ΡΟΜΑΙΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ PART 3: Η ''ΚΟΝΤΡΑ'' ΜΕ ΤΟΝ ΥΒ



Συνεχίζουμε από εδώ την εξέταση της ιστορίας γύρω από το πώς έδιωξαν οι χουντικοί το Ρομαίν Αργυρούδη το 1973. Μετά την κατάκτηση του ΘΡΥΛΙΚΟΥ νταμπλ του 1973 από την ομαδάρα του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, η διοίκηση και ο ίδιος ο παίκτης ήξεραν πως ο Ρομαίν θα απελαθεί. Ήταν σίγουροι όλοι στον Θρύλο πως ο Αργυρούδης πρέπει να επιστρέψει στη Γαλλία το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 1973.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 21-6-1973
 

 

 
Ο Ρομαίν όμως είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ο πεθερός του, ο πατέρας της συζύγου του Ντομινίκ, ήταν στη διοίκηση της Λανς και ήθελε να τον πάρει στην ομάδα του αν γινόταν και τζάμπα. Έτσι, ο Ρομαίν ανακάλυψε μία ''διαμάχη'' με το συμπαίκτη και φίλο του Υβ, λέγοντας σε συνέντευξή του στην (πάντοτε πρόθυμη για τέτοια θέματα που δημιουργούσαν αναστάτωση στον Θρύλο) ''Ηχώ'' πως αυτή ήταν η αιτία της φυγής του από τον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-6-1973
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Την επομένη ο Υβ, με συνέντευξή του στο ''ΦΩΣ'', διέψευσε κατηγηρηματικά πως είχε κάποιο πρόβλημα με το Ρομαίν, ενώ ανέφερε πως ο Αργυρούδης του έκοψε την καλημέρα και πως τον απειλούσε ότι ''θα βγω να τα πω όλα στις εφημερίδες''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-6-1973
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Ρομαίν επέμενε πως ήθελαν να τον φάνε από τον Θρύλο κάποιοι συμπαίκτες του, βάζοντας κι άλλους στο κάδρο της συνωμοσιολογίας, ενώ στο χορό των ''αποκαλύψεων'' μπήκαν και παραδοσιακά ΜΜΕ του Θρύλου, μπλέκοντας τα πράγματα στα μάτια του κόσμου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-6-1973
 

 

 

 

 

 

 

 
Το ''ΦΩΣ'', που ήταν πολύ κοντά εκείνη την περίοδο στη διοίκηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, άρχισε να επιτίθεται με σφοδρότητα στο Ρομαίν, αφού έβλεπαν οι συντάκτες του πως πήγαινε να δημιουργηθεί θέμα από το πουθενά, λίγες μέρες μετά τον ιστορικό θρίαμβο του νταμπλ κόντρα σε όλους και σε όλα. Ο τότε προπονητής του Θρύλου διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρχε εσωτερικό θέμα στα αποδυτήρια μεταξύ Υβ-Ρομαίν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-6-1973
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Στο παιχνίδι της ''Ηχούς'' μπήκαν και οι ''αυθόρμητοι επιστολογράφοι'', μία ιστορία που βλέπουμε συχνά να επαναλαμβάνεται στον ελληνικό αθλητικό Τύπο, κάθε φορά που δεν θέλει ο εκάστοτε διευθυντής ενός μέσου να χρεωθεί ορισμένες απόψεις και να συγκρουστεί ανοιχτά η εφημερίδα του με πρόσωπα και καταστάσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-6-1973
 

 

 

 
Οι διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού-Λανς μόλις άρχιζαν, με τον πρόεδρο της γαλλικής ομάδος να δηλώνει στον απεσταλμένο της διοίκησης του Θρύλου στη Γαλλία Λαναρά πως δεν είχαν ιδέα στη Λανς για όσα έλεγε (ή του βάζανε άλλοι στο στόμα) ο Ρομαίν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 24-6-1973
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-6-1973
 

 
Η κατάληξη της ιστορίας είναι γνωστή και την παρουσιάσαμε στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση. Ο Ολυμπιακός έχασε παίκτη με τον οποίο είχε συμβόλαιο δίχως να πάρει δεκάρα τσακιστή από τους Γάλλους, ενώ ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει. Η συνέχεια όμως της δικής μας παρουσίασης θα είναι αποκαλυπτική για το ρόλο του vazeletta της εποχής, της ''Αθλητικής Ηχούς'', που εκείνη την περίοδο ήταν η επίσημη φωνή της χούντας στον αθλητισμό, με συνεργάτες της να βρίσκονται μέσα στην ΕΣΑ...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Τον Αργυρούδη τον έδιωξε η Χούντα. Όλα τα άλλα είναι πασπαλίσματα με μπόλικη άχνη. "Συνεντεύξεις " και αηδίες... Όλα τά 'σκιαζε η φοβέρα τότε. Ό,τι θέλανε κάνανε οι Χουνταίοι, και λογαριασμό δεν δίνανε σε κανέναν.

Πολύ ωραία η έρευνά σου, Σάββα. Πήγαινέ την μέχρι το τέλος. Εγώ τα θυμάμαι - ας τα μάθουν και άλλοι.

Εικόνα nmavronas

θεωρώ και εγώ ότι πρωταρχικό ρόλο στην φυγή του Ρομαίν έπαιξε η χούντα. Η ιστορία με τον Υβ είναι πάντως περίεργη γιατί συμμετέχει και ο Ρομαίν δίνοντας συνέντευξη και μετά ο Ολυμπιακός αντιδρά στα λεγόμενα του!

Εικόνα savvas gridlock

Ψαχνόταν να γυρίσει τζαμπέ στην ομάδα του πεθερού του ο Ρομαίν, γι'αυτό έλεγε όσα έλεγε. Αν δεν υπήρχε η διαταγή απέλασης, που είχε βγει από το Φεβρουάριο του 1973, δεν θα ψαχνόταν να επιστρέψει στη Γαλλία, αφού θα τον κρατούσε ο Γουλανδρής.

Εικόνα nmavronas

θεωρώ και εγώ ότι πρωταρχικό ρόλο στην φυγή του Ρομαίν έπαιξε η χούντα. Η ιστορία με τον Υβ είναι πάντως περίεργη...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ευχαριστούμε Σάββα για τα μαθήματα ιστορίας. Δε νομίζω να τα μάθαινα ποτέ στη ζωή μου αυτά τα γεγονότα. Απ' ό,τι καταλαβαίνω θα υπάρχει και συνέχεια. Ωστόσο, η άποψη μου για τον Αργυρούδη έχει σχεδόν διαμορφωθεί και δύσκολα θ' αλλάξει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο διστακτικό, που έτρεχε πίσω από τα φουστάνια της γυναικούλας του. Και το χειρότερο είναι αυτό που λέει ο Μελισσινός. Εντάξει, σε σέρνει από τη μύτη, αλλά τουλάχιστον πες το. Μην τα ρίχνεις αλλού και κυρίως μην τα ρίχνεις σε συμπαίκτες σου πληγώνοντας κατ' ουσίαν τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να σε ρωτήσω Σάββα, σε τι ποσοστό ευθύνεται η χούντα για τη φυγή του Ρομαίν και επίσης, η ΗΧΩ έπαιξε κάποιο παιχνίδι διαστρεβλώσεων με θύτη τον Ρομαίν και θύμα τον Ολυμπιακό; Στο τελευταίο μου ερώτημα αν θες απαντάς, αφού θα είναι το θέμα του επόμενου άρθρου απ' ό,τι καταλαβαίνω (και φυσικά αν απαντήσεις κάν' το μόνο επιγραμματικά). Καλημέρα Σάββα!

Εικόνα savvas gridlock

H χούντα έδιωξε το Ρομαίν, Θωμά. Αν δεν έβγαινε η διαταγή απέλασης το Φεβρουάριο του 1973, ο Γουλανδρής θα τον κρατούσε. Από την στιγμή που έπρεπε να φύγει, ο Ρομαίν με τη γυναίκα και τον πεθερό του στήσανε ένα παραμυθάκι περί κόντρας με τον Υβ, ώστε να πάει στη Λανς ο παίκτης δίχως να δώσουν δεκάρα οι Γάλλοι στον Θρύλο, παρά το ότι είχε συμβόλαιο με την ομάδα μας. Η ''Ηχώ'' έπαιξε το παιχνίδι που παίζει σήμερα το vazeletta κατά του Θρύλου με τις δημοσιεύσεις της, κάνοντας τα πάντα για να υπερασπιστεί την αγαπημένη της χούντα και για να φέρει αναστάτωση στον Θρύλο, που βάδιζε ολοταχώς προς το δεύτερο σερί πρωτάθλημα εκεί γύρω στο Σεπτέμβριο του 1973. Παίκτης που μετά τη φυγή του από την Ελλάδα κρατείται 7 ώρες στο αεροδρόμιο όταν προσπαθεί να ξαναμπεί στη χώρα μας, προφανώς έχει απελαθεί από την κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε παραπάνω αυτό.

Εικόνα savvas gridlock

Ρίξε μια ματιά και στα δύο προηγούμενα σχετικά άρθρα, για να δεις ολοκληρωμένο το παζλ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130401/romain-kai-xoynta-part-1

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130417/romain-kai-xoynta-par...