Ερωτηματικά......


Tags: -

Αφού μέσιασε ο  Σεπτέμβρης  αποφάσισα κι εγώ να μοιραστώ με τους φίλους μου τους προβληματισμούς  μου. Τη φετινή χρονιά θα τη χαρακτηρίσω περίεργη. Είναι μια χρονιά που άλλαξαν όλα στην ομάδα. Αυτό όμως το γνωρίζαμε από τη φιέστα της Άνοιξης. Ο Ερνέστο θα έφευγε ήταν σίγουρο. Επίσης οι δανεικοί (Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν) πολύ δύσκολα θα έμεναν . Οι ψίθυροι για τη πώληση Μιραλάς είχαν αρχίσει σιγά σιγά να ακούγονται στο λιμανι….Και βεβαία υπήρχε κακό κλίμα με το Μέλμπερκ…..Το κερασάκι στη τούρτα ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ στο Γιούρο.

Ήταν προφανείς λοιπόν οι κινήσεις που απαιτούνταν ώστε η ομάδα και το μπάτζετ να μειώσει και τα κενά στην άμυνα και στα χαφ να καλυφθούν ικανοποιητικά ώστε  να μην αλλάξουμε επίπεδο. Χρόνος  για αναζήτηση καλών ποδοσφαιριστών αντίστοιχων αυτών που αποχώρησαν υπήρχε. Έχουμε και οργανωμένο τμήμα σκάουτινγκ άλλωστε…. Ή μήπως όχι?

Η αλήθεια είναι ότι το οικονομικό χάλι στο οποίο βρίσκεται η χώρα δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια και αισιοδοξία για κινήσεις «αεροδρομίου». Αν και οι φιλικά προσκείμενες εφημερίδες στο ΘΡΥΛΟ καλλιεργούσαν προσδοκίες. Η καλοκαιρινή περίοδος άρχισε με ένα «σκούπισμα» καλών ελλήνων παιχτών που ήρθαν στην ομάδα.  Φάνηκε σαν να υπήρχε κάποιο σχέδιο. Συμφωνήθηκε νωρίς και ο νέος προπονητής και όλα έδειχναν να μπαίνουν σε μια καλή πορεία.  Αλλά η συνέχεια αποδείχτηκε ότι δεν διέφερε σε τίποτα από όλες τις καλοκαιρινές μεταγραφικές σεζόν του ΘΡΥΛΟΥ… Όλα στη τύχη! Η απόχτηση του Μασάντο θόλωσε λίγο τα νερά. Δεν θέλω να θυμάμαι καν τις «πατάτες» με τους σακατεμένους που έκλειναν και ανακαλύπτονταν τραυματίες.  Ακόμα και ο Γκρέκο τραυματίας ήρθε… και φτάσαμε 15 Αύγουστο και δεν είχαμε κεντρικό αμυντικό… και καταλήξαμε στον Κοντρέρας …. τον επιρρεπή στους τραυματισμούς….

Είπαμε δύσκολη εποχή για τη χώρα. Δύσκολη για όλους μας. Και ο Θρύλος δεν μπορεί να αποτελούσε εξαίρεση και να κάνει μεταγραφές  παλιότερων εποχών. Δεν είμαστε παράλογοι ή επαγγελματίες γκρινιάρηδες. Όμως το μπάτζετ μειώθηκε σημαντικά. Υποστηρίζω ότι μπορούσαμε να ενισχυθούμε χωρίς να ματώσουμε. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός?

Η χρονιά όμως ξεκίνησε και τώρα είναι ώρα για νέα μάχη. Οι απέναντι μπορεί να μας φαίνονται τελειωμένοι αλλά δεν είναι. Οι αβάντες τους είναι πάντα διαθέσιμες…  Άρχισαν με το καλημέρα να σκούζουν. Και ετοιμάζονται να επαναφέρουν στο προσκήνιο το τεράστιο σκάνδαλο του Βοτανοπεδίου. Είναι ικανοί μέχρι την ΤΡΟΙΚΑ να χρησιμοποιήσουν και να επηρεάσουν. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά στην ομάδα. Όσοι μπορούμε και στον Ερασιτέχνη. Φέτος έχει γίνει εξαιρετική προσπάθεια εκεί , ώστε ο ΘΡΥΛΟΣ να ανακτήσει τα πρωτεία. Θα αναφερθώ με ξεχωριστή ανάρτηση γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει και οι οργανωμένοι να ακούσουν μια καλή κουβέντα. Έχουν μείνει μόνοι και στηρίζουν ολόκληρο το σύλλογο.
 
ΥΓ.1. Θεωρώ απαράδεκτο να προσπαθούν να μας «πουλήσουν» Ντελ Πιέρο στο και πέντε…
ΥΓ.2. Άστοχη για να μη ξαναπώ απαράδεκτη και η προσπάθεια του διευθυντή επικοινωνίας να δικαιολογήσει τις «αστοχίες»…
ΥΓ.3. Αυτά τα πρόεδρε διώξτους όλους… πρόεδρε πάρτο πάνω σου … ο πρόεδρος ξέρει… ο πρόεδρος θα φέρει…. Τι εξυπηρετούν? Μάλλον κακό κάνουν στο πρόεδρο…

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Ο Καραπαπάς ΔΙΑ δεν καταλαβαίνω γιατί τα ακούει από τον κόσμο. Πολύ καλά έκανε και βγήκε μπροστά και εξήγησε το τι παίζει με τις μεταγραφές. Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του, ΟΚ, αλλά όταν ξηγιέται σωστά και προστατεύει την ομάδα, όταν μπαίνει ασπίδα, θα του πω έναν καλό λόγο, γιατί δεν είμαι εμπαθής και με νοιάζει ΜΟΝΟ το καλό του Θρύλου. Από εκεί και πέρα, το λιβάνισμα από δημοσιογράφους δεν είναι το καλύτερο, συμφωνώ, αλλά ας λιβανίσει και κάποιος αυτόν τον άνθρωπο που λέγεται ΒΑΓΓΕΛΑΣ. Ήρθε, ανέλαβε χρέη 29 εκ. ευρώ και μας ξελάσπωσε, έβαλε τσεπάτα και σκαστά 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ και άλλα 20 εκ. ευρώ σε γήπεδο-Ρέντη-Θρύλος ΑΕ, την ώρα που οι τράπεζες δεν δανείζουν σεντ σε κανέναν και τι ακούει? ''Ντάλτονς, Μπέος, παράγκα του Μαριδάκη'' από τους αντιολυμπιακούς, ''χοντρέ μας κοροιδεύεις και παντελονιάζεις'' από τους νεόγαυρους του ίντερνετ και των ραδιοφώνων. Το ότι θα φτάνανε ποτέ γαύροι σε τέτοιο σημείο, αν το λέγαμε πριν λίγα χρόνια, θα νομίζαμε πως ήταν εφιάλτης. Έτσι είναι, αν καλομαθαίνει κανείς με τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, γίνεται αχάριστος και αγνώμονας.

Εικόνα dono

Σάββα μου ο Καραπαπάς δεν εξήγησε - απολογήθηκε μόνο το γιατί δεν τελεσφόρησε κάποια μεταγραφή από τις τέσσερις περιπτώσεις που ασχολήθηκαν στην ΠΑΕ από τον περασμένο Μάϊο.
Δεν μας είπε γιατί δεν υπήρχε ένα πλάνο να πάρουμε έναν παίκτη όχι από το πάνω ράφι βρε αδελφέ, αλλά έναν καλό παίχτη (όχι τεράστιο όνομα)που θα καλύψει κενά. Τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις-μη ανανεώσεις συμβολαίων παιχτών που είχες πέρισυ. Γιατί ασχολήθηκαν μόνο με 4 περιπτώσεις παιχτών?
Δεν μας είπε ποιά είναι η οργάνωση της ομάδας σε θέματα scouting, έτσι ώστε να έχει έτοιμες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση (που όπως φάνηκε) ήταν φοβερά δύσκολο να έρθει κάποιος από αυτούς τους τέσσερις εξαιρετικούς παίχτες στην Ελλάδα? Ο Ντάρκο δεν έπρεπε να αποτελεί ήδη παρελθόν?
Ο Καραπαπάς είπε επίσης ότι είμαστε πλήρης (σίγουρα ΔΕΝ είμαστε, πράγμα που σύμφωνω με τον ΔΙΑ).
Ο Καραπαπάς είπε επίσης ότι δεν ήταν θέμα χρημάτων που δεν ήρθαν οι συγκεκριμένοι παίχτες στην Ελλάδα, πράγμα που δεν είναι ακριβές και απόλυτο. Απλά για να συμφωνούσες με την ομάδα τους θα έπρεπε ή να συρθείς σε μια συμφωνία με απεχθής οικονομικούς όρους (βλ. μεταγραφή Μασάδο με προπληρωμή του παίχτη) ή να πληρώσεις πολύ παραπάνω από την πραγματική αξία του παίκτη. Για όλα αυτά καλά έκανε που δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή τέτοιου επιπέδου. Αλλά βγαίνοντας και μιλώντας δεν εξηγεί τα αυτονόητα σε εμένα που προφανώς τα καταλαβαίνω, αλλά δίνει ακόμα μεγαλύτερη τροφή για γκρίνια στους νεόγαυρους, που δυστηχώς θα υπάρχουν και ανάμεσά μας στις κερκίδες όλη τη χρονιά...
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο φέτος, αλλά τα στραβά και τα λάθη όλων μέσα στην ομάδα (Δ/ση, προπονητής παίχτες, δικά μας) πρέπει να τα αναφέρουμε οταν τα βλέπουμε και όχι μετά την πρώτη στραβή!!!

Εικόνα savvas gridlock

Προφανώς και τα στραβά πρέπει να λέγονται, καλοπροαίρετα και με ενδιαφέρον και αγάπη, όπως κάνουμε όλοι εδώ μέσα. Προφανώς και δεν γίνεται, δεν μπορώ να διανοηθώ να περάσει νέα μεταγραφική περίοδος και ο Ντάρκο να διαχειρίζεται λεφτά του Ολυμπιακού. Κατανοητό το γιατί τώρα αμέσως δεν ''σκουπίζεται'', ώστε να μην δωθεί βορά στον κόσμο και να μην του χαλάσουμε το βιογραφικό, αλλά μέχρι το Δεκέμβριο πρέπει να πάει για διακοπές στην πατρίδα του. Από εκεί και πέρα, την στιγμή που στα ταμεία σου δεν έχεις λεφτά, απλώς περιμένεις έσοδα που ΘΑ πάρεις στο μέλλον, δεν μπορείς να κινηθείς για παίκτες. Δεν σε αφήνει η ΟΥΕΦΑ και δεν δέχονται οι ομάδες και οι παίκτες ευνοικούς για εσένα διακανονισμούς. Άρα, με αυτές τις συνθήκες, προγραμματισμός δεν υφίσταται και το scouting πάει άκλαφτο. Όσες επιλογές κι αν έχεις, ακυρώνονται. Περιμένεις να πέσει ρευστό στα ταμεία και ανάλογα με αυτό θα κινηθείς, με βάση ό,τι υπάρχει τότε στην αγορά. Γι'αυτό περιμέναμε τον αποκλεισμό του βάζελου από τη Μάλαγα. Το ότι πάει όμως άκλαφτο το scouting, δεν σημαίνει πως θα καταλήξουμε σε Γκρμπιτς-Κάται-Ντιελνά, παίκτες που δεν κάνουν ούτε για τον ΟΦΗ. Για αυτό και μόνο για αυτό, πρέπει να απολογηθεί η διοίκηση και δη ο συγκεκριμένος κύριος, που παριστάνει τον τεχνικό διευθυντή. Αν δεν απολογηθεί η διοίκηση -απολογία=διώξιμο-, θα πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο πέρυσι ο Μαθία απολύθηκε σε 3 μήνες. Ποιες οι διαφορές με τον Ντάρκο.

Εικόνα dono

Απόλυτα σωστός και τα πράγματα στην σωστή διάσταση!!!!