Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟ 1955



Είχαμε δει το πρώτο μέρος για το ποιος ήθελε Εθνική Κατηγορία τη δεκαετία του '50, να παίζουν δηλαδή όλοι με όλους μέσα-έξω στο πρωτάθλημα, όπως γίνεται από το 1959. Σήμερα θα δούμε το ποιος δεν ήθελε.
 
Στο επίσημο έντυπο του ΠΑΟ, την εφημερίδα ''Παναθηναϊκός, τον Ιούνιο του 1955, δημοσιεύτηκε μία έρευνα για τα πλεονεκτήματα της καθιέρωσης Εθνικής Κατηγορίας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όπως βλέπουμε, τα περισσότερα στοιχεία είναι υποθετικά και βασίζονται σε εικασίες, κάτι που παραδέχεται και ο συντάκτης του άρθρου. Η έρευνα δεν καταλήγει σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να καθιερωθεί Εθνική Κατηγορία και ο αρθρογράφος επιφυλάσσεται να το πράξει σε άλλο κείμενο στο μέλλον. Έτσι, στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας ''Παναςθηναϊκός'' δίνει συνέντευξη ο τότε Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΑ και επί σειρά ετών παράγοντας του ποδοσφαίρου, της διαιτησίας και ιστορικό μέλος του ΠΑΟ, Πλάτωνας Αναστασόπουλος. Είναι αυτός που όπως έχουμε δει, είχε πει την ιστορική ατάκα στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟ το 1961 ''όταν επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΟ είναι ο ένδοξος Ολυμπιονίκης διάδοχος Κωνσταντίνος, απαγορεύεται οι αθλητές μας να εγκαταλείπουν τον αγώνα''. Ας δούμε την άποψή του για το θεσμό της Εθνικής Κατηγορίας.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ξαναρωτάμε λοιπόν.
 
ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '50;

Σχόλια

Εικόνα el trick

Προφανώς
ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙΣ τους γκεμπελισμούς ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.
Της πλάκας το πρωτάθλημα Πειραιά γιαυτό ο Ολυμπιακός συνέχεια έπαιρνε το πρωτάθλημα Ελλαδος. Το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο ΘΡΥΛΟΣ ήθελε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο ποα όχι το ΚΡΥΒΑΝΕ.
ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ

Εικόνα Vatos Locos

Εισαι Γκεμπελς
Βαζεις τα αποκομματα και καταληγεις στο συμπερασμα που ονειρευεσαι βαζεις και ενα τιτλο φοβερο και τρομερο και ονειρευεσαι οτι κατατροπωνεις βαζελους
οτι ναναι δηλ

ο τυπος δινει συνεντευξη ως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΑ παρα σαν επισημος Παναθηναικος ΑΟ και ψαχνει τι συμφερει τα αθηναικα σωματεια

το συμπερασμα που βγαινει απο αυτο και απο το part1 που εβαλες περα απο οτι το πρωταθλημα Πειραια ηταν της πλακας και το παραδεχεται ο ιδιος ο Ολυμπιακος
ειναι οτι οι Αθηναικες ομαδες επειδη ηταν δυνατο το δικο τους πρωταθλημα και ειχαν εισπραξεις σκεφτοταν αν τους συνεφερε οικονομικα μια Εθνικη κατηγορια με περισσοτερες επαρχιακες κλπ μεσα
λεει κιολας ας περιμενουμε 2-3 χρονια και βλεπουμε

Εικόνα stelios

''το συμπερασμα που βγαινει απο αυτο και απο το part1 που εβαλες περα απο οτι το πρωταθλημα Πειραια ηταν της πλακας και το παραδεχεται ο ιδιος ο Ολυμπιακος
ειναι οτι οι Αθηναικες ομαδες επειδη ηταν δυνατο το δικο τους πρωταθλημα και ειχαν εισπραξεις σκεφτοταν αν τους συνεφερε οικονομικα μια Εθνικη κατηγορια με περισσοτερες επαρχιακες κλπ μεσα
λεει κιολας ας περιμενουμε 2-3 χρονια και βλεπουμε'' Τωρα ποιος ειναι ο Γκεμπελισκος? Τι με νοιαζει εμενα ρε φιλε αν κονομαγες στν αθηνα?

Εικόνα savvas gridlock

Πρώτον, περί Γκέμπελς δεν θα μιλάς εδώ μέσα. Άλλος είχε σχέσεις και τον έφερνε στην Ελλάδα και έβγαινε και φωτογραφίες καμαρωτός καμαρωτός με το Χίτλερ. Ο πρόεδρός σου, ο Κοτζιάς. Γκέμπελς και ΠΑΟ πάνε πακέτο.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140203/o-pao-o-kotzias-kai-o...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140102/kotzias-pao-kai-xitler

Δεύτερον, ο Πλάτων Αναστασόπουλος δεν έχασε την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΟ την περίοδο που ήταν Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΑ. Ούτε μέσα στη Χούντα την έχασε αυτήν την ιδιότητα για την ακρίβεια. Ίσα ίσα που με την στήριξη του ΠΑΟ έφτασε σε αυτήν τη θέση της Ενώσεως. Γι'αυτό και το επίσημο τεύχος του ΠΑΟ απευθύνθηκε σε αυτόν για συνέντευξη. Ήταν μέλος και οπαδός του ΠΑΟ, άρα προσφερόταν για κουβέντα με άλλους βάζελους.

Τρίτον, όταν ο Ολυμπιακός ζητάει επισήμως Εθνική Κατηγορία και η ομαδούλα σου το αρνείται, το παραμύθι ''παίρνατε πρωταθλήματα Πειραιώς στο χαβαλέ, ενώ εμείς ματώναμε για να προκριθούμε από το πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ'', πάει περίπατο. Αν ματώνατε και χαλιόσασταν, ας δεχόσασταν την πρόταση του Ολυμπιακού από το 1954. Το ''δεν μας συμφέρει η Εθνική Κατηγορία, κονομάμε ήδη αρκετά από τν ΕΠΣΑ'' με το ''μην μας κουνιέστε γαύροι, της πλάκας τίτλους παίρνετε, όταν παίζουμε όλοι με όλους φαίνεται η αλήθεια'' παίζουν μπουνιές μεταξύ τους.

Τέταρτον, περίμενε τα επόμενα parts, γιατί η ομαδούλα σου στύλωνε τα πόδια σε Ενική Κατηγορία πολλά χρόνια πριν το 1955.

Εικόνα yiage

Καιροσκοποι απο γεννησιμιου τους και με πλοκαμια παντα απλωμενα σε ολες τις κυβερνησεις.Σαν τις κατσαριδες επιβιωσαν σε ολες τις δυσκολες περιοδους και παντα αποκομιζαν οφελη και εξυπηρετησεις.

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ...?