Σαν Σήμερα 13/9



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
   
13/09/1959  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝ  1ος Γύρος, 1ος Αγώνας  Κύπελλο Πρωταθλητριών 2-2  19' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 33' - 76' Αλταφίνι, 45' ΥΦΑΝΤΗΣ
 
Ο ΘΡΥΛΟΣ είναι η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαική ποδοσφαιρική διοργάνωση. Η τύχη τον έφερε αντιμέτωπο με την ΟΜΑΔΑΡΑ της Μίλαν. Και ως συνήθως η τύχη δεν είναι αβέρτη με το ΘΡΥΛΟ….. Του γύρισε την πλάτη και στα δυο ματς.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σάββας Θεοδωρίδης, Ηλίας Ρωσσίδης (αρχ) ,Θανάσης Κίνλεϊ (Σούλης), Μίμης Στεφανάκος, Κώστας Πολυχρονίου, Μπάμπης Κοτρίδης, Κώστας Παπάζογλου, Γιώργος Σιδέρης, Ηλίας Υφαντής, Θανάσης Μπέμπης, Στέλιος Ψύχος. Προπονητής Μπρούνο Βάλε
 
Μίλαν: Τζιανκάρλο Γκαλέζι, Αλφιο Φοντάνα, Τσέζαρ Μαλντίνι, Φρενσέσκο Ζαγκάτι, Νιλς Λίντχολμ, Βιτσέντσο Οκέτα, Τζιανκάρλο Ντανόβα, Κάρλο Γκάλι, Ζοζέ Αλταφίνι, Ερνέστο Γκρίλο, Γκαστόνε Μπεάν. Προπονητής: Λουίτζι Μπονιζόνι
 
Διαιτητής: Φριτς Σάϊπελ (Χαμπερφέλντερ, Σάϊτεν) Αυστρία. Θεατές: 20.482
 
 
Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ την ημέρα του Αγώνα (13/9/1959)
 

 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ και ΦΩΣ την επόμενη (14/9/1959)
 
 
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ  (15/9/1959)
 
 
13/09/1992  ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 – 4  9' ΠΡΟΤΑΣΟΦ, 27' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 34' Ζουμπούλης, 71' ΣΑΒΒΙΔΗΣ, 78' ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ
 

 
 
13/09/1994  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΣΕΪΓ  1ος Γύρος, 1ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  1-2  31' Φερερί, 57' ΙΒΙΤΣ, 80' Μαρκέ
 
ΟΣΦΠ : ΤΟΧΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ (54'ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ) ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (46'ΓΙΕΚΙΝΙ) ΙΒΙΤΣ ΕΣΤΑΊ΄ ΜΠΑΤΙΣΤΑ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-ΠΑ'Ι'ΡΕΤΟ(ΙΤΑΛΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 35.000
 
Μετά τον αγώνα απολύεται ο Νικος Αλεφαντος και αναλαμβάνει προσωρινός ο Νικος Γιουτσος. Το Κουέρβο έκανε και πάλι τη δουλειά του, αφού στο 88' δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του ιβιτς .



 
 
13/09/1997  ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 – 2  17' Ραφαηλίδης, 47' ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ, 85' ΙΒΙΤΣ
 
Το γνωστό παραμυθάκι της παράγκας πάντα επίκαιρο....
 

 
13/09/2005  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ  1η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  1-3  18' Λάγκο (O.G.), 42' Σκέλμπρεντ, 47' ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ (Αυτ.), 94' Στόρφλορ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Στολτίδης, Τουρέ (89 Καφές), Μπαμπανγκίντα (79 Οκκάς), Κωνσταντίνου, Ριβάλντο (87 Ντάνι), Τζόρτζεβιτς.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ε. Γιόνσεν, Κβάρμε, Λάγκο, Ντόρσιν, Βίνσνες (66 Μπράατεν), Στραντ, Σκίελμπρεντ (85 Ρίσετ), Μπεργκ, Σόλι, Στόρφλορ, Χέλσταντ (79 Φ. Γιόνσεν).

Με φόρα από την ξεγυρισμένη ΦΑΠΑ που ρίξαμε στον παναθηναικούλη στο ΟΑΚΑ (28-8-2005), άλλη μια άσχημη πρεμιέρα για το ΘΡΥΛΟ στο CL. Ανέτοιμη και νωθρή η ομάδα, αλλά κάποιος Γιόνσεν εκέίνη τη μέρα είχε κατεβάσει τα ρολά. Σα να μην έφτανε αυτό, το 1-2 είναι ένα αυτογκολ που μόνο εμείς μπορούσαμε να δεχτούμε. Σέντρα της πλάκας από αριστερά, κόντρα στον Κωστούλα, ο Ανατολάκης ΣΚΥΒΕΙ, ο Νικοπολίδης πετάει χαρταετό, αλλά την προλαβαίνει πριν περάσει τη γραμμή, τη διώχνει και ο επερχόμενος Μαυρογεννίδης τη στέλνει στα δίχτυα! Ανατολάκης και Κωστούλας σε μια από τις χειρότερες βραδυές τους. Άλλη μια αυτοκτονία μας, που έδωσε την ευκαιρία στους ΑΡΔ να χύσουν τόνους χολής.

  
13/09/2008  SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Superleague  0-1  72' ΝΤΙΟΓΟ

13/09/2011  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΡΣΕΪΓ  1η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  0-1  51' Γκονζάλες

Ακόμα μια κακή πρεμιέρα του ΘΡΥΛΟΥ στο CL.  Θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τη νίκη, αλλά Μιραλάς (κυρίως) και Τζεμπούρ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Φέισα (66’ Ιμπαγάσα), Γέστε (55’ Τζεμπούρ), Αμπντούν, Φουστέρ (66΄Μακούν), Μιραλάς
 
Μαρσέιγ (Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Ν' Κουλού, Μορέλ, Λούτσο Γκονζάλες (77’ Καμπορέ), Ντιαρά, Σεϊρού (81’ Φανί), Τραορέ, Ρεμί (67’ Τζ. Αγιού), Αμαλφιτανό.

13/09/2014  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3η Αγωνιστική  Superleague  3-0  22' αυτ. Αντελέγιε, 44' Ντουρμάζ, 54' Ντομίνγκες

Τρείς μέρες πριν τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο ΘΡΥΛΟΣ με ωραίο ποδόσφαιρο, έβαλε τρία γκόλ, θα μπορούσε άλλα 6, αλλα ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ Λόρια ήταν εξαιρετικός. Επανεμφάνιση του Κώστα Μήτρογλου, που δείχει σε εξαιρετική σωματική κατάσταση, άλλα έχασε 2 μεγάλες ευκαιρίες. Μόλις "γράψει" το πρώτο και ξεμπουκώσει, δε θα πιάνεται πάλι. Γκολάρα ο Ντομίνγκες, ταυρί ο Κασάμι και πολύ καλός ο Μιλιβόγιεβιτς. Ο Μαζουάκου MVP.


Σχόλια

Εικόνα olympiakaraga7te

Καποια συντομα σχολια

- Χασαμε 1-3 απ τη Ροζεμποργκ και την επομενη μερα ο παναθηναϊκουλης που ειχε αρχισει με 2 βαθμους στα πρωτα του 3 παιχνιδια τοτε εχασε 3-0 απο την Ουντινεζε. Μετα εχασε και 1-2 εδω μεσα απ' τους Ιταλους στις 2 μοναδικες τους νικες στο Τσαμπιονς Λιγκ μεχρι τοτε. (Δεν ξερω αν ξαναπαιξαν και νικησαν αλλη ομαδα αλλα ως τη σεζον 2005-06 αυτες ηταν οι μονες τους νικες στο Τσου Λου.

- Και πρωτοι παιξαμε στα Ευρωπαϊκα Κυπελλα και κατα συνεπεια πρωτοι στο Κυπελλο Πρωταθλητριων αλλα και πρωτοι πηραμε νικη και προκριση στας Ευρωπας το 1963-64 με τη Ζαγκλεμπιε Σοσνοβιτς απο ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΕΣ ομαδες. Το τονιζω γιατι ειχαμε περασει με τρια ματς (το ενα μπαραζ) και απλα ο ΑΠΟΕΛ ειχε προκριθει επισης αλλα με 2 ματς δηλαδη νωριτερα απο εμας. Απο ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΕΣ ομαδες πρωτοι εμεις φυσικα.
Οπως πρωτοι εμεις αποκλεισαμε ιταλικη ομαδα (την Καλιαρι, πρωτοι καναμε εκτος εδρας νικη στας Ευρωπας το 1963-64 με Ζαγκλεμπιε στη Βιεννη ενω ο ζελας 7 χρονια μετα με καποια Ζενες Ες το μονο τους διπλο τη χρονια που πηγαν στο Χουντεμπλει)

- Φυσικα πρωτοι πηραμε και το Βαλκανικο Κυπελλο το 1963 και με πολυ μεγαλυτερη σημασια και δυσκολια παρα απο το δικο τους το 1977 και γενικα συγκριτικα με τις χρονιες που το πηραν οι αλλες ελληνικες ομαδες που το πηραν. Στις 18/9 αν δεν κανω λαθος νικησαμε τη Λεφσκι Σοφιας 1-0 στην Κωνσταντινουπολη με γκολ του Στεφανακου στο 87' ενω το 2002 παλι στις 18/9 νικησαμε 6-2 τη Μπαγερ Λεβερκουζεν στη Ριζουπολη με Λεμονη στον παγκο. Αυτο ηταν η μεγαλυτερη νικη ελληνικης ομαδας σε ομιλους Τσαμπιονς Λιγκ και εντευθεν, και η μοναδικη με 4 γκολ διαφορα και 6 γκολ ενεργητικο!

Εικόνα apostolos gaganis

1959: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΑΝ 2 - 2.

Ημουνα μαθητης στο Γυμνασιο τοτε. Δεν ειχα παει στον αγωνα. Τα θυμαμαι ομως πολυ καλα. Ηταν για ΄μας τους γαυρους, σαν να παιζαμε σημερα με τη Ρεαλ στο Καρϊσκακη. Πιο μεγαλη η Μιλαν απ΄ο,τι ειναι σημερα. Μυθικη...

Ειχα ΄΄φαρμακωθει΄΄ με την ισοπαλια. Αμιλητος και κατσουφης την αλλη μερα στο σχολειο. Ερχοντουσαν οι Ολυμπιακοι συμμαθητες μου να τα πουμε, πριν μπουμε μεσα...

Προσεξτε τον ασπρο γιακα του Θεοδωριδη. Πανω στο μαυρο φοντο της μπλουζας του. Τον...χαρακτηριζε. Βλεπω ακομα στη φωτογραφια με την εκτιναξη του, τον Μπαμπη τον Κοτριδη, το παλιο - παλιο Καραϊσκακη, σε αλλη τον Στεφανακο με τον προπονητη του τον Μπρουνο Βαλε και τον Βασιλη τον Ανδριανοπουλο να συζητανε, τον Σαββα αγκαλια με τον Ηλια και τον Γιωργαρο να χαμογελανε κι οι τρεις...

Η μεγαλη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ποδοσφαιρικη φυσιογνωμια που λεγεται Θανασης Μπεμπης ειχε λαμψει εκτυφλωτικα τοτε, αναγκαζοντας παιχτες παγκοσμιας φημης οπως ο αρχηγος της Μιλαν και της Εθνικης Σουηδιας, αν δεν απατωμαι, ο Νιλς Λιντχολμ, να υποκλιθουν μπροστα του!

Τοχω΄πει πολλες φορες και δεν θα κουραστω να το λεω στους νεοτερους γαυραδελφούς μου: Ειναι κριμα. Πολυ κριμα, που δεν εχουμε σχεδον καθολου εικονα - εστω κινηματογραφικη - για να καταλαβουν, ας ειναι και αμυδρα, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ, ΑΞΙΑΚΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΜΠΗΣ! Αυτο το εργο θα εξακολουθουμε να το βλεπουμε μεσ΄το μυαλο μας, αγνωστο για ποσο και δυστυχως πριβέ, μονον εμεις οι λιγοστοι της γενιας μου και καποιοι παλιοτεροι, ατυχοι ( περναν τα χρονια ) αλλα και τυχεροι ( που τον ζησαμε )... Το Σινε ΄΄Κεντρο της μνημης΄΄ θα εξακολουθησει να παιζει αυτη την ταινια, μοναχα για λιγους σινεφιλ... ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΣΒΕΣΤΗ!

Εικόνα μαουνιέρης

Γι' αυτό ακριβώς επιβάλλεται να έχουμε έμπεδη γνώση και βαθειά συνείδηση της ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα ΔΙΑΣ

Απόστολε, διαβάζοντάς σε νιώθουμε άτυχοι και "φτωχοί"

Εικόνα savvas gridlock

Στο ματς με τη Μαρσέιγ το 1994, στο 13:29 του βίντεο, Κόκκαλης και Μαρινάκης κάθονται πολύ κοντά στην κερκίδα. Ο Μαρινάκης είναι μία θέση πάνω από το Σωκράτη.

Εικόνα john

Το μόνο θετικό απο την ξεφτίλα με την Ροζενμποργκ ειναι οτι ο Τακαρος Τσουκαλας έδωσε ρέστα στην μεταμεσονύκτια εκπομπή του.

...Το ακούσαμε και αυτο μάγκες ..ο φίλος του Παναθηναϊκού ο Γιωργαρος ηταν Ροζενμποργκ σήμερα.Χαρηκες .....εγω να δεις ποσο χάρηκα όταν σε πήδηξα..κι όταν λεω σε πήδηξα μη παει το μυαλό σου στο πονηρό..μην έχεις αυτο μεσα σου....με 2 γκολακια