ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟ 1955



Συνεχίζουμε από εδώ. Λίγες μέρες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία ο αποκαλούμενος ''εθνάρχης'' Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Δεκέμβριο του 1955 συγκεκριμένα, δέχτηκε μία επίσκεψη από τους τότε διοικούντες την ΑΕΚ. Ας την παρακολουθήσουμε μέσα από την ''Ηχώ'' και όχι μέσα από το ''ΦΩΣ'', ώστε να ακούσουμε το ''οι γαύροι τα λένε αυτά, είναι ψέματα και προπαγάνδα''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-12-1955
 

 

 

 

 

 

 
Σε μία περίοδο που ένα φύλλο της ''Ηχούς'' κόστιζε 2 δραχμές, ο ''εθνάρχης'' έδωσε 200.000 δραχμές στην ΑΕΚ για έργα στο γήπεδό της. Οι διοικούντες την ΑΕΚ ήθελαν να δώσουν το όνομά του σε μία πτέρυγα των ανεγειρομένων εξεδρών, αλλά τελικά περιορίστηκαν στο να τον ανακηρύξουν επίτιμο πρόεδρό τους. Μάλιστα λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε θέμα με τις φωτογραφίες διαφόρων πολιτικών που βρίσκονταν στα γραφεία της ΑΕΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-12-1963
 

 
Ελευθέριος Βενιζέλος που τους παραχώρησε την έκταση για το γήπεδο, ο ''δημοκράταρος'' δήμαρχος Αθηναίων Κοτζιάς-προσωπικός φίλος Γκέμπελς και Χίτλερ επί Μεταξά που τους βοήθησε να διαμορφώσουν το γήπεδο, Λεβαντής που τους έδινε λεφτά και δάνεια για το γήπεδο, ο ''εθνάρχης'' Καραμανλής με τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο που τους έδωσαν κι αυτοί λεφτά, ο Πειραιώτης και φίλαθλος του Ολυμπιακού Αλιπράντης που πολιτεύθηκε και υπουργοποιήθηκε με την ΕΡΕ του Καραμανλή και βέβαια ο Γεώργιος Μελάς, υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σοφούλη και ταυτόχρονα πρόεδρος της ΑΕΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-10-1948
 

 
Αυτό θα πει να είσαι ''αντισυστημική'' ομάδα...

Σχόλια

Εικόνα anonio7

μαγκες οποτε βρειτε χρονο νομιζω οτι θα αξιζε και ενα αφιερωματακι για την ενοικιαση καποτε του γηπεδου της Ν. Φιλαδελφειας (ναι της παλιας Αγιας Σοφιας) απο μαρτυρες του Ιεχωβα για τη βαφτιση καποιων χιλιαδων Ιεχωβαδων.Αληθεια δεν θυμαμαι τοτε ο Κουροπαλατης ηταν προεδρος?

Εικόνα clark gheibol

ΑΕΚ είναι να τρέχεις γυμνός στη βροχή με τα μάτια δακρυζμένα. Τα άλλα όλα είναι για να ταριχεύουμε σαρδέλες στον Αμαζόνιο