Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ



Έπεσε στην αντίληψή μας ένα "ανώνυμο" κείμενο από το site που αρθρογραφεί ο Φαήλωνας ο τιγρολάγνος. Σε μια περίεργη χρονική συγγυρία. Ένα κείμενο μνημείο φασιστικής νοοτροπίας , ιδιοτέλειας και  προσπάθειας στοχοποίησης του προέδρου του ΘΡΥΛΟΥ.
 
Ο σοφός λαός λέει ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια. Εμείς επεκτείνουμε και λέμε ότι και ο Καίσαρας και τα παιδιά του, και τα εγγόνια του και οι… συνεργάτες του πρέπει να έχουν καθαρό το κούτελο. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τη νέα διοίκηση του δήμου Πειραιά, τον Γ. Μώραλη και φυσικά τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη, πραγματικό δήμαρχο του λιμανιού.
 
Αυτό το καλόπαιδο ο Φαήλος ήταν διαβαστερό από μικρό.  Βρήκε όμως χρόνο να εντρυφήσει και στη λαική σοφία. Πραγματικός Δήμαρχος 
του Πειραιά, κατά τον Φαήλωνα, είναι ο Μαρινάκης! Ο συλλογισμός του όμως μπορεί να επεκταθεί. Ισως επειδή είναι δικηγόρος και όπως και να το κάνουμε μπορεί να διαβάζεις πολύ για να γίνεις δικηγόρος, αλλά το μυαλό των περισσότερων δεν πολυστροφάρει ρε παιδί μου. Μπορεί ας πούμε να δυσκολευτείς να υπολογίσεις το ποσό μιας προμήθειας 2%. Ακόμα χειρότερα 5 ή 10%. Πράγματα καθημερινά στις δικογραφίες έτσι?

Εμείς που είμαστε της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης , πιάνουμε τη κλωστή από εκεί που την άφησε ο Φαήλωνας και μπορούμε με την επαγωγική μέθοδο  να υποθέσουμε, ότι ο Σαμαράς είναι «μπροστινός». ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ είναι ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ Μελισσανίδης ή αλλιώς «τίγρις των φρίσκις». Αν κάτι ισχύει για ένα Δήμο γιατί να μην ισχύει με προβολή σε μια Κρατική οντότητα? Φαήλο μη μας βάζεις ιδέες ρε συ....

Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζουμε, ο κ. Μαρινάκης έχει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη και από αυτή δεν μπορεί να τον σώσει το γεγονός ότι είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Από πού το γνωρίζεις Φαήλο? Έχεις προνομιακή πληροφόρηση? Μήπως είχες ταξιδέψει στην ΚΟΡΕΑ τελευταία? Έχει καλά μαντεία εκεί από ότι ακούγεται. Πάντως τον ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟ Μελισσανίδη, οι ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ του δεν τον εμπόδισαν να γίνει μικρομέτοχος στον ΟΠΑΠ επί ημερών κυβέρνησης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ. Και στην αντιπολίτευση (που είναι πρώτο κόμμα πλέον) μιλάνε για ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ! Ούτε να αποκτήσει ΦΙΛΕΤΟ στο λιμάνι εμποδίστηκε λόγω ανέντιμου πρότερου βίου. ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ έτσι? Όχι πιθανότητα κλήσης ή προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν σε βλέπω να είσαι ευαίσθητος σ’ αυτό. Υπάρχει κάποιος λόγος? Δεν το γνωρίζεις? Για ψάξτο και πες μας τη γνώμη σου. Αλλά πάμε παρακάτω….

Θέλουμε να πιστεύουμε ωστόσο ότι ο κ. Μαρινάκης θα αντιμετωπιστεί ισότιμα από την δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Αν είναι αθώος πολύ ωραία. Θα πάρει το λευκό ποινικό του μητρώο και θα συνεχίσει το έργο του. Ως τότε όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας άνθρωπος με σοβαρές κατηγορίες και τίποτε άλλο. Και αυτός και οι στενοί του συνεργάτες.

Είσαι τόσο βέβαιος ότι ο Μαρινάκης θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη? Από πού προκύπτει αυτή η βεβαιότητα? Από τις συνομιλίες για τον Εθνικό Γαζώρου? Ποιος του απήγγειλε κατηγορίες και πότε? Το ποινικό μητρώο του «τίγρη των φρίσκις» είναι λευκό? Του Αλαφούζου? Έχει πέσει στην αντίληψή σου το «χρώμα» τους?

Έπειτα από τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να δέχεται στο Μαξίμου τον στενό συνεργάτη ενός εμπλεκόμενου για σοβαρή υπόθεση με την δικαιοσύνη και να συνομιλεί επί ίσοις όροις για το αν θα ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πειραιά ή όχι. Μια απόφαση υψηλής πολιτικής και οικονομικής σημασίας που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να γίνεται παζάρι με τον κ. Μώραλη και τον κ. Μαρινάκη, ακόμη κι αν αυτοί είναι οι τοπικοί άρχοντες. Αν είναι έτσι τότε ο Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον δήμαρχο Αφάντου για την πώληση της έκτασης, τον δήμαρχο της Κέρκυρας για την Κασσιόπη, ή ακόμη περισσότερο έπρεπε να έχει καλέσει τον δήμαρχο Ελληνικού, κ. Κορτζίδη για την πώληση της έκτασης στον Λάτση. Δεν το έκανε, αλλά παρ’ όλα αυτά κάλεσε τον Μώραλη έπειτα από επιστολή που του έστειλε ο τελευταίος.

Ελα! τον είπες τον πόνο σου τελικά! Η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού σε καίει! Αν δυσκολευτείς με τα ποσοστά τα windows προσφέρουν εξελιγμένο calculator. Ενημερωτικά αυτό. Θέλει ο «επενδυτής των ΜΗΔΕΝ ευρώ» χώρο στα Αφάντου? Δεν νομίζουμε. Το λιμάνι  του Πειραιά θέλει ο Μελισσανίδης , και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι εμπόδιο. Κάνεις ένα λάθος όμως. Ο Μώραλης ψηφίστηκε από τους Πειραιώτες. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Ψηφίστηκε με βασική αρχή το Δημόσιο έλεγχο στο Λιμάνι. Και οι Πειραιώτες αυτό επέλεξαν. Σε περιμένουμε στον Πειραιά Φαήλο. Να έρθεις με τον «ΕΠΕΝΔΥΤΗ» της πλάκας. Όπως θέλατε να έρθετε και τις προάλλες αλλά τελικά τρέχατε για πάνες…..

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι πρόκειται για ακόμη μια τεράστια επικοινωνιακή γκάφα του Μαξίμου. Διότι δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ο Μώραλης και η παρέα του ότι με πρωτοβουλία Σαμαρά πήγε να συζητήσει για το λιμάνι. Τι είναι ο πρωθυπουργός; Διαπραγματευτής με τον κάθε δήμαρχο που έχει δικιά του ατζέντα;

Κρίμα ρε Φαήλο! Ο Σαμαράς πήρε τη Βούλτεψη για την επικοινωνιακή πολιτική. Πάλι στην απέξω εσύ «ΓΙΓΑΝΤΑ» της επικοινωνίας! Γελάει ο κόσμος… Μήπως το Γραφείο Τύπου της ΑΕΚούλας θα σε ενδιέφερε? Αν όχι, ξεκίνα να μαθαίνεις το calculator…. Αν δυσκολευτείς έχει καλό online help….

Εν πάση περιπτώσει, βγήκε ο Μώραλης, ο στενός συνεργάτης, ο αντ’ αυτού του κ. Μαρινάκη, έξω από το Μαξίμου και έκανε δηλώσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Είπε ότι δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και επανέλαβε όσα είχε γράψει και στην επιστολή που είχε στείλει στο Μαξίμου στις 29 Μαίου. Τότε και χθες είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πώληση του 67% του λιμένα και ζήτησε να παραμείνει ο ΟΛΠ υπό δημόσιο έλεγχο. Χθες, λοιπόν τα ξαναείπαν, δεν τα βρήκαν όπως άφησε να εννοηθεί με τον πρωθυπουργό και η ζωή συνεχίζεται.

Φυσικά δεν τα βρήκαν! Και ούτε θα τα βρούν! Ο «μπροστινός» πρωθυπουργός έχει άλλα στο νου του, κι εσύ ακόμα δεν έχεις βρει πως λειτουργεί το calculator…..

Υπάρχει μια λέξη που δεν την χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας λόγο, είναι όμως ένα βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Είναι το «κομπρεμί», Κάποιος παλιότερα είχε ερμηνεύσει αυτή τη λέξη λέγοντας: «Κομπρεμί είναι όρος κυρίως της πολιτικής και παραπολιτικής αργκό, που χρησιμοποιείται όμως και ευρύτερα, για να γίνει αναφορά σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συνδιαλλαγές και συμφωνίες ή αλλιώς θεσμικές και παραθεσμικές συναλλαγές».
 
Ρε συ Φαήλο… θα σε μαλώσω.. Δε μιλάνε για «κομπρεμί» στο σπίτι του «κομπρεμίστα». Ρε συ σας βλέπουν!  Δεν έχεις καταλάβει ότι ο χρόνος σας τελείωσε? Κι εσύ ακόμα δεν έχεις μάθει πως λειτουργεί το calculator…

Θέλουμε να πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν έχει γίνει κανένα κομπρεμί μεταξύ του εκπροσώπου του δήμου Πειραιά και δεξιού χεριού ενός επιχειρηματία με ανοικτές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και της κυβέρνησης. Διότι κάτι τέτοιο θα ήταν και ανήθικο και καταδικαστέο.

Κοίτα να δεις Φαήλο.  Είναι μεγάλη τιμή για ένα «μπροστινό» πρωθυπουργό να συζητάει με τον ΠΡΟΣΦΑΤΑ εκλεγμένο Δήμαρχο και ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ των Πειραιωτών. Φαήλο δεν μας σέβεσαι. ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.  Δεν τον σέβεσαι γιατί πιστεύεις σε άλλα «μοντέλα». Σε μοντέλα κομπρεμί. Και εσύ ενδιάμεσος. Λόγω επαγγέλματος βεβαίως βεβαίως…  Τα σύμβολα + - * / στο calculator αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις βασικές αριθμητικές πράξεις by the way….

Τα ανοικτά μέτωπα του Μαρινάκη με τη δικαιοσύνη δεν πρέπει να έχουν καμιά σχέση με το λιμάνι του Πειραιά, ή με την Cosco. Δεν πρέπει να μπαίνουν σε κανένα τραπέζι και σε καμιά ζυγαριά μαζί με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Δεν θέλουμε λοιπόν να πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν από χθες σχετικά. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο.

Γιατί τέτοια κολόσφυξη για το λιμάνι ρε Φαήλο? Αν νομίζετε εσύ και οι άλλοι του κομπρεμί, ότι το λιμάνι θα το ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ όπως το Ελληνικό (το ξεπουλήσατε όσο 9 μεταγραφές της Ρεάλ για να καταλαβαίνει ο κόσμος), όπως τον Αστέρα Βουλιαγμένης (τον ξεπουλήσατε όσο 3.5 Μέσι για να καταλαβαίνει ο κόσμος) γελιέσαι. Πές το και στους «ενδιαφερόμενους».  Οι ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ δεν παίζουν.

Και για να καταλήγουμε: δεν μπορεί ενώ έχει περάσει η Ελλάδα τόσα και τόσα από τους νταβατζήδες και τους διαπλεκόμενους και να υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι γίνονται συναλλαγές με τα νέα τζάκια. Πρέπει να προσέξει πολύ η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς τις κινήσεις που γίνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Τα μάτια μας είναι ανοιχτά Φαήλο. Δεν σας πήρε οι πόνος για τον Εθνικό Γαζώρου ρε.. ούτε για το διαιτητή του αγώνα Πλατανιά – Παναχαική. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ και μάλιστα ΤΖΑΜΠΑ! Γι αυτό στοχοποιήσατε το Μαρινάκη. Κάνατε πάλι το ίδιο λάθος όμως. Όπως με το ΣΩΚΡΑΤΗ, έτσι και τώρα βάζετε στο στόχαστρο το ΘΡΥΛΟ. Ξεκινήσατε πόλεμο στον Ολυμπιακό. Αλλά όταν ο ΘΡΥΛΟΣ πολεμιέται ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Που ήσουνα Φαήλο όταν ο Σγουρός χάριζε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ στους λαθρέμπορους Μελισσανίδη και Αλαφούζο για να φτιάξουν γήπεδα? Ούτε μια συλλαβή δεν έγραψες. Δεν την ακούσαμε τη φωνούλα σου πατριώτη της πλάκας. ΤΟΥ-ΜΠΕ-ΚΙ ο Φαήλωνας!
Βάλτε καλά στο μυαλό σας ένα πράγμα.

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
 

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Έλεος με τον αστείο, είναι δικηγόρος του γατούλη, και γράφει τέτοια πράγματα, δηλαδή τι νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι. Το ωραίο είναι ότι, αποπεμφθείς από τη νδ γαρ, ως γνήσιος Εφιάλτης-Αρτέμης Μάτσας-Σαργκάνης, δε διστάζει να φτύσει εκεί που έγλυφε. Έλεος πια σε αυτήν την ελληνική κοινωνία, σε κάθε πτυχή, σε κάθε επίπεδο τσατσιλίκι, εκδούλευση και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Εικόνα savvas gridlock

antines.gr= Βασίλης Ζήσης και βέβαια εκεί κάνουν παρέλαση κατά καιρούς πολλοί συνεργάτες του Αντωνάκη, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Μουρούτης. Φαήλο ντροπή του Πειραιά, βλέπω να ξαναπερνάς ΠΕΝ ρε ψευτολοκατζή...