Σαν σήμερα 4/2



Ιστορίας Ολυμπιακού συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
04/02/1940  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος  4-2  3' Μακρής, 17' Σταθογιάννης, 21' ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, 57' - 60' ΒΑΖΟΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 6/2/1940
 
04/02/1951  ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  10η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  1-2    22' - 83' ΜΠΕΜΠΗΣ, 84' Λεκατσάς
 
Μεγάλος πρωταγωνιστής  ο πιτσιρικάς, τότε, Θανάσης Μπέμπης.
 

 
04/02/1962  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  16η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  4-0  9' - 23' - 41' ΣΙΔΕΡΗΣ, 77' ΥΦΑΝΤΗΣ
με μεγάλους πρωταγωνιστές το Σιδέρη (χατ τρικ), τον Υφαντή, αλλά και τον Κτενά, που αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ και έβγαλε μάτια.
 





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ και η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ είναι γεμάτη αποδείξεις γι αυτό. Δείτε τα ποσά που διέθεταν οι οπαδοί μας για να φτιάξει ο ΘΡΥΛΟΣ Γήπεδο. Δεν τα ζητάγαμε ούτε από Υπουργούς ούτε από Νομάρχες ούτε από Δημάρχους. ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ Μελισσανίδη και Αλαφούζο "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" της πλάκας!

 
04/02/1968  ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-2   16' ΣΙΔΕΡΗΣ, 38' ΜΠΟΤΙΝΟΣ, 75' Φελεκίδης

 
ο Ολυμπιακός που έχει το Θανάση Κίνλεϋ ''Σούλη'' στον πάγκο, παίρνει πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Κατερίνη επί του Πιερικού, με πρωταγωνιστές τους Σιδέρη, Μποτίνο, Γιούτσο.
 


 




 
 
04/02/1973  ΤΡΙΚΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-2   65' - 87' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
 
με δύο γκολάρες του Υβ και μία εχθρική διαιτησία των κομάντο Δέδε-Ασλανίδη, ο Ολυμπιακός του Γουλανδρή κερδίζει 2-0 μέσα στα Τρίκαλα την ομώνυμη ομάδα. Γουλανδρής και Λάκης Πετρόπουλος αποθεώνονται από τους χιλιάδες γαύρους εκδρομείς.
 

 




 
04/02/1979  ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  18η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-2   15' ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ, 37' Κρητικός, 50' ΠΕΡΟΝΕ
 
με πρωταγωνιστή τον Περόνε, ο Ολυμπιακός του Τόζα Βεσελίνοβιτς παίρνει μεγάλη νίκη μέσα στη Λάρισα με σκορ 2-1.
 





Την ίδια μέρα ΦΑΠΑ στον παναθηναικούλη στο μπάσκετ με 72-61

 

 
 
04/02/1981  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προκριματική Φάση 16, 2ος Αγώνας  Κύπελλο   Ελλάδος  0-2  (Στην παράταση - κανονική διάρκεια 0-0) 94' ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ, 119' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ο Ολυμπιακός κερδίζει με 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και προκρίνεται στους ''8'' του Κυπέλλου. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί ο Θρύλος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αναστόπουλο, που κέρδισε το πέναλτυ που εκτέλεσε ο Κουσουλάκης στο 0-1, αλλά έκανε και το 0-2, πήρε μία δύσκολη πρόκριση, κόντρα σε ένα γελοίο διαιτητή. Οι γαύροι και η Θύρα 7, που βρισκόταν τότε στα σπάργανα, γέμισαν με πορτοκάλια, μήλα και λοιπά εσπεριδοειδή τον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενοι για τη βαρδινογιαννική διαιτησία που κατάπινε πέναλτυ κι αποβολές υπέρ μας, ενώ πριν και μετά το τέλος του ματς, ανοικοδομήθηκε πλήρως η περιοχή της Νέας Σμύρνης από αγανακτισμένους Ολυμπιακούς.
 



 
04/02/1987  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  Προκριματική Φάση 32, 2ος Αγώνας  Κύπελλο  Ελλάδος  3-0  14' ΑΛΕΞΙΟΥ, 58' - 65' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ο Θρύλος με πρωταγωνιστή τον Αναστόπουλο, που έβαλε 2 γκολ, αλλά και τον Μπονόβα που όργωνε στο κέντρο, κερδίζει εύκολα με 3-0 τον Αχαρναϊκό στο ΟΑΚΑ και προκρίνεται στους ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο τέλος του αγώνα ΑΚΟΜΑ και ο  Αχαρναικός υποστήριξε ότι αδικήθηκε απο τη διαιτησία! Ότι κάνουν δηλαδή  ο παναθηναικούλης, ο παοκούλης και η κούλα. ΙΔΙΑ ΜΕΓΕΔΕΘΗ!
 


 
 
04/02/1990  ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  19η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   0-3  16' ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, 18' ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ, 63' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ
 




 
 
04/02/1996  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  19η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-1   18' - 38' ΙΒΙΤΣ, 43' Τζούλης, 55' ΓΙΟΥΣΚΟΒΙΑΚ
 
ο Θρύλος κερδίζει με 3-1 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη. Πρωταγωνιστές οι Ίβιτς-Γιουσκόβιακ, το πάρτυ των οποίων πήγαν να δουν από κοντά 20.000 γαύροι.
 
 



 
Την ίδια μέρα, ο παναθηναικούλης θα έρθει ισόπαλος 1-1 με τη Skoda Ξανθη. Αυτή τη φορά θα θεωρήσουν υπέυθυνο τον Κύρο Βασσάρα. Λίγο αργότερα θα τον βραβεύσουν στο Δημοτικό Γήπεδο της λεωφόρου ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΩΣΗ από τα βαζελάκια.
 
 
 
4/02/2001, ο Ολυμπιακός κερδίζει με 79-64 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, σε μία πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας των Ζούρου-Ράτζα-Ρίβερς. Την ίδια μέρα, ο Πανιώνιος κερδίζει με 0-1 μέσα στη Λεωφόρο τον ΠΑΟ, αφού η ερυθροποιητίνη της προηγούμενης περιόδου, της ''ομαδάρας του ΚυρΠάστα'', αρχίζει να εξαφανίζεται από τον οργανισμό των ποδοσφαιρστών. Τότε βγήκε και το σύνθημα ''Ζίζι Ρόμπερτς οε οε οε''.
 
 
4/02/2003, μαθαίνουμε πως ο Ελευθερόπουλος θα πρέπει να μείνει 3 μήνες έξω εξ αιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στο χέρι, με αποτέλεσμα να χάσει και το πάρτυ του Μαϊου στη Ριζούπολη με τα βαζέλια. Την ίδια ώρα μαθαίνουμε πως ο Σωκράτης Κόκκαλης αναδεικνύεται τρίτος καλύτερος Έλληνας επιχειρηματίας συνολικά. Είναι που ''δεν τον ξέρει κανένας έξω από την Ελλάδα'', όπως μας έλεγε ο κύριος Ριβάλντο. 
 
04/02/2007  ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  20η Αγωνιστική  Superleague  3-3   29' ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ (Αυτ.), 45' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, 45' ΡΙΒΑΛΝΤΟ, 47' ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Αυτ.), 63' ΖΟΥΛΙΟ ΣΕΖΑΡ, 70' Καμπάνταης
 
ο Θρύλος θα αναδειχθεί ισόπαλος με 3-3 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ του Φερέρ. Τα αεκάκια σκούζουν για τα πέναλτυ που δεν τους έδωσε ο Μπριάκος στο ματς. Έχουν δίκιο για δύο περιπτώσεις, αλλά δεν μας λένε πως ο Θρύλος έπαιζε ΑΔΙΚΑ με παίκτη λιγότερο για 40 λεπτά, εξ αιτίας μίας παράλογης δεύτερης κίτρινης στο Ζεβλάκοφ. Μια περίεργη σύμπτωση. Ο "παραγκίσιος" Μπριάκος, σφύριξε τρία ματς Ολυμπιακού - κούλας. ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ απέβαλε παίχτη του ΘΡΥΛΟΥ. Τυχαίο...  Το ''κλου'' της βραδυάς, ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ τότε στον Sport FM Γιώργος Κοσμάς, που με τη λήξη του αγώνα βγήκε στον αέρα και μέσα στο παραλήρημά του έκανε λόγο για 4 πέναλτυ που δεν δώθηκαν στην ΑΕΚ, καταλήγοντας στο ''έτσι βγαίνουν οι πρωταθλητές στην παράγκα''. Ακόμη βέβαια να μας πει γιατί τον έστειλαν 2 φορές στο νοσοκομείο μέλη της Original...
 
 
 
04/02/2009  ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προημιτελική Φάση, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδος  1-0   27' Κονσεϊσάο
 
στο πρώτο ματς για τους ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Θρύλος χάνει στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 1-0, με γκολ του Κονσεϊσάο. Χάρηκε η μισή αντιολυμπιακή Ελλάδα, αφού το ''πώς γίνεται ρε παιδιά να μην χάνει ποτέ ο Ολυμπιακός;'' και τα κρυφογελάκια αντικειμενικών και αντιολυμπιακών πήγαν περίπατο για την ομάδα του Βαλβέρδε. Μισός ο Ολυμπιακός, άντεξε στις βλαχομαγκιές των Παοκτζήδων και πήρε την πρόκριση στον επαναληπτικό. Τα εξηγούν ωραία και ο Τάκης με τον Άκη, μετά το ματς, για το τι περίμενε τα παοκάκια στη ρεβάνς.
 
 
 
04/02/2013, ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα κερδίζει πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ με 72-67 τον ΠΑΟ του Πεδουλάκη στο ΣΕΦ, για την κανονική περίοδο της Α1. Το σημαντικότερο βέβαια ήταν η υποδοχή των Αγγελόπουλων στον κύριο Δημήτριο Γιαννακόπουλο, που τον καλωσόρισαν και του έδωσαν στο χέρι. Η ανταμοιβή τους γι'αυτό; Ντου του κυρίου Δημητρίου μετά το ματς στα αποδυτήρια των διαιτητών και η περίφημη ατάκα ''την αλητεία την έχω εφεύρει εγώ''. Αποδέκτες οι Πηλοϊδης, Κορομηλάς, Τανατζής, αλλά τα άκουσε μόνο ο Πηλοϊδης, ο οποίος ''περιέργως'' εξαιρείται από τις κληρώσεις των διαιτητών πριν τα ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟ.
 
 

 
04/02/2015  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   20η Αγωνιστική  Superleague  30' Αφελάι, 73' Μήτρογλου - 82' Μαρσελίνιο
 
 
 
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγκιερι, Μανιάτης (78' Κασάμι), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (69' Ντοσεβί), Μήτρογλου, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες (69' Φορτούνης), Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Σαντάνα.
 
Ατρόμητος Αθηνών (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοβ, Κούρος, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (63' Μαρσελίνιο), Παπάζογλου (77' Ναπολεόνι), Νάστος (42' Κιβρακίδης), Μπάλλας, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης.
 
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Την ίδια μέρα, οι πολυλογάδες του βορρά, άρπαξαν ένα ακόμα ΤΡΙΜΠΑΛΟ, αυτή τη φορά από τον σχεδόν υποβιβασμένο και χωρίς ρόστερ ΟΦΗ. Μετά τους περίμεναν στην τουμπίτσα οι οπαδοί τους, για να τους «αποθεώσουν». Ολοι αντιλαμβανόμαστε τις «ομορφιές» που δεν υιοθετούμε, αλλά δε θα σκάσουμε κιόλας…. Ρε καρντάσια θα σας περάσει και ο παναθηναικούλης ρε! Ο Λαγός κι ο (Κουφο)Ντίνας!


 

Σχόλια

Εικόνα red apple

Κάθε φωτογραφία, κάθε αράδα και ένας λυγμός περηφάνειας

Εικόνα μαουνιέρης

Στις συνεισφορές της Αθλητικής Ηχούς βλέπουμε τα ονόματα των Λευτέρη Γενεράλη, Γιάννη Ζαδέ, Βαγγέλη Φουντουκίδη, Βασίλη Χατζηγιάννη.

Εικόνα apostolos gaganis

Η συγχρονη τεχνολογια στοχευει, ως γνωστον, κυριως στο ΓΡΗΓΟΡΑ, στο ΤΩΡΑ, και ερευνητικα στο ΑΥΡΙΟ. Γι΄αυτο και οσοι ασχολουνται με θεματα ειτε του απωτερου ειτε του αμεσου αγωνιστικου ΧΘΕΣ, οπως π.χ. ο Διας σε τουτη την ενοτητα, εινια αξιοι συγχαρητηριων. Πρωτα - πρωτα γιατι χρειαζεται κοπο το << σκαλισμα >> του παρελθοντος, εστω κι αν ειναι τοσο πλουσιο, οσο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Υστερα, γιατι τα γεγονοτα που ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ εδικα πριν απο ΠΟΛΥ καιρο, δεν ειναι απ΄τα λεγομενα << πιασαρικα >>, ιδιως για πολλα νεα παιδια που δεν ταχουν ζησει και που αποτελουν τον βασικο κορμο των χρηστων των Η/Υ. Αρα εκεινος που ασχολειται μαζι τους βρισκεται, απο την αποψη της << επαρατης >> δημοφιλιας των θεματων, σε καπως μειονεκτικοτερη θεση ( αυτο βεβαια βαζω στοιχημα, πως δεν πολυαπασχολει τον Δια, αφου απ΄ ο,τι εχω καταλαβει μιλαμε για αγνο γαυρο, οπως ολοι εξαλλου εδω μεσα...). Και τελευταιο χαντικαπ, αλλα οχι εσχατο και απεναντιας ιδιαιτερα σημαντικο οσον αφορα κατ΄εξοχην την ηλεκτρονικη αθλητικη ειδησεογραφια, ειναι η ΜΕΡΙΚΗ Ή ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ/ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ απο τις παλιες στιγμες της ομαδας.

Ποιος εχει δει λ.χ. τον Μπεμπη, τον Μουρατη, τον Ρωσιδη, τον Δαριβα, τον Θεοδωριδη, τον Υφαντη, τον Κοτριδη, τον Ιωαννου, ακομα και τον Σιδερη, τον Γιουτσο, τον Μποτινο, τον Υβ, τον Ρομαιν, τον, τον... απο τους νεοτερους; Κανεις. Και - δυστυχως - δεν υπαρχει ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ... Ηχητικα ντοκουμεντα φανταζομαι οτι υπαρχουν περισσοτερα, δεν ξερω ομως αν ειναι τεχνικα εφικτο να ενταχθουν στην υλη του RATM. Kανω μια σκεψη...

Κι αν καποιοι μου πουνε: << Και τι μας νοιαζει ρε φιλε τι εκανε ο ΘΡΥΛΟΣ πριν απο 50 χρονια; Εγω θελω ΣΗΜΕΡΑ να πεταει η ομαδα, ειμαι ευχαριστημενος απ΄αυτη, σαρωνουμε τους τιτλους, ξεκωλιαζουμε το βαζελο, δε θελω μαθηματα ιστοριας και τα τοιαυτα...>>, θα του ΄πω: Και μενα αγορι μου, οχι μονο μου γουσταρουνε ολ΄ αυτα που λες, αλλα πεθαινω κιολας! Το να ξερεις ομως, εκτος απ΄τον κορμο και τα φυλλα αυτου του υπεροχου δεντρου, ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΝΤΡΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤ΄ΟΛΟΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Γ-Ν-Ω-Σ-Η, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-Ο-Σ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙ Ο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ, Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ, ΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ...

Καλα κανετε λοιπον και βαζετε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ τετοιες αναρτησεις. Συνεχιστε ετσι! Αυτη ειναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ. ΟΧΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ Ή - ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Ή ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ << ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΩΝ >>, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΝΙΞΕΙ, ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΗΣ... Το << μανικι >> ειναι να αναλυεις, να αποκαλυπτεις, να ξεμπροστιαζεις, ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ και να << σκαβεις >> για να βρεις την ΑΛΗΘΕΙΑ. Γιατι εκει μονο τη βρισκεις για τα καλα την πουτανα! ΣΤΟ ΒΥΘΟ....

Εικόνα savvas gridlock

Κάνουμε προσπάθεια για τα οπτικά/ηχητικά ντοκουμέντα που λες, Απόστολε. Δεν είναι εύκολο, αλλά με κόπο και δουλειά πιστεύω ότι θα την βρούμε την άκρη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σήμερα έχουν γενέθλια οι μεγάλοι Προτάσωφ και Ζιοβάννι. Μαζί με την αφεντιά μου!

Εικόνα red apple

Πολυχρονεμένε ποιητά ουρανέ και στεριάς, να σε χαίρεσαι, να σε χαίρονται. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ με δύναμη

Εικόνα savvas gridlock

Xρόνια πολλά Θωμά, πολύχρονος φίλε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να 'σαι καλά Σάββα. Υγεία και Ολυμπιακό σε όλους σας.

Εικόνα μαουνιέρης

Χρόνια πολλά και καλά και στους τρεις Θρύλους

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο ένας εκ των τριών, ο αμφισβητούμενος Θρύλος, σε ευχαριστεί...