Bonjour gavroi


Tags: -

Καλή βδομάδα σύγαυροι.  Καλή αλλά και  «κινητική»,  σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε. Αναμένονται άμεσα μεταγραφικές κινήσεις αλλά και σημαντικές αποχωρήσεις. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε πάντα, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η απομάκρυνση με μεταγραφή του πρώτου μας σκόρερ την περσινή σεζόν Τζιμπούρ και του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή μας Αμπντούν.  Από την πώληση των δύο αλγερινών η ομάδα αναμένεται να εισπράξει ένα σημαντικό ποσό έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί κι άλλο ο ήδη επιβαρυμένος φετινός προϋπολογισμός. Κύκλοι της διοίκησης έχουν διαβεβαιώσει ότι όποιος αποχωρεί θα αντικαθίσταται με ισάξιο ή και καλύτερο ποδοσφαιριστή. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι δύο αλγερινοί θα αντικατασταθούν από ένα φορ και ένα ακραίο. Επίσης περιμένουμε να αποκτηθεί ένας αμυντικός χαφ που είναι ίσως και το σημαντικότερο στοιχείο, που πρέπει άμεσα να προστεθεί στο ρόστερ, ένας κεντρικός αμυντικός που να μπορεί να παίξει και αριστερά και ίσως ένας ακόμα επιτελικός χαφ.

Αν στους παραπάνω συμπεριλάβουμε και τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν την άνοιξη, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι μιλάμε πλέον για μια καινούρια ομάδα. Την  ομάδα του Μίτσελ. Ο ίδιος μας εξήγησε ότι το σχέδιο έχει εκπονηθεί από τον Απρίλιο και προφανώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωσή του, αφού πολύ σύντομα αρχίζουν τα φιλικά παιχνίδια και ένα μεγάλο κομμάτι του φετινού πάζλ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Στο σημείο αυτό να παρατηρήσουμε  ότι  ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ο προπονητής του ΘΡΥΛΟΥ δέχτηκε τα καθιερωμένα πλέον χτυπήματα κάτω από τη μέση, από τους γνωστούς «ειδήμονες» και μπαλαδόφατσες. Πέρσι ήταν ο Ζαρντίμ.  Λίγα χρόνια πριν ο Βαλβέρδε.  Εμείς απλά ευχόμαστε και φέτος να δούμε εντυπωσιακές κολοτούμπες.  

Ύ.Γ. Προσωπικά θα προτιμούσα να μη γίνει τόσο μεγάλο ανακάτεμα στο ρόστερ. Από την άλλη η ανανέωση του έμψυχου υλικού είναι απαραίτητη ώστε να δημιουργούνται νέα κίνητρα και να αξιοποιούνται οι φιλοδοξίες αυτών που έρχονται και στην τελική να αποφεύγονται φαινόμενα κορεσμού που νομοτελειακά εμφανίζονται. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μη βιαζόμαστε για συμπεράσματα, αλλά να αφήνουμε το χρόνο να μας οδηγήσει σε ασφαλείς εκτιμήσεις.

Υ.Γ.2. Τα δύο πρωτοσέλιδα είναι εντυπωσιακά ίδια (γεγονός όχι ιδιαιτέρα συνηθισμένο για εφημερίδες που είναι κοντά στο ΘΡΥΛΟ).   Μάλλον θα έχουμε πολύ σύντομα θετικές ειδήσεις. 


Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυροι, εκείνο που καταλαβαίνω από όλα τα λεγόμενα, τα γραφόμενα και τα διαδραματιζόμενα (μα δεν το ξέρω...) είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν τον θέλει τον Τζεμπούρ. Και ο Τζεμπούρ το γνωρίζει, διότι του το έχουν πει ρητώς. Υποθέτω, λοιπόν, ότι "πρέπει" (και δη "πρέπει" εκ των ένδον) να τον ξεφορτωθούμε "οπωσδήποτε", διότι είναι "επιβλαβής η (εξωαγωνιστική) παρουσία του". Είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος, πάντως, ότι συμβόλαιο ανανεώσεως συνυπογεγραμμένο δεν υπάρχει.

Η υπόθεση του Αμπντούν φαίνεται να είναι διαφορετική. Εκεί δεν πολυκαταλαβαίνω τί γίνεται, και, αν αρχίσουμε τις υποθέσεις, θα καταλήξουμε να μιλάμε για πράγματα που αφορούν την κοινωνική ανθρωπολογία, την εθνολογία, την πολιτισμολογία, ακόμα και την ψυχιατρική. Γι' αυτό καλύτερα να μην πούμε τίποτα.

Τέλος πάντων, θα δούμε.

Εικόνα Hank

Επί της ουσίας, αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι ότι καμιά ομάδα από τις τόσες που διαπραγματεύεται ο παίκτης δεν φαίνεται να συζητά ή να τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό.

Οπως σωστά επισημαίνει ο σύγγαυρος Βορφορντορ, εδώ είναι όλο το ζουμί, κι ακριβώς γι αυτό δημιουργούνται όλες οι (εύλογες κατά τη γνώμη μου) απορίες.

Δε μιλάμε για τον Ποτουρίδη πχ, που μετα απο 2-3 χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών να στεριώσει στην ομάδα, για το καλό του ιδιου του παιχτη κατ αρχάς μιας και ΔΕΝ υπολογίζεται, του λεει η διοικηση "ψάξε και βρες ομάδα" και δεν ασχολείται και καθόλου περαιτέρω.

Μιλάμε για το Τζεμπουρ, το βασικό σου φορ, κι ενα απ τα καλά σου χαρτιά. Και περιφέρεται ανα την υφήλιο να βρεί ομάδα, ενω εχει ξεκινήσει η προετοιμασια, και χωρίς καμια επίσημη συμμετοχη της ομάδας (ως διοικηση) στην ολη διαδικασία;

Πως γράφει ο καργιόλης ο Firefox πχ οταν ανοίγεις δυο tabs μαζί, κι αφού πριν σου χει σπάσει τα νεύρα προτείνοντας καμιά κατοστη updates, λίγο πριν κρασάρει;
"ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ".

Ετσι και σ αυτη την υπόθεση: είναι προφανές οτι κατι δεν πάει καλά

ΥΓ.: Dono, το ότι έχει συμβόλαιο ο Τζεμπουρ, είναι αδιαμφισβήτητο. Πως αλλιώς θα μπορούσε να παιζει στην ομάδα, η να διεκδικεί τα συμφωνηθέντα με αυτο. Ομως το ότι υπάρχει συμβόλαιο, από μόνο του δεν αρκεί για να συμπεράνουμε οτιδήποτε σχετικά με αυτα που αναρωτιόμαστε.
Το θέμα ειναι αν υπάρχει, η υπήρξε κατα την ανανέωση, καποιου είδους συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, σε περιπτωση που στο μελλον, του καυλώσει του Αλτζεριν πχ, να παει να μεγαλουργήσει σε καμια Νοτιγχαμ Φορεστ η σε καμια Σαουθαμπτον, η στην Αλ Αχλί την ίδια δε θα ρωτήσει και κανέναν.

Αν δεν συμβαίνει αυτό, συμβαίνει κατι άλλο. Η δε μας γουστάρει, αλλα τότε προκύπτουν άλλα ζητήματα (πχ, οποιος δε μας γουστάρει, σηκώνεται και φεύγει όποτε του καυλαντισει και ψαχνει ομαδα;)

Η δεν τον γουστάρουμε εμείς. Κι εδω να δεις ποσα προκύπτουν.

Σε κάθε περίπτωση "ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ".
Μια κατάστασις, τελείως παρασάνταλη
Και μη με ρωτησετε τωρα τι πα να πει παρασάνταλη, γιατί θα φάτε διαγραφή..)

Εικόνα clark gheibol

κάτι σάπχιο υπάρχει λες στο κόκκινο στρατόπεδο;
εκτός από τα γόνατα του Τζεμπούρ;

Εικόνα Hank

Οχι και σαπγιο ρε γατοντα. Και ουτε λεω γενικά για το κοκκινο στρατόπεδο.
Μιλάω για τις συγκεκριμένες περιπτωσεις, ειδικότερα αυτη του Τζεμπουρ. Οτι δεν ειναι μια νορμαλ μεταγραφική υπόθεση.
Τα γονατα του οποίου πάντως, σαπγια ήτανε κι απ οταν το μπηραμε

Εικόνα ΔΙΑΣ

η αλήθεια είναι οτι το θεμα τζιμπουρ εχει μπλεχτει λιγο στα δικα μου ματια. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και οπως ειχε ανακοινωθει ο τζιμπουρ εχει συμβολαιο. Αλλωστε αν ηταν ελευθερος τωρα θα ειχε ηδη υπογραψει αλλου. Παντως το θεμα η ΠΑΕ το εχει αφήσει αδιευκρινιστο απο τη μερα που δεν πηγε με την αποστολη. και οσο το αφηνει ετσι θα χαιρονται τα αρδακια

Εικόνα V0R4D0R

Τα αρδάκια ας χαίρονται όσο προλαβαίνουν, γιατί κλείνουν ένα-ένα τα μαγαζάκια που τους δίνανε ψωμί και βλέπω πολλούς να ανακαλύπτουν το γιαπί τώρα στα γεράματα. Και δεν έχει κιόλας γιαπιά αυτόν τον καιρό. Επί της ουσίας, αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι ότι καμιά ομάδα από τις τόσες που διαπραγματεύεται ο παίκτης δεν φαίνεται να συζητά ή να τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό. Ας βγουν τέλος πάντων να το εξηγήσουν για να πάψει και η σπέκουλα.

Εικόνα ΔΙΑΣ

μια πιθανη εξηγηση για το γεγονος οτι ο ολυμπιακος δεν εμπλεκεται προς το παρον ειναινα υπαρχει ρητρα στο συμβολαιο. σε καθε περιπτωση νομιζω οτι δεν πρεπει να αφηνονται τα αρδακια αλλα και καποιοι στερημενοι να κανουν ονειρα.

Εικόνα dono

Μα τι λέμε τώρα...
Η ΠΑΕ ανακοίνωσε επίσημα τον Ιαν την ανανέωση της συνεργασίας με τον παίκτη, άρα συμβόλαιο έχει. Δεν έχει καμία σημασία αν υπάρχει ρήτρα γιατί σε κάθε περίπτωση στο 99% των περιπτώσεων η ρήτρα δεν αποδίδεται στο 100% σχεδόν ποτέ. Άρα αν παραχωρείται η ΠΑΕ διαπραγματεύεται απ´ ευθείας με τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο

Εικόνα ΔΙΑΣ

αυτο λεει η λογικη. κανεις δε βλεπει ομως την παε να διαπραγματευεται. ουτε εχουμε ακουσει για προταση συλλογου να εφτασε στα γραφεια. εδωσε αδεια στο τσιμπουρ να ψαξει ομαδα. αυτο δημιουργει σκιες στην ολη υποθεση.

Εικόνα V0R4D0R

Επειδή δεν διαβάζω εφημερίδες, μπορεί κάποιος να μου λύσει την εξής απορία:
Ο Τζεμπούρ διαπραγματεύεται ως ελεύθερος ή όχι?

Εικόνα clark gheibol

κανείς δεν μπορεί να σ' το πει αυτό. Οι δικοί μας δημοσιογράφοι ξοδεύουν οκτάστηλα στο πώς έχεσε ο Φέισα ύστερα από το οικογενειακό διπλό, αλλά μια τέτοια πληροφορία "από μέσα" δε σ' τη δώνει κανένας. Εγώ υποθέτω ότι με την ανανέωση το Γενάρη, μπήκε χαμηλή ρήτρα αποδέζμεφσης και ο Τζεμπούρ πιστεύει ότι θα τα βρει χαλαρά αυτά τα φραγκόνια, να μη σου πω ότι είπε ο μάνατζέρ του ότι θα τη μπλερώσει ο ίδγιος...

Εικόνα Caveman

καλωσήρθα!
"οι δικοί μας δημοσιογράφοι" για να μην φάνε πόρτα από τον Βαγγέλα ξέχασαν να ρωτήσουν που είναι το συμβόλαιο του Τζιμπούρη και ξέχασαν να ρωτήσουν και την ΕΠΟ. Συμβόλαιο δεν υπάρχει γιατί εάν υπήρχε ο Ραφίκος θα έκανε ασκησούλες μαζί με τον Τζαμέλο.

Εικόνα clark gheibol

καλώς τονε. Πάντως η ΠΑΕ ισχυρίζεται ότι έχει συμβόλαιο. Αλλά κι αυτοί φειδωλοί είναι στις πληροφορίες που διασπείρουν. Αντί να μας πουν τι συμβόλαιο έχει, μπας και βγάλουμε άκρη, αναφέρουν απλά το γεγονός.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ραφίκ τη γκάνει. Άμα βγάλουμε κανα φράγκο θα είναι καλά. Αν μπορέσουμε να πουλήσουμε και τον Αμπντούν 4 μύρια είμαστε αρχηγοί. Και του χρόνου το καλοκαίρι Μανωλάς για 6-7 μύρια, με Λεάντρο να ετοιμάζεται ν' ανέβει στην α' ομάδα.
Και σιγά σιγά οικονομική εξυγίανση. Αρκεί να μην τα γαμήσει όλα ο Μίτσελ, γιατί πού να τρέχεις να ξαναφκιάνεις ομάδα από την αρχή;

Εικόνα dono

Καλως σε βρήκαμε!
Ξαναγράφω γιατί δεν θα μας τρελάνουν τα διάφορα Αρδάκια. Η ΠΑΕ έχει ανακοινώσει ΕΠΙΣΗΜΑ την υπογραφή - συμφωνία με τον Αλγερινό για 3 έτη, όχι σήμερα αλλά τον Ιανουάριο.
Επίσης αν ο Ρεφίκ δεν είχε συμβόλαιο γιατί βρίσκεται ακόμα στην ομάδα; Το παλιό του συμβόλαιο έληγε στις 30-06-2013. Αν δεν είχε συμβόλαιο προς τι η αναμονή όλων μας για πρόταση;

Εικόνα ΔΙΑΣ

δηλαδη ο "ελευθερος τζιμπουρ" δεν μπορει να βρει τοσο καιρο ομαδα? δε μου φαινεται και τοσο πιθανο.

Εικόνα Caveman

μην ξεχνάμε πως έχει μόνιμο πρόβλημα με την ωμοπλάτη και αρνείται να κάνει εγχείρηση αντιετωπίζοντας το πρόβλημα συντηρητικά. Και πιο απλά: ένας παίκτης που δεσμεύεται με συμβόλαιο, δηλαδή υποχρεώσεις που έχει για να λαμβάνει την συμφωνημένη αμοιβή του, υποχρεούται να συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας και όχι να σουλατσάρει ανά τας ευρώπας.

Εικόνα V0R4D0R

"να μη σου πω ότι είπε ο μάνατζέρ του ότι θα τη μπλερώσει ο ίδγιος..."
Κάτι τέτοιο ειπώθηκε στον RedOnAir, αλλά κι αυτοί υποθετικά μιλούσαν.

Εικόνα clark gheibol

τότε το παίρνω πίσω, μη μας πάρουν και για αντιγραφείς...
ξέρω ότι αυτό το έκανε πχ ο μάνατζερ του Τέβες και γι΄ αυτό παλιότερα γινότανε μπουρδέλο κάθε καλοκαίρι με τις μεταγραφές ο τύπος...

Εικόνα ΔΙΑΣ

το θεμα τζιμπουρ αρχιζει να γινεται ενοχλητικο. ελπιζω να μη δωσουμε πατημα στους πουθεναδες να βγαλουν χολη.