ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ''ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ''



Προχθές, ημέρα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανακοίνωσε την εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου εκ μέρους του στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019. Δήλωση έκανε κι ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά πως εμείς εδώ στο site κρατήσαμε πριν από 5 χρόνια, κρατάμε τώρα και θα κρατήσουμε στις εκλογές του Μαΐου 2019 αυστηρά ουδέτερη στάση στο θέμα.
 
ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΩΡΑΛΗ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, Ή ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ''ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ''.
 
Ο λόγος που το τονίζω, ξαναλέω ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, είναι επειδή ξέρω πολύ καλά το τι σχόλια θα γίνουν και το τι ΠΙΠΕΣ θα ακουστούν πάλι για no politica από ΑΣΧΕΤΟΥΣ. Είχαμε γράψει και σχετικό κείμενο τότε, ΜΕΤΑ τις εκλογές, πάλι για τον ίδιο λόγο, για να μην βγει κάποια ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ και πει ''επηρεάζετε τον κόσμο, ντροπή''. Η πλάκα είναι ότι εγώ που κάνω λόγο για ''ουδέτερη στάση'', είμαι δημότης Πειραιά, γέννημα-θρέμμα της πόλης, με τους συγγενείς μου να κατοικούν στον Πειραιά μέχρι και...10 γενιές πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιόγκων που μας κουνάνε το δάχτυλο ΔΕΝ ψηφίζουν στον Πειραιά κι αν έρθουν στα λημέρια μας, θα ψάχνουν μέσω gps για να βρουν την...Πειραιώς και τη...Θηβών. Δεν μιλώ τοπικιστικά τώρα, ούτε κοκορεύομαι για το ''πόσο Πειραιώτης είμαι''. Όλοι από κάπου είμαστε, δεν είναι αιτία περηφάνιας ή ντροπής αυτό. Απλώς γελάω με το φοβερό και τρομερό ενδιαφέρον κάποιων για την πόλη μας, ενώ δεν ξέρουν το τι τους γίνεται και τους νοιάζει μόνο να βάλουν την γνωστή κασέτα που μοιράζει το (όποιο) γελοίο κόμμα τους. Τι εννοώ εδώ; Ας δούμε το χαρακτηριστικό κομμάτι από τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη (σκοπίμως δίνω link από το site της αριστερότατης ''Εφημερίδας των Συντακτών'', το ανεπίσημο ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, με το επίσημο ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ''Αυγή''....).
 
Όπως είπα εξ αρχής, όλες αυτές τις δράσεις τις δρομολόγησα για να συνδράμω έμπρακτα στο έργο της Δημοτικής Αρχής χωρίς να περιμένω κανένα προσωπικό όφελος ή αντάλλαγμα. Χωρίς να έχω καμία δουλειά ή δοσοληψία με την οποία να υπάρχει εμπλοκή του Δήμου. Μοναδικό μου κίνητρο η αγάπη μου για τον Πειραιά.
Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι παρά τα σενάρια που καλλιεργούν κάποιοι, δεν επιθυμώ να έχω καμία επιπλέον δραστηριότητα στην Ελλάδα και τον Πειραιά. Είναι αυτονόητο ότι το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον για τον συνδυασμό μας, που τον θεωρώ άλλωστε και δικό μου δημιούργημα.
 
Το σημείο-κλειδί είναι το ''δεν επιθυμώ να έχω καμία επιπλέον δραστηριότητα στην Ελλάδα και τον Πειραιά''. Από τότε που ανακατεύτηκε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Μαρινάκης, τον Ιούνιο του 2010, έχουμε ακούσει δεκάδες σενάρια για το πώς ''θα κονομήσει από παράπλευρες δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας ως όχημα τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του''. Να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά τα σενάρια.
 
- Το 2010 θα έκανε, υποτίθεται, ''δουλειές με το φίλο του τον Πατέρα στη ναυτιλία, θα γιγαντώνονταν παρέα''. Στους 3 μήνες της συνύπαρξής τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως παράγοντες ομάδων, χάλασαν την 20ετή φιλία τους...
 
- Το 2012, πριν μπει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, θα έκαναν υποτίθεται ''χοντρές δουλειές παρέα'', επειδή ''και οι δύο στήριξαν το Σαμαρά στις εκλογές του 2012. Τώρα θα το εξαργυρώσουν. Θα κουβαλάει πετρέλαιο με τα καράβια του ο Μαρινάκης και θα το μοιράζει η Aegean του Μελισσανίδη στα βενζινάδικα, ενώ θα κάνουν μαζί κι άλλες δουλειές στον Πειραιά''. Με το που ασχολήθηκε με την ΠΑΕ ΑΕΚ το 2013 ο Μελισσανίδης, ξεχάστηκαν όλα τα παραπάνω ''σενάρια'' της πλάκας κι αφού χώνεψαν άπαντες πως δεν υπάρχει πια φιλία Μαρινάκη-Μελισσανίδη (όποια φιλία υπήρχε και νωρίτερα, τέλος πάντων...), προέκυψαν καινούρια σενάρια, ότι ''Μαρινάκης-Μελισσανίδης σφάζονται για το ποιος θα κονομήσει γύρω από το Λιμάνι, την πίστα της...Formula 1 και τη γενικότερη ανάπλαση της περιοχής''. 4,5 χρόνια μετά ακόμη ψάχνουμε να δούμε το πώς ''κονόμησε'' ο Μαρινάκης, που μέσω Μώραλη κέρδισε στις δημοτικές εκλογές του 2014 το Βασίλη Μιχαλολιάκο του Μελισσανίδη.
 
- Το 2012, το 2016 και πέρυσι, υποτίθεται ότι ο Μαρινάκης θα πουλούσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην κινεζική εταιρεία COSCO. Οι 3 χρονιές αυτές δεν είναι τυχαίες. Το 2012 η COSCO απέκτησε τη μία από τις τρεις προβλήτες στο Λιμάνι του Πειραιά, το 2016 απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΠ και μένει τώρα να πάρει ένα ακόμη ποσοστό, για να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση. Όποτε είναι να πάρει κάτι στο Λιμάνι της πόλης μας η COSCO, ''όλως τυχαίως'' πλημμυρίζει ο Πειραιάς από φήμες τύπου ''βάζουν 200 εκατομμύρια στον Θρύλο οι Κινέζοι, τι είναι 200 εκατομμύρια για αυτούς, σαν να λέμε 200 ευρώ δικά μας''. Όσο είδαμε αυτά τα ''200 εκατομμύρια'' το 2012, άλλο τόσο θα τα δούμε κι από εδώ και πέρα.
 
- Με το που πήρε επισήμως τον ΟΛΘ ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'' (έχει αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος ότι η γερμανική εταιρεία που μετέχει στην κοινοπραξία, είναι η ''βιτρίνα'' του Ιβάν, ενώ τα ίδια διαρρέει και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας...), διαβάζαμε σενάρια τύπου ''τα βρήκανε Μαρινάκης-Σαββίδης, θα κατέβουν μαζί στις εκλογές της ΕΠΟ και θα κάνουν χοντρές δουλειές με logistics και μεταφορά προϊόντων, ενώνοντας τα 2 Λιμάνια της χώρας, Θεσσαλονίκη-Πειραιά, ήδη έχουν αρχίσει κι αγοράζουν παλιά κτίρια στις δύο πόλεις γι'αυτόν το λόγο''. Όσο είδατε εσείς αυτές τις ''χοντρές μπίζνες'' των δύο, άλλο τόσο τις έχουμε δει κι εμείς, ενώ για τα της ΕΠΟ, ανοιχτά πια αυτοί που διέρρεαν το σενάριο ''τα βρήκανε Μαρινάκης-Ιβάν'', κάνουν λόγο για ''τέλος στη συμμαχία'', η οποία ''συμμαχία'' φυσικά δεν υπήρξε ΠΟΤΕ...
 
Υπήρξαν κι άλλες φήμες, για άλλες ''χοντρές δουλειές'' που ΘΑ έκανε ο Μαρινάκης και ΘΑ κονομούσε. Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε σε αυτές, αντίστοιχης ''ακριβείας'' κι ''αξιοπιστίας'' με τις φήμες που είδαμε παραπάνω υπήρξαν. Οι μόνες ''δουλειές'' που έχει ο Μαρινάκης στην Ελλάδα, είναι τα γραφεία της εταιρείας του στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα διάφορα ΜΜΕ που συντηρεί. Να βάλουμε καιι το Δήμο Πειραιά ως ''δουλειά''; Αστείο θα ήταν, αλλά άντε, μόνο για να μην κατηγορηθούμε ότι το αποφεύγουμε, ας τον βάλουμε κι αυτόν.  Η ναυτιλιακή εταιρεία του ΔΕΝ κάνει δουλειές στη χώρα μας. Η ΠΑΕ και τα ΜΜΕ ΔΕΝ αποφέρουν κέρδη στο Μαρινάκη. Ίσα-ίσα, ξοδεύει χρήματα από την περιουσία του για να τα συντηρεί. Για το Δήμο τα γράφει και η δήλωση που βάλαμε στην αρχή του άρθρου, οπότε συνοψίζοντας, τι μας μένει;
 
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ''ΚΟΝΟΜΑΕΙ''.
 
Ακόμη και το τηλεοπτικό κανάλι που θέλει να ανοίξει, δεν υπάρχει περίπτωση να του αποφέρει κέρδη. Τα έχει αναλύσει προσφάτως, στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Τζίγκερ, με την οικογένεια Βαρδινογιάννη μάλιστα να μην μένει στο ελλειμματικό STAR CHANNEL, αλλά να αγοράζει και τον ALPHA από το Δημήτρη Κοντομηνά.
 
 
Ο Μαρινάκης λοιπόν πετάει λεφτά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίχως να έχει πάρει ποτέ πίσω έστω ένα ευρώ από όσα έβαλε σε αυτήν από το 2010. Όλοι οι ισολογισμοί της ΠΑΕ επί των ημερών του, με εξαίρεση αυτόν του 2014, ήταν ελλειμματικοί. Πετάει λεφτά στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό κι από εκεί και πέρα ξοδεύει χρήματα στο Δήμο Πειραιά, στα προβληματικά ΜΜΕ στο χώρο του ραδιοφώνου και των εφημερίδων κι ετοιμάζεται να πετάξει κι άλλα λεφτά, καταθέτοντας πριν από λίγες μέρες αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να πάρει από αυτό άδεια και να ανοίξει τηλεοπτικό κανάλι. Ο,τιδήποτε κάνει στη χώρα μας, το οποίο δεν σχετίζεται με τον Ολυμπιακό, δεν μας αφορά άμεσα. Μας νοιάζει όμως έμμεσα, αφού με δεδομένο ότι δεν του αποφέρει το παραμικρό κέρδος και μόνο χάνει από αυτό, τότε αναπόφευκτα προκύπτει το παρακάτω συμπέρασμα.
 
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ''ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΣ ΟΧΗΜΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ''.
 
Θυμάστε τις αριστερίστικες ΠΙΠΕΣ για τον ''Μπερλουσκόνι της Ελλάδας'';  Πάνε κι αυτά περίπατο, όπως κι ο,τιδήποτε διαδίδουν οι λαϊκιστές συνωμοσιολόγοι καφενόβιοι αριστεροί του κώλου, γενικώς και ειδικώς, εντός κι εκτός ποδοσφαίρου κι αθλητισμού γενικότερα. Όταν δεν κερδίζει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ από ο,τιδήποτε κάνει στην Ελλάδα ο Μαρινάκης, πώς θα στηριχθεί το παραμύθι ''έχει τον Ολυμπιακό κι εκμεταλλεύεται τη δύναμη που του δίνει ο λαός του, ώστε να βγάζει κέρδη από αλλού, από παράπλευρες δραστηριότητες''; Αυτό το συγκεκριμένο λοιπόν κομμάτι μας νοιάζει και μας παρανοιάζει, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουν οι ''πολύ γνήσιοι'' Ολυμπιακάρες των social media, οι ''οπαδάρες'' αυτές, που είναι ΚΑΜΜΕΝΟΙ εθνικιστές κι αριστεροί στα πολιτικά φρονήματα φυσικά, για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας. Μόνον στους συγκεκριμένους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους των εθνικοφασιστών και των κομμουνιστών-αριστερών-αναρχικών ανθούν συνωμοσιολογικές ΜΠΟΥΡΔΕΣ τέτοιου είδους. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από το 2010 και μετά, κάλυψε ένα ''άνοιγμα'' της τάξης των 100 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο του φόρτωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, με βάση πάντοτε τα συσσωρευμένα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, όπως αυτά καταγράφονται στον ισολογισμό της στις 30 Ιουνίου 2010. Κάλυψε ένα άνοιγμα της τάξης των 10 εκ. ευρώ στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, μαζί φυσικά με τον κόσμο του Θρύλου μας και με μπροστάρισσα τη Θύρα 7, ένα αστρονομικό δηλαδή για τα μνημονιακά δεδομένα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα μας ποσό που του κληροδότησε η διοίκηση Συγγελίδη. Σε αυτήν την οκταετία Μαρινάκη, ο Θρύλος γιγαντώθηκε σε Ελλάδα κι Ευρώπη στο ποδόσφαιρο, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό στην επίσημη βαθμολογία της UEFA, με νίκες επί μεγαθηρίων που ποτέ άλλοτε δεν κάναμε στην ιστορία μας. Επενδύθηκε ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό για τις προπονητικές εγκαταστάσεις-πρότυπο στου Ρέντη. Στον Ερασιτέχνη μας κερδίσαμε έναν απίστευτο αριθμό τροπαίων σε Ελλάδα κι Ευρώπη, καταγράφοντας ιστορκό ρεκόρ διαφοράς τίτλων υπέρ μας από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρισκόταν οριακά πάνω μας σε αυτήν την καταμέτρηση το 2010. Πέραν αυτών, υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση στις τράπεζες να περάσει το γήπεδο Καραϊσκάκη στην κυριότητα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ ο Μαρινάκης προσπαθεί να βρει άκρη με την γραφειοκρατία και να χτίσει το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο που έχει τάξει, χαρίζοντας για πρώτη φορά σε 93 χρόνια ιστορίας ιδιόκτητα γήπεδα στον Ολυμπιακό, σε όλα του τα αθλήματα. Καθημερινά μοχθεί και δίνει μάχες σε όλα τα επίπεδα για να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός παντού, σε όλα του τα τμήματα, ενώ η ΠΑΕ έχει μία σειρά φιλανθρωπικών δράσεων σε συνεργασία με κολοσσούς όπως η UNICEF, π.χ. με τους πρόσφυγες στη χώρα μας, αλλά όχι μόνο. Και τα κάνει όλα αυτά δίχως να αποσκοπεί σε οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από παράπλευρες δραστηριότητες. Πώς εξηγείται αυτή η συμπεριφορά του Μαρινάκη;
 
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
 
Όπως όλοι οι οπαδοί προσφέρουμε στην αγαπημένη μας ομάδα ό,τι μπορούμε, ο καθένας από το μετερίζι του, δίχως να ζητάμε ΤΙΠΟΤΕ ως αντάλλαγμα, έτσι κάνει κι ο Μαρινάκης. Μόνο που ο Μαρινάκης έχει πολύ μεγαλύτερο πορτοφόλι από το δικό μας, οπότε καταφέρνει να συντηρεί 16 τμήματα του Θρύλου, γιγαντώνοντάς τα. Όσο τον βλέπουμε λοιπόν να συμπεριφέρεται στην πράξη σαν να είναι ένας από εμάς, όσο βάλλεται πανταχόθεν επειδή ακριβώς δεν κοιτάζει να κάνει δουλειές εδώ στην Ελλάδα, άρα δεν έχουν κάτι στα χέρια τους για να τον ελέγξουν οι κυβερνώντες, να κάνουν μαζί του κάποιο deal αν χρειαστεί, αν ενοχληθούν από την στάση τοιυ, ΟΛΟΙ οι κυβερνώντες, όχι μόνον οι τωρινοί κατσαπλιάδες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι τον τρέμουν ακριβώς γι'άυτόν το λόγο, αφού είναι διαφορετικός από το καλούπι του διαπλεκόμενου επιχειρηματία που συνήθισαν να κουμαντάρουν, τότε
 
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ.
 
Έτσι το γράφω, επίτηδες με κεφαλαία και με προκλητικά λόγια, ώστε να το διαβάσει κάποιος ΜΟΥΛΟΣ νεόγαυρος ή κάποιο κομματόσκυλο π.χ. της πουτανο-Αριστεράς και να πει ''τι γράφει ρε ο υπάλληλος του Μαρινάκη''. Όσο έχει τον Θρύλο μας πρώτο, στην κορυφή, δίχως να κονομάει από πουθενά δεξιά κι αριστερά, μόνο χάνοντας λεφτά για την αγάπη του, εμείς εδώ θα τον στηρίζουμε και θα τον υπερασπιζόμαστε ΜΕ ΠΑΘΟΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ. Αν αλλάξει κάτι από αυτά, αν αρχίσει να κοιτάζει να βγάλει λεφτά από κάπου εδώ μέσα στη χώρα ο Μαρινάκης, ή αν αρχίσει να καταρρέει το στέρεο οικοδόμημα που δημιούργησε σε όλα μας τα σπορ, εδώ είμαστε για να τα ξαναπούμε διαφορετικά. Μέχρι τότε, στηθείτε στην ουρά. Έχει για όλους ο Βαγγέλαρος.
 
 
Γίγαντα, ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ Βαγγέλη Μαρινάκη...
 
Υ.Γ. 1 Επειδή ξέρω το τι θα επακολουθήσει, διευκρινίζω ότι ΔΕΝ ψήφισα το συνδυασμό του Μαρινάκη στις δημοτικές εκλογές του 2014, ούτε θα τον ψηφίσω τώρα το 2019. Ο λόγος γι'αυτήν μου την στάση, είναι απλός. ΔΕΝ ψηφίζω, γενικώς και ειδικώς. Αφήνω ''να με σώσουν'' τα κομματόσκυλα όλων των πολιτικών παρατάξεων, ειδικά τα πιο έντονα πολιτικοποιημένα, τα αριστερά, τα οποία έχω και μεγαλύτερο άχτι, σε σημείο να θέλω να κλοτσάω τα κεφάλια τους ενώ είναι ξαπλωμένοι στο πεζοδρόμιο. Προσχηματικά φυσικά το γράφω αυτό, αφού είναι πασίγνωστο πως εγώ απεχθάνομαι τη βία και την καταδικάζω απερίφραστα, από όπου κι αν προέρχεται, ως οπαδός της ''μη βίας'' του Τολστόι και του Γκάντι. Στην προσωπική μου ζωή δεν απολογούμαι σε κανέναν για ό,τι κάνω, ούτε απαντώ στον κάθε βλάκα που ενδεχομένως θα με χαρακτηρίσει κάπως, εν προκειμένω πολιτικά. Αν δηλαδή, για να συνεννοηθούμε, είμαι κάπου έξω και πάνω στη συζήτηση μου πετάξει κανείς καμιά ατάκα τύπου ''είσαι Χρυσαυγίτης'', θα τον αγνοήσω και θα γελάσω μαζί του, ή μπορεί να βάλω τυχαία το κούτελό μου στο δικό του, προσχηματικά πάντοτε, το τονίζω αυτό. Από την στιγμή όμως που εκτίθεμαι δημοσίως και δεν λέω τις όποιες απόψεις μου σε μια παρέα φίλων μου, αναγνωρίζω την υποχρέωσή μου να απολογούμαι συνεχώς, ακόμη και για θέματα που στην πραγματική, εκτός Internet ζωή, δεν με απασχολούν για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα. Για να μην αρχίσουν λοιπόν να γράφουν οι γνωστές ΡΟΜΠΕΣ τα γνωστά περί ''no politica'', ''φασιστών-υπαλλήλων του Μαρινάκη, που κάνουν προπαγάνδα για να ξανακερδίσει το Δήμο Πειραιά'', ξηγιόμαστε για να μην παρεξηγιόμαστε.
 
Υ.Γ. 2 Στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο υστερόγραφο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μου πέφτει κανένας λόγος και ειλικρινά ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, από την στιγμή που δεν αποφέρουν κέρδη στο Μαρινάκη, ώστε να μας λένε διάφορα κομματόσκυλα ''πρόβατα, σας χρησιμοποιεί για να κονομάει ο χοντρός'', μόνο και μόνο επειδή έχω βαρεθεί να απαντώ μεμονωμένα σε πολλούς που μου ζητάτε να κρίνω τις εκτός Ολυμπιακού επιχειρηματικές του δραστηριότητες, η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι ΚΑΚΩΣ ο Μαρινάκης μπήκε στο χώρο των ΜΜΕ, με ραδιόφωνα-εφημερίδες-sites-τηλεοτπτικό κανάλι στο μέλλον, ΚΑΚΩΣ ανακατεύτηκε με το Δήμο του Πειραιά και ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ πήρε τη Νότιγχαμ. Για τα 2 ''κακώς'', θα πω ότι καταλαβαίνω πολύ καλά το γιατί το έκανε. Από την στιγμή που δεν έχει κέρδη, η αιτία είναι και πάλι ο Ολυμπιακός. Δεν ήθελε να επιτρέψει να αλωνίζουν οι αχυράνθρωποι του Μελισσανίδη στο δήμο Πειραιά, φέρνοντας εμπόδια στον Ολυμπιακό κάθε τρεις και λίγο, σε όλα του τα σπορ, ενώ επιθυμούσε επιτέλους να ακούγεται κάπου και μια διαφορετική φωνή, κόντρα στον ελεεινό πόλεμο που έγινε στο Μαρινάκη με το Coriopolis το 2011, με την σκευωρία της ''εγκληματικής οργάνωσης'' το 2014 και με κάθε παπαριά που συνήθιζαν να του προσάπτουν οι εχθροί του, μέσω των ΑΡΔ που συντηρούν. Όταν ο Μελισσανίδης μέσω ΟΠΑΠ, του μοναδικού σχεδόν χορηγού των περισσοτέρων ΜΜΕ, ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού Τύπου κι όταν ξοδεύει και ο Ιβάν πολλά λεφτά γι'αυτόν τον σκοπό, με τον Αλαφούζο να βρίσκεται στα ΜΜΕ της χώρας μας εδώ και 30 περίπου χρόνια, θέλοντας και μη θα μπεις κι εσύ στο χορό, κοιτάζοντας να αμυνθείς. Με ένα αυστηρά οπαδικό, ''Ολυμπιακό'' Μέσο, καμία άμυνα δεν θα έχτιζες. Αν δεν φτιάξεις πολλά ''αντικειμενικά'' κι όχι αμιγώς αθλητικά ΜΜΕ, την αντιολυμπιακή λαίλαπα των απέναντι δεν την σταματάς. Νομίζω όμως ότι το κόστος και η φθορά από την ενασχόληση του Μαρινάκη με τα ΜΜΕ είναι δυσανάλογα σε σχέση με τα απειροελάχιστα οφέλη. Η λύσσα ας πούμε με την οποία αποκαλούν ''πρεζέμπορα'' το Μαρινάκη τα εκατοντάδες έμμισθα ΣΥΡΙΖΟ-τρολ στα social media, νομίζω ότι προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο προφίλ του προέδρου μας. Για τη Νότιγχαμ δεν αναλύω τίποτε εδώ. Όποιος έχει μυαλό και δει το μεταγραφικό ''πάρε-δώσε'' από τότε που την αγόρασε ο Μαρινάκης, θα καταλάβει. Δεν γίνονται όλα κέρματα, μείνετε και με κάνα ''χοντρό'', χαρτονόμισμα...
 
Υ.Γ. 3 Είπα να μην το βάλω μέσα στο άρθρο, επειδή οι ''πολύ γνήσιοι'' κι ''απροσκύνητοι'' Ολυμπιακοί, αυτοί που ''ζουν ΓΙΑ κι όχι ΑΠΟ τον Ολυμπιακό'', σε σχέση με εμάς τους ''προσκυνημένους'' δηλαδή, που ''κονομάμε'' από όσα γράφουμε εδώ, υποτίθεται, όποτε τους το λέμε, μας απαντούν ''δεν μας νοιάζουν οι άλλοι''. Φυσικά μια χαρά τους νοιάζουν οι άλλοι, τους δικαιώνουν πλήρως με όσα λένε κατά καιρούς, ενώ είναι τόσο ''απροσκύνητοι'' που κλαίγανε και κλαίνε για να...κονομήσουν, μέχρι και λεφτά από κόσμο μάζευαν ορισμένοι εξ αυτών. Εν πάση περιπτώσει, το ερώτημα είναι απλό. Ο Μαρινάκης δεν κονομάει από καμία παράπλευρη δραστηριότητα, από καμία δουλειά εκτός Ολυμπιακού. που ούτως ή άλλως ΔΕΝ κάνει στην Ελλάδα. Για το Μελισσανίδη ισχύει αυτό; Για τον Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''; Για τον Αλαφούζο; ΟΠΑΠ, Αegean, ΟΛΘ φτάνουν; Για το Γιάνναρο Αλαφούζο δεν λέω κάτι, όχι επειδή δεν υπάρχει, αλλά επειδή είναι γαύρος αδερφός κι έχει ιερή αποστολή να στείλει το βάζελο εκεί που ανήκει...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Σάββα ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

"Για το Γιάνναρο Αλαφούζο δεν λέω κάτι, όχι επειδή δεν υπάρχει, αλλά επειδή είναι γαύρος αδερφός κι έχει ιερή αποστολή να στείλει το βάζελο εκεί που ανήκει..."

Εικόνα Red Captain

Μραβο Savvas..... πολυ εύστοχη η τοποθέτηση σου.... συγχαρητήρια!!!!!!!