ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ



Aντιγράφουμε από το blog του Κυριάκου Θωμαΐδη.
 
ΩΡΑ 10.50
Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που παρέπεμπε σε δίκη 28 παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές για κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων και πλημμεληματική σύσταση συμμορίας.
Είναι η δεύτερη φορά που καλείται να αποφασίσει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.
Αν κάνει δεκτή την εισαγγελική αναίρεση, η υπόθεση επιστρέφει σε νέο Συμβούλιο Εφετών.
Η αναίρεση ασκήθηκε σήμερα, τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.
 
 
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πρώτα και κύρια, ΔΕΝ θα δικαστεί ο Μαρινάκης, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος του zougla.gr,
 
 
ο Κώστας Βαξεβάνης του ''DOCUMENTO'' και του koutipandoras.gr, που είχε ενοχληθεί κιόλας από ''τη σιωπή των ΜΜΕ του Μαρινάκη'' όταν παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Οκτώβριο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός,
 
 
ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λαλάκης Παπαθεοδώρου, που πανηγύριζε μέσα από το site του για το ότι ''οριστικά πάει σε δίκη ο Μαρινάκης, υπάρχει συμμορία τελικά, ήταν αλήθεια όλα'',
 
 
Το σωτήριον έτος 2014, όταν το σύστημα ζητούσε επί πίνακι το κεφάλι οποιουδήποτε το... σήκωνε (έστω και ελαφρώς) δε θα μπορούσε ούτε να διανοηθεί ότι τέσσερα χρόνια μετά, εκείνοι θα περιφέρονταν στα δικαστήρια σαν κατηγορούμενοι. Η εξέλιξη αποδεικνύει ότι η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι ο χειρότερος σύμμαχος του ανθρώπου.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατόρθωσαν να διαχειριστούν με μέτρο την επιτυχία. Όλοι μαγεύτηκαν, τα ήθελαν περισσότερα ή όλα. Παράγοντες ομάδων, πρόεδροι ΠΑΕ, αφεντικά της ΕΠΟ, διαιτητές.
Δεν είναι ωραίο όμως, να πανηγυρίζεις για τον Γολγοθά κανενός. Ό,τι κι αν έκανε, όσα κι αν έπραξε. Για αυτό και προσωπικά δε με αγγίζει η παραπομπή κανενός σε δίκη. Κι αθώοι να ήταν, τα ίδια συμπεράσματα θα είχα βγάλει. Έχω διαβάσει τις δικογραφίες, έχω δει τα παιχνίδια, τις διαιτησίες, κι είμαι στην ευχάριστη ή δυσάρεστη μερικές φορές θέση να γνωρίζω ποιος έκανε τι, μπροστά ή πίσω από την κουρτίνα.
Οι άνθρωποι που ηγήθηκαν αυτής της θλιβερής κατάστασης, τιμωρήθηκαν από την ίδια τη ζωή και το κοινωνικό σύνολο, πολύ πιο σκληρά από οποιοδήποτε δικαστήριο. Αν βρισκόταν ένας δικαστής που έμοιαζε με διαιτητή και τους αθώωνε ή μαλάκωνε τις κατηγορίες, θα ήταν αθώοι; Σαφέστατα όχι.
Πολλοί προσωποποιούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και την περιχαρακώνουν γύρω από ένα, δυο κεντρικά πρόσωπα. Ίσως έχουν εν μέρει δίκιο αλλά βλέπουν τη μικρή εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι... μπροστά γιατί το έργο μόλις ξεκίνησε.
Η υπόθεση έπαψε πια να αφορά μόνον πρόσωπα. Αφορά και ομάδες.
Το SDNA ήταν το μοναδικό Μέσο στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας που τόλμησε να αναδείξει και ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες ήταν εκείνες που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς. Σκανδαλωδώς χωρίς εισαγωγικά. Είναι επίσημα μπλεγμένες σε σκάνδαλα. Πλέον διώκονται για συμμετοχή σε στημένους αγώνες (και αν κριθούν ένοχοι στο δικαστήριο, μπορεί στο Εφετείο - καθώς οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές στα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα - να εμφανιστούν με τρακτέρ...).
Όταν πρόεδροι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων, δεν είναι απλά ένα πρόσωπο κατηγορούμενος. Μαζί τους σέρνουν και ολόκληρα σωματεία και ένας κόσμος που θα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα κάθε κατάθεση. Χάρη στα «κέρδη» που αποκόμισαν, όπως περιγράφονται γλαφυρά στις δικογραφίες, άλλαξε για άλλους προς τα πάνω και άλλους προς τα κάτω η θέση τους στην ιστορία του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Ίσως για λίγο να περιφέρουν σαν πειρατές τα λάφυρα, ίσως για πάντα να περιφέρουν το στίγμα.
Ποτέ δε θα μάθουμε ακριβώς ποιος άξιζε τι. Ούτε τι θα γινόταν αν...
Σημασία έχει μόνο τούτο.
Δεν ήμασταν τρελοί. Ούτε αποφασίσαμε να βάλουμε το κεφάλι μας στο ντορβά χωρίς λόγο. Για ό,τι γράψαμε δικαιωθήκαμε από τις ίδιες τις εξελίξεις. Κι όση λάσπη μας έριξαν, μπήκε στον ανεμιστήρα αλλά στο τέλος γύρισε μπούμερανγκ... in your face που λένε και στο ΝΒΑ.
Μπορεί μερικές φορές να ακροβατήσαμε σε τεντωμένο σκοινί δημοσιογραφικά. Ψυχικά, ανθρώπινα, οικονομικά και σωματικά, με ασταμάτητες δικαστικές διώξεις. Αλλά άξιζε τον κόπο όποια κι αν είναι η κατάληξη της ιστορίας μας, στις αίθουσες ή στη ζωή.
Ο στόχος ήταν ένας. Να παραδώσουμε ξανά το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Με κάθε κόστος. Αναδείξαμε κάθε πτυχή, κάθε λεπτομέρεια, περιμένοντας να έρθει η ώρα της δικαιοσύνης. Κι η ποδοσφαιρική ήρθε και συνεχίζει να έρχεται, κάθε φορά που δυο ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο και δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τον νικητή...
Η δικαστική δικαιοσύνη τώρα πια, είναι δευτερεύουσα, γιατί οι πρωταγωνιστές του πολυετούς ποδοσφαιρικού σκανδάλου μαζεύτηκαν, σταμάτησαν να προκαλούν απροκάλυπτα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Περιθωριοποιήθηκαν. Κουμπώθηκαν και συνειδητοποίησαν ότι αυτά... παλιά.
Η ιστορία έγραψε. Ήταν όλα αλήθεια.
 
αλλά κι ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο οποίος μάλιστα διαφήμιζε το ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ζήτησε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικών ποινών στις εμπλεκόμενες ομάδες, με πρώτο και καλύτερο τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για ''απαράγραπτα αδικήματα, το βούλευμα θεωρείται νέο στοιχείο'' κι αφήνοντας υπόνοιες για το ότι θα ξανακριθεί ο Ολυμπιακός για τις υποθέσεις των ''στημένων'' παιχνιδιών του Ιανουαρίου του 2013 με τη Βέροια και του Φεβρουαρίου του 2015 με τον Ατρόμητο, άρα να μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε διαβάσει αυτά που γράφει ο Θωμαΐδης ''θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό ο γαύρος'' (εφόσον ο Κυριάκος κάνει λόγο για ''ιστορικού χαρακτήρα απόφαση'' που θα έπαιρνε η Επιτροπή Δεοντολογίας...),
 
 
όλοι οι παραπάνω λοιπόν, μαζί με τα αντιολυμπιακά ΜΜΕ που πρόσκεινται σε Παναθηναϊκό-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, συν τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλαδή ''Αυγή''-''Εφημερίδα των Συντακτών''-''ΕΘΝΟΣ''-''Νέα Σελίδα''-periodista.gr-olympia.gr, μπορούν πλέον να πάνε σε κάποιο γιατρό να τους κοιτάξει, γιατί σίγουρα
 
ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'', ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ''ΣΥΜΜΟΡΙΑ'' ΚΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.
 
Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, επειδή αρχικά, το Σεπτέμβριο του 2016, υπήρχαν 4 κακουργήματα εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Δασκαλόπουλου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης-κακουργηματική εκβίαση-απάτη σε βαθμό κακουργήματος-δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το Νοέμβριο του 2017 κατέπεσαν τα 3 από τα 4 αυτά κακουργήματα, με τη ''σύσταση εγκληματικής οργάνωσης'' να μετατρέπεται στο πλημμέλημα της ''σύστασης συμμορίας'' και να παραμένει μόνο το κακούργημα της δωροδοκίας. Το Δεκέμβριο του 2017 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άσκησε αίτηση αναίρεσης στο βούλευμα αυτό, ζητώντας να επανέλθουν τα 4 κακουργήματα. Η αίτηση αναίρεσης αυτή εξετάστηκε από το ορισθέν Συμβούλιο του Αρείου Πάγου το Μάρτιο του 2018, το οποίο Συμβούλιο εν τέλει απέρριψε την αίτηση. Από την στιγμή που ο Άρειος Πάγος έκρινε απορριπτέα την αναίρεση Βουρλιώτη,
 
ΤΑ 3 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ''ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ-ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΒΙΑΣΗ'' ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ''ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ'' ΠΟΥ ΛΕΜΕ. ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2018.
 
Μην μπερδεύεστε λοιπόν ορισμένοι και γράφετε εκεί έξω ''και τώρα τι γίνεται; Θα ξανακριθεί όλη η υπόθεση από την αρχή; Θα επανέλθουν μήπως οι παλιές κατηγορίες;''. Όχι. Οι κατηγορίες που έκρινε ο Άρειος Πάγος ότι δεν επανέρχονται, τα 3 κακουργήματα που βλέπουμε παραπάνω, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. Αυτό θα πει ''αμετάκλητη'' απόφαση. ''Αμετάκλητες'' είναι οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου, γιατί ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ. Οι αποφάσεις των Εφετείων είναι τελεσίδικες και καθίστανται αμετάκλητες μόνο αν επικυρωθούν από τον Άρειο Πάγο. Επομένως
 
ΟΣΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ''ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ'' ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ.
 
Αν ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι το Εφετείο ή εν προκειμένω το Συμβούλιο των Εφετών κάτι, κάπου έκανε λάθος (όχι ως προς την ουσία της υπόθεσης, για την οποία δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει, αλλά στο τυπικό της σκέλος), η υπόθεση επιστρέφει στους Εφέτες δικαστές. Για το θέμα μας,
 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ. ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΡΙΝΑΚΗΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ''ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΑ'' ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ''ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ''. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2018.
 
Αφού ξεκαθαρίσαμε το συγκεκριμένο θέμα, να πούμε την προβλεπόμενη διαδικασία από εδώ και πέρα. Θα οριστεί νέο συμβούλιο με Αρεοπαγίτες δικαστές, το οποίο θα κρίνει την αναίρεση που μόλις ασκήθηκε. Κρίνοντας από την προηγούμενη αναίρεση Βουρλιώτη, η οποία είχε ασκηθεί πέρυσι τέτοιον καιρό, θα χρειαστούν περίπου 3-4 μήνες για να αποφασίσει αυτό το Συμβούλιο το αν θα δικαστεί ο Μαρινάκης. Αν δεχτεί την αναίρεση του αντι-εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η υπόθεση θα επιστρέψει σε νέο Συμβούλιο Εφετών. Αν δεν την δεχτεί, τότε θα πάμε οριστικά σε δίκη.
 
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΤΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ.
 
Δεν μπορούμε φυσικά να ξέρουμε το τι θα αποφασίσουν οι Αρεοπαγίτες δικαστές. Μπορεί να απορρίψουν την αναίρεση και να οδηγήσουν σε δίκη τους κατηγορουμένους. Ξέρουμε όμως κάτι, το οποίο μας οδηγεί σε μία ασφαλή πρόβλεψη. Όταν βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου το Μάρτιο του 2018, με την οποία απορρίφθηκε η αναίρεση Βουρλιώτη στο βούλευμα Σταμαδιάνου, ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, είχε κάνει την εξής δήλωση:
 
«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα. Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδοκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις».
 
Πρακτικά, δηλαδή,
 
Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΗΔΗ ΜΗ ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
 
Αν αυτό γίνει, η υπόθεση θα επιστρέψει σε νέο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο μετά από κάποιους μήνες θα βγάλει νέο βούλευμα. Κρίνοντας από το τι έγινε το Μάρτιο του 2018, το παραπεμπτικό βούλευμα για να δικαστούν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση βγήκε τον Οκτώβριο του 2018. Θα χρειαστούν δηλαδή τουλάχιστον 6-7 μήνες, ώστε να αποφανθεί το νέο Συμβούλιο Εφετών για το αν θα δικαστούν όλοι όσοι κατηγορούνται, πάντοτε με δεδομένο το ότι κι εκεί μπορεί να ασκηθεί αναίρεση. Για να προσδιορίσουμε χρονικά τα όσα έπονται,
 
ΤΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ, ΑΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.
 
Ακόμη πιο καθαρά,
 
ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
 
Καταλάβατε τώρα το πόσο πονάνε αυτήν την στιγμή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Βαξεβάνης-Μπαξεβάνης, ο Λαλάκης Παπαθεοδώρου και τα λοιπά ''καλόπαιδα'' της ''εξυγιαντικής'' δημοσιογραφίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Εμείς εδώ επιμένουμε από το καλοκαίρι του 2014 που βγήκε το περιβόητο ''βούλευμα Κορέα'' στη δημοσιότητα ότι
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΙΚΗ ΚΑΝ, ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.
 
Θα δούμε στο τέλος το ποιος θα δικαιωθεί. Σε πρώτη φάση, τα όσα σχεδίαζαν οι διάφοροι αντιολυμπιακοί κύκλοι, δηλαδή το ''να ξανακάτσει στο σκαμνί ο Ολυμπιακός για τα 2 ματς που κατηγορείται ότι έστησε η διοίκησή του, με τη Βέροια το 2013 και με τον Ατρόμητο το 2015'', ώστε να ετοιμαστεί το σχετικό ''σόου'' εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά και οι ΒΡΟΜΙΕΣ που ετοίμαζε ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ υφυπουργός Βασιελιάδης, δηλαδή το να καθαιρέσει, υποτίθεται, με μία διαπιστωτική πράξη το Βαγγέλη Μαρινάκη και να τον υποχρεώσει να παραδώσει κάπου αλλού τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, όπως έλεγε ανοιχτά έναν χρόνο πριν ο ίδιος, αλλά και διάφορα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όλα αυτά μπλοκάρουν μέχρις ότου αποφανθεί ο Άρειος Πάγος σχετικά με την αναίρεση. Εν ολίγοις,
 
ΠΑΡΤΕ ΛΙΓΟ ΒΙΞ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΡΔ ΚΙ ΟΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΙΜΟΥΔΑΚΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
 
Κλείνοντας, επί προσωπικού, θα πω ότι παρά τις κραυγές ορισμένων οπαδών του Ολυμπιακού ''να πάμε σε δίκη να τους ξεβρακώσουμε'', αναγνωρίζοντας την καλή προαίρεση βεβαίως πίσω από αυτό το επιχείρημα, θα πω για μία ακόμη φορά ότι το έβρισκα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΤΕΙΟ. Το ότι αν η ιστορία αυτή τελικά καταλήξει σε δίκη, θα έχουμε πανηγυρική αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, το θεωρώ τόσο σίγουρο, όσο το ότι σήμερα που γράφεται το άρθρο που διαβάζετε είναι Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018. Αυτό όμως θα συμβεί σε 1-2 χρόνια από τώρα, αφότου οριστεί δικάσιμος και μετά από κάποιες αναβολές που ίσως ζητηθούν, όπως συνηθίζεται. Πρωτοδίκως, πάντοτε. Μετά θα περιμένουμε 1-2 χρόνια να πάμε στο Εφετείο, το οποίο με αναβολές κ.λπ. θα αποφασίσει περίπου σε έναν χρόνο τελεσίδικα για την υπόθεση. Έπειτα θα περιμένουμε να καταστεί αυτή η απόφαση του Εφετείου αμετάκλητη στον Άρειο Πάγο.
 
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ''ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΜΕ'' ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ...8 ΧΡΟΝΙΑ.
 
Στο ενδιάμεσο, οι ''γνωστοί άγνωστοι'' αντιολυμπιακοί κύκλοι θα κινήσουν τις διαδικασίες για να τιμωρηθεί πειθαρχικά η ομάδα μας από την ''εξυγίανση'' που έχει επιβληθεί στο άθλημα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, βάζοντας τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους να γράφουν ''να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός'' κι ελέγχοντας πλήρως τους ''τακτικούς δικαστές'' στην ΕΠΟ. Δεν είναι καλύτερο το να παρεμποδιστούν θεσμικά όλες αυτές οι μεθοδεύσεις; Δεν είναι καλύτερο το να προστατεύεται ο Ολυμπιακός από την σπίλωση; Δεν είναι άσχημο το να παραμένουν οι κατηγορίες εις βάρος του Μαρινάκη, αλλά και του Ολυμπιακού, για 8 χρόνια ακόμη; Κι αν ξεφύγουμε από το επίπεδο των οπαδών, οι οποίοι ενδεχομένως αφελώς λένε ό,τι λένε, πόσο ''αθώο'' είναι για κάποιους δικηγόρους να προτείνουν ''να πάμε σε δίκη''; ΔΕΝ αναφέρομαι στους δικηγόρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ή τους προσωπικούς δικηγόρους του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά σε διάφορους δικηγόρους οι οποίοι εμφανίζονται δεξιά κι αριστερά και λένε ''εγώ αν ήμουν νομικός σύμβουλος του Μαρινάκη, θα του πρότεινα να πάμε σε δίκη''. Αν παραταθεί για 8 χρόνια η υπόθεση, για τον κάθε χρόνο ο εκάστοτε δικηγόρος θα εξασφαλίσει μία κάθε άλλο παρά αμελητέα αμοιβή. Μήπως λοιπόν κάποιοι παρακαλάνε για ''μεροκάματο'' στους πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς μας, γι'αυτό και λένε ό,τι λένε; Μην ''ψαρώνετε'' ορισμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού με όσα διαβάζετε να κυκλοφορούν στα social media ως ''νομικές συμβουλές του εγκρίτου νομικού κυρίου τάδε''.
 
Εμείς εδώ ήμασταν από την πρώτη στιγμή, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό του μεγάλου μας προέδρου, ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ και μάλιστα ΜΕ ΛΥΣΣΑ. Είναι αθώος, δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως και ταλαιπωρείται επειδή δεν μπορούν να τον ελέγξουν οι πολιτικοί της χώρας μας, αφού δεν κάνει δουλειές που του αποφέρουν κέρδη στην Ελλάδα. Επίσης, τον μισούν οι επιχειρηματίες-πρόεδροι των αντιπάλων μας στο ποδόσφαιρο, επειδή τους είχε για πολλά χρόνια ΣΤΗ ΦΑΠΑ, μέχρι να εμφανιστούν οι ΑΝΩΜΑΛΟΙ ''εξυγιαντές'' των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της UEFA του ''Τεό'' Θεοδωρίδη. Η ανωμαλία όμως αυτή σε λίγους μήνες από τώρα θα αποτελεί παρελθόν και τότε όλοι οι παραπάνω που έβλαψαν τον Ολυμπιακό, σπίλωσαν και σπιλώνουν τους οπαδούς μας και στερούν τίτλους και νίκες από την ομάδα μας, θα τιμωρηθούν σκληρά. ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ.
 
ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΡΔ.
 
Μην αγχώνεστε όλοι εσείς οι παραπάνω. Θα σας το ξανακάνει...
 
 
Υ.Γ. 1 Η υπόθεση θα κλείσει οριστικά αν οριστεί δικάσιμος κι οφηγθεί ο πρόεδρος στο ακροατήριο, ή αν βγει απαλλακτικό βούλευμα από Συμβούλιο Εφετών και είτε δεν ασκηθεί αίτηση αναίρεσης από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε αυτό το βούλευμα, μέσα στην καθορισμένη από το Νόμο χρονική προθεσμία, είτε ασκηθεί αναίρεση κι αυτή απορριφθεί από τον Άρειο Πάγο. Εμείς ποντάρουμε στο δεύτερο ενδεχόμενο και το κάνουμε εδώ και 4,5 χρόνια. Να δούμε το ποιος θα δικαιωθεί. Θα αργήσει ίσως η δικαίωση, αλλά θα έρθει. Κι όταν έρθει, μαύρο φίδι που έφαγε το κάθε αντιολυμπιακό λαμόγιο...
 
Y.Γ. 2 Νεότερη ενημέρωση.
 
Το βούλευμα των 28 είναι 300 σελίδων. Η σημερινή αναίρεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι 200 σελίδων. Μάλιστα επισημαίνει ότι το βούλευμα δεν έλαβε υπ' όψιν του όσα αποφάσισε το ΣΤ' ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο ήταν πλήρως απαλλακτικό για τους κατηγορούμενους.
 
 
Αυτά τα γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης, όχι κάποιος οπαδός του Ολυμπιακού. Καταλάβατε τώρα γιατί μιλούσαμε για ΓΕΛΟΙΟ βούλευμα πριν από 2 μήνες; Αγνόησαν τον Άρειο Πάγο και προσπάθησαν να στείλουν το Μαρινάκη στο εδώλιο, δίχως κανένα έρεισμα, επειδή έτσι θέλουν ο Τσίπρας, ο Καμμένος και οι χρηματοδότες τους, ο Πατέρας με το Μελισσανίδη. Ξαναλέμε, ο,τιδήποτε σχετίζεται με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι αντιολυμπιακά ΜΜΕ, εκτός του ότι εδώ μέσα δεν πρέπει να πατήσει ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, θα καταλήξει ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΜΕΣΑ. Αν δεν γίνει αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE, ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. Υπομονή λίγους μήνες...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Εξαιρετικός -γι' άλλη μια φορά- στην έκθεση και προβολή του όλου ζητήματος,
που έχει να κάνει τόσο με το νομικό καθαρά μέρος όσο και με τον άδικο, ανήθικο,
λυσσαλέο και πολυμέτωπο πόλεμο εναντίον του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού.

Είναι θλιβερό που και ανώτεροι δικαστές δέχτηκαν οτι διαπράχθηκαν τόσο σοβαρά
αδικήματα με βάση τόσο σαθρά και τόσο γελοία στοιχεία, που δεν βιάζουν μόνο τον
νόμο αλλά και την κοινή λογική. Σημεία της λαίλαπας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της εποχής της
μεγάλης απάτης, της αυθαιρεσίας, της αλαζονείας, του κυνισμού, του μίσους, του
διχασμού, της παράνοιας, του παρακράτους και της σήψης.

Συμφωνώ απόλυτα και για τους λόγους που επισημαίνεις οτι δεν πρέπει να οδηγηθεί
οποιαδήποτε κατηγορία στο ακροατήριο, παρά την απόλυτη βεβαιότητα πως κι εκεί
θα καταπέσει παταγωδώς.

Και όταν με το καλό εξαφανιστεί κάθε κατηγορία απαιτώ από τον πρόεδρο και την ΠΑΕ να
συνθλίψουν νομικά τον κάθε σκευωρό και τον κάθε συκοφάντη ανεξαρτήτως αξιώματος,
θέσης, ιδιότητας ή επαγγέλματος.

Εικόνα Romain

Ότι οι κατηγορίες εναντιον του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήταν αστείες, ήταν φανερό από την αρχή.

Το ερώτημα μου είναι πως και αυτός ο ανεκδιήγητος Κορέας δεν έχει τιμωρηθεί από τον Άρειο Πάγο ή δεν του έγινε κάποια επίπληξη. Το ίδιο και ο Ανδρεάδης. Είναι φανερό ότι και οι δυο τους ήταν στημένοι. Αυτοί ήταν στημένοι και ΟΧΙ οι αγώνες Ολυμπιακος-Βέροια ή Ολυμπιακός-Ατρόμητος.

Εικόνα el trick

Ρε Σάββα γράφεις τόσα και τόσα πολλά τα οποία όμως μπορούν να μαζευτούν στα ακόλουθα:
Μην αγχώνεστε όλοι εσείς οι παραπάνω (ΑΡΔ, αντιολυμπιακοί, σανελ κ.λ.π.). Θα σας το ξανακάνει...
ΣΑΣ ΞΕΠΑΤΩΝΕΙ Ο ΒΑΓΓΟΣ

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Παρατηρούμε λοιπόν σιγά σιγά και δικαστές και λοιπούς λειτουργούς της δικαιοσύνης να αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από διάφορες προτροπές τύπου Ρασπούτιν καθώς το <<καθεστώς>> πνέει τα λοίσθια.Το είχαμε επισημάνει και εδώ αλλά και στο fb ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές και αρχίζει να φαίνεται το πατατράκ των σανελ ,όλο και περισσότεροι θα αρχίζουν να αποστασιοποιούνται.Ήδη,υπάρχουν φήμες ότι διάφοροι τραπεζίτες έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες επαφής εδώ και ένα εξάμηνο ενώ και επιχειρηματίες φίλα προσκείμενοι με σανελ έχουν ξεκινήσει προσπάθειες επαφής με ΝΔ βρίσκοντας τοίχο προς το παρόν.Τα ανάλογα να περιμένουμε με τους δικαστές και εισαγγελείς.Δεν είναι καθόλου τυχαία η τελευταία μέρα που κατέθεσε την αναίρεση ο συγκεκριμένος.Το πάει όσο πιο πίσω γίνεται.

Εικόνα manthos 956

Αναλυτικός και σωστός, ως συνήθως !!!