Συγκρίνοντας αριθμούς με «νούμερα»



Οι μεταγραφές τελείωσαν, τα ρόστερ σε μεγάλο ποσοστό ολοκληρώθηκαν και ο καθένας κάνει τις εκτιμήσεις του. Για το αντιολυμπιακό μπλοκ δεν μας νοιάζει καθόλου. Οίκοι ανοχής ήταν, οίκοι ανοχής παρέμειναν. Για την ομάδα μας το ΘΡΥΛΟ ειπώθηκαν  και γράφτηκαν πολλά και οι συζητήσεις άναψαν μεταξύ σύγαυρων. Κάποιοι θεωρούν πως έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει, κάποιοι ότι οπισθοχωρήσαμε.

Υπάρχουν όμως και εξωτερικοί αναλυτές – κριτές οι οποίοι έχουν σταθερούς κανόνες και κριτήρια στις εκτιμήσεις τους κάθε χρόνο. Αυτούς θα αφήσουμε να μας  «μιλήσουν» και να μας πουν τη γνώμη τους για το τι έγινε φέτος το καλοκαίρι. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τρεις πινάκες – εικόνες που νομίζουμε ότι λένε την αλήθεια και θα κάνουμε ελάχιστα σχόλια ώστε να αφήσουμε τον καθένα να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του.

Ότι στοιχεία χρησιμοποιήσουμε είναι από το transfermarkt. Σιγά τα αυγά θα πει κάποιος. Παιχνίδια μανατζαραίων θα πει άλλος. Ότι και να ‘ναι, οι κανόνες εκτίμησης είναι ίδιοι για όλες τις ομάδες, συνεπώς το τεκμήριο της αντικειμενικότητας δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε.
Παμε λοιπόν….


 
Πρώτος πίνακας τα ρόστερ των ομάδων της super league με εκτίμηση της αξίας τους και μέσος όρος ηλικίας. Κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν και να μας «υποβάλουν» να θαυμάσουμε από πέρσι,  τη νεανική ομάδα του ζελέ. Τι βλέπουμε? ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ! 25 έτη. Γεμάτος νιάτα ο βάζελος μας λέγανε. Γερασμένος ο ΘΡΥΛΟΣ μας λέγανε. Δεν περιμένουμε να ψελλίσουν κάτι οι βαζελολάγνοι ρουφιάνοι. Και μπουκωμένοι βρίσκουν τον τρόπο να μιλήσουν. Είναι εκπαιδευμένοι.

Να πιάσουμε τον τομέα της αξίας? ΧΑΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ! Σχεδόν ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ μεγαλύτερη η αξία του ρόστερ του ΘΡΥΛΟΥ από αυτή του παναθηναικούλη.  ΔΥΟΜΙΣΗ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από αυτή των σφολιάτων του βορρά. Και προσπαθούν να μας πείσουν οι βαζελολάγνοι ΑΡΔ, ότι φέτος ο παναθηναικούλης που πήρε πάλι άδεια από την «κόκκινη ΕΠΟ» με λαμογιά και ρουφιανιά, μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα! Πάλι την εθνικότητα των καρτοκινητών θα ψάχνετε τον Μάιο….

 

Πίνακας δεύτερος. Σύγκριση αξίας των ρόστερ πέρσι και φέτος. Τι μας λένε οι βαζελολάγνοι ΑΡΔ? Οι φετινές μετακινήσεις του ΘΡΥΛΟΥ υποβάθμισαν την ποιότητα του ρόστερ. Έφυγαν καλύτεροι ποδοσφαιριστές και δεν αντικαταστάθηκαν με ισάξιους. Αυτό το ενστερνίζονται και κάποιοι γαύροι και  «οργίζονται» με το «ξεπούλημα» του Μαρινάκη. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι τα μπάτζετ παίζουν μπάλα. ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. Αλλά εδώ μιλάμε για διαφορά που μετριέται με ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ. Υπάρχει μια μικρή μείωση στην αξία του μπάτζετ του ΘΡΥΛΟΥ, της τάξης των 5 εκατομμυρίων. Όμως αυτή οφείλεται κυρίως στις αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής των Αβραάμ και Σαβιόλα, οι οποίοι πέρσι κοστολογούνταν με 4,5 και 3 εκατομμύρια αντίστοιχα. Αν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές δεν είχαν ζητήσει να φύγουν, το ρόστερ θα άξιζε 2 εκατομμύρια περίπου περισσότερο από πέρσι. Δείτε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μείωση του ρόστερ του επενδυτή Ιβάν. Δείτε και του παναθηναικούλη. Δεν σχολιάζω άλλο….

Πίνακας τρίτος.  Τρέχουσα αξία ποδοσφαιριστών της super league. Σταυράκη Κόλλλλλλλκα πάρε κάνα προιόν της Bayer πριν τον διαβάσεις. Τάσο Νικολογιάννη και λοιποί βαζελολάγνοι ΑΡΔ κρατήστε την ανάσα σας.  Στους 13 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές οι ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΙ είναι του ΘΡΥΛΟΥ. Συνολικά ΔΕΚΑ από τους ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ είναι του ΘΡΥΛΟΥ. Και ο 14ος είναι του ΘΡΥΛΟΥ ο Ολαιτάν. Οι σφολιάτες έχουν δύο ποδοσφαιριστές στην ΕΒΔΟΜΗ και ΔΕΚΑΤΗ θέση. Τι? Ο παναθηναικούλης? ΕΝΑΝ! Τον Μπεργκ στη ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΘΕΣΗ.
 
 
Τονίζουμε και πάλι ότι για μας οι αριθμοί δεν λένε τίποτα. ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Αλλά τις περισσότερες φορές και τα νούμερα (όχι τα αντιολυμπιακά, τα κανονικά της αριθμητικής) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ.

Σχόλια

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Ρε αδερφια,ανοιξτε τα ματια σας γαμω τον αντιθεουλη μου..
Οποιος δεν εζησε τα πετρινα να μη σχολιαζει..
Δε βλεπετε τι γινεται γυρω μας?
Στην αγγελια του αλαφουζου με τιτλο ''ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ'' εχουν ανταποκριθει ενα ματσος παλιοπουστες δημοσιογραφοι.
Και εμεις αντι να επιβαλλουμε την ομοψυχια αναμεσα μας τρωγομαστε σαν τα μαλακισμενα.
Μας πολεμανε λυσσαλεα τα καριολια και εμεις βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας.
Γεμισαμε λογιστες και στελεχη επιχειρησεων που κανουν το κομματι τους αναλυοντας την εταιρεια που λεγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑστα δικα μας ματια......ειναι ΙΔΕΑ,ειναι η πρωτη αγαπη και παντοτινη,ειναι οι κοπανες απο το σχολειο για παρτη του,ειναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ-ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ-ΦΥΛΑΚΗΣ........
Δεν περισσευει κανενας γαυρος απο αυτο τον πολεμο που βιωνουμε..
Αφηστε τις οικονομικες ανησυχιες σας και ασχοληθειτε με αυτο που μας καυλωνει πιο πολυ...τον ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ...
Ειμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΝΗΜΕΝΑ ΚΑΡΙΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑ...
ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΔ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΙΤΙΒΙΖΟΝ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ...

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα Aprosarmostos17

Τα πράγματα είναι απλά. Από την εποχή Κόκκαλη θυμάμαι ότι πρότυπο (και πολύ σωστά) για την ομάδα ήταν το μοντέλο Πόρτο (και Λυών και Σεβίλλη την εποχή εκείνη). Δηλαδή, αγοράζουμε φτηνά, πουλάμε ακριβά. Για να είσαι ωστόσο ταυτόχρονα και ανταγωνιστικός και να σηκώνεις και κούπες (κάτι που γουστάρουμε τρελά εμείς οι Ολυμπιακοί) πρέπει να έχεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ. Η Πόρτο και η Μπενφίκα (όπως και η Σεβίλλη με την Λυών παλαιότερα), μαζεύουν ότι καλύτερο και πιο εξελίξιμο υπάρχει στη διεθνή αγορά και το απογειώνει ως προϊόν. Το ίδιο πάμε να κάνουμε και εμείς σε μικρότερη κλίμακα. Κάποια στιγμή μπορεί να φτάσουμε και το επίπεδο της Πόρτο. Καλό σκάουτινγκ έχουμε αποκτήσει απ' ότι φαίνεται και τους τίτλους τους σηκώνουμε για πλάκα. Στηρίζουμε με τρέλλα τον Μαρινάκη και το μοντέλο του.

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΑΚΙΑ Ο ΓΑΥΡΑΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤOΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!!!!!!!!!!!!
ΣΤΙΣ ΛΑΓΟΚΟΤΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΟΥΣΤΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΛΙΑΚΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΡΕΖΟΝΙ!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΟΛΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑ Ο ΒΟΚΟΛΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΦΥΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΚΑΡΓΙΟΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΘΩΜΑΙΔΕΝΑ Η ΣΑΓΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ Ο ΙΑΧΩΒΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΣΙΑ Η ΠΑΡΤΟΥΖΙΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΔΑΒΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΜΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα john

Βάλε στο καθημερινό γαυρικο και θρυλικό παραλήρημα σου και το "γαμιεται η πουστρα ο παπαθεοδωρου" και είσαι ok

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα ΔΙΑΣ

ΓΑΥΡΟΙ καλημερα!
τα πολιτικαντικα και "συγκινητικά" δε τα πολυγουστάρω και δε ειμαι και καλος. δυο λέξεις μόνο....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ

για το φιλο το σαββα που πιστευω οτι είναι ενας από μας, θα δανειστω πάλι από το ίδιο site στοιχεια μετακινησεων της τελευταιας πενταετιας, γιατι πλεον μπαινουμε στην πέμπτη χρονιά Μαρινακη.

http://www.transfermarkt.gr/olympiacos-piraeus/startseite/verein/683/sai...

σεζόν 10/11 -8.5 εκατομμύρια

http://www.transfermarkt.gr/olympiacos-piraeus/startseite/verein/683/sai...

σεζόν 11/12 -9.16 εκατομμύρια

http://www.transfermarkt.gr/olympiacos-piraeus/startseite/verein/683/sai...

σεζόν 12/13 +3.11 εκατομμύρια

http://www.transfermarkt.gr/olympiacos-piraeus/startseite/verein/683/sai...

σεζόν 13/14 +23,58 εκατομμύρια

http://www.transfermarkt.gr/olympiakos-piraus/transfers/verein/683/saiso...

σεζόν 14/15 +2.52 εκατομμύρια

Σύνολο πενταετίας απο μετακινήσεις παιχτών +11.55 εκατομμύρια.

Δεν νομίζω ρε σάββα ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε άλλο με τις εκτιμήσεις ενος site αξιολόγησης. τα νουμερα μπορούν να διαβαστούν με πάρα πολλούς τρόπους και να γίνει παιχνίδι. Εγω βγαζω το συμπερασμα οτι με την τρεχουσα διαχείρηση ο ΘΡΥΛΟΣ είναι κυριαρχος στην Ελλάδα, δεν θα κινδυνεύσει να γίνει κούλα και παναθηναικούλης και στην ευρώπη πλέον είναι ένα υπολογίσημο μέγεθος. Αυτά τη στιγμή που ολα γυρω μας καταρρέουν.
Αλλος θα πεί ο βαγγέλης έπρεπε να ενισχύσει κιάλλο την ομάδα. Αλλος μπορεί να πεί ακόμα και ότι την παράτησε. Απόψεις είναι αυτές.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. εκτός αν είναι ΕΜΠΑΘΗΣ ή απο τους απέναντι....

Εικόνα apostolos gaganis

To εχω πει. Θα το πω αλλη μια φορα και τερμα. Σημασια σε πολλα πραγματα στη ζωη δεν εχει τί λες, αλλα ΠΩΣ το λες. Η διαφορα αποψεων, οχι μονον αποδεκτη, αλλα ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ. Φρασεολογια ομως του στυλ ΄΄για να΄δουμε τί ΡΟΛΟ τραβαει τελικα το RATM΄΄, ισοδυναμει με ΜΟΜΦΗ εναντιον ανθρωπων που εχω αξιολογησει, εκτιμησει και τοποθετησει ΨΗΛΑ στη συνειδηση μου. Την θεωρω επομενως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Κανω αδελφικη εκκληση στον υπολογο γιαυτη την - επιεικως - ΑΣΤΟΧΙΑ του, να ανασκευασει. Εδω μεσα, το πνευμα που επικρατει, ειναι πνευμα ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΩΣΥΝΗΣ και, πιστευω, πως ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ δεν υπαρχει, ικανο να την διασαλευσει. Εποικοδομητικη κριτικη, ΝΑΙ. Δηλητηριωδεις αμφιβολιες ομως, ΟΧΙ. Δεν ειναι θεμα γλωσσικου οπλοστασιου. Ειναι θεμα διαθεσης και προθεσεων. Ετσι εδειξε, στα ματια μου τουλαχιστον, η περιβοητη φραση του.

Φιλε, σε καλωσορισα με ανοιχτη αγκαλια. Γραψε ο,τι νομιζεις. Γιατι γραφεις ΚΑΙ σωστα πραγματα. Με το καταλληλο, λεβεντικο, γαυρικο υφος, που ξερω οτι διαθετεις. Οχι ομως αλλα ΄΄γλυστριματα΄΄. Γιατι θα δεις την ΠΛΑΤΗ μου. Και την πλατη πολλων, παρα πολλων, εδω μεσα. ΚΑΙ ΘΑ΄ΝΑΙ ΚΡΙΜΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΟΝΑΣ ΣΤ΄ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Σκεψου και δρασε αναλογα.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Με όλο τον σεβασμό ,δεν νοιώθω ότι έχω να ανασκευάσω κάτι. Απο ψυχής και η πραγματικότητα που έλεγε και ο Αλέφαντος. Οι πλάτες δεν με ενδιαφέρουν. Ενδιαφέρουν τους αδύναμους. Και όταν μιλάω για Ολυμπιακό - για να χρησιμοποιήσω και μια δική σου έκφραση - , αισθάνομαι ΔΥΝΑΤΟΣ,νιώθω ότι δεν ΝΙΚΙΕΜΑΙ.

Εικόνα μαουνιέρης

Ετέθη από σύγγαυρο το ερώτημα "τί ρόλο βαράει το RATM"; Με λίγα λόγια ιδού "τί ρόλο βαράει το RATM":

Το RATM είναι όαση και ταυτόχρονα παράδεισος αυθεντικής ερυθρόλευκης ενημέρωσης, γιατί συνδυάζει την επικαιρότητα με την ιστορία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Στις ηλεκτρονικές αράδες του κατατίθεται (μέσω της προβολής και της διαλεκτικής σύνθεσης των αντιθέτων) και χτυπάει η ερυθρόλευκη καρδιά. Το RATM υπάρχει, επειδή υπάρχει ο Ολυμπιακός, αλλά και για να υπάρχει ο Ολυμπιακός... ο αυθεντικός, ο αρχετυπικός, ο πειραιώτικος Ολυμπιακός ως σύνδεσμος φιλάθλων. Το RATM υπηρετεί -ναι, ΥΠΗΡΕΤΕΙ- τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς. Το RATM είναι χώρος υπάλληλος του Ολυμπιακού, όπερ σημαίνει: το RATM "δεν τα παίρνει" από κανέναν - μόνο "δίνει" γιά τον Ολυμπιακό. Και ό,τι δίνει το δίνει δωρεάν... Δηλαδή παρέχει χώρο ελεύθερης και απρόσκοπτης ολυμπιακής έκφρασης και ευνοεί τη διαφωνία χάριν της ενότητας. Ποτέ κανένας στο RATM δεν ενοχλήθηκε από το "τί" - το "πώς" είναι αυτό που ενοχλεί. Γι' αυτό ο τρόπος πρέπει να είναι εύσχημος (διότι, αν δεν είναι εύσχημος, είναι κατ' ανάγκην άσχημος, και δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό και σε οπαδούς του Ολυμπιακού). Όσοι γράφουμε ή σχολιάζουμε στο RATM (πρέπει να) σιχαινόμαστε την νικοκαραγιαννίδειο ή γιωργογεώργειο ορολογία περί "παντλονιασμάτων" και "ξυπνιτζηλιδικιού". Το RATM δεν ρεντπλαντιτίζει - αλίμονό μας, δηλαδή! Το RATM είναι αυτό που υπονοείται στα αρχικά του: Reds Against The Machine.

Εικόνα jimakos

Σάββα όλα όσα γράφεις να τα συζητήσουμε.
Αυτό όμως ¨Αυτό το άρθρο με βάζει σε σκέψεις για το τι ρόλο βαράει τελικά το RATM." προσβάλλει και τα παιδιά του site και αυτούς που το διαβάζουν και σχολιάζουν.
- Εκτός από έσοδα υπάρχουν και έξοδα.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Οι σκέψεις ΔΕΝ είναι τελεσίδικες. " Εκτός από έσοδα υπάρχουν και έξοδα ". Τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύουν και για τους άλλους.

Εικόνα savvas gridlock

Έχεις δει τους πρόσφατους ισολογισμούς ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και πόσο μέσα μπαίνουν, παρά τα πολύ λιγότερα έσοδα που έχουν σε σχέση με εμάς; Αυτό σε τι συμπέρασμα σε οδηγεί;

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΙ ΤΟΝ ΣΟΥΤΟ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ!!!!!!!!
ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΥΛΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΓΑΜΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΠΙΠΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ!!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΞΕΚΩΛΙΑΖΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!!!!!!!!!!!! ΜΟΥΝΑΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα john

Τι ακριβώς ειπε ο Σουτος φίλε???

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.... ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΥΦΑΚΙ ΔΗΘΕΝ ΑΥΣΤΗΡΟ!!!!!!!!!!!!! ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!! ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙ ΤΟ ΣΟΥΤΑΚΙ!!!!!!!!!!!

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΚΑΟΥΤΕΡ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Εικόνα dion

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΚΑΟΥΤΕΡ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Βασίλη είσαι είδωλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Αφού ρε Μπίλαρε τους αγόρασε ο Αλαφούζος. Πλέον όλο τέτοιες μπηχτές θα ακούς κατά του Θρύλου και αβάντες στη ''μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟ'', όπως και αβάντες για ''τα νέα παιδιά που βάζει ο Αναστασίου να παίξουν μπάλα''.

Εικόνα john

Τι σου ειναι ο αρδ πάντως ε;Τον Σουτο τον άκουγα πριν 2 3 χρόνια στα περισσότερα ήταν σωστός.Ποσο εύκολα γίνεται κάποιος αρδ για το μεροκαματο...

Χτες ξεψαχνιζα παλιές εφημερίδες στο in.gr και έπεσα πάνω σε κάτι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.Εφημεριδα Φως των Σπορ 13 Μαΐου 2004 συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινακη γιου του Μιλτιαδη Μαρινακη για τα αγωνιστικά θέματα της τοτε ομάδας του Αλεφαντου
ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΈΧΕΙΣ ΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΥΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...

Εικόνα savvas gridlock

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2004/05/13/32_h.jpg

Θα την βάλουμε σίγουρα κάποια στιγμή. Αν και ο τίτλος της δεν είναι και ο καλύτερος. Άκου ''να επιστρέψει ο Μπάγεβιτς''. Όχι ρε πρόεδρε...

Εικόνα john

Εντάξει εκείνη την εποχή ήμασταν στη λαίλαπα Προτασοφ-Γκογκιτς-Αλεφαντου.Οταν βλέπει τέτοια πράγματα λογικό δεν ειναι να επιθυμεί την έλευση του προπονητή που απογείωσε την ομάδα το 1996-1999; πάντως ο προεδρας αν και ορθώς δεν ανακατεύεται στα αγωνιστικά θέματα στο βαθμό που το εκανε ο Κοκαλης,στην τετραετία αυτη εχει δείξει πως ξέρει ποδόσφαιρο

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ Θ'ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΩΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ Τ'ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Αυτό το άρθρο με βάζει σε σκέψεις για το τι ρόλο βαράει τελικά το RATM. Και στεναχωριέμαι.

Λοιπόν,ακούστε. Όλα τα ακράδαντα και ΜΗ αμφισβητήσιμα στοιχεία που θα θέσω παρακάτω αφορούν από την περίοδο 2010-2011 έως και σήμερα που προεδρεύει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ξεκινάει το πάρτι.

1. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε αυτήν την περίοδο έχει συνολικά έσοδα απο Τσάμπιονς Λίγκ σύμφωνα με ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία της UEFA ακριβώς 75.000.096 ευρώ. Απ'την άλλη δε,αν συνυπολογίσουμε άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει φέτος ΣΤΑΝΤΑΡ και ας μη μαζέψει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ και ας μη πατήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ στο Καραισκάκη,τότε συνολικά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει έσοδα κάτι παραπάνω απο 88 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

2.Από τις πωλήσεις παιχτών σύμφωνα με το tranfermarkt - που επικαλέστηκε και το άρθρο άλλωστε και σωστά - , ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει βάλει στα ταμεία του το ποσό τον 76.000.000 ευρώ. 76 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

3. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε αυτά τα πρώτα τέσσερα χρόνια του Μαρινάκη έχει στο γήπεδο του κατά μέσο όρο 21.463 Οπαδούς. Επίσημα στοιχεία της superleague.

4. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο του Ολυμπιακού είναι κατά μέσο όρο τον χρόνο 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πάμε τώρα και στους ανταγωνιστές μας. Θα πιάσω τον ΠΑΟΚ που τα τελευταία 2 χρόνια είναι και ο πλούσιος σε σύγκριση με τον Βάζελο. Το θέμα 1 στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα γίνεται 1α στον ΠΑΟΚ για να μη πλατιάσουμε.

1α. Ο ΠΑΟΚ απο το ΟΥΕΦΑ(+προκριματικά Τσάμπιονς Λινγκ και μπόνους) έχει βάλει στα ταμεία γύρω στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Απο την φετινή συμμετοχή τους στο ΟΥΕΦΑ έχουν εγγυημένα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

2α. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πωλήσεις σύμφωνα με το ίδιο tranfermarkt σε αυτή την περίοδο 6.540.000 ευρώ.

3α. Ο ΠΑΟΚ κατά μέσο όρο μαζεύει στο γήπεδο του 12.742 Οπαδούς.

4α. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο του ΠΑΟΚ κατά μέσο όρο είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σημείωση. Τα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού είναι σχεδόν 30 % πάνω απο του ΠΑΟΚ. Κάθε χρονιά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είχε περισσότερα διαρκείας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Είναι ΓΕΛΟΙΟ να παινευόμαστε που έχουμε 2,5 ολόκληρες φορές παραπάνω μπάτζετ απο τον ΠΑΟΚ !! Γ-Ε-Λ-0-Ι-Ο.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΦΟΡΕΣ μεγαλύτερο μπάτζετ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Όσο για την χρημ|κη αξία το 2010-2011 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είχε αξία απο το ΙΔΙΟ ΣΑΙΤ tranfermarkt 108 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα μετά απο τις τόσες ΦΟΒΕΡΕΣ πωλήσεις και τα 88 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ που μεσολάβησαν, η αξία της ομάδας είναι 74 εκατομμύρια.

Θέλω να πιστεύω ότι το άρθρο του ΔΙΑ δεν ήταν εσκεμμένο και δεν αποσκοπούσε στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΟ του ΘΡΥΛΟΥ που ΣΩΣΤΑ έχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερες απαιτήσεις απο τον ΜΑΡΙΝΑΚΗ, αλλά του γύρισε το μυαλό με τους Κόλκες και σια και πάνω στην φούρια να υπερασπιστεί τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ χρησιμοποίησε αυτό το άρθρο.

Εικόνα savvas gridlock

Πρώτον, το τηλεοπτικό συμβόλαιο στη ΝΕΤ την πρώτη χρονιά του Βαγγέλαρου, 2010-11, δεν κατέληξε στα ταμεία της ΠΑΕ, αφού το είχε προεισπράξει ο Σωκράτης από το 2009. Δεύτερον, το σημερινό τηλεοπτικό συμβόλαιο του Ολυμπιακού στη NOVA δεν αποφέρει περισσότερα από 4 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Τρίτον, έχει χαθεί η χορηγία του ΟΠΑΠ στη φανέλα και πλέον πληρώνουμε εμείς για να βάλουμε τη UNICEF, ζημιά στα ταμεία που προσεγγίζει τα 4 εκ. ευρώ. Τέταρτον και σημαντικότερον, την πρώτη χρονιά που μπήκε ο Βαγγέλαρος στην ΠΑΕ, δεν υπήρχε ούτε Τσου Λου, ούτε τηλεοπτικό συμβόλαιο (είχε προεισπραχθεί). Ποιο ήταν το μπάτζετ του Ολυμπιακού; Ξέρεις ότι ήταν περίπου 66 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το ''κόστος ομάδος'' που περιγράφεται στον ισολογισμό της ΠΑΕ; Αυτά τα λεφτά ποιος τα έβαλε από την τσέπη του; Πέμπτον και τελευταίον, γιατί κοιτάς μόνον τα έσοδα, αλλά όχι τα έξοδα της ΠΑΕ; Γιατί δεν εξετάζεις τη σούμα κάθε χρονιάς στα ταμεία της ΠΑΕ; Γιατί δεν βλέπεις ότι το 2010-11 μπήκαμε μέσα 39 εκ. ευρώ, το 2011-12 και το 2012-13 ήμασταν ίσα βάρκα ίσα πανιά; Αυτό για'σένα δεν μετράει καθόλου;

Εικόνα dion

Φιλε, ξεχνάς ότι όταν μπήκε ο Μαρινάκης, η ομάδα ήταν υπό διάλυση κι έτοιμη να βαρέσει κανόνι. Αυτό θεωρείς εσύ πρότυπο λειτουργίας?

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Δεν ξεχνώ τίποτα. Πριν 4 χρόνια,αμέσως μετά το μπάσιμο του στον Ολυμπιακό,έτυχε να τον συναντήσω στην Κρήτη. Τον ευχαρίστησα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα φωνάζω " Ζήτω ο Πρόεδρος " και " ΒΑΓΓΕΛΑΡΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ " σε οτιδήποτε και αν κάνει. Επικροτώ τα σωστά(είναι και πολλά), καυτηριάζω και κατακρίνω τα λάθη(αρκετά). Σε κατ ιδίαν με αλλόθρησκο τον υπερασπίζομαι ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ,ακόμα και αν έχει κάνει έγκλημα. Τον μεγάλο ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ είμαστε πολύ μικροί για να τον πιάσουμε στο στόμα μας.

Εικόνα dion

Δεν ξέρω αν κατάλαβες τί θέλω να πω και σίγουρα δεν έχει σχέση με το ότι ο Μαρινάκης μας έσωσε σε μια δύσκολη στιγμή και πρέπει να τον κάνουμε εικόνισμα: μήπως η τότε διαχείριση παραήταν "αβέρτη" και γι'αυτό μας έφερε ένα βήμα πριν το κανόνι? Αν είναι έτσι, λογικό δεν είναι να πρέπει ν'αυξήσουμε κατακόρυφα τα έσοδα ώστε να έχουμε περίπου το ίδιο budget?

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Και για να σου απαντήσω για το τι ρόλο βαράμε εμείς οι RATM….(δανείζομαι λόγια του ΔΙΑ)
Γνωριστήκαμε «ψηφιακά» μέσα σε αφιλόξενο περιβάλλον στο ΒΑΖΕΛΛΕΤΑ όσο περισσότερο αφιλόξενο μπορεί να είνια για ένα γαύρο.
Σε μια εποχή που με τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΑΛΗ δινόταν μεγάλες μάχες με τα βαζελάκια σε κάθε ανάρτηση του που αφορούσε το ΘΡΥΛΟ.

Ττα κείμενα δεν ήταν απλές απαντήσεις για να «την πούμε» στα βαζελάκια. Ήταν κείμενα δουλεμένα στο μυαλό. Είχαν δομή, επιχειρήματα, χιούμορ, ειρωνεία. Και φυσικά ήταν προϊόν διάθεσης χρόνου και ΑΓΑΠΗΣ για το Θρύλο.
Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να αφήσουμε τα πληκτρολόγια και να γνωριστούμε. Τώρα μπορώ να πω ότι από την πρώτη στιγμή αν και συναντούσα άγνωστους ανθρώπους ήμουν σίγουρος ότι αυτή η παρέα θα έμενε μαζί για καιρό.
Συζητήσαμε θέματα του ΘΡΥΛΟΥ μας, πολιτική , οικονομία, μπινελικιαστήκαμε, μανουριάσαμε, παρεξηγηθήκαμε, κάναμε χαβαλέ. Τελικά ήρθαμε πιο κοντά.

Κάποια στιγμή μεταξύ φρέντου και οφθαλμόλουτρου σε γνωστό ολυμπιακό στέκι του Πειραιά έπεσε η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου site που θα ασχολείται με τον το ΘΡΥΛΟ μας από τη σκοπιά του οπαδού και όχι από το δημοσιογραφικό διαθλαστικό, παραμορφωτικό φακό που στρογγυλεύει απόψεις γιατί «έτσι πρέπει» ή «έτσι βολεύει» ή «αυτή είναι η γραμμή». Συζητήσαμε πολύ. Άλλαξαν πολλές φορές τα σχέδια και τα πλάνα. Συγκρουστήκαμε.

ΤΟ ΣΑΙΤ όμως ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ούτε θέλουμε να τους υποκαταστήσουμε. Εδώ θα γράφονται και θα διαβάζονται απόψεις γάβρων με μοναδικό κίνητρο της ΑΓΑΠΗ για το ΘΡΥΛΟ.

Δεν θα μένει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ τίποτα όμως. Είτε προέρχεται από την πράσινη προπαγανδιστική μηχανή, είτε προέρχεται από «ολυμπιακάρες».

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Δεν φταίει κανείς - έπρεπε ο Κόκκαλης να πουλήσει στον Λαυρεντιάδη και να έχεις τεχνικό διευθυντή τον Τσαλουχίδη τώρα….

Εικόνα ΔΙΑΣ

εισαι σιγουρος οτικαταλαβαινεις τι διαβαζεις εδω μεσα? εχεις διαβασει τα υπολοιπα κειμενα που αφορουν τους ισολογισμους της ΠΑΕ και τα σχετικα με το ffp? Με τις αιχμες για το ρολο μας δεν ασχολουμαι.
Οι πινακες του κειμενου αφορουν ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ STATUS του ελληνικου ποδοσφαίρου. Τώρα που γραφουμε. Τα στοιχεία δεν λαμβάνουν υπόψη πόσες φορές εχει βγει cl ο ΘΡΥΛΟΣ , πόσες ο παοκούλης ή ο πναθηναικούλης. Αξιολογεί και κοστολογεί ποδοσφαιριστες. ΣΗΜΕΡΑ. τίποτε άλλο. ουτε έσοδα ούτε εξοδα εξετάζονται.
Αν θεωρείς ότι η ποδοσφαιρική αξία των ποδοσφαιριστών του ΘΡΥΛΟΥ έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί. Αλλά αυτό τι σχέση έχει με την αποτύπωση της σημερινής εκτίμησης της αξίας των ομάδων της superleague?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ρε Σάββα, τι είναι αυτά ρε φίλε; Μπήκες προχθές στο σάιτ με τυμπανοκρουσίες και σήμερα βγάζεις χολή. Δεν αναφέρομαι στο ότι εκφράζεις την αντίθεσή σου στο άρθρο, αλλά στον τρόπο που μιλάς. Το μεσημέρι έλεγες στον Σάββα να μην αναφέρει ημερομήνιες, σκορ και τα λοιπά, επειδή δεν είσαι κάνας χθεσινός. Δηλαδή γι' αυτό στα 'λεγε ο Σάββας; Για να τα μάθεις; Ή μήπως για να φανεί έξυπνος μπροστά σου; Για να γίνει κατανοητός και κατατοπιστικός στα έλεγε ρε φίλε. Τώρα πετάς ανοιχτές σπόντες για το τί ρόλο βαράει το σάιτ. Τι υπονοείς; Πες το ξεκάθαρα. Μίλα κι' εσύ για υπαλλήλους... Ούτε ψέματα λένε τα παιδιά ούτε την αλήθεια διαστρεβλώνουν ούτε κάτι αποκρύπτουν. Και με καθαρή ιδιοτέλεια κάνουν δουλειά για να ξεστραβωθούν μερικοί, όπως εγώ. Και μας δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς να βρούμε ένα χώρο να εκφραστούμε όπου δε θα ακούμε τα πουστριλίκα που βλέπουμε στο Red Planet. Κατάλαβε καλά κάτι. Εδώ είσαι τυχερός που μπήκες και διαβάζεις γιατί, εκτός των αρθρογράφων, θα διαβάσεις τον Γιώργο (μαουνιέρη) και τον Απόστολο, μαθαίνοντας πράγματα που δε θα έχεις την ευκαιρία να τα ακούσεις αλλού. Τώρα, αν προτιμάς την παρέα του Red Planet τότε τι να σου πω.

Τώρα όσον αφορά τα όσα έγραψες, έκατσες και έγραψες τόσα πράγματα για να μας πεις τι; Ότι, κατά τη γνώμη σου, είναι γελοίο να έχουμε τόσο λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ; 2,5 φορές μεγαλύτερο σου φαίνεται λίγο. Οκ, δεκτό. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει ο Μαρινάκης και ο Μίτσελ να πορευτούν σύμφωνα με τα δικά σου γούστα; Εγώ ξέρω έναν που θα ήθελε να έχουμε μπάτζετ 500 εκ. ευρώ. Ποιον να ακούσει ο Μαρινάκης; Αυτόν, εσένα, εμένα ή να κάνει αυτό που νομίζει ο ίδιος ότι είναι καλύτερο για την ομάδα; Γιατί, αν είναι να πω κι' εγώ ότι θέλω μπάτζετ 50 εκ. ευρώ για να ξεχρεώνουμε μια ώρα αρχύτερα. Και πραγματικά, θεωρώ ότι τώρα που δεν έχουμε ανταγωνισμό στην Ελλάδα θα πρέπει να κλείσουν πολλές τρύπες. Και ας θυσιαστεί μία ευρωπαϊκή πορεία. Δε λέω ότι έχω δίκιο. Απλώς σου λέω ότι πάνω σ' αυτό υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και είναι θεμιτό αυτό. Αθέμιτο είναι να κατηγορείς τη διοίκηση όταν δεν ακολουθεί το σχεδιασμό που έχεις εσύ στο νου και να κράζεις για παντελόνιασμα και λοιπά. Από τη στιγμή, φίλε, που δεν υπάρχει αδιαφάνεια στα χαρτιά και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ΠΑΕ εμφανίζει σημάδια υγείας, δε δικαιούται κανείς να μιλάει για παντελόνιασμα. Εκτός αν θεωρείς ότι ο Μαρινάκης παντελονιάζει τα 48.000 συν που είχε η ομάδα, όπως προκύπτει από τον τελευταίο ισολογισμό.

Εικόνα Son of Hoof

Σύνδρομο του "κορυφαίου" (εδώ γελάμε) σχολιαστή λέγεται παιδιά, είναι σχετικά νέα νόσος, προσβάλλει νέους ηλικίας συνήθως κάτω των 30 ετών, ευπαθείς ομάδες αυτοί που μπαίνουν και σχολιάζουν σε διάφορα ΑΡΔ-sites, εκδηλώνεται επίσης μετά από χρόνια και υπερβολική ενασχόληση με τα social media. Πολλή σημασία δόθηκε, αλλά εδώ απαντάτε στη ροζίτα, σιγά μην και δεν απαντάγατε εδώ...
Συνεχίστε το ξεβράκωμα των μούλων. MONO RATM ΡΕ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το έθεσες πολύ καλά. Και ίσως χρειαστεί η βοήθεια του Απόστολου για να εξηγήσει τους ψυχολογικούς λόγους που ωθούν τη νεολαία σ' αυτό το σύνδρομο. Προβλητικότητα και τράβηγμα της προσοχής λέω εγώ. Αυτό επιδιώκουν. Και για να το πετύχουν, όχι μόνο γράφουν ό,τι σαχλαμάρα θέλουν, αλλά την υπερασπίζονται και μέχρι θανάτου.

Εικόνα apostolos gaganis

Ο ΄΄γυιος της οπλής΄΄ ( SON OF HOOF ) μπορει καλλιστα να μας εξηγησει ποιά κατα τη γνωμη του μπορει να ειναι τα αιτια που εχουν οδηγησει σ΄αυτο το - ευστοχα επονομαζομενο - καινουριο συνδρομo του ΄΄κορυφαιου σχολιαστη΄΄. Εγω απλα να πω οτι απο σποραδικα κρουσματα στην αρχη, φτασαμε να μιλαμε σημερα, ελεω ΑΡΔικων και διαδικτυου, για ΕΝΔΗΜΙΚΗ ΝΟΣΟ. Ευτυχως οχι πανδημία, αν και κατι τετοιο δεν προκειται φυσικα ΠΟΤΕ να γινει, αφου δεν θα τ΄αφησουν ουτε ο προεδρος, ουτε η ομαδα, ουτε βεβαια το μεγαλο πληθος των ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΓΑΥΡΩΝ. Το RATM θα πρωτοστατησει στην ανασχεση και τον δραστικο περιορισμο αυτου του οικτρου φαινομενου. Ειναι η ιστορια του ΘΡΥΛΟΥ τετοια , που τον θελει να ξερναει ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ του ειδους αυτου. Ειπαμε, κριτικη ΝΑΙ. Μηδενισμος, εμπαθεια, εσκεμμενη ή οχι παρερμηνεια και διαστρεβλωση, κακοπιστια, εξυπνακισμος, εμετικη επιδειξη ΄΄ αυθεντιας΄΄ ή παθολογικα εγωπαθης συμπεριφορα για οιονδηποτε λογο, ΟΧΙ.

Εικόνα Chief Bromden

Σίγουρα ενδημική νόσος κ. Απόστολε. Την συναντάω από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου και φαντάζομαι πως θα τη συναντάτε και εσείς από τα πρώτα χρόνια της δική σας.
Ο ΄΄κορυφαίος σχολιαστής΄΄ ξέρει τα μυστικά του ποδοσφαίρου γιατί έχει παίξει μπάλα (άσχετα αν ήταν στο σοκάκι της γειτονιάς με δυο τενεκέδες για δοκάρια) το «έχω παίξει μπάλα εγώ» απαραίτητα συνοδεύεται από δύο χτυπήματα με το χέρι στο στήθος σαν να λέει «ας το πάνω μου»...
Ο ΄΄κορυφαίος σχολιαστής΄΄ δεν περιορίζεται μόνο στα του ποδοσφαίρου, τα ταλέντα είναι πολυδιάστατα και επεκτείνονται σχεδόν παντού.
Θα έχει πιάσει το μεγαλύτερο ψάρι στην παρέα, το μποστάνι του θα βγάζει τις καλύτερες ντομάτες, θα γνωρίζει το μυστικό για το καλύτερο κοκορέτσι και η μετοχή που έπαιξε στο χρηματιστήριο θα είναι η πιο ψαγμένη...

Εικόνα clark gheibol

όταν γαμάει γίνονται σειζμοί στη Γκαλιφόρνια

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Ρεσιτάλ ασυναρτησιών . Το άρθρο αυτό είναι ΜΟΝΟ νούμερα-αριθμοί και με νούμερα-αριθμοί και μάλιστα απο την ΙΔΙΑ πηγή και με ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία έπρεπε να είναι ο αντίλογος. Πες την άποψη σου και τέλος,δεν θα μου πεις εσύ τι θα πω και πως θα το πω.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν μπορώ να σου επιβάλλω τι θα πεις, αλλά όταν παρεκτρέπεσαι και προσβάλλεις κόσμο θα σου την πω. Άλλωστε, σου είπα ότι όσα είπες είναι συζητήσιμα. Συζητήσιμος δεν είναι ο τρόπος που μιλάς. Δεν μπορεί να πετάς κουβέντες για τα παιδιά του site χωρίς να τους ξέρεις καν. Και στην τελική, είσαι και ανισόρροπος ρε φίλε. Μόλις προχθές τους εκθείαζες και σε καλωσορίσαμε όλοι αμέσως. Και χθες έκανε κωλοτούμπα. Πότε πρόλαβες ρε μεγάλε; Πλάκα μας κάνεις; Μολύνθηκες ανεπανόρθωτα από τον ιό του Red Planet...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτό που λέμε "χωρίς σχόλια"...

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΔΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα john

Παίδες sorry για το άκυρο που θα πω αλλα αν δεν το πω θα σκάσω.Ο Φαπαθεοδωρου εχει ξεπεράσει καθε όριο.Ριξτε μια ματιά στο Twitter του η χολη που ξερναει ο συγκεκριμένος εναντίον μας με τον μανδύα του χιούμορ και των εξυπναδων δεν περιγράφεται.Παντα υπονόμευε τον Θρύλο αλλα τωρα η κατάσταση εχει παραγίνει.Αν και δεν μου αρέσουν αυτα τα πράγματα,ΜΑΚΑΡΙ ο πούστης να εχει την τύχη του Συριγου(εννοώ να καθιερωθεί στη συνείδηση των μπασκετικων φιλάθλων της εθνικής Ελλάδος στο βαθμό που καθιερώθηκε και ο Φίλιππος,μην την πάτε αλλού τη δουλειά που λέει και ο Σάββας)
ΚΑΛΟ ΟΑΕΔ Φαπαθεοδωρου που είσαι ο ορισμός του Αρδ.Μακαρι να μην ξανασταυρώσεις καμία δουλειά στη ζωη σου.Στη ψάθα να μείνεις για παντα.

Εικόνα ΔΙΑΣ

john δεν εχουμε twitter. τι εγραψε το νινι της λασπης?

Εικόνα john

ΟΥΤΕ εγω εχω twitter φίλε μου τα απεχθάνομαι τα social media.Κανε μια βόλτα στο twitter(δε θα στο συνιστούσα βέβαια αν δε θες να χάλασεις την υγεια σου βραδιάτικα)και δες τι γίνεται.Ειρωνεια,μπλαζέ υφακι,χιούμορ κατώτατου επιπέδου μεσα απο το οποίο βρίζει σιωπηρά τον Ολυμπιακό.Αντεξα να κάνω μια βόλτα στα κελαηδησματα της πουστρας μέχρι τον περασμένο Απρίλιο ακόμα και στην ήττα από Μάντσεστερ και στα αίσχη της Βουλγαρίας ΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ βρίσκει τον τροπο να ειρωνευτει ακόμα και τότε τον Ολυμπιακο.Αυτα που λεει για μένα ειναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ πιο προσβλητικά απο τα βρισίδια της Σταυριανης της Κολκαινας πέρυσι μετα την ήττα απο τη Μάντσεστερ,Ο αρχιδης μόστραρειται ως αντικειμενικός και μπασκετικος αρδ και πουλάει κεκαλλυμενα μεσα απο ηλιθιες εξυπνάδες και χιούμορ,απίστευτη αντιολυμπιακοφροσυνη.Το πράγμα ξέφυγε απο τότε που έμεινε άνεργος(καλο ΟΑΕΔ ξαναλέω)
Για να διευκρινίσω το προηγούμενο σχόλιο μου όταν λεω οτι εύχομαι να εχει την τύχη του Συριγου προφανώς και δεν εννοώ να πεθάνει, αλλα να πάθει οτι έπαθε και ο Συρίγος στις αρχές των 00"s (να τον αξιώσει ο θεός να γίνει speaker της Α1 εννοώ που πήγε το πονηρό μυαλό σας....)

Εικόνα dono

Ούτε το χορτάρι, ούτε τα νούμερα λένε την αλήθεια, μην χαλάς την πιάτσα τώρα. Αλήθεια λέει μόνο η Δαβάκη, το βαζελοσκάι και οι λοιπές αντιολυμπιακές δυνάμεις, άνοιξε τα μάτια σου λίγο να δεις την πραγματικότητα...