ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ ΤΟΥ 1977



Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 1977. Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1977-78, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη. Ρεκόρ εισιτηρίων σε αυτό το παιχνίδι, αφού η καταμέτρηση έδειξε πως περίπου 40.000 άνθρωποι πλήρωσαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Λεπτομέρειες υπάρχουν στο άρθρο του ΔΙΑ που ανέβηκε λίγο πριν, με αναλυτικό ρεπορτάζ από φύλλα διαφόρων πολιτικών εφημερίδων. Αφού διαβάσουμε προσεκτικά το τι γράφτηκε εκεί, πάμε να δούμε το ρεπορτάζ του ''ΦΩΤΟΣ'' για το παιχνίδι (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 10-10-1977
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Προπονητής στον Ολυμπιακό τότε ήταν ο Τόζα Βεσελίνοβιτς, ενώ στον ΠΑΟ ήταν ο Κάζιμιρ Γκόρσκι. Παρών στο παιχνίδι ήταν και ο ''αείμνηστος ο Χάππελ'', που λέει και ο κυρ-Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος τότε ήταν προπονητής στη βελγική Κλαμπ Μπριζ και βρέθηκε στον Πειραιά για να παρακολουθήσει τον αντίπαλό του στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης της σεζόν 1977-78 Παναθηναϊκό. Όπως διαβάζουμε, ο Ηπειρώτης διαιτητής Κρικώνης είπε στον επόπτη ''γιατί ρε δεν έδειξες το οφσάιντ;'', αλλά τελικά το άκυρο γκολ του ΠΑΟ μέτρησε και τα βαζέλια πήρανε άλλη μία νίκη που ταιριάζει στην βρώμικη ιστορία τους. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιάννης ΚυρΠάστας ούρλιαζε στα αποδυτήρια ότι αποβλήθηκε αδίκως, ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιώργος Δεληκάρης δήλωνε ότι το ματς ήταν ντροπή για όλους και καλό θα ήταν να παρατούσαν το ποδόσφαιρο όλοι οι παίκτες, για να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους. Λίγους μήνες αργότερα ξέχασε αυτήν την ντροπή που ένιωσε και υπέγραψε στον ΠΑΟ, δηλώνοντας πως ήταν από πριν δεμένος συναισθηματικά με τον Παναθηναϊκό. Και όπως γράφει και ο ΔΙΑΣ, αυτή η ανάρτηση είναι
 
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ''ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗ.
 
Ποιον Παπουτσέλη; Αυτόν που έσπρωχνε το βάζελο...

Σχόλια

Εικόνα jorge rojo

Ημουνα μέσα πιτσιρικάς στην παλιά 3 ή στην 4 δε θυμάμαι καλά. Οι παίκτες πλακωνόντουσαν ακριβώς από κάτω μας, μπροστά στους πάγκους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Πουπάκη να κυνηγάει όλο τον κόσμο. Τολμάνε οι βαζέλες να μιλάνε γιά διαιτησία και διαφθορά με όλα αυτά που έχουνε κάνει και εξακολουθούν να κάνουν.

Εικόνα savvas gridlock

Eδώ ρε Χόρχε βγαίνει ο άλλος που έβαζε λυτούς και δεμένους να μην τον βάλουν φυλακή για λαθρεμπόριο και για τα χρέη του ΣΚΑΙ και μας το παίζει καλοπληρωτής, ''έχω πληρώσει 17 μύρια Εφορία κύριοι''. Του σκας ένα γιαούρτι του πούστη, τι του κάνεις; Ακόμη πλαστά τιμολόγια δικά του κυκλοφορούν στον Πειραιά και μιλάει για Εφορία.

Εικόνα Bad7

Εδω τολμανε και μιλανε ασχημα για τον Ολυμπιακο που θα πρεπει να τον ευγνωμωνουνε που τους εσωσε απο τον υποβιβασμο

Εικόνα jorge rojo

Αυτά που έχουνε γίνει από τους βαζέλες σε παρασκηνιακό επίπεδο επί Μαντζαβελάκη, καπετάνιου και όχι μόνο είναι απερίγραπτα. Ενα μέρος τους έχει αναδειχθεί στο εξαιρετικό αυτό site. Εαν υπήρχε το internet και γενικά η ευκολία ανταλλαγής πληροφοριών που υπάρχει σήμερα, την εποχή εκείνη, δεν θα τολμούσαν να βγούνε ούτε από το σπίτι τους. Εμείς που έχουμε ζήσει την εποχή του Βαρδινογιαννισμού και των αισχών που γινόντουσαν σε όλα τα επίπεδα, ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει σημαδεμένη τράπουλα. Αλλά τι να λέμε οι άνθρωποι είναι τόσο θρασείς που τολμάνε να λένε ότι δεν τους ευννόησε η χούντα, αλλά αντίθετα ότι ευννόησε εμάς, με το οποίο γελάνε και οι πέτρες. Γιά τέτοια γκεμπελική προπαγάνδα μιλάμε.