Στη Β', κι ακόμα παραπέρα



 
 
Με αφορμή αυτό εδώ,
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130422/ypobibasmos-5-xronia-meta-cas

και κάποιες κουβέντες που έγιναν στο γήπεδο χτες, και που ακούγονται γενικά από πολλούς σύγγαυρους, και που αφορούν το γεγονός ότι η Κουλα έπεσε στη β’ εθνική, θα θελα να υπογραμμίσω κάποια πράγματα, και να υπενθυμίσω κάποια άλλα.
Κατ’ αρχας, καταλαβαίνω απόλυτα την στάση πολλών συγγαυρων σχετικά με τον υποβιβασμό της ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη, είτε αυτή έχει να κάνει με συμπάθεια και κατανόηση στον αδύναμο, είτε έχει να κάνει με μεγαθυμία, είτε ακόμα με μια πιο ωφελιμιστική στάση (κάπως αφελής αυτή), ότι δηλαδή αποδυναμώνεται το πρωτάθλημα κι ο εγχώριος ανταγωνισμός κλπ κλπ.
Ξεκινώντας απ το τελευταίο, απλα το όνομα η η ιστορία μιας ομάδας, δεν είναι ικανά από μόνα τους να κάνουν ανταγωνιστική μια ομάδα: τρανή απόδειξη η ιδια η κουλα τα τελευταία χρόνια, και ειδικά φέτος. Δε νομίζω ότι πλην της Κέρκυρας υπήρχε χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να την πληρώσουνε άλλες ομαδουλες, που με ό,τι δυνάμεις είχανε, παλέψανε την παραμονή τους και τα κατάφεραν.
Στο καλό λοιπόν. Στη Β’ εθνική, κι ακόμα παραπέρα.
Για να πάμε παρακάτω, με το συγκεκριμένο γεγονός, δε θα ασχολούμασταν καθόλου και ίσως να αφήναμε τη γαυρικη μεγαθυμίας μας να υπεριχύσει, μιας και συνήθως προηγείται σε τέτοιου είδους θέματα.
Όμως, θα προτιμήσουμε να αφήσουμε τον εγωϊσμό μας. Που φουντώνει άμα προκληθούμε. Κι όχι μόνο τον εγωισμό μας. Και την χαιρεκακία μας. Γιατί;
Για αυτό εδώ, που είναι όχι απλά μια άποψη ενός πικραμένου χανουμιου (που το παίζει κι «αντικειμενικός» σε διάφορα Μέσα κατά τ’ άλλα, ενώ όταν χώνεται στην τρύπα του αφήνει το πραγματικό του ποιον να ξεχυθεί σαν οχετός: χανουμοβαζελικη υποκρισία λέγεται αυτό) αλλά οι απόψεις του συνόλου των οπαδων της ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη:
 
@ Γράφτηκαν και θα γραφτούν οι πιο ωραίοι επικήδιοι. Και ιδίως από αυτούς που είναι απ' έξω. Από αυτούς που όταν η ομάδα της πουστιάς το έπαιρνε το 2008 με ένα βαθμό λιγότερο στην βαθμολογία και μια τεσσάρα μέχρι τα... παπούτσια επέλεξαν το ευρηματικό 11 o Τζόρτζεβιτς και 11 η ΑΕΚ για σλόγκαν. Από αυτούς που τόσα χρόνια που το σύστημα που έγινε τσίρκο στις κασέτες αλλά ποτέ δεν βρέθηκε στην φυλακή, όχι μόνο τώρα αλλά και το 2002, καθόριζε τα πάντα αλλά αυτοί έλεγαν πως πρέπει και η ΑΕΚ να επενδύσει αν θέλει να φτιάξει ομάδα. Ακόμη και στα μεγαλύτερα δράματα περισσεύει η υποκρισία. Για να σε αναγκάζει να θυμάσαι πάντα όταν ο τροχός θα γυρίσει. Επρεπε να επενδύσει περισσότερα η ΑΕΚ λοιπόν. Κι όμως σαν χθες πριν μόλις πέντε χρόνια τερμάτιζε πρώτη στην βαθμολογία αλλά δεύτερη στα χαρτιά Και τρίτη τελικά στα πλέι οφ. Επένδυσε. Και πριν και μετά. Οχι όπως αποδείχτηκε ιστορικά με τον σωστό τρόπο. Οχι εκεί που έπρεπε. Οχι εκεί που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ στην ΑΕΚ. Γιατί ακόμη και σήμερα μπροστά στον όλεθρο καταφέραμε και ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. Τόσο περήφανοι που όταν δημοσιεύσαμε από δημοσιογραφική υποχρέωση μετά το ματς στο Περιστέρι το θεωρητικό σενάριο παραμονής της ΑΕΚ αν συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και η ΑΕΚ βάλει στα 12 λεπτά δυο γκολ έφαγα το βρισίδι της αρκούδας. Ετσι έπρεπε. Κανείς δεν θέλει να ακούσει για αυτό. Βρίστε κι άλλο, ΑΕΚ είμαστε. Και ποτέ δεν θα καταλάβουν αυτοί που θα έτρεχαν να πιαστούν από αυτό το σενάριο για να το κάνουν πράξη και να σωθούν τι σημαίνει ΑΕΚ. Αυτοί πανηγύριζαν και πούλαγαν και πνεύμα πριν πέντε χρόνια σαν σήμερα για ένα πρωτάθλημα που πήραν ενώ βγήκαν δεύτεροι. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ευτυχώς.
 
Δηλ, καταλάβατε τώρα σύγγαυροι που λυπάστε τις ύαινες;
Το διαβάσατε σύγγαυροι που σας προκαλεί συμπαθητικά συναισθήματα το «δραμα» της Κουλας;
Ο τύπος, και ολοι τους, τη στιγμή της καταστροφής τους, τη στιγμή που ψυχορραγούν, που βιώνουν την πιο δραματική στιγμή της ιστορίας τους (ασχετα με το ότι ηταν προφανές ότι θα συνέβαινε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ κατι τέτοιο-αλλα δε φροντισαν ποτε να το αποφύγουν, ειχαν πάντα έτοιμο το άλλοθι, παρά τις ανεκδιηγητες αβάντες και του κράτους και όλων με σκοπο να ευμερήσει η Μάνα Κουλα) ΞΑΝΑ, χωρίς καθολου τσίπα, χωρίς καμια διαθεση αυτοκριτικής η αποδοσης ευθυνών ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, στους κατά καιρούς σωτηρες τους που τους ρουφηξαν το αιμα με το μπουρί της σομπας (με το ιδιο ρούφαγαν και τα λεφτά του Δημοσίου), τα βάζουν με το Θρύλο.
Για όλο αυτό, υπεύθυνος για τους κλάψες, είναι ο Θρύλος.
 
Ο πριαπισμένος Έφηβος, ναι, είναι υπεύθυνος για πολύ απ’ τον πόνο σας, σωματικό και ψυχικό, εννοείται, αλλα όχι όπως το θέτετε εσείς.
Για λόγους προφανείς και αδιαμφισβήτους, αλλά αυτά τα έχουμε πει, και θα πούμε κι αλλά.
 
Προς το παρόν, θα θέλαμε να σταθούμε σε δυο τρια πράγματα απ την παραπάνω Κουλειο συλλογιστική, και αισθητική.
 

  1. Αν λοιπόν εκείνο το πρωτάθλημα που κέρδισε κανονικά και με το νόμο ο Θρύλος (ΑΛΛΟΙ παρανομήσανε) θεωρείται η αιτία της σημερινής δυστυχίας της Κουλας, κατά τους παρανοϊκους υποστηριχτές αυτης της θεωρίας, να υπενθυμίσω στο λιβελογράφοντα, ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν ήταν δεδομένο οσον αφορά τα εσοδα απ το Τσαμπιονς Λιγκ τότε, μιας και ο πρωταθλητής και ο δεύτερος, εδιναν προκριματικά. Ο Θρύλςο λοιπόν, δεν πήρε εκεινα τα λεφτά, γιατί αποκλείστηκε απ την Ανόρθωση.
  2. Ακόμα χειρότερα: Ο δεύτερος εκείνης της χρονιάς, μεσα απ τη διαδικασία των πλευ-οφ, ηταν ο ζέλας. Ο οποίος τελικά μπήκε στους ομίλους, και πήρε ολο το μπαγιόκο τελικά, μιας και εμείς αποκλειστήκαμε. Φυσικά, ο ζελας εκτος από άτιμος, είναι και πονηρός. Ενώ η κουλα, είναι άτιμη, είναι και ηλίθια. Βέβαια. Τότε, ως «ηθική πρωταθλήτρια» σνόμπαρε τα πλευ οφ η κουλα, ενώ αμα εβγαινε δευτερη πιθανότατα να έπαιρνε αυτή ολο το μπαγιόκο. Αρα, καραγκιοζάκο που γράφεις ό,τι να ναι, μόνη της αυτοκτόνησε τότε η κουλα, αν, αφου έτσι υποστηρίζετε,  εκείνη ήταν η απαρχή της πιο δακρύβρεχτης ιστορίας σας απ ‘ ολες.
 
Πάρε λοιπόν την τρύπια ηθική σου ΔΕΚΟ Ποδονίφτη, και στο καλο.
Μπορεί, εκει στα ξερά της Β’, της Γ’, της Δ’ κοκ, να χεις την ευκαιρία να κερδισεις και κανα κανονικό πρωτάθλημα, όχι μόνο «ηθικό».
 
 
ΥΓ1: Ποια ομαδα της πουστιάς ρε ΑΡΘΡΟ 44
ΥΓ2: Ποια 4αρα μωρη ΑΕΞΑΡΑ
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα ήταν πολύ ωραίο να ετοιμάσετε ένα άρθρο με τα συνθήματα που μας φώναζαν τα χανούμια στα πέτρινα τα χρόνια. Μέχρι και για τον attilio είχαν φωνάξει τότε, που μόλις είχε φύγει από κοντά μας...

Εικόνα Gavrontas

ΡΙΞΤΕ, ΤΗΝ ΑΕΚ, ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Το θυμάστε που το φωνάζανε στα πέτρινα τα χανούμια;
Είπαμε... η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που το τρώνε μόνο οι γαύροι.

Εικόνα dono

Πιό πρωτάθλημα να κερδίσει ρε γαύροντα; Θα έχει καλύτερο ρόστερ απο ΑΕΛ, Ηρακλέα, βόλο κτλ;

Εικόνα kg

ΣΤΗΝ ΣΤ' ΕΘΝΙΚΗ .....ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ...................

ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΧ...Α ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΟΥΣ!!!!!!!

Εικόνα Lemesios

An den kanw lathos i Koulla exase apo tin OMONOIA ekeino to kalokairi .

Εικόνα clark gheibol

Σιγά μη μπέσει η Κούλα στη βήτα εθνική, λες και τη συμφέρει. Γ΄ εθνική φίλε και να μου το θυμάσαι. Να καθαρίσει από χρέη και μετά υπερήφανα, όπως μόνο αυτή ξέρει να ανέβει στη βήτα. Να προλειάνει το έδαφος για το βάζελο που όπως παν τα κόζα πάει κι αυτός σούμπιτος για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Έτσι θα αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα των από κάτω κατηγοριών, να ονομάσουν τη βήτα εθνική "το παντελονάτο πρωτάθλημα" κι εμείς να παίζουμε εδώ με τις πραγματικές ομάδες, αυτές που δουλεύουν στο γήπεδο και στις διοικήσεις τους, με τον Αστέρα, τον Ατρόμητο, το Μπας κλπ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν είναι τόσο απλά τα πράματα. Πρέπει να περάσουν 2,5-3 χρόνια για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των χρεών και σε αυτό το διάστημα, μετά τη διάλυση της ΠΑΕ, απαγορεύεται να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, ακόμη κι αν πάρει τικέτο αγωνιστικά. Δύσκολα να επιλέξουν Γ' Εθνική, υπογράφουν τη γκαταδίκη τους.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ

Εικόνα dono

Ποια χρέη εκκαθαρίζονται? Άκουσα μετά τον Ατρόμητο ότι αν πτωχεύσει και πέσει Γ-Δ κατηγορία, σβήνουν αυτόματα όλα τα χρέη της προς Έλληνες υπαλλήλους (παίκτες, μισθωτούς στην παε). Όλα τα χρέη προς παίκτες / προπονητές της αλλοδαπής διατηρούνται. Τα χρέη προς το δημόσιο διατηρούνται. Δεν γλυτώνει τίποτα φοβερό αν θέλει να πέσει επίτηδες σε ερασιτεχνική κατηγορία, γιατί το μεγάλο ποσό το χρωστάει στο Ελληνικό δημόσιο, ειδικά αφού δεν θα ισχύει ο διακανονισμός της με το άρθρο 44

Εικόνα savvas gridlock

Το θέμα είναι αν διαλυθεί η ΠΑΕ. Αυτό είναι το σημείο-κλειδί.

Εικόνα dono

Μα αν πτωχεύσει και πέσει Γ-Δ εθνική εννοείται ότι θα διαλυθεί σαν ΠΑΕ, θα κλείσουν τα βιβλία της και δεν θα έχει ΑΦΜ, άρα συνέχεια σαν εταιρία

Εικόνα red apple

Μπααα...Ούτε οι εξάρες, ούτε η παράθεση ακράδαντων επιχειρημάτων είναι ικανή να τους κάνει να το βουλώσουν... Το αντίθετο το έχω δει...
Μην ευελπιστεί κανείς πως θα κάνουν αυτοκριτική, θα επιδείξουν αυτοέλεγχο, θα χρησιμοποιήσουν τη λογική...

"Εμείς ήμαστε τρελοί" σου λένε και καθαρίζουν...

Γι αυτό. αιντέστε της ΑΕΚ παληκάρια που σουτέρνετε και σπάτε τα δοκάρια -και μόνο η σημειολογία του στίχου είναι υπεραρκετή απόδειξη του μαζοχισμού σας - στα αλώνια για να ζήσετε ανεμπόδιστα την τρέλα σας

Εικόνα GPan

Etsi!

Ante na pernoune seira ki'alloi =)

Exei pesei to fesi synnefo..

Y.G. Erwthsh: Otan mia omada peftei kathgoria, peftoun automata kai oi "reporter" ths kathgoria?

Εικόνα savvas gridlock

Να δω Κοσμά-Κετσεντζόγλου-Μιαούλη να κάνουν ρεπορτάζ Πειραιά στις Σιταποθήκες και στη Χαραυγή και δεν θέλω κάτι άλλο...