Θέμης Μουστακλής – Το λιοντάρι του ΘΡΥΛΟΥ



Αφορμή  για το σημερινό αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Θέμη Μουστακλή, ένα από τα καλύτερα παιδιά που φόρεσαν ποτέ τη ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ, στάθηκε το γεγονός ότι σαν σήμερα 10/02/1955 είχε χαρίσει τη νίκη στο ΘΡΥΛΟ με δικό του γκολ, στον αγώνα  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ για την  9η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Πειραιώς  (1-0).
 
Ο Θέμης Μουστακλής  γεννήθηκε στον Βόλο το 1934. Έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1953 έως το 1958 ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε νομική από όπου πήρε και πτυχίο. Ήταν διεθνής 1 φορά. Πέθανε τον Αύγουστο του 1958.
 
Οι τίτλοι του με τη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό μας ήταν:
  •     πρωταθλήματα Ελλάδος : 1954, 1955, 1956, 1957 και 1958
  •      κύπελλα Ελλάδος : 1954, 1957 και 1958
  •     πρωταθλήματα Πειραιά: 1954, 1955, 1956, 1957 και 1958
  •     1ος σκόρερ πρωτάθλημα Ελλάδος: 1955 (18 γκολ)
Αφιέρωμα στο ΠΑΙΧΤΑΡΑ του ΘΡΥΛΟΥ έχει κάνει και  το Olympiacos24
 
 
Σήμερα θα προσπαθήσουμε να βιώσουμε μέσα από δημοσιεύματα της εποχής, τις τελευταίες μέρες του Θέμαρου, στον οποίο  η μοίρα δεν ήταν καθόλου «αβέρτη» .
 
Στις 26 Μαίου 1958, η είδηση της ασθένειας του Θέμη συγκλονίζει. Εισήχθη ξαφνικά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο «με οξύτατης μορφής αναιμία». Ο Θέμαρος αισθανόταν ατονία  και «κομάρες» επί 6 μήνες, αλλά παρόλα αυτά φορούσε την ερυθρόλευκη και αγωνιζόταν ΑΡΡΩΣΤΟΣ, όπως αποδείχτηκε. Φυσικά η πτώση της απόδοσής του , οφειλόταν στην ασθένειά του. Τους αγώνες, τους τελείωνε χάρη στη «λιονταρίσια ψυχή του» όπως διαβάζουμε. Ας αφήσουμε όμως τα λόγια και ας παρακολουθήσουμε τις τελευταίες στιγμές του, από εφημερίδες και φωτογραφίες των τραγικών εκείνων ημερών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ.
 
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ : ΠΑΡΩΝ!

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ, ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΒΤΑΘΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Εικόνα μαουνιέρης

Παιδάκι ήμουν, προτού πάω στο σχολείο, πριν το 1964, και άκουγα τους δικούς μου να μιλούν για τον Θέμη Μουστακλή. Δεν μπορούσα να καταλάβω τί σήμαινε "πέθανε". Πώς γινότα, δηλαδή, να παεθάνει ένας ήρωας; Αθάνατη η μνήμη του. Απόδειξη; ΜA TON ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αιώνιος ο Θέμης Μουστακλής. Ποτέ μου δε διάβασα ξανά κάτι για αυτόν τον γίγαντα από τους δημοσιογράφους.

Εικόνα savvas gridlock

Θέμη, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα...

Εικόνα nmavronas

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!