ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΟ 1998



Ιστορική μέρα αυτή που ξημερώνει. Σαν σήμερα, το Σάββατο 22 Αυγούστου 1998, γράφτηκε μία από τις πολλές ''χρυσές'' σελίδες στην ιστορία της Πανάθας. ΟΑΚΑ, πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1998-99. Ο ΠΑΟ του ''προφήτη'' Δανιήλ αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό του Γιάννη ΚυρΠάστα. Έχουμε παρουσιάσει και σε προηγούμενη ανάρτηση το ματς, αλλά σήμερα θα δούμε πιο αναλυτικά το ρεπορτάζ γύρω από αυτό το παιχνίδι.
 
Βλέπουμε κατ'αρχάς τις φάσεις του αγώνα.
 
 
Εστιάζουμε στο πέναλτυ που κέρδισε ο ΠΑΟ, σε μία μεγαλοπρεπή βουτιά του Βαζέχα 1,5 μέτρο έξω από την περιοχή του Πανηλειακού, στις καθυστερήσεις του ματς. Με αυτό το πέναλτυ του αρχιβουτηχτή Πολωνού, ο οποίος μια ζωή τιναζόταν λες και τον χτύπησε ρεύμα μόλις τον ακουμπούσε κάποιος αμυντικός, πήρε τη νίκη η ''αδικημένη από το γαυροσύστημα της παράγκας του Κόκκαλη'' Πανάθα.
 
 
Μιλάμε για ''τα καλά χρόνια της παράγκας'', τότε που ''βουτούσαν οι γαύροι στη σέντρα του γηπέδου και τρέχανε τα κοράκια να σφυρίξουν πέναλτυ''. Αυτά δεν μας λένε τα βαζέλια; Aς δούμε και το ρεπορτάζ του παιχνιδιού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-8-1998
 
 
 
 
«ΔEN BΛEΠEIΣ, PE AΠATEΩNA»
Στο διαιτητή φόρτωσε τα πάντα ο Γιάννης Κυράστας.
«Δεν ξέρεις τι σφυράς, δεν βλέπεις, ρε απατεώνα; » φώναξε στο 90' ο τεχνικός του Πανηλειακού στον Πειραιώτη Στεφανόπουλο (όταν ο Μίκλαντ πήγε να σηκώσει από το έδαφος τον Τόγια, που έκανε τον ψόφιο... κοριό). Κι εκείνος βέβαια τον απέβαλε. Λίγα λεπτά κατόπιν, στην αίθουσα συνεντεύξεων, ο Κυράστας κατηγόρησε τον ρέφερι για «αλλοίωση αποτελέσματος»... σέρνοντάς του κι άλλα τινά:
«Ο Πανηλειακός είναι ο ηθικός νικητής της συνάντησης» - ο ηθικός αυτουργός της κακοποίησης του ποδοσφαίρου ποιος άραγε είναι; «ο Στεφανόπουλος σφύριξε 35 φάουλ σε βάρος μας και έβαζε συνέχεια τον ΠΑΟ στην περιοχή μας». «Aν είναι έτσι ο ορισμός διαιτητών, καλύτερα να καταργηθεί, κρίμα να δολοφονούνται οι μικρές ομάδες». «Ο Στεφανόπουλος δεν θα γίνει διεθνής στην πλάτη του
 
10.000 βάζελοι αψήφισαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ζέστη, Σάββατο βράδυ Αυγούστου), έκαναν την καρδιά τους πέτρα και πήγαν στο ΟΑΚΑ να δούνε το πρώτο ματς του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα. Πάλι παρέδωσε μαθήματα οπαδισμού και στήριξης της ομάδας η ένδοξη Μπύρα 13. Τι είδανε λοιπόν οι βάζελοι στο ΟΑΚΑ; Είδανε τον ΚυρΠάστα του Πανηλειακού να χτυπιέται για την σφαγή της ομάδας του από τον ΠΑΟ. Έναν χρόνο αργότερα, ο ΚυρΠάστας έγινε σύμβολο των βάζελων στον αγώνα τους εναντίον της ''γαυροπαράγκας''. Το τι έλεγε όμως ο ίδιος ο ΚυρΠάστας για πάρτη τους, το ξεχνάνε. Το συνδρομητικό κανάλι SUPERSPORT, η σημερινή NOVA με λίγα λόγια (ιδιοκτησίας των Ολλανδών της NETMED, που ''συμπτωματικά'' αργότερα γίνανε μεγαλομέτοχοι και στην ΠΑΕ ΑΕΚ), είχε φροντίσει να αγοράσει το καλοκαίρι του 1998 ένα πανάκριβο μηχάνημα ανάλυσης των αμφισβητούμενων φάσεων, το VIRTUAL REPLAY.
 
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-8-1998
 

 

 
Μετά το ματς του ΟΑΚΑ, έκαναν το λάθος εκεί στο SUPERSPORT να αναλύσουν τη φάση του πέναλτυ που κέρδισε ο βουτηχτής Βαζέχα. Ο ''καπετάνιος'' Γιώργος Βαρδινογιάννης τρελάθηκε και αμέσως η NETMED εξέδωσε ανακοίνωση για να τον εξευμενίσει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-9-1998
 

 

 

 
Κάπου εκεί μπήκε στην ιστορία και ο τότε αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, με αποτέλεσμα το VIRTUAL REPLAY να αποσυρθεί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-9-1998
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-9-1998
 

 

 

 
Πάπαλα το VIRTUAL REPLAY. Στο κάτω κάτω της γραφής, η NETMED το αγόρασε για να παρουσιάζει ''τις βρωμιές του γαύρου''. Στην πορεία βγαίνανε βρωμιές άλλων στη φόρα, οπότε σιγά μην το άφηνε στον αέρα. Κορόιδα ήτανε οι Ολλανδοί να τα βάλουνε με το Βαρδινογιάννη;
 
Αυτά τα ωραία συνέβαιναν στα χρόνια της ''γαυροπαράγκας''. Χρόνια πολλά λοιπόν στα βαζέλια για τη σημερινή τους επέτειο, με το σύνθημα που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει για μια ζωή.
 
ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΠΕΝΑΛΤΥ.

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κι εδώ από ένα άλλο βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=HuuURDoBxlo

Εικόνα xristoforas

ωπα ...με μπερδεψες Σαββα...
δωσε στο βα δωστε στο βαζελο βολες δωσε στο βαζελο βολες...αυτο το συνθημα νομιζα πως ισχυει :P

Εικόνα savvas gridlock

Eντάξει, άλλο άθλημα. Στο κάθε σπορ έχουμε το ανάλογο βαζελο-σύνθημα. Π.χ. στο βόλλεϋ τι φωνάζουμε; Δώστε στο βα δώστε στο βάζελο φιλέ...