ΑΛΟΥΠΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ



 
Το 2001, ο τότε πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναικού, Θόδωρος Αλούπης, έδωσε μια συνέντευξη στην Αθλητική Ηχώ, όπου μεταξύ άλλων έκανε και έναν απολογισμό της προσφοράς του ουσιαστικού προέδρου του Παναθηναικού επί επταετίας, του Ασλάνα, στην αγαπημένη του ομάδα, τον Ασλανιδιακό-Παναθηναικό, από τη γειτονιά Κολωνακίου-Αμπελοκήπων. Μιλάμε για την προσφορά του ''αναμορφωτή'' στα τμήματα πλην ποδοσφαίρου και αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις και υποδομές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-6-2001
 

 

 
Πέραν λοιπόν του ΑΣΛΑΝΙΔΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, που έχουμε δει αρκετές φορές εδώ μέσα το πώς κτίστηκε, ο πρόεδρος του Παναθηναικού Ασλανίδης έδωσε κι έναν όρμο στον Παναθηναικό, όπως ομολογεί ο Αλούπης. Ο Αλούπης τα λέει στην Ηχώ καμιά 40αριά χρόνια μετά την ''Επανάσταση'', όχι ''οι γαύροι τα λένε αυτά''. Το γιατί δεν τον έχει σήμερα τον όρμο ο Παναθηναικός, έχει να κάνει με λάθη παραγόντων του, όπως λέει ο Αλούπης τονίζουμε και πάλι. Ο ΑΣΛΑΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΡΜΟ Ο ΠΑΟ, αλλά κακοί χειρισμοί των διοικούντων τον ΠΑΟ δεν το επέτρεψαν. Κρίμα για μια τόσο ''ιστορική ομάδα''.
 
Απλώς να ρωτήσουμε κάτι. Αν μείνανε τα χουντοειδή εφτά χρόνια στην εξουσία και προλάβανε να δώσουνε όρμο στον Παναθηναικό, αν μένανε 17 χρόνια επάνω, τι θα του δίνανε ρε μάγκες? Όλο το Αιγαίο?

Σχόλια

Εικόνα dion

Μπράβο ρε Εν Αθήναις, επιβεβαιώνεις με τον καλύτερο τρόπο τί είστε. Έρχεσαι, πετάς 5-6 αοριστίες, παίρνεις τις απαντήσεις από το Σάββα με στοιχεία και το γυρνάς στο καλαματιανό πετώντας από κάτω άλλες 5-6 αοριστίες. Όπου έχεις πάρει απάντηση δεν ξαναγυρνάς ή συνεχίζεις χωρίς να δίνεις καμία απόδειξη, τη στιγμή που ό,τι σου αναφέρουν τα παιδιά χωρίς το ανάλογο λινκ, το θεωρείς φήμη. Αν είναι, έτσι μόνο φήμες έχω δει από σένα μέχρι τώρα, αφού για όσα λες έχεις βάλει μόνο ένα σύνδεσμο "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε", πας να μας αποδείξεις ότι στήνουμε αγώνες ποστάροντας σύνδεσμο που αναφέρει πριμοδότηση ομάδας σε παιχνίδι που ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και μάλιστα σε εποχή που αυτό δεν απαγορευόταν. Ρε τί λαγοί είστε σεις ρε, ούτε στα θέματα που βάζετε δεν πιάνεστε. Άπαπαπα...

Εικόνα dion

Δε θυμάμαι να σου ζήτησα κανένα λινκ, μια παρατήρηση έκανα στην αντιπαράθεσή σου με το Σάββα. Αν είχες δώσει κάποιο λινκ, σε αυτόν θα το είχες δώσει, αλλά μόνο μπλα μπλα για τη ώρα. Βρήκες όμως πάλι πάτημα για καλαματιανό, λέγοντας ότι δε βάζεις λινκ για να μη μου κάνεις την τιμή. Άξιος.

Όσο για το ότι τη βρίσκεις ν'αντιπαρατίθεσαι με το Σάββα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Δε θα σου χαρίσω την τιμή να σου παραθέσω και links κιόλας. Ένα και πολύ ήταν.
Μόνο ο Σάββας μπορεί να σταθεί από όλους εσάς εδώ μέσα, και σε στοιχεία και σε σύνταξη κειμένων.

Με αυτόν χαίρομαι να αντιπαρατίθεμαι, αξίζει ο κόπος.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν είναι σωστό να προσβάλλεις τα υπόλοιπα παιδιά εδώ μέσα. Το ότι δεν ψάχνουν όλοι και δεν ασχολούνται με τα αρχεία δεν σημαίνει κάτι. Αυτός ο ελιτισμός είναι ίδιον της ''παναθηναικής νοοτροπίας''.

Εικόνα Εν Αθήναις

Φίλε Σάββα, δεν προσέβαλλα κανέναν. Αν ανατρέξεις στα κείμενα μου θα δεις μαζική επίθεση σε εμένα με χαρακτηρισμούς. Συγνώμη, αλλά με παιδιά που τους παραθέτεις links και αυτοί σου απαντούν με εκφράσεις όπως «γκεμπελίσκοι, λαγοί, ζελέδες κ.α.», χωρίς στην ουσία να επιχειρηματολογούν ουσιαστικά, δεν μπορεί να γίνει και ουσιαστική κουβέντα.

Όπως βλέπεις, ούτε έβρισα κανέναν, ούτε αποκάλεσα κανέναν, και αυτό δεν είναι «ελιτισμός».

Εικόνα dono

Φίλε μου με τον όρο γκεμπελίσκος αναφέρομαι στην πρακτική σου αφου σε έναν διάλογο, έστω και μέσω του site, δεν απαντάς. Χρησιμοποιείς διάφορα τσιτάτα απλά για να μας ανεβάσεις την πίεση (ασλάνας, παλοτάι, δούρος, γουλανδρής, κτλ), αλλά μόνο λογια. Εξάλου δεν σε ξέρω προσωπικά για να κάνω και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Σου παραθέτω λοιπόν το κείμενο του σχολίου μου αφού σε έθιξα, χωρίσ "χαρακτηρισμούσ" μπας και πάρω απάντηση

...Ξαναρωτώ γιατι δεν έχεις απαντήσει. Ο Πατέρας (πρόεδρος του ποα τότε) έστηνε κληρώσεις διαιτητών με Μπέο;;;
Ο ψηλός σισέ είναι μέλος της ομάδας σου;
Πέρισυ στο ΟΑΚΑ έβρισες κανένα κάφρο ή και παλι έφταιγε ο Τζίγγερ; ...

Για να κόψουμε λιγο τα "ψιτ εσυ" το ονομά σου;

Εικόνα Εν Αθήναις

Ο Πατέρας ήταν πρόεδρος στον ΠΟΑ;(Ατσαλένιος)

Ο Πατέρας ήταν η «αντίδραση» στην πολυετή «δράση» σας. Και χωρίς την συνηθισμένη προστασία που απολαμβάνατε, τερματίσατε πέμπτοι.

Ο ψηλός Σισσέ είναι μέλος της ομάδας μου, όσο είναι και ο Γκαγκάτσης, ο Θωμάς και ο Σαρρής της δικής σου.

Θέλεις και το επώνυμο μήπως;

Εικόνα savvas gridlock

Eδώ συγχέεις καταστάσεις. Ο Πιλάβιος είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ μέλος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ και πρώην στέλεχος της διοίκησης της ομάδας σου.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120808/psilos-sise

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Το επίσημο βιογραφικό του σου παραθέτω, με λινκς που θέλεις. Αυτό δεν υπάρχει με τον Ολυμπιακό, αφού ποτέ μέλος του Ερασιτέχνη του ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δεν υπήρξε πρόεδρος σε διοικητική αρχή του ποδοσφαίρου. Στην ΠΕΦΟ ήταν ο Σαρρής παλιότερα.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Φαντάσου να συνέβαινε κάτι αντίστοιχο με τον Ολυμπιακό και έναν πρόεδρο της ΕΠΟ τι θα ακούγαμε. Η ΗΧΩ τα γράφει αυτά το 2004, όχι οι γαύροι.

Εικόνα Εν Αθήναις

Και ο Κουκούλας Παναθηναϊκός ήταν. Και ο Σπάθας. So what;
Για ποιον λειτουργούσαν οι παραπάνω και αυτός που αναφέρεις;

Δηλαδή ο Σαρρής, επειδή δεν είναι «εν ενεργεία» σημαίνει πως έχει αποτινάξει το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του;

Ναι, ο Πιλάβιος Παναθηναϊκός ήταν. Να τους βράσω τους Παναθηναϊκούς που ακούνε «Μαρινάκης» και γίνεται καφέ το σωβρακάκι τους.

Αλήθεια, ο Παοκτζής Γκαγκάτσης σε ποιο γήπεδο εμφανιζόταν και με ποιον πήγαινε στα μπουζούκια;
Ο Θωμάς;

Τα τελευταία 15 χρόνια έχετε πάρει όλα τα πρωταθλήματα εκτός από δύο, και τα θέλετε και αυτά!
Με τίποτε δεν είστε ικανοποιημένοι δηλαδή;
Έχετε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα για τις επόμενες πέντε σεζόν και θεωρείτε και εαυτούς αδικημένους;

Πωτς γκένεν ατό;;;

Εικόνα savvas gridlock

Όταν αποφασίσεις να πας κάθε χρονιά βήμα-βήμα από το 1996 και τα βάλεις όλα κάτω, πότε ευνοήθηκε ο ένας και πότε ο άλλος, ώστε να κάνεις τη σούμα, θα καταλάβεις ότι συνολικά ο Ολυμπιακός είναι από κάτω. Τόνοι προπαγάνδας κυρίως από ''αδέσμευτους'' ΑΡΔ δεν γίνεται να το αλλάξουν, γιατί είναι η αλήθεια. Το κράτος και το σύστημα φυσικά δεν μας κυνηγάει όπως ας πούμε ο Ασαλνίδης επί χούντας. Δεν έχουμε σύνδρομο καταδίωξης να ανακαλύπτουμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε αυτήν τη σελίδα. Δεν λέμε ότι ''μας κάνουν πόλεμο και εμείς τους κερδάμε παρ'όλα αυτά''. Λέμε ότι παίρνουμε κάποια σφυρίγματα που δεν είναι και το αναγνωρίζουμε αυτό. Θα δεις σε λίγο καιρό ότι θα ξεκινήσουμε τα αφιερώματα στα πρωταθλήματα από το 1996 και μετά αναλυτικά και θα κάνουμε λόγο για το πού ευνοηθήκαμε. Δεν είμαστε 15άχρονα και ο οπαδικός φανατισμός που έχουμε έγκειται μόνο στην ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΜΑΣ και όχι στο να κάνουμε το άσπρο-μαύρο και να μην παραδεχόμαστε τα όποια στραβά μας. Η σούμα όμως μετράει. Δεν γίνεται να συμβαίνει ο χαμός όποτε παίρνει ένα σφύριγμα ο Ολυμπιακός και όποτε παίρνει ο ΠΑΟ ή και η ΑΕΚ -εκεί γίνεται το κοκοκό μια ζωή πιο πολύ- να μην τρέχει κάστανο από τους περισσότερους αντικειμενικούς. Δεν γίνεται να ξέρουν όλοι, και καλά τώρα, ότι ''την χρονιά του Κυράστα το 1999-00 ο ΠΑΟ ξεκληρίστηκε με κάρτες'', την ώρα που στο ντέρμπυ τίτλου κατέβηκε πλήρης και ο Θρύλος είχε έξω Νινιάδη-Αμαντίδη από...κάρτες, ενώ ο Μπασινάς έπιανε την μπάλα με το χέρι και αντί για πέναλτυ και αποβολή που θα του στοίχιζε τη συμμετοχή του στο ντέρμπυ αυτό, συνεχιζόταν το παιχνίδι μια εβδομάδα πριν με τον Πανηλειακό στο ΟΑΚΑ. Αυτά τα λέει μέχρι και ο Σαρηδάκης στα ΝΕΑ. Αν αυτά δεν μείνουν και μείνουν ΜΟΝΟ τα άλλα, θα έχουμε κλασική περίπτωση προπαγάνδας. Λίγη αλήθεια, αλλά όχι όλη, ώστε να οδηγήσω τον αναγνώστη σε αντιστροφή της πραγματικότητας, αφού δεν βλέπει όλη την εικόνα. Εμείς εδώ θα τα βάλουμε ΟΛΑ και θα το δεις αυτό.

Εικόνα dono

Πόσες φορές πρέπει να σου κάνω τις ίδιες ερωτήσεις για να απαντήσεις επιτέλους;
Προφανώς δεν θέλεις να απαντήσεις και μάλιστα γίνεσαι και ειρωνικούλης... Δεν πειράζει καλό απόγευμα

Εικόνα Εν Αθήναις

Επιχειρήματα και links , παρακαλώ, όπως μου ζητάτε κι εμένα.
Ειρωνικούλης δεν είμαι πουθενά, αλλά η ομάδα μου δε λέγεται ΠΟΑ. Εγώ όπως βλέπεις πάντα «Ολυμπιακός» γράφω και με κεφαλαίο το «Ο».

Εικόνα dono

Θα μας τρελάνεις νομίζω;
Θες στα ερωτήματα αποδείξεις; Τα έχεις μπερδέψει λίγο...

Εικόνα savvas gridlock

Πάμε παρακάτω, δεν τρέχει κάτι.

Εικόνα clark gheibol

E καλά, μην το μπαίρνεις πολύ ψηλά τον αμανέ. Όχι και "αντιπαρατίθεμαι" ρε φίλος. "Εκτίθεμαι" θά 'πρεπε να λες. Πιθανολογώ βέβαια ότι δεν τό 'χεις πάρει ακόμα χαμπάρι. Ότι δηλαδή στη φαντασία σου ένας αντικειμενικός κριτής θα έδινε τουζ γύρους μοιραζμένους στον "αγώνα" σου με το Σάββα. Ο δγιαιτητής, φίλος σ' έχει μετρήσει τρεις φορές κι εσύ δεν έχεις πάρει μυρωδγιά.
Να ξέρεις, έχεις ήδη φίλους εδώ μέσα. Οπχοιζδήποτε συντείνει στην ανάδειξη του μεγαλείου του Θρύλου θα χαίρει σεβαζμού . Δεν είναι όμως σωστό να είσαι αγενής μιας και είσαι φιλοξενούμενος εδώ. Δες το από τη δική μας πλευρά. Αφού τρολάρεις που τρολάρεις, βάλε ρε φίλε και κανα λινκ απ' όσα λες, έτσι για να μη φαίνεται ότι τα κρύα βράδγια του χειμώνα βάνετε φωτχιά σε γκανα κάδο πίσω από τη Λεωφόρο, ζεσταίνετε τα χέργια σας και λέτε κάτι ιστορίες που ακούσατε από κάτι "παλιούς" για βρόμικο Γαύρο και καθαρό Βάζελο. Και ξημερώματα πχια να γυρνάτε σπίτι σας με το επιμύθιο "πουτάνα κοινωνία που οι τίμιοι δεν έχουν σώβρακο να φορέσουν και τα λαμόγια κυκλοφορούν με μπεμβέ"...

Εικόνα Εν Αθήναις

Καταρχήν, στον «αγώνα μου εναντίον του Σάββα» θέλω ξένο διαιτητή, ε;

Αγενής πού ακριβώς ήμουν αλήθεια; Noμίζω πως έχω σεβαστεί το χώρο σας, και δεν υπέπεσα πουθενά σε χαρακτηρισμούς.

Ως άνθρωπος που θέλω να αναδείξω λοιπόν το μεγαλείο του Θρύλου πάρε ένα απόσπασμα που αποδεικνύει πόσο βαριά φανέλα έχει ο Ολυμπιακός.

Από το στόμα ενός «Παναθηναϊκού», του Κ.Α.

http://imageshack.us/photo/my-images/856/aslanidisosfp.jpg/

Εικόνα clark gheibol

Καλά, μην ανησυχείς, οι δγιαιτητές είναι όσοι οι αναγνώστες. Απλά κοιτάω να σε βοηθήσω να κοιτάξεις από άλλο πρίζμα τη "σχέση" μας γιατί ενδεχομένως πιστεύεις ότι και οι υπόλοιποι έχουν για σένα την ίδγια εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου.
Για την ουσία του λινκ σου απάντησε ο Σάββας. Εγώ θα σου το πω από τυπικής πλευράς: Θέση- απόδειξη. Δεν μπορείς να παραθέτεις ως επιχειρήματα φήμες, μισές πληροφορίες, αποκόμματα χωρίς ημερομηνία και απ' αυτά να εξάγεις συμπεράζματα. Όταν η κρίση σου βασίζεται σε μια φήμη, πρέπει στη δουλειά σου να την αξιολογήσεις ως τέτχοια. Δεν έχουν όλα τα επιχειρήματα την ίδγια αξία. Τώρα μιλάμε όμορφα. Θέλουμε τη γνώμη σου επιστημονικά, τεκμηριωμένα. Να λες: "Οι παίχτες του Ολυμπιακού ζητούσαν λεφτά από το ΓΓΑ, ως πριμ κι αυτός τους απάντησε ότι θα κοιτάξει να ικανοποιήσει το αίτημά τους, αλλά κι αυτοί πριν ζητήσουν φράγκα θά 'πρεπε να αναλογιστούν ότι τους δίνεται η τεράστια ευκαιρία να παίξουν με τη φανέλα του Ολυμπιακό, απόδειξη το λινκ. Απ' αυτό εξάγω το συμπέραζμα ότι είστε βρόμικη ομάδα (προσωπική κρίση)". Όταν όσα λες έχουν αυτή τη μορφή, όπως είναι αυτά που βλέπεις εδώ, τότε θα μπορείς να παίξεις με ίσους όρους. Επειδή απ' όσα μας έχεις πει μέχρι στιγμής, δεν είδα κάτι να έχει τη μπγιο πάνω μορφή, ενώ αντίθετα έχω δει ανφέρ χτυπήματα, αν θες τη γνώμη μου πάντα, την αστοπούμε επιστημονική μου κρίση, τζάμπα κουράζεσαι.
Επειδή όμως ο Σάββας, έχει το πλεονέκτημα του χώρου, καθώς έχει γράψει την άποψή του σε αμέτρητες αναρτήσεις, ενώ εσύ έχεις το χώρο που σου δίνεται εδώ, σου προτείνω να τα λες απλά. Σχηματικά. Λίγες λέξεις και καλές. Θέση- απόδειξη. Για να είναι ξεκάθαρος ο συλλογιζμός από τεχνικής πλευράς. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να μπούμε στην ουσία.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις. Κατεβάζεις το μπήχυ, καθώς αντί να συζητάμε για την ουσία, αναγκαζόμαστε να συζητάμε για τις αποδείξεις

Εικόνα clark gheibol

φαντάζομαι ότι κατάλαβες πως το "είστε βρόμικη ομάδα" το έφερα δίκην παραδείγματος, τύποις. Στη μπραγματικότητα φαντάζομαι ότι ήθελες να πεις "ο Ασλανίδης ήταν γαύρος" ή το πχιο πιθανό "ο Ασλανίδης έλεγε σε όλους τα ίδγια, άρα δεν αποδεικνύεται ότι ήταν βάζελος"

Εικόνα savvas gridlock

Αυτή η δήλωση έγινε σε περίοδο που οι παίκτες του Ολυμπιακού ζητούσαν επιπλέον χρήματα ψς πριμ σε νίκες και τακτοποίηση προσωπικών τους θεμάτων. Το ότι ο Ολυμπιακός έχει βαριά φανέλα δεν πιστεύω να το αμφισβητούν ούτε οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων της Ελλάδας πέραν των δικών μας. Κι εμένα να ρωτήσεις, θα σου πω ότι ο ΠΑΟ έχει πολύ βαριά φανέλα. Επίσης, επειδή μάλλον δεν θες να δεχτείς το προφανές, αν περιμένεις από οποιονδήποτε κατέχει εξουσία στο ποδόσφαιρο ή στον αθλητισμό να βγει δημόσια και να πει ''είμαι άρρωστος παναθηναικός-ολυμπιακός-αεκτζής'', τζάμπα η αναμονή. Αυτό το πράγμα δεν θα το δηλώσει ούτε ο Μώραλης τώρα, ενώ αν θυμάσαι και ο Πατέρας όταν ήταν πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα δήλωνε δημόσια ότι ''εγώ δεν έχω θέμα με τον Ολυμπιακό, μάλιστα ως πρόεδρος του Εθνικού έδωσα το Νινιάδη στον Κόκκαλη το 1996''. Η δήλωση του Ασλάνα στη ΓΣ του ΠΑΟ είναι ξεκάθαρη. ''Ήθελα να γίνω μέλος στον ΠΑΟ τότε που ήμουν εύελπις και άσημος, 19 χρόνια πριν, το 1952 και δεν με δεχτήκατε. Γιατί ρε μάγκες? Τουλάχιστον τώρα θα με δεχτείτε?''. Απλά πράγματα, ξεκάθαρα. Φυσικά η θητεία του απέδειξε ξεκάθαρα και τα φρονήματά του, δίνοντας ένα κάρο παράνομα λεφτά στον ΠΑΟ. Στον Ολυμπιακό έδινε νόμιμα λεφτά από τις επιχορηγήσεις που δικαιούταν ως Σύλλογος που συντηρεί δεκάδες τμήματα. Τέτοια νόμιμα έπαιρνε και ο ΠΑΟ και όλες οι ομάδες, αλλά ο ΠΑΟ έπαιρνε και παράνομα. Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ το ίδιο, μετά το 1971 που εμφανίστηκε ο ΤΙΤΑΝΑΣ και του χάλασε το σκηνικό του ''αναμορφωτή''. Ως μέλος στο ΔΣ του ΟΠΑΠ έδωσε ας πούμε τη χορηγία των 6,6 εκ. δραχμών στον ΠΑΟ μετά το Γουέμπλευ, κάλυψε δύο φορές σερί τα χρέη του ΠΑΟ, 1972-1973 πληρώνοντας εγγυητικές σε τράπεζες και έδωσε και άλλα 5 εκ. δραχμές μέσω Ρίτσου δημάρχου Αθηναίων τότε για το γήπεδο που ΘΑ έκτιζε στη Λεωφόρο ο ΠΑΟ και καλά με την επέκταση των εξεδρών και τη διόροφη εξέδρα. Μακέτες κατατέθηκαν, διότοφη δεν κτίστηκε αλλά ο ΠΑΟ τα τσίμπησε τα λεφτά. Εν όψει μεταγραφών κόντρα στον ΤΙΤΑΝΑ Γουλανδρή όλα αυτά, που σκορπούσε τα εκατομμύρια σαν φυστίκια τότε.

Εικόνα dono

Τελικά πόσο γκεμπελίσκοι είστε!!!
Ο Ασλανίδης γαυρος, ο Παλοτάι εκπληκτικός διαιτητής, δίκαιο το αποτέλεσμα με την Αντερλεχτ στην Πάτρα, αδικηθήκατε με τον Δούρο, κτλ
Ξαναρωτώ γιατι δεν έχεις απαντήσει. Ο Πατέρας (πρόεδρος του ποα τότε) έστηνε κληρώσεις διαιτητών με Μπέο;;;
Ο ψηλός σισέ είναι μέλος της ομάδας σου;
Πέρισυ στο ΟΑΚΑ έβρισες κανένα κάφρο ή και παλι έφταιγε ο Τζίγγερ;
Στο σχόλιο σου πάλι εικάζεις, υποθέτεις και το σημαντικότερο πάλι χωρίς στοιχεία. Δωροδοκία μας υποσχέθηκες, αλλά λόγια μα αγαπιόμαστε μας λες.
Άντε καλο μεσημέρι γιατί έχουμε και αγώνα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Εμείς πήραμε έναν όρμο κι ένα κλειστό κολυμβητήριο μικρότερο κι από το σαλόνι του σπιτιού μου, κι εσείς πήρατε έκταση στο Ρέντη για το γήπεδο σας.

Δίκαιες μοιρασιές...

«Όσο είμαι Γενικός Γραμματεύς αι δόσεις του Ολυμπιακού θα πληρώνονται από το κράτος».

Τάδε έφη ο «πράσινος» Κ.Ασλανίδης...

Εικόνα savvas gridlock

Το χώρο για του Ρέντη τον είχαμε αγοράσει με δικά μας έξοδα από το 1962. Η χούντα ανέλαβε να κτίσει το έργο και δεν έκανε τίποτε απολύτως. Ο Ασλάνας το δήλωσε αυτό, αλλά λίγο πιο κάτω είπε ότι ''μόλις κτιστεί το έργο, θα πάρουμε όλα τα λεφτά πίσω από τις εισπράξεις των αγώνων του Ολυμπιακού''. Αυτό αποσιωπάς, που είναι και το ζουμί. Αν το έκτιζε η χούντα το γήπεδο, θα ήταν μέσω ΔΑΝΕΙΟΥ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. Ανέλαβε και καλά να πληρώνει τις δόσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μπας και γίνει το έργο και μετά θα το εξοφλου΄σε ως χρέος στη ΓΓΑ ο Ολυμπιακός. Και ξαναγράφω, ο Ασαλνίδης ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΑΖΕΛΟΣ. ΄σε τι λέω εγώ και δες τι είπε ο ίδιος στη ΓΣ του ΠΑΟ το 1971

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Τέλος, αν θες να ξαναδείς τι ακριβώς πήρες επί χούντας και τι θα έπαιρνες ή πρόλαβες και τσίμπησες για το γήπεδό σου, όλα μαζί εδώ

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120619/xoynta-taise-ta-paidi...

Εικόνα Εν Αθήναις

Πoύ ακριβώς δηλώνει Παναθηναϊκός ο Ασλανίδης και δεν μπορώ να το διακρίνω;
Επειδή αναφέρει τον Παναθηναϊκό ως μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας;
Αυτό το είχε πει μέχρι και ο Ανδριανόπουλος το 1963. Παναθηναϊκός και ο Ανδριανόπουλος δηλαδή;

Εικόνα savvas gridlock

Προσπάθησε να γραφτεί μέλος στον ΠΑΟ το 1952, τότε που ήταν άγνωστος στρατιωτικός. Αυτό τι σημαίνει άραγε? Τίποτε?

ΟΜΑΔΑ 14-9-1971

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Και ξαναγράφω, στη Λεωφόρο τα αρχικά του ήταν χαραγμένα σε καρέκλα. Δική του καρέκλα, ως ''πρόεδρος'' της ομάδας σου.

Εικόνα Εν Αθήναις

Είπαμε, και ο Γουλανδρής ήθελε να γραφτεί μέλος στον Παναθηναϊκό κάποια εποχή.
Στον Παναθηναϊκό των 50's και των 60's όλη η αθηναϊκή κοινωνία ήθελε να εισχωρήσει, ανεξαρτήτως συλλογικών πεποιθήσεων.

Μην επαναλαμβανόμαστε, τον Ασλανίδη τον «ζαχάρωναν» όλες οι ομάδες. Εσείς, όταν προκριθήκαμε απέναντι στην Έβερτον ήσασταν η μόνη ομάδα, η οποία εκτός από τη συγχαρητήρια επιστολή σε εμάς, στείλατε συγχαρητήρια επιστολή και στον Ασλανίδη. Ο δε Κ. Μπαρμπής, μέσω της ΠΕΦΟ, τον είχε βραβεύσει και δε νομίζω πως χρειάζεται να σας βάλω και link για του λόγου το αληθές.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ασλανίδης το 1952 δεν ήταν κάνα εκλεκτό μέλος της αθηναικής κοινωνίας. Χαμηλόβαθμος στρατιωτικός ήταν, παντρεμένος με την κυρα-Λούλα. Υπάρχει ένα θέμα έτσι? Επίσης, Ο ΙΔΙΟΣ ΗΘΕΛΕ να γραφτεί μέλος στον ΠΑΟ, με δική του πρωτοβουλία. Δεν τον προσκάλεσαν διοικούντες π.χ. δικοί σας, για να τον γλείψουν, αφού το 1952 δεν είχε εξουσία στα χέρια του. Αυτή η δική του πρωτοβουλία, όχι ως ΓΓΑ, αλλά πριν πάρει εξουσία στα χέρια του, για άλλη ομάδα εκδηλώθηκε πλην του ΠΑΟ? Εγώ δεν ξέρω κάτι, αν εσύ ξέρεις δείξ'το να το δούμε. Αυτό είναι το ζουμί, το τι ΗΘΕΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ. Ο Μπαρμπής είναι χουντικός-βασιλικός. Στη γιορτή που έγινε το 1968 στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού για την 21η Απριλίου εκφώνησε λόγο υπέρ της χούντας, της ''Επανάστασης'' όπως την έλεγε. Τα βάλαμε κι εδώ

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Η βράβευση που λες, το Δεκέμβριο του 1972, συνοδεύτηκε από αντίστοιχο λόγο. Παρ'όλα αυτά, μιλάμε για άνθρωπο που μια ζωή είναι δίπλα στον Ολυμπιακό και τα φρονήματά του δεν μας απασχολούν. Ποτέ δεν ήταν πρόεδρος στον Ολυμπιακό, φίλαθλος ήταν και επί χούντας και με Μπουζάκη ήταν ειδικός γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου, ας το πούμε έτσι, μια θέση της πλάκας, όχι θέση που ασκείς ουσιαστική διοίκηση. Όλοι οι διοικούντες τον Θρύλο μέχρι σήμερα λένε τα καλύτερα για την δράση του. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Εσύ ας πούμε βρίζεις το χουντικό Κίτσιο? Δεν προσέφερε στην ομάδα σου?

Εικόνα Εν Αθήναις

Αν θεωρείται απόδειξη πως ήταν Παναθηναϊκός το γεγονός πως επιθυμούσε να γραφτεί μέλος στον ΠΑΟ το 1952 (πάντως δεν τον δεχτήκαμε, προφανώς ίσως είχαν γνώση οι φύλακες πως ένας βορειοελλαδίτης στρατιωτικός καμία σχέση δεν είχε με τον ΠΑΟ) με την ίδια λογική κι εγώ θα μπορούσα να πω πως ο Γουλανδρής ήταν κι αύτός Παναθηναϊκός επειδή προσπάθησε κάποτε να γραφτεί μέλος σε εμάς.
Δεν είναι λογική αυτή, Σάββα.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Ασλανίδης συμπαθούσε περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Χρήματα έδινε σε όλους ενώ και στα λόγια ήταν πότε φιλοπαναθηναϊκός και πότε φιλοολυμπιακός.

Εάν ήταν Παναθηναϊκός ο Ασλανίδης, προφανώς δε θα μας έριχνε τόσο βαριά «καμπάνα» όπως αυτή του 1973 με τους τρεις μηδενισμούς, ενώ ίσως και ο Συνετόπουλος να έπαιζε σε εμάς, όπως και άλλοι μετέπειτα ερυθρόλευκοι, που ήθελαν να πάνε στον Παναθηναϊκό.

Εγώ θα έλεγα πως ο Ασλανίδης ήταν ένας φιλόδοξος, ή καλύτερα, ματαιόδοξος άνθρωπος, που ήθελε να τα έχει καλά με όλους, αλλά και να τους ελέγχει όλους.

Και μία διόρθωση, ο Μπαρμπής υπήρξε και έφορος του τμήματος πινγκ-πονγκ του Ολυμπιακού, με τη δράση του να ξεκινάει κάπου μεταξύ 1969-1970.

Εικόνα savvas gridlock

Αντίστοιχο γεγονός για τον Ασλάνα με άλλη ομάδα ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ, δεν υπάρχει. Ο Γουλανδρής όταν προσπάθησε να γίνει μέλος στον ΠΑΟ έδινε ήδη ένα κάρο λεφτά στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Πανιώνιο, λόγω του πατέρα του πιο πολύ. Από λόγους μεγαλοψυχίας και ήθους το έκανε και είναι πασίγνωστο αυτό για το χαρακτήρα του. Εδώ έβαζε τα καράβια του να ζαλίζουν τον Πειραιά τη δεκαετία του '50 όποτε παίρναμε τίτλο, μαζί με τον Ωνάση. Άλλα ήθη τότε γενικά, γι'αυτό έδωσε και λεφτά στον ΠΑΟ στην πορεία για το Γουέμπλευ και πλήρωσε και τραπέζια στην Αγγλία με την Έβερτον στην αποστολή του ΠΑΟ, σύμφωνα με την Απογευματινή και το Χάρη Λυμπερόπουλο που ήταν παρών.

Νομίζω έχουμε βάλει ήδη αρκετά για να γίνει κατανοητό το πόσο κυνήγησε ο Ασλάνας τον Ολυμπιακό. Κυνήγι στους Ανδριανοπουλαίους, κυνήγι μετά στο Γουλανδρή -εκεί είχε φάπα χοντρή βέβαια και μαζεύτηκε-, κυνήγι στον Αττίλιο -το πιο ανήθικο από όλα- και και και. Εξ άλλου ΜΟΝΟ δικοί μας οπαδοί τον γιούχαραν αρκετές φορές, όπως φαντάζομαι θα έχεις δει σε αναρτήσεις μας και τον ανάγκασαν σε δεκάδες κωλοτούμπες για να μας γλείψει μετά.

Το 1972-73 θα αναλυθεί σε επόμενες αναρτήσεις. Το ματς στο Καραισκάκη δηλαδή δεν ήθελες να οδηγήσει σε μηδενισμό του ΠΑΟ? Δεν έπρεπε να τιμωρηθεί η ομάδα σου? Ποια ποινή έπρεπε να επιβληθεί στον ΠΑΟ τότε?

Για το Συνετόπουλο θα κάνουμε ειδική ανάρτηση. Βρήκε αφορμή να το παίξει ''φίλος και με τον Ολυμπιακό'' ο Ασλάνας. Αφού ΠΑΡΑΝΟΜΑ χάρισε τον Αντωνιάδη στον ΠΑΟ το 1968 -είχε συμφωνήσει με τα Τρίκαλα, υπηρετούσε εκεί και ξαφνικά βρέθηκε στον ΠΑΟ, το έχουμε κάνει και ανάρτηση να το ομολογεί ο ίδιος-, αφού ΠΑΡΑΝΟΜΑ έδωσε τον Τόσκα στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1969, βρέθηκε το καλοκαίρι του 1970 με το Συνετόπουλο έτοιμο για μεταγραφή και να απειλεί πως αν δεν φύγει και τότε θα κόψει την μπάλα, τους παράγοντες του Βόλου στραβωμένους με το πώς κινήθηκαν παράγοντες του ΠΑΟ τις προηγούμενες χρονιές για να πάρουν τον παίκτη και να απειλούν ότι θα γίνουν χοντρά επεισόδια αν πάει εκεί ο παίκτης και με τη διοίκηση του ΠΑΟ όχι τόσο ζεστή πια όπως παλιά. Έτσι, τον πήραμε εμείς ενώ όντως ήθελε τον ΠΑΟ και ο ίδιος. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, ο Ασλάνας βγήκε δημόσια και είπε προς τα έξω ότι ''ο Ολυμπιακός καταχράστηκε 10 εκ. δραχμές από το ταμείο για το Ρέντη, που τα χρησιμοποίησε για μεταγραφές πέρυσι''. Η διοίκηση που αυτός έβαλε δηλαδή, υπό την αιγίδα του και ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ, με πρόεδρο τον Κατερινιώτη Μπουζάκη, ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ για να φύγει ο Κούδας, έφαγε λεφτά του γηπέδου και ο Ασλάνας τα πέρασε ως χρέος στο Σύλλογο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε, λίγο πριν εμφανιστεί ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και τα εξοφλήσει όλα. Ένα βήμα πριν τη Β' Εθνική μας έφερε. Οπαδοί του ΠΑΟ και της ΑΕΚ αυτό μας φώναζαν στα γήπεδα όποτε μπαίναμε να παίξουμε με τις ομάδες τους εκείνη την χρονιά, '' Β' Εθνική''. Εκεί μας κατήντησε ο Ασλάνας.

Και να ξέρεις κάτι. Δεν πάμε να χρυσώσουμε κανένα χάπι. Όταν κάνουμε την ανάρτηση για το Συνετόπουλο, θα φανεί το αν και κατά πόσον είναι όμοιες περιπτώσεις με τον Αντωνιάδη, όπως πάνε κάποιοι να τα παρουσιάσουν. Αν ήταν όμοιες περιπτώσεις, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ.

Δίκιο έχεις για τον Μπαρμπή, δεκτή η διόρθωση.

Εικόνα savvas gridlock

Η ανάρτηση για του Ρέντη θα είχε γίνει ήδη, αλλά τώρα λείπω εκτός Αθηνών. Σε δέκα μέρες το πολύ θα το βγάλουμε και θα τελειώσει και αυτό το παραμύθι, για ''τα λεφτά της χούντας για το Ρέντη και το Στάδιο 21ης Απριλίου του Ολυμπιακού''. Κακώς το άφησα τόσο πολύ, έπρεπε ήδη να είχε βγει το θέμα.