Υδατοσφαίριση : Ένα ΘΡΥΛΙΚΟ ΝΤΑΜΠΛ και μια χαμένη μάχη



Ολοκληρώθηκε λοιπόν η σεζόν και για το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΘΡΥΛΟΥ.
Μετά την προσωρινή κυριαρχία της Βουλιαγμένης στους άνδρες (με νταμπλ) τη σεζόν 2011-2012, η τάξη φέτος αποκαταστάθηκε και ο ΘΡΥΛΟΣ με την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του.

Η ομάδα έδειξε από την αρχή ότι ήταν το απόλυτο φαβορί. Βούλιαξε όλους τους αντιπάλους της και έκανε την καθιερωμένη πλέον πλάκα στο ζελέ (τι το θέλετε και συντηρείτε  αυτό το τμήμα ρε σεις? Σπρώξτε τα σε κάνα γυναικείο μήπως δείτε κούπα…). Αναδείχτηκε εύκολα πρώτη στην κανονική περίοδο και απέκτησε το πλεονέκτημα έδρας.

Στον τελικό των play – off η Βουλιαγμένη  ξεκίνησε καλά και επικράτησε του ΘΡΥΛΟΥ στον πρώτο αγώνα. Η έδρα μας έσπασε και φάνηκε να δυσκολεύει η υπόθεση τίτλος. Όμως στον επόμενο αγώνα στη Βουλιαγμένη ο ΘΡΥΛΟΣ επικράτησε, έφερε τη σειρά στο 1-1 και … φύγαμε για Λαμία για το φάιναλ φορ του κυπέλου. Εκεί όπου στον τελικό επικρατήσαμε της Βουλιαγμένης με 6-5 και κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας.

Η σειρά του τελικού των play off συνεχίστηκε με το ΘΡΥΛΟ γηπεδούχο να κάνει το 2-1 και να θέλει μια νίκη στον επόμενο αγώνα εκτός έδρας στη Βουλιαγμένη ώστε να στεφθεί και πρωταθλητής.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Ίσως ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς. Στο ημίχρονο η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 6-3. Όλα έδειχναν ότι θα χρειαστεί πέμπτος τελικός, αφού ο ΘΡΥΛΟΣ θα στερούταν και τον Μάλιαρακ που αποβλήθηκε με την έναρξη του γ’ οκταλέπτου.  Οι ΑΡΔ θα σας έλεγαν ότι μίλησε «η καρδιά του πρωταθλητή». Εμείς εδώ πιστεύουμε ότι όποιος «φέρει» τον δαφνοστεφανωμένο «βαφτίζεται» με πειραιώτικη μαγκιά… Το 6-3 έγινε 6-8! Το μόνο που κατάφερε η Βουλιαγμένη ήταν να μειώσει 7-8. Αλλά ο ΘΡΥΛΟΣ είναι και πάλι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ και ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2013….

Τέτοιες νίκες, τέτοιες κούπες, μόνο ο ΘΡΥΛΟΣ! Και ας προσπαθούν τα γνωστά «βαζελολάγνα κέντρα» με τους έμμισθους υπηρέτες τους να βρουν καμιά φάση να μιλήσουν για παράγκες και για ντροπές… τους τα επιστρέφουμε και τους προκαλούμε να μιλήσουν για ντροπή στον φετινό τελικό του CL…


Το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης ξεκίνησε με πολύ χαμηλούς τόνους φέτος. Είχαμε ένα νεανικό με πολύ ταλέντο ρόστερ, αλλά άπειρο. Η Βουλιαγμένη θεωρητικά ήταν καλύτερη και εμπειρότερη ομάδα. Παρόλα αυτά τα κορίτσια κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση (και φυσικά το πλεονέκτημα έδρας) στην κανονική περίοδο νικώντας μάλιστα 2 φορές τη μεγάλη αντίπαλό τους. Στον τελικό των play off , η βουλιαγμένη επικράτησε στον πρώτο αγώνα στον Πειραιά δύσκολα αφαιρώντας μας το πλεονέκτημα, και επίσης δύσκολα στο δεύτερο αγώνα στη Βουλιαγμένη. Στον χτεσινό τρίτο αγώνα η ομάδας μας έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-1 και όλα έδειχναν ότι θα μπούμε πάλι στο κόλπο.. Όμως η Βουλιαγμένη έχει εξαιρετικές και έμπειρες αθλήτριες. Ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα προηγήθηκε με 9-10. Στα 48” η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως η Αβραμίδου αστόχησε. Η Βουλιαγμένη έχασε την επίθεση και στα 18” δευτερόλεπτα η Αβραμίδου ισοφάρισε στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση και δίνοντας ελπίδες στην ομάδα. 

Η παράταση έληξε 12-12 και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου οι αθλήτριες μας δεν άντεξαν την ψυχολογική πίεση αστοχώντας στα τρία τελευταία πέναλτι… Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2013 η Βουλιαγμένη.

Δεν ταιριάζουν σε ολυμπιακούς τα σκυμμένα κεφάλια. Η ομάδα είναι νέα και ταλαντούχα. Με δουλειά και ενίσχυση θα πάρουμε κι εδώ τα πρωτεία.

Ο απολογισμός σε τίτλους για τον Ερασιτέχνη έχει λοιπόν ως εξής:

-          Βόλεϊ Ανδρών : Τρέμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ)
-          Βόλεϊ Γυναικών : Ντάμπλ
-          Πόλο Ανδρών : Ντάμπλ

Σύνολο 7 τίτλοι. Νομίζετε ότι τελειώσαμε? ΛΑΘΟΣ!  Έχουμε το πρωτάθλημα στίβου και κολύμβησης όπου τα διεκδικούμε με αξιώσεις… Ραντεβού σε λίγες μέρες και μ’ αυτές τις κούπες… 

ΥΓ1. Συγχαρητήρια στον Μιχάλη Κουντούρη και τη ΘΥΡΑ 7 για τη στήριξη που παρέχουν στον Ερασιτέχνη. Πάλι χτες πρόσφεραν ένα σημαντικό ποσό…

ΥΓ2. Ο Μιχάλης Κουντούρης μας εκπλήσσει ευχάριστα με τη διαχείριση και τις κινήσεις που κάνει. Μιχάλη δες τα αρνητικά παραδείγματα «άλλων» οργανωμένων που διέλυσαν συλλόγους και απέφυγέ τα. Συνέχισε αθόρυβα για το μεγαλείο του ΘΡΥΛΟΥ…

ΥΓ3. Ήδη στο βόλεϊ τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες,  οι ομάδες μας έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Στον Ελληνικό χώρο θα είναι και του χρόνου πρωταγωνίστριες. Μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς εμφανίσεις στην ευρώπη? Με τις τωρινές συνθήκες δύσκολα…

ΥΓ4. Και μια πρόταση..Μήπως να βρούμε αντίστοιχους σπόνσορες με του βόλεϊ και για το πόλο? Μυρίζομαι ευρωπαϊκή κούπα……

Σχόλια

Εικόνα dono

Πάντως χρονιά που θα κλείσει για τον σύλλογο με 10 τίτλους ήδη και πιθανότατα 12 τίτλους στο τέλος της χρονιάς στα τέσσερα βασικά ομαδικά αθλήματα, προσπαθώ να βρω αν έχει ξαναγίνει.
Προφανώς η ΘΥΡΑ 7 και ο Κουντούρης κάνει πολύ καλή δουλειά, σε ένα εγχείρημα που στην αρχή και λόγω της κακής κατάληξης αντίστοιχων κινήσεων στο παρελθόν, δεν πολυπίστευα. Μας έκαναν όλους εμάς να κωλοτουμπιάσουμε και πάλι και 1000 μπράβο

Εικόνα dono

**με 9 τίτλους ήδη και πιθανότατα 11 τίτλους

Εικόνα savvas gridlock

12 είναι οι τίτλοι ως τώρα και πάμε για 15. Το ρεκόρ παίζεται ποιος το έχει. Οι βάζελοι, που αν τους ακούσεις έχουν όλα τα ρεκόρ, σίγουρα ΔΕΝ το έχουν. Μάλλον ο Πανελλήνιος το έχει. Αυτά στη λογική ''τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο'', αφού κανονικά είναι μεγάλη μαλακία να λες ''μία Ευρωλίγκα στο μπάσκετ και ένα Κύπελλο στο Βόλλευ Γυναικών, σύνολο δύο κούπες για το Σύλλογο φέτος''. Άλλη αξία έχει ο κάθε τίτλος και δεν αθροίζονται αυτά. Σε κάθε τμήμα ξεχωριστά, ναι, έχει νόημα να αθροίσεις. Αλλιώς τσουβαλιάζεις μήλα με πορτοκάλια.

Εικόνα savvas gridlock

Χαλάει την πιάτσα η θύρα 7. Πώς θα δέσουν το παραμυθάκι για δολοφόνους-υπαλλήλους-τσάτσους του προέδρου-εγκληματίες-κλέφτες-παράσιτα-θύρα λ7 όλα τα ΑΡΔάκια και οι ''έντιμοι'' αντιολυμπιακοί σχολιογράφοι και αποψιάτορες του internet και των ραδιοφώνων?