Σαν Σήμερα 24/6



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
24/06/1962  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ημιτελική Φάση (Επαναληπτικός)  Κύπελλο Ελλάδος  2-3  9' ΥΦΑΝΤΗΣ, 36' - 41' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 64' Γιαννακόπουλος, 71' Αθανασούλας.
 
Ο ΘΡΥΛΟΣ θύμισε κάτι από την ΟΜΑΔΑΡΑ του ’50, και προκρίθηκε στον τελικό που δεν τελείωσε ποτέ…. Ας δούμε πως προκρίθηκε ο ΠΟΑ σ’αυτόν τον τελικό….
 
 
25/06/2020  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  Κύπελλο Ελλαδος  2019-2020  2ος  Ημιτελικός  2 – 0  65’ Μασούρας, 85’ Καμαρά 
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης – Διαιτητής: Μπιέρν Κάιπερς (Ολλανδία)
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (42' Φορτούνης), Καμαρά, Γκιγέρμε, Λοβέρα (46' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (80' Καφού), Ελ Αραμπί (89' Χασάν).
 
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα):  Πασχαλάκης, Μάτος (74' Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (74' Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (63΄Λάμπρου), Τζόλης (63' Ροντρίγκο), Άκπομ (63' Σβιντέρσκι).
 
 
 
Κέρδισαν τον πρώτο ημιτελικό στη Τούμπα, 3-2 (με κόσμο προ κορονοϊού), εξαιτίας ενός δίλεπτου αδράνειας της άμυνας του Ολυμπιακού, κι ενός χαζού πέναλτι (χέρι) του Σεμέδο, ενώ ο ΘΡΥΛΟΣ είχε προηγηθεί νωρίς με 0-2.
Στο άδειο Καραϊσκάκη (πάλι λόγω πανδημίας), πίστεψαν ότι μπορούν να σώσουν μια χρονιά, στη οποία ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ από τον Ολυμπιακό, μαζί με όλη τη ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ.
Στο πρώτο ημίχρονο με κατοχή 65%-35%, και τον ΠΑΟΚ, σφιχτό πίσω από το κέντρο, ήμασταν φλύαροι και άνευροι. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες να προηγηθούμε. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη στο 42’ (για να μη δεχτεί δεύτερη κίτρινη) και η ομάδα άρχισε να βρίσκει προσανατολισμούς, κάτι που έγινε εντονότερο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Η πίεση που δέχτηκε ο ψευτονταμπλούχος ήταν μεγάλη και φυσικά λύγισε. Στο 65’ μπαλιά μαχαιριά από τον Καμαρά στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε, αλλά ο Μασούρας με κεφαλιά ψαράκια από τα ηρωικά χρόνια του ΘΡΥΛΟΥ έκανε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να ανοιχτεί, και λογικά δέχτηκε δεύτερο τέρμα για το οποίο οι διαμαρτυρίες των ψευτονταμπλούχων προκαλούν άφθονο γέλιο. Ο Φορτούνης και ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκαν σε μεταξύ τους σύγκρουση, και βγήκαν από το γήπεδο. Η μπάλα παίχτηκε στο κέντρο, ο Διαιτητής έδωσε άδεια να επιστρέψουν, ο Φορτούνης μπήκε κι έκλεψε την μπάλα ενώ ο Ελ Καντουρί ήταν στον κόσμο του και ο Γιαννούλης διαμαρτυρόταν στον τέταρτο διαιτητή Παπαπέτρου, θεωρώντας ότι αυτός κακώς άφησε τον Φορτούνη να επιστρέψει. Είναι όμως ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι ο Κάϊπερς έδωσε άδεια να επιστρέψουν κανονικά οι ποδοσφαιριστές από το ριπλέι. Άλλωστε η μέχρι τότε διαιτησία του ήταν εξαιρετικά «φιλική» προς τον Πρέσπα, αφού χάρισε δεύτερες κίτρινες κάρτες στον Μάτος και στον Εσίτι στο πρώτο κιόλας ημίχρονο.
Κάπως έτσι η ΟΜΑΔΑΡΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Μάρτινς ολοκληρώνει μια ιδιαίτερη χρονιά που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 με προκριματικά και ομίλους CL, και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2020 λόγω κορονοϊού, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ενώ εκκρεμεί η ρεβάνς με Γούλβς, για τη φάση των «16» του Europa League.