙΝΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ. ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΔΩ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ, ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ.
 
Το γράφουμε έτσι καθαρά, με κεφαλαία γράμματα, για να μην πει κανείς ''γαύροι δεν τα λέτε''. Τα λέμε κι εκφραζόμαστε πάντοτε ανοιχτά, είτε αδικούμαστε, είτε ευνοούμαστε από τη διαιτησία. Εμείς δεν είμαστε sdna, Κόλκες και Βασιλόπουλοι, να λέμε ''το replay δείχνει ότι σωστά πήρε πέναλτι ο ΠΑΟΚ φέτος στην Τούμπα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης'', ξέρετε, στη ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, ούτε Κετσετζόγλου να σας λέμε ''σωστά πήρε πέναλτι η ΑΕΚ στην Τρίπολη και κέρδισε το ματς'', ξέρετε, σε ένα απλό μαρκάρισμα στην τιτίκα το Μάνταλο. Εμείς που ΔΕΝ ειμαστε δημοσιογράφοι, αλλά οπαδοί, όταν ευνοείται ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία, το λέμε καθαρά, ''ευνοηθήκαμε'', δίχως ''ναι μεν, αλλά...''. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά
 
ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ...ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ''ΜΙΣΟ ΣΠΟΡΙ'' ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.
 
- Στο 74' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Τσιλούλης του Πανιωνίου κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά του Ολυμπιακού. Ήταν κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής Σκουλάς από την ΕΠΣ Θεσσαλίας έδειξε την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Πανιωνίου, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έγινε αλλαγή από τον προπονητή του, Ζορζ Ανιγκό, επειδή προφανώς οι άνθρωποι του Πανιωνίου φοβήθηκαν πως θα αποβληθεί.
 
 
Υπάρχει ένα ακόμη πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός, στο 8΄της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, όταν σε σέντρα του Φορτούνη από αριστερά στην περιχή του Πανιωνίου, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του πεσμένου στο έδαφος Κούρντι.
 
 
Yπάρχει εδάφιο στον κανονισμό διαιτησίας που εξηγεί ότι όποτε η μπάλα βρίσκει στο χέρι ενός πεσμένου ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως χρησιμοποιεί αυτό το χέρι του για να στηριχθεί στο τάκλιν που κάνει, ΔΕΝ σφυρίζεται πέναλτι. Για κάποια χρόνια, π.χ. το 2014, υπήρξε οδηγία από τη FIFA να δίνονται πέναλτι αυτά τα χέρια. Έχουμε κάνει και σχετικό βίντεο με αποφάσεις διαιτητών σε δύο διεθνή ματς, στο Ρόμα-Μπάγερν 1-7 τον Οκτώβριο του 2014, σε ένα χέρι του Μανωλά, αλλά και στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3 το Δεκέμβριο του 2015 στο Καραϊσκάκη, σε ένα χέρι του Ομάρ. Και οι 2 αυτές περιπτώσεις δόθηκαν πέναλτι.
 
 
Αυτή η οδηγία λοιπόν άλλαξε και πλέον οι συγκεκριμένες φάσεις, όταν δηλαδή η μπάλα βρίσκει το χέρι στο οποίο στηρίζεται ο πεσμένος αμυνόμενος που κάνει τάκλιν  μέσα στην περιοχή της ομάδας του, πλέον ΔΕΝ σφυρίζονται πέναλτι. Και κατά την γνώμη μου ΣΩΣΤΑ δεν σφυρίζονται, όπως παλαιότερα, γιατί τα χέρια αυτά είναι ακούσια. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΧΕΡΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ, ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ''ΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΖΙ'' ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ. Ο Κούρντι λοιπόν του Πανιωνίου έκανε ένα ακούσιο χέρι και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι εδώ υπέρ του Ολυμπιακού.
 
Αυτά ακριβώς που αναφέραμε χθες στα social media για τις επίμαχες φάσεις της διαιτησίας στο παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός και γράφουμε και στο κείμενο, είπε και ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94,6.
 
 
Και εμείς εδώ λοιπόν, οι ''άρρωστοι κάφροι γαύροι'', αλλά και ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού και προσωπικός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Νικόλα Πατέρα, Παναγιώτης Βαρούχας, είδαμε ότι
 
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΔΥΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΣΤΟ 57', ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ.
 
Δυστυχώς η αντιολυμπιακή προπαγάνδα ήταν και παραμένει πανίσχυρη και οι φάσεις στις οποίες αδικήθηκε ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά εξαφανίζονται, ειδικά στα social media, όπου ας μην κρυβόμαστε, ο λαός του Ολυμπιακού είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ μπροστά στους πολύ καλύτερα οργανωμένους αντιολυμπιακούς. Τι κι αν ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στο ποδόσφαιρο, ώστε να πει κανείς ''δημιουργούνται αντιπάθειες εις βάρος του πρώτου''; Είναι τόσο ισχυρή αυτή η προπαγάνδα, που επηρεάζει ακόμη και ''δικά μας'' ΜΜΕ, όπως το ''ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ''. Δείτε εδώ το τι γράφει στο σημερινό του πρωτοσέλιδο το ''Ευαγγέλιο'', που έχει καταντήσει απόκρυφο κι όχι κανονικό ''Ευαγγέλιο'' του λαού του Ολυμπιακού, όπως ήταν παλαιότερα.
 
 
ΚΑΜΙΑ αναφορά στην αποβολή του Τσιλούλη στο 74', ''φαίνεται'' πως υπάρχει πέναλτι στον Μπουχαλάκη, ''κανονικό το γκολ του Πανιωνίου''. Ένα Μέσο που μεγάλωσε γενιές Ολυμπιακών, μιλάει ανοιχτά και καθαρά στις φάσεις που ευνοήθηκε διαιτητικά ο Ολυμπιακός, αλλά ''μασάει τα λόγια του'' στις φάσεις που αδικήθηκε ο Θρύλος, λες και απευθύνεται πρωτίστως σε αντιολυμπιακούς αναγνώστες.
 
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΦΩΣ'' ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ''ΣΚΟΤΟΣ''.
 
Ακόμη και η εφημερίδα LIVE SPORT του ομίλου Φιλιππάκη, δηλαδή εμμέσως του Δημήτρη Μελισσανίδη, αναφέρεται σήμερα στην αποβολή του Τσιλούλη που κακώς δεν δόθηκε.
 
 
To ακόμη χειρότερο όμως κι ενδεικτικό για το θόρυβο που δημιουργούν κάποιοι αντιολυμπιακοί, είναι το ότι ελάχιστοι εξετάζουν το ποιος είναι ο βοηθός Παντελής Σπυρόπουλος που ακύρωσε το γκολ.
 
ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ''ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ'' ΑΡΔ.
 
Γιατί άραγε; Δεν σας κάνει εντύπωση αυτή η ύποπτη στάση τους; Σκεφτείτε τι άρθρα θα είχαν γραφτεί απο χθες για το ''σύστημα του γαύρου'', αν ο βοηθός που ακύρωσε το γκολ ήταν από μία άλλη Ένωση, η οποία βρίσκεται πιο κοντά ας πούμε στον...Γκιρτζίκη. Πω πω πω, ούτε να το σκεφτούμε δεν μπορούμε. Σε ποια ΕΠΣ ανήκει ο Σπυρόπουλος λοιπόν; Ανήκει στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.
 
 
Είναι η ΕΠΣ που όταν κέρδισε τις τελευταίες εκλογές σε αυτήν ο Δημήτρης Γιαρένης και βγήκε πρόεδρός της, ο Άρης Ασβεστάς ανέβασε άρθρο στο ''εξυγιαντικό'' sdna.gr, με τίτλο ''μία μούντζα ΝΑ, στο σύστημα, από την ΕΠΣΑΝΑ''.
 
 
Τι εστί Γιαρένης; Ας δούμε εδώ
 
Ακόμα δεν χειμώνιασε και έχουν αρχίσει να φυλλοροούν. Να πέφτουν σαν τα ξερά φύλλα, τα πολυκαιρισμένα, που έχασαν κάθε φρεσκάδα, κάθε ίχνος υγείας από την οντότητά τους. Πρώτη χρονολογικά είναι η καταδίκη του Γιαρένη, προέδρου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, φανατικά και πρωταγωνιστικά προσκείμενης στην Γραμμένη παράταξη, αλλά και στενού προσωπικού φίλου του Μελισσανίδη. Εφεση έχει καταθέσει ο Γιαρένης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, που όπως αναφέραμε παραπάνω έχει ήδη τιμωρηθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας με διετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Ο Γιαρένης είναι εξέχον μέλος της «εξυγιαντικής» παράταξης που κέρδισε τις εκλογές της ΕΠΟ. Ομως, δεν ευτύχησε να είναι και τακτικό μέλος του Δ.Σ. της, αλλά μόνον αναπληρωματικό. Στον… πάγκο της διοίκησης βρίσκεται δηλαδή, διότι εκεί επέλεξε να τον αφήσει ο προπονητής Θωμάς, που φτιάχνει την ομάδα. Και σιγά μην έβαζε ο Θωμάς στη σύνθεση του Δ.Σ. τον Γιαρένη. Και ο Μότσαρτ τι θα γινόταν δηλαδή; Γκαζιέρες θα επιδιόρθωνε; Τέλος πάντων, ο Γιαρένης βρέθηκε στο «σκαμνί» του κατηγορούμενου ξαφνικά, όταν ο αρχιδιαιτητής της Ενωσής του, ο Αριστείδης Σπανέας, δεν δέχτηκε να πάρει το χαρτάκι με τα ονόματα που του έδινε, το θεώρησε υποτιμητικό και αποφάσισε να τον καταγγείλει. Και πώς την πάτησε τόσο άσχημα ο Γιαρένης; Ο Σπανέας δεν τα έσκιζε τα χαρτάκια που του έστελνε, αλλά τα… φύλαγε, να υπάρχουν για «κάθε ενδεχόμενο».
 
κι εδώ.
 
Λίγες μέρες πριν γίνει γνωστή η παραπομπή του κ. Κουπτσίδη, καταδικάστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με διετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο ένας άλλος πρόεδρος ΕΠΣ, υποστηρικτής κι αυτός της εξυγίανσης: ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Γιαρένης, που είναι και μέλος της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας δέχτηκε την καταγγελία του παλιού διαιτητή Γιώργου Σπανέα, που τον κατηγορεί ότι έκανε παρεμβάσεις στο έργο του. Ο Γιαρένης άσκησε έφεση και μακάρι να κερδίσει, γιατί το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη από παράγοντες, που παρεμβαίνουν σε διαιτητές, αλλιώς κινδυνεύει να γίνει καλύτερο. Αλλά η απορία είναι άλλη: είναι δυνατόν μια νέα διοίκηση να μαζεύει στις τάξεις της υπόδικους και παράγοντες που έχουν κλήσεις έστω στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Η απάντηση είναι δυστυχώς «ναι».
 
Τελικά ο Γιαρένης κέρδισε την έφεσή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο τον Απρίλιο του 2018, αν και όπως αναφέρεται στο κείμενο, εκκρεμούν αρκετές ποινικές διώξεις εις βάρος του. Το καλύτερο όμως είναι άλλο.
 
10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.
 
Καταλάβατε τώρα το γιατί δεν πολυφωνάζουν από χθες οι ''εξυγιαντές'' ΑΡΔ, ούτε ''πολυλένε'' καλά-καλά το όνομα του βοηθού, Παντελή Σπυρόπουλου;
 
ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΗΘΟΣ, ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΒΟΗΘΟΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ''ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ'' ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΔ ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ''ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ''. ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΥΠΟ...
 
Ο Σπυρόπουλος που στο πρώτο ημίχρονο ''έβλεπε'' τη μύτη του παπουτσιού του Τσιμίκα να είναι εκτεθειμένη κι έκοβε επίθεση-μισό γκολ για τον Ολυμπιακό,
 
 
θέλουν κάποιοι ξεκάρφωτοι αντιολυμπιακοί να μας πείσουν ότι ''μπήκε στο γήπεδο για να παίξει γαύρο''...
 
Σε αυτό το ασφυκτικά αντιολυμπιακό κλίμα προσπαθούμε όλοι να ''ενημερωθούμε'' από ''δημοσιογράφους''-ενεργούμενα της ''εξυγίασνης''. Και δεν είναι μόνον ο ΟΠΑΠ του μικρομετόχου του λαθρέμπορα της Κοκκινιάς Μελισσανίδη, ούτε τα ρούβλια του Ρωσοπόντιου μαφιόζου Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''. Είναι και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα ΜΜΕ τους, είναι οι παραδοσιακά αντιολυμπιακοί έκδότες, με λίγα λόγια είναι ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΔ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ.
 
Όλοι αυτοί λοιπόν πόνεσαν πάρα πολύ χθες βράδυ στο 92' της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη, όταν έβαλε το νικητήριο γκολ αυτός εδώ ο κύριος.
 
 
ΚΟΥΚΑ ΧΑΣΑΝ. Ή μάλλον όχι ''Χασάν''.
 
 
ΚΟΥΚΑ ΧΥΣΑΝ, γιατί έχυσε χθες βράδυ...δάκρυα χαράς όλη η Ολυμπιακή ποδοσφαιρική Ελλάδα. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός μπορούσε κι έπρεπε να το καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο, με βάση τις ευκαιρίες που είχε σε εκείνο το χρονικό διάστημα, κινδύνευσε να το χάσει στις καθαρές ευκαιρίες του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο και ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ, κερδίζοντάς το στο 92'.
 
 
Κάποιοι ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ κάνουν...εξαντλητική κριτική σε ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ομλάδα, με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή, ακόμη και την ώρα των παιχνιδιών, ΠΡΙΝ ΑΥΤΑ ΛΗΞΟΥΝ. Η ''στρωμένη'' από πέρυσι Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε έφερε ισοπαλία με σκορ 2-2 μέσα στο ''Καμπ Νου'' προχθές με τη...Χιρόνα, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει κατ'αυτούς να ''πετάει φωτιές'' από τις 24 Σεπτεμβρίου.
 
 
Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ, ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ.
 
Έχουμε τους αντιολυμπιακούς και τις τρικλοποδιές που μας βάζουν, έχουμε και τις...''Ολυμπιακάρες'', τους νεόγαυρους-βαζελόγαυρους, οι οποίοι φωνάζουν ''δεν παιξαμε μπάλα''. Κι όταν λέμε τρικλοποδιές, δείτε εδώ το τι λέει η ΘΥΡΑ 7 για χθες.
 

 
ΕΤΟΙΜΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΤΟΥΣ ''ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΕ'' Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ.
 
Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει συνεχείς μάχες μέχρι το τέλος. Η ομάδα που φτιάχνει ο Πέδρο Μαρτίνς (με τα όποια λάθη κάνει κι αυτός, κάποια εκ των οποίων είδαμε και χθες, κάτι απολύτως φυσολογικό...) ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Όποιος αντέχει, της συμπαραστέκεται. Οι μίζεροι και γκρινιάρηδες ''Ολυμπιακάρες'', ας αράξουν στη γωνιά τους, γιατί ολοένα και περισσότεροι Ολυμπιακοί ''ξαναδένονται'' με την ομάδα. Όσο για τους αντιολυμπιακούς, ας ετοιμαστούν να διαβούν τον δρόμο που καταλήγει στο αντικείμενο του πόθου τους, το μεγάλο μαύρο πάσσαλο του έρωτα. Φέτος θα υποφέρουν από τον Ολυμπιακό ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Γιια τους άρρωστους και ανυπόμονους γαύρους, πάμε με ομοιπαθητική και ομαδική θεραπεία: να κάθεστε κυκλικά σε εξαμελείς ομάδες των 5 ατόμων και να φωνάζετε ρυθμικά "δεν θέλω άλλο πρωτάθλημα δεν τα χωρούν τα ράφια". Αν σταματήσει αυτή η μανία των πρωταθλημάτων και στηρίξουμε ΟΛΟΙ την ομάδα, σε λίγο καιρό θα τρίβουμε τα μάτια μας. Χτίζεται υπερομάδα για τα επόμενα 10 χρόνια, με παραγωγικότατες ακαδημίες, με υπεραξίες από τις πωλήσεις, προπονητή φιλόδοξο και ικανότατο, επιτυχημένο επιτέλους σκάουτιγκ και ορεξάτη διοίκηση. Αυτά, σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις θα μας κάνουν και πάλι ευτυχισμένους, όπως την εποχή μπάγεβιτς.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Είμαι κι εγώ αυτής της άποψης. Πλέον αδιαφορώ πλήρως για τους βαζελόγαυρους και όσους δεν αντιλαμβάνονται σε ποιά ακριβώς φάση βρίσκεται η ομάδα αυτό το διάστημα. ΧΤΙΖΕΤΑΙ. Και εφόσον χτίζεται το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρακολουθείς αν υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ, ΥΛΙΚΑ, ΧΡΗΜΑ και ΜΑΣΤΟΡΑΣ. Προσωπικά αισθάνομαι ότι υπάρχουν όλα αυτά σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και γι αυτό θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου.
Ε, όποιος δε θέλει να δώσει αυτόν το χρόνο στην ομάδα, ας παίρνει τηλέφωνα στα ραδιόφωνα να γκρινιάζει που έφυγε ο... Καρίμ.

Εικόνα savvas gridlock

Eξαιρετικά σχόλια από όλους. Χαίρομαι να σας διαβάζω ώρες-ώρες. Γενικώς αποφεύγω να σχολιάζω εδώ κάτω, για να σας αφήσω το χώρο να εκφραστείτε και να μην μονοπωλώ τη συζήτηση, εκτός αν ερωτηθώ για κάτι. Σας διαβάζω όλους πάντοτε, αλλά σήμερα μπορώ να πω ότι ήσασταν απολύτως εύστοχοι.

Εικόνα ThomasK

Γαύρικη (αντρίκεια, ξεκάθαρη και αντικειμενική) θέση για τη
διαιτησία και αποστομωτική απάντηση στους καραγκιόζηδες
και λακέδες αθλητικογράφους-"δημοσιογράφους", στους
παράγοντες και τα πιόνια της "εξυγίανσης", στα πρόβατά
τους... Και σε ΦΩΣτήρες "ολυμπιακάρες". Απάντηση που
γενικά ενισχύουν οι σύγγαυροι με τα σχόλιά τους και τις
αναφορές ή παραπομπές τους (λ.χ. ο Γιάννης ο Red με
την επίσης εξαιρετική δουλειά του).

Η ομάδα θέλει δουλειά, έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της
αλλά και τις προϋποθέσεις να γίνει όσο πιο πλήρης και
αντάξια των προσδοκιών μας. Γι' αυτό στήριξη και υπομονή!

Εικόνα matrasimca

Πολυ σωστος - αντικειμενικος αν και οπαδος-πολυ υπομονετικος.
Πως αντεχεις δεν ξερω.
Γιατι δεν τα μαζευεις να τα στειλεις στο Θοδωρο με τιτλο " στην χωρα της εξυγιανσης?"
Εμεις δεν κοιμομαστε βλεπουμε κρινουμε και αν μας ευνοουν το λεμε.
Ευχαριστω τον Θεο που θα εχουμε ξενους διαιτητες στα ντερμπι και δεν βλεπω την ωρα να ελθει και το Βαν να γελαμε μαζι τους.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Εξαιρετικό το άρθρο σου, Σάββα. Θα πω όμως και κάτι ακόμα. Το οποίο βέβαια τόνισες, αλλά πρέπει να ειπωθεί.

Η "αντικειμενική" Live Sport του Μελισσανίδη εεε του Φιλιππάκη στο σημερινό της πρωτοσέλιδο γράφει κάτω κάτω που για να το δεις θες μεγεθυντικό φακό "Για 2 πέναλτι φωνάζουν οι ερυθρόλευκοι..."λες και το τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου δεν είναι πέναλτι. Και αυτό έγινε πολύ πριν το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Πανιωνίου. Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ. ΜΑΡΣ. Μας ειρωνεύονται κιόλας οι ξεφτίλες.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/25/25069976_6067.jpg

Κι επειδή θέλουν να το παίξουν ότι "εμείς τα λέμε όλα" χρησιμοποιώντας το πρωτοσέλιδό τους για το ανύπαρκτο πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ πέρυσι με τη Λαμία εκτός έδρας, Ε ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ. Και θα σας πω το γιατί. Γιατί πολύ απλά το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ στην Τρίπολη τη 2η αγωνιστική με το Μάνταλο ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΥΠΑΡΚΤΟ λέγοντας "Με πέναλτι που...ήταν πέναλτι" στο πρωτοσέλιδο, μη χάσουν τη χορηγία ΟΠΑΠ. Κιχ για το ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Πόνσε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο της ΕΠΣ Μακεδονίας. Μια χαρά την είδε την εξυγιαντική διαιτησία.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/02/24991056_6076.jpg

Πάμε τώρα στην "αντικειμενική" φυλλάδα Κοντομηνά(τη Sportday). Σήμερα στο πρωτοσέλιδό της λέει "Πεντακάθαρο γκολ του Πανιωνίου ακυρώθηκε ως οφσαϊντ", "Σε ένα ακόμη ματς αποδείχθηκε πως είναι απαραίτητο το VAR στο πρωτάθλημα". Βέβαια, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΠΟΤΑ για το τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου που είναι ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΡΣ, όπως επίσης και για την κόκκινη που έπρεπε να πάρει ο Τσιλούλης του Πανιωνίου, που κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά, όπου αντιθέτως πήρε για αυτό το μαρκάρισμα...κίτρινη.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/25/25070242_1480.jpg

Για το ανύπαρκτο πέναλτι που πήρε ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ την 1η αγωνιστική, η φυλλάδα Κοντομηνά έλεγε "Με το μυαλό στη Μπενφίκα ο "δικέφαλος" χρειάστηκε τραβηγμένο πέναλτι(με VAR δεν δινόταν)του Πρίγιοβιτς για να λυγίσει τον μαχητικό Αστέρα". "Τραβηγμένο" κι όχι "βουτιά".
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/08/26/24967826_1481.jpg

Για το ανύπαρκτο πέναλτι που πήρε ο Μάνταλος της ΑΕΚ τη 2η αγωνιστική, η φυλλάδα Κοντομηνά έλεγε "Από το 2011 είχε να νικήσει στην Τρίπολη η πρωταθλήτρια, αλλά τα κατάφερε χάρη σε αυστηρό πέναλτι-γκολ του Μάνταλου" και "Όσο αργεί το VAR, τόσο τα προβλήματα θα μένουν άλυτα". "Αυστηρό" και όχι "ανύπαρκτο". Είναι γλυκές οι...χορηγίες ΟΠΑΠ.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/02/24991152_1481.jpg

Πάμε τώρα και στην "αντικειμενική" φυλλάδα συμφερόντων Ρέστη. Το Sportime. Το Sportime λοιπόν πήρε θέση και έγραψε στον κύριο τίτλο του "VARεθήκαμε". "Έχουμε φτάσει μόλις στην 4η αγωνιστική και τα λάθη που έχουν γίνει είναι εξόφθαλμα και τραγικά". Έγραψαν "Ακυρώθηκε με απίστευτη απόφαση καθαρό γκολ του Πανιωνίου", αλλά είναι οι μόνοι που έγραψαν ότι "Δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό σε τράβηγμα φανέλας στον Μπουχαλάκη". Έγραψαν φυσικά ότι "λανθασμένα δεν αποβλήθηκε ο Τσιλούλης".
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/25/25070292_7075.jpg

Βέβαια, η φυλλάδα συμφερόντων Ρέστη στα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ πέναλτι του Πρίγιοβιτς και του Μάνταλου ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ.

Έγραψαν για το ανύπαρκτο πέναλτι του Πρίγιοβιτς "Έξαλλοι στην Τρίπολη με το πέναλτι(το γκολ του Πρίγιοβιτς), μη λέγοντας το ότι ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, μην παίρνοντας θέση, αφήνοντας και υπόνοιες ότι ήταν υπαρκτό, ενώ δεν είναι.
https://www.frontpages.gr/data/2018/20180826/SporTimeI.jpg

Και για το ανύπαρκτο πέναλτι του Μάνταλου "Φωνάζουν στον Αστέρα για το πέναλτι", μη λέγοντας το ότι ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, μην παίρνοντας θέση, αφήνοντας και υπόνοιες ότι ήταν υπαρκτό, ενώ δεν είναι. Είναι γλυκιές οι...χορηγίες ΟΠΑΠ.
https://www.frontpages.gr/data/2018/20180902/SporTimeI.jpg

Σειρά έχουν τώρα τα οπαδικά μέσα.
Και αρχίζουμε με την Ψ-Ώρα των Σπορ. Γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδο "ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ για να κερδίσει (0-1)το "πτώμα" του ΟΣΦΠ στη Νέα Σμύρνη". "Όπως και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, έτσι και φέτος έγιναν...όργια εις βάρος του Πανιωνίου, που ενοχλείται όμως μόνο από το...πανό της Original! Ο βοηθός Σπυρόπουλος από την ΕΠΣΑΝΑ, για τον οποίον έγραφαν "ερυθρόλευκα" μέσα πως ήταν σκάνδαλο ο ορισμός του, ακύρωσε με οφσάιντ, καθαρό γκολ του Μασούρα στο 0-0(63ο λεπτό), κι ενώ ο σκόρερ του Πανιωνίου καλυπτόταν 2 μέτρα!"
Αβαβά φυσικά για το τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου που είναι ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΡΣ, όπως επίσης και για την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Τσιλούλης του Πανιωνίου, που κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά, όπου αντιθέτως πήρε για αυτό το μαρκάρισμα...κίτρινη. Έτσι, τα βλέπουν καταπώς τους συμφέρει, όντας τσακωμένοι με την αλήθεια.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/25/25070718_193.jpg

Μιλάμε φυσικά για τη φυλλάδα που(όπως αναμενόταν)έκανε το άσπρο μαύρο, για το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι του Μάνταλου τη 2η αγωνιστική. "ΕΤΣΙ ΝΙΚΑΝΕ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!"έγραψαν στο πρωτοσέλιδο.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/02/24991120_427.jpg

Και φυσικά ο Λούπος και ο Τσατάλης στο οπισθόφυλλο έκαναν το άσπρο μαύρο και έβγαλαν τυφλή όλη την Ελλάδα. Ο διευθυντής της φυλλάδας, ο Λούπος έγραψε τότε "Για την προπαγάνδα αμφισβήτησης του πεντακάθαρου πέναλτι" και ο εκ των αρχισυντακτών, ο Τσατάλης έγραψε "Ξεκάθαρο το πέναλτι, αστεία η εκστρατεία προπαγάνδας από χθες και μάλιστα στα...σπόρια ο Παπαδόπουλος την έριξε την ΑΕΚ". Κιχ για το ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Πόνσε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο της ΕΠΣ Μακεδονίας. Είναι γλυκιές οι...χορηγίες ΟΠΑΠ.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/02/24991151_427.jpg

https://twitter.com/johnored7/status/1036187488480632832

Πάμε στις βορειοελλαδίτικες φυλλάδες.

Αρχής γενομένης από τη φυλλάδα Παύλου Ανδρώνη, τη Metrosport.
Έγραψε σήμερα "Αξιολύπητος...αλλά πήρε δώρο." "Εδώ ο βοηθός είδε...οφσάιντ!"(όπου δεν μας λένε το όνομα του βοηθού για τους λόγους που προανέφερε ο Σάββας), "Κάλπικη νίκη (0-1)του κακού Ολυμπιακού στο 93', αφού ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Πανιωνίου, που έχασε απίστευτες ευκαιρίες".
Αβαβά φυσικά για το τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου που είναι ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΡΣ, όπως επίσης και για την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Τσιλούλης του Πανιωνίου, που κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά, όπου αντιθέτως πήρε για αυτό το μαρκάρισμα...κίτρινη. Έτσι, τα βλέπουν καταπώς τους συμφέρει, όντας τσακωμένοι με την αλήθεια.
https://www.frontpages.gr/data/2018/20180925/MetroSportI.jpg

Βέβαια, η φυλλάδα βάφτισε την ΒΟΥΤΙΑ του Πρίγιοβιτς ως...υπαρκτό πέναλτι!!! Γράφει "Πρίγιοβιτς σε Παπαδόπουλο: Με βρήκες, ήταν πέναλτι.", κάνοντας το άσπρο μαύρο και βγάζοντας τυφλή όλη την Ελλάδα.
https://www.frontpages.gr/data/2018/20180826/MetroSportI.jpg

Πάμε και στη φυλλάδα Πετρουλάκη.
Έγραψε σήμερα " "ΣΦΑΓΗ" υπέρ Ολυμπιακού", "Ακυρώθηκε αυτό το γκολ ως...οφσάιντ", "Ήττα Πανιωνίου στο 92' με τραγική τη διαιτησία".
Αβαβά φυσικά για το τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου που είναι ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΡΣ, όπως επίσης και για την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Τσιλούλης του Πανιωνίου, που κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά, όπου αντιθέτως πήρε για αυτό το μαρκάρισμα...κίτρινη. Έτσι, τα βλέπουν καταπώς τους συμφέρει, όντας τσακωμένοι με την αλήθεια.
https://www.frontpages.gr/data/2018/20180925/ArenaPressI.jpg

Βέβαια, κι αυτή η φυλλάδα βάφτισε την ΒΟΥΤΙΑ του Πρίγιοβιτς ως...υπαρκτό πέναλτι!!! Γράφει "Το πέναλτι ήταν κανονικότατο", συμφωνώντας με τον Λουτσέσκου.
https://www.frontpages.gr/data/2018/20180826/ArenaPressI.jpg

Φυσικά η παοκτσήδικη φυλλάδα Σαββίδη, η "FORZA", είχε το θράσος να γράψει "ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟ".
https://www.frontpages.gr/data/2018/20180826/SForzaI.jpg

Είναι γλυκιά τα ρούβλια εκεί πάνω...

Πάμε στη σημερινή πολιτική φυλλάδα Σαββίδη, το "Έθνος".
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο γράφουν "1-0 τον Πανιώνιο. Επόπτης και Χασάν λύτρωσαν τον Ολυμπιακό".
Αβαβά φυσικά για το τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου που είναι ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΡΣ, όπως επίσης και για την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Τσιλούλης του Πανιωνίου, που κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά, όπου αντιθέτως πήρε για αυτό το μαρκάρισμα...κίτρινη. Έτσι, τα βλέπουν καταπώς τους συμφέρει, όντας τσακωμένοι με την αλήθεια.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/25/25070048_8.jpg

Φυσικά, το έπνιξαν το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι του Πρίγιοβιτς την 1η αγωνιστική. Έγραψαν"ΠΑΟΚ, ΑΕΚ πανέτοιμοι για τις ευρωπροκλήσεις" και στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" ότι "κράτησαν δυνάμεις για την Μπενφίκα". Αλίμονο, να πάνε κόντρα στον εργοδότη τους?
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/08/27/24968930_8.jpg

Φυσικά, η διαδικτυακή "Πράσινη", το leoforos.gr που ανήκει στον επώνυμο εθισμένο φίλαθλο της ΚΑΕ ΠΑΟ και πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, τον dpg7000, ανέβασε αυτό το άρθρο.
https://www.leoforos.gr/propaganda-stop/story/137623/h-super-league-poy-...

"Η SUPER LEAGUE ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ! (PHOTO)
Το οφσάιντ όπως το έχουμε… διδαχθεί από το 1996 μέχρι σήμερα όταν αφορά τους αντιπάλους των λιμανίσιων…
Η Super League που όλοι αγαπήσαμε! (photo)

Είχαμε απορήσει… Πως γίνεται να περάσουν οι τρεις πρώτες αγωνιστικές και να μην έχουμε μια από τις παλιές, καλές, αγαπημένες διαιτησίες των τελευταίων 22 ετών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων φιλάθλων με… βιασμένη λογική και κατακρεουργημένη κάθε έννοια του fair play.
Ευτυχώς ήρθε ο γίγαντας βοηθός διαιτητή Παντελής Σπυρόπουλος από την ΕΠΣΑΝΑ και ο άρχοντας του αγώνα Μανώλης Σκούλας, να μας θυμίσουν πως… παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα. Ειδικότερα όταν η μια από τις δυο ομάδες είναι ο λατρεμένος του συστήματος, ΟΣΦΠ…
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί και θα καταλάβετε…"

Αβαβά φυσικά τα ανύπαρκτα πέναλτι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ την 1η και την 2η αγωνιστική, αβαβά φυσικά για το τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου που είναι ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΑΡΣ, όπως επίσης και για την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Τσιλούλης του Πανιωνίου, που κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά, όπου αντιθέτως πήρε για αυτό το μαρκάρισμα...κίτρινη, αβαβά αυτά εδώ τα πέναλτι που πήραν τα χρόνια της "γαυροπαράγκας", αβαβά ο Βαρδινογιαννισμός κλπ.
https://www.youtube.com/watch?v=-yIpPnLFWrc

Έτσι, τα βλέπουν καταπώς τους συμφέρει, όντας τσακωμένοι με την αλήθεια. Και κάτι ακόμα, να μη μιλάει για...διαιτησίες μέσο του dpg7000, ο οποίος δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του «Στο δικό μου μυαλό ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει διαιτησία 100-0 πάντα υπέρ του. Άρα, ό,τι λιγότερο είναι... Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι θιγμένος.», «Ο Βασιλακόπουλος είναι 30-40 χρόνια στο μπάσκετ. 30 χρόνια είναι και η οικογένειά μας. Αναπόφευκτα θα ήταν καλές οι σχέσεις, όταν είσαι στον ίδιο χώρο 30 χρόνια».
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/180808/dimitris-giannakopoyl...

ΡΕ ΟΥΣΤ, που έχετε το θράσος να μιλήσετε για τον Θρύλο. Εσείς που παίρνετε ρούβλια ή χορηγίες ΟΠΑΠ.

ΥΓ.:Για το δήθεν "Ευαγγέλιο" σήμερα τα είπες μια χαρά.
Θα πω όμως και κάτι άλλο.
"Αμφισβητούμενο" το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι του Μάνταλου στην Τρίπολη την 2η αγωνιστική. Δες το πρωτοσέλιδο.
https://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2018/09/02/24991219_415.jpg

https://twitter.com/johnored7/status/1036170641538539520

Είναι γλυκιές οι...χορηγίες ΟΠΑΠ εκεί στη λεωφόρο Αθηνών.

ΥΓ.2: Το Golendri-dna κατάπιε το πέναλτι που έπρεπε να δοθεί στον Θρύλο στο τράβηγμα της φανέλας του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου. ΜΑΡΣ πέναλτι. Όπως φυσικά κατάπιε την κόκκινη κάρτα που έπρεπε να πάρει ο Τσιλούλης του Πανιωνίου, που κάνει ένα δολοφονικό μαρκάρισμα στον Καμαρά, όπου αντιθέτως πήρε για αυτό το μαρκάρισμα...κίτρινη. Βέβαια, αυτοί έβγαλαν υπαρκτό το ανύπαρκτο του Πρίγιοβιτς με Αστέρα Τρίπολης. Αβάσταχτος ο πόνος.
https://twitter.com/johnored7/status/1044293949911904256

Είναι γλυκά τα ρούβλια...

Εικόνα George_Str

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ,η ομαδα ειναι πολυ καινουρια θελει χρονο και υπομονη,τωρα αυτος ο βλακας που ακυρωσε το γκολ του νιονιου τι κινητρα ειχε δεν γνωριζω ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ εχουν προηγηθει ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ,ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ.

Εικόνα el trick

Σάββα δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι το γκολ του πανθηρώνιου ακυρώθηκε ΕΠΙΤΗΔΕΣ, και όχι από ανθρώπινο λάθος του βοηθού της εξυγίανσης. Το να φέρει ισοπαλία ο ΘΡΥΛΟΣ όπως όλα έδειχναν μέχρι τότε θα ήταν το ιδανικό τους σενάριο (μετά και την ακύρωση του γκολ).
Η εξυγίανση θα είχε πετύχει:
1. Να δείξει ότι και ο ΘΡΥΛΟΣ μπορεί να έχει υπέρ του διαιτητικά λάθη, άρα το συνεχές σμπρώξιμο της διαιτησίας στα δικέφαλα κοτόπουλα είναι και αυτό "ανθρώπινο" λάθος.
2. Να δείξει ότι ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ αδικείται από τη διαιτησία αλλά παρ΄όλα αυτά χάνει βαθμούς (περίμεναν όπως προαναφέρω την ισοπαλία) άρα δεν έχει την υπερομάδα της κούλας π.χ. που έριξε 4 στον πανθηρώνιο.
3. Τα όποια παράπονα του ΘΡΥΛΟΥ από τη διαιτησία είναι από "ανθρώπινα" λάθη.
4. Ακόμα και ο βαθμός που θα έπαιρνε ο ΘΡΥΛΟΣ θα ήταν "δώρο" ενώ ο μπαοκ θα ήταν συγκάτοικος χωρίς δώρα και θα είχε καλύψει και την ποινή της στέρησης βαθμών.
..... Ο Χα(Υ)σαν όμως είχε άλλη άποψη.
Υ.Γ. 1. Πολύ μου αρέσει η φετινή συνήθεια των παικτών να πηγαίνουν στην κερκίδα και να χαίρονται ΜΑΖΙ με τους ΟΠΑΔΟΥΣ μας.
2. Επαναλαμβάνω κάτι που έγραψα προ ημερών σε άρθρο του Απόστολου. Η ΝΕΑ ομάδα μας έχει όλα τα φόντα να γίνει ΟΜΑΔΑΡΑ .....όμως δεν έγινε ακόμα.
3. Ο Μάρτινς μέχρι στιγμής είναι αήττητος σε Ελλάδα ΚΑΙ Ευρώπη, Εντός ΚΑΙ εκτός έδρας...... και όμως υπάρχουν υποτιθέμενοι ολυμπιακοί που είναι και διαχειριστές σελίδων για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ αλλά περιμένουν πως και τι την επιστροφή του ....σερ.
4. Το παράδειγμα του ΖΑΡΝΤΙΜ φαίνεται ότι δεν ΔΙΔΑΣΚΕΙ κάτι στους "ντροπαλούς" και στους "ανυπόμονους".

Εικόνα Fotiadko7

Αδερφε να ξερεις οτι οι σκεψεις σου αυτες σχετικα με τον δολο στην ακυρωση του γκολ δεν ειναι μονο μεσα στο δικο σου μυαλο, εχουμε γινει ολοι δυστυχως το ιδιο καχυποπτοι! Απλα εσυ τις εξωτερικευσες κιολας!! Νασαι καλα!

Εικόνα Fotiadko7

Μπραβο και παλι μπραβο ρε μαγκες, σας βγαζω ολους το καπελο σε αυτο εδω το σαιτ! Ετσι πρεπει, να λεμε τα πραγματα ως εχουν! Οσο αφορα τους ΑΡΔ γνωστος ο ρολος τους και η συστηματικη επιθεση στην Ολυμπιακαρα μας με την παραμικρη αφορμη! Αλλα ρε μαγκες οταν βλεπεις στο καφενειο να σηκωνονται να φευγουν, ειδικα καποιοι μεγαλυτεροι, απο το 80' και να αναθεματιζουν Θεους και δαιμονες κι οταν προσπαθεις να πεισεις τον ιδιο σου τον πατερα 71 ετων οτι ειναι μια νεα ομαδα που χρειαζεται καποιο χρονο για να δεσει και να αρχισει να ειναι πιο αποτελεσματικη κι αυτος να λεει δε κανει ο προπονητης δε κανει ο ενας δε κανει ο αλλος, συγνωμη κιολας αλλα δεν την παλευουμε με τιποτα ρε σεις!!! Εχουνε καλομαθει στους τιτλους και στις νικες και θελουν να νικαει ο Ολυμπιακος 3-0 σε καθε ματς για να το βουλωνουν ολοι! Βγαλτε επιτελους τον σκασμο ρε μαλακες, αμα δε σας αρεσει μη βλεπετε, μη μας σπατε τα παπαρια με την μιρλα! Αφηστε οσους πιστευουμε στην προσπαθεια αυτη και την ομαδα που χτιζεται να την στηριξουμε και να την βοηθησουμε οσο μπορουμε! Το λενε καθε μερα ολοι οι παικτες, στηριξτε μας, ελατε στο γηπεδο, η βοηθεια σας ειναι ανεκτιμητη! Καλη η ποδοσφαιρικη κριτικη αλλα οχι η ισοπεδωση! Στηριξτε αυτο που αγαπατε, μη βριζετε παικτες που φορουν την ερυθρολευκη ρε πουστη μου, λιγο υπομονη ρε!!!

Μονο Ολυμπιακος!!!