ΦΑ-ΠΟΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ



Άλλη μια ενδιαφέρουσα αλλά ταυτόχρονα «περίεργη» είδηση από το λαγοφλώρος.gr.

Η ευρηματική πρόταση που «χτύπησε» την πόρτα του Π.Α.Ο. προέρχεται από μεγάλη στοιχηματική εταιρεία του εξωτερικού, η οποία στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, είναι διατεθειμένη για να εκμεταλλευτεί το brand name του Ομίλου και τους εκατομμύρια οπαδούς του με τη μορφή χορηγίας.

Μάλιστα, σύμφωνα οι λιγοστές πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει στοιχηματική ιστοσελίδα, που θα έχει ξεκάθαρα το όνομα του Παναθηναϊκού στην καταχώρησή της στο διαδίκτυο, κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.

Αυτή η επιχειρηματική πρόταση έρχεται σε μια φάση, όπου οι ιθύνοντες του Συλλόγου ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, ψάχνουν όσο το δυνατό περισσότερους πόρους για τα ερασιτεχνικά τμήματα, ομαδικά και μη, ενώ ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν τον... βραχνά των χρεών, ο οποίος γίνεται όλο και πιο έντονος ιδιαίτερα όσον αφορά το ανδρικό βόλεϊ.

Τέλος είναι πρώτη φορά που μια τέτοια εταιρεία «χτυπάει» ουσιαστικά την πόρτα της «Μάνας του Λόχου», που είναι και η μόνη που μπορεί να δώσει την άδεια για να ξεκινήσει ένα τέτοιο project!
 
Χθες είδαμε το «ξέπλυμα» χρήματος από τον ΟΠΑΠ του μικρομέτοχου «τιγρούλη των φρίσκις».
 
Μια μεγάλη στοιχηματική εταιρία του εξωτερικού, «ευαισθητοποιημένη» από τα βάσανα, τις αμέτρητες φάπες,  τους εξευτελισμούς και τα οικονομικά δεινά του ερασιτέχνη ΠΟΑ , τους προτείνει να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα στοιχήματος με το «ένδοξο» όνομα του ΠΟΑ. Έτσι μετά το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ θα έχουμε και το ΠΟΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ή ΛΑΓΟΣΤΟΙΧΗΜΑ ή ΒΑΖΕΛΙΝΗ και ΣΤΟΙΧΗΜΑ ή ΦΑΠΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. Κάποιο από τα παραπάνω brand names έχουν προταθεί που είναι και «πιασάρικα».

Ποια τα κριτήρια της επιλογής του ΠΟΑ άραγε? Έκαναν κάποια έρευνα αγοράς και διαπίστωσαν «κενό» στην τεράστια ελληνική αγορά? Μήπως επισκέφτηκαν τον CEO της εταιρίας τίποτε «πνεύματα» (σαν τον σκρουτζ) και αποφάσισε να κάνει μια καλή πράξη? Τα νομικά ζητήματα εξετάστηκαν? Τα θέματα ανταγωνισμού με τον «τιγρούλη»?  

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το τζόγο μπας και σκαπουλάρουν από πολλές απόψεις. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΙΜΟΓΜΕΝΟΙ και δεν ψηνόμαστε ότι όλα αυτά γίνονται από ευσπλαχνία για τον Ερασιτέχνη ΠΟΑ. Τα ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ είναι πολλά.

Το θέμα έχει «ζουμί» και θα το παρακολουθούμε….

Σχόλια

Εικόνα giorgos777

Συγχαρητήρια.Έχετε μια σελίδα με δικό της χαρακτήρα.Αν μπορείτε να μη χρησιμοποιείτε κόκκινο χρώμα στα κείμενα.Επίσης το μαύρο ως συνεχή φόντο εξεταστε το.

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες Γιώργο. Ποια χρώματα προτείνεις;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μιας και αναφέρθηκε, εγώ τρελαίνομαι για τη μορφή και τα χρώματα του site. Είναι το πιο καλοστημένο blog που έχω δει ποτέ μου. Το μαύρο μ' αρέσει, ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος που περιλούζεται με την "προβειά" του θρυλέοντα, τα αστέρια που φιλοξενούν το λογότυπο RATM... Πολύ μ' αρέσει και δε θα ήθελα αλλάξει. Γνώμες εκφράζονται έτσι; Ό,τι αρέσει στον καθένα, δεν τίθεται θέμα.

Εικόνα Ψηλός

Γεια χαρά, μάγκες.
Κύριε Απόστολε, πολύ ωραία η ανάλυσή σας. Γουστάρω που γαύρος ετυμολογικά σημαίνει όλα όσα αναφέρετε και εννοιολογικά, λόγω Θρύλου, σημαίνει συνοπτικά, όπως γράψατε, Ο ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΤΟΥ, Ο ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΣΕΙ - ΩΣ ΚΑΥΛΟΣ ΣΕ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.
Δε θα ήθελα να σας τη σπάσω, ούτε σε εσάς, ούτε σε κάποιον άλλον ομοϊδεάτη, αλλά έχω μία "ένσταση" - απορία κι όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει, αν κάνω λάθος: Παρότι γαύρος σημαίνει θεωρητικά τον περήφανο και πρακτικά τον Ολυμπιακό οπαδό, έχω την εντύπωση ότι το παρατσούκλι αυτό μας το κόλλησαν οι αντίχριστοι [ή, κατ' άλλους, οι οπαδοί (εδώ γελάμε) του Εθνικού (εδώ ξεκαρδιζόμαστε)], έχοντας κατά νου να μας αποκαλέσουν "γάβρους" (λέξη που, αν δεν κάνω λάθος, προέρχεται από το λατινικό gabberus), για να μας παρομοιάσουν με τα ψαράκια, επειδή, λέει, είμαστε πάρα πολλοί και πάμε παντού όλοι μαζί (το κόμπλεξ τους δεν έχει όρια).
Αν ξέρει κάποιος να μας πει αν όντως ισχύει αυτό, ή, εν πάση περιπτώσει, από που προέκυψε το "γαύρος = Ολυμπιακός" και πότε. Επίσης, να θέσω ένα θέμα για προβληματισμό: ανεξάρτητα από τα ωραία που σημαίνει η λέξη γαύρος, είναι σωστό εμείς οι οπαδοί του Θρύλου να ΑΥΤΟαποκαλούμαστε γαύροι, ενώ έτσι μας λένε, περιπαικτικά, όλοι οι άλλοι; Δεν είναι σα να λέει ένας βάζελος "Είμαι βάζελος.", ένας ΑΕΚτζής "Είμαι χανούμι." κλπ, χρησιμοποιώντας το παρατσούκλι πού 'χουνε βγάλει, με διάθεση να τον προσβάλουν, οι οπαδοί των άλλων ομάδων;

Εικόνα apostolos gaganis

Αχ τί μου κανετε...Και συ αδελφε και ο...γνωστος ερευνητης, ονοματα δε λεμε...Μου ΄΄φαγατε΄΄ τη μιση απο την τριτη συνεχεια της τριλογιας μου...Ετσι ειναι ομως τα γρηγορα μυαλα του RATM. Προηγουνται...

Tο θεμα ειναι οτι οποιοι και να μας το βγαλανε ΤΟΤΕ το ΓΑΥΡΟΙ, το κανανε σιγουρα με σκοπο να μας ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ. Ψαρια μικρα ( οχι... καρχαριες ), φτηνα ( οχι...συναγριδες ), δευτερης γενικα διαλογης ( δεν τα ξερανε τον καιρο εκεινο τα πασης φυσεως βαζελια τα...ω3 λιπαρα οξεα ), ψαρι των φτωχων, που ταξιδευει σε κοπαδια, οπως και οι Ολυμπιακοι που πανε κατα κοπαδια απο το λιμανι και γεμιζουν το γηπεδο ( τωρα μας κανανε... τα μουτρα κρεας ) κ.λ.π. Ομως ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ, και απο μειωτικος χαρακτηρισμος, με το γλωσσολογικο ψαξιμο - που σιγουρα δεν ειχανε κανει τω καιρω εκεινω...οι εφευρετες - τους βγηκε...τιμητικος τιτλος. Γιατι τί αλλο ειναι, να σε λενε ΠΕΡΗΦΑΝΟ, ΑΓΕΡΩΧΟ, ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟ ή ΕΣΤΗΚΟΤΑ ΚΑΥΛΟ ( ΚΑΥΛΩΜΕΝΟ ΠΕΟΣ ); Πως λεμε λοιπον ΄΄τη βρηκαν μεσα τους΄΄;

Εικόνα savvas gridlock

To θέμα το ερευνάμε. Κατά πάσα πιθανότητα ισχύει η εκδοχή σου, Ψηλέ. Τα εθνικάκια μας έβγαλαν γαύρους, επειδή αυτοί δεν γεμίζανε ταξί κι εμείς κάναμε κατάληψη στις κερκίδες όποτε τους αντιμετωπίζαμε, στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης των 2 ομάδων. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω το αν μας είπανε γαύρους επειδή είμαστε κοπάδι ή λόγω του ''Γαβριά'' του Ουγκώ, του επαναστάτη ήρωα των ''Αθλίων''. Στον Τύπο της εποχής αναφέρονταν συχνά αρκετοί ταραξίες-''αλήτες'' ως ''γαβριάδες'', άρα δεν θα μου έκανε εντύπωση να θεωρούσαν έτσι τους παππούδες μας οι αριστοκράτες του Πειραιά, τα βαζελάκια της πόλης μας που υποστήριζαν τον Εθνικό. Ό,τι και να ισχύει, εγώ δεν βρίσκω προσβλητικό για εμάς αυτό το παρατσούκλι. Και κοπάδι με αναρίθμητα μέλη είμαστε και επαναστάτες-''αλήτες'' που ταράζουμε στη φάπα τους πούστηδες λουσάτους Αθηναίους...

Εικόνα ALEXIS7GER

Χωρις να θέλω να αμφισβητήσω τον ψηλό και τον Σαββα ( καθότι ΜΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ αλλά Αθηναίος γαρ ) , να προσθέσω την δική μου εκδοχή..( Την διάβασα σε αθλητική εφημερίδα της εποχής , ερευνώντας το μπασκετ του Ολυμπιακού ). Προπολεμικά ο ΠΟΑ επαιξε στην Θεσσαλονίκη , δεκαετία 30 με αντίπαλο μάλλον τον μπουγάτσα..Οι οπαδοί του , χρησιμοποίησαν το πλοίο και επιστρέφοντας αποβιβαστηκαν στον Πειραιά ( μάλλον στον Αγιο Διονύσιο..ο Σαββας σαν Πειραιώτης θα ξερει που εδενε το ΕΠΙΒΑΤΗΓΌ πλοίο ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ) .Οι κατοικοι της περιοχής ( αδέλφια μας εννοείται ) μόλις τους αντιλήφθηκαν εκινήθησαν εναντίον τους και περνώντας μέσα απο τα ψαράδικα απέσπασαν με τα καφάσια εκατοντάδες γάβρους και τους χρησιμοποίησαν ως..πολεμοφόδια ..Τα βαζελάκια ειχαν οχυρωθεί εντος του πλοίου και δεν εβγαιναν εξω ,μεχρις ότου να ερθει η χωροφυλακή και να επιβάλλει την τάξη.. Εξ ου και το προσωνύμιο γάβρος . Για τους Εθνικούς ( χαχα εδώ γελάνε ), θα συμφωνήσω ότι είναι πράγματι ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ που υπάρχουν στην Ελλάδα

Εικόνα savvas gridlock

Aλέξη, αυτό θυμάσαι πού το διάβασες; Ποια εφημερίδα ήταν;

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ( ΙΙ ): ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ.

Προσφατα, στην αναρτηση για το Παγκοσμιο Συνεδριο της Θ7 ειχαμε καταχωρισει το πρωτο μερος της τριλογιας με τον ιδιο τιτλο, που αφορουσε τις λεξεις Μαλακας και Βαζελος. Σημερα, σε αντιθετο βημα, εκεινο δηλ. που αφορα Βαζελικο ιστοτοπο, δημοσιοποιουμε το δευτερο μερος με τον πιο πανω τιτλο. Ετσι πανε αυτα τα πραματα. Αντιστροφα...Εχουμε λοιπον:

ΚΑΥΛΟΣ: Ουσιαστικο, καύλος, απο το αρχαιοτερο καυλός. Σημαινει το κοτσανι ( λατινιστί caulis και caulus, ο πολιορκητικος κριος ). Ακομη καύλος, σημαινει το πεος ή η βαλανος ( το κεφαλι ) του ανδρικου γεννητικου μοριου. Να σημειωθει η σταδιακη ανορθωση του κοτσανιου, του βλαστου, στη φυση κατ΄αντιστοιχια με τη σταδιακη ανορθωση του πεους, δηλ. την στυση ( ομοιοκαταληξια...Τυχαιο; δεν νομιζω...). Απο τα παραγωγα της λεξης, μεταξυ πολλων ν΄απομονωσουμε για χρηστικους λογους τα ρηματα καυλωνω ( -ομαι, μετοχη καυλωμενος ) και καυλιζω, τουτεστιν παθιαζομαι, ειμαι σε στυση, ερωτικη διεγερση, ηδονιζομαι κατα τη διαρκεια της συνουσιας, ενδιαφερομαι, γουσταρω. Αν η λεξη μπει σαν δευτερο συνθετικο, δημιουργει επιθετο π.χ. μακρυκαυλος, πυροκαυλος κ.λ.π.

ΓΑΥΡΟΣ: Αλογο που ειναι ετοιμο για αγωνα, αλλα και ο υπερηφανος μεχρις αλαζονειας, ο επαιρομενος, οπως και ο κορδωμενος για ερωτοτροπιες, ο ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΣ, ο ευρισκομενος σε σεξουαλικη διεγερση ( ΄΄ γινονται και οι γεροι γαυροι ΄΄, Καρυωτακης στον Βyron ) καθως και ο ανδρειος, ο αγερωχος. Το ρημα ειναι γαυριώ ( -αω ), δηλ, επαιρομαι, καυχωμαι, ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΛΘΩ ΕΙΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΝ, ενω το επιρρημα γαυρικώς, σημαινει βεβαια υπερηφάνως.

Νομιζουμε οτι δεν χρειαζονται πολλα - πολλα, για να καταδειχθει το σχεδον ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ των δυο υπο εξεταση λεξεων: ΓΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, Ο ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΤΟΥ, Ο ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΣΕΙ - ΩΣ ΚΑΥΛΟΣ ΣΕ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ( ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ), ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΄΄ΤΡΟΠΑΙΟΥ΄΄, ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΔΗΛ. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΟΥΠΑΣ... Το ΣΧΕΔΟΝ προηγουμενως καθως και στον τιτλο αυτου του σχολιου, εχει να κανει με την υπαρξη του - σοβαρου - θεματος των νεο-βαζελο-γαυρων ( θα το συζητησουμε αυτο προσεχως ), καθως και με το στοιχειο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ του ΓΑΥΡΟΥ οπαδου του Θρυλου, που ειναι μοναδικο κι εχει σχεση με την ηθικη, την ντομπροσυνη, τη λεβεντια του.

Υ.Γ.1 Το τελευταιο μερος της ...τριλογιας θ΄ασχοληθει με την προελευση των χαρακτηρισμων γαυρος και βαζελος, οπου και θα αναφερουμε, πλην των...παραδοσιακων, και την ταπεινη ημετερα εκδοχη σε σχεση με τις βαζελες...

Υ.Γ.2 Απο τα επιθετα με δευτερο συνθετικο το καύλος, δεν μπορω παρα να σταθω ...γαυρικώς σ΄εκεινο το ΠΥΡΟΚΑΥΛΟΣ...Νομιζω οτι ταιριαζει γαντι η...φωτια με τον ΓΑΥΡΟ, τον αγνο οπαδο του ΘΡΥΛΟΥ...