ΝΕΑ ΡΕΚΟΡ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ MOTOR OIL



Συνεχίζουμε από εδώ, καθώς χθες είχαμε νέα στοιχεία, για το 2018 αυτήν τη φορά. Οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου της MOTOR OIL.
 
Καθαρά κέρδη ύψους 260 κατ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος της Motor Oil στο Εννεάμηνο του 2018, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, αυξημένο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 κατά 14,9% (226 εκατ. ευρώ).
Ο όμιλος παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις, με τα EBITDA να σημειώνουν αύξηση 5,1% και να διαμορφώνονται στα  476,9 εκατ. ευρώ έναντι 453,6 το 2017.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 6,93 δισ. ευρώ, έναντι 5,73 δισ. ευρώ την περσινή περίοδο.
Τα κέρδη εκμεταλλεύσεως αυξήθηκαν στα 400,5 εκατ. έναντι 375,3 εκατ. στο εννεάμηνο του 2017. Τα κέρδη προ φόρων για τον όμιλο διαμορφώθηκαν στα 371 εκατ. ευρώ έναντι 320 την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Στο γ΄ τρίμηνο τα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 112 εκατ. ευρώ.
 
Υπενθυμίζουμε ότι τα καθαρά κέρδη της MOTOR OIL για το 2017 διαμορφώθηκαν στα 315 εκ. ευρώ και για το 9μηνο του 2018 ήδη είναι στα 260 εκ. ευρώ, οπότε με μία ''απλή μέθοδο των τριών'', όσο κι αν δεν βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σε θέματα κερδών των επιχειρήσεων αυτή η λογική, για το 2018 μπορεί να μιλάμε και για 350 εκ. ευρώ καθαρά κέρδη, μετά φόρων! Πάνε για νέο ρεκόρ κερδών λοιπόν φέτος, ολοταχώς μάλιστα, οι Βαρδινογιάννηδες. Προσωρινό μέρισμα θα αποδώσει στους μετόχους η εταιρεία, ενώ η τιμή της μετοχής της, μετά από μία απότομη πτώση την επομένη της ανακοίνωσης της εξαγοράς του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA του Κοντομηνά από τους Βαρδινογιάννηδες με συνολικό τίμημα 33 εκ. ευρώ, εξαιτίας κάποιου λογικού φόβου των επενδυτών ότι ''άρχισε η εταιρεία να ξοδεύει και μπορεί να μειωθούν τα κέρδη της'', πλησιάζει πάλι τα 20 ευρώ, αφού οι ξένοι επενδυτές στηρίζουν μαζικά την εταιρεία. Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο αυτήν την στιγμή είναι η πρώτη ιδιωτική εισηγμένη σε κεφαλαιοποίηση με έδρα την Ελλάδα, πίσω γενικά μόνο από τον πολυεθνικό κολοσσό της Coca-Cola και τις 3 ΔΕΚΟ, ΟΤΕ-ΟΠΑΠ-ΕΛΠΕ.
 
''Πείνα'' στο βαρδινογιαννέικο, έτσι; Τα κέρδη έχουν φτάσει στο ταβάνι, δεν ξέρουμε αν υπάρχει περιθώριο να ανέβουν άλλο, ενώ τα δάνεια έχουν σχεδόν αποπληρωθεί, την ώρα που το 2010 η εταιρεία χρωστούσε 850 εκ. ευρώ. Μάλιστα αγοράζει κι άλλα τηλεοπτικά κανάλια η οικογένεια, κάνοντας ''ανοίγματα'', σε μία εποχή που όλοι όσοι έχουν χρήματα αποφεύγουν να ''απλωθούν''. Την ίδια ώρα, σε όλους τους ιντερνετικούς χώρους που βρίσκονται οπαδοί του Παναθηναϊκού και δη οργανωμένοι, η χολή εναντίον των Βαρδινογιάννηδων είναι ασταμάτητη. Δεν έχουμε κρύψει ποτέ ότι διαβάζουμε το τι γράφουν, δεξιά κι αριστερά. Όποιος Παναθηναϊκός τολμήσει να πει ''ρε παιδιά, με τους Βαρδινογιάννηδες δεν ήμασταν καλύτερα;'', αντιμετωπίζεται περίπου ως...λεπρός. Δεν μας νοιάζει αν αυτό το κάνουν...αυθόρμητα (εντάξει, μην βαράτε, λέμε και καμιά παπαριά πού και πού....) ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω, πάντως οφείλουμε να τους συγχαρούμε. Μακάρι να συνεχίσουν τις κατάρες και τους ''καρκίνους'' προς την οικογένεια Βαρδιονογιάννη και το...1979 (χρονιά που ο ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού, Απόστολος Νικολαϊδης, προτίμησε να δώσει την ΠΑΕ ΠΑΟ, που τότε θα συστηνόταν, στους Βαρδινογιάννηδες κι όχι στους Γιαννακόπουλους...), εξαλείφοντας οριστικά κάθε πιθανότητα να ασχοληθούν οι Βαρδινογιάννηδες στο μέλλον με τον ΠΑΟ. Μακάρι να μην ασχοληθούν ποτέ, γιατί θα μπλέξουμε, εμείς οι Ολυμπιακοί. Στηρίζουμε λοιπόν ΣΚΛΗΡΑ τα ''αδέρφια'' μας στη Θύρα 13, που αποδεικνύονται μεγάλοι Ολυμπιακοί, σαν το Γιάνναρο Αλαφούζο...
 

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροκύτταρος

Με βάση το άρθρο σου Σάββα θα ήθελα να πω δυό πραγματάκια όσον αφορά την στήριξη των οπαδών απέναντι σ'ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς.Αν λάβουμε υπόψιν πως ο Μαρινάκης έκλεισε μια οκταετία γεμάτη ως μεγαλομέτοχος,βαδιζει στην ένατη χρονιά του,η αντίστοιχη οκταετία του Κόκκαλη που ανέλαβε το 1993 πέφτει το 2001.Αυτή μεταφρσστηκε σε 5 Πρωταθλήματα,1 Κύπελλο,μια πρόκριση στους 8 του Τσ.Λιγκ απευθείας απο όμιλο.Στην αντίστοιχη οκταετία Μαρινάκη η ομάδα κατέκτησε 7 Πρωταθλήματα,3 Κύπελλα,πέτυχε μια πρόκριση απο ομιλους Τσ.Λιγκ,πέρασε δυο φορές στους 16 του Europa,χώρια την σταθερή συγκομιδή κ μεγάλες νικες απέναντι σε ισχυρότερες ομάδες στην Ευρώπη.Πετυχημένος ο Μαρινάκης,σε δυσκολότερες συνθήκες μάλιστα,δυστυχώς όμως με δυσανάλογη στήριξη από τους βαζελόγαυρους της αυστηρής κριτικής εως ισοπέδωσης στα social media.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι είναι φίλε.