ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ



Διαβάζουμε στο site του sport-fm την παρακάτω είδηση.
 
Μπορεί η Serie A να μην έχει την οικονομική αίγλη του παρελθόντος, όμως οι ιταλικές ομάδες δεν θα… πεινάσουν κιόλας.
Η Gazzetta dello Sport, λίγο μετά την έναρξη της σεζόν, έφερε στο φως της δημοσιότητας τα έσοδα που καρπώνονται ετησίως -κατά μέσο όρο- οι σύλλογοι του ιταλικού πρωταθλήματος. Χρήματα τα οποία δεν τα λες… και λίγα.
Η Γιουβέντους με την ίδια χαρακτηριστική άνεση με την οποία πέρυσι άφησε πίσω της τους αντιπάλους για την διεκδίκηση του τίτλου, έτσι ξεφεύγει κατά πολύ και στον οικονομικό τομέα. Τα έσοδα της κυμαίνονται στα 270-280 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, το μόνο ανησυχητικό για το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι πως η «γηραιά κυρία», που κατέχει την πρωτιά, απέχει 300 περίπου εκατ. από την Ρεάλ Μαδρίτης! Οι Μαδριλένοι την σεζόν 2014-2015 αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα έσοδα.
Στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται μια ομάδα-έκπληξη, όχι φυσικά λόγω της ιστορίας της, αλλά εξαιτίας της κάκιστης περσινής της πορείας αλλά και την κατακόρυφη μείωση του μπάτζετ. Η Μίλαν έβαλε στα ταμεία της ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, περίπου 200-210 εκατ. ευρώ.
Τρίτη δύναμη παραμένει η Ίντερ, η οποία βρήκε τον πακτωλό των εκατομμυρίων… στις τσέπες του Ερίκ Τοχίρ. Πάντως τα έσοδα της είναι έτσι κι αλλιώς σε πολύ καλό επίπεδο, αφού φτάνουν κατά μέσον όρο τα 190 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά η λίστα των εσόδων των ιταλικών ομάδων:

 
Γιουβέντους: 270-280
 
Μίλαν: 200-210
 
Ιντερ: 185-195
 
Ρόμα: 170-180
 
Νάπολι: 120-130
 
Λάτσιο: 95-100
 
Φιορεντίνα: 85-90
 
Ουντινέζε: 60-65
 
Τορίνο: 55-60
 
Πάρμα: 50-55
 
Παλέρμο: 50-55
 
Τζένοα: 50-55
 
Σαμπντόρια: 45-50
 
Βερόνα: 45-50
 
Αταλάντα: 45-50
 
Κάλιαρι: 40-45
 
Κιέβο: 35-40
 
Σασουόλο: 35-40
 
Τσεζένα: 30-35
 
Εμπολι: 25-30
 
Eξετάζοντας τον τελευταίο δημοσιευθέντα ισολογισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βλέπουμε ότι ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 61,3 εκ. ευρώ. Γιουβέντους-Μίλαν-Ίντερ-Ρόμα-Νάπολι-Λάτσιο-Φιορεντίνα και ίσως και η Ουντινέζε, έχουν περισσότερα έσοδα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
7-8 ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΦΕΤΟΣ, ΕΧΕΙ 4,5 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Η ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE, ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Προσοχή. Μιλάμε για έσοδα των ομάδων, όχι για λεφτά που βάζουν από την τσέπη τους οι μεγαλομέτοχοί τους (που ούτως ή άλλως δεν το θέλει πια η UEFA και επιβάλλει πολύ βαριά πρόστιμα). Όταν μία ομάδα έχει 3-5 φορές περισσότερα έσοδα από τον Ολυμπιακό, πώς ακριβώς θα την ανταγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Τι παίκτες μπορεί να προσελκύσει αυτή η ομάδα και τι παίκτες μπορεί να αγοράσει ο Ολυμπιακός; Φυσικά, όπως έχουμε δει και παλαιότερα, κατά κύριο λόγο αυτή η διαφορά οφείλεται στο ότι το ιταλικό πρωτάθλημα ''πουλάει'' πολύ περισσότερο από το ελληνικό (που δεν το αγοράζει κανείς στο εξωτερικό). Περισσότερα από 100 εκ. ευρώ βάζει στα ταμεία της η Γιουβέντους κάθε χρόνο, μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της. Αν υπάρχει λοιπόν μία (μικρή, για να είμαστε ειλικρινείς...) πιθανότητα να ανταγωνιστεί μία ελληνική ομάδα αυτά τα οικονομικά μεγαθήρια, την ώρα που στην Ελλάδα όλα σχεδόν τα υπόλοιπα έσοδα για τις ΠΑΕ συρρικνώνονται ραγδαία (τα ανέλυσε και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ πριν λίγες μέρες), ποια είναι;
 
ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
 
Όποιος διαφωνεί, ας μας αναλύσει με επιχειρήματα τις απόψεις του. Με επιχειρήματα λέμε, όχι με υπολογισμούς από το μπακαλοτέφτερο του μυαλού του και αερολογίες για ''παντελονιάσματα''...
 
Υ.Γ. Παραθέτουμε το πρωτότυπο κείμενο από το calciomercato.
 
 

Σχόλια

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤOΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!!!!!!!!!!!!
ΣΤΙΣ ΛΑΓΟΚΟΤΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ ΠΟΥΣΤΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΛΙΑΚΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΡΕΖΟΝΙ!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΟΛΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑ Ο ΒΟΚΟΛΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΦΥΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΚΑΡΓΙΟΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΘΩΜΑΙΔΕΝΑ Η ΣΑΓΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ Ο ΙΑΧΩΒΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΣΙΑ Η ΠΑΡΤΟΥΖΙΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΔΑΒΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΩΛΟΥΔΕΣ - ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ESPRESSO ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥ!!!!!!!!!!!!!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΜΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Bad7

Ανανεωνεται η λιστα

Εικόνα apostolos gaganis

Καλα κάνεις και τα γραφεις αυτα. Βεβαια υπαρχει και το χιλιοειπωμενο ΄΄τα λεφτα δεν παιζουνε μπαλα΄΄ κ.λ.π. Παιζουν ομως ΚΑΙ ΑΥΤΑ μπαλα, μην τρελαθουμε...Οι τροπαιουχες ομαδες στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ποδοσφαιρο, μονο φτωχαδακια δεν ειναι. ΟΛΕΣ...Αυτο φυσικα δεν ειναι αλλοθι και δικαιολογια για τους αγωνες που΄ρχονται μ΄εμας στο Τσ.λ., αλλα το φυσιολογικο ειναι να παρουμε την τριτη θεση στον ομιλο και να το βαλουμε καλα στο μυαλο μας. Αλλο αν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ΄΄χτυπησουμε΄΄ και την δευτερη θεση. Αυτο, ναι, το μπορουμε. Μπορει ομως να συμβει και το...απευφκταιο, δηλαδη να βγουμε τεταρτοι, κατι που δεν ειναι δα και καμια...εκπληξαρα πρωτου μεγεθους... Στην μπαλα, ολα μεσα ειναι και μην κανουμε το λαθος να υποτιμησουμε τους Σουηδους, γιατι θα το πληρωσουμε. Η λογικη λεει οτι η Μαλμε ειναι ο ΒΑΣΙΚΟΣ μας αντιπαλος με στοχο το ΟΥΕΦΑ, και οχι οι Ισπανοι κι οι Ιταλοι. Αναντιρρητα θα πρεπει να τα δωσουμε ολα κι ο,τι...κατσει. Καλες οι φιλοδοξιες, αλλα να΄μαστε προσγειωμενοι. Και με κατι Φιμπογκασον και Ντιοπ και τα ρεστα, δεν θ΄αλλαζε τιποτα. Εχουμε διαφορα σημαντικη και με την Αθλετικο και με την Γιουβεντους. Δεν ειμαστε σαν κι αυτες.

Τα πιο πανω, ειδικα για κατι ΄΄αντικειμενικα΄΄ ΑΡΔακια που ακονιζουν ΑΠΟ ΤΩΡΑ τα μαχαιρια τους...

Υ.Γ. Εκεινος ο Μητρογλου ρε παιδι μου, μπορει να ξαναγινει...Μητρογκολ; Αυτο ειναι το θεμα, αν και το ΄΄κοβω΄΄ δυσκολο. Τουλαχιστον γρηγορα. Ας δουμε ( κι ας το ευχηθουμε ) ομως...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είναι πολύ απλό. Ο ένας έχει έσοδα 200 εκ. ευρώ και ο άλλος έχει 60 εκ. ευρώ. Πώς γίνεται αυτοί οι δύο να δώσουν ίδια ή σχεδόν ίδια κατά προσέγγιση λεφτά για τα έξοδα της ομάδας; Πώς γίνεται αυτοί οι δύο να έχουν τα ίδια έξοδα; Πώς γίνεται ρε μαλάκα ελληναρά; Πόσο στόκο έχεις στο κεφάλι σου ρε μαλάκα Έλληνα νεόγαυρε; Με ποια λογική έχεις απαίτηση από τον Μαρινάκη να βάζει κάθε χρόνο 50 εκ. ευρώ για να πλησιάσει τα χρήματα που δίνουν οι ξένοι σύλλογοι; Και πόσα χρόνια θα αντέξει ο κάθε Μαρινάκης να βάζει και να βάζει; Μέχρι και ο Κόκκαλης είπε "δεν μπορώ και δε θέλω να βάλω άλλα λεφτά για τον Ολυμπιακό". Μονόδρομος σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τι δεν καταλαβαίνετε; Α, ρε Κουντούρη... τσάμπα μίλαγες το καλοκαίρι.

Εικόνα Spiros Legend

Ελα ρε Θωμα τώρα με τον Υπάλληλο τον Κουντούρη,που βγήκε να καλύψει τον Χοντρό,για να κουκουλώσει τα παντελονιάσματά του...Που τα πουλάνε αυτά,για πρόβατα μας περνανε?Υ.Γ.Το φοβερό,που ήθελα μέρες να σχολιάσω,αλλά το αμελώ,είναι ότι οι ΑΡΔ μας έχουν βάλει deadline 16Σεπτέμβρη,αν δεν είμαστε τότε έτοιμοι και χάσουμε,θατέχει αποτύχει το πλάνο Διοίκησης και Μίτσελ!Και φυσικά έχουν τρέξει να υιοθετήσούν τις προβοκάτσιες των Αλητών οι σκεπτόμενοι νεόγαυροι!Εχουν καταλάβει με ποιές όμάδες παίζουμε,ποιος μπορεί να κερδίσει την Αθλέτικο οπουδήποτε,ακόμα και η Ρεάλ τον ήπιε στο Σούπερ Καπ σε 2 ματς μάλιστα!Η Γιούβε είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας και η Μάλμε Σουηδίας σε φουλ φόρμα.Και θα κριθείη χρονιά 16Σεπτέμβρη,αυτό περνάνε οι γαμόσπιτοι στους μαλάκες άμπαλους.Και μη χειρότερα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η Ατλέτικο είναι ομαδάρα και αυτό καλό είναι να το ξέρουν όλοι οι γαύροι. Είναι σαν τη Ρεάλ του 1999, σαν τη Βαλένθια του 2000, σαν την Μάντσεστερ του 2002, σαν τη Ρεάλ του 2005 κ.ο.κ. Πρέπει να αντιμετωπίζεται ως υπερομάδα και να σταματήσουν οι παράλογες απαιτήσεις. Εγώ η μόνη απαίτηση που έχω είναι να μην ξεφτιλιστούμε. Σαφώς και πάμε για τη νίκη, αλλά να ξέρουμε τι μας γίνεται. Είναι η πιο δυσκολοκατάβλητη ομάδα της Ευρώπης. Και φυσικά η Γιουβέντους έχει φανέλα βαριά. Η Μάλμε είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν έχει φανέλα. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει το καλό να κερδίζει ομάδες που θεωρούνται υποδεέστερες. Δείχνει άνοδο αυτό. Τέλος πάντων, πάμε ταπεινά καιδυνατά και ό,τι βγει.

Εικόνα john

Λες να γίνει της πουτανας αμα χάσουμε την Τρίτη?Παντως ενδεχόμενη ήττα θα μας βάλει πολύ πίσω στο κυνήγι πρόκρισης.Και οχι μόνο αυτο αλλα το ματς με τη Μάλμε γίνεται τελικος και αμα δεν νικήσουμε ελπίζω να μην έχουμε καταστροφικές συνέπειες(όπως πέρυσι που ο Μίτσελ εάν δεν νικούσε την Άντερλεχτ χαιρεταγε)
Ρε παιδιά τι πράγμα ειναι αυτο με τις κληρώσεις?Απο το 2005 και την πρεμιέρα με την Ροζενμποργκ καθε χρόνο ξεκινάμε εντός έδρας.Απο το 1997 μέχρι σήμερα έχουμε αρχίσει εκτος έδρας το πολύ 4 φορες.Ατυχια η κατεψυγμένα μπαλάκια?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τα κομβικά ματς είναι αυτά με τη Μάλμε. Στα άλλα πας σαν αουτσάιντερ και ό,τι βγει.

Όχι ρε, μην είσαι συνωμοσιολόγος. Συμβαίνουν αυτά.

Εικόνα Spiros Legend

Πιο πολύ δεν γινόταν να συμφωνώ,ακριβώς,Υπερομάδα η Αθλετικο,αυτό πιστεύω κι εγώ,άλλωστε τα αποτελέσματα και οι Κούπες τα λένε όλα.Και την Μάλμε μην την υποτιμήσουμε,έχει παίξει τελικό Πρωταθλητριών το 1979,ΧΩΡΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΝΚΣ!Το μάτς 30 Σεπτέμβρη,Σουηδία,είναι καθοριστικό για 3η θέση,εκεί πρέπει να είμαστε στα όπλα...Οτιδήποτε πάνω από 3η θέση,καλοδεχούμενο,αλλά δύσκολο...

Εικόνα john

Για να τα λέμε και ολα πάντως η 4η θέση με τα δεδομένα που εχουν διαμορφωθεί στο σύλλογο τα τελευταια 3 χρονια,θα ειναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Εικόνα Spiros Legend

Δεν ανέφερα καν την 4η θέση,αυτό δεν σημαίνει ότι την έχουμε στο τσεπάκι,δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο με τους 9 και 10 βαθμούς κάθε χρόνο,ούτε με τα διπλά...Οποιος δημιουργήσει προβλήματα με Αθλέτικο,δεντείναι Ολυμπιακός και είναι άσχετος με μπάλα,απλά να είμαστε ανταγωνιστικοί θέλουμε και ότι έρθει...