Μπορεί η ΣΤΕΡΗΣΗ να “οδηγήσει” σε υστερία;



Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο βασικά ερωτήματα της σύγχρονης ψυχολογίας.
Ερωτήματα που απασχολούν την ψυχαναλυτική σχολή που θεμελίωσε ο Σιγμούνδος Φρουδ, ο οποίος όμως ατύχησε να ΜΗΝ έχει προς μελέτη άτομα που ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, αφού ως γνωστό μας άφησε το 1939. Φαινόμενα που θα κέντριζαν το ενδιαφέρον του, άρχισαν να εμφανίζονται ήδη από το 1925, αλλά σε μεγάλη πυκνότητα έγιναν αισθητά τη δεκαετία του 1950, για να φτάσουμε στη σημερινή ΕΚΡΗΞΗ που χρονολογείται περίπου από τα μέσα της δεκαετίας του 90.

-          Μπορεί η ΣΤΕΡΗΣΗ να “οδηγήσει” σε υστερία;
-          Είναι δόκιμος ο όρος “Πεοπενία”;

Για την απάντηση των κρίσιμων ερωτημάτων ζητήσαμε τη γνώμη του διακεκριμένου Διδάκτορα Ψυχολογίας, Κου Σωκράτη Μαρινάκη, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Καραισκάκη, στον Τομέα της «Νοσηρής  Αυτοάνοσης Βαζελολαγνείας».

Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί για το 2014 ανάμεσα στους 16 καλύτερους ευρωπαίους ψυχολόγους, πριν αναχωρήσει για ένα σημαντικό συνέδριο στο Μάντσεστερ, όπου θα εισηγηθεί το θέμα «ο ΘΡΥΛΟΣ σαν αποκλειστικός παράγοντας πρόκλησης βαζελολάγνας υστερίας», μας απάντησε χρησιμοποιώντας τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα , αλλά και ένα δυστυχώς ΑΝΙΑΤΟ περιστατικό.

Παράδειγμα 1ο

«ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ».

Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει επί του προκαλούντος τη βαζελολαγνεία κολοσωματείου (για όσους δεν καταλαβαίνουν τους επιστημονικούς όρους, θα ακολουθήσει επόμενο κείμενο με ερμηνεία…) με σκορ 2-1. Χθες το κολοσωματείο επικράτησε με το ίδιο σκορ. Είναι δυνατό να είναι κάποιος ΑΠΟΛΥΤΑ κυρίαρχος εβρισκόμενος 8 βαθμούς χαμηλότερα από τον υποτιθέμενο κυριαρχούμενο? Την απάντηση καλείται να δώσει ο εισπράκτωρ διοδίων πρώην εργολάβος – νταβατζής κατά τον βαζελολάγνο κουρασμένο πρώην πρωθυπουργό.
 
Παράδειγμα 2ο

«ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΗΣΕ».

Αναφέρεται στις χτεσινές δύο από τις σπάνιες στιγμές πρόκλησης χαροποιών ερεθισμάτων, οι οποίες λανθασμένα θεωρούνται «γλέντι», διότι ουσιαστικά επιδεινώνουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει από διαχρονικές πράξεις του πραγματικού ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ, ασκούντος δυναστική καταναγκαστική και αρκετές φορές εξευτελιστική συμπεριφορά, ΘΡΥΛΟΥ. «Γιορτή στη Λαγοφλώρο», δεν νοείται όταν ασελγείς επί πτώματος, ειδικά όταν η θανάτωση έχει προέλθει από τον συνεχώς καλυπτόμενο Κατσουράνη.
 
Παράδειγμα 3ο

«ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΘΕΟΙ».

Αναφέρεται στους  ίδιους που την προηγούμενη ημέρα ομολογούσαν «ΕΙΜΑΣΤΕ SOFT (core)”. Το Hard (core), θα λάβει χώρα σε λίγες μέρες στο Λιμάνι.

 
Παράδειγμα 4ο – Το Ανίατο
«Ήταν ο τελικός ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος». Ρήση του Τράκεως, υπό την επήρεια ρακοκακομελων. Στο ίδιο νησί είχε χρήσει τον ΑΓΟΡ δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. Ο σχιζοειδής διχασμός είναι εξόφθαλμος. Δεν επιδέχεται θεραπείας. Η βάσανος θα συνεχιστεί για τα επόμενα πολλά έτη.
 
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Προς το παρών αφήστε τις συζύγους σας να εφαρμόσουν τη συνιστώμενη θεραπευτική αγωγή…..

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

2 Μαρτίου, σύγγαυροι! 2 Μαρτίου...
Αλλά και 9 Μαρτίου, σύγγαυροι! 9 Μαρτίου...

Τί να ασχολούμεθα από τώρα με τους υποσπαδίες; Ο Απόστολος μπορεί να λύσει τις όποιες ορολογικές απορίες του οποιουδήποτε... Αλλά και το google... με εικόνες...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χαχαχαχαχαχαχα!!! Επικό!!! Πολύ μ' αρέσει αυτό το site!!!

Εικόνα red apple

Μόνο 50;

Till the end of time, πες καλύτερα!

αχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
(αλήθεια, η HAVOUZADAY της οδού Δαβάκη, πώς είχε παρουσιάσει την τεσσάρα στον Ζμπάουγκ; Τους Γλέντησε, πάντως, αποκλείεται να έγραψε, όπως ήταν και το σωστότατο...)

Εικόνα Count Cagliostro

χαχαχαχαχα!!! Επική αποδελτίωση!

Εικόνα savvas gridlock

Έχει εκφραστεί ο αγνός λαός του Θρύλου, ο βασανιζμένος, ο διπσαζμένος, με πανί στο Καραϊσκάκη για τους μύχιους πόθουνς κάθε βάζελου.

ΒΑΖΕΛΕΣ ΚΙΝΑΙΔΟΙ-ΕΥΡΥΠΡΩΚΤΟΙ-ΠΕΟΕΠΑΙΤΕΣ