ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ



Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Νίκου Μαυρωνά για τον Θρύλο, με τίτλο ''Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας'', από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ (Ζωοδόχου Πηγής 43, Αθήνα). Ο καθηγητής Θεολογίας Νίκος Μαυρωνάς από την Κέρκυρα δεν ασχολείται με τον Θρύλο μόνο για να κράζει στο Internet και στα ραδιόφωνα για τις μεταγραφές που δεν γίνονται, παριστάνοντας τον ''αγνό γαύρο''. Ξοδεύει τον χρόνο του μελετώντας την ιστορία της ομάδας μας και προσπαθώντας να την αποτυπώσει στα βιβλία του, ώστε να την μάθουν οι νεότερες γενιές Ολυμπιακών, που ''όλα τα ξέρουν'' και τίποτε δεν ξέρουν. Είναι από τους γαύρους που χαίρεσαι να συζητάς μαζί τους, να διαβάζεις αυτά που γράφουν και από τους ανθρώπους που όταν μαθαίνεις πως υποστηρίζουν την ίδια ομάδα με εσένα, δεν ξινίζεις τη μούρη σου, όπως συμβαίνει με τους πάρα πολλούς ''ντροπιασμένους'' Ολυμπιακούς.
 
Το βιβλίο είναι μικρό σε μέγεθος και αρκετά φθηνό. Ούτε θα ξεπαραδιαστεί κανείς αν το αγοράσει, ούτε θα πρέπει να θυσιάσει μέρες ολόκληρες για να το τελειώσει. Διαβάζεται πολύ άνετα, αφού τα ιστορικά στοιχεία που περιέχει συνοδεύονται από αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας, ώστε να μην κουράζεται ο αναγνώστης. Πολλές μεγάλες στιγμές της ιστορίας του Ολυμπιακού μας περνάνε στο χαρτί.
 
- Το θρυλικό φιλικό με τα βαζέλια της 12ης Ιουνίου 1938, όπου ενώ χάναμε 4-0, ισοφαρίσαμε σε 4-4.
 
- Το ντεμπούτο του μεγάλου ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ στον Θρύλο μας το 1954.
 
- Το μπαράζ τίτλου του 1957 με τα βαζέλια, που κρίθηκε με το γκολ του Κώστα Μεσολογγίτη για την ομαδάρα του '50, με τους Υφαντή-Μπέμπη-Κοτρίδη να μοιράζουν συνεχώς σφαλιάρες (αγωνιστικές, δηλαδή γκολ, μην το πάει κανείς αλλού...) στους αντιολυμπιακούς.
 
- Το φιλικό του Θρύλου με την Μπαρτσελόνα μέσα από τα μάτια του μεγάλου γαύρου Ηλία Μπαζίνα, με μία πολύ ωραία ιστορία για τον Πλέσσα του Ολυμπιακού και τον τότε εξτρέμ της Μπαρτσελόνα Βιθέντε.
 
- Το 5-3 επί του ΠΑΟ μέσα στη Λεωφόρο το 1963 για το κύπελλο, με το μεγάλο Σιδέρη να διαλύει τα βαζέλια και το γίγαντα Θανάση Καμπαφλή να παίρνει αμπάριζα στην κερκίδα τους λαγούς που πήγαν να κουνηθούν και να την πέσουν σε γαύρους.
 
- Tο ιστορικό ματς του Νοεμβρίου 1963 με τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη, όπου γύριζε την ταινία του ο γαύρος ηθοποιός Νίκος Σταυρίδης και έφτασε στο σημείο να μπουκάρει στο γήπεδο και να φιλάει το Σιδέρη με το που βάλαμε το νικητήριο γκολ.
 
- Το σκηνικό γύρω από το πώς συνέθεσε τον ύμνο του για τον Θρύλο ο Βαγγέλης Περπινιάδης.
 
- Την τεσσάρα του Θρύλου μας στην Τούμπα το 1965, με τα όργια που έκανε ο τότε νεοαποκτηθείς Γιούτσος.
 
- Την εκδρομή-σημείο αναφοράς για όλο τον πλανήτη στα Τρίκαλα το 1966, στο πρώτο πρωτάθλημα της ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΙ κόντρα στο ''βαλιτσοφόρο'' Μαντζεβελάκη.
 
- Το Κύπελλο του 1968 μέσα στη Λεωφόρο και την πρώτη προπόνηση του Δεληκάρη με τον Θρύλο το 1968, όταν σκύλιαζε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Ασλάνα να τον δώσει στον Πανιώνιο.
 
- Ιστορίες που διηγείται ο ανυπέρβλητος Μποτίνος, μεταξύ αυτών και οι κουτουλιές στο χουντικό Παπαποστόλου το 1967.
 
- Το θάνατο του Αριστείδη Παπάζογλου.
 
- Το πώς ξηγιότανε ο Δεληκάρης στην επαρχία, δια στόματος Ηλία Μπαζίνα, όπως και τη μεγάλη νίκη-μισό πρωτάθλημα στο Βόλο το 1973.
 
- Το 11-0 επί του Φωστήρα το 1974, από την ομαδάρα του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ.
 
- Τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη τον Απρίλιο του 1975 για το πρωτάθλημα, σε μία σεζόν που σημαδεύτηκε από τη φυγή του ανυπέρβλητου ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, όπως και την οικονομική στήριξη στον Θρύλο του μπαρμπα-Αριστείδη Αλαφούζου.
 
Με τέτοιες ιστορίες, όπως γράφει στον πρόλογό του ο Γιώργαρος Κεντρωτής, ο Νίκος Μαυρωνάς ''μας κραταιώνει την πίστη ως προς το ότι σωστά επιλέξαμε όταν ήμασταν παιδάκια και γίναμε Ολυμπιακοί και όχι -θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου- κάτι άλλο'', ενώ σύμφωνα με τον άλλο μεγάλο γαύρο Παναγιώτη Μαχαίρα, ''το βιβλίο αποπνέει την περηφάνια των οπαδών και τον ηρωισμό των παικτών που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα''. Το βιβλίο επίσης προλογίζει και ο μεγάλος ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, αυτός ο ανιδιοτελής εργάτης του Θρύλου.
 
Είπαμε και στην αρχή πως δεν θα κουραστεί κανείς με τις ιστορίες που θα διαβάσει, ούτε θα υποχρεωθεί να δώσει μια περιουσία για να αγοράσει το βιβλίο. Το μοναδικό ''φάουλ'', αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι το εξώφυλλο, όπου βλέπουμε τον κύριο Δεληκάρη, σε μία όμως πραγματικά πολύ ωραία φωτογραφία. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναγνωρίζει τα στραβά της Ολυμπιακής ιστορίας αυτού του παίκτη, αλλά όπως σωστά γράφει και μέσα στο βιβλίο ''δεν τον χαρίζουμε στους απέναντι''. Για τους περισσότερους Ολυμπιακούς που τον ζήσανε παραμένει ο παίκτης-σύμβολο της δεκαετίας του '70, καλώς ή κακώς. Καλώς για τους Ολυμπιακούς, κακώς γι'αυτόν...
 
Αύριο Κυριακή 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Πασαλιμάνι, στην 28η Έκθεση Βιβλίου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νίκου Μαυρωνά. Ομιλητές θα είναι ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο γαύρος συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς και ο Γιώργαρος Κεντρωτής.
 

 
Ολυμπιακή βραδιά, με παρόντες μεγάλους Ολυμπιακούς. Γιατί όπως γράφει και ο Νίκος Μαυρωνάς ''ο Ολυμπιακός είναι σύνδεσμος, δηλαδή, ο Ολυμπιακός μας κρατά ενωμένους παρά τις αντιθέσεις, τη διαφορετικότητά μας, την κοινωνική μας τάξη, τα πολιτικά μας πιστεύω και όσα μας χωρίζουν''. Με τέτοιες βραδιές και τέτοιες προσπάθειες, αποδεικνύεται πως ο Θρύλος δεν είναι απλώς μία ποδοσφαιρική-μπασκετική ή οποιουδήποτε άλλου σπορ ομάδα. Θρύλος είμαστε πρώτα και κύρια εμείς, ο λαός του. Μακάρι αύριο να βρεθούν στην εκδήλωση και αρκετοί από τους Ολυμπιακούς που έχουν ενστάσεις επ'αυτού, ώστε να το διαπιστώσουν...

Σχόλια

Εικόνα tasos

Ν. Μαυρωνά εύχομαι τό βιβλίο σου νά είναι καλοταξιδο.Ξέρεις μέ τέτοιες ιστορίες πού μού τίς εδιηγήτο ο πατέρας μου -αλλά πού αφορούσαν καί τή προπολεμική ιστορία του Ολυμπιακού- εγινα φανατικός Ολυμπιακός.Δυστυχώς ο πατέρας δέν ζει πιά καί εγώ δέν τίς θυμάμαι καλά.Πάντως θυμάμαι καλά πού ο πατέρας μέ περηφάνια μού έλεγε ότι μ'αυτούς τούς γίγαντες-παίκτες-ο Ολυμπιακός έγινε από μία ομάδα τού Πειραιά ,- ο πατέρας προπολεμικά έμενε Πλ. Βάθης καί μεταπολεμικά στή Καισαριανή- η ομάδα όλης τής Ελλάδος.
Υ.Γ. Γιά τό Σάββα Θεοδωρίδη έχω ακούσει από τόν ίδιο νά διηγήται στήν εκπομπή τού Γλύκα ,πώς ο Γ. Ανδριανόπουλος δανείστηκε χρήματα από τό πατέρα του καί πλήρωσε γιά τή μεταγραφή τού Σάββα από τήν Άμυνα Αμπελοκήπων στόν Ολυμπιακό.

Εικόνα μαουνιέρης

Μιας και ο λόγος για βιβλία και για μουσική...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Στην Αθήνα, στην οδό Ασκληπιού (μεταξύ Ακαδημίας και Σόλωνος, δεξιά όπως ανεβαίνουμε, σχεδόν απέναντι από το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ) είναι ένα περίπτερο που πουλάει παλιά βιβλία. Διαθέτει και στοκ παλιών εκδόσεων. Οι αγαπώντες το ρεμπέτικο μπορούν να βρουν εκεί ένα σπάνιας αξίας βιβλίο σε τιμή 7 ευρώ. Πρόκειται για το έργο του Παναγιώτη Κουνάδη, "Μάρκος Βαμβακάρης 1905-1972, Εγώ μάγκας γεννήθηκα και μάγκας θα πεθάνω" από τις εκδόσεις Κατάρτι, Αθήνα 2005. Το βιβλίο τη μία και μοναδική βδομάδα που είχε βγει στα βιβλιοπωλεία το έτος 2005 κόστιζε 28 ευρώ. Μετά αποσύρθηκε λόγω διαφωνιών των κληρονόμων του Μάρκου με τον συγγραφέα. Τώρα βγήκε (προφανώς στη ζούλα) και πωλείται 7 ευρώ. Ας το αναζητήσουν οι ανδιαφερόμενοι. Πρόκειται για εκδοσάρα, με την υπογραφή του κατ' εξοχήν ειδήμονος, του Παναγιώτη Κουνάδη.

Εικόνα xristoforas

Νίκος Μαυρωνάς, Ιστορίες ολυμπιακής τρέλας και λατρείας, ΑΛΔΕ 2014, σελ. 142 :
Κάποια φορά, δεν θυμάμαι ποια χρονιά, ο ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με το συντριπτικό σκορ 7-0
http://hdermi.blogspot.gr/2014/05/blog-post_14.html

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ 7-0 ΤΗΝ ΑΕΚ????

7-1 ΕΙΧΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ....ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1963 ΜΕ ΓΚΟΛ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ,ΨΥΧΟΥ,ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ,ΜΠΕΣΗ,ΓΚΑΒΕΖΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ EΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ RATM ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΥΠΡΙΟ!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: TO 7-0 EINAI ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ? ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ? Ή ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ 7-0 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 7-1 ?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια στον Νίκο Μαυρωνά για το βιβλίο του, το οποίο θα σπέυσω να πάρω. Πριν, όμως, το πάρω, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Μιλάμε για τον Θανάση Καμπαφλή, τον πρωταθλητή πάλης, ζίου ζίτσου και άλλων πολεμικών τεχνών; Γιατί αν λέτε γι' αυτόν, ο άνθρωπος είναι περίπτωση. Λαϊκούρας, τραγουδιστής δημοτικών τραγουδιών, πρωταθλητής σε πολλά αγωνίσματα, τηλεσχολιαστής, προπονητής στα τμήματα σχολής χωροφυλάκων, συγγραφέας και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο. Ένας εξαιρετικά δημοφιλής αθλητής. Αν πήρε και παρέλαση τα βαζέλια στις κερκίδες...

Εικόνα nmavronas

NΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ θΑΝΆΣΗ ΚΑΜΠΑΦΛΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΩΡΑ ;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φίλε Νίκο, δε γνωρίζω πού βρίσκεται ο Καμπαφλής σήμερα. Δεν έχω προσπικές σχέσεις μαζί του, το μόνο που ξέρω είναι πως η καταγωγή του είναι από την ορεινή Δημητσάνα. Η κάρη του δε διατέλεσε δήμαρχος εκεί, σε έναν δήμο. Μεγάλη μορφή!

Εικόνα μαουνιέρης

Συγγαυρόπαιδες, οψόμεθα αύριο!

Εικόνα ΔΙΑΣ

Εμφανιστηκες παλι αλλα εδω επεσες σε ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ... ειναι η εποχή του ζευγαρώματος... λογικο..... ψαχνεσαι...
θα μας πεις γιατι ξηγηθηκατε ετσι στη σημαια σας τον Καραβουτα? τα υπολοιπα αστα... αυτοι που αναφερεσαι σας πηγαιναν "κυνηγώντας" οπου σας πετυχαιναν Ω ΤΑΧΥΠΟΔΕΣ!

Εικόνα Chief Bromden

Κάποιος απο εσάς του έχει πάρει τα μυαλά του κακομοίρη πιστεύω , την έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα λέμε...

Εικόνα Εν Αθήναις

«Ποιος άλλος κουραμπιές μπορεί για να σε πάρει»...

Όχι, δεν είναι στίχος από παιδικό τραγουδάκι της δεκετίας του 1930. Είναι κομμάτι από τον ύμνο του Ολυμπιακού.

Πάντως, για να μην παραπονιούνται και οι μελομακαρονοlovers, θα μπορούσε με κάποιον τρόπο ο Πέρπι να χωρέσει κι αυτά στον ύμνο.

Ας πούμε κάπως έτσι: «Ολυμπιακέ, για σένανε καμάρωνα, και μασούλαγα τα μελομακάρονα»...

ΥΓ. Ο Σάββας ο Θεοδωρίδης είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που σύμφωνα με αθλητικές εφημερίδες της εποχής ήθελε να μετεγγραφεί στον Παναθηναϊκό προτού τελικά καταλήξει στον Ολυμπιακό, ενώ κάποια περίοδο έκανε και προπονήσεις στη Λεωφόρο ή πρόκειται για συνωνυμία;

Εικόνα nmavronas

Ο Σάββας θεοδωρίδης άσχετε έκανε προπόνηση στην Λεωφόρο γιατί έπαιζε μπάλα στην Ένωση Αμπελοκήπων ! Αν και Κολωνακιώτης αρνήθηκε να μεταγραφεί στον ΠΑΟ παρά το ότι τον παραχώρησε η ομάδα του και πήγε στον Ολυμπιακό παρά την άρνηση του σωματείου του! Ο παρτέρας του δε ανήκε στους 100 αθαν'ατους του Ολυμπιακού!

Εικόνα apostolos gaganis

Αδελφε Νικο Μαυρωνα, χαρα μου και τιμη μου να΄μαστε στην ιδια ηλεκτρονικη γαυροφωλια. Θα΄ρχομουνα στην εκδηλωση, αλλα βρισκομαι στο βουνο των Κενταυρων, στο δασος, παρεα με τα γερακια και τους σκιουρους...Σου ευχομαι ειλικρινα καλη επιτυχια, προσωπικη, οικογενειακη και φυσικα καλη πορεια στο καινουριο σου βιβλιο. Πως μπορω να το παρω; Σαββα, καμια βοηθεια; Νασαι καλα συγγαυρε Νικολα!

;

Εικόνα savvas gridlock

Aν δεν ακολουθήσεις αυτά που σου έγραψε ο Νίκος, μόλις κατέβεις από το βουνό και επιστρέψεις στο Λεκανοπέδιο, θα κανονίσουμε μια μάζωξη και θα σου το φέρω εγώ, Απόστολε.

Εικόνα nmavronas

ευχαριστώ Απόστολε! Ζήτα σε ένα βιβλιοπωλείο το βιβλίο "ισορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας" εκδόσεις ΑΛΔΕ και αν δεν το έχουν θα στο παραγγείλουν η επικοινώνησε με τις εκδόσεις στο 210-3828464.

Εικόνα Εν Αθήναις

Προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό έκανε όταν τα είχε «σπάσει» με τον Ολυμπιακό, για κανένα τρίμηνο περίπου. Είχε ήδη μετεγγραφεί προ πολλού στον Ολυμπιακό. Την επιθυμία του να έρθει στον ΠΑΟ την εξέφρασε πριν πάει στον Ολυμπιακό. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Δε διαφωνώ ότι ο πατέρας του ήταν μέλος του ΟΣΦΠ. Επίσης αποφασίστε, στην Άμυνα ή στην Ένωση έπαιζε;
Καλές πωλήσεις.

Εικόνα savvas gridlock

Στην Ένωση Αμπελοκήπων έπαιζε, λάθος έκανα εγώ. Πότε έκανε προπονήσεις με τον ΠΑΟ ο Σάββας; Μετά το 1953;

Εικόνα Εν Αθήναις

Ω, ναι.
Ρωτήστε τον αύριο να δούμε εάν το θυμάται.

Εικόνα savvas gridlock

Ωραία, θα τον ρωτήσουμε αύριο. Μέχρι τότε, αφού δεν μας κάνεις την τιμή να μοιραστείς μαζί μας τα αποκόμματα των εφημερίδων που ισχυρίζεσαι ότι έχεις και επιβεβαιώνουν όσα λες, μπορείς να μας πεις τουλάχιστον το πότε έγινε αυτό; Πότε έκανε προπονήσεις με τον ΠΑΟ ο Σάββας; Ημερομηνία ή χρονιά έστω, για να το ελέγξουμε, θα μας πεις;

Εικόνα nmavronas

ΕΛΑ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΣ! ΤΟ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΜΥΝΑ Η ΕΝΩΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΠΟΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΟ ΚΑΙ Η ΡΟΖ ΦΑΝΕΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Το ματς στη Ριζουπολη το θυμαμαι. Ειχε ληξει 1 - 0, με το γκολ του Σιδερη, κι αφου μας ειχε βγει η πιστη εκεινη την ημερα. Σαρωτικη υπεροχη ο Θρυλος και να μην μπαινει με τιποτα μεσα η ..μημενη. Η φιγουρα του Σταυριδη, με το σκουρο κοστουμακι του, το κωμικο του τρεξιμο, τα προτεταμενα χερια του, ανοιχτα για αγκαλια και τα...κουλουβαχατα με τους πανηγυρισμους του...φωτογραφια στο μυαλο μου! Βλεπεις, δεν συμβαινει καθε μερα να παρακολουθεις μεσα στους αλλαλαγμους τετοια σκηνη, τον Σταυριδη δηλαδη να φιλαει με ανειπωτη λαχταρα και ενθουσιασμο τον Γιωργαρο κοντα στο αντιπαλο τερμα, μετα απο γκολ...Φαση σαν κι αυτη ΄΄καρφωνεται΄΄ στο κεντρο της μνημης και δεν ξεθωριαζει με τιποτα...

Εικόνα nmavronas

OΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕ!

Εικόνα Εν Αθήναις

Δεν είπα ότι είναι Παναθηναϊκός. Ευχαριστώ για το βιβλίο, θα προτιμήσω να το αγοράσω όμως.

Για ροζ χρώματα δε θα σχολιάσω κάτι γιατί την τελευταία φορά που το έκανα, κάποιοι παρεξηγήθηκαν.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν μας τις δείχνεις αυτές τις εφημερίδες, με δηλώσεις του Σάββα πως θέλει να πάει στον ΠΑΟ; Και φυσικά έκανε προπονήσεις στη Λεωφόρο, αφού η ομάδα από την οποία τον πήρε ο Ολυμπιακός το 1953, η Άμυνα Αμπελοκήπων, χρησιμοποιούσε ως έδρα τη Λεωφόρο. Τέλος, ποιος προτιμάς να τραγουδάει για την ομάδα σου, ο Περπινιάδης ή ο Σάκης Ρουβάς της δεκαετίας του '60 που λέγεται Βογιατζής; Βέβαια τι λέω, ο Σάκης ο Ρουβάς πριν 13 χρόνια χαιρετούσε την εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟ στο Ολντ Τράφφορντ...

Εικόνα Εν Αθήναις

Δηλώσεις όπως ο Σιδέρης δεν έκανε, αλλά άρθρα της εποχής ανέφεραν πως ήθελε να πάει στον Παναθηναϊκό.
Τις προπονήσεις όμως τις έκανε την περίοδο που ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο παρελθόν έχεις χρησιμοποιήσει κείμενα δημοσιογράφων που βασίζονται σε μαρτυρίες θεωρώντας τα αποδείξεις, οπότε το δέχεσαι κι αυτό ως απόδειξη, σωστά;

Για μένα, αυθεντικός ύμνος του Παναθηναϊκού είναι αυτός του Λέανδρου, ο Βογιατζής μου προκαλεί απέχθεια.

Ο Σάκης ο Ρουβάς δε νομίζω πως είναι Παναθηναϊκός (στο Ολντ Τράφορντ είχε βρεθεί για κάποιο διαφημιστικό της VODAFONE, εάν δεν κάνω λάθος).

Αλλά όταν έχεις στον ίδιο χώρο Γλύκα και Θεοδωρακάκη, ε, είναι κάπως να μιλάς για Σάκη...

Εικόνα savvas gridlock

Ο Σιδέρης δεν υπήρξε ποτέ Παναθηναίκός. Αντιολυμπιακός ήταν μικρός, επειδή έπαιζε μπάλα στη Ρεάλ Καμινίων και τους παίρναμε τα πρωταθλήματα Πειραιώς. Από αυτήν την αντιπαλότητα θέλησε να πάει στο βάζελο. Λίγες μέρες μετά τις περιβόητες δηλώσεις του Σιδέρη στην ''Ηχώ'', τις οποίες συνεχώς επικαλείσαι, με το που υπέγραψε στον Θρύλο, έκανε άλλες δηλώσεις με τις οποίες έλεγε ''όνειρό μου ήταν ο Ολυμπιακός, είμαι πολύ ευτυχισμένος που υπέγραψα στον Θρύλο''. Αντίθετα, ο Μίμης Δομάζος υπήρξε μέγας Ολυμπιακός παλιά, με το παρατσούκλι που είχε στη γειτονιά που μεγάλωσε, τους Αμπελοκήπους, να είναι ''Ολυμπίκ''.

Δέχομαι όλα τα κείμενα δημοσιογράφων του παρελθόντος ως αποδείξεις, αρκεί να τα δω. Δείξ΄τα μου λοιπόν. Εσύ μονίμως επικαλείσαι κείμενα για να τεκμηριώσεις όσα λες, τα οποία ποτέ δεν μας δείχνεις. Ορίστε, βάλε μας όσα ισχυρίζεσαι πως επιβεβαιώνουν τη θέληση του Σάββα να πάει στον ΠΑΟ πριν το 1953. Ντρέπεσαι;

Εικόνα Εν Αθήναις

Δηλαδή ήταν Ρεάλ Καμινίων μικρός;

Αθλητική Ηχώ, 17 Μαρτίου 1959.

Εικόνα savvas gridlock

Ωραία, παραθέτω το κείμενο που λες, να το δούνε και οι υπόλοιποι.

http://tinypic.com/view.php?pic=2qiqqmu&s=8#.U7ga25R_swE

Kανένας Σάββας Θεοδωρίδης δεν μιλάει. Γράφει ένας δημοσιογράφος, ο κύριος Μπότσαρης, πως ο Σάββας ήθελε να πάει στον ΠΑΟ, χωρίς να διευκρινίζει το πότε. Ούτε ότι έκανε προπονήσεις με τον ΠΑΟ αφότου υπέγραψε με τον Ολυμπιακό γράφει ο κύριος Μπότσαρης, όπως ισχυρίστηκες εσύ (ίσα ίσα, αναφέρεται στην περίοδο ΠΡΙΝ υπογράψει στον Ολυμπιακό, όπως γράφει ξεκάθαρα), ούτε μπορούμε να δεχτούμε απόλυτα την γνώμη ενός δημοσιογράφου που δεν στηρίζεται σε μαρτυρίες του ίδιου του παίκτη, αφού δεν γράφει ο Μπότσαρης έστω ένα ''μου τα'πε αυτά ο ίδιος ο Σάββας''. Αν λοιπόν σε πω τώρα προπαγανδιστή, θα φταίω εγώ;

Εικόνα Εν Αθήναις

«Δέχομαι όλα τα κείμενα δημοσιογράφων του παρελθόντος ως αποδείξεις, αρκεί να τα δω.»

«Όλα».

Μετά από την πρόταση σου αυτή, δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Εγώ αυτό που ζήτησες το έκανα. Πλέον, ελπίζω να μην αμφιβάλλεις ξανά για το εάν έχω στοιχεία...

Εικόνα savvas gridlock

Ποια στοιχεια ρε ανθρωπε; Αυτο που παρουσιασες ως στοιχειο, σε διαψευδει πληρως. Ζητησα στοιχεια που να αποδεικνυουν πως ο Σαββας Θεοδωριδης ηθελε να παει στο βαζελο και εκανε προπονησεις με το βαζελο ενω ειχε υπογραψει σε εμας. Αυτα δεν ειπες; Απο το συγκεκριμενο αποκομμα της Ηχους, αυτα δεν προκυπτουν. Πως λοιπον να μην σε αμφισβητησω μετα;

Εικόνα ALEXIS7GER

μην χαλιέσαι ΣΑΒΒΑ..ως συνηθως , οταν αποστομώνεις τον βαζελαθηναις εξαφανίζεται..στο λαγούμι του , παρέα με τα καρότα ..Μιας ομως που σε ειδα και στην παρουσίαση , εχω να προτείνω την δημιουργία ομάδας basket RATM..ΧΑΧΑ τι λες ?? εχουμε τουλάχιστον 3-4 ψηλους , πισω και σε φάγαμε Εθνικάκι πειραιά

Εικόνα Εν Αθήναις

Δε σ' ακούω, άσε με τώρα, φοράω καρότα.

Εικόνα savvas gridlock

Tα φοράς τα καρότα; Γιατί, ο Σακελλαρίδης είσαι;

Εικόνα savvas gridlock

Άσε Αλέξη, έπαιζα παλιά στον Πειραϊκό και στο Φοίνικα. Της πλάκας ομάδες, δυο τρεις προπονήσεις να μαζευτούμε να κάνουμε και θα τους ταράξουμε στη φάπα.

Εικόνα nmavronas

ευχαριστω πολύ παιδιά για την αναρτηση και για όλα τα ωραία που γράψατε για μένα! Τιμή μου να είστε αύριο εκεί! Μόνο καο μόνο για να γνωριστούμε άξιζε να κάνω το ταξίδι από Κέρκυρα!

Εικόνα Chief Bromden

Πάντα τέτοια Κ. Νίκο! Πριν από δυο ίσως τρία χρόνια είχα διαβάσει το ΄΄Μίλα μου για τον ΘΡΥΛΟ ΄΄ , Μετά από τις τελευταίες σας αφηγήσεις (Λάτσιο – ΘΡΥΛΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ – Βέρντερ) και πριν τον επίλογο του (Γ. Κεντρωτή) είχατε κλείσει κάπως έτσι:

Έχεις δύναμη σου ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ τον πύρινο σου κόσμο που δεν λυγά ποτέ…
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Να υποθέσω πως οι παραπάνω ιστορίες αποτελούν την συνέχεια; ή έχω χάσει κάποιο επεισόδιο;

Εικόνα nmavronas

Αγαπητέ φίλε το "μίλα μου για τον θρύλο" είναι βιβλίο που βασίζεται στην ιστορία του θρύλου και στα παιχ΄νίδια που άφησαν εποχή1 Το νέο μου βιβλίο έχει ακριβή ιστορικά στοιχεία αλλά απευθύνεται και στο συναίσθημα του γαύρου οπαδού και αναφέρεται και σε άλλα πράγματα της εποχής που εκτυλίσσονται τα γεγονότα[πειραιάς, ναυτοσυνη, τρούμπα, καλλιτέχνες κτλ]

Εικόνα xristoforas

ΕΧΕΤΕ ΣΥΓΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Κουίζ ολυμπιακογνωσίας και θρυλοφροσύνης

Ένα "εγκόλπιο" με σταχυολογημένες υπό μορφή ερωταπαντήσεων στιγμές από την ιστορία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, που αφορά όλους τους οπαδούς του Θρύλου: τόσο αυτούς που τον ξέρουν από το Ποδηλατοδρόμιο και τα τσιμέντα του παλιού "Καραϊσκάκη" όσο και αυτούς που τον γνώρισαν τα τελευταία χρόνια.

Εικόνα nmavronas

NAI ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΠΠΑ [ ΤΡΙΠΛΕΤΤΑ ΘΡΥΛΟΥ] !