Σαν Σήμερα 27/2



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
27/2/1949 Στο κατάμεστο γήπεδο της Ελευσίνας, ο Ολυμπιακός παίρνει δύσκολη νίκη επί της Ελευσίνας, με πρωταγωνιστές τους Βασιλειάδη-Μαλαμόπουλο.
 

 
27/2/1955 Στο γεμάτο γήπεδο Νέας Ιωνίας του Βόλου, ο Θρύλος κερδίζει τον τοπικό Ολυμπιακό με πολύ καλή εμφάνιση των Κοκκινάκη-''Σούλη'' Κίνλεϋ-Ιωαννου, στον δρόμο για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα της ομαδάρας του '50.





 
27/2/1966 Του Μπούκοβι η ομαδάρα παίρνει μια πολύ δύσκολη νίκη, μπροστά σε 28.000 γαύρους, στον δρόμο για το πρώτο πρωτάθλημα στην Α' Εθνική, έπειτα από 6 στείρα μαντζεβελακικά ''βαλιτσοφορικά'' χρόνια. Το ματς ήταν νευρικό, έγιναν πολλά επεισόδια μεταξύ των παικτών, με την ''αντικειμενική'' Ηχώ να σκούζει πως αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού έπρεπε να αποβληθούν όταν χτύπησαν παίκτες των Τρικάλων, αλλά τους προστάτευσε ο διαιτητής. Ο Σιδέρης έλυσε τα μάγια και ήρθε η νίκη στο 79'.
 




 
 
27/2/1972 Ο Ολυμπιακός του Άλαν Άσμαν χάνει στο 89' μία πολύ μεγάλη νίκη στο Χαριλάου επί του ισχυρού και πολύ ποιοτικού τεχνικά Άρη, από τον Παπαϊωάννου. Ο Γουλανδρής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο γήπεδο λόγω κακοκαιρίας, ενώ οι οπαδοί του Άρη φέρθηκαν καλά στους εκδρομείς γαύρους, κατεβάζοντας κι ένα προκλητικό πανό τους την ώρα του αγώνα. Καλύτερος παίκτης του Θρύλου ο Παμπουλής, από κοντά οι Γιούτσος-Δεληκάρης.
 






 
27/2/1983 Ο Ολυμπιακός του Γκόρσκι παίρνει πολύ σημαντική νίκη στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές τους Αναστόπουλο-Μητρόπουλο, στον δρόμο για το τέταρτο σερί πρωτάθλημα στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ρεκόρ εισιτηρίων και εισπράξεων στο γήπεδο της Πάτρας, κάτι πολύ λογικό, αφού εμφανίστηκε ο Θρύλος με τους γαύρους στην κερκίδα.
 


 



 
27/2/1999 Ιστορική νίκη με ανατροπή σκορ μέσα στο Ηράκλειο κόντρα στο βαζελοπαράρτημα των Βαρδινογιάννηδων, 4 μέρες πριν το πρώτο ματς στο Τορίνο με τη Γιουβέντους για τους ''8'' του Τσάμπιονς Λιγκ. Mεγάλη εκδρομή 1.500 γαύρων στο ''Γεντί Κουλέ'' αν και το ματς έγινε το Σάββατο που πολλοί δούλευαν, αλλά και κακή εμφάνιση του Θρύλου του Μπάγεβιτς. Στο 71' ο ΟΦΗ προηγήθηκε με ΑΚΥΡΟ γκολ του Μαρινάκη που έκανε χέρι στο κοντρόλ, αλλά ισοφαρίσαμε γρήγορα και με εξαιρετικό πλασέ του Καραπιάλη στο 90' πήραμε μία τεράστια νίκη στον δρόμο για το νταμπλ του 1999, στην πιο επιτυχημένη ίσως σεζόν της ιστορίας μας ως τώρα. Φυσικά ο Γκέραρντ έσκουζε στη συνέντευξη Τύπου.
 

 
27/2/2000  Mεγάλη νίκη με πρωταγωνιστή το Λάμπρο Χούτο, τη νέα μεγάλη μεταγραφή τότε του Σωκράτη από τη Ρόμα. Ο Μπιγκόν δοκίμαζε δίδυμο Χούτου-Ζάχοβιτς λόγω της απουσίας Τζιοβάνι και ''του έβγαινε'' μια χαρά στα εύκολα ματς στο ΟΑΚΑ.
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ 28/2

 
 
27/2/2003 Τεράστια νίκη του Θρύλου μέσα στη Λιουμπλιάνα με 74-72 στην πρεμιέρα του Τop 16 της Ευρωλίγκας, όσο κι αν μας πονάει ακόμη η ακατανόητη ήττα στο δεύτερο γύρο στον Κορυδαλλό από την Μπαρτσελόνα της Μποντι-ΡΟΜΠΑΣ, που μας στέρησε το final 4. Με μεγάλη εμφάνιση και δύο εύστοχες βολές του Τόμιτς στο τέλος, έπειτα από φάουλ του Γιούρακ, ο Θρύλος απέδρασε με το διπλό και μπήκε με το δεξί στον δρόμο για το final 4, που ποτέ δεν καταλάβαμε πώς χάθηκε...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 28/2
 
27/2/2004 Ο Ολυμπιακός του Σάκοτα κερδίζει στον ημιτελικό του final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ στη Λαμία το Περιστέρι του Πεδουλάκη με 69-67, με δύο εύστοχες βολές του Λιαδέλη στο τέλος. Ο τελικός με τον ψευδοκράτορα της φάπας Αρούλη ήταν μία από τις μεγαλύτερες σφαγές και αλλοιώσεις αποτελέσματος-τροπαίου στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας. Πλην του Λιαδέλη, διακρίθηκαν οι Γιούρακ και Τόμιτς. Στη συνέντευξη Τύπου ο Άρτζι έσκουζε για τα κριτήρια της διαιτησίας, κάτι που έκανε συχνά στην καριέρα του, στις διάφορες ομάδες που προπόνησε. Τα τελευταία 2 χρόνια στον ΠΑΟ μας λέει πως δεν μιλάει για διαιτησία. Γιατί άραγε; Το Περιστέρι έβγαλε και μία ανακοίνωση που επαναπροσδιορίζει τα όρια της γραφικότητας, ακόμη κι εκεί που ανακάλυψε 600 εκδρομείς οπαδούς της ομάδος τους στη Λαμία.
27/2/2005 Ο Θρύλος του Μπάγεβιτς κερδίζει στο άδειο λόγω τιμωρίας (για τα επεισόδια του Μπέου στη Νέα Σμύρνη) Καραϊσκάκη τη Χαλκηδόνα (και νυν Ατρόμητο) των Σπανού-Παράσχου. Καλούτσικη εμφάνιση από τα πουλέν του Μπάγεβιτς, Φιλιππάκο-Ντακόλ-Μάριτς, άσχετα αν το ματς καθάρισε από τους Στολτίδη-Ανατολάκη. Επιστροφή στις νίκες μετά τη λαίλαπα Ξάνθης-Εργοτέλη και στην ηρεμία, έπειτα κι από την πρόκριση επί της Σοσό, με το Ριβάλντο στον πάγκο κι επιθετικό δίδυμο Τζιοβάνι-Οκκά.
27/2/2008 Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Μενδρινό που έβαλε γρήγορα δύο γκολ, ο Θρύλος του sir Takis κερδίζει τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη, αν και κατέβηκε ουσιαστικά με τα δεύτερα, λίγες μέρες μετά το 0-0 με την Τσέλσι στους ''16'' του Champions League. Στην 11άδα μας και ο 16άχρονος τότε Κυριάκος Παπαδόπουλος, που τον κάναμε άνθρωπο για να μας κουνιέται σήμερα μέσα στο Καραϊσκάκη. Η 11άδα με Σηφάκη στο τέρμα, Ζεβλάκοφ-Πάντο ακραίους, Άντζα-Κυριάκο Παπαδόπουλο στόπερ, Κατσικογιάννη-Πατσατζόγλου-Μενδρινό άξονα, Σίσιτς δεξί εξτρέμ, Νούνιες αριστερό εξτρέμ και σέντερ φορ τον 20άχρονο τότε Μήτρογλου, ήταν όχι απλώς πειραματική, αλλά θεωρητικά ευκαιρία για αποτέλεσμα πρόκρισης για τον Ηρακλή του συγχωρεμένου του Πεντράθα, που όμως απέδειξε πως δεν είχε το ειδικό βάρος να σταθεί στο Καραϊσκάκη.
27/2/2011 Η εξυγίανση ξεκίνησε για τα καλά, αφού ο Θρύλος υποχρεώνεται σε ισοπαλία με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με γκολ οφσάιντ στην ισοφάριση του Σβέρκος και γελοία αποβολή του Ριέρα. Τo πρωτάθλημα είχε σχεδόν κριθεί υπέρ μας, αλλά οι διαιτησίες-καρμανιόλα συνεχίζονταν εις βάρος μας, με αποτέλεσμα να διακοπεί το σερί των 11 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα.
 
 
 
27/02/2013  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Προημιτελική Φάση, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Ελλάδας  0-1  54' ΑΜΠΝΤΟΥΝ

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130228/giannena-0-olympiakos-1


 
27/02/2020   ΑΡΣΕΝΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΚΟΣ  EUROPA LEAGUE  Φάση 32  2ος Αγώνας    0 – 1 (1 – 2 παράταση)   53’ Σισέ, 119’ Ελ Αραμπί / 113’ Ομπαμεγιανγκ
Γήπεδο: Στάδιο Εμιρέιτς - Διαιτητής: Μάσα (Ιταλία)
 
ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγιερίν (84' Ουίλοκ), Θεμπάγιος (72' Τορέιρα), Μουστάφι (103' Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Σάκα,Τσάκα, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Λακαζέτ (115' Μαρτινέλι).
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (115' Λοβέρα), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (117' Παπαδόπουλος), Βαλμπουενά (86' Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77' Μασούρας), Ελ Αραμπί.
 
 
 
 
Όταν ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ νιώθεις ότι τα όνειρα σου μπορεί και να τα ζήσεις.
Όταν μέσα σε 14 μήνες έχεις ρίξει κάτω ΜΙΛΑΝ και ΑΡΣΕΝΑΛ νιώθεις ότι θα ρίξεις κι άλλους μεγάλους.
Όταν 6000 ΓΑΥΡΟΙ κάνουν @@@@ρδελο το Λονδίνο δε φοβάσαι τίποτα.
Τι ζήσαμε πάλι ΘΕΕ ΜΟΥ! Πέρσι το Δεκέμβρη Λέγαμε ότι γράψαμε ιστορία αποκλείοντας τη ΜΙΛΑΝ. 14 μήνες μετά ξαναγράφουμε ιστορία αποκλείοντας μια από τις  ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης με χρηματιστηριακή αξία 700.000.000 ευρώ (10 φορές την αξία του Ολυμπιακού). Που έκανε διπλό στο Καραϊσκάκη και κάποιοι έσπευσαν να ξεγράψουν το ΘΡΥΛΟ. Ακόμα και 0-0 να έληγε ο αγώνας στο Εμιρέιτς θα ήταν υπέρβαση. Το 0-1 στη κανονική διάρκεια, ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΠΛΟ  ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, έγραφε ιστορία ακόμα κι αν αποκλειστείς στη παράταση. Αυτά για τις περισσότερες ομάδες. Για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ του ΜΑΡΙΝΑΚΗ , ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ, ΤΩΝ 6000 και πλέον ΓΑΥΡΩΝ στις κερκίδες και των 18 ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ που πάτησαν στο χορτάρι , το ΔΙΠΛΟ δεν ήταν αρκετό. Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ήταν το λιγότερο, το ΟΝΕΙΡΟ να πάμε μακριά ο ΣΤΟΧΟΣ.
ΜΟΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ τέτοιες βραδιές. Ακόμα κι ο  κορονιός ΤΡΟΜΑΞΕ.
ΦΕΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

1955: Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός 1 - 2. Κάντε Ιωάννου το Ιωαννίδη... Ευχαριστώ. Νομίζω δεν θα΄χε αντίρρηση ο Γιάνναρος...

1966: Ολυμπιακός - Τρίκαλα 1 - 0. Καλό...το κροσοντιρέκτ του Σιδέρη στον Γιουγκοσλάβο προπονητή των Τρικάλων. Του τα΄χε πρήξει... Ο Γιώργαρος δεν έβαζε μόνο γκολάρες... ΕΠΟΧΗ ΜΠΟΥΚΟΒΙ...

1972: Άρης - Ολυμπιακός 1 - 1. Ε ρε κάτι παιχταράδες που βλέπω στις φωτογραφίες απ΄την ομάδα του ΓΟΥΛΑΝΔΡΉ... Συνέτος, Περσίδης, Γκαϊτατζής, Υβ, Αργυρούδης, Γιούτσος, Δεληκάρης... Και μελαγχολώ...

Ας δώσω τη σκυτάλη στους νεότερους...

Εικόνα apostolos gaganis

Κροσοντιρέκτ... Πώς μου φάνηκε έτσι; Τρίχες! Κλασική σουϊνγκάρα είναι...

Εικόνα ΔΙΑΣ

το διόρθωσα απόστολε. ο δαιμων του πληκτρολογίου εκανε το θαύμα του. Ευτυχώς που οι παλιοσειρες τα τσεκαρετε ολα