Το λάβαμε το sms?


Tags: -

Χθες η ομάδα μας έδωσε το δεύτερο φιλικό αγώνα στην Αυστρία, αντιμετωπίζοντας την Φραιμπουργκ. Γνωρίσαμε την ήττα με σκορ 4-2. Επειδή ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει τη σπέκουλα (οι γνωστοί βαζελολάγνοι ΑΡΔ – τα βαζελάκια είναι στεναχωρημένα γιατί  ο παιχταράς Καστιλιόν αξίωσε όρο υποβιβασμού στο συμβόλαιο και έγινε Φάλκεμπουργκ) υπενθυμίζουμε ότι η Φράιμπουργκ τερμάτισε στην 5η θέση της Bundesliga. Συνεπώς δεν πρόκειται για κάποιο συνοικιακό καφενείο αλλά για μια κλασσική καλή γερμανική ομάδα.

Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας δεχτεί ήδη τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Δεν πρόκειται να κάνουμε τεχνική ανάλυση του αγώνα. Αυτά τα φιλικά είναι για να βγάζεις συμπεράσματα και κυρίως για να διορθώνεις τα λάθη. Το ίδιο θα λέγαμε ακόμα και αν είχαμε νικήσει 4-2.

Το βασικό πρόβλημα ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Το πρώτο γκολ το δεχτήκαμε από μια παρατεταμένη αδυναμία να διώξουμε την μπάλα από την περιοχή ενώ για τα δύο επόμενα που ήταν σχεδόν καρμπόν το κέντρο της άμυνας και τα χαφ εκτέθηκαν σε βαθμό κακουργήματος. Κακουργηματικού χαρακτήρα ήταν και το τέταρτο γκολ αλλά υποθέτουμε ότι ήταν μια πολύ άσχημη στιγμή του Κάρολ. Έχουν συμβεί και στους καλύτερους τερματοφύλακες.

Είναι πλέον φανερό (ήδη από πέρσι) ότι η ομάδα εφαρμόζοντας πίεση ψηλά εκτίθεται στην αμυντική της λειτουργία. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας και στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Κοντρέρας δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, ο Αβραάμ δεν είναι 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό και ο Μανωλάς όσο κι αν έκανε εξαιρετική σεζόν  πέρσι δεν παύει να είναι άπειρος ακόμα μιλώντας με όρους Ευρώπης και ειδικά CL. Όσον αφορά τα αμυντικά χαφ, άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο Φέισα είναι από ακατάλληλος έως επικίνδυνος και ή «βάφτιση» του Μασάντο αποδείχτηκε κακή ιδέα μέχρι στιγμής.


Συνεπώς στις θέσεις αυτές απαιτείται ΑΜΕΣΗ ενίσχυση. Χθες! Το σημερινό πρωτοσέλιδο «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ» στα μάτια μου φαντάζει κωμικό. Είμαστε στις 19 Ιουλίου, τελείωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία και μας λείπουν δύο πολύ βασικά κομμάτια του παζλ. Δεν θέλω επίσης να σχολιάσω το χτύπημα σε άλλο πρωτοσέλιδο «ψάχνει παίχτη και ταυτότητα ο Θρύλος». Μένουμε στη διαβεβαίωση του προπονητή μας ότι ο σχεδιασμός της ομάδος ξεκίνησε τον Απρίλιο και υλοποιείται και είμαστε σίγουροι ότι η διοίκηση θα ενισχύσει την ομάδα εκεί που πονάει. Χρόνος υπάρχει.

 

ΥΓ. Ρε βαζελολάγνοι γιατί είναι «ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ» η απαίτηση ενός ξένου ποδοσφαιριστή για όρο υποβιβασμού στο συμβόλαιό του? Στον ζελέ ήρθε να υπογράψει όχι στη Φράιμπουργκ. Πριν μπει στο ιντερσίτι για Αθήνα νομίζετε δεν ρώτησε? Δεν έμαθε? Ότι η ΟΥΕΦΑ έστειλε αδιάβαστο τον panathinakos, και ότι είναι τεράστιο σκάνδαλο της «κόκκινης ΕΠΟ» ότι δεν θα έχετε από φέτος τοπικό ντέρμπι με την κούλα?

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Φίλε Ζεφ δε θα δγιαφωνέπσω σε πολλά αλλά ούτε και θα σεμφωνέπσω σε πγιότερα απόσα έγραπσες...
Έχω να είπω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σιχτιρίζουμε κάπγοιες καταστάσεις αλλά και να μεν καθόμαστε με τόνα ποδάρι πάνω στάλλο περμένοντας νάρθει το αμεντικόν χαφάκιον από τον ουρανό !
Το αιώνιο πρόμπλεμα του Γάβρατσου ρε φίλε....Αμεντικόν χαφάκιον !
Κσανάδα όμως κάπγοια πραματάκια στο βίντεο του αγών και κατάλαβα κάτιτις...
Η αμεντικιά λετουργία μνιας ομάς κσεκινάει από ομπρός και θάθελα ένανε από σας να μου είπει αν εφαρμόσαμε την ''επιθετικιά άμενα'' σε καπγοιανό σεμείο του αγών...
Όντα μνια καλή ομάς φτάσει στη μπεριοχιά σου ανενόχλητος νομίζω ότι και η καλυτέρα αμεντικιά λειτουργία των αμεντικώνε παιχτώνε δε θα φέρει καλό αποτέλεζμα...Ή μήμπως πεστέβετε ρε μάγκες ότι και τον Μακελελέ να φέρουμε θα σωθώμεν όπισθεν ;Μνια βολά πίεσε το ντερματζή ο Τάτος και τούκαμε τεμάχεο !Αλήθγεια...ο φίλος μας ο Μήτρογλας τόχει το πρέσινγκ πσελά ; α ;
Εγώ είμαι υπέρ του να ανεβάνεις την ομάς πσελά αλλά με προυποθέσεις !
Θα πρέπει να αμύνεται πολύ καλώς ''ομαδεκά'' η ομάς ,να κλείνει χώρους πσελά, να μεν αφηνει τον αντέπαλο να κάμει παιχνίδι...ούτε από το κεντράκιον ούτε από τάκρα...
Στο πρώτο λεπόν η ομάς από τη μέση και ομπρός ούτε κι ήκσερε πού πάταε !Και μόλις οι Μερκελαίοι φτάνανε όκσω από τη μπεριοχιά μας γενότανε του Κουτρούλη ο γάμος !Μετά είναι έφκολο το τρία λάθη τρία τεμάχεα....πολύ έφκολο !
Δε γκζέρω τι θέλει να περάσει ο Μίτσελος στην ομάς, αλλά άμανε είναι να θέλει να περάσει την ''ομαδεκιά'' άμενα από πσελά εγώ είμαι μαζί του !
Το θέμα είναι το κατά πόσο τόχεις δουλέπσει εφτούτο και κατά πόσο τόχεις σαν ομάς...αλλιώς μετά πας στο τσούκου τσούκου μπόλι σα ντο Πανατινάικος...
Επίσης ένα σοβαρό θέμα είναι ότι το ένα σου άκρο είναι στην Αθήνα(Αμπτούνης) κι ο άλλος επιθετικάρας σου(Τζεμπούρης)πσάχει για....ομάς ακόμα !Συν τρεις τέσσαρες παίχτουρες που θες ,όπως μας είπε και ο Μίτσελος, μας κάμουνε ούλοι μαζί μνια πανέμορφη πεντάς που θα πρέπει, όντα μπει στις προπονέπσεις, να δέσει αμέσως με τις υπόλοιπες κοπελιές της ομάς !Εκειδά είναι τα δύσκολα μάγκες !Από κει βγαίνουνε οι ομάδες !Δουλειά και προετοιμασία ούλες οι μεγαλοκοπέλες μαζί !Τάλλα είναι για να μαδάμε ρέγγες στο λιόγερμα της Μαδαγασκάρης και να λαλούμε ιστορίες....

Εικόνα V0R4D0R

Πανικό δε βλέπω πουθενά να διακρίνεται. Ούτε είναι ώρα που να δικαιολογεί τέτοια φαινόμενα. Κι εγώ κόντεψα να φάω την κούπα με τον καφέ στο α΄ ημίχρονο, αλλά έτσι είναι τα φιλικά. Επιτρέπονται πολλά πράγματα. Να δούμε στα "εχθρικά".
Άλλα δυό θεματάκια:
α) Ολαιτάν, Ντε Βινσέντι, Βάις, Τσόρι, Σάμαρης, Σαλίνο, Μπουχαλάκης, Τζανακάκης (δανεικός αυτός). Δεν ξέρω αν ξεχνάω και κανέναν. Και πάμε τώρα για άλλους 5 παίχτες σύμφωνα με το εξώφυλλο του Γαύρου (και σύμφωνα με τη συνέντευξη του Μίτσελ προ ημερών): Τερματοφύλακα, σέντερ μπακ, αμυντικό χαφ, οργανωτή και φορ. Πάνω από μια 11άδα παίκτες και βλέπουμε. Δεν τα γράφω για να γκρινιάξω για τον χρόνο των μεταγραφών, αλλά για να πω ότι όντως τελικά το περυσινό ρόστερ του Ολυμπιακού ήταν ανεπαρκές (αν μη τι άλλο). Κι αν με τους αμυντικογενείς τακτικισμούς του Ζαρντίμ πήραμε ανέλπιστα αποτελέσματα στο ΤΣ. Λ., στο τέλος η ομάδα δε μπορούσε να κερδίσει τον Φουρλάνο και τον Σταφυλίδη. Αυτή την ανεπάρκεια την κατάλαβαν στη διοίκηση μετά το ματς με τον ΠΑΟ στο Καραισκάκη. Η ώρα για να τη διορθώσουν είναι τώρα.
β) Ακόμα γελάω για τη ρήτρα υποβιβασμού που ζήτησε ο παίκτης από τον βάζελο. Και απορώ: δεν του εξήγησε ο @Yiannis το μεγαλόπνοο πλάνο με την παναθηναική συμμαχία (ίσα με δυό τριολέτες κόσμος), τον διαφημιστικό χρόνο του ΣΚΑΙ, τις εθελοντικές καθαριότητες και τα πλωτά στη Λεωφόρο, το Απήλιον στις όμορφες κορφές της Γκιώνας και τις ρομαντικές νύχτες χωρίς ρεύμα στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια? Αυτά είπε και στην επιτροπή της ΟΥΕΦΑ και πέσανε ξεροί οι άνθρωποι. Μάλλον κανένα στραβόξυλο θα ήταν ο παίκτης, γι αυτό λάκισε.

Εικόνα ΔΙΑΣ

Ξαναδιαβαζω το κειμενο προσπαθωντας να αντιληφθω αν σε καποιο σημειο βγαινει γκρινια ή πανικος ή φόβος ή αμφιβολια για το μελον. Δυσκολευομαι να βρω κατι τετοιο. Πανικό διέκρινα στα δυο πρωτοσέλιδα γιαυτο και τα ανεφερα Τα κενα της ομαδας ηταν ορατα απο περσι και γιαυτο ο βαγγελας δεσμευτηκε να ενισχυσει την ομαδα εκει που παναει.
Στα δυο φιλικα που κάναμε δεχτηκαμε 5 γκολ. τα δυο ηταν απο πανικο κι ομιχλη μεσα στη μικρη περιοχη, τα αλλα δυο στη πλατη του κεντρου αμυνας. του καρολ το θεωρω αυτογκολ.
Ξερετε κατι συγαυροι? βαρεθηκα να βλεπω την ομαδα να τρωει τετοια γκολ. σε φιλικα στο πρωταθλημα στο CL πάντα η ίδια μαλακια. αυτο δεν ειναι θεμα ατομικων μειονεκτηματων των παιχτων αλλα ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ αμυντικης λειτουργιας. καποτε πρεπει να μαθουν επιτελους.
Στην εποχη Σολιντ περα απο το "λιγο" του μεγεθους για το παγκο του ΘΡΥΛΟΥ πρεπει να του αναγνωρισουμε και θετικα. Στην οργανωση και τον προγραμματισμο. Στο οτι ηταν ο πρωτος που ασχοληθηκε με τις ακαδημιες και απο τοτε καναμε τα golden team του ζελε να μοιαζουν με μπακιρι. φυσκια οι βαζελολγανοι ακομα για την παιανια μιλανε. Επισης να θυμισω οτι την περιοδο Σολιντ ουσιαστικο κουμαντο στα αποδυτηρια έκανε μια μικρη ομαδα ελ-ληνων παιχτων που εκαναν τον Ουαντου να τρεχει σε ψυχιατρους και τελικα να φυγει. δεν θα επεκταθω σαυτο αλλο.

Εικόνα dono

Εντάξει Δία το χθεσινό πρώτο γκολ είναι και θέμα ατομικών ικανοτήτων και καθαρού μυαλού.
Γενικά όμως με βάση την προιστορία συμφωνούμε.
Φυσικά και ο Σόλιντ είχε και θετικά, το μεγαλύτερο κατά την γνώμη μου ο μεταγραφικός σχεδιασμός με απόκτηση παικτών τον Ιαν για τον Ιούνη. Αυτό επίσης ήταν πρωτόγνωρο για τα δικά μας δεδομένα.

Εικόνα dono

Δία με τον σύγαυρο Sak συμφωνώ σχεδόν σε όλα.
Το καλοκαίρι του 2006 με Σόλιντ προπονητή έριχνες σχεδόν τέτοια εποχή 4-5άρες σε Βέρντερ και Μπλάκμπερν. ακριβώς τι λέγαμε όλοι τότε? πωπωπω μια ομάδα, μια ομοιογένεια, φοβεροί αυτοματισμοί και πιο το αποτέλεσμα στα επίσημα? Η μοναδική χρονιά της Ευρωπαϊκής μας ιστορίας στο CL χωρίς νίκη.
Το καλοκαίριτου 2011 με τον Ερνέστο προπονητή είχες μια πεντάρα ξεγυρισμένη σε ένα φιλικό με την Χέρενφεν. τι λέγαμε τότε? η ομάδα θέλει ενίσχυση, δεν έχει δουλευτεί καθόλου, δεν έχει τσαγανό κτλ και πιο το αποτέλεσμα στα επίσημα? Η καλύτερη σε επίπεδο απόδοσης και θεάματος χρονιάς στην σύγχρονη ιστορία μας.
Δεν μπορώ να κρίνω παιχνίδι που χρησιμοποιούνται 28 παίκτες και πολλοί εξ' αυ΄τών σε διαφορετικές θέσεις για να χωρέσουν να παίξουν στο χθεσινό φιλικό. Δες και το άρθρο μου για το πρώτο φιλικό δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ με την απόδοση της ομάδας.
παρ' όλα αυτά τι είδα και μου άρεσε εχθές? Μόλις διορθώσαμε τα κακώς κείμενα της αρχικής ενδεκάδας (στο 30') η ομάδα έδειξε αρετές και κάποια πράγματα που ζητάει ο προπονητής.
Θέλει οπωσδήποτε ένα αμυντικό χαφ, αλλά κατά την γνώμη μου δεν θέλει κεντρικό αμυντικό για βασικούρα. Το δίδυμο Αβραάμ και Μανωλάς είναι παραπάνω από μια χαρά. Αν αυτοί δεν συνθέτουν ένα δίδυμο γρήγορο στο να καλύπτουν τις μπαλιές πίσω από την άμυνα που είδαμε εχθές, σόρυ αλλά δεν μου έρχεται κάποιο άλλο δίδυμο στο μυαλό με μεγαλύτερες αρετές από το συγκεκριμένο, πάντα στον τομέα της ταχύτητας εννοώ.
Το ΥΣΤ όλα τα λεφτά, αλλά με πρόλαβες στο τσακ. χιχιχι

Εικόνα Sak attacks

Δία,

Με όλο το σεβασμό στην αντίθετη άποψη, θα ήθελα να κάνω μια-δυο επισημάνσεις.
1. Συμφωνώ και επαυξάνω πως η αμυντική μας λειτουργία για τα πρώτα 30 με 40 λεπτά ήταν απαράδεκτη. Σημειώνω μόνο πως η αμυντική αυτή λειτουργία έχει σαφώς να κάνει με την 11αδα που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο γήπεδο, τα χαρακτηριστικά των παικτών που την αποτελούσαν και την γενική ομοιογένεια που είχε ή δεν είχε αυτή . Ακόμη περισσότερο πρέπει να συνυπολογίζουμε το χρόνο που η ομάδα κάνει προπονήσεις και που έχει πέσει το βάρος στις προπονήσεις αυτές. Χτες είχαμε 18 Ιούλη και η πρώτη συγκέντρωση ήταν 9 μέρες πριν μόλις με το 80% των προπονήσεων να έχει να κάνει με την αντοχή και την ταχυδύναμη των παικτών, στην οποία δεν υστερήσαμε και τόσο απέναντι στα πάντα γυμνασμένα "γερμανά". Τα παραπάνω δεν αναιρούν πως κάποιοι παίκτες προφανώς και δεν κάνουν για την ομάδα, αλλά αυτό είναι ευχής έργον να το διαπιστώνεις σε κάποιο φιλικό και όχι στην πρεμιέρα του CHL.

2. Προσωπικά για μένα, με βάση τα όσα αναφέρεις αλλά και ακούω από φίλους σύγγαυρους, η χρονιά δεν αρχίζει ουσιαστικά στις 17 Αυγούστου. Ίσα ίσα που είναι καλό που η ομάδα θα έχει επίσημα ματς στα πόδια της πριν το CHL. Δεν είναι κριτήριο το ματς με την Καλλονή ή τα αμέσως επόμενα, αλλά θα χρησιμεύσουν σαν έξτρα προετοιμασία για το CHL. Επίσης, αν παρακολουθήσουμε ακόμη και τους πιο οργανωμένους συλλόγους της Ευρώπης, καμία ομάδα δεν έχει κλείσει όλα τα κενά της στις 19/07. Ακόμη η αγορά είναι ανοικτή και οι όποιες μετακινήσεις θα συνεχίζονται μέχρι και τα μεσάνυχτα της 31/08. Οι Άγγλοι δηλαδή που κάνουν τέλος Αυγούστου πάνω από το 50% των μεταγραφών τους είναι τίποτα "ποδοσφαιρικά απολίτιστοι τύποι";;

3. Η πίεση ψηλά δεν αποδίδει από τα πρώτα φιλικά. Θέλει ώρες δουλειάς στην τακτική και την απαραίτητη ομοιογένεια για να αποδώσει, είναι δε και ένας ρισκαδόρικος τρόπος ανάκτησης της μπάλας που πάντα θα αφήνει κάποιες καλές στιγμές για τον αντίπαλο. Αν η χτεσινή εικόνα εμφανιζόταν στο πρώτο 30λεπτο μας στο Μεστάγια με την Βαλένθια στο τελευταίο φιλικό ή στην πρεμιέρα με την Καλλονή τρώγαμε 10 αντεπιθέσεις με "οσμή γκολ", τότε ναι θα ήμουν ανήσυχος.

4. Τέλος, ξέρω ότι ανήκω σε μία μικρή μειοψηφία που τον παίκτη Μασάδο τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση, αν και αναγνωρίζω πως έκανε μία πολύ κακή χρονιά πέρσι. Επίσης, επειδή τον έχω δει σε πάνω από 5 ματς εκτός Ολυμπιακού, είμαι σίγουρος πως σαν αμυντικό χαφ (όχι μοναδικό αν και μπορεί με μικρής δυναμικότητας αντίπαλο) να βγάλει όλα τα στοιχεία που διαθέτει και που στο ποδόσφαιρο σήμερα είναι απαραίτητα. Και τρεξίματα έχει άπειρα και στην μπάλα πέφτει καλά καθυστερώντας την ανάπτυξη της άλλης ομάδας. Απλά απέχει καιρό από την θέση του. Στην Σεντ Ετιέν με τον Ματουιντί έκαναν ένα φοβερό δίδυμο αμυντικών - κεντρικών χαφ. Νομίζω πως δίπλα στον αμ χαφ που θα έρθει θα κάνει πολύ καλά ματς υψηλού επιπέδου και είναι κρίμα να μην τον δούμε επειδή "πρέπει" να παίζει ο Μανιάτης βρέχει - χιονίζει, ο οποίος σημειωτέον συνεχίζει τον αγωνιστικό κατήφορο ειδικά δημιουργικά.

Αυτά τα λίγα.. (χαχαχα λέμε τώρα).

Εικόνα ΔΙΑΣ

στα τρια πρωτα δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφωνια. Το μασαντο μοναδικο αμυντικο χαφ ουτε να το σκεφτομαι δε θελω. διπλα σε ενα υγιη σισοκο πχ όμως θα μπορουσε να ειναι σουπερ.
Παντως το δευτερο και το τριτο γκολ δεν πρεπει τρωγεται ουτε στα οικογενειακα διπλα.

Εικόνα red apple

Zeus δεν είναι τυχαίο που υπήρξες -και βαθειά μέσα μας, υπάρχεις ακόμη χιιχιιι- ο μέγιστος των Θεώνε και Ανθρώπονε

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Χαχαχα Χαχαχα Χαχαχα
Το Υ.Γ. όλα τα λεφτά.